Rossmann - część XVII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-04, 17:29   #2731
Sasabina
maskott

Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez InfallibleLifestyle Pokaż wiadomość
O Rossmannie nic mi nie wiadomo, ale jest w promocji w Naturze za 41,99zł . Za tyle warto! U mnie sprawdza się świetnie, daje niesamowity efekt
A nie osypuje się? przez lata byłam wierna temu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...zes-2-w-1.html a ostatnio testowałam dwa inne (architect i million lashes) no i niestety te po całym dniu były pod oczami
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:31   #2732
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
hej używała może któraś z Was tego elektrycznego podgrzewacza do wosku Veet EasyWax? widziałam, że teraz w Rossmannie jest w promocji

Hej nie wiem ile dokładnie kosztuje ten podgrzewacz ale zapewne sporo biorąc pod uwagę, że to reklamowany Veet.

Lepiej kup na allegro podgrzewacz no name za 20 czy 30zł a wkłady za 5 zł. Wyjdzie na to samo
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 18:07   #2733
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Też mam takie problemy ze stopami, do tego bardzo suchą skórę, tragedia z pielęgnacją Wypróbuję ten Twój krem jak skończę mój, ciekawa jestem jak na mnie zadziała
W moim Rossie jest 3 czy 4 rodzaje tych kremów z GP. Może jakiś inny sobie dobierzesz bo mój to taki do tych zrogowaceń bardziej, ale są i inne wersje

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Też używam Lady Speed Stick i jestem bardzo zadowolona
Co do żelu pod prysznic, to uwielbiałam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-prysznic.html nie jest peelingujący wbrew nazwie, ale bardzo dobrze się pienił, ślicznie pachniał i czułam się świeżo po umyciu

Często też wracam do tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wilzajace.html
o dziękuję bardzo za namiar - dopisuję do listy

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 18:15   #2734
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
A nie osypuje się? przez lata byłam wierna temu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...zes-2-w-1.html a ostatnio testowałam dwa inne (architect i million lashes) no i niestety te po całym dniu były pod oczami
U mnie się nie osypuje, utrzymuje się cały dzień! Lash architect wysechł mi po niecałym miesiącu i troche się osypywał! Ten sprawdza się zdecydowanie lepiej
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 19:16   #2735
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Dziewczynki a może mi podpowiecie w kwestii żeli pod prysznic. Chodzi mi o taki bardzo orzeźwiający zapach, wręcz pobudzający. Chciałabymm go używać np po bieganiu. Tylko proszę nie z Wellnes & Beauty bo mnie bardzo podrażnia

A co do antyperspirantów: ja używam Lady Speed Stick i mi też pasuje

A ten nowy tusz z Loreala to jaki efekt daje? rzeczywiście jak z reklamy (jak się umie tak wymalować) czy jakiś inny?
najładniejszy zapach z takich świeżych ma według mnie Palmolive niebieski Thermal Spa. Zapach jest przepiękny i do tego naprawdę długo się utrzymuje na skórze osobiście lubię jeszcze Ziaję Sopot Mydło pod prysznic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg palmolive-250ml-zel-pod-prysznic-thermal-spa-mineral-massage.jpg (22,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg R098-06df7d9.jpg (47,1 KB, 6 załadowań)
Stary 2013-05-04, 19:55   #2736
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Dziękuję
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 21:32   #2737
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
najładniejszy zapach z takich świeżych ma według mnie Palmolive niebieski Thermal Spa. Zapach jest przepiękny i do tego naprawdę długo się utrzymuje na skórze osobiście lubię jeszcze Ziaję Sopot Mydło pod prysznic
Dziękuję, również notuję

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 22:33   #2738
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam, to dziewczyny pisały, że w kulce są najlepsze, ale nie jestem na 100% pewna. też się zastanawiałam między tymi dwoma. Original wydał mi się bardziej naturalny, może zapachu w nim zbyt wiele nie ma, ale też nie śmierdzi, jest taki uniwersalny no ale to już kwestia indywidualna, ja w każdym razie kulki Dove polecam jak najbardziej

czy dostanę w Rossmannie lub Naturze ten żel pod prysznic? jaka cena?

Kupiłam dla odmiany sztyft
Dove Silk Dry zobaczę jak się spisze
zapach Orginal mniej mi się spodobał stąd taki wybór.

Cytat:
Napisane przez adie94 Pokaż wiadomość
ja polecam atyperspirant soraya oxygen: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...h-roll-on.html

nie brudzi ubrań,nie zmienia zapachu potu na potowo-owocowy(jak paskudna nivea dry coś tam bleee). na promo mozna dorwac 2 w cenie 1

Dziękuję za odp już kupiłam
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 23:01   #2739
minkosia
Przyczajenie

[1=ec3ecf67ca645da9bcfb4d4 b64140b93ac2efc56_5e41ee9 4bdeb6;40633986]Dziękuję za odpowiedź. Byłam dziś, ale niestety były ostatnie 4 szt. i to w kolorach, które nie bardzo mi się podobały ;/.

Czy w waszych Rossmann-ach zaczynają się pokazywać już szampony i odżywki z Aussie? Czekam na nie z niecierpliwością, ale w moim Rossmann-ie póki co cisza.[/QUOTE]

U mnie są już te szampony i odżywki, ale tylko w wersjach standardowych (wcześniej któraś z dziewczyn napisała, że u niej są także w wersji podróżnej). A właśnie chciałam najpierw sprawdzić miniaturkę.
minkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 23:18   #2740
OliOli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karolina0360 Pokaż wiadomość
Kończy mi się właśnie krem do stóp.. Teraz miałam z Fuss Wohl intensywny do stóp o bardzo suchej skórze, a wcześniej z biedronki.
Z obu jestem bardzo zadowolona, ale teraz szukam czegoś innego.. Co możecie polecic?
To ----> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-skory.html Najlepszy jaki kiedykolwiek używałam A kosztuje tylko 8 zł
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 08:00   #2741
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
To ----> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-skory.html Najlepszy jaki kiedykolwiek używałam A kosztuje tylko 8 zł
Ale ma recenzje! Aż dziw, same dobre. Trzeba wypróbować. Jest aktualnie dostępny w R?

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 08:42   #2742
monicca1989
Zakorzenienie

Hej
Wie któraś z Wa już jakie będą promocję na 20-lecie Rossmana?
Bo słyszałam, że bardzo ciekawe...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:26   #2743
KinkyGirl
BAN stały

[1=ec3ecf67ca645da9bcfb4d4 b64140b93ac2efc56_5e41ee9 4bdeb6;40636500]Jest, za 17.99zł albo 18.99zł. nie pamiętam dokładnie.[/QUOTE]

Jest korektor z Delii:O? A gdzie on leży? Znaczy mniej więcej przy czym? Są szafy kosmetyczne, ale firmy Delia nie kojarzę
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:33   #2744
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Hej nie wiem ile dokładnie kosztuje ten podgrzewacz ale zapewne sporo biorąc pod uwagę, że to reklamowany Veet.

Lepiej kup na allegro podgrzewacz no name za 20 czy 30zł a wkłady za 5 zł. Wyjdzie na to samo
ten z veet kosztuje teraz koło 50zł. bardziej byłam ciekawa, czy to w ogóle działa
dziękuję za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Jest korektor z Delii:O? A gdzie on leży? Znaczy mniej więcej przy czym? Są szafy kosmetyczne, ale firmy Delia nie kojarzę
te korektory leżą przy pilniczkach i innych pierdółkach tego typu
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:42   #2745
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:

te korektory leżą przy pilniczkach i innych pierdółkach tego typu
Wow, dzięki, a ja tak się zastanawiałam jak go zdobyć.
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 09:47   #2746
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
ja w ogole nie wiem po co wystawiac opinie na temat czegos czego uzywamy inaczej niz jest do tego przeznaczone. Tak samo szampony alo plyny dla dzieci babydream. Są dla dzieci, jakaś matka bedzie chciala zaczerpnąć opinie na jego temat a tam wysyp opini włosomaniaczek

Wkurza mnie tez jak ktos uzywa czegos o paru dni i juz wystawia opinie.
Mnie też Przecież produkt za kolejny tydzień mógłby zrobić Ci już kuku, a tu go ktoś tak zachwala :/

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
U mnie też już są. Właśnie miałam o tym pisać jako nowość. Dawno nie byłam w Rossmanie, dzisiaj wchodzę, a tu na dzień dobry takie nowości widzę .
U mnie też są
Cytat:
Napisane przez Aarion Pokaż wiadomość
bloker to nie to samo co antyperspirant, a już na pewno nie jest delikatny i nie podrażnia, u mnie się sprawdza, ale moja koleżanka po jego użyciu nie mogła rąk opuścić tak ją po nim skóra piekła.
Z antyperspirantów w sztyfcie polecam rexone
Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Bloker jest świetny, jak się umie go używać. Nigdy na wilgotną skórę i nie od razu po goleniu. Mnie też podrażniał jak diabli na początku, a teraz używam bez problemu
Też uważam Blokera za najlepszy zakup Pierwsze trzy użycia były masakryczne, strasznie piekło. Teraz już nic - ani pieczenia, ani zaczerwienień

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej
Kiedy? Kiedy? Mam nadzieję, że nie wtedy kiedy wyjeżdżam...
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:04   #2747
alamirka
Moderator

Cytat:
Możesz wypróbować krem Fusswohl z łojem jelenia, jest równie dobry, jak nie lepszy od tego intensywnego z mocznikiem. Teraz używam balsamu intensywnie nawilżającego No 36, też polecam, jest lżejszy niż Fusswohl, szybko się wchłania, ale za to lepiej zmiękcza skórę.
Kiedyś ten balsam to było to samo co w Biedronce, tylko produkowane w wersji dla nich. Ale nie wiem czy tak jest dalej.
W każdym bądź razie, dobre te balsamy oba :ehem

Z miesiąc nie byłam w Rossmannie

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2013-05-05 o 10:07
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 10:56   #2748
MadzMadz1990
Przyczajenie

Wczoraj zrobiłam dość spore zakupy w rossmannie. Długo zastanawiałam się nad tym jakie masło do ciała wybrać. W końcu skuszona zawieszką z napisem 'cena na dowidzenia' wybrałam masło z bielendy. Według tej zawieszki powinno ono kosztować ok. 9,50 (nie pamiętam dokładnie). Po powrocie do domu, otworzyłam masło, żeby powąchać, sprawdzić konsystencję itd. Następnie wieczorem przejrzałam paragon i naprawdę sie wkurzyłam, bo cena na paragonie za to masło wynosiła ponad 15 złotych. Jestem strasznie zła, bo za taką cenę mogłabym spokojnie kupić sobie jakiś balsam w większym opakowaniu. Oczywiście o zwrocie czy reklamacji nie ma mowy, bo masło otworzyłam i zdążyłam posmarować sobie nim nadgarstki.
Pewnie gdyby nie ilość kupowanych kosmetyków, to różnicę w cenie zauważyłabym już w chwili gdy pani kasowała mi zakupy, a tak to niestety zauważyłam dopiero w domu.
Ale ciekawa jestem czy któraś z Was miała podobną sytuację z tą promocją ('cena na dowidzenia')? Czy może jest to częste w Rossmannie?
MadzMadz1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 11:23   #2749
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Dziękuję, również notuję
coś ci ta lista niebezpiecznie rośnie

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MadzMadz1990 Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam dość spore zakupy w rossmannie. Długo zastanawiałam się nad tym jakie masło do ciała wybrać. W końcu skuszona zawieszką z napisem 'cena na dowidzenia' wybrałam masło z bielendy. Według tej zawieszki powinno ono kosztować ok. 9,50 (nie pamiętam dokładnie). Po powrocie do domu, otworzyłam masło, żeby powąchać, sprawdzić konsystencję itd. Następnie wieczorem przejrzałam paragon i naprawdę sie wkurzyłam, bo cena na paragonie za to masło wynosiła ponad 15 złotych. Jestem strasznie zła, bo za taką cenę mogłabym spokojnie kupić sobie jakiś balsam w większym opakowaniu. Oczywiście o zwrocie czy reklamacji nie ma mowy, bo masło otworzyłam i zdążyłam posmarować sobie nim nadgarstki.
Pewnie gdyby nie ilość kupowanych kosmetyków, to różnicę w cenie zauważyłabym już w chwili gdy pani kasowała mi zakupy, a tak to niestety zauważyłam dopiero w domu.
Ale ciekawa jestem czy któraś z Was miała podobną sytuację z tą promocją ('cena na dowidzenia')? Czy może jest to częste w Rossmannie?
serio straszny balagan maja w tych rossach
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 11:24   #2750
alamirka
Moderator

Cytat:
Właśnie dlatego zawsze noszę takie kosmetyki pod czytnik
Ew zanim odejdę od kasy czytam paragon. Bo się zdarzały takie numery.
Zresztą, w marketach postępuję tak samo.
Stary 2013-05-05, 11:45   #2751
OliOli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
Ale ma recenzje! Aż dziw, same dobre. Trzeba wypróbować. Jest aktualnie dostępny w R?
No właśnie cholerka nie :/ Ja go kupuję w Tesco albo w Leclercu w moim mieście...
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:06   #2752
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co kojarzę, to w CND był 'mus do ciała', a masło było w regularnej cenie. oba produkty w moim Rossie stoją obok siebie na półce i wyglądają prawie identycznie, różni je tylko napis. więc może stąd ta pomyłka?
Stary 2013-05-05, 12:17   #2753
MadzMadz1990
Przyczajenie

Cytat:
z tego co kojarzę, to w CND był 'mus do ciała', a masło było w regularnej cenie. oba produkty w moim Rossie stoją obok siebie na półce i wyglądają prawie identycznie, różni je tylko napis. więc może stąd ta pomyłka?
W moim rossmannie nie ma nawet musów z bielendy. A ta zawieszka była doczepiona do karteczki z ceną, i właśnie żeby uniknąć pomyłki, dokładnie się jej przyjrzałam i było tam napisane, że cena dotyczy masła.
MadzMadz1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:23   #2754
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej

A kiedy te promocje mają być?
sama jestem bardzo ciekawa
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 12:30   #2755
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
W moim rossmannie nie ma nawet musów z bielendy. A ta zawieszka była doczepiona do karteczki z ceną, i właśnie żeby uniknąć pomyłki, dokładnie się jej przyjrzałam i było tam napisane, że cena dotyczy masła.
no to wygląda na błąd personelu.. w takim razie powinni ci sprzedać masło po takiej cenie, jaka widniała na etykietce. może spóbuj chociaż przejść się z paragonem i tym masłem i wytłumacz, że według ich etykiety powinno kosztować 9zł.
Stary 2013-05-05, 13:18   #2756
adie94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego zawsze noszę takie kosmetyki pod czytnik
Ew zanim odejdę od kasy czytam paragon. Bo się zdarzały takie numery.
Zresztą, w marketach postępuję tak samo.
Cytat:
no to wygląda na błąd personelu.. w takim razie powinni ci sprzedać masło po takiej cenie, jaka widniała na etykietce. może spóbuj chociaż przejść się z paragonem i tym masłem i wytłumacz, że według ich etykiety powinno kosztować 9zł.
miałam podobną sytuację tylko że z nie przecenionym produktem. kupowałam tusz MF Masterpiece,który wg. etykiety miał kosztować 51,99 a przy kasie było już 56,99 ;/ oczywiście zwróciłam uwage kasjerce ze coś jest nie tak i zapłaciłam 51,99 i dostałam gratis w postaci pojemnika na mydło z carexu także uważajcie!

"And while I wait I put on my perfume, yeah I want it all over you.

I gotta mark my territory." 😻

A.

adie94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:25   #2757
Inspire
Kuźnia inspiracji

Orientuje się któraś z Was, czy krem z filtrem BD 50+ ma taki skład aktualnie jak ten?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rsja-2010.html

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 13:43   #2758
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Cytat:
Ja się bardzo często spotykam z taką sytuacją, tylko od razu kontroluje to na paragonie i zwracam uwage przy kasie. Wtedy kasjerki są wielce oburzone i z łaską mogę zwrócić ten produkt, ale oczywiście obniżenia ceny do widniejącej pod produktem nie proponują, a wiem, że mogę się o to kłócić, bo mam do tego prawo
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 16:28   #2759
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Kiedyś ten balsam to było to samo co w Biedronce, tylko produkowane w wersji dla nich. Ale nie wiem czy tak jest dalej.
W każdym bądź razie, dobre te balsamy oba :ehem

Z miesiąc nie byłam w Rossmannie
Byłam dziś sprawdzić i masz rację - krem BeBeauty z kwasami AHA i szałwią, robiony przez PharmaCF - to ten sam krem Po składzie też pasuje, super. No i kosztuje 2,99 zł za 75 ml
Stary 2013-05-05, 16:52   #2760
alamirka
Moderator

Cytat:
Byłam dziś sprawdzić i masz rację - krem BeBeauty z kwasami AHA i szałwią, robiony przez PharmaCF - to ten sam krem Po składzie też pasuje, super. No i kosztuje 2,99 zł za 75 ml
O, czyli jednak nic sie nie zmieniło od czasu kiedy ostatnio sprawdzałam. to super
Ja właśnie teraz stosuje wersję biedronkową
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości