Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 15:04   #2791
joooasia
Raczkowanie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Takie ładne słoneczko za oknem a mi się humor spierniczył przy toalecie porannej bo wylazły rozstępy Chyba to są rozstępy, takie kreseczki pionowe fioletowo bordowe, płaskie ... a co dzień się smarowałam, kombinowałam ... no cóż taka natura.
Mysia ty miałas jakieś serum na rozstepy. I jak pomogło? Jak to używasz, razem z kremem przeciw, ile razy dziennie?
Jak któraś jeszcze ma pomysł co z tym zrobić, a przede wszystkim co zrobić żeby tych paskudztw się nie pojawiło więcej to jestem otwarta na propozycje. A smarowałam sie olejkiem z migdałów+krem nawilżający rano i specjalny krem dla ciężarnych wieczorem. W ciągu dnia wydawało mi się, że brzuszek nawilżony poranną porcją.
ja smaruję od 4-5 miesiąca kremem, który dostałam od męża: Tołpa dermo body Mum S.O.S (krem wzmacniający przeciw rozstępom). Fakt, kosztuje 50 zł, ale jestem z niego baaaardzo zadowolona. Po pierwsze nie mam żadnych rozstępów ciążowych (ale to wiadomo, mogą wyjść, a nie muszą, z resztą do końca ciąży jeszcze chwila została), ale zeszły mi rozstępy, które miałam przed ciążą na biodrach... i to jest dla mnie najlepszy dowód na działanie tego kremu. Mogłabym go z czystym sumieniem polecić, ale wiem, że każdy organizm jest inny i nie na każdą skórę wszystko działa, więc powiem tak: ja osobiście jestem BARDZO ZADOWOLONA ale każda powinna wypróbować na sobie, bo gwarancji nigdy nie ma.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Sms od Sharpijki:
Od jakiś dwóch godzin ma skórcze i bóle jak na @ co 5 minut. Są coraz mocniejsze. Zje coś, weźmie prysznic i jak nie przejdzie to dopaakuje torbę i jedzie na IP. Trzymać kciuki

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-05-05 o 15:14
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:08   #2792
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej! z góry przeproszę Was, że nie mam czasu n apodczytanie, ale dzięki Wam za wszystkie gratulacje i serdecznie gratuluję dziewczynom, które juz sie rozpakowały

Oto króciutka relacja z porodu, bo i nie ma nad czym sie rozpisywać :

pojechałam na umówione ktg w środę, wyszły mi dwa skurcze giganty, był mój lekarz prowadzący, zbadał ranę na macicy na usg i stwierdził, że nie ma co zwlekać, w końcu jestem już po jednej cc, więc robimy dzisiaj cięcie, skoro są już tak duże skurcze. Rozwarcie miałam też na półtora już, więc powiedział, że i tak bym pewnie przyjechała w tym samym dniu z akcją.
Mąż pojechał po rzeczy, ja zrobiłam papierologię, dali mnie do pokoju, umyłam sobie jeszcze włoski, wzięłam prysznic założyłam wdzianko, rozmowa z anestezjolog, cewnik, i znieczulenie w kręgosłup. Dziewczyny, nie bójcie się, znieczulenia prawie nie poczułam, igiełka nawet nie zakłuła porządnie! czekamy na efekt znieczulenia: brak, czekamy: nogi i brzuch dalej czuję. Decyzja anestezjolog: znieczulenie ogólne. No więc poszłam spać po chwili sie obudziłam i zobaczyłam Kubusia, śliczny chłopczyk, panie zaraz przystawiły go dopiersi, pięknie zassał. Potem troszkę już mi się zapomniało... odpoczywałam chyba, Kubuś był ze mną i mąż, na noc panie mi go wzięły. Rano już był ze mną, karmiłam go i przytulałam. Wstałam koło 15, wieczorem już sama wzięłam prysznic. Mąż był u mnie tylko rano w czwartek, potem już nie bo się rozchorował Wczoraj mnie wypuścili!w 3 dobie. W porównaniu do tego co było z Blanką, doszłam do siebie błyskawicznie, teraz jesteśmy w domku i jest super. Blanka chce mi pomagać trochę przy Kubusiu także jest ok, a on jest cudowny. Mały, kochany ssaczek.

Opieka w centrum położniczym suuuuper. Mogłabym tam siedzieć jeszcze z tydzień byliśmy z Kubusiem sami w całej placówce, nie było innych porodów, także wszyscy koło nas latali non stop, jedzonko super, opieka nad małym niesamowita, panie praktycznie traktowały go jak własne dziecko, wszystko mi pokazywały, kąpałyśmy go razem, naprawdę każdej kobiecie życzę takiego porodu i takiej opieki...

Aha, podaję wymiary Kubusia: waga 3100, długość 52 cm.
dziękuję.
Po Twojej relacji z cc złapałam więcej optymizmu
Wczoraj też rozmawiałam z koleżanką - ona jest po 3ech cc i powiedziała, ze po każdej następnej dochodziła do siebie szybciej

niunka-oby Cię wypuścili do domku dziś/jutro rano bo potrzebujesz teraz takiego domowego spokoju.
Mam nadzieję, ze Twój TŻ ma z kim o tym wszystkim porozmawiać i nie dusi w sobie emocji... Faceci też potrzebują się wyp łakać...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:09   #2793
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Zażartowałam z tą ambicją
Ale odpuściłam sobie prasowanie... Leżałam i oglądałam jakieś szity w TV

Trzymam mocno żeby te wszystkie sprawy w końcu zaczęły się prostować!!
Co do siniaków, to Może faktycznie Twoje dziecię Cię boksuje od środka

Pawie- wielkie GRATULACJE!!!

Trzymam w taki razie

Poród w Sheratonie- tego jeszcze na tym forum nie grali

Ale przynajmniej jesteś pod fachową opieką... Pewnie nawet nie zauważysz jak szybko czas minie i będziesz tuliła swoją Malutką!

No ja chyba dzisiaj zauważyłam poorane cyce... Chyba, bo w zależności od lustra i światła widać co innego Smarować będę się dalej- na noc oliwką Rossmannową z domieszką olejków, a w dzień balsamami...
Najgorzej, że nie mogę teraz za bardzo tykać brzucha, więc tylko delikatnie muskam opuszkami nakładając kosmetyki i obawiam się, że może mi coś na brzuchu wyskoczyć...

dla mamusi i Kubusia!
dziękujemy za relację!

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

-------

A u mnie historii czopowej ciąg dalszy. Dzisiaj znowu kilka razy po kawałeczku (ale takim małym) wylatuje... W sumie to chyba dobrze, to mam jeszcze ciutkę czasu, co?...

Muszę koniecznie wieczorem ogarnąć chociaż wstępnie torby do szpitala, bo ciągle mam schiza, że mi zaraz wody odejdą... W nocy przy każdym przebudzeniu sprawdzam ręką, czy nic tam nie cieknie...
a Ty nie miałas ostatnio jakieś infekcji? bo to może jak u mnie te taka galareta wykazywała i to podobno nie był czop
Cytat:
Sms od Sharpijki:
Od jakiś dwóch godzin ma skórcze i bóle jak na @ co 5 minut. Są coraz

mocniejsze. Zje coś, weźmie prysznic i jak nie przejdzie to dopaakuje torbę i jedzie na IP. Trzymać kciuki

no to prawie w terminie trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:09   #2794
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Sms od Sharpijki:
Od jakiś dwóch godzin ma skórcze i bóle jak na @ co 5 minut. Są coraz mocniejsze. Zje coś, weźmie prysznic i jak nie przejdzie to dopaakuje torbę i jedzie na IP. Trzymać kciuki

Stary 2013-05-05, 15:10   #2795
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Sharpijki:

łohoho to się zaczyna.
Teraz to chyba będziemy mieć po 3 porody dziennie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:13   #2796
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Sharpijki:

potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:24   #2797
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
leeeee nie rodzimy
mój lekarz wie że problemy zaczęły się po śmierci dziadków i nie ma.to nic wspólnego z gestoza i prawfopodobnie fenoterol podnosi mi ciśnienie więc odstąpił i pozwolił rodzic
cc w przypadku gdy dalej będą skoki owszem a takto leżymy w szpitalu do naturalnego porodu...jesooooooooo zgłupieje tu... co lekarz to co innego :/
Kochana Twoj gin Cię zna najlepiej A malutka jeszcze ma czas I faktycznie: plus w leżeniu to taki, że jesteś pod stałą opieką i mają czas zareagować.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
BLE! myslalam że czop cały mi wyleciał a tu niespodzianka i jeszcze z 5cm gluta różowego wyszło fuuuuuuuuuuuuu

a włąśnie amm jechać na szoping co teraz ?
no to może i Ty dziś coś wychodzisz
Cytat:
hej! z góry przeproszę Was, że nie mam czasu n apodczytanie, ale dzięki Wam za wszystkie gratulacje i serdecznie gratuluję dziewczynom, które juz sie rozpakowały

pojechałam na umówione ktg w środę, wyszły mi dwa skurcze giganty, był mój lekarz prowadzący, zbadał ranę na macicy na usg i stwierdził, że nie ma co zwlekać, w końcu jestem już po jednej cc, więc robimy dzisiaj cięcie, skoro są już tak duże skurcze. Rozwarcie miałam też na półtora już, więc powiedział, że i tak bym pewnie przyjechała w tym samym dniu z akcją.
Mąż pojechał po rzeczy, ja zrobiłam papierologię, dali mnie do pokoju, umyłam sobie jeszcze włoski, wzięłam prysznic założyłam wdzianko, rozmowa z anestezjolog, cewnik, i znieczulenie w kręgosłup. Dziewczyny, nie bójcie się, znieczulenia prawie nie poczułam, igiełka nawet nie zakłuła porządnie! czekamy na efekt znieczulenia: brak, czekamy: nogi i brzuch dalej czuję. Decyzja anestezjolog: znieczulenie ogólne. No więc poszłam spać po chwili sie obudziłam i zobaczyłam Kubusia, śliczny chłopczyk, panie zaraz przystawiły go dopiersi, pięknie zassał. Potem troszkę już mi się zapomniało... odpoczywałam chyba, Kubuś był ze mną i mąż, na noc panie mi go wzięły. Rano już był ze mną, karmiłam go i przytulałam. Wstałam koło 15, wieczorem już sama wzięłam prysznic. Mąż był u mnie tylko rano w czwartek, potem już nie bo się rozchorował Wczoraj mnie wypuścili!w 3 dobie. W porównaniu do tego co było z Blanką, doszłam do siebie błyskawicznie, teraz jesteśmy w domku i jest super. Blanka chce mi pomagać trochę przy Kubusiu także jest ok, a on jest cudowny. Mały, kochany ssaczek.

Opieka w centrum położniczym suuuuper. Mogłabym tam siedzieć jeszcze z tydzień byliśmy z Kubusiem sami w całej placówce, nie było innych porodów, także wszyscy koło nas latali non stop, jedzonko super, opieka nad małym niesamowita, panie praktycznie traktowały go jak własne dziecko, wszystko mi pokazywały, kąpałyśmy go razem, naprawdę każdej kobiecie życzę takiego porodu i takiej opieki...

Aha, podaję wymiary Kubusia: waga 3100, długość 52 cm.
Dla Kubusia i mamusi Dziękujemy za relację z porodu.

U nas dziś ładna pogoda. Akurat tak na zakończenie długiego week.
Stary 2013-05-05, 15:28   #2798
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od Sharpijki:

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:34   #2799
cloche
Zakorzenienie

sharp trzymamy kciukasy!!! któraś jeszcze chętna?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:42   #2800
Ashyshqa
Zakorzenienie

Ach, jaka fajna niedziela Byliśmy na mieście, w parku, na obiadku, na lodach (takich oryginalnych włoskich, nie z maszyny tylko prawdziwych gelato italiano tylko na Mszę się nie załapaliśmy bo ją przenieśli do innego miejsca i zmienili godzinę z 11.30 na 11.00 Więc pójdziemy wieczorem. Wróciliśmy do domciu po 6-ciu godzinach, nie powiem, przyjemnie mi się teraz leży

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Stwierdziłam dziś że mój TŻ jest kochany. Kurcze dziś sobie uzmysłowiłam że przez cały weekend majowy ani razu nie robiłam obiadu/śniadania/kolacji bo TŻ robił to za mnie. Ba! nawet herbaty sobie nie zrobiłam bo ciągle on mi dogadzał. Naczynia umyłam wczoraj pierwszy raz Rozleniwie się przez niego
dla TŻa!

Cytat:

Jeszcze raz wielkie gratulacje Metro! Podziękuj mężowi, że do nas wpadł i oznajmił radosne wieści Cieszę się, że Blanka Ci pomaga i zaakceptowała braciszka! No i szacun, że tak szybko do siebie dochodzisz

Cytat:
Poród w Sheratonie- tego jeszcze na tym forum nie grali
No i lipa, nic się w Sheratonie magicznie nie zaczęło Musiałabym się tam chyba zameldować na 2 tygodnie, żeby mieć zniżki do końca życia - nie opłaca się

Cytat:
Sms od Sharpijki:

Sharp! Jesteśmy z Tobą!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:49   #2801
Veronic
Wtajemniczenie

sharp- 3mam kciuki !!

metro- fajny opis porodu, super, że w szpitalu miałaś taką rewelacyjną opiekę

==
Byliśmy dzisiaj z Małym w kościele (na ławce przed), Wojtuś zgłodniał po 1 godzinie bez jedzenia, no i musiałam go nakarmić :P ale potem to już był grzeczny jak aniołeczek i słodko spał
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:52   #2802
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry

U mnie tez w nocy byly jazdy. Brzuch mnie bolal bardzo. Jak na okres tylko w wiekszym natezeniu. I co? Do rana sie uspokoilo. W sumie to modlilam sie,zeby przeszlo bo mi sie spac chcialo i nie dawalam rady liczyc skurczy ja sie nie nadaje do nocnego rodzenia

Dzis piekne sloneczko, mamy troszke planow. Idziemy na angielska Msze, a potem na kawke i male co nieco do sheratona (tz ma tam cos zalatwic pracowego, to hotel z tej samej sieci co jego). Jak zaczne rodzic to w palacach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to u mnie też były jazdy i też myślalam, zę możę coś się rozkręci.. całą noc mi się brzuch spinał i lekki ból jak na @.. ale nic z tego..

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hehe to obejrzyj dokładnie jego narządy ;D a napletek próbowałaś choć troszeczkę odciągać ?

też chciałam urodzić wcześniej i moje marzenie się spełniło
axella- na pewno niedługo urodzisz

to 3mam kciuki

anoxee-
my daliśmy na drugie Ryszard po moim tacie, który jest z tego dumny

ja nie mam brata, więc nasze nazwisko nie "pójdzie dalej w świat",
więc mój tata się cieszy, że Wojtuś ma drugie imię

ja też mam drugie imię i nigdy jakoś mi to wielkich problemów nie sprawiało
po prostu trzeba o nim tylko pamiętać w formalnych dokumentach i tyle

hehe jakbym nadawała 2 imie to też by był Ryszard po dziadku Wojtek Rysiek:p
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Takie ładne słoneczko za oknem a mi się humor spierniczył przy toalecie porannej bo wylazły rozstępy Chyba to są rozstępy, takie kreseczki pionowe fioletowo bordowe, płaskie ... a co dzień się smarowałam, kombinowałam ... no cóż taka natura.
Mysia ty miałas jakieś serum na rozstepy. I jak pomogło? Jak to używasz, razem z kremem przeciw, ile razy dziennie?
Jak któraś jeszcze ma pomysł co z tym zrobić, a przede wszystkim co zrobić żeby tych paskudztw się nie pojawiło więcej to jestem otwarta na propozycje. A smarowałam sie olejkiem z migdałów+krem nawilżający rano i specjalny krem dla ciężarnych wieczorem. W ciągu dnia wydawało mi się, że brzuszek nawilżony poranną porcją.
ja próbowałam rossmanna, bio oil, palmersa, mustelę, sexi mama z bielendy i olejku rózanego i nei powiem zeby po czymś były jakieś super efekty.. a i ziajki jeszcze na cyce..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-05-05 o 15:54
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:52   #2803
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u nas na Pomorzu od wczoraj ponad 20 st - normalnie prawie jak lato, ludzie w krótkich spodenkach chodzą

zazdroszczę

a w nocy ile razy mniej więcej małego karmisz?
śpimy tak mniej więcej 3-4 godzinki więc np nakarmię go o 1 , to potem obudzi się o 4 lub 5

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

Veronic, a wiesz, że ja też nie wstaję w nocy na siku? ba, przebiję cię: na karmienie też nie wstaję ha!!!
fajnie masz
ale ja też nie wstaję na karmienie , bo śpimy razem z Wojtusiem w łóżku hihi
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:57   #2804
Ashyshqa
Zakorzenienie

A jeszcze a propos rozstępów. Mój brzuszek niestety wygląda jak jedna wielka rana. Trudno dopatrzyć się miejsc, gdzie skóra nie jest pęknięta... I wiem, że ten proces trwać będzie dopóki od środka nie przestanie działać ta wielka rozrywająca siła zwana macicą Smaruję się różnymi rzeczami, by pomóc skórze jakoś przetrwać do końca. Ale już dawno nie myślę o tym w kategoriach 'jak się tego cholerstwa pozbyc' tylko 'jak pomóc skórze to przetrwać'.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 15:59   #2805
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Mysia czemu chciałaś ograniczyć picie? zaintrygowało mnie to
ja ostatnio dużo pije a jakoś mniej sikam. Nie wiem dlaczego

axella ja myślałam wczoraj że wychodzę i co? wielkie NIC
tak tak,wieeelkie nic

Cytat:
Sms od Sharpijki:

no właśnie widze jakie nic
jaram się

złaziłam się jak głupia,kupiłam stolik do małej do pokoju i zapasy do domku,robię dobry obiadek,mam pączki i kolkę bo moze dziś ostattni taki dzien
brzuch nawalał jak na @,czopa resztki wyleciały i co?

przeszło

no ale wiem,że to na dniach bo innej opcji nie ma

tak wiec dziś skoncze mani i pedicure,zrobie wlosy i ogolnie bede redi

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 16:20   #2806
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
A co u mnie słychać.....nudy.....term in porodu wg Om mam na 17, wg Usg na 25 maja (i tego terminu się z gin trzymamy) ale chciałabym już powiedzmy wpołowie maja urodzić bo powiem wam,że mam dośc już chodzenia z brzuchem, bo oni leżeć a tymbardziej siedzieć...mała sie już niemieści wg mnie bo jak się wypnie to same "góry"mi robi z brzucha....czasem ewiedentnie widać całe jej ciałko jak pleckami jest wypieta a ja mam wówczas tak masakrycznie twardy brzuch ze nawet pójscie do wc i zrobienie siku graniczy z cudem stwierdziłam również ze mam mały brzuch jak na końcówke ciąży , napewno od ostatniej wizyty mojej prawie nic niurósł...we wtorek mam wizyte ciekawe co powie mi ginka??

Dziś może namówie tż byśmy pojechali na galerie póki mam choć namistke siły by poprzymierzać cokolwiek--->chce sobie kupić jakiś stanik do karmienia bo mam tylko jeden teraz z mama alles ale miseczka już po porodzie pewno zamała bedzie wiec kupie sobie moze o rozmiar wieksza miseczke czyli 70H (przed ciąża 65 E nosiłam)

Pogoda za oknem naazie ok, mgła była i chyba słoneczko chce wyjść pomału...i fajnie bo chciałabym nad zalew do lasu jechcac z tż po obiedzie posiedzieć na świeżym powietrzu.

Na tyg kupiliśmy z tż mate edukacyjna za 30 zł (a ta mata w smyku kosztuje prawie 120)używana w idealnym stanie z tymi wszystkimi zawieszkami do zabawy (nawet orginale opakowanie dostalismy) gratis dostaliśmy kilka grzechtek tez w ideanym stanie i do tego kupiliśmy taka zabawke dżownice grzechotke której kazda cześć ciała sie inaczej zachowuje i do niej dostaliśy gratis maskotke owieczke której poszczególne czesci ciała tez maja funkcje grzechotek,piszczą...jest em zadowolona z zakupu tymbardziej ze to wszystko razem kupilismy od gościa od nas z osiedla a aukcje znalazłam na necie koszt całości 42 zł a sporo rzeczy do zabawy jest
odnośnie biustonosza do karmienia, ja kupiłam dwa tygodnie przed porodem i miseczka jest dalej idealna, ale fakt, zaczęłam go nosić dopiero po 4 dniach od porodu, bo wcześniej odpadały mi brodawki, były tak nadwrażliwe, że nie mogłam nic nosić, zresztą w szpitalu zabraniali..."wietrzyć, wietrzyć, wietrzyć" niekoniecznie więc będzie za mała miseczka kupiona przed laktacją, a mleka mam multum, żeby nie było na marginesie jeszcze dodam, że w sumie dobrze, że nie kupiłam laktatora, bo narazie daję bez niego radę

Cytat:
Dzien dobry

U mnie tez w nocy byly jazdy. Brzuch mnie bolal bardzo. Jak na okres tylko w wiekszym natezeniu. I co? Do rana sie uspokoilo. W sumie to modlilam sie,zeby przeszlo bo mi sie spac chcialo i nie dawalam rady liczyc skurczy ja sie nie nadaje do nocnego rodzenia

Dzis piekne sloneczko, mamy troszke planow. Idziemy na angielska Msze, a potem na kawke i male co nieco do sheratona (tz ma tam cos zalatwic pracowego, to hotel z tej samej sieci co jego). Jak zaczne rodzic to w palacach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ash, ale plany
Cytat:
taaakk cudna pogoda my dzisiaj też idziemy do kościoła z Małym będziemy siedzieć na ławkach przed kościołem na słoneczku
którego dnia wyszliście na pierwszy spacer?

Cytat:
Cytat:
To będę smarować nadal, na cyckach mam jeszcze z okresu dojrzewania więc nowe mnie jakoś by nie ruszyły ale mimo rzadkiego smarowania na cyckach nowych nie mam.

To może już dziś, jutro ....
A już miałam nadzieję, że odkryłaś cudowny lek

Przestawię się na smarowanie 3x zatem i może nowe nie wyjdą. Na razie widzę po bokach, ale fakt jest taki, że od spodu brzuszka nie widzę to nie wiem. Reszty ciała jeszcze nie oglądałam, będę się stresować po porodzie.
jeśli Cię to pocieszy, to mi wyszły pod brzuchem, ale po porodzie ich prawie nie widać i w ogóle jest ich jakby mniej, a na brzuchu ciążowym wydawało mi się, że są wszędzie...
Stary 2013-05-05, 16:20   #2807
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Wasz aniołek zawsze pozostanie w waszych sercach. I jestem pewna że nie tylko w waszych. Podziwiam Cię dużo sił życzę, pamiętaj że zawsze możesz tutaj na nas liczyć

Co do badań lekarza to ja na każdej wizycie mam USG, mierzenie ciśnienia i badanie na fotelu. Ale ktg nigdy jeszcze nie miałam.

Moja teściowa na szczęście nie ma takiego zdania o wychowaniu dzieci. Ba! ona uważa że to facet powinien więcej robić w domu i u nich tak jest.
Stwierdziłam dziś że mój TŻ jest kochany. Kurcze dziś sobie uzmysłowiłam że przez cały weekend majowy ani razu nie robiłam obiadu/śniadania/kolacji bo TŻ robił to za mnie. Ba! nawet herbaty sobie nie zrobiłam bo ciągle on mi dogadzał. Naczynia umyłam wczoraj pierwszy raz Rozleniwie się przez niego
też sobie uświadomiłam, że nie myłam naczyń od tygodnia ale już nadrobiłam

Cytat:
ja też
chociaż dzisiaj z Wojtusiem pospaliśmy prawie do 8

Justi- Twoje spanie niedługo ulegnie drastycznej zmianie
więc teraz śpij ile wlezie

Mysia- w ciąży nie miałam żadnego rozstępu. niestety teraz wyskoczyły mi na piersiach od karmienia tzn dużej ilości mleczka
no i co mam zrobić ?? też mam palmersa... staram się smarować, ale i tak w cuda nie wierzę

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

wiecie jakie to cudowne uczucie nie chodzić robić siku w nocy ??:d:d
potwierdzam wstawanie do karmienia jest lepsze

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Niunka jestem z wami calym sercem trzymaj sie dla Jasia
Diabli dzieki za kciuki i trzymaj dalej bo jutro polozna i bedzie wiadomo co z rana . mam nadzieje ze sciaganie szwa nie bolii..wrr
a mam okolo 13 kg z glowy .... i Michas dzisiaj dal.pospac w nocy 6 hodzin luxus heee
po porodzie jakos zimno mi sie robi ciagle , moja cieplota ciala gdzies uciekla....
MEtro i PAwie oczko gratuluje maluszkow i wogle wszystkich maluszkow bo nie mam kiedy nadrobic Was
Axella a ZU co sie tak ociaga z wyjscirm z brzuszka ?
Banka, a mi z kolei tak gorąco, że wariuję.... powiedz mi, piszesz, że Michaś przesypia w nocy 6 godzin. Ja w szpitalu zrozumiałam, że mam karmić na żądanie, ale nie rzadziej niż 3 godziny, to się tyczy tylko dnia, czy nocy też? jakbym nie ustawiała budzika, to mała chyba by przespała całą noc, no a co z jedzeniem?

Cytat:
Sms od Sharpijki:

jesteśmy z Tobą!!
Stary 2013-05-05, 16:32   #2808
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
To będę smarować nadal, na cyckach mam jeszcze z okresu dojrzewania więc nowe mnie jakoś by nie ruszyły ale mimo rzadkiego smarowania na cyckach nowych nie mam.

To może już dziś, jutro ....
A już miałam nadzieję, że odkryłaś cudowny lek

Przestawię się na smarowanie 3x zatem i może nowe nie wyjdą. Na razie widzę po bokach, ale fakt jest taki, że od spodu brzuszka nie widzę to nie wiem. Reszty ciała jeszcze nie oglądałam, będę się stresować po porodzie.
No ja właśnie z godzinkę temu zajrzałam na spód brzuszka przy użyciu lusterka i są! Dwa pionowe! A niech je!

Cytat:
Sms od Sharpijki:

Cytat:
a Ty nie miałas ostatnio jakieś infekcji? bo to może jak u mnie te taka galareta wykazywała i to podobno nie był czop
Nie, infekcji nie miałam. Jedynie, to miałam dyskomfort po Białym Jeleniu z kora dębu, ale przeszło... A z resztą jego używałam zewnętrznie...

----

Kurdę, cholernie głodna jestem... Rano zjadłam kanapeczki, później jogurt, mały talerzyk zupki, kawałek tortu i banana... Mam mięso na kotlety, ale nie chce mi się stać i smażyć... Chyba poczekam aż Mężu wróci i coś skombinuje, bo na bank będzie mocno głodny... Tylko jak przetrwać jeszcze godzinę....

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 16:37   #2809
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie z godzinkę temu zajrzałam na spód brzuszka przy użyciu lusterka i są! Dwa pionowe! A niech je!
Hehe, dlatego ja wolę nie zaglądać.
Happy to może jest szansa że po porodzie będzie lepiej, chociaż ta mała rozrabiaka tak tam się w środku rozbija, że trudno by było obejść się bez rozstepu

Stary 2013-05-05, 16:37   #2810
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
też sobie uświadomiłam, że nie myłam naczyń od tygodnia ale już nadrobiłam

potwierdzam wstawanie do karmienia jest lepsze

Banka, a mi z kolei tak gorąco, że wariuję.... powiedz mi, piszesz, że Michaś przesypia w nocy 6 godzin. Ja w szpitalu zrozumiałam, że mam karmić na żądanie, ale nie rzadziej niż 3 godziny, to się tyczy tylko dnia, czy nocy też? jakbym nie ustawiała budzika, to mała chyba by przespała całą noc, no a co z jedzeniem?

jesteśmy z Tobą!!
kochana te 6 godzin jest zsumowane , ja mam zarloka wiec gora 3 godzny wytrzyma a takie male to najlepiej co 3 niech waga im podskoczy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 16:38   #2811
Magiusa
Zakorzenienie

Sharp

My po spacerku i po lodach z McDonalda.

Mam do Was pytanko, od 2ch dni moje dziecie niemrawe. Rusza się trochę, ale duuużo mniej i delikatniej. I teraz się zastanawiam zacząć się martwić i jechać na IP czy założyć, że ma po prostu leniwy okres?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 16:40   #2812
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze a propos rozstępów. Mój brzuszek niestety wygląda jak jedna wielka rana. Trudno dopatrzyć się miejsc, gdzie skóra nie jest pęknięta... I wiem, że ten proces trwać będzie dopóki od środka nie przestanie działać ta wielka rozrywająca siła zwana macicą Smaruję się różnymi rzeczami, by pomóc skórze jakoś przetrwać do końca. Ale już dawno nie myślę o tym w kategoriach 'jak się tego cholerstwa pozbyc' tylko 'jak pomóc skórze to przetrwać'.
nie mogę sobie tego nawet wyobrazić... ma nadzieję, że jak zbledną, brzuszek dojdzie do formy to nie będzie najgorzej

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Ale Banka nie karmi piersią (poprawić mnie jeśli się mylę!)ja się nie znam ale chyba w nocy bym nie budziła dziecka, nie wiem.. Choć u Was inaczej bo Helenka musi nabrać ciałka trochę

zdrzemnęliśmy się z M. trochę, w ogóle mamy dzień leniucha ale obudziło mnie piękne słonko, więc chyba trzeba je wykorzystać

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-05-05 o 16:43
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 16:52   #2813
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko, od 2ch dni moje dziecie niemrawe. Rusza się trochę, ale duuużo mniej i delikatniej. I teraz się zastanawiam zacząć się martwić i jechać na IP czy założyć, że ma po prostu leniwy okres?
Niektórzy mówią, że jak niemrawe to może szykować siły na wyjście. Jak się rusza, ale mniej to ja bym nie jechała, ale moja od początku ma takie okresy kilkudniowe odpoczynku, czasami cały dzień spi a godzinę tak szaleje że aż mam dość i śpi dalej.
A nie obruciło się pleckami do brzucha i kopie jelitka?

Stary 2013-05-05, 17:05   #2814
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Sharp

My po spacerku i po lodach z McDonalda.

mój ma tak często, pytałam położnej o to na SR i powiedziała, że jak np. go zaczepiam i zareaguje 2-3 razy to znaczy ze jest ok i można mu dać spokój
Stary 2013-05-05, 17:18   #2815
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy mówią, że jak niemrawe to może szykować siły na wyjście. Jak się rusza, ale mniej to ja bym nie jechała, ale moja od początku ma takie okresy kilkudniowe odpoczynku, czasami cały dzień spi a godzinę tak szaleje że aż mam dość i śpi dalej.
A nie obruciło się pleckami do brzucha i kopie jelitka?
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mój ma tak często, pytałam położnej o to na SR i powiedziała, że jak np. go zaczepiam i zareaguje 2-3 razy to znaczy ze jest ok i można mu dać spokój
Czy się obrócił to nie wiem, ale faktycznie jest tak, że jak ja albo TŻ przyłożymy rękę do brzucha i TŻ np. coś mówi to da znać kilka razy, więc może ma jakiś leniwe dni. W takim razie póki co daje sobie spokój i zostaje w domku.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:28   #2816
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Z nami jest coraz gorzej. Nie pomagają leki dozylnie ani zastrzyki w dupsko
Prawdopodobnie cesarka nas czeka w najbliższym tygodniu. Tylko chyba nie ma komu decyzji podjąć bo każdy się boi. Bo dziś ciśnienie 170 na 110 zawroty głowy drgawki. Także nie jest ciekawie.
zaciskam kciuki za was

ale dziś pięknie, wyleżałam się na słoneczku i najadłam lodów - najlepszy odpoczynek z możliwych
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:30   #2817
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, gratulacje dla tych ktore maja juz swoje maluszki obok, kciuki za te, ktore jeszcze czekaja, albo sa wlasnie na porodowce . Jeszcze w styczniu bylam na Waszym miejscu i z utesknieniem czekalam na pierwsze skurcze
Stary 2013-05-05, 17:33   #2818
maarchewka
Zakorzenienie

a ja sobie właśnie leże na balkonie.. słoneczko ładnie przypieka

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:34   #2819
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gratulacje dla tych ktore maja juz swoje maluszki obok, kciuki za te, ktore jeszcze czekaja, albo sa wlasnie na porodowce . Jeszcze w styczniu bylam na Waszym miejscu i z utesknieniem czekalam na pierwsze skurcze

spadamy na spacer

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:37   #2820
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Imię??? Przerobiliśmy Maję, Zuzię, Ewę, Asię, nawet Julkę i ostatecznie wahamy się między Natalią a Patrycją.
powodzenia w wyborze

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
mam pytanko: czy to możliwe, że na żebrach mogą zrobić się siniaki od kopaniaczków dzieciątka ?
dzisiejsza noc była masakryczna.. nie mogłam spać, żebra mnie tak napierdzielały, że szok. I nie był to jedynie ból jednostajny, tak jak do tej pory.. czasem z zaskoczenia poczułam taki chwilowy ból jakby ktoś mi młotkiem przyłożył
a teraz patrzę, że pod prawym cyckiem, na żebrach wychodzą mi sinawo-żółte plamy

----

dzisiejszy dzień też był ciężki.. musieliśmy jechać do mecenasa.. nasze sprawy znowu się troszkę pokomplikowały
Z upragnieniem wypatruję końcówki tego wszystkiego.. ale kiedy jest nadzieja i już myślę, że jest blisko to wszystko znowu się komplikuje
Musimy się jeszcze troszkę z tym pomęczyć..
1. siniaków nie miałam więc nie pomogę. ale czasem boli jakby były
2. za jak najszybsze i pomyślne zakończenie waszej sprawy

Cytat:
także może jutro będę z Matylda bo mój lekarz jest teraz tylko raz w tygodniu. trZymać kciuki. dam znać jutro

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mamy kolejną księżniczkę !!!

Info od Pawie_oczko:
"Hej 3 maja o godz. 20:20 przez cc na świat przyszła nasza najukochańsza córeczka Nelka - 3480g, 55 cm Mała jest śliczniutka, ma się dobrze, ssie cyca, mnie trochę pobolewa rana, postaram się odezwać wkrótce Pozdrawiam i 3mam kciuki za Wasze maluchy "
GRATULACJE DLA RODZICÓW

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Na tyg kupiliśmy z tż mate edukacyjna za 30 zł (a ta mata w smyku kosztuje prawie 120)używana w idealnym stanie z tymi wszystkimi zawieszkami do zabawy (nawet orginale opakowanie dostalismy) gratis dostaliśmy kilka grzechtek tez w ideanym stanie i do tego kupiliśmy taka zabawke dżownice grzechotke której kazda cześć ciała sie inaczej zachowuje i do niej dostaliśy gratis maskotke owieczke której poszczególne czesci ciała tez maja funkcje grzechotek,piszczą...jest em zadowolona z zakupu tymbardziej ze to wszystko razem kupilismy od gościa od nas z osiedla a aukcje znalazłam na necie koszt całości 42 zł a sporo rzeczy do zabawy jest
za zakupy

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dla nas sądny dzień, może za trzy godziny będziemy już z Nikosiem w formie dwuosobowej, zobaczymy co lekarz powie po 9 będzie podjęta decyzja, a ja dostosuję się. Co ma być to będzie.
Jestem na czczo, obudziłam się o 3.30 głodna jak cholera, potem jeszcze zasnęłam do 5 i tak wegetuje, ale bez stresu narazie przynajmniej ja bo mąż lata po domu za naszą dwójkę
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości