Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-05, 17:46   #2821
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hehehe. Ostatnio mi mama dzwoni, żebym szybko sprawdziła kto dzisiaj ma imieniny. I się cieszy w tej słuchawce. Patrzę... Leon i Łukasz. A mój tż jest Łukasz. To pewnie też jakiś znak. Tż od świąt wciąż chodzi i mówi Leoś. Nawet czasem pytam "A może jakoś inaczej?", to pyta czy mi by się podobało, jakby ciągle ktoś jakoś inaczej do mnie mówił. I małż kwituje wtedy "Leon i już". Także chyba powoli się klaruje.
fajnie że macie imię już ustalone

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jaadę wychodzić Zuzankę
nie powiem,ucieszył mnie ten paskudny glut

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

pojechałam na umówione ktg w środę, wyszły mi dwa skurcze giganty, był mój lekarz prowadzący, zbadał ranę na macicy na usg i stwierdził, że nie ma co zwlekać, w końcu jestem już po jednej cc, więc robimy dzisiaj cięcie, skoro są już tak duże skurcze. Rozwarcie miałam też na półtora już, więc powiedział, że i tak bym pewnie przyjechała w tym samym dniu z akcją.
Mąż pojechał po rzeczy, ja zrobiłam papierologię, dali mnie do pokoju, umyłam sobie jeszcze włoski, wzięłam prysznic założyłam wdzianko, rozmowa z anestezjolog, cewnik, i znieczulenie w kręgosłup. Dziewczyny, nie bójcie się, znieczulenia prawie nie poczułam, igiełka nawet nie zakłuła porządnie! czekamy na efekt znieczulenia: brak, czekamy: nogi i brzuch dalej czuję. Decyzja anestezjolog: znieczulenie ogólne. No więc poszłam spać po chwili sie obudziłam i zobaczyłam Kubusia, śliczny chłopczyk, panie zaraz przystawiły go dopiersi, pięknie zassał. Potem troszkę już mi się zapomniało... odpoczywałam chyba, Kubuś był ze mną i mąż, na noc panie mi go wzięły. Rano już był ze mną, karmiłam go i przytulałam. Wstałam koło 15, wieczorem już sama wzięłam prysznic. Mąż był u mnie tylko rano w czwartek, potem już nie bo się rozchorował Wczoraj mnie wypuścili!w 3 dobie. W porównaniu do tego co było z Blanką, doszłam do siebie błyskawicznie, teraz jesteśmy w domku i jest super. Blanka chce mi pomagać trochę przy Kubusiu także jest ok, a on jest cudowny. Mały, kochany ssaczek.

Opieka w centrum położniczym suuuuper. Mogłabym tam siedzieć jeszcze z tydzień byliśmy z Kubusiem sami w całej placówce, nie było innych porodów, także wszyscy koło nas latali non stop, jedzonko super, opieka nad małym niesamowita, panie praktycznie traktowały go jak własne dziecko, wszystko mi pokazywały, kąpałyśmy go razem, naprawdę każdej kobiecie życzę takiego porodu i takiej opieki...

Aha, podaję wymiary Kubusia: waga 3100, długość 52 cm.
fajnie że tak sprawnie to poszło

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Sms od Sharpijki:
Od jakiś dwóch godzin ma skórcze i bóle jak na @ co 5 minut. Są coraz mocniejsze. Zje coś, weźmie prysznic i jak nie przejdzie to dopaakuje torbę i jedzie na IP. Trzymać kciuki

humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 17:58   #2822
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej! z góry przeproszę Was, że nie mam czasu n apodczytanie, ale dzięki Wam za wszystkie gratulacje i serdecznie gratuluję dziewczynom, które juz sie rozpakowały

Oto króciutka relacja z porodu, bo i nie ma nad czym sie rozpisywać :

pojechałam na umówione ktg w środę, wyszły mi dwa skurcze giganty, był mój lekarz prowadzący, zbadał ranę na macicy na usg i stwierdził, że nie ma co zwlekać, w końcu jestem już po jednej cc, więc robimy dzisiaj cięcie, skoro są już tak duże skurcze. Rozwarcie miałam też na półtora już, więc powiedział, że i tak bym pewnie przyjechała w tym samym dniu z akcją.
Mąż pojechał po rzeczy, ja zrobiłam papierologię, dali mnie do pokoju, umyłam sobie jeszcze włoski, wzięłam prysznic założyłam wdzianko, rozmowa z anestezjolog, cewnik, i znieczulenie w kręgosłup. Dziewczyny, nie bójcie się, znieczulenia prawie nie poczułam, igiełka nawet nie zakłuła porządnie! czekamy na efekt znieczulenia: brak, czekamy: nogi i brzuch dalej czuję. Decyzja anestezjolog: znieczulenie ogólne. No więc poszłam spać po chwili sie obudziłam i zobaczyłam Kubusia, śliczny chłopczyk, panie zaraz przystawiły go dopiersi, pięknie zassał. Potem troszkę już mi się zapomniało... odpoczywałam chyba, Kubuś był ze mną i mąż, na noc panie mi go wzięły. Rano już był ze mną, karmiłam go i przytulałam. Wstałam koło 15, wieczorem już sama wzięłam prysznic. Mąż był u mnie tylko rano w czwartek, potem już nie bo się rozchorował Wczoraj mnie wypuścili!w 3 dobie. W porównaniu do tego co było z Blanką, doszłam do siebie błyskawicznie, teraz jesteśmy w domku i jest super. Blanka chce mi pomagać trochę przy Kubusiu także jest ok, a on jest cudowny. Mały, kochany ssaczek.

Opieka w centrum położniczym suuuuper. Mogłabym tam siedzieć jeszcze z tydzień byliśmy z Kubusiem sami w całej placówce, nie było innych porodów, także wszyscy koło nas latali non stop, jedzonko super, opieka nad małym niesamowita, panie praktycznie traktowały go jak własne dziecko, wszystko mi pokazywały, kąpałyśmy go razem, naprawdę każdej kobiecie życzę takiego porodu i takiej opieki...

Aha, podaję wymiary Kubusia: waga 3100, długość 52 cm.
ale cudny opis superowy porod. podoba mi sie "potem troszke mi sie zapomnialo" hehe. czyli idealnie! pamietasz to co dobre i nic poza tym GRATULACJE. pochwal sie fotka Kubusia, najlepiej ze starsza siostrzyczka

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj okropne kłopoty z oddychaniem, już naprawdę mam dosyć. W dodatku pani doktor powiedziała, że jak mam takie przyspieszone bicie serca (np jak sobie stoję przed lustrem i maluję oczy, a nie trwa to całe wieki) to może być to niska hemoglobina. Odkąd chodzę na NFZ nie miałam morfologii (od dwóch miesięcy), więc nawet nie mogę tego sprawdzić. Będę mieć dopiero za tydzień, ale chyba naprawdę wyzionę ducha.
morfologia w pierwszym lepszym laboratorium to koszt 5zl-8zl wiec zrob sobie to na wlasny koszt...bez sensu czekac i sie meczyc. w ostatecznosci mozesz isc do rodzinnego i poprosic o skierowanie na podstawowe badania

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Veronic, a wiesz, że ja też nie wstaję w nocy na siku? ba, przebiję cię: na karmienie też nie wstaję ha!!!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Diabli dzieki za kciuki i trzymaj dalej bo jutro polozna i bedzie wiadomo co z rana . mam nadzieje ze sciaganie szwa nie bolii..wrr
a mam okolo 13 kg z glowy .... i Michas dzisiaj dal.pospac w nocy 6 hodzin luxus heee
po porodzie jakos zimno mi sie robi ciagle , moja cieplota ciala gdzies uciekla....
sciskam i musi byc ok! 13kg brzmi suuuper - ja dzisiaj stanelam na wadze i jesli nie klamie to dobijamy wlasnie do 20 kg teraz rozumiem dlaczego moj kregoslup odmawia posluszenstwa i ciagle mam wrazenie, ze zaraz sie zlamie
6godzin snu? toz to idealne dziecko regeneruje sily razem z rodzicami hehe. a jak tatusiowa noga?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Sms od Sharpijki:
Od jakiś dwóch godzin ma skórcze i bóle jak na @ co 5 minut. Są coraz mocniejsze. Zje coś, weźmie prysznic i jak nie przejdzie to dopaakuje torbę i jedzie na IP. Trzymać kciuki

zaciskamy! Sharp - dzisiaj fajna data wlasnie mialam pisac zebyscie sie dziewczeta streszczaly, bo 05.05 predko sie nie powtorzy

ps. co Wy macie z tymi skÓrczami? ja rozumiem, ze skóra pracuje, ale ona sie kuuuuurczy. hehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:00   #2823
axella
Zakorzenienie

GG do axella

wszystko minęło

i mam kwadratowy brzuch,młoda coś kombinuje..podkop jakiś czy co

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

ps. co Wy macie z tymi skÓrczami? ja rozumiem, ze skóra pracuje, ale ona sie kuuuuurczy. hehe
a ja za każdym razem jak pisze o skurczach to się zastanawiam czy nie powinno być "Ó"

też dobrze wygląda

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:03   #2824
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko minęło

i mam kwadratowy brzuch,młoda coś kombinuje..podkop jakiś czy co
szuka wyjscia tylko nie wie jeszcze którędy

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:07   #2825
katherine271
Raczkowanie

Dziewczyny,
Mam pytanko na szybko, jutro mam wizytę u kosmetyczki i chcialam sobie zrobić hybrydę na paznokcie u nóg i teraz nie wiem czy do porodu mogą być na nogach pomalowane czy nie?
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:09   #2826
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Mam pytanko na szybko, jutro mam wizytę u kosmetyczki i chcialam sobie zrobić hybrydę na paznokcie u nóg i teraz nie wiem czy do porodu mogą być na nogach pomalowane czy nie?
ja się nie znam, ale bym sobie juz przed porodem nie robiła.. możliwe ze wystarczy ze paznokcie u rak będziesz miala widoczne, ale w sumie lepiej mieć chyba wszystkie??

Wojtek
Stary 2013-05-05, 18:13   #2827
karolina2121
siedzę i myślę

Ludzie oszaleli http://wiadomosci.onet.pl/wiadomosci...wiadomosc.html

Cytat:
a

---------

Ja też się zastanwiałam

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Dziewczyny,
Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu?
Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci.

Z tego wnioskuję, że u stóp pewnie można
Stary 2013-05-05, 18:17   #2828
maarchewka
Zakorzenienie

W ogóle dzisiaj 39 tc

Wojtek
Stary 2013-05-05, 18:19   #2829
ankaaa206
Wtajemniczenie

ale piękna pogoda, zjadłam już dzisiaj 3 lody byliśmy u babci a teraz zalegam na kanapie
mam nadzieje że sharp sie zepnie i będzie maluszek nowy

wkurzają mnie te bóle brzucha jak na @, dzień w dzień i jak już zaczyna być mega bolesne to koniec pamiętam jak dziewczyna co ze mną leżala to ona takich bóli nie miała, dopiero jak się zaczął poród ciekawe jak tam Aśś i dziewuszki

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:19   #2830
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:21   #2831
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
malutka jest to sie nie zna

Cytat:
Dziewczyny,
stopy spoko,w dłoniach każą zmyć.

aaa-kolczyk z języka też ważne by wyjąć

Cytat:
W ogóle dzisiaj 39 tc
to juuż zaraz chyba ze masz leniucha jak ja

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-05, 18:22   #2832
diabli
Zakorzenienie

hehe Zuzia szuka wyjscia ewakuacyjnego
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:24   #2833
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
W ogóle dzisiaj 39 tc

U nas jutro kończymy 36 i zaczynamy 37... już nie mogę się doczekać
Stary 2013-05-05, 18:25   #2834
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
hehe Zuzia szuka wyjscia ewakuacyjnego
spryciula czeka na złote wrota i czerwony dywan..a nie jakieś flaczki i paskudztwa

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-05, 18:25   #2835
potterka
Zakorzenienie

za tygodnie

my jutro ściągamy pessar i odstawiamy leki.. cieszę się ale i lękam jednocześnie
Stary 2013-05-05, 18:28   #2836
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
to samo sobie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
masakra

Cytat:
W ogóle dzisiaj 39 tc
Stary 2013-05-05, 18:28   #2837
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Ludzie oszaleli http://wiadomosci.onet.pl/wiadomosci...wiadomosc.html

Ja też się zastanwiałam

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Dlaczego nie można mieć pomalowanych paznokci podczas porodu?
Po pierwsze:
W trakcie porodu, a szczególnie gdyby zakończył się on przez cięcie cesarskie, bardzo ważną informację na temat funkcjonowania układu krążenia pacjentki możemy zdobyć, obserwując zabarwienie dystalnych części ciała, między innymi paznokci. Pomalowane paznokcie taką ocenę uniemożliwiają albo zamazują obraz.
Po drugie:
Paznokcie pomalowane lakierem zaburzają pracę pulsoksymetru (zakłada się go na palec), urządzenia, które jest używane przy znieczulaniu pacjentki do cięcia cesarskiego lub innego zabiegu.
Po trzecie:
Bezpośrednio po porodzie dziecko jest przystawiane do piersi. W trakcie przystawiania kobieta często musi zbliżyć palce do ust dziecka, a kontakt dość wrażliwego noworodka z takimi substancjami chemicznymi jak lakier do paznokci nie jest wskazany.
Kiedy poród nas zaskoczy z pomalowanymi paznokciami, nie ma co się przejmować, w większości placówek szpitalnych w Izbie Przyjęć można znaleźć zmywacz do paznokci.

Z tego wnioskuję, że u stóp pewnie można
no też mi się wydaje że na stopach może być, na dłoniach nie maluję nigdy i nie zamierzam ale stopy chciałam sobie strzelić bo u stóp w lecie maluję i pomyslalam że hybryda będzie dłużej a poza tym choć tyle "piękna" będzie na moich olbrzymich spuchniętych stopach
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:34   #2838
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jutro kończymy 36 i zaczynamy 37... już nie mogę się doczekać

Cytat:
spryciula czeka na złote wrota i czerwony dywan..a nie jakieś flaczki i paskudztwa

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
my jutro ściągamy pessar i odstawiamy leki.. cieszę się ale i lękam jednocześnie
trzymam kciuki

a ja dziś zakończyłam 33 tydzień no to były już lody, teraz czas na piwko z sokiem i brzoskwinie z bitą śmietaną
Stary 2013-05-05, 18:36   #2839
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

aaa-kolczyk z języka też ważne by wyjąć
ja nie wyciągam :P

w końcu miałam czas nadrobić
Pawie i Metro -wielkie gratulacje
Stary 2013-05-05, 18:36   #2840
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

trzymam kciuki

a ja dziś zakończyłam 33 tydzień no to były już lody, teraz czas na piwko z sokiem i brzoskwinie z bitą śmietaną
no ładnie, ładnie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:38   #2841
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż i tak jej drogę z czopów oczyściłas:p

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Propo brzoskwiń.. nie ma ich na liscie zakazanej przy karmieniu, prawda??

Wojtek
Stary 2013-05-05, 18:38   #2842
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
kochana te 6 godzin jest zsumowane , ja mam zarloka wiec gora 3 godzny wytrzyma a takie male to najlepiej co 3 niech waga im podskoczy

a, zsumowane to wszystko wyjaśnia
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie mogę sobie tego nawet wyobrazić... ma nadzieję, że jak zbledną, brzuszek dojdzie do formy to nie będzie najgorzej

Ale Banka nie karmi piersią (poprawić mnie jeśli się mylę!)ja się nie znam ale chyba w nocy bym nie budziła dziecka, nie wiem.. Choć u Was inaczej bo Helenka musi nabrać ciałka trochę

zdrzemnęliśmy się z M. trochę, w ogóle mamy dzień leniucha ale obudziło mnie piękne słonko, więc chyba trzeba je wykorzystać
wiem, że Banka nie karmi piersią, ale z butelki w sumie też nie powinno chyba się robić zbyt długich przerw, sama nie wiem moja Helenka ma terror laktacyjny to fakt i powiem Wam, że lekko nie jest, ale jak później widzę na wadze, że ma na plusie to serce rośnie

Cytat:
Dziewczyny,
słyszałam, że jest problem potem. jak się karmi, że nie wolno używać acetonu, a inaczej się zmyć hybrydy nie da, chyba, że spiłować, ała! nie wiem ile w tym prawdy, nie sprawdziłam tej informacji.
Stary 2013-05-05, 18:42   #2843
potterka
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-05-05, 18:42   #2844
Veronic
Wtajemniczenie

happy- na pierwszy spacer wyszliśmy 10 dnia, ale to tylko dlatego, że byliśmy 8 dni w szpitalu, normalnie wyszlibyśmy wcześniej

a wy już byliście na spacerku ??
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:44   #2845
happy blue
Zadomowienie

nie mam w domu nic słodkiego, oprócz lodów...myślicie, że mogłabym tak ociupinkę.....np. dwie duże łyżki?
Stary 2013-05-05, 18:46   #2846
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
nie mam w domu nic słodkiego, oprócz lodów...myślicie, że mogłabym tak ociupinkę.....np. dwie duże łyżki?
a czemu nie?? ja dzisiaj wrąbałam pół czekolady z migdałami

ale ze mnie matka co?
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-05, 18:48   #2847
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
happy- na pierwszy spacer wyszliśmy 10 dnia, ale to tylko dlatego, że byliśmy 8 dni w szpitalu, normalnie wyszlibyśmy wcześniej

a wy już byliście na spacerku ??

właśnie nie byliśmy :/ dziś mi się wydawało za gorąco, nie zdecydowałam się nawet na werandowanie, żeby nie narażać małej na słońce, a jest w oknach cały czas.

co słodkiego jesz, pisałaś, że dużo, a ja nie mogę znaleźć nic co nie byłoby zakazane!
Stary 2013-05-05, 18:49   #2848
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no ładnie, ładnie
oj tam, oj tam

Cytat:

Propo brzoskwiń.. nie ma ich na liscie zakazanej przy karmieniu, prawda??
mam nadzieję że nie - zresztą co do zakazanej listy to trzeba po prostu ostrożnie wprowadzać z niej produkty i patrzeć jak reaguje dziecko. i u mnie na sr z owoców wspominali przede wszytskim o truskawkach i cytrusach

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
dziękuję

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja bym spróbowała..tak w ramach ostroznego rozszerzania swojej diety
Stary 2013-05-05, 18:50   #2849
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja nie wyciągam :P

w końcu miałam czas nadrobić
Pawie i Metro -wielkie gratulacje
a mnie jak przyjmowali to pytali i mówili że wyjąć.. na to ja,że to materiał jak ten używany do protez itd ale to o coś innego chodziło i wyjąć

tak ku pamięci przekazuję
'

idę robić pedi

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-05-05, 18:50   #2850
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

ja bym spróbowała..tak w ramach ostroznego rozszerzania swojej diety
Ja też

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości