Ile dzisiaj zjadłam ? :) - Strona 452 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-04, 07:54   #13531
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dokładnie,obawiam się że mam tak samo.Twarz to dla mnie wizytówka,nie wyobrażam sobie wybierac pomiędzy figurą,a ładną cerą bo odpowiedź jest dla mnie jednoznaczna.

Edit;właśnie doczytałam w googlach,że to jednak fakt.Białko u wielu kobiet nasila występowanie trądziku.
Ja nic takiego u siebie nie zauważyłam. Cerę mam jaką mam - czyli ogólnie beznadziejną Ale może tylko ja to tak odbieram, bo ostatnio jak powiedziałam, że chce iść do dermatologa koleżanka się zdziwiła i zapytała a po co, przecież masz ładną cerę Ale ogolnie porównując do tego co było kilka lat temu i tak jest dobrze Syfki już nie wyskakują Sporadycznie coś się pojawia, więc wydaje mi się, że takie odżywianie dobrze wpływa na moją cerę. Tylko te paskudne rozszerzone pory i zaskórniki

Gdybym z nabiału zrezygnowała to z czego ja bym białko organizmowi dostarczała Chyba tylko soja by mi została
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 08:14   #13532
ifrit
Zadomowienie

Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)

śn:
*jogurt Sanok 0%(250g)
*2łyzki kokosu
*4łyzki otrebów z płatkami górskimi
*kawa bez cukru
IIśń:
*szklanka pluszzzuuuu
*kilka orzechów włoskich z kokosem i płatkami górskimi (taki mix)
*capuccino waniliowe bez cukru
obiad:
żurek bez dodatkow
pod:
*jogurcik sanok 0% z płatkmi gorskimi
kol:
*

niestety dietka bez owocków i warzywek buu
Stary 2007-04-04, 08:40   #13533
Annie1441
Wtajemniczenie

Opowiem Wam coś dziewczyny
Napisałam tu kiedyś i dostałam dużo dobrych rad, po mojej walce z jojo i ED.
Od tamtego czasu codziennie dobijałam do 1000kcal, a czasem pozwalałam sobie na coś co lubię W granicy 1500kcal limitu łącznie ze wszystkimi posiłkami
I co? W ciągu 4 tyg. schudłam 4kg Osiągnęłam cel i wychodzę z diety, obecnie jestem na 1100. Zajadam mnóstwo warzyw i owoców, otrębów, maślanki itp
Popijam herbatki system slim figura 2 fazę, plusssza z żelazem i nie obijam się na treningach Przemiana materii tak mi skoczyła, że jak w wakacje chodziłam do kibelka raz na 2 tyg. to np dzisiaj byłam już 4 razy xD
Zaczęłam bardziej dbać o siebie i wszystko wokół
Humor też dużo lepszy i nawet nie myślę o wafelkach, które leżą na stole
Dziękuję Wam bardzo, bardzo, bardzo!
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 08:45   #13534
andzia_300
Raczkowanie

GG do andzia_300

Bry!
śniadanko owsianka i kawka
II śniadanie jak będą bułeczki z ziarenkiem to będą kanapeczki z rybką i jajem, a jak nie będzie to wypije kefir i jabłuszko zjem
obiad ryba z warzywami
podw. activia z serkem białym
kolacja makreli druga połowa z wczoraj + sałatka z ogórkai pomidora

andzia_300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 09:37   #13535
niezorientowana
Raczkowanie

GG do niezorientowana

śniadanie: płatki owsiane z kukurydzianymi, szklaneczka mleka, kiwi, jabłko, kawa z mlekiem
2 śniadanie: niestety dzisiaj nie wcisnę w siebie bo mam stresujący dzień
obiad: ??? ( idę do mężczyzny)
podwieczorek: jabłko, zielona herbata
kolacja: serek waniliowy

Bardzo proszę o trzymanie kciuków bo dzisiaj czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna w sprawie pracy i jak tylko o tym pomyślę to już mam żołądek w gardle.
Pozdrawiam, mua
niezorientowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 09:44   #13536
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezorientowana Pokaż wiadomość
śniadanie: płatki owsiane z kukurydzianymi, szklaneczka mleka, kiwi, jabłko, kawa z mlekiem
2 śniadanie: niestety dzisiaj nie wcisnę w siebie bo mam stresujący dzień
obiad: ??? ( idę do mężczyzny)
podwieczorek: jabłko, zielona herbata
kolacja: serek waniliowy

Bardzo proszę o trzymanie kciuków bo dzisiaj czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna w sprawie pracy i jak tylko o tym pomyślę to już mam żołądek w gardle.
Pozdrawiam, mua
Trzymam kciuki!

A dziś powtórka z wczorajszego dnia!
Śniadanie 6:00
mleczko z płatkami fitness + kawka z mleczkiem
II śniadanie w pracy
ciemna bułeczka z ziarnami z mięskiem, serek, kawka
Obiadek (nie wiem o której, w zależności o której wrócę)
wątróbka duszona w jabłkach
Podwieczorek i Kolacja
jeszcze nie wiem, idę dziś na zakupy więc co mi wpadnie w oko

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 09:50   #13537
andzia_300
Raczkowanie

GG do andzia_300

Wiecie co takz tym białkiemto faktycznie coś dziwnego się dzieje... jakies krostki mam gdzie niegdzie ostatnio i taka plamke skóry wysuszonej moze to przez miesiączke ale nie wiem... zobaczymy za tydzien...

Stary 2007-04-04, 10:03   #13538
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dokładnie,obawiam się że mam tak samo.Twarz to dla mnie wizytówka,nie wyobrażam sobie wybierac pomiędzy figurą,a ładną cerą bo odpowiedź jest dla mnie jednoznaczna.

Edit;właśnie doczytałam w googlach,że to jednak fakt.Białko u wielu kobiet nasila występowanie trądziku.
O kurka

Cytat:
Napisane przez andzia_300 Pokaż wiadomość
Wiecie co takz tym białkiemto faktycznie coś dziwnego się dzieje... jakies krostki mam gdzie niegdzie ostatnio i taka plamke skóry wysuszonej moze to przez miesiączke ale nie wiem... zobaczymy za tydzien...
Matko, ja też mam taką plamkę Właśnie nie wiedziałam skąd się wzięła i co z nią zrobić, w którym miejscu ją masz?

No to jak dla mnie - białko bye bye...
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:10   #13539
iwciunia
Zakorzenienie

Moje menu na dziś (mam ochotę na jakąś odmianę no i na kilka dni robię przerwę z białkową kolacją, zobaczę co się będzie działo z moją cerą

Ś: owsianka z bananem i orzechami
IIŚ: 2 racuchy z grahamki z pomidorem i szynką drobiową
O: sojowe steki meksykańskie w sosie z pomidorów i papryki + pół woreczka ciemnego ryżu + kupię sobie jakiś soczek 100% może marchewkowy
K: sałatka z 3 plasterków fety, pomidora, kilku oliwek i cebuli
Stary 2007-04-04, 11:20   #13540
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Ś: Mleko+płatki
2Ś: Jabłko, pomarańcz, 2 łyżki rodzynek
O: Ziemniaki, szpinak "puree", jajko sadzone

P: niewiadomo
K: niewiadomo

Dzisiaj rano byłam w empiku i zajrzałam do twista "Co powinna jeść nastolatka":
Śniadanie: Jogurt+musli
Obiad: Gotowane mięso, surówka
Kolacja: pieczywo chrupkie+chuda wędlina
I podsumowanie tego menu- 2000kcal ;p
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:22   #13541
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
[/SIZE]
Taaak oczywiście Kto wypisuje takie bzdury w tych gazetach??
Stary 2007-04-04, 11:33   #13542
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Napisane przez iwciunia Pokaż wiadomość
Taaak oczywiście Kto wypisuje takie bzdury w tych gazetach??

Ach przy czytaniu tego myślałam, że padnę Ten artykuł chyba miał na celu obrzydzenie jedzenia A nieuprawiających sportu zachęca się do 1200kcal ;P Ciekawe ile jeszcze takich gazet jest ;>
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:42   #13543
stokrotka007
Rozeznanie

Cytat:
O kurka

Matko, ja też mam taką plamkę Właśnie nie wiedziałam skąd się wzięła i co z nią zrobić, w którym miejscu ją masz?
może faktycznie coś niedobrego w tym białku jest, bo od 2 tygodni mam taką samą... pod okiem, w miejscu gdzie policzek się kończy, a zaczyna nos, wcześniej też mi wyskakiwały, ale nie kojarzyłam tego z odżywianiem. Pomaga smarowanie kilka razy dziennie tłustym kremem nivea, szczególnie przed położeniem podkładu, znika po ok 2tyg. Cerę mam generalnie bardzo dobrą(na szczęście to rodzinne u mnie, babcia w młodości na wszystkie okoliczne wsie pod kielcami słynęła jako ta z najbielszą i najlepszą cerą ), pryszczy i wągrów brak, ale to suche coś + suche, pierzchnące usta strasznie mnie dobijają.

Cytat:
Napisane przez Magnolia
jak to kiedyś znajomy rodziców-reumatolog powiedział: to właśnie z takich diet biorą się potem nastolatki z anemią oraz osteoporozą i odwapnieniem kości godnym 70-latek.

stokrotka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:47   #13544
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka007 Pokaż wiadomość
może faktycznie coś niedobrego w tym białku jest, bo od 2 tygodni mam taką samą... pod okiem, w miejscu gdzie policzek się kończy, a zaczyna nos, wcześniej też mi wyskakiwały, ale nie kojarzyłam tego z odżywianiem. Pomaga smarowanie kilka razy dziennie tłustym kremem nivea, szczególnie przed położeniem podkładu, znika po ok 2tyg. Cerę mam generalnie bardzo dobrą(na szczęście to rodzinne u mnie, babcia w młodości na wszystkie okoliczne wsie pod kielcami słynęła jako ta z najbielszą i najlepszą cerą ), pryszczy i wągrów brak, ale to suche coś + suche, pierzchnące usta strasznie mnie dobijają.
Ja mam dwie jedną w tym miejscu co Ty, a drugą po prawej stronie tuż pod ustami Kupię sobie nivea, bo nic mi na to nie chce pomóc Mam to od około 4 dni

Z cerą już od jakiegoś roku nie miałam problemów (w sensie pryszczy czy wągrów) a tu od tygodnia mam wysyp krostek na czole i brodzie
Stary 2007-04-04, 12:03   #13545
andzia_300
Raczkowanie

GG do andzia_300

no ja mam też wokolicy oka tak bardziejnaskroni a druga na policzku niedaleko ucha... faktycznie smarowałam nivea i troche pomogło aleznów wróciło... Myślicie że to od białka??

Stary 2007-04-04, 12:19   #13546
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dwie jedną w tym miejscu co Ty, a drugą po prawej stronie tuż pod ustami Kupię sobie nivea, bo nic mi na to nie chce pomóc Mam to od około 4 dni

Z cerą już od jakiegoś roku nie miałam problemów (w sensie pryszczy czy wągrów) a tu od tygodnia mam wysyp krostek na czole i brodzie
To chyba jakaś plaga! bo ja też mam, tylko na czółku przy włosach i cały czas się zastanawiałam od czego no i teraz wiem!

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 12:41   #13547
iwciunia
Zakorzenienie

I co teraz?? Wszystkie mamy ten problem... to musi być spowodowane białkiem, ale z drugiej strony człowiek się stara dobrze odżwiać, wszyscy mówią białko - zdrowe, jeść trzeba dużo białka, przy odchudzaniu białkowa kolacja, a tu co?? To jakaś paranoja Jestem załamana...
Stary 2007-04-04, 12:43   #13548
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:

jak to kiedyś znajomy rodziców-reumatolog powiedział: to właśnie z takich diet biorą się potem nastolatki z anemią oraz osteoporozą i odwapnieniem kości godnym 70-latek.

to zazdroszcze u mnie w rodzinie wszyscy mieli zawsze ladna cere tylko ja takie "brzydkie kaczatko" i wyjatek.. teraz syfkow mniej, ale te wagry
z drugiej strony jak mam nie jesc nabialu to sama soją mam zyc?
gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 12:43   #13549
andzia_300
Raczkowanie

GG do andzia_300

no i co teraz?? co z odchudzaniem i gubieniem kilogramów??

Stary 2007-04-04, 12:47   #13550
Blair16
Raczkowanie

ja tam z białka/nabiału nie zrezygnuje bo uwielbiam :P kłopoty z cerą mam od ładnych paru lat. Zaczęły się wtedy, gdy nabiału nie tykałam, więc sama nie wiem.
śniadanie:
*banan, suchar, herbata no sugar
2 śniadanie:
*jabłko duże, suchar, szklanka soku marchwiowo-owocowego
obiad:
* talerz pomidorowej z ryżem, nie zabielanej
podwieczorek:
*kawa, jogurt probiotyk
;/////////////
Blair16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 12:50   #13551
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blair16 Pokaż wiadomość
ja tam z białka/nabiału nie zrezygnuje bo uwielbiam :P kłopoty z cerą mam od ładnych paru lat. Zaczęły się wtedy, gdy nabiału nie tykałam, więc sama nie wiem.
śniadanie:
2 śniadanie:
obiad:
podwieczorek:
*kawa, jogurt probiotyk
;/////////////
ja w sumie zawsze jadlam nabiał, ale kiedys mniej niz teraz, a tez mialam wieksze problemy wczesniej niz teraz (z cera). teraz z nabialu nie zrezygnuje bo nie jem miesa i nie zamierzam go juz raczej jesc. (ostatnia proba z ryba skonczyla sie marnie... ).
wiec sama nie wiem, czy ten nabial faktycznie łaczyc. pamietam ze kiedys czytalam cos odwrotnego w sumie, ale wiadomo - kazdy reaguje inaczej. chyba bede musiala zapomniec o tym newsie Lolci
Stary 2007-04-04, 12:52   #13552
gujana
Wtajemniczenie

a tak apropos - moja wczorajsza "kuracja" przyniosla dobry efekt, dzis mam tylko katarek ale zadnego bolu gardla, wiec jeszcze sobie na wieczor zrobie podobny mix co wczoraj i mam nadzieje ze nie bede chora juz. a jutro do domku!
Stary 2007-04-04, 13:03   #13553
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Opowiem Wam coś dziewczyny
Napisałam tu kiedyś i dostałam dużo dobrych rad, po mojej walce z jojo i ED.
Od tamtego czasu codziennie dobijałam do 1000kcal, a czasem pozwalałam sobie na coś co lubię W granicy 1500kcal limitu łącznie ze wszystkimi posiłkami
I co? W ciągu 4 tyg. schudłam 4kg Osiągnęłam cel i wychodzę z diety, obecnie jestem na 1100. Zajadam mnóstwo warzyw i owoców, otrębów, maślanki itp
Popijam herbatki system slim figura 2 fazę, plusssza z żelazem i nie obijam się na treningach Przemiana materii tak mi skoczyła, że jak w wakacje chodziłam do kibelka raz na 2 tyg. to np dzisiaj byłam już 4 razy xD
Zaczęłam bardziej dbać o siebie i wszystko wokół
Humor też dużo lepszy i nawet nie myślę o wafelkach, które leżą na stole
Dziękuję Wam bardzo, bardzo, bardzo!
ciesze sie ze osiagnelas zamierzony sukces, ale szczerze mowiac nikt tu nie pisze nikomu ze trzeba jesc 1000kcal zeby schudnac, w kazdym razie nei na tym wątku tak samo slim figura - to chyba w mlodym wieku nie za dobre rozwiazanie
Stary 2007-04-04, 13:04   #13554
iwciunia
Zakorzenienie

Ja przez tydzień nie będę jadła na kolacje białka, zobaczymy czy coś się zmieni, można schudnąć i jedząc coś innego A twarz zawsze będzie dla mnie najważniejsza
Stary 2007-04-04, 13:09   #13555
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przez tydzień nie będę jadła na kolacje białka, zobaczymy czy coś się zmieni, można schudnąć i jedząc coś innego A twarz zawsze będzie dla mnie najważniejsza

mi sie wydaje ze nie chodzi tylo o bialko ale o sam nabial i bialko z nabialu - to jest inne bialko niz np z miesa. one sie roznią. kiedys nie przywiazywalam do tego wagi, ale moja pani ginekolog mi powiedziala ze czlowiek potrzebuje roznych bialek. nawet w roznych rodzajach miesa sa rozne bialka. jak ktos je same kurczaki to brak mu bialek z wieprza i wolowiny... (mi brakuje nawet tych z kurczaka ).

wiec jesli chodzi o samo bialko mozna jesc cos innego= inne bialka,gdy faktycznie nabial szkodzi na cere.
Stary 2007-04-04, 13:16   #13556
stokrotka007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blair16 Pokaż wiadomość
śniadanie:
2 śniadanie:
obiad:
podwieczorek:
*kawa, jogurt probiotyk
;/////////////
Weź ty się w końcu za siebie dziewczyno! Te głodowe jadłospisy juz denerwujące się robią, naprawdę aż tak bardzo pragniesz anemii, zaburzeń miesiączki i rozwalonego metabolizmu? Im szybciej zmienisz te dziwne, głodówkowe nawyki, tym więcej zdrowia uda Ci się uratować.

Ehhhhhs ile można pisać o zdrowym tłuszczu, węglowodanach złożonych, obfitym śniadaniu, odpowiednio wysokim bilansie kalorycznym i tak dalej...jeśli i tak co chwilę wpada ktoś głodujący kto nie daje sobie przemówić do rozsądku

stokrotka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 13:20   #13557
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Weź ty się w końcu za siebie dziewczyno! Te głodowe jadłospisy juz denerwujące się robią, naprawdę aż tak bardzo pragniesz anemii, zaburzeń miesiączki i rozwalonego metabolizmu? Im szybciej zmienisz te dziwne, głodówkowe nawyki, tym więcej zdrowia uda Ci się uratować.

Ehhhhhs ile można pisać o zdrowym tłuszczu, węglowodanach złożonych, obfitym śniadaniu, odpowiednio wysokim bilansie kalorycznym i tak dalej...jeśli i tak co chwilę wpada ktoś głodujący kto nie daje sobie przemówić do rozsądku
wlasnie, zapomnialam dodac, ze ten jadlospis Blair jest jakis "nie z tego wątku"...
Stary 2007-04-04, 13:24   #13558
gujana
Wtajemniczenie

Ja dzis mniej wiecej tak:

S: gruszka, banan, ociupinka owsianki, tzn kilka lyzek zjadlam
IIS: grahamka z serem brie
O: ryz(bialy ) tofu smazone na lyzeczce masla z sosem jogurtowo koperkowym - ciekawe co z tego wyniknie, ale nic innego nie mam w lodowce mizeria ze jogurtem zamiast smietany.
P: jeszzce nei wiem, moze jakies orzechy
K: wiesniak
Stary 2007-04-04, 13:30   #13559
orzeszek01
Zakorzenienie

Narazie
Sn: bułka ciemna z ziarenkami+jogobella z ziarnami gruszkowa
2gieŚn: activia z ziarnami zbóz+jabłko
wróciłam wczesniej z budy, i mysle czy by wczesniej zjesc obiadek, i wcisnąc podwieczorek czy pozostawic tak jak było, i obiadek o 15, o 17 owoc i o 17kol...
hmmm...
na obiadek barszczyk z jajkiem bedzie dobry, czy lepiej jarzynki z kotletem sojowym?
nie chce zjesc za mało
orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 13:41   #13560
iwciunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze nie chodzi tylo o bialko ale o sam nabial i bialko z nabialu - to jest inne bialko niz np z miesa. one sie roznią. kiedys nie przywiazywalam do tego wagi, ale moja pani ginekolog mi powiedziala ze czlowiek potrzebuje roznych bialek. nawet w roznych rodzajach miesa sa rozne bialka. jak ktos je same kurczaki to brak mu bialek z wieprza i wolowiny... (mi brakuje nawet tych z kurczaka ).

wiec jesli chodzi o samo bialko mozna jesc cos innego= inne bialka,gdy faktycznie nabial szkodzi na cere.
Nie no z kury nie mam zamiaru rezygnować i z jajek Ale może na jakiś czas właśnie z nabiału

Edit. z rybek oczywiście też nie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości