|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasem chętnie bym coś dosypała ![]() Cytat:
bardziej jestem zdania, że jedne dzieci potrzebują tego bardziej, inne mniej, ale ze sposobem karmienia bym tego nie wiązała._________ co do moich planów, cóż nie wypaliły do końca, Jakub rano bardzo marudził i nie mogłam go zostawić, ciągle chciał na mnie wisieć. ale jak zasnął to pojechałam na zakupy na drugi koniec miasta, potem jeszcze na zakupy spożywcze. nie było mnie ponad 3 godziny. jak wróciłam to Młody był przewinięty i mąż go karmił, tylko Jakub nie bardzo chciał jeść (w sumie się nie dziwię, bo mleko mogłoby być cieplejsze). ale i tak nieźle sobie poradzili. dogrzałam butelkę i pochłonął w sumie wszystko (prawie 100ml) po czym rzucił się na cycka jakby w butelce była sama woda a nie mleko |
||
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
mam kochanego Synka usnol ... spi dalej ![]() no i ja moglam zrobic oabie obiadek .. ciut ogarnac sie - i tak mi nestelle chcice zrobila na zem se pomalowala a co sie bede no ale slyszem po malu Duzy Czlowiek sie Budzi wiec znikam do Pozniej |
|
|
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpowiedzi na moje pyt
============ Pytanko czy moge przy kp zjesc mlode ugotowane ziemniaczki ze skórką czy lepiej je obrać ?
|
|
|
|
|
#4085 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez bardzo lubi mateCytat:
ja biorę do odbicia bo mój potrzebuje za poródCytat:
Cytat:
za wyjście ![]() Cytat:
Cytat:
a ochraniacze zamontowałam bo główka mu sie w czasie wędrówek wpijała w łóżeczka i aż ślady miał na główce
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-05-04 o 19:02 |
||||||
|
|
|
|
#4086 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla twojego tzta . Cytat:
Cytat:
,tata sobie poradził - to teraz jak sie wydało to pewnie mama częściej bedzie korzystac z wolnosci Cytat:
Cytat:
pewnie ze mozesz ,dlaczego by nie ..... ja jadam ziemniaki ze skórką z piekarnika .pyszne . my z Roszkiem po grillu . reszta została . finał grilla - kolezanka dostała 2 razy piłką w twarz -chłopcy namiętnie grali (w tym Jakub),Jakub poślizgnął sie na płytkach i wpadł do basenu (nic mu sie nie stało ale woda nie jest czysta -bleeee ,i do tego zimna -brrr) a potem wpadł kolega -tez sie poslizgnął a na końcu pies
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Dziewczyny swietnie wygladacie i wasze maluszki Nam dzis odpadl pepek w 8 dobie Podczytuje was w miare mozliwosci choc nie ukrywam ze ciezko mi ciesze sie bardzo ze malutka jest z nami ale strasznie duzo sie zmienilo i jakos nie dociera do mnie to co sie dzieje czuje sie jakby niegotowa na to co juz sie wydarzylo, codziennie placze ogolnie jestem rozbita rodzice byli u nas 2 dni, poznej znajomi wpadli to nie umialam sie powstrzymac od placzu. Ale licze ze szybko dojde do siebie i sie przestawie codziennie mam wrazene ze dzis niedziela i jutro do pracy. Z pozytywow dzis pierwszy spacerek ![]() Na tygodniu powinnam miec nowy komputer bo jakos ta sprawa zostala zaniedbana przez pobyt w szpitalu porod i teraz mala. Wtedy obiecuje wrocic aktywnie na watek. Moge wyslac ktorejs mamusi zdjecia Anielki? Zeby wstawila ? Bo ja nie mam jak z tableta. Pozdrawiam Was Kochane Przepraszam za bledy.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-05-04 o 21:51 |
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi- bo widziałam na fb że szukasz- popatrz na albumy Oli ale takie z marca (chyba 20 czy 21)- fajne rzeczy dlaa chłopaków dodawała.
Krakuski- byłam na Zakopiance w Carefourze likwidują tam Nike- jakie fajne butki tam są bluzy, kurteczki...Jak będziecie w okolicy zobaczcie
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny- jak na KAcpra przystalo
![]() Cytat:
Pocytowałam,ale mi nziknelo;/ Kasia super wygladasz;/) Luna tekst tżta dobry;p Co do teściów to tez dostalam po urodzeniu mega czekolade, a ostatnio bombonierke;p Jak bylismy u nich na obiedzie to zrobila smazone kotlety surowke z kapusty i kiszone ogorki |
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
nestelle, skapnęłam się, że to głupie pytanie
i zjadłam w łupinkach ![]() Ale serio, w ciązy jadłam prawie wszystko a teraz 10 razy się zastanawiam, a karmię cycem od tygodnia
|
|
|
|
|
#4092 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie wygląda dziś słoneczko Cytat:
wyjście to teraz częściej realizuj wyjścia Cytat:
Cytat:
Cytat:
za pepek i spacerek zaraz ci wysle na priv maila lub numer tel Cytat:
|
|
|
#4093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np wczoraj Michaś był na dworze od 11:00 do 19:30 (grillowaliśmy na działce) Ale z Julią miałam identycznie, ona nawet szybciej zaczęła przesypiać noce, bo koło 6tyg. Michaś od 8 tyg śpi po 10godz bez przerwy. Cytat:
Cytat:
już nawet mam u niej rabat jako stała klientka
|
|
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja smażonego nie jadłam jeszcze. staram się już jeść coraz więcej, ale przez problemy z brzuszkiem długo byłam ograniczona. teraz dochodzę do wniosku, że te problemy nie wiele miały wspólnego z moim jedzeniem i pozwalam sobie stopniowo na coraz więcej. Cytat:
_____________ wiecie co, ktoś mi chyba podmienił dziecko wczoraj jak był porządnie nakarmiony po południu (butelka mojego mleka + cyc), zasnął po południu na chyba 2,5 godz. wieczorem nie mógł zasnąć, ale w końcu padł, spał niby krócej niż zwykle, ale i tak nie było źle bo nakarmiłam (długo) i znowu zasnął. rano karmiliśmy się 1,5 godz przysypiając i znowu śpi (najpierw przysnął, potem się obudził, ale leżał sobie w wózku, bez lulania i zasnął sam). CHWILO TRWAJ!!!
|
|||
|
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na klatce boję się zostawiać, bo nie ma jak przypiąć, nikt tak wózka nie trzyma i nigdy nie widziałam u mnie w klatce tak zostawianych wózków. wózkownia (albo coś w tym stylu) jest w piwnicy a tam sporo dość stromych schodów więc też nie robota.________ mąż mi pozazdrościł. dzisiaj on pojechał na zakupy ![]() a ja czekam aż się przejaśni i zrobi się cieplej, mam ochotę pojechać gdzieś na spacer żeby tak nie łazić w kółko po osiedlu. |
|
|
|
|
|
#4097 | |||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Różak kończy dziś 1 miesiąc ![]() Z tej okazji obsrała się 2 razy w nocy po same plecy. Pępek wciąż nie odpadł, już zaczynamy się martwic ![]() Za to głowę mi dziecko podnosi i sztywno trzyma jak je biorę do odbicia ![]() Cytat:
Biały robak? Bleee, ale ciekawostka ten wyślizg. Cytat:
Super, pozazdrościć! Cytat:
A w ogóle tak apropos, to wózkownie w piwnicach planowali chyba idioci, a nie architekci. Bez pomyślunku. Wózkowania powinna być na tym samym poziomie, co parter. Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-05-05 o 11:00 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
przedstawiam wam ślicznotkę Anielkę
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za polepszenie JakubaCytat:
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pępka to nie wiem, niektóre po prostu trzymają się długo. przychodzi do was położna żeby zapytać, żeby zobaczyła jak to wygląda? my mamy nowy wózek, ok 12-14kg, więc jak na wózek to raczej lekki, ale sama i tak nie dam rady go znieść. zabronili mi dźwigać wózka po cc... fakt, wózkownia w piwnicy "genialna". schody tam są takie, że wolałabym normalnie na piętro wnieść/znieść niż tam. niczego to pomieszczenie nie ułatwia. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4101 | ||
|
Kniaginia
|
Śliczności!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Była raz u mnie położna, ale wzięłam ją prywatnie. Mówiła, że i 30 dni pępek może się trzymać, ale lepiej to wtedy skontrolować. W każdym razie przeszliśmy z Octeniseptu na roztwór spirytusowy. |
||
|
|
|
|
#4102 |
|
Raczkowanie
|
Pyt
W czym myjecie butelki?? Płyn jakiś specjalny ? Wyparzać je za każdym razem? Jestem ciemna w takich sprawach proszę o pomoc ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Kacperek śpi słodko na balkonie mam chwilę relaksu dla siebie ![]() zrobię obiadek i zadbam o siebie
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anielka i Kacperek śliczni!!!!!
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-05-05 o 13:49 |
|
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Fajna Monia prawdę mówiąc- ja tez jestem po cc, ale powiem szczerze że ( nie odbierz tego broń boże jako namawianie) nie wyobrażam sobie siedzenia cały dzień w domu- mój mąż pracuje do 16, czasem dlużej zanim wróci z centrum to kolejna godzina półtorej- więc wychodzi na to że z nim mogłabym wyjść koło 18 dopiero. Jak jest pogodnie to śmigamy nawet po kilka razy dzienie- i mimo że wiem ze forsować się nie powinno, to wolę znieść gondolkę z małą niż siedziec w domu
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej, u nas tez nie odpadl ale juz sie tylko slabo trzyma wedlug tz bo on ostatni zagladal ![]() u nas pogoda jest, bylismy w kosciele i pozniej idziemy na spacer... a maly marudny, juz sie zastanawiam nad czyms na brzuszek..ale nie placze raczej ze go boli, tylko tak sie pręży czasem.. no i jak amu chce to ryk glupie pytanie jak ma wygladac prawidlowa kupa :P ? ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- ja też jestem po cc, mieszkam w domu jednorodzinnym, mamy piwnice...najpierw wynosze wozek przed dom, a pozniej po schodach ( mam ich sporo ;/ ) schodze z malym.. nie czekam na tz bo roznie pracuje... wiec jakos rade trzeba sobie dawac, ma mi kto pomoc czasem jeszcze wiec jakos idzie spacerowanie.. ja ostatnio jestem straszjie zmeczona, bola mnie kosci i cos w srodku tak jakby macica jeszcze.. nie wiem, jeszcze troche i kontrola niedlugo skonczymy miesiac czas leci
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Co do tragedii z wątku majówek - coś koszmarnego. Nie mogę nawet sobie wyobrazić, co bym czuła, jak bym się pozbierała w ogóle...Masakra... My się chwalimy - w nocy odpadł nam kikutek pępuszka! Czyli w 13-tym dniu, przy stosowaniu Octeniseptu ![]() No i właśnie jesteśmy po PIERWSZYM SPACERZE! ![]() ![]() ![]() Taka piękna pogoda, więc wykorzystaliśmy Prawie godzinę chodziliśmy z TŻ po Łazienkach ![]() Kolejny powód do pochwalenia się - z 15 kg, które "dostałam" w ciąży, do zrzucenia zostały tylko 4 No i załączam fotki mojego Króliczka
|
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Foto śliczne ile włosków
|
|
|
#4108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wagę i kikut! Niech to dziadostwo szybko odpada, bo tylko z tym problemy - dziś pojawiła się krew, położna uspokoiła mnie, muszę tylko dokładnie doczyścić gazikami jałowymi. Króliczek piękny Co do majówek - czytałam i ryczałam strasznie Ja jestem słaba psychicznie, więc pewnie po takiej tragedii musieliby mnie zamknąć w psychiatryku Bardzo silna z niej dziewczyna!------------------------- Mój bąbelek w końcu śpi, ładnie pojadł, usnął przy cycu i w końcu udało się go odłożyć do łóżeczka Pogoda piękna, za tydzień może uda się wyjść na pierwszy spacerek. A dziś wieczorem pierwsza samodzielna (tzn. bez położnej) kąpiel ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Maluszek miał węzeł na pępowinie
|
||
|
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja myje zimna i przelewam wrzatkiem okazjonalnie sterylizuje. wszystko zalezy od malucha.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia z dostepnych na rynku wybralabym pewnie Prevenar 13 (chroni dodatkowo na typ 19A) - ale ja jeszcze nie wiem, czy bede szczepic - tutaj szczepionki te sa niby bezplatne (pneumokoki chyba cos kosztuja, nie jestem pewna), ale jakos nie jestem przekonana do tych pneumokokow... troche sie boje tego szczepienia
na pewno przed podjeciem decyzji czy warto szczepic na pneumokoki, zaczerpne troche wiedzy.http://www.netmoms.de/gruppen/detail...werden-3413024 http://www.impf-info.de/index.php/di...en-die-impfung
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-05 o 20:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

05.07.2008 

ja czasem chętnie bym coś dosypała
Ale chyba bede go brała do odbicia...
zem se pomalowala
,tata sobie poradził - to teraz jak sie wydało to pewnie mama częściej bedzie korzystac z wolnosci

Ja jestem słaba psychicznie, więc pewnie po takiej tragedii musieliby mnie zamknąć w psychiatryku 

na pewno przed podjeciem decyzji czy warto szczepic na pneumokoki, zaczerpne troche wiedzy.