|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
moderna pytam jak u ciebie w niemczech bo wlasnie czytalam ze np w holandii i paru innych krajach wycofali ten prevenar i kurcze przestraszylam sie.a i pielegniarka w przychodni tez mowila ze dzieci go gorzej znosza.teraz nie mialam jak ale od jutra poszukam dokladnie jeszcze o tych szczepieniach.ale dzieki.
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdzie nie znalazlam informacji, by prevenar 13 zostal wycofany Ja jeszcze nie jestem tak daleko, by myslec o szczepieniach - nas czeka to dopiero za 6-8 tygodni.. Niestety nie znalazlam informacji, ktora szczepionke stosuje sie czesciej i ktora jest bardziej polecana (no oprocz tego, ze prevenar 13 chroni na wiecej typow i dodatkowo ten typ 19A). Moze wrzucisz ten artykul na google translate - moze te informacje beda pomocne? http://www.impf-info.de/index.php/di...en-die-impfung
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-05 o 18:40 |
|
|
|
|
|
#4113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, ale dzisiaj piekny dzien za gorąco było .... Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
siłaczka !Cytat:
![]() za 1 mies. co do pepka - to długo a le jeszcze nie zle .a oglądasz go z kazdej str.? wysusza sie ? śliczna Cytat:
za pepek. za spacer i za kg ! króliczek słodki Cytat:
Okrutny jest los czasami .
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Ahaha.
Pochwalem wam sie - wlasnie Nakarmilam Milusia bez pobudki przes sen ... No ale dlugo ten sen nie potrwa chyba bo slysze pierdy i przelewanie w brzuszku wiec - kupa jak nic bedzie. Oby wydostala sie przy nastepnym karnieniu - miejmy nadziej ze ok 4 ![]() Buizole Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
zapowiada sie kolejny ładny dzień nie wiem czy sie chwalić bo jak sie pochwale to sie pewnie zepsuje wiec po cichu sie pochwalę ze od kilku dni KArol jak idzie spać o 20.30 to wstaje dopiero 3-4 jje z zamknietymi oczami i dalej idzie spać Cytat:
no chyba ze puścisz wózek to fakt spadnie ale jak trzymasz to spokojnie można zjechać ![]() a pomysł wózkowni w piwnicy też dla mnie genialny ![]() Cytat:
za pępek, kg i spacerek i fotka cudnato ile u was tam było bo u mnie 23 w cieniu i dla mnie to nie jest gorąco ale ja z tych ciepłolubnych co nawet jak jest 30 to nie powiem ze za gorąco![]() dobra póki Karol spi trzeba sie poćwiczyć, nie wiem czy to efekt ćwiczeń ale w jedną spódnicę już wlazłam w którą nie mieściłam się jeszze 2 tyg temu
|
|
|
#4117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!
u nas dziś słoenczko od rana! pierwszy raz na takiej byłam, że wszyscy byli z dziećmi, ale fajnie było mój dzieć najmniejszy ale najgrzeczniejszy Cytat:
Miśka dalej co 3 godziny a ćwiczenia to skalpel robisz czy coś jeszcze?? ja raz zrobiłam to miałam zakwasy 3 dni muszę zacząć od nowa robić bo grillowa majówka mnie wytrąciła z równowagi psychicznej i wagowej
|
|
|
|
#4118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cudeńko
eluśka ja wczoraj zjadłam swojego pierwszego loda w tym sezonie ![]() Cytat:
![]() u mnie to samo- synek to mala kopia tatusia. Wszyscy to mówią, nawet pielęgniarki w szpitalu chichotały, że taki podobny. Tylko oczywiście mój teść twierdzi, że w ogóle nie jest podobny do tż. Matko, co za czlowiek ![]() Cytat:
jak sobie słodko śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na tym drugim zdjęciu na pierwszy rzut oka bardzo podobny do mojego Nikosia Wczoraj cały dzień na dworze byliśmy, taka piękna pogoda. Za to wieczorem Nikoś dał nam wycisk.Strasznie płakał i krzyczał, nic mu nie pomagało. Zasypiał zmęczony na chwilę i znowu krzyk. Serce mi pękało, tak przeraźliwie krzyczał. Oczka czerwone od płaczu. W końcu po kilku godzinach i kropelkach na kolkę jakoś udało nam się go uspokoić i zasnął. Mój bidulek ![]() Dzisiaj też piękna pogoda, jak Młody się obudzi, nakarmimy się i na dwór
|
||||
|
|
|
|
#4119 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() idziemy na kontrole bioderek o 11:30 takze trzymajcie kciuki ![]() tylko niech ten mój bąbel uśnie żebym zdążyła się umyć ![]() Dzis TŻ zamiast dac mi małego do karmienia o 3 jak chrumkał (bo w nocy nie płacze-uznaje cisze nocną ) to dał mu smoczka.. i mały spał do 4:30 zjadł i spał do 7 ![]() Mój synek zaraz wyrośnie z gondoli która ma dł 80 cm ![]() fart że kupiłam wózek ze spacerówką rozkładaną na płasko bo spokojnie moge go przesadzić.. ale może jeszcze miesiąc damy rade w gondoli Cytat:
więc góry głowy sobie nie obije tylko najwyżej buźke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój jak je z butelki to jest bardzo zadowolony, leci mu wolniej, nie zapowietrza się, beknięcie jest ładne. A z piersi się wydziera, dławi no masakra.. powoli mam dość ![]() bardzo stresuje mnie karmienie bo wiem że co dwa łyki on cierpi... Jeszcze miesiąc, może 1,5 miesiąca i daje sobie spokój... Cytat:
![]() Cytat:
Tylko że mój śpi od 20:30 do 2 lub 3 je i śpi i po 5 już zaczynamy dzień ![]() Cytat:
![]() jednak od wczoraj ledwo się da nakarmić tak krzyczy.. i to chyba przez racuchy co do wózka no to nie jest łatwo... ja niestety nie moge czekac na TŻ do 17-18 więc jak nie przyjdzie mi pomóc mama to noszę po pół piętra stelaż, wracam i gondole i tak po pół piętra żeby dziecko mieć na oku, schodzimy pół godziny z 3 piętra ![]() no i też jestem po CC więc to ryzykowne ale co zrobić... cudo Jakie maleństwo!!!! Cytat:
został mi rowerek stacjonarny tylko kiedy jak my cały dzien na polu
|
|||||||
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Od soboty nie ma kupy u nas
a wcześniej było po kilka dziennie... nie wiem przez co mogło się tak stać... czy np zmiana mleka mogła na to wpłynąć zmieniliśmy na Babydream, dzisiaj chyba z powrotem kupie Bebiko.Strasznie się męczy przez to i płacze. |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagei LunaO za bioderka no udalo mi sie udalo wstal o 3.45 - no nie wiem nie wiem - czy zaczynac sie martwic - wypija ok 100mm i spi po 3 h ino - eh moze taki jego urok po prostu i z czasem da mamusi Wiecej pospacmy tez lecimy zaraz na wizyte do lekarza ... wiec tez o ![]() musze sie o ten pepek zapyatc .. bo mnie sisotra nastarszyla ost ze moze zrobila mu sie przepuklinka - machne foto zaraz jak bd zmiana pampka to pozniej wam pokarze jakie cudo Ma ![]() to lecem aaaa pogoda Barowa ... PADA bo przeciez jakby nie inaczej . |
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ech, podziwiam mamusie, które mają czas pisanie na forum, a jeszcze w dodatku na własne przyjemności, dla mnie to nie do osiągnięcia. Dzień małego wygląda tak, że albo śpi (wtedy ja śpię z nim, albo ogarniam dom), jak nie śpi to krzyczy, oczywiście natychmiast po przebudzeniu musi dostać cyca, bo inaczej jest wrzask na pół miasta. Później względnie poleży parę minut, ponoszony dłużej będzie spokojny, a później od nowa cyc. Czy to normalne, że potrafi po 3-4 godziny wisieć na cycu? Krztusi się, ulewa, a i tak dalej płacze i wkłada paluchy do buzi, że głodny. Smok pomaga na krótką chwilę, bo jak się tylko zorientuje, że nic nie leci to krzyczy jeszcze głośniej. Najśmieszniejsze jest to, że on nie płacze, tylko krzyczy, taki nerwus z niego Ja nie wiem co mogę jeść, a czego nie. Wszędzie jest taki natłok informacji na ten temat, że wymiękam. Moja dieta ogranicza się do kanapek i od czasu do czasu jakiejś zupy, wiem, że to źle, ale nie mam kompletnie pomysłu na to co jeść Zazdroszczę mamusiom grillującym sobie, wychodzącym do znajomych, ja to pewnie za pół roku z domu wyjdę na taki wypad. Mały pośpi, owszem, ale jak się przebudza to natychmiast chce cyca i co w takim wypadku robicie? Ja wiem, że może to są głupie pytania, ale jakiegoś doła mam dzisiaj
|
|
|
|
|
#4123 | ||||
|
Zakorzenienie
|
my po pierwszym spacerku 1,5h ale fajnie cieplutko dziś u nas nareszcie
Cytat:
ja po pierwszym skalpelu 20 minutach na drugi dzien też ledwo chodziłam![]() Cytat:
![]() a jak ta przerwa miedzy mięśniami wygląda ? Cytat:
za kupe![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
myślę ze wszędzie gdzie pójdziesz do znajomych bedziesz miałą ustronny kącik żeby nakarmić a nawet jeśli pokrzyczy zanim się rozsiądziesz iw yjmiesz cyca to przecież nic się nie staniea co do diety to dlaczego taką rygorystyczną masz? próbuj różnych potraw wcale nie muszą szkodzić
|
|
|
#4124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też swoich rodzicó bardzo kocham, bardzo często się z nimi widuję- ale jeśli miałabym wybór zostać i nie miec pracy, nie mieć pieniędzy to wyjechałabym... Tym bardziej ze kolezanka pisze ze mama pracuje, swoją pracę lubi sprawna manualnie i ruchowo jest to samo tato- który wręcz wyjechałby równiez- to co to za rozważania jak rodzice sobie poradzą? (tyle- żebyście miały jasność co chciałam powiedzieć )Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4125 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ale pogoda 23 w cieniu My po usg na bioderka - dziś 2 kontrola była .jest wszystko ok po spacerku jesteśmy a przy okazji Kubę ze szkoły odebrałam ......... Dziś Roszek sprawił mamie niespodziankę - o 2.30 zrobił kupe , ehhhh nie nauczona jestem wstawać .... ,ale uśmiech miał tak cudowny ze "natychmiast wybaczyłam " ten wyskok .ale reszta tak jak zawsze do łózka ,cyca w dzióbek i spanko .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za spanko Karola ! oby mu tak zostało .no i za mniejszy rozmiar ! ehhhhh kiedy u mnie się zmniejszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4126 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na przyjemności jest czas jak Tata zostaje z synem w zapasie są jeszcze dziadkowie (moja Mama i jej Mąż - uwielbia dzieci Cytat:
zaraz się baby złażą i plotkujemy Wyjścia na miasto większy problem, jak dla mnie, na razie celuję w takie opcje żeby młody był nakarmiony, jutro pewno będę testować karmienie na mieście....w aucie chyba najlepiej ![]() A swoją drogą, że też tak ładnie nie mogło być w majówkę wrrr
|
|
|
#4127 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Położna postara się dziś mnie odwiedzić, wcisnąć jakoś pomiędzy wizyty, bo co? Oczywiście znowu myślała, że sie wykpi tym, że ma dużo pacjentek. Ciekawe, co wyniknie z tych jej "starań". |
||
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam takiego demota http://demotywatory.pl/4122043/--Wyj...-tu-mamy-za-co luna - za bioderka
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do diety, to wystarczy nie jesc smazonego,ja jem mieso gotowane i pieczone i już większość warzyw i owoców a nawet czekolade 3 kostki dziennie ![]() co do wypadów to jak do ludzi to ide do innego pokoju i tyle. w miejscu publicznym np u lekarza to szłam tam gdzie nikogo nie było, a w galerii to do pokoju z przewijakiem ![]() witamy się z florianem na kolanach po długim weekendzie ![]() jutro florek będzie miał 8 tyg a ja w końcu idę do gina eh.ale nie do mojej, mam nadzieje ze to jakas w porządku babka będzie i że u mnie wszystko dobrze i że nie mam żadnej przepukliny ani nic
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh ta połozna -
|
|
|
#4131 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj za to udało się siąść w knajpie na piwku, bo Różak mocno spał i przespał o pół godziny czas karmienia, wiec zdążyliśmy wrócić. |
|||
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę u gina !
|
|
|
#4133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja za to kupiłam małego koszulkę ładną na allegro http://allegro.pl/disney-bluzeczka-z...204443729.html Cytat:
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
http://strefadzieciaka.pl/pl/difrax-...a-tarczka.html
taki ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
fajna, dużo z puchatkiem i tygryskiem ma h&m mówisz, ze dostawa będzie, hmmm już się boje o portfel
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewoje w taki piekny dzień
![]() My wczoraj po Komuni guzik zjadłam, bo wszystko smazone i tłuste, rosól tylko i ciastami sie zapchałam U mnie jak coś zjem, to od razu mały drze się wieczorem i marudzi...takze albo dieta karmiacej matki sie sprawdza, albo taki przypadek, ze akurat wtedy marudny...Od wczoraj mamy problem z karmieniem...mały possie 4-5minut i zaczyna krzyczec i tak co 20 sekund ssie i wrzask, po czym łapie cyca znów sie itd...W nocy tego nie było, ale dzis i wczoraj tak...Co to takiego? Nie smakuje mu, czy woli butle?Pił z niej mże z 12 razy w zyciu, ale wczoraj na na komuni wlasnie dałam butle, i potem grymasił... Co do "bejbi blusa", to ja moze nie tyle mam, ale wqrza mnie brak czasu...Mały owzszem sporo spi, ale wtredy sprzątam i gotuje i wspominam jak kiedys MAłpka mówila,ze Julka tyle spała za niemowlaka, ze ja budziła, zeby sie z Nia pobawic, bo Jej się nudziło Ja nigdy nie buziłam Mojego Kacpra-korzystam z każdej chwili snu, a ilosc prania mnie przttłącza, ledwie jedno zdejme, poskładam już drugie czeka;p Moge liczyc na tżta jak ma wolne,ale w pozostale dni pracuje po 12 godzin i wtedy cały dzien sama z Synem...Gratuluje przespanch nocy u nas nadal co 2,5-3 godziny pobudka, a jak widno sie robi, to biore do nas do lozka, bo każde otworzenie oka przez Kacpra koczy sie cycem;p |
|
|
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
zepsul mi sie laktator ;(
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#4137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pamiętam, jak jeszcze nie bylam w ciązy i nawet tego nie planowałam, wkurzało mnie to, że babki na imprezach typu grill trajkotały o dzieciach, kupach, kolkach itd. A teraz mogę prowadzić na ten temat dyskusje godzinami ale umiem się opanować i nie osaczam tych, którzy nie mają ochoty tego słuchać ![]() I jeszcze pytanie odnośnie mm. Jak to jest, jeśli zmienia się mleko? Na razie dokarmiam Młodego bebiko, ale zastanawiam się, czy nie zmienić na babydream i właśnie nie wiem, czy tak od razu zmienić, czy stopniowo wprowadzać nowe ( tak jest napisane na pudełku bebiko - żeby wprowadzając nowe mleko, powoli odstawiac poprzednie ). Nie chcę zafundować Małemu sensacji kupowo-żołądkowych. |
||
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodę mu czasami podawałam samą ale nie za wiele, teraz mu zacznę więcej dawać i może faktycznie mleko zrobię w większej ilości wody, mam nadzieję, że pomoże bo tak mi go szkoda jak tak strasznie płaczę, tak przerażająco. |
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie w piękny dzionek!
Brawa za biodreka i kciuki za pępuszki ![]() Co do diety - potwierdzam słowa OC, u mnie nie ma dietymatki karmiącej... ale jakoś nie mam odwagi ryzykować jeszcze z cytrusami, pomidorami i kapustą... i fasolą... bo resztę jem ![]() A! biorę się za siebie - od dzisiaj koniec słodkości
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

,
i zjadłam w łupinkach 

siłaczka !
Ja jestem słaba psychicznie, więc pewnie po takiej tragedii musieliby mnie zamknąć w psychiatryku
Bardzo silna z niej dziewczyna!
no chyba ze puścisz wózek to fakt spadnie ale jak trzymasz to spokojnie można zjechać
05.07.2008
Miśka dalej co 3 godziny

a wcześniej było po kilka dziennie... nie wiem przez co mogło się tak stać... czy np zmiana mleka mogła na to wpłynąć zmieniliśmy na Babydream, dzisiaj chyba z powrotem kupie Bebiko.
za bioderka