|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem, czy do A, ale na pewno nie do B, to ta przychodnia, która nie ma w apteczce podstawowych lekarstw, więc też się trochę obawiam, jak tam jest w dziecięcej... Muszę popytać jakichś dziewczyn stąd, gdzie jest dobry pediatra (choć nie mam tu zbyt wiele znajomych, mieszkam tu 5 lat, ale TŻ od dzieciństwa, to może on popyta). |
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
|
|
#2583 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Konto usunięte
|
Perse - myślę cały czas i nie stresuj się wcale wcale bo wszystko jest w najlepszym porządku!
umyłam podłogę na dole, posadziłam kwiatki, teraz przenoszę się na górę.. |
|
|
|
#2585 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Po jakim czasie od początku zwolnienia dostałaś?
I od razu do reszty dziewczyn: Ile czekałyście na kasę? Minął mi już miesiąc od początku zwolnienia, termin normalnej wypłaty też minął, a kaska by się bardzo przydała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I ![]() za wizytę I że podglądnęłaś maleństwo nawet na 3 calach![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40664405] Opisuję moją sytuację (już to kiedyś robiłam). W zeszłym roku wypełniłam deklarację na położną w przychodni A. W tym roku zadzwoniłam do tej przychodni i nie umieli znaleźć tej deklaracji. Byłam w przychodni B, gdzie pielęgniarka dosłownie wcisnęła mi do podpisu ich deklarację, już dla świętego spokoju podpisałam, choć i tak miałam zamiar się przepisać ponownie do A. Teraz się okazuje, że moja deklaracja jednak widnieje w przychodni A (widocznie wtedy nie znaleźli). I tak jakby mam deklaracje na 2 przychodnie tym samym.... W przychodni A moja deklaracja się "świeci", więc jest aktywna. [/QUOTE] Po złożeniu drugiej deklaracji pierwsza powinna wygasnąć. Myślę, że powinnaś się zainteresować czy nie stanie się to z opóźnieniem. Bo tu nie chodzi tylko o ten kwitek, ale oni mają to w systemie jakimś. Albo niech w przychodni A jeszcze raz ją tam wpiszą, albo przejdź się do przychodni B i zapytaj co robić.
|
|
#2586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a) rysunkiem do góry - 3 lat nieszczęścia b) rewersem do góry - choroba w rodzinie 2. Kalendarz harmonijkowy spada: a) złożył się - przypływ gotówki b) nie złożył - kłopoty zdrowotne Do tego jest jecze cała masa przepowiedni dotyczących tego czy to był kalendarz z roku bieżącego, ubiegłego, czy też na przyszły rok. Znaczenie ma też motyw obrazkowy na kalendarzu podobno ![]() Olac przesady, no chyba ze o gotowke chodzilo [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40664405]Dzięki Dziewczyny, jesteście kochane ![]() A teraz mam pytanie jeszcze do Was. Opisuję moją sytuację (już to kiedyś robiłam). W zeszłym roku wypełniłam deklarację na położną w przychodni A. W tym roku zadzwoniłam do tej przychodni i nie umieli znaleźć tej deklaracji. Byłam w przychodni B, gdzie pielęgniarka dosłownie wcisnęła mi do podpisu ich deklarację, już dla świętego spokoju podpisałam, choć i tak miałam zamiar się przepisać ponownie do A. Teraz się okazuje, że moja deklaracja jednak widnieje w przychodni A (widocznie wtedy nie znaleźli). I tak jakby mam deklaracje na 2 przychodnie tym samym.... W przychodni A moja deklaracja się "świeci", więc jest aktywna. Wiem, że wyboru położnej można dokonać raz w roku (i bezpłatnie zmienić raz czy dwa), więc w sumie nic złego nie zrobiłam, tylko dlaczego ta deklaracja w takim razie nie wygasła i co mam zrobić z przychodnią B w takim razie, mam tam jakoś anulować ten wybór?? Czy olać to ciepłymi siuśkami i po prostu chodzić do przychodni A? (mam tam szkołę rodzenia jutro...) Papierologia :/[/QUOTE] O ile mi wiadomo, prawidlowo zaczytana do systemu NFZ deklaracja pozniejsza automatycznie uniewaznia deklaracje wczesniejsza - z tym, ze znajac lotnosc naszych systemow, to moze zajac wieki Olej, nie Ty zawinilas i niczego nie musisz odkrecac, a chodz tam, dokad Ci bardziej pasuje
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim przypadku powinnen mi pracodawca wypłacać ponieważ zatrudnia powyżej 20 osób. Stwierdziłam, że poczekam jeszcze trochę i zobaczę czy coś dostanę czy nie i wtedy przejdę pogadać sobie z finansami
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Z dedykacja dla tych, ktore sie sobie nie podobaja, ktorym sie nic NIE CHCE, dla tych, u ktorych pada lub sie chmurzy.... Lilo uwielbia ten kawalek
Manual: zapuscic, zrozumiec, nauczyc sie na pamiec, SPIEWAC!!! http://www.youtube.com/watch?v=d1eQLw0Nwto ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=Q-ndHegcy60 A to jakby ktos chcia poryczec sobie z podkladem muzycznym ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- I moja ukochana COURTNEY: http://www.youtube.com/watch?v=UY5DPln3RXQ
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
ile kupowałyście sztuk majtek wielorazowych? chcę zamówić jakieś Hartmann i nie mam pojęcia ile tego
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem ile się goliłam, ale to była jakaś masakra.. Nic nie widzę.. w lustrze też idealnie siebie nie widzę.. nogi od kucania bolą.. ja nie wiem.. jeszcze do wizyty raz w miesiącu się wymęczę, ale jak tu trzymać klasę bliżej porodu..
nie widzę gdzie maziam tym kremem.. a i tak musiałam wspomóc się maszynką, po której na bank mi coś powyskakuje...tragedia
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa....She była....i znikła bez słowa....
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po której standardowo mam krostki ![]() jak ja tęsknie za depilacją woskiem chociaż miałam spokój na długi czas.
|
|
#2595 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzoan oj ja z natury dobra kobieta jestem ale jak mnie ktoś już podkurzy to lepiej schodzić z drogi bo jak tornado jestem. Nie bez powodu mówią NIE DRAŻNIĆ LWA!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40664405]Dzięki Dziewczyny, jesteście kochane ![]() A teraz mam pytanie jeszcze do Was. Czy olać to ciepłymi siuśkami i po prostu chodzić do przychodni A? (mam tam szkołę rodzenia jutro...) Papierologia :/[/QUOTE] Ja bym wyjaśniła co by potem nie było jakichś niedomówień. Cytat:
![]() Cytat:
Choć dziś u mnie bojowy nastrój i Antonio buja się do takich oto rytmów http://www.youtube.com/watch?v=vhmO6NuFMRo uwielbiam ich |
||
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to szczescie, zem gruboskorna i niewrazliwa i mi maszynka niestraszna
opracowalam metode na stojaco z nozka na brzegu wanny i jade po omacku ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Doooooooooobra, koniec lawiranctwa, kawka i wio do roboty
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam już do Małejczarnej o takim wynalazku jak lusterko
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli sie wychyle na boczek i ewentualnie wyciagne szyje jak bocian, to cos tam widze nawet bez wynalazkow jeszcze
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczekam się wreszcie tego zwrotu z podatku. 15 marca mąż złożył PIT i nadal cisza. Teraz już grzecznie czekam na przelew
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Raczkowanie
|
Byłam u lekarza
Ogólnie pani doktor stwierdziła, że to jest ewidentne uczulenie na coś i teraz muszę po prostu poszukać na co - może to być proszek/płyn do prania (nawet jeśli jest od dłuższego czasu używany ten sam, czasem się tak zdarza), ale może też być coś z dworu (mamy łóżko przy oknie, a za oknem mnóstwo drzew które teraz pylą, mogło coś wlecieć i rozprzestrzenić się po kołdrze/prześcieradle). Generalnie mnie bardzo uspokoiła, mam przede wszystkim dziś zmienić wszystkie pościele, przejechać łóżko odkurzaczem i zobaczyć - powinno być dobrze ![]() Aha, wapno mogę sobie pić, bez żadnych obaw - podobno to nawet dobrze dla dziecka, bo zapobiega późniejszym chorobom kości
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
dubel posta
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-06 o 14:45 |
|
|
|
#2603 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, ze im sie udało!Cytat:
mi tez pare osob odradzalo kopernika ale byly to osoby, ktore tam nie rodzily wiec dla mnie to zadna opinia od paru lat tam sie bardzo duzo zmienilo poza tym ![]() Ja już po wizycie. Wymaz wzięty i po Pani doktor powiedziała, że zrobimy szybkie USG. Ucieszyłam się jak cholerka, zmierzam w stronę gabinetu USG, a ona mnie powstrzymuje i mówi, że USG w gabinecie zrobimy za dwa tygodnie, bo jesteśmy umówione na wizytę. Myślę, więc sobie, że chora jestem i tak bardzo tego USG chciałam, że wymyśliłam sobie fakt, że mnie Pani doktor na to USG zaprosiła. Aż tu nagle ona mi ręką kącik wskazuje i prosi żebym się położyła. Patrzę, a tam maleńki aparat do USG z epoki kamienia łupanego Sprzęt nie robił wydruków, można było sobie tylko spojrzeć na dzidziusia w kiepskiej jakości. Upewniłam się jednak, że maleństwo sobie grzecznie w brzuszku siedzi i czasem się wierci, że mam dużo wód płodowych i poznałam orientacyjną wagę. Pani doktor powiedziała jednak, że ze względu na sprzęt waga jest bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo przybliżona A jest to ok 2 kg![]() No to tyle ode mnie. Zabieram się za sprzątanie, bo bałagan mam okropny. [/QUOTE]najwazniejsze, ze małego pooglądałaś! duzy klocuszek juz, gratulacje! Cytat:
ale z Ciebie dzisiaj mróweczka ![]() Cytat:
w krk dzisiaj bardzo ciepło! do tego chciałam się pożalić, bo Tż już mnie nie nazywa kuleczką, tylko woła jdo mnie "ej,kula" chamstwo straszne!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
surka- pizza, to właściwe określenie
Ghia- teraz już wiem skąd Twój awatarek krysiaa- dobrze, że to nie ma związku z chorobą żadną.. ze tylko uczulenie.. powodzenia w szukaniu alergenu
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie, że u Was ciepło..a u mnie słonka od rana nie widziałam..przeszedł deszczyk i teraz ciągle pochmurno..a na balkonie wietrznie.. gdzie te 22 stopnie..nie czuję
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucam właśnie do klubu moje zdjęcie z Michasiem Mąż zrobił mi je wczoraj w pięknych okolicznościach przyrody. Na przodzie oczywiście Michaś w 32 tygodniu (jak twierdzi teść wielki jak bliźniaki), a za nim ja (jak twierdzi teść- wielka baba). Lecę robić pudliszkową.
|
|
|
|
|
#2608 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
i padłam...
a tu widzę żywo ![]() Cytat:
) pokaźnie![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40661362] mój obwód brzucha od gdzieś 2 miesięcy wynosi 103 cm waga 67ale mój dziubol dziś kopie!!!! [/QUOTE]a ile masz wzrostu? u mnie 2kg więcej ale obwód ten sam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratki! Cytat:
![]() Cytat:
i jest oczywiście śmiech że do lipca muszą się ogarnąć bo mogę szybciej odpaść z konkurencji niż oni się za sibeie wezmą![]() Cytat:
i waga już sluszna )Cytat:
a co do PIP-u to jeśli wg Ciebie są niezgodności w zwolnieniu i jeszcze takie hocki klocki robią to tym bardziej nei zastanawiaj sie
|
|
#2609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
bez szczególnych akrobacji
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
wstyd przyznać, ale zachciało mi się pizzy
![]() ale takiej prawdziwej!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

[COLOR="Silver"]

(Nie zareagowała. No spadł sobie i tyle)

nie widzę gdzie maziam tym kremem.. a i tak musiałam wspomóc się maszynką, po której na bank mi coś powyskakuje...tragedia 

od paru lat tam sie bardzo duzo zmienilo poza tym