|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale cos kupili ,zawsze cos -jak mówią ![]() Cytat:
, o tescia tez dostałam bo wiedział ze uwielbiam wiec specjalnie dla mnie poszedł -nadodatek bardzo duzo zapłacił .... ale z tą lalką to juz przegięcie Cytat:
![]() hmmm ciekawe co wymyśliłaś ![]() Cytat:
śliczności ,słodkości śliczne maleństwo
|
|
|
#4052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za poród , najwazniejsze ze "po" i ze wszystko skończyło sie dobrze Cytat:
![]() moje wiosenne pazurki ( w tle widac tapete w sypialni czarno-białą.... pełni rolę ksiączeczki stymulującej .... - Roszek jest bardzo zadowolony az mu sie głowa obkręca na wszytkie strony
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-05-03 o 21:36 |
||
|
|
|
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
Dobry Wieczór
Podczytuje was ale nie daję rady pisać mały by tylko wciaz przy mnie był to cycek to się chce przytulić Ale powiem wam że dziś ładnie dał się wykąpać i teraz smacznie śpi ![]() tż bardzo mi pomaga we wszystkim
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
A oto mój cudowny synek Kacper
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny mialam nadrobic i co.. goscie siedzieli do pozna, maz padl wlasnie po pracy i paru lampkach wina.. bo nie bylo dzis mocniejszego trunku, a ze ja nie moge...;P to wiecie dotrzymywał towarzystwa...
jutro wybieramy sie do tesciow, ale na noc nie zostajemy.. choc tz chce..ale ja sie obawiam warunkow: zmiany itd.. a do tego za maly jeszcze maluszek jest zeby go tak ciagac..tutaj mamy wszystko i wole wrocic i w ogole, ale wycieczka moze byc nie mam nic przeciwko. u nas powolutku leci.. ostatnie na zmiane jest ladnie, grzecznie i w ogole albo troche mniej grzecznie.. dzis byla ciotka i zaczela mi malego na brzuszku ukladac bo wedlug niej maly ma twardy brzuch, kupka rzadka i placze... co jak jest z nami nie ma miejsca.. ale za rade podziekowalam.. zaczela mi go obracac na wszytskie strony na brzuchu polozyla i may zaczal do gory glowke unosic taki silacz,,,, dodatkowo jak trzymalam go tak jak do odbicia po karmieniu zaczal mi tez glowka cwiczyc.. ogolnie cos ostatnio bola mnie stawy, kolanowy najbardziej.. kregoslup tez daje znac ze go mam ,ale nie narzekam, moj skarbus wynagradza wszystko, dam rade mam pytanie o bączki, nie zjadłam nic takiego, a wydawało mi się, że dziś jakieś bączki puszczał, przed kupką, dosc czesto.. czy to mozliwe ze nalykal sie powietrza?? a i pytanko o czkawke mam tez miewa czesto, ale to normalne..? zła jestem na ta sluzbe zdrowia moja lokalna i ta polozna srodowiskowa, kto to widzial, zeby tak olewac sprawe...pf zmykam sie kapac i spac odpoczne troche i mam nadzieje, ze maluszek sie wymeczyl dzis odwiedzinami i ladnie bedzie spal ![]() pozdrawiam i zycze milego weekendu ![]() p.s.: dziewczyny przy karmieniu piersia mozna jesc lody???? mam taka ochote ![]() :brzyda l:
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też od początku ćwiczył główkę... już nieźle ją sobie wyćwiczył. czkawki mamy często niestety... ale w brzuchu też często miał czkawki. ja zjadłam już 2 big milki ![]() ___________ Jakub zaczął dziś reagować na matę edukacyjną. machał rączkami, nóżkami, wpatrywał się w światełka, "gadał" do nich. a jeszcze wczoraj go nie interesowała. |
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem już praktycznie wszystko, oprócz mocno przyprawionych, smażonych, kapusty, czekolady.
Dziś karkówkę z grilla, ale pycha była )Podczytuję was codziennie, nic nie zalegam. Jednak jakoś nie mam siły by odpisać, praktycznie nie ma mnie w domu. 3 razy w tygodniu jestem na koniach, więc pół dnia w stajni spędzam. Przez co mam mniej czasu na obowiązki i muszę ogarnąć się w te 4 dni wolne ze wszystkim. za opisy porodów Oj trafiły nam się same śliczności ![]() Kasia - super laska z Ciebie!! dziś nie mogę sobie znaleźć miejsca, cały czas płaczę z powodu mamusi majowo-czerwcowej a u nas ok Michaś już 2 tyg wstaje o 7:00 Śpi bez przerwy 10godz!! szok. Także jak pójdzie spać po 21:00 tak bez karmienia i przebierania prześpi do 7:00. Wtedy wezmę go do wyrka, nakarmię na leżąco i jeszcze pośpimy do 9:00 Dziś u nas było tylko 9stopni na plusie i od rana deszcz, ale pojechaliśmy w 4 na działkę i zrobiliśmy sobie grilla Wariowaliśmy na deszczu, Michaś też ze mną na rękach po deszczu pochodził Na fejsie można zobaczyć fotki. Jutro jak się ogarnę wstawię wam tutaj
|
|
|
#4059 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i Twoja miłośc teżCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczny Cytat:
![]() Nie zacytowało mi wszystkiego. Ktos pytał o wazelinę. Ja tak nie za grubo smaruję ale Tż to jej nie żałuje A wsmarowujemy ją wszedzie gdzie się da i co pielucha przykrywa
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-05-04 o 02:16 |
|||||||||
|
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Slicznosci Właśnie się zastanawiałam jak byłam w szpitalu jak skończyła się akcja z wodami. No i dla Ciebie! Namęczyłaś się bidna...Pytanie: czy bierzecie dzieciaczki do odbicia po jedzeniu ? W szpitalu powiedzieli, ze jak karmie piersia to nie musze, wystarczy ulozyc go na boczku Ale chyba bede go brała do odbicia...I czy liczycie kupki/siuśki maluszka? Bo wyczytałam, że jak się najada to 8 sików leci w ciągu dnia, sama nie wiem W ogole jak bylam w szpitalu to mi taką sieczkę z mózgu zrobili - co położna to inne zalecenia do karmienia Na samym początku mówiłam, że chce karmić piersią, a one jak mi w tym pomagały ? Przystawianie na chama głowki dziecka do niewyciągniętego suta jak ryczy, podawanie glukozy na sutek i przynoszenie butelki z mm Dopiero w 3 dobie jedna powiedziała, że suty nie wyciągnięte i warto nałozyć nakładki - mały przyssał się od razu! Teraz staram się używać ich tylko na początku, później już normalnie lecimy. ========================= Więc zabieram się za mój opis porodu Jak wiecie w środę udałam się jak co miesiąc do Poradni Patologii Ciązy na USG. Okazało się, że mam mało wód. Lekarze zdecydowali, że zostaję w szpitalu do rozwiązania - ja w szoku! TŻ przywiózł torbę na poród, przebrałam się i zaprowadzili mnie na Oddział Patologii Ciąży, zlecili KTG 3x dziennie. Wychodziły rzadko jakieś małe skurcze, których nie czułam zbytnio. W sobotę rano na KTG małemu spadło raz tętno Przyszedł lekarz, zobaczył i stwierdził, że natychmiast idę na porodówkę na wywołanie. Poryczałam się z obawy, ale nie o siebie i wizję porodu, ale ze względu na moją kruszynkę - to było dla mnie najważniejsze. Na porodówce podali mi oxy i podpięli do KTG. Leżałam sama, bo wiedziałam, że może to potrwać wiele godzin. Przez te kilka godzin rozwarcia brak, bóle jak na okres i bóle pleców w krzyżu, ale do wytrzymania. Miałam obserwować monitor KTG i dzwonić po położną, jak tętno będzie poniżej 100. Wieczorem tętno spadło, więc poinformowano lekarza. Położna powiedziała, że pewnie pójdę na cesarkę. Byłam tak spanikowana, że chciałam iśc na cesarkę, żeby tylko maluszka wyciągnęli jak najszybciej!Koło 20 odwiedził mnie lekarz i poinformował, że zrobią cesarkę ze względu na "zagrażającą zamartwicę płodu" Kazali położyć się na stole, zrobić koci grzbiet, wkłucie nie bolało. Podłączyli kroplówki, które piekły i dali tlen, zrobiłam się spokojna. Anestezjolog siedział nade mną i tłumaczył co się będzie działo, po chwili powiedział: Gratuluję, ma Pani syna Łzy poleciały, usłyszałam jak zapłakał to było piękne. Przynieśli mi go na chwilkę zobaczyć i ucałować stópki ![]() Mnie zszyli, po czym odwieźli na inną salę - tam tysiąc kroplówek, dreszcze ciała i swędzenie skóry. Przed zaśnięciem przynieśli mi Kubusia na 5 minut, patrzył na mnie tymi wielkimi oczyskami i był taki spokojny Do rana spałam sobie słodko, a potem wywieźli mnie na salę poporodową - trafiłam na 9 osobową Ogólnie przez te wszystkie komplikacje, jakie pojawiły się w ciązy i po pewnie nieprędko zdecyduję się na kolejne dziecko Jak pomyśle, co by było gdybym nie poszła na to USG to ryczę Okazało się też, że nie dość, że było mało wód to na dodatek były ciemnozielone ![]() Obecnie jestem zakochana w tym maleństwie, to cud, że jest ze mną cały i zdrowy - a to najważniejsze
Edytowane przez Demeter Czas edycji: 2013-05-04 o 03:07 |
|
|
|
|
|
#4061 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!
rzadko tu bywam bo czasu nie mam, moze powinnam sobie trzecie dziecko sprawic jak Nestelle, mam wrażenie że ma wiecej czasu niż ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale masz rację bo mój też tak sam z siebie to nie bardzo, więc też robię jak ty- oznajmiam i koniec, wychodzę. jesli mi bardzo na czymś zalezy a wiem ze moze być zajety to wtedy tylko uprzedzam wcześniej Cytat:
ja też zaliczyłam kosmetyczkę, jeszcze by się fryzjer przydał ładny kolor, też bym taki chciała ale podobno nie pasuje mi ![]() wczoraj udało mi się pierwszy raz mojego bąka przebrać bez pobudki, cud nad Wisłą normalnie, zawsze się budzi idę spać
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Michaś już pięknie trzyma główkę, nie muszę już mu trzymać jak jest na rączkach odbijamy za każdym razem, no chyba że karmię na leżąco za poród dobrze, że masz już maluszka przy sobie
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
ja jeszcze nie rozpakowana :/ 4 dni po terminie Zostałam tutaj już sama w dwupaku czy jest jeszcze jakaś taka aparatka jak ja??
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))) to trzymamy kciuki za rozwój akcji!!!!
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi położna mówiła, że jak tylko pępek odpadnie. W czwartek miałam pierwsze dłuższe wyjście a mianowicie byłam na spotkaniu integracyjnym z pracy (mamy takie 2 razy w roku) byliśmy na kręglach a oprócz tego na miejscu się okazało że jeszcze był tam kurs tańca i impreza. Wróciłam o 3 w nocy a dzisiaj ledwo mogę chodzić, takie mam zakwasy
|
|
|
|
|
|
#4066 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój łobuziak wędruje w nocy po łóżeczku i znajduje go w kącie wgniecionego w dranki ![]() oprócz tego fajnie pedałuje nogami że jak leży w łóżeczku to tylko widać jak latają nad nim no i męczymy go ostatnio ciągle "gadaniem" i dziś już fajnie gugał rano najlepszy tekst mojego TŻ "no prosze Cie powiedz coś, cokolwiek, chociaż coś małego, no nie wiem np. TATA?" Cytat:
Cytat:
co do majówek.. myślę że każdej z nas poprostu pęka serce.. ![]() Cytat:
poród podobny do mojego ![]() Hmm ja też byłam pewna że mam wysoki próg bólu, nawet o tym przebąkiwałam między skurczami i przepraszałam za to że nie daje rady co do drugiego to też miałam wyrzuty ale jak wyszedł 4300g to zrozumiałam że mimo 2h parcia nie miałam szans go wyprzećCytat:
Jejusiu jaki maleńki czuje się jakby mój był mały rok temu, już nie pamiętam jak to było.. teraz ledwo go z łóżeczka podnosze taki ciężki ![]() Cytat:
![]() Już ze 3 razy tak robiliśmy 2. na brzuszku to bardzo zdrowo! 3. Bączki sa normalne, każdy czasem miewa, a lepiej jak je słychać niż zalegają w brzuszku 4. Czkawke na początku mój miał baaardzo często, teraz 2-3 razy dziennie 5. Lody jadam ale śmietankowe/waniliowe/bananowe Cytat:
![]() a i nie zapomnij napisac czy Twój plan wypalił ![]() Cytat:
![]() ale przynajmniej wiem że moge coś zdziałać.. pomóc.. zauważyć..a w brzuszku nic ![]() 2. Ja już jadam naleśniki od czwartku i jajko sadzone ![]() 3. A po co ta wazelina? Bo przeoczyłam ![]() Cytat:
![]() Ja na początku nie brałam do odbicia ale jak zaczeły sie bóle brzuszka to juz biorę zawsze. Jeśli maluch nie chce chwycic cyca to polecam sposób który u mnie uratował naturalne karmienie czyli polewanie cyca MM żeby posmakował że jest mleko i chwycił. I tak przez pierwszy tydzień zawsze miałam przy sobie butelke z odrobinką mleka MM i polewałam pare kropel, wtedy przestawał wrzeszczeć i chwytał.. a pozniej chwytał już sam ![]() za opis, najadłas się strachu |
||||||||
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4068 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, słodki Cytat:
Cytat:
- co do odbicia to zalezy od dziecka jedne potrzebują za każdym razem inne tylko czasami a inne jeszcze w ogóle . Roszek potrzebuje odbić tylko wtedy gdy pije niespokojnie i nałyka się powietrza - zresztą widać to po nim bo sie szamocze i jakby prosi o pionizowanie ..... - co do opisu porodu to dobrze ,że juz po wszystkim i się skończyło dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie szykuje na grilla ,mam nadzieje ze pogoda będzie lepsza .... ale i bez pogody dobrze mozna się bawić ,szczególnie dzieciaki bo nie tylko my mamy 3 -więc mam wrazenie ze na codzień mamy przedszkole ale fajnie jest
|
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
Kacper jest strasznie podobny do tż kropka w kropkę
U nas cisza mały śpi ładnie po jedzieniu Była u nas położna i mówiła że z małym wszystko dobrze tylko ja jakaś blada i zmęczona no a co sie dziwić jak w szpitalu tak mnie wymęczyli
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko podsłuchało jakie mam plany i od rana tak marudzi że nie dajemy rady. Ciagle tylko cyca chce a przy nim przysypia i ani jedzenia ani snu. Mąż rano przewijał zapomnial dac kropli przed jedzeniem.
Z tego co pamietam: Za mna tez chodza nalesniki i racuchy... Na brzuszku przywiezli mi dziecko w tym szpitalnym wozeczku. W domu jedna polpzna kazala czekac az odpadnie pepek druga ze od razu. Kladlam jeszcze z kikutem na brzuchu i to byl ostatni moment bo po 3 tyg przekrecal sie juz na plecy. Siuskow nie licze bo po co. Pielucha przy kazdej zmianie jest mokra. |
|
|
|
|
#4071 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie gdzie ja schowalam kolczyk z pepka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a maluszek cała mama ![]() Cytat:
Cytat:
a mi moja mama czekolade z orzechami ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mozna lody, ja narazie waniliowe ale planuje na toffi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
bry... dziś jestesmy z wizsytą u tesciów
![]() ehhhh... dziewczyny u nas sie taaaak komplikuje, że ja zaraz siąde i zaczne ryczeć... znacie ten stan kiedy nic sie nie klei w całosc?! ... mówie tu o planach na zycie ogólnie... własnie sie okazalo ze jestszansa ze maz moglby podjac prace w zawodzie w usa... ale powtarzam tj tylko szansa... maja nam dopiero wyslac zaproszeie i w czerwcu wsawimy sie u konsula .. w przyszlym tygodniu idziemy Malej robic zdjecie do paszportu... dzis sie tez okaze co z policji bo czekamy na takie wyniki bo od wczoraj sie cos blokuje... do tego wszystkie brat nam wlasnie oznajmil ze oni raczej wracac nie beda wcale do polski... w sumie sie nie dzowie bo i po co... teraz ja mam MEGA WYZUTY sumienia ze wogole mysle o wyjezdzie zostawiajac rodzicow w polsce zuplenie samych nie wyobrazam sobie tego ze bd zdani na samych siebiepsychicznie jak i fizycznie... tak bardzo przywiazali sie do Alcji .. a z drugiej strony bardzo chcialabym pojechac w swiat... tata przypuszczam moglby jechac nawet w tydzien po nas na stale (on zawsze wyjezdzal od 4rech lat mieszka na stale w polsce) ... ale mama... ona pracuje w urzedzie miasta ma fajna prace ktora lubi... nas tu nic nie trzyma... ehhh... chcialabym baaaaardzo abysmy dostali ta wize... wtedy bd sie zastanawaic co dalej... albo niech sie wyjasni z mezem co z policja.. inaczej zwariuje ![]() mam metlik w glowie...
|
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fiuu fiuu no to zes zaszalala no i sie witam eluska & demeter trolla - no ja nie wiem co smiesznego jest w mej metodzie '' anty siusiajacej'' - w 85% dziala ![]() - no i ja nie wiem na co jeszcze czekasz z 3 dzieckiem LunaO eh noc jak noc minela spokojnie ... dzis cala spal ze mna na lozeczku, jakas taka potrzeba blskosci mialam ![]() obudzil sie o 7.30 `( dzie bez kupy ) zjadl ... ladnie go ululalam taaa po 15 minutach sie obudzil ... steka prezy sie placze ... ehhha ja glupia go na rekach nosze i tulam .. a jemu nic nie pomaga .... dalam jedzonko ... i po malu widze kontem oka ze zaspyia w lozeczku .... ale serio zmeczona jestem a jeszcze znajomi zaraz wpadna .... ![]() no nic do pozniej moje kochana aaaa a co z monis ... dala znac czy juz urodzila, bo chyba przeoczylam jak cos .. . |
||
|
|
|
|
#4074 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale u nas brzydko i deszczowo, i gdzie to słońce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie tż też czesto bierze Karola czasem jako ze mój tż dłużej siedzi a ja idę spać "z kurami" to czesto jak nakarmię małego mowi "jak chcesz iść spać to daj KArola " super ze jesteście w domku Cytat:
Cytat:
![]() a co do sikania to ja jak odpinam pieluszkę i widzę ze siusiak jest twarty to zawsze zakrywam jeszcze pieluchą bo wiem ze siknie zaraz a pozatym u mnie Karol zawsze jak sika robi takiego dziubka z ust więc widzę kiedy ma zamiar
|
|
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny proszę o pomoc!
Przebierając dziś Oliwię zauważyłam że na całym ciałku jest czerwona i ma takie malutkie krosteczki. nie wiem czy to potówki czy uczulenie ![]() kurde i dziś taka marudna
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że i mama pracuje i ojciec- to znaczy ze fizycznie jest z nimi ok, nie chorują- więc o co chodzi? czemu mają sobie nie poradzić?
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko wiadomo ze do stanow ewent lecac to na dobrych kilka lat... nie bede np w domu jakby sie cos dzialo, jakby mnie potrzebowali... ba, glupi wegiel do domu wrzucic na wiosne tj. 5ton zawsze im jakos pomagalismy a tak... np swieta spedza sami... itp. zal mi ich po prostu... ale z drugiej strony wiem ze mam walczyc o swoje szczescie...ehhh zob co nam konsul powie... trzymajcie kciuki juz teraz!
|
|
|
|
|
|
#4078 | ||||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Super! Pięknie ![]() Fajnie, że jesteś zadowolona z fachowej opieki w szpitalu. W trzech różnych odsłonach ![]() Cytat:
Jem lody prawie codziennie, bo u mnie w mieszkaniu jest sauna, a przy dziecku klimy nie mogę uruchamiać ![]() Jem tiramisu, cafe latte i nawet jakieś z kawałkami czekolady i nic się nie dzieje. Cytat:
Zapisuję tylko godziny karmienia. Dobrze, że wszystko skończyło się pomyślnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moje dziecię o dawna się rzuca i nie zawsze daje zawijać w rożek. Jak była u mnie położna, to mówiła, żeby odzwyczajać dziecko od rożka i dawać mu swobodę. Ja spytałam, że no ok, dawać swobodę, ale wtedy moje dziecko sie przewala po całym łóżku i bedzie sie obijać o szczebelki. I ona poradziła wręcz kupić te ochraniacze. Kupiłam, ale nie zamontowałam, bo u nas jest strasznie gorąco i wydaje mi się, że jak zabuduję to łóżeczko, to mi się dziecko podusi z braku przepływu powietrza ![]() Co do pogrubionego: dobre!! Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może mąż dostanie się do Policji lub znajdzie inna pracę i nie będziecie musieli się głowić i trudzić ciekawe jak z wizami...teraz już chyba częściej dają bo pamiętam jak mój tato trzy razy się starał i nie dostał kiedyś ale to było z 10 lat temu.
|
|
|
|
#4080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() najchętniej to bym ich zabrała z soba i żebyśmy wszyscy wyjechali... jak mówię, z ztata przypuszczam nie było by żadnego problemu, on od zawsze chciała wyjechać własnie do stanow ale wizy nie dostał (starał się 6razy) teraz oboje dostli, jada na slub brata moze im sie tak spodoba ze np. oboje bd chieli tam jechac? ... dla mnie np dom rzecz nabyta i sprzedac mozna... prawda jest taka ze mnie tu w polsce trzymaja TYLKO moi rodzice... ![]() ehhhh... z ta policja to pewnie, jakby sie udalo to bylo by super... ale z drugiej strony jaky tam pracowal w zawodzie to sa zuuuupelnie inne pieniadze i inny standard zycia... tzn no taki ze zyjesz i nie martwisz sie o nic... taki o jakim na ta chwile morzemy jedynie pomarzc nawet jakbys oboje ieli te okolo 4000zł/msc... z czego pewnie minimum 1500zł bd dawac na ewentualna splate kredytu... ehhhhh... cezko mi... i sama nie wiem.. ale i tak mam okrutna nadzieje, ze te wizy dostaniemy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

)
), uspokaja, tuli itp.

( Maksiu ma 52). Ja wiem że liczy się gest i w ogóle, pewnie jestem straszna, że tak mówię, a powinnam przecież po rękach całować, że w ogóle coś kupiła. Jestem beeee synowa 

od 12 w nocy do 12 w południe się męczyłam a na koniec CC. No ale nikt nie mówił że będzie łatwo, każda z nas musiał to przeżyć czasami lepiej, czasami gorzej. Trochę miałam wyrzutów że może za słabo się starałam ale najważniejsze że Tomek urodził się cały i zdrowy i jest teraz z nami MÓJ NAJUKOCHAŃSZY SYNEK
w sumie trochę przykro mi się wtedy zrobiło, że nikt o mnie tak na prawdę nie pomyślał, bo czekoladę uwielbiam i chętnie bym zjadła gdybym mogła. a mój synek dostał kiedyś buciki, duże i częściowo różowe. jak znam życie to pewnie jak będzie mógł je założyć to będzie zima 

Łzy poleciały, usłyszałam jak zapłakał to było piękne. Przynieśli mi go na chwilkę zobaczyć i ucałować stópki 

05.07.2008