|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może tylko ja to tak odbieram, bo ostatnio jak powiedziałam, że chce iść do dermatologa koleżanka się zdziwiła i zapytała a po co, przecież masz ładną cerę Ale ogolnie porównując do tego co było kilka lat temu i tak jest dobrze Syfki już nie wyskakują Sporadycznie coś się pojawia, więc wydaje mi się, że takie odżywianie dobrze wpływa na moją cerę. Tylko te paskudne rozszerzone pory i zaskórnikiGdybym z nabiału zrezygnowała to z czego ja bym białko organizmowi dostarczała Chyba tylko soja by mi została
|
|
|
|
|
#13532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
śn:
*jogurt Sanok 0%(250g) *2łyzki kokosu *4łyzki otrebów z płatkami górskimi *kawa bez cukru IIśń: *szklanka pluszzzuuuu *kilka orzechów włoskich z kokosem i płatkami górskimi (taki mix) *capuccino waniliowe bez cukru obiad: żurek bez dodatkow pod: *jogurcik sanok 0% z płatkmi gorskimi kol: * niestety dietka bez owocków i warzywek buu
|
#13533 |
|
Wtajemniczenie
|
Opowiem Wam coś dziewczyny
![]() Napisałam tu kiedyś i dostałam dużo dobrych rad, po mojej walce z jojo i ED. Od tamtego czasu codziennie dobijałam do 1000kcal, a czasem pozwalałam sobie na coś co lubię W granicy 1500kcal limitu łącznie ze wszystkimi posiłkami ![]() I co? W ciągu 4 tyg. schudłam 4kg Osiągnęłam cel i wychodzę z diety, obecnie jestem na 1100. Zajadam mnóstwo warzyw i owoców, otrębów, maślanki itp ![]() Popijam herbatki system slim figura 2 fazę, plusssza z żelazem i nie obijam się na treningach Przemiana materii tak mi skoczyła, że jak w wakacje chodziłam do kibelka raz na 2 tyg. to np dzisiaj byłam już 4 razy xDZaczęłam bardziej dbać o siebie i wszystko wokół ![]() Humor też dużo lepszy i nawet nie myślę o wafelkach, które leżą na stole ![]() Dziękuję Wam bardzo, bardzo, bardzo!
|
|
|
|
#13534 |
|
Raczkowanie
|
Bry!
śniadanko owsianka i kawka II śniadanie jak będą bułeczki z ziarenkiem to będą kanapeczki z rybką i jajem, a jak nie będzie to wypije kefir i jabłuszko zjem obiad ryba z warzywami ![]() podw. activia z serkem białym kolacja makreli druga połowa z wczoraj + sałatka z ogórkai pomidora
|
#13535 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie: płatki owsiane z kukurydzianymi, szklaneczka mleka, kiwi, jabłko, kawa z mlekiem
2 śniadanie: niestety dzisiaj nie wcisnę w siebie bo mam stresujący dzień obiad: ??? ( idę do mężczyzny )podwieczorek: jabłko, zielona herbata kolacja: serek waniliowy Bardzo proszę o trzymanie kciuków bo dzisiaj czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna w sprawie pracy i jak tylko o tym pomyślę to już mam żołądek w gardle. Pozdrawiam, mua
|
|
|
|
#13536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś powtórka z wczorajszego dnia! Śniadanie 6:00 mleczko z płatkami fitness + kawka z mleczkiem II śniadanie w pracy ciemna bułeczka z ziarnami z mięskiem, serek, kawka Obiadek (nie wiem o której, w zależności o której wrócę) wątróbka duszona w jabłkach Podwieczorek i Kolacja jeszcze nie wiem, idę dziś na zakupy więc co mi wpadnie w oko
|
|
#13537 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co takz tym białkiemto faktycznie coś dziwnego się dzieje...
jakies krostki mam gdzie niegdzie ostatnio i taka plamke skóry wysuszonej moze to przez miesiączke ale nie wiem... zobaczymy za tydzien...
|
|
#13538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to jak dla mnie - białko bye bye... |
||
|
|
|
#13539 |
|
Zakorzenienie
|
Moje menu na dziś (mam ochotę na jakąś odmianę no i na kilka dni robię przerwę z białkową kolacją, zobaczę co się będzie działo z moją cerą
![]() Ś: owsianka z bananem i orzechami IIŚ: 2 racuchy z grahamki z pomidorem i szynką drobiową O: sojowe steki meksykańskie w sosie z pomidorów i papryki + pół woreczka ciemnego ryżu + kupię sobie jakiś soczek 100% może marchewkowy ![]() K: sałatka z 3 plasterków fety, pomidora, kilku oliwek i cebuli |
|
|
|
#13540 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Mleko+płatki
2Ś: Jabłko, pomarańcz, 2 łyżki rodzynek O: Ziemniaki, szpinak "puree", jajko sadzone P: niewiadomo ![]() K: niewiadomo ![]() Dzisiaj rano byłam w empiku i zajrzałam do twista "Co powinna jeść nastolatka":Śniadanie: Jogurt+musli Obiad: Gotowane mięso, surówka Kolacja: pieczywo chrupkie+chuda wędlina I podsumowanie tego menu- 2000kcal ;p |
|
|
|
#13541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto wypisuje takie bzdury w tych gazetach??
|
|
|
|
|
#13542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), pryszczy i wągrów brak, ale to suche coś + suche, pierzchnące usta strasznie mnie dobijają.Cytat:
|
|
#13544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedną w tym miejscu co Ty, a drugą po prawej stronie tuż pod ustami Kupię sobie nivea, bo nic mi na to nie chce pomóc Mam to od około 4 dni ![]() Z cerą już od jakiegoś roku nie miałam problemów (w sensie pryszczy czy wągrów) a tu od tygodnia mam wysyp krostek na czole i brodzie |
|
|
|
|
#13545 |
|
Raczkowanie
|
no ja mam też wokolicy oka tak bardziejnaskroni a druga na policzku niedaleko ucha...
faktycznie smarowałam nivea i troche pomogło aleznów wróciło... Myślicie że to od białka??
|
#13546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cały czas się zastanawiałam od czego no i teraz wiem!
|
|
#13547 |
|
Zakorzenienie
|
I co teraz?? Wszystkie mamy ten problem... to musi być spowodowane białkiem, ale z drugiej strony człowiek się stara dobrze odżwiać, wszyscy mówią białko - zdrowe, jeść trzeba dużo białka, przy odchudzaniu białkowa kolacja, a tu co?? To jakaś paranoja |
|
|
|
#13548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to zazdroszcze u mnie w rodzinie wszyscy mieli zawsze ladna cere tylko ja takie "brzydkie kaczatko" i wyjatek.. teraz syfkow mniej, ale te wagry ![]() z drugiej strony jak mam nie jesc nabialu to sama soją mam zyc?
|
|
|
|
|
#13549 |
|
Raczkowanie
|
no i co teraz??
|
#13550 |
|
Raczkowanie
|
ja tam z białka/nabiału nie zrezygnuje bo uwielbiam :P kłopoty z cerą mam od ładnych paru lat. Zaczęły się wtedy, gdy nabiału nie tykałam, więc sama nie wiem.
śniadanie: *banan, suchar, herbata no sugar 2 śniadanie: *jabłko duże, suchar, szklanka soku marchwiowo-owocowego obiad: * talerz pomidorowej z ryżem, nie zabielanej podwieczorek: *kawa, jogurt probiotyk ;///////////// |
|
|
|
#13551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
).wiec sama nie wiem, czy ten nabial faktycznie łaczyc. pamietam ze kiedys czytalam cos odwrotnego w sumie, ale wiadomo - kazdy reaguje inaczej. chyba bede musiala zapomniec o tym newsie Lolci ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#13552 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak apropos - moja wczorajsza "kuracja" przyniosla dobry efekt, dzis mam tylko katarek ale zadnego bolu gardla, wiec jeszcze sobie na wieczor zrobie podobny mix co wczoraj i mam nadzieje ze nie bede chora juz. a jutro do domku!
|
|
|
|
#13553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak samo slim figura - to chyba w mlodym wieku nie za dobre rozwiazanie
|
|
|
|
|
#13554 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez tydzień nie będę jadła na kolacje białka, zobaczymy czy coś się zmieni, można schudnąć i jedząc coś innego
A twarz zawsze będzie dla mnie najważniejsza
|
|
|
|
#13555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi sie wydaje ze nie chodzi tylo o bialko ale o sam nabial i bialko z nabialu - to jest inne bialko niz np z miesa. one sie roznią. kiedys nie przywiazywalam do tego wagi, ale moja pani ginekolog mi powiedziala ze czlowiek potrzebuje roznych bialek. nawet w roznych rodzajach miesa sa rozne bialka. jak ktos je same kurczaki to brak mu bialek z wieprza i wolowiny... (mi brakuje nawet tych z kurczaka ).wiec jesli chodzi o samo bialko mozna jesc cos innego= inne bialka,gdy faktycznie nabial szkodzi na cere. |
|
|
|
|
#13556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Im szybciej zmienisz te dziwne, głodówkowe nawyki, tym więcej zdrowia uda Ci się uratować. Ehhhhhs ile można pisać o zdrowym tłuszczu, węglowodanach złożonych, obfitym śniadaniu, odpowiednio wysokim bilansie kalorycznym i tak dalej...jeśli i tak co chwilę wpada ktoś głodujący kto nie daje sobie przemówić do rozsądku
|
|
#13557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#13558 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis mniej wiecej tak:
S: gruszka, banan, ociupinka owsianki, tzn kilka lyzek zjadlam ![]() IIS: grahamka z serem brie ![]() O: ryz(bialy ) tofu smazone na lyzeczce masla z sosem jogurtowo koperkowym - ciekawe co z tego wyniknie, ale nic innego nie mam w lodowce mizeria ze jogurtem zamiast smietany.P: jeszzce nei wiem, moze jakies orzechy K: wiesniak
|
|
|
|
#13559 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie
![]() Sn: bułka ciemna z ziarenkami+jogobella z ziarnami gruszkowa 2gieŚn: activia z ziarnami zbóz+jabłko wróciłam wczesniej z budy, i mysle czy by wczesniej zjesc obiadek, i wcisnąc podwieczorek czy pozostawic tak jak było, i obiadek o 15, o 17 owoc i o 17kol... hmmm... na obiadek barszczyk z jajkiem bedzie dobry, czy lepiej jarzynki z kotletem sojowym? ![]() nie chce zjesc za mało
|
|
|
|
#13560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z jajek Ale może na jakiś czas właśnie z nabiału Edit. z rybek oczywiście też nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

.Twarz to dla mnie wizytówka,nie wyobrażam sobie wybierac pomiędzy figurą,a ładną cerą bo odpowiedź jest dla mnie jednoznaczna
.
Ale może tylko ja to tak odbieram, bo ostatnio jak powiedziałam, że chce iść do dermatologa koleżanka się zdziwiła i zapytała a po co, przecież masz ładną cerę
Syfki już nie wyskakują
Sporadycznie coś się pojawia, więc wydaje mi się, że takie odżywianie dobrze wpływa na moją cerę. Tylko te paskudne rozszerzone pory i zaskórniki

"Co powinna jeść nastolatka":

jedną w tym miejscu co Ty, a drugą po prawej stronie tuż pod ustami