Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 10:12   #4891
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Anoula- to Ty masz brać ten ślub cywilny? bo już się pogubiłam, takie kolejki???? u nasz jest miesic po zgłoszeniu się. Przyspieszony nawet do następnego dnia.
to jakbyśmy chcieli brać w budynku USC. Ale nasze USC ma dwie fajne lokalizacje takie "inne" niż budynek urzędu i my chcielibyśmy w jednej z nich. Tam śluby organizują tylko 2 soboty w miesiącu dlatego tak jest marnie z terminem.
http://www.dworek.krakow.pl/wynajem-pomieszczen/ w sali kominowej są cywilne śluby .

Ryba Ty już wróciłaś na stałe czy tylko tak na chwile się dorwałaś do neta?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 10:40   #4892
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nawet nie zdajemy sobie sprawy jakie życie potrafi być niesprawiedliwe, podczytuję regularnie wątek mam majowo czerwcowych i tak strasznie im zazdroszczę, że niektóre z nich porody mają już za sobą i że maleństwa są już na świecie całe i zdrowe. Weszłam teraz podczytać czy są jakieś nowe dzieciaczki i wyczytałam że dziewczyna 27 maja miała rodzić synka i niewiadomo dlaczego z dnia na dzień przestał się ruszać i poroniła... Okropnie czyta się takie wiadomości... Jak to przeczytałam to aż się popłakałam. W tym momencie tak bardzo chciałabym już być blisko porodu albo najlepiej po i nie martwić się o nic...
Przepraszam dziewczyny że tutaj o tym piszę...
Zaczęłam czytać ten wątek.. łzy same cisną się do oczu. Najgorsze,że w takiej sytuacji dziewczyna musi rodzić sn, to wywoływanie trwa nawet do kilkudziesięciu godzin... tak jest lepiej niz cc...oczywiście nie pod względem psychicznym. To jest niewyobrażalna tragedia..
Czytałam, że dziewczyna brała jakieś leki na tarczycę, więc dziewczyny, jeśli lekarze nie zrobili Wam badań typu tsh, ft4, ft3 to moim zdaniem trzeba takie badania wymusić aby mieć pewność, że wszystko jest ok!

Ja miałam robione i wychodzą ok wg. norm laboratoryjnych ale oni nawet nie wiedzieli, że jestem w ciąży a normy dla poszczególnych trymestrów różnią się od siebie.
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:10   #4893
Zuzziak
Rozeznanie

Jak wam mija weekend majowy? U mnie pogoda ...szkoda mówić...pada i pada i nic się nie chce. Zaraz idę na dalsze poszukiwania obrączek, chociaż wcale nie mam na to humoru, a potem biorę się za dokańczanie zaproszeń ślubnych, jutro mamy je porozwozić.
Jejku ale ja wam zazdroszczę takich pięknych brzuszków. U mnie dziś leci 11 tydzień ale ani śladu brzuszka zaczynam się martwić. W przyszłym tygodniu idę na drugą wizytę połączoną z usg genetycznym więc mam nadzieję że wszystko mimo to jest w porządku i dzidzia dobrze się rozwija.
Miłego dnia
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 11:15   #4894
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam nad morzem - w Dziwnowie, no mogłoby być cieplej, ale nie narzekam ogólnie a gofra bym zjadła, ale chyba wolę kupić gofrownicę, bo nie widzi mi sie za każdym razem wydawać 6,5 za gofra z owocami i bitą śmietaną
też prawda
Cytat:
Sorry, ale imię Oralia kojarzy mi się tylko z jednym

A Adrianna - bardzo ładne, nie pomyślałam o nim. Ja właśnie lubię takie - Katarzyna - Kasia (to ja), Barbara - Basia, Adrianna - Ada, Urszula -Ula. Lubię bo z jednej strony są takie hmm poważne, a z drugiej takie slodkie zdrobnienia
mi też

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
U mnie byłaś wogole taka smieszna sytuacja jak pytalam mojej mamy o imie dla wnuka a ona na to : Oskar albo Lena -. Lena to taty kot ! - a twòj ojciec ma kuku , kota takim imieniem nazywac .. tydzien pozniej rozmawiam z ojcem na skypie I pytam o to samo. - Anna a dla chłopczyka Antoś. - ale Antoś to mamy pies .. - a Twoja matka ma kuku zeby psu tak na imie dac. Dodam ze moi rodzice sa po rozwodzie 22 lata I maja bardzo slaby kontakt , wiec zmowy nie bylo )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Nawet nie zdajemy sobie sprawy jakie życie potrafi być niesprawiedliwe, podczytuję regularnie wątek mam majowo czerwcowych i tak strasznie im zazdroszczę, że niektóre z nich porody mają już za sobą i że maleństwa są już na świecie całe i zdrowe. Weszłam teraz podczytać czy są jakieś nowe dzieciaczki i wyczytałam że dziewczyna 27 maja miała rodzić synka i niewiadomo dlaczego z dnia na dzień przestał się ruszać i poroniła... Okropnie czyta się takie wiadomości... Jak to przeczytałam to aż się popłakałam. W tym momencie tak bardzo chciałabym już być blisko porodu albo najlepiej po i nie martwić się o nic...
straszne...my czekamy do końca 1 trymestru,a tak naprawde w kazdej chwili cos sie może zdarzyć
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Zaczęłam czytać ten wątek.. łzy same cisną się do oczu. Najgorsze,że w takiej sytuacji dziewczyna musi rodzić sn, to wywoływanie trwa nawet do kilkudziesięciu godzin... tak jest lepiej niz cc...oczywiście nie pod względem psychicznym. To jest niewyobrażalna tragedia..
Czytałam, że dziewczyna brała jakieś leki na tarczycę, więc dziewczyny, jeśli lekarze nie zrobili Wam badań typu tsh, ft4, ft3 to moim zdaniem trzeba takie badania wymusić aby mieć pewność, że wszystko jest ok!

Ja miałam robione i wychodzą ok wg. norm laboratoryjnych ale oni nawet nie wiedzieli, że jestem w ciąży a normy dla poszczególnych trymestrów różnią się od siebie.
mi gin od razu mowil o tarczycy - to najwazniejsze badanie

z imionami to temat rzeka...mi juz przeszla chęć na wszelkie Oliwki, Lenki, Julki...za duzo tych imion sie zrobilo
i fajnie,ze wraca moda na starsz eimiona: Zosia, Marysia, Basia

ja do tych "nowoczesnych" jestem sceptycznie nastawiona, szczegolnie w połączeniu z bardzo polskim nazwiskiem,
kuzynka, która jest wychowawczynią miala w klasie Naomi Pszczółkowską
ona pracuje na wsi i tam co druga dziewczynka to Nikola czy Andżelika - rodzice chyba leczą kompleksy w ten sposób
Stary 2013-05-04, 11:31   #4895
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A my mamy wieczny konflikt jeśli chodzi o imię dla dziewczynki Pierwszego mamy synka i nie było żadnego problemu z wyborem (jest Sebastian), a teraz czuję, że może być dziewczynka i nie wiem czy się dogadamy. Ja ostatnio jestem za Gabrielą, ale chłop się nie zgadza. W sumie to jest jeszcze jakieś 7 miesięcy, żeby go przekonać, rozpoczęłam ten proces wczoraj, zobaczymy czy się uda
to trzymam kciuki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 12:42   #4896
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam niedoczynność i miesiąc temu robiłam badania. Mam w normie na szczęście. Jutro mam wizytę to może trzeba będzie powtórzyć, bo podobno w ciąży trzeba srawdzać co miesiąc. Ja sprawdzałam wg norm w ciąży i mam ok

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Jak wam mija weekend majowy? U mnie pogoda ...szkoda mówić...pada i pada i nic się nie chce. Zaraz idę na dalsze poszukiwania obrączek, chociaż wcale nie mam na to humoru, a potem biorę się za dokańczanie zaproszeń ślubnych, jutro mamy je porozwozić.
Jejku ale ja wam zazdroszczę takich pięknych brzuszków. U mnie dziś leci 11 tydzień ale ani śladu brzuszka zaczynam się martwić. W przyszłym tygodniu idę na drugą wizytę połączoną z usg genetycznym więc mam nadzieję że wszystko mimo to jest w porządku i dzidzia dobrze się rozwija.
Miłego dnia
Ja cały tydzień pracuję, u mnie nie ma majówki Za to w poniedziałek jest dzień wolny od pracy
Pochwal się obrączkami jak wybierzecie

Na pewno jest ok w pierwszej ciąży zazwyczaj później się zaokrągla.
Stary 2013-05-04, 12:50   #4897
ktosiula
Wtajemniczenie

Uffff przeczytałam wszystko! To teraz szybko odpisuję i lecę zrobić spaghetti. Niech się bobas naje do syta

Isssia gratuluję zaręczyn! Cudowne wieści Ustalaliście już co dalej? Ja też ciągle jestem śpiąca i zmęczona, przeraża mnie to.
Kasias gratuluję i witam wśród przyszłych mam!
Aksbarg nigdy nie słyszałam o tych przeciwcialam, mam jednak nadzieję, że wszystko będzie ok.
Ja jestem 87 i na pewno byłam szczepiona, ale nie wiem od którego roku to było obowiązkowe.
Mam to samo z brzuchem, wieczorem jest pokaźnych rozmiarów a rano tajemniczo znika, hehhe
Antibia ten Vektor fajny. Wygląda, że ma dużą gondolkę, a przy zimowym dzidziusiu to chyba ważne. Kurcze ile rzeczy trzeba wybrać i kupić, no masakra! Jakoś mnie to przerasta
Ilona kosmiczny ten wózek! Szczególnie żółty :P
Ten Mutsy ładny. Kasiula ile takie cudo?
Dzidzia super że czujesz ruchy! Ciekawe czy w drugiej ciąży zawsze pojawiają się wcześniej. A jak te plamienia, zmieniło się coś? Przeziębienie Ci przeszło? No i mam nadzieję, że nastrój wrócił.
Espere i jak? Trzymam kciuki. Nie zawsze plamienia wróżą coś najgorszego. Bierzesz duphaston albo luteinę? Koniecznie idź wcześniej do lekarza.
Nena jaki cudny brzuszek! A krecha faktycznie wcześnie.
Anoula śliczna sala! Jak Wam się nie spieszy to poczekajcie na nią.
Zuziak to normalne, że nie ma brzuszka., nic się nie martw. Czasem dopiero w 5 miesiącu widać! Kiedy macie ślub? Na pewno pisałaś ale przeoczyłam, przepraszam. U nas niedługo pierwsza rocznica. Wspaniale wspominam tę chwilę, było bosko czego i Tobie życzę.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 12:53   #4898
metkaa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
się wie

To już na grudzień sie łapiesz?
Dziadki się ucieszyli z kolejnego wnuka??
tp mam na 12.12
dziadki się ucieszyli, moi rodzice jakos tak bardziej to okazali

Cytat:
Napisane przez helutek1 Pokaż wiadomość
witam sie ciepło pomimo słoty za oknem Nie mogę w to uwierzyć, ale po dwóch latach starań..udało sie Jestem w 7 tygodniu, od dwóch tygodni każdego dnia męczą mnie potworne nudnośći...ale dam radę wciąż to mówię Chociaż poprzednio męczyły mnie całe 5 miesięcy..w poniedziałek pierwsze usg
gratulacje,
wspołczuje mdłosci, mnie przy pierwszym dziecku tak bardzo nie meczyły a teraz to jakis koszmar,

ktosiula
nie wiem gdzie bylas ale wazne ze wypoczęłaś

Anoula to z tych imion tylko Dawid mi się podoba

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
metkaa miałaś już może usg ?
mialam już 2 usg, pierwsze jak chciałam wiedzieć czy to na pewno ciąża a drugie teraz w czwartek żeby zobaczyć serduszko,

u nas jesli będzie syn to będzie Mateusz bo tak miał mieć na drugie nasz syn a dla dziewczynki nie mamy typu, będzie pewnie tak jak z Szymkiem, będziemy znać płeć to będziemy myśleć
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 13:02   #4899
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Anoula śliczna sala! Jak Wam się nie spieszy to poczekajcie na nią.
Niby wolałabym coś bardziej nowoczesnego, ale takich sal nie ma w Krakowie, ale myślę, ze dużo lepsza taka niż sala w USC

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Anoula to z tych imion tylko Dawid mi się podoba

u nas jesli będzie syn to będzie Mateusz bo tak miał mieć na drugie nasz syn a dla dziewczynki nie mamy typu, będzie pewnie tak jak z Szymkiem, będziemy znać płeć to będziemy myśleć
My mamy taki problem z imieniem, że dużo które nam się podobają już mamy w rodzinach a nie chcemy za bardzo powielać, dlatego szukamy czegoś czego w rodzinie jeszcze nie było. Mateusz mi się podoba, ale uż jeden taki w rodzinie o nazwisku TŻ jest niestety.
Stary 2013-05-04, 13:06   #4900
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
haha, moja teściowa przy pierwszej ciąży powiedziała: no fajnie, i wróciła do pracy :/
teraz lepiej, ucieszyła się nawet

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 14:15   #4901
Antibia86
Rozeznanie

a ja tak na szybko u nas 14 tydzien i Maluszek sie wiercifakt ze to moja 3 ciąża ale nie spodziewałąm się tak szybko już kilka dni tak coś czulam ale od wczoraj Rozrabiaka straszny na razie bąbelek niedługo już będą kuksance
Anoula śliczna ta sala, na cywilny w sam raz może to nie plaża na Bahama ale też ładnie
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 14:34   #4902
Azealia
Raczkowanie

Witajcie w 8t1d, czyli zaczęliśmy 9 tydzień tak?
Mdłości niestety nie odpuszczają, a na wieczór jest istna tragedia. Od ok 20 już nie mogę patrzeć na świat, więc leżę z zamkniętymi oczami, czasem uda się zasnąć ale zjeść nie zjem nic

Za to w dzień mimo mdłości apetyt mam na zachcianki, więc dzisiaj zrobiłam przepyszne pierogi z truskawkami i bitą śmietaną i zjadłam loda truskawkowo waniliowego w ogóle nie mam zachcianek na typowe ciążowe ogórki itp

Witam nowe Mamusie, widzę że w końcu jakies bliżej mnie, aniżeli listopadówek

Espere co u Was? Plamienia ustały?

Trele czy orientujesz się czy mogę kupić gdzieś tą Twoją poduchę online? Bo niby w Krk mają produkty w jednym sklepie ale na razie w miasto nie ruszam, a specjalnie nie pojade, a przyznam szczerze że zaczyna mi się ciężko spać, a cyce już mnie tak bolą że jak się przekręcam z boku na bok to potem 5 minut trwa ułożenie się żeby mi je nie rozwaliło z bólu ;P no i krzyże po nocy dają mi w kość.

Byłyśmy dzisiaj z Mamą na zakupach i zajrzałyśmy do dwóch sklepów z dziecięcymi ciuszkami, Mama przykleiła się do przecudnych sukienek i pyta kiedy będziemy znać płeć, żeby już zacząć coś kupować. Wariatka
Stary 2013-05-04, 14:39   #4903
Michalowa79
Raczkowanie

Cześć - chciałabym się dołączyć do Waszej Grupy - można?
W Maju 2012 roku urodziłam Stasia za chwilę będziemy obchodzić roczek a tu nagle spóźniona miesiączka 2 kreski na teście i poziom beta HCG 4900 - jestem w ciąży - 6 tc - w poniedziałek wizyta u gina i ostatecznie sprawdzimy czy bije tam jedno czy może więcej serduszek.

Bardzo się cieszymy - chociaż burza hormonalna i nudności dają o sobie znać i ciężko mi sobie to wszystko poukładać - ale wiem że jak w poniedziałek usłyszę to małe pukanie serduszka to zwariuję ze szczęścia a reszta jakoś sama się poukłada.

ps. Niunia nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę że widzę Cię w tym gronie
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 14:44   #4904
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a ja tak na szybko u nas 14 tydzien i Maluszek sie wiercifakt ze to moja 3 ciąża ale nie spodziewałąm się tak szybko już kilka dni tak coś czulam ale od wczoraj Rozrabiaka straszny na razie bąbelek niedługo już będą kuksance
Anoula śliczna ta sala, na cywilny w sam raz może to nie plaża na Bahama ale też ładnie
na pewno to piękne uczucie!

Mnie tez się ta sala podoba

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Mdłości niestety nie odpuszczają, a na wieczór jest istna tragedia. Od ok 20 już nie mogę patrzeć na świat, więc leżę z zamkniętymi oczami, czasem uda się zasnąć ale zjeść nie zjem nic

Za to w dzień mimo mdłości apetyt mam na zachcianki, więc dzisiaj zrobiłam przepyszne pierogi z truskawkami i bitą śmietaną i zjadłam loda truskawkowo waniliowego w ogóle nie mam zachcianek na typowe ciążowe ogórki itp

Trele czy orientujesz się czy mogę kupić gdzieś tą Twoją poduchę online? Bo niby w Krk mają produkty w jednym sklepie ale na razie w miasto nie ruszam, a specjalnie nie pojade, a przyznam szczerze że zaczyna mi się ciężko spać, a cyce już mnie tak bolą że jak się przekręcam z boku na bok to potem 5 minut trwa ułożenie się żeby mi je nie rozwaliło z bólu ;P no i krzyże po nocy dają mi w kość.
Współczuję mdłości oby szybko przeszły!

Ja też nie mam zachcianek an ogórki i kwaśne...słodyczy za to więcej jem

Poduch pełno jest na all, ja sobie tam właśnie zamówiłam
Stary 2013-05-04, 14:50   #4905
Messsuah
Raczkowanie

cześć dziewczyny ja tu na chwile bo mam takie mdłości, że coś strasznego od rana, o dłuższym przebywaniu przy komputerze to nawet nie ma mowy, ale wpadłam na chwilke
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 14:53   #4906
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
na pewno to piękne uczucie!

Współczuję mdłości oby szybko przeszły!

Ja też nie mam zachcianek an ogórki i kwaśne...słodyczy za to więcej jem

Poduch pełno jest na all, ja sobie tam właśnie zamówiłam
Oj Kochana... już 3 tydzień mnie męczą i z dnia na dzień wieczorem są silniejsze, więc słowo szybko w tym momencie brzmi dla mnie jak abstrakcja

Poduch jest pełno ale mnie się bardzo spodobała ta z UK którą ma Trele, wygląda fajnie no i wydaje się być wygodniejsza niż te rogale mothercareowe i podobne. Mam na myśli tę:
http://www.dreamgenii.pl/poduszka-ci...a-do-karmienia No i ważne że blokuje niejako odwracanie się na drugi bok bo ja jestem nauczona spać na prawym i dopiero przestawiam się na lewy i zasypiam na nim, a budzę się i tak na prawym
Stary 2013-05-04, 15:03   #4907
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie byłaś wogole taka smieszna sytuacja jak pytalam mojej mamy o imie dla wnuka a ona na to : Oskar albo Lena -. Lena to taty kot ! - a twòj ojciec ma kuku , kota takim imieniem nazywac .. tydzien pozniej rozmawiam z ojcem na skypie I pytam o to samo. - Anna a dla chłopczyka Antoś. - ale Antoś to mamy pies .. - a Twoja matka ma kuku zeby psu tak na imie dac. Dodam ze moi rodzice sa po rozwodzie 22 lata I maja bardzo slaby kontakt , wiec zmowy nie bylo )

Cytat:
No właśnie coś w Tv ostatnio pokazywali Tulipana i Twoją miejscowość

Nie podobają mi się takie wymyślne imiona...tylko dziecko na tym później cierpi.
No dokładnie, ale wiesz rodzic musi się spełnić to dziecku Moda daje imię...

Cytat:
też miałam podobną sytuację wśród znajomych, ale nie będę się rozpisywać na ten temat, blo szkoda...
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
W Maju 2012 roku urodziłam Stasia za chwilę będziemy obchodzić roczek a tu nagle spóźniona miesiączka 2 kreski na teście i poziom beta HCG 4900 - jestem w ciąży - 6 tc - w poniedziałek wizyta u gina i ostatecznie sprawdzimy czy bije tam jedno czy może więcej serduszek.

Bardzo się cieszymy - chociaż burza hormonalna i nudności dają o sobie znać i ciężko mi sobie to wszystko poukładać - ale wiem że jak w poniedziałek usłyszę to małe pukanie serduszka to zwariuję ze szczęścia a reszta jakoś sama się poukłada.

Siemka! Gratuluję dwóch kreseczek

A ja juz po wizycie 30.04 jestem spokojna, usłyszałam serduszko i jakoś mi lżej

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 15:07   #4908
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje
za poniedziałkową wizytę!

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny ja tu na chwile bo mam takie mdłości, że coś strasznego od rana, o dłuższym przebywaniu przy komputerze to nawet nie ma mowy, ale wpadłam na chwilke
jejciu wykończą Cię te mdłości...a nie dostałaś jakichś tabletek na nie? czy to nie Ty?

Cytat:
Oj Kochana... już 3 tydzień mnie męczą i z dnia na dzień wieczorem są silniejsze, więc słowo szybko w tym momencie brzmi dla mnie jak abstrakcja

Poduch jest pełno ale mnie się bardzo spodobała ta z UK którą ma Trele, wygląda fajnie no i wydaje się być wygodniejsza niż te rogale mothercareowe i podobne. Mam na myśli tę:
http://www.dreamgenii.pl/poduszka-ci...a-do-karmienia No i ważne że blokuje niejako odwracanie się na drugi bok bo ja jestem nauczona spać na prawym i dopiero przestawiam się na lewy i zasypiam na nim, a budzę się i tak na prawym
Kiedyś się skończą
to może poszukaj na ebayu
Stary 2013-05-04, 15:29   #4909
Messsuah
Raczkowanie

Paulinaizabela nie dostałam żadnych tabsów od gina zreszta nawet bym nie brala dla zdrowia malucha, jakos to przetrzymam ale od poniedziałku to koszmar mam z mdłościami, wczoraj wieczorem przez godzine tak czułam się świetnie, ze myslałam, że już odpuszcza powoli ale jak mnie potem wzieło to dwa razy tuliłam kibelek

pije wode z imbirem to troche nawet pomaga
i ciągle mam ochote na pikantne jedzenie, dzisiaj na sniadanie zjadłam kromke z pikantnym ketchupem a na obiad wymieszałam ryz gotowany z ketchupem bo nie wcisne nic innego

dziewczyny mam takie pytanie tulicie sie ze swoimi tż-tami teraz będąc w ciazy ? pytam tak z ciekawosci bo moja koleżanka to odstawiła męża na cała ciażę,

i pytanie numer dwa.... planuje wyjazd w czerwcu w ciepłe kraje i tak sie obawiam jak maluch zniesie podroz samolotem (zmiana cisnienia itd.) no i przejscie przez bramki do wkrywania metalu ponoc takie szkodliwe... co o tym sadzicie? a co gin to inna opinia
Stary 2013-05-04, 15:35   #4910
Azealia
Raczkowanie

Messuah ja męża nie odstawiłam, on odstawił mnie :co jest?: Naczytał się o tym ryzyku do 12 tygodnia i powiedział że do tego czasu "nima szans"

Co do podróży to chyba dopiero wysoko w ciąży nie są zalecane przeloty, ale jeśli tylko będziesz się dobrze czuć to dlaczego nie? Odpoczynek i relaks na pewno będą Bąbelkowi służyć

My wybieraliśmy się na Chorwację w tym roku, ale z racji tego, że na zimę Maluszek ma się urodzić to musimy przyspieszyć remont sypialni, a że będziemy ją robić na lata to nie zamierzam oszczędzać no i samochód trzeba zmienić bo póki co wozimy się jeszcze narzeczeńskim 3 drzwiowym sportowym więc czas na rodzinne 5 drzwiowe. Tak więc wakacje za rok, nad polskim morzem już we troje.
Stary 2013-05-04, 15:38   #4911
Espere
Raczkowanie

paulinaizabela
aksbarg
Trele_Morele
nemosek
ilona_0105
Anoula
Dzastin08
domii29
ktosiula
Azealia

Plamienia nadal mam, ale raczej krwiste lub bladokrwiste.

Byłam dziś na IP. Okazało się, że Zarodek żyje CRL 0,88 cm, ciąża wg usg określona na 7tc, ale co najważniejsze - pęcherzyk ciążowy jest już okrągły (a miał nieregularny kształt). Nie zdążyłam zapytać Pani Doktor o krwiaka, bo wciągnęła mnie do gabinetu dosłownie na minutę i uciekła odbierać poród. Mam nadal brać luteinę, tylko mam zwiększyć dawkę duphastonu na 3x dziennie i na razie odstawić Acard bo to przez aspirynę mogą być te plamienia. No i nadal mam leżeć. Ale Dziewczyny, czuję wielką, wielką ulgę. Aż wstyd przyznać się że już spisałam na straty dzielnie walczącą o życie Fasolkę
Dziękuję Wam za wsparcie, naprawdę to pomaga
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 15:43   #4912
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinaizabela nie dostałam żadnych tabsów od gina zreszta nawet bym nie brala dla zdrowia malucha, jakos to przetrzymam ale od poniedziałku to koszmar mam z mdłościami, wczoraj wieczorem przez godzine tak czułam się świetnie, ze myslałam, że już odpuszcza powoli ale jak mnie potem wzieło to dwa razy tuliłam kibelek

i ciągle mam ochote na pikantne jedzenie, dzisiaj na sniadanie zjadłam kromke z pikantnym ketchupem a na obiad wymieszałam ryz gotowany z ketchupem bo nie wcisne nic innego

dziewczyny mam takie pytanie tulicie sie ze swoimi tż-tami teraz będąc w ciazy ? pytam tak z ciekawosci bo moja koleżanka to odstawiła męża na cała ciażę,

i pytanie numer dwa.... planuje wyjazd w czerwcu w ciepłe kraje i tak sie obawiam jak maluch zniesie podroz samolotem (zmiana cisnienia itd.) no i przejscie przez bramki do wkrywania metalu ponoc takie szkodliwe... co o tym sadzicie? a co gin to inna opinia
A to mi się pomyliło, bo którąs dziewczyna dostała od gina jakieś table na mdłości i działają. Może warto zapytać, po co się aż tak męczyć codziennie

My narazie zero przytulanek, bo biorę cały czas luteinę i nie chcę, żeby mi się jakas infekcja wdała...ale jutro mam wizytę i chyba będę powoli już tą lutkę odstawiać, więc wreszcie poszlejemy za jakiś czas

II trymestr jest najbezpieczniejszy na podróże, więc jeżeli się bedziesz dobrze czuła to leć i odpoczywaj My też w czerwcu może skoczymy gdzieś

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
paulinaizabela
aksbarg
Trele_Morele
nemosek
ilona_0105
Anoula
Dzastin08
domii29
ktosiula
Azealia

Byłam dziś na IP. Okazało się, że Zarodek żyje CRL 0,88 cm, ciąża wg usg określona na 7tc, ale co najważniejsze - pęcherzyk ciążowy jest już okrągły (a miał nieregularny kształt). Nie zdążyłam zapytać Pani Doktor o krwiaka, bo wciągnęła mnie do gabinetu dosłownie na minutę i uciekła odbierać poród. Mam nadal brać luteinę, tylko mam zwiększyć dawkę duphastonu na 3x dziennie i na razie odstawić Acard bo to przez aspirynę mogą być te plamienia. No i nadal mam leżeć. Ale Dziewczyny, czuję wielką, wielką ulgę. Aż wstyd przyznać się że już spisałam na straty dzielnie walczącą o życie Fasolkę
Cieszę się Kochana, że fasolka ma sie dobrze
Leż i odpoczywaj
Stary 2013-05-04, 15:52   #4913
domii29
Zakorzenienie

Dziś zaczynam 15 tydzień .
Espere świetna wiadomość ! mimo wszystko leż i odpoczywaj

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-04 o 16:00
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:11   #4914
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Michalowa : Gratulacje czyzbym wyczuwała nutke nadzieji , że jednak beda dwa serduszka ? ;>

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Azealia : jestem teraz poza domem , ale jak wroce to sprawdze dokladna nazwe I Ci napisze ..

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:

Co do wakacji , jedz jak najbardziej .. Ja bylam swiezo po poronieniu I w 9 tyg polecialam do Hiszpani. Wczesniej obgadalam to z Wieloma lekarzami I kazdy kazal jechac , choc oczywiscie w googlach wyczytalam co innego .. Jedz ! Ja pojechalam I to bylo najlepsze co moglam sobie w tamtym momencie zafundowac! Co do bramek one absolutnie nie sa szkodliwe! Nie ma zadnych fal radiowych Ani nic z tych rzeczy .. To tylko wykrywacz metalu .. Ja pracuje przy tym , jestem operatorem takiego skanera

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Espere: bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku *

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:13   #4915
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
paulinaizabela
aksbarg
Trele_Morele
nemosek
ilona_0105
Anoula
Dzastin08
domii29
ktosiula
Azealia

To super!
Czyli masz krwiaczka, tak? Czy nie wiadomo?
Dlaczego miałaś przepisany Acard?
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:20   #4916
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Michalowa : Gratulacje czyzbym wyczuwała nutke nadzieji , że jednak beda dwa serduszka ? ;>

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Azealia : jestem teraz poza domem , ale jak wroce to sprawdze dokladna nazwe I Ci napisze ..

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Co do wakacji , jedz jak najbardziej .. Ja bylam swiezo po poronieniu I w 9 tyg polecialam do Hiszpani. Wczesniej obgadalam to z Wieloma lekarzami I kazdy kazal jechac , choc oczywiscie w googlach wyczytalam co innego .. Jedz ! Ja pojechalam I to bylo najlepsze co moglam sobie w tamtym momencie zafundowac! Co do bramek one absolutnie nie sa szkodliwe! Nie ma zadnych fal radiowych Ani nic z tych rzeczy .. To tylko wykrywacz metalu .. Ja pracuje przy tym , jestem operatorem takiego skanera

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Espere: bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku *

bardzo mnie tym co napisałas uspokoiłaś i pocieszyłaś
Stary 2013-05-04, 16:25   #4917
agata8899
Raczkowanie

witajcie Brzuszki;**

jak obiecałam podczytuje Was duzo ale mam mało czasu by odpisywac:C Ale ciesze sie z kazdej dobrej wiadomosci Szkoda,ze do was nie dołaczyłam. Aktualnie oczekuje na @ ,ktora mam dostac 7.05 czyli za 3 dni. Mam nadzieje,ze nie dostane bo mam mdłosci,metaliczny smak,sutki tez bron Boze dotykac. jednak ze wszgledu na to,co działo sie prawie 4 tyg temu nie chce sie zbytnio cieszyc ale miałam dac znac czasem to daje
agata8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:43   #4918
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Miło czytać takie wiadomości ja to nie wiem kiedy cokolwiek poczuje hehe

Cytat:
Cytat:
No tak właśnie stwierdziliśmy, niby cywilny ale też może być w ładnym miejscu, ten dworek jest otoczony parkiem więc jakby pogoda dopisała to byłoby bardzo miło

Cytat:

Mam podobnie. Tez mdłości mnie trzymają, wczoraj musieliśmy z TŻ wrócić ze spaceru bo było mi niedobrze a TŻ mówi że byłam aż zielona.

Nie wiem czy miałyście coś takiego ale czy zdarza się Wam/ zdarzało, że jest Wam niedobrze tak że wydaje sie ze ani kęsa się nie przełknie a jak się coś zje to przechodzi? tak jakby mdłości z głodu

Cytat:

Witamy w naszym gronie, gratulacje

Cytat:
Nam lekarz powiedział, żeby raczej ograniczyć a jak już to w takiej wersji soft, więc mój TŻ się przejął i na razie mało tego przytulania.

Cytat:

Dobrze, że wizyta Cię uspokoiła mam nadzieję że teraz już będzie tylko dobrze

Cytat:
Napisane przez agata8899 Pokaż wiadomość
witajcie Brzuszki;**

jak obiecałam podczytuje Was duzo ale mam mało czasu by odpisywac:C Ale ciesze sie z kazdej dobrej wiadomosci Szkoda,ze do was nie dołaczyłam. Aktualnie oczekuje na @ ,ktora mam dostac 7.05 czyli za 3 dni. Mam nadzieje,ze nie dostane bo mam mdłosci,metaliczny smak,sutki tez bron Boze dotykac. jednak ze wszgledu na to,co działo sie prawie 4 tyg temu nie chce sie zbytnio cieszyc ale miałam dac znac czasem to daje
Trzymam cały czas za Ciebie kciuki

My wróciliśmy dziś z TŻ z zakupów i zaciągnęłam go na oglądanie obrączek hehe przy jego paluchach to chyba będziemy musieli mieć 2 rozmiary obrączek tzn dla mnie węższą dla niego trochę grubszą. Jedno mnie pociesza, że co do obrączek mamy z TŻ podobny gust.

Chciałam sobie tez pooglądać ciuszki ciążowe i może coś zakupić a tu wielkie rozczarowanie w H&M dwa wieszaki na krzyż i takie szmatki a w C&A u mnie całkowicie zlikwidowali Poczekam aż trochę urosnę i zacznę chyba zamawiać przez internet.
Stary 2013-05-04, 16:46   #4919
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Hej Mamuśki! Wiecie co jestem w szoku, dziś rano zauważyłam na brzuchu kreskę hormonalną. Strasznie wcześnie, ciekawe cóż to może oznaczać. Ma już któraś taką?

Uwaga chwalę się też brzuszkiem, który z dnia na dzień jest coraz większy. Przepraszam za czarno-białe zdjęcie, ale kolory coś mi słabo wyszły:
Załącznik 5233869

u mnie w mieście jest ich sklep stacjonarny, na pewno wybierzemy coś z ich oferty. Ale wybór jest tak ogromny, jeśli się uwzględni wersje kolorystyczne że masakra.
Krechy nie mam
Ładny brzusio
Fajnie masz z tym sklepem stacjonarnym,może do tego czasu u mnie w mieście otworzą bo jeśli mają taki wybór jak na necie to oczopląsu bym dostała jak bym tam weszła
Już doczytałam że Ty podobnie jak ja 12 tyd

Cytat:
Ja nie mam.
Słodki brzusio Musze cyknąć mój

A ja przed chwilą poczułam koło pępka jakiegoś bąbla już kilka razy tak miałam, że pojedyńcze jakby bąbelki a raczej jeden bąbel poczułam... na ruchy dziecka jeszcze za szybko, żeby je czuć
Mnie też czasem jakby coś przeleciało po brzuchu...ale nie wiem czy to nie jelitka daja znać

Hej Metka oraz Helutek oraz Michałowa Witajcie

Cytat:
Hehe, ja już mam dość ale nawet ceny mają znośne
Czekam z utęsknieniem na takie budki z hmm Chips - taki ziemniak pokrojony jednym ciagiem w taką jakby obierkę - taki świderek o! I to smażone na oleju i z papryką np :slinka: 5 zeta za sztukę, ale pychota, a nadal nie ma niedługo
Ale masz dobrze.

Cytat:
Bardzo to przykre, bardzo
Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Miłego dnia
A kiedy bierzecie ślub?

Cytat:
cześć

tp mam na 12.12
Fajna data jakby się udało tak dzień w dzień wstrzelić 12.12.2013

Co do rodziców to moja mama była w szoku i jak się z tym przespała to dopiero do niej dotarło,coś podejrzewała jak to mama
A ojciec rzucił się w ramiona Tżta i powiedziałdziękuję Ci synu i tak go ściskał chwilę po czym ja mówię że hej przecież ja też się do tego przyczyniłam.No i wtedy mnie zaczął ściskać
Teścia nie była więc osobiście się nie dowiedział, a teściowa wyprzytulała.

Azealia,Messuah Niech sobie idą w końcu te mdłości!!!

Espere Cudowna wiadomość,kamień z serca

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:47   #4920
Espere
Raczkowanie

Cytat:
To super!
Czyli masz krwiaczka, tak? Czy nie wiadomo?
Dlaczego miałaś przepisany Acard?
Tak, mam krwiaka, na pierwszym badaniu usg miał 13x8 mm. Teraz musi się chyba albo wchłonąć się, albo wykruszyć...
A co do Acardu, to miałam go przepisany ze względu na podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego. Miałam niby badania, które go nie potwierdziły ale zdaniem lekarza należało profilaktycznie podać aspirynę, a to ze względu na moje wcześniejsze doświadczenia ciążowe (1 ciąża obumarła w 12 tc, a druga zakończyła się na szczęście pomyślnie, ale za to przedwczesnym odklejeniem łożyska w 36tc).
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości