|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
angie!!!!!!!!!! ale fajnie! gratuluję! śliczny Bartula
|
#3092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() ![]() klask i: gratulacje!! ale mały kudłatek, śliczny ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
za zakupy, swoją drogą niezła cena
|
||
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina ja łykam i pije liście.. TZn piłam jakies 4 razy jak na razie, a wiesiolek 3x dziennie po 2 tabletki..
|
|
|
|
#3094 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ______ Dziewczyny ale historia się wydarzyła. Moja kuzynka teraz rodziła i leżała na sali z dziewczyną. Obie po cc. I ta dziewczyna jedząc kleik dostała jakiegoś ataku, że ją usztywniło i zaczęło rzucać i nogą przewróciła ten wózek/mydelniczke z dzidziusiem i spadło małe na ziemie. Siostra mówi ze nie wiedziała co robić, krzyczała po pomoc, zbiegowisko lekarzy się zrobiło. Na początku myśleli ze dzieciątko nie żyje ale na szczęście żyje. Siostra strasznie to przeżyła, od razu w pośpiechu ją z małym przewiezli na inną salę. Na razie mam relacje tylko przez telefon ale dzisiaj wychodzi to się dowiem moze więcej. A dziewczyna generalnie zdrowa była. Szok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bartuś dość duży, nic dziwnego że poród ci tyle zajął poza tym przecudny jest
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:cudny!!! Gratuluje |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!jaki słodki |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę rzadka wyszła, ale i tak dobra ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaki śliczny |
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny tydzień2. za rewelacyjne zakupy3. i za wizytę ![]() Cytat:
teraz już tak
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
ja gdzies tak zaczęłam na przełomie 37/38 tc, bliżej 38.. ale dlatego ze wcześniej tego nie ogarnęłam..
|
|
|
|
#3105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE SLICZNY pamiętam codziennie
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do tej pory w piżamce ze snupim zaczelam liczyc te durne skurcze.... mam mega fajny stoper w telefonie,liczy od poczatku do poczatku nastepnego i czas trwania.ba,nawet zapisuje poprzednie zapisy nie wiedzialam ze mam cos takiego
|
|
|
|
|
#3110 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Jaki słodziak gratulacje ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie...
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3112 |
|
Raczkowanie
|
Hej
znowu się długo nie odzywałam, tylko podczytywałam...niunka żadne słowa nie są w stanie ukoić Twojego bólu i zmniejszyć Twojej straty, tym niemniej chciałabym przekazać Ci swoje wyrazy współczucia - bardzo mi przykro, dużo myślałam o Tobie i tym co się wydarzyło gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom, trzymam też kciuki za dziecinkę Sharp, żeby szybko mogła wyjść z inkubatora ![]() a u mnie nieco atrakcji... czy już wspominałam, że jestem panikarą...? dziś w nocy się obudziłam na siku, wróciłam i nie poczułam ruchów maluszka, a zwykle się budzi jak wstaje i kręcę na łóżku... więc zaczęłam go szturchać i naciskać, żeby dał znak życia, a tu nic nic i nic... i się strasznie zestresowałam, bo to się zdarzyło pierwszy raz i postanowiłam jechać na ip. Środek nocy, 2, wezwałam taxi i pojechaliśmy z Tż (on się mnie pytał, czy jestem pewna, żeby jechać, ale ja już cała rozryczana i pewna, że tak). Pojechaliśmy... ktg - tętno w normie, badanie - zero rozwarcia, usg - wszystko ok... Lekarz się mnie pyta, czy skoro czuję inaczej ruchy, chcę zostać na obserwację. Powiedziałam, że skoro wszystko ok, to nie chcę, ale co jak się nie poruszy jutro np.? więc kazał mi przyjść rano na następny zapis. I byłam dzisiaj, w ogóle położna i lekarz bardzo ok, dali mi znać, że panikuję, ale byli mili i zrobili mi b. dokładne badania. Zapis ktg 20 min (tętno idealne, skurcze od 20 do 70 max, bezbolesne). Usg miałam chyba z 20 minut robione, wszystko dobrze, przepływy dobrze, afi 11, łożysko 2 stopnia, maluszek waży 2650... (nie za mały jak na połowę 37 tygodnia?). Także na razie jak widać nie zbieram się do rodzenia zostało 25 dni, czuję, że wcześniej raczej nie urodzę...najwyżej później ![]() Byli moi rodzice i w końcu kupiliśmy wózek, polska firma passo, wózek porządny 3 w 1. Poszliśmy m. in. na spacer nad morze z Jelitkowa do Sopotu i z powrotem plażą, myślę że jest to tak z 6-8 km. Najpierw myślałam, że się zaraz posikam, a jak już zaliczyłam wc, to ciężko mi było wrócić, myślałam że urodzę i mi brzuch odpadnie jednak się przeliczyłam ze swoimi siłami... a ludzi mnóstwo nad morzem, prawie tyle co w sezonie, no ale wiadomo majówka..Gin mi wypisał L4 do porodu tj. 31.05., ale się rąbnął i wpisał do 31.04., ja to zauważyłam dopiero 2 maja, a L4 z 29.04. i musiałam jechać do niego na dyżur do szpitala, żeby mi poprawił. W ciągu tygodnia zaliczyłam więc dwa szpitale, a w ciągu ciąży wcześniej żadnego i wolałabym już do końca ciąży nie oglądać szpitala, ale muszę jeszcze jechać na konsultacje z anestezjologiem, jeśli chcę zzo... ja nie wiem, czy chcę, bo ciężko mi powiedzieć, jak dam sobie radę z bólami, ale idę na wszelki wypadek...Mój TŻ spisał się dziś w nocy na medal, wspierał mnie, uspokajał, a po wszystkim nie czepiał się o panikarstwo ani że się nie wyspał chyba widział, że się bardzo stresuje. I jest b. pomocny, tylko łazienek nadal nie chcę sprzątać , ale mi też mówi, że mam tego nie robić.. żyjemy więc sobie trochę w syfku, ale za to urządziłam już pokoik, łóżeczko (czy ochraniacz na szczebelki i poduszka klin z otworami są bezpieczne dla noworodka?) i resztę. Spakowałam torby do szpitala. Muszę też odebrać wyniki paciora i nie wiem, czy robić prywatnie hiv? jest b. mało prawdopodobne, że mam hiv, a mój lekarz mi nie zleci (pisałam, ma jakieś jazdy u siebie w przychodni z tym badaniem). Ok, wystarczająco się rozpisałam...
|
#3113 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały ślicznotek. 4h na cycu? Nie męczy Cię to? Cytat:
za zakupy. Dużo dziewczyn pije liście malin i łyka wiesiołka. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Sliczniak
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko w porządku. |
|
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co..
od rana jak siadam na krześle to mam wrażenie że siedzę małemu na główce..boli dziwnie i czuje tam właśnie taki mega nacisk..nieprzyjemne .. co chwile chce usiąśc czy do kompa czy liste robic do pakowania torby i normalnie muszę podnosic tyłek>> |
|
|
|
#3117 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
straszne ![]() ale wysyp maluszków ![]() My już po wizycie.. oficjalnie jesteśmy odkorkowani.. pessar zdjęty, leki odstawione, szyjka krótka, rozwarcie na 1 palec
|
||||||||||
|
|
|
#3118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
próbujesz się chyba wyspać na zapas śpij ile możesz Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3119 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, jakoś nie mogłam znaleźć chwili w tym tygodniu żeby z Wami popisać, Kubuś już jest taaaaki duży, że nie chce spać w dzień, na szczęście w nocy daje rade
no więc razem z pierwszym tygodniem życia skończyła się bajka pt. noworodek tylko śpi i je w sobotę pierwszy raz poszłam na zakupy Cytat:
tylko na szczęście noce w miare przesypia, ale po pierwszej pobudce biorę go do łóżka na karmienie i już mi się nie chce odkładać, a najczęściej zasypiam jak ssie cycka, więc od ok 1 w nocy młody śpi z nami Ja właśnie zastanawiam się, czy mały ma kolki, czy nie bo brzuszek go napewno pobolewa, ale robi się wtedy czerwony i ciśnie, ale w sumie nie płacze, a jak już to na rękach lub przy piersi się uspokaja, a przy kolkach podobno nie da się dziecka uspokoić ![]() Nie wybudzam na karmienie, jestem tak szczęśliwa, że śpi i ja też mogę spać, że nawet opinia pediatrów mnie nie przekonuje, rekord 6 godzin Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

klask i: gratulacje!! ale mały kudłatek, śliczny
przytulam mocno!!

hihi

trochę rzadka wyszła, ale i tak dobra 

dziś w nocy się obudziłam na siku, wróciłam i nie poczułam ruchów maluszka, a zwykle się budzi jak wstaje i kręcę na łóżku... więc zaczęłam go szturchać i naciskać, żeby dał znak życia, a tu nic

Ślub 27. X. 2012

straszne
tylko na szczęście noce w miare przesypia, ale po pierwszej pobudce biorę go do łóżka na karmienie i już mi się nie chce odkładać, a najczęściej zasypiam jak ssie cycka, więc od ok 1 w nocy młody śpi z nami