Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 16:02   #3211
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no dokładnie.. ja mam tak samo..

najgorsze jest to, że cała moja rodzina, większość znajomych mieszka na drugim końcu Polski.. Tutaj mam tylko rodzinę Tż i takich "słabszych" znajomych...
I nie mogę liczyć na żadne spadkowe rzeczy czy ciuszki dziecięce..
Dobrze, że ten lumpek mnie troszkę podratuje
To u nas odwrotnie (a raczej jeszcze inaczej)... My już tyle cudeniek dostaliśmy od rodziny TŻa, mimo, że są na drugim końcu świata. A ja mam siostrę, która ma córeczkę dwuletnią i nic od niej nie dostałam, bo porozdawała koleżankom i generalnie jakoś nie myślała o nas. Od moich rodziców też nic nie dostaliśmy, a teściowie sponsorują nam wyprawkę łóżeczkową
Ja też niczego ani od jednych ani od drugich nie oczekiwałam, więc nie mam żalu, ale widać ogromną różnicę w podejściu.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:02   #3212
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

pisałam do położnej o czopie i o tym @ bólu i napisała tylko,że mam zawijać do szpitala

a jak znów bez sensu pojadę i będę bez sensu leżeć

czekam do wieczora już mnie to wkurza,pół nocy, cały dzień...eeeeech do doopy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:04   #3213
cloche
Zakorzenienie

a więc szybki kurs niemieckiego:
pressen - przeć / nicht pressen - nie przeć
to powinno wystarczyć...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:05   #3214
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Wam
Macie rację, NIE FARBUJĘ
Żal by było gdyby coś się nie udało
Bardzo ładny, szkoda farbować. Tak jak mówią dziewczyny, będzie potem dla córeczki poza tym faceci to daltoniści, może Wiktorek nawet nie zauważy
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:06   #3215
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
JA MIAŁAM BADANKO NA HIV NA NFZ
Czyli jednak ktoś miał.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dojdziemy do wprawy i Kuba się przyzwyczai, bo dzisiaj dzięki noszeniu małego udało mi się zjeść śniadanie i podkurzać, chciałam jeszcze umyć podłogę, ale schylanie się do wykręcania to już wyższa szkoła jazdy

Mam problem z ubieraniem małego, nie mogę wyczuć kiedy mu jest ciepło i jak go ubierać np na dwór żeby nie przegrzać niby jedna warstwa więcej, ale ja jestem zmarzluch i chodzę np. w bluzie i długich spodniach to mąż w krótkich spodenkach i rękawku i teraz w kogo on się wdał , a boję się, że go zaziębię bo już czasem kaszlnie i troszkę kicha co jest niby normalne u noworodków, teraz ma body z długim rękawem i pajaca, a pokazuję się na buźce potówki czemu on nie umie mówić

A co do męża to może ich będę częściej zostawiała samych bo nie wiadomo jakie jeszcze ukryte talenty Kubulka ujawni
Czemu on nie umie mówić mnie rozwaliło. Mąż jest gigant, lubię go.

Cytat:
ooo to dawaj przydadzą się

SUPER

ja też jestem miło zaskoczona, bo dostałam od kuzynki Tż dwa laktatory ręczne, jedno opakowanie wkładek laktacyjnych i woreczki do mrożenia pokarmu. I Uwaga Uwaga- nie chciała za to kasy... Po akcjach z bratową jestem miło zaskoczona
Kuzynka tż-a chociaż normalna.

axella i jak? Rozjechały się, czy dalej co 7 minut?

Wróciłam z małego Carrefoura, szłam po płyn do płukania, a przytaszczyłam dwie reklamówy. Nie powiem żeby były lekkie i babki siedzące przed jednym z bloków dość dziwnie na mnie patrzyły. Ale kupiłam bananki, jabłuszka, ogóreczka (o cholerka, nie kupiłam śmietany ), mleko, pysia z kiwi i właśnie zamiast obiadu zeżarłam płatki.

Wczoraj znowu miałam akcję z teściową. Tż powiedział, że jestem goopia i mam wrzucić na luz i ją olać. A tak naprawdę to wszystko przez niego. Teściowa pyta go jak się czuję, a on przekornie jej ciśnie, że jestem marudna jak baba w ciąży i się cieszy, bo ja siedzę obok i pokazuję mu różne gesty (np. że może mnie cmoknąć ). Na co teściowa "marudna? kobiety w ciąży mają zachcianki, a nie są marudne". [I tu akurat mnie obroniła. ] Tż pociągnął dalej i powiedział, że zachcianki też mam. Spytała na co, to powiedział, że na chipsy. Gamoń. Tylko dlatego, że oglądaliśmy żużel i posłałam go po chrupki (a nie chipsy ) orzechowe. Noooo to dostałam wykład, że mam nie jeść chipsów! Rozmowa wyglądała mniej więcej...
- Chipsy? Nie jedz chipsów!
- A dlaczego skoro są takie dobre?
- Bo są niezdrowe!
- Taaa? No to będę nie-zdrowa.
- A dziecko? Nie możesz myśleć tylko o sobie!
- To moje dziecko (dwa tony ciszej ).

Tż pukał się w głowę i się śmiał widząc jak mi podniosła ciśnienie i jak na siłę staram się w tym momencie uwielbiać chipsy (). Odpowiadając jej śmiałam się, żeby nie wyszło mega-bezczelnie, ale nie będzie mi gadać co mam jeść i robić. Już się boję tego jak przyjedzie niedługo po porodzie na tydzień pewnie.

No i oczywiście zahaczyła temat imienia, czy już wybraliśmy w końcu. A tż: Tak. Ona: No i jakie? Na co tż dumnie: A Leon. Ona z rozpaczą w głosie: Leeeeeooonnnn? I do teścia: Słyyyyszysz? Oni poważnie myślą, żeby dać Leon. Teściu jak to teściu, coś jej tam odrzucił, że to ładne imię i pogadane. Ogólnie to bardzo dobra kobieta i czasem mi głupio, że na nią narzekam, bo oddałaby nam serce, ale właśnie... mówią, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Nie znoszę jak się ktoś wpierdziela, albo mi mówi co mam robić.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:07   #3216
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
02.05.2013 o 7.25 Bartosz jest już nami. Urodził się siłami natury (14 h !!!!!) 56 cm, 3850 gr, kudłaty jak małpeczka. Mam chwilkę , bo własnie usnął. Je jak szalony, potrafi wisieć ze 4 h na cycu,

Jak znajdę chwilę to opiszę poród. Bartula 3 doba po urodzeniu
GRATULACJE!!!!

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
*Dziś po 16 ide na wizyte do swojego gina do szpitala, ciekawe co mi będzie robił.. wiem że na pewno wymaz z odbytu na gbsa, czy któraś z was miała i czy to boli>?
nie, nie boli przejedzie Ci tylko taką pałeczką jak do uszu przez wejście do pochwy i odbyt i to wszystko (no, chyba, że Cię lekarz dziabnie tak, jak mój mnie dzisiaj, to aż krzyknęłam, ale on mial zły dzień )

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A pamiętacie o mięśniach Kegla?
nie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
My już po wizycie.. oficjalnie jesteśmy odkorkowani.. pessar zdjęty, leki odstawione, szyjka krótka, rozwarcie na 1 palec
za wizytę

My już tez po wizycie. Generalnie nic nowego sie nie dowiedziałam poza tym, że moja szyjka zrobiła nam psikusa i z 38 mm zrobiło się 44 mm Pobrał mi wymaz na GBSa. Przy tym jak mnie dziabnął tą pałeczką w wejście do pochwy, to az krzyknęłam. Jakoś w ogóle go to nie przejęło... Później jak mi wcisnął paluchy przy badaniu szyjki, to myślałam, że go kopnę Jak zapytałam co oznacza to, że szyjka się wydłużyła, to usłyszałam, że "NIC". Nie wiem ile Jaśko waży, wiem tylko tyle, że wody są dobre, Młody głową w dół, co z resztą sama mu powiedziałam zanim sprawdził, bo przecież czuję jak mnie kopie po żebrach... No i to generalnie tyle... Mam przyjść 24.05 (Jenny, wpisz mi proszę wizytę), to wtedy "zrobimy USG i zobaczymy ile waży"... Po całej wizycie poskarżyłam sie położnej, że doktor dzisiaj ma chyba zły dzień, bo mnie potraktował jak mięso armatnie, to się dowiedziałam, że go plecy bolą. Ale fakt, że powiedziała, że musi mu zwrócić uwagę, bo tak nie może być
Ah, no i mam znowu 1 kg do przodu... razem + 5,5 kg

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-05-06 o 16:15
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:08   #3217
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Bardzo ładny, szkoda farbować. Tak jak mówią dziewczyny, będzie potem dla córeczki poza tym faceci to daltoniści, może Wiktorek nawet nie zauważy
daltoniści, to raz, a poza tym to on ma w tym spać a nie patrzeć na kolory!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:10   #3218
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to powinno wystarczyć...

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Czyli jednak ktoś miał.

Wróciłam z małego Carrefoura, szłam po płyn do płukania, a przytaszczyłam dwie reklamówy. Nie powiem żeby były lekkie i babki siedzące przed jednym z bloków dość dziwnie na mnie patrzyły. Ale kupiłam bananki, jabłuszka, ogóreczka (o cholerka, nie kupiłam śmietany ), mleko, pysia z kiwi i właśnie zamiast obiadu zeżarłam płatki.

Wczoraj znowu miałam akcję z teściową. Tż powiedział, że jestem goopia i mam wrzucić na luz i ją olać. A tak naprawdę to wszystko przez niego. Teściowa pyta go jak się czuję, a on przekornie jej ciśnie, że jestem marudna jak baba w ciąży i się cieszy, bo ja siedzę obok i pokazuję mu różne gesty (np. że może mnie cmoknąć ). Na co teściowa "marudna? kobiety w ciąży mają zachcianki, a nie są marudne". [I tu akurat mnie obroniła. ] Tż pociągnął dalej i powiedział, że zachcianki też mam. Spytała na co, to powiedział, że na chipsy. Gamoń. Tylko dlatego, że oglądaliśmy żużel i posłałam go po chrupki (a nie chipsy ) orzechowe. Noooo to dostałam wykład, że mam nie jeść chipsów! Rozmowa wyglądała mniej więcej...
- Bo są niezdrowe!

Tż pukał się w głowę i się śmiał widząc jak mi podniosła ciśnienie i jak na siłę staram się w tym momencie uwielbiać chipsy (). Odpowiadając jej śmiałam się, żeby nie wyszło mega-bezczelnie, ale nie będzie mi gadać co mam jeść i robić. Już się boję tego jak przyjedzie niedługo po porodzie na tydzień pewnie.

No i oczywiście zahaczyła temat imienia, czy już wybraliśmy w końcu. A tż: Tak. Ona: No i jakie? Na co tż dumnie: A Leon. Ona z rozpaczą w głosie: Leeeeeooonnnn? I do teścia: Słyyyyszysz? Oni poważnie myślą, żeby dać Leon. Teściu jak to teściu, coś jej tam odrzucił, że to ładne imię i pogadane. Ogólnie to bardzo dobra kobieta i czasem mi głupio, że na nią narzekam, bo oddałaby nam serce, ale właśnie... mówią, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Nie znoszę jak się ktoś wpierdziela, albo mi mówi co mam robić.
moja koleżanka też miała na nfz

a co do ogórka i śmietany to mi wczoraj w nocy pachniało mizerią

a co do teściowej i chipsów to mogłaś jej powiedzieć, że Leonek nie lubi i on z nich niczego nie bierze
też nie lubię jak mi się ktoś wtrynia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:12   #3219
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
mój Wojtus też ma różowy
są specjalne farby do farbowania.. kiedyś sobie spodnie malowałam takimi.. ja bym nie prała z niczym farbującym bo może Ci sie tęcza zrobic.. nierówno zafarbuje i będzie wygladał jeszcze gorzej..
Cytat:
ja mam jeszcze bardziej różowy mi by było szkoda ze go zepsuje
no to będziemy miały dwóch facetów w rożu później przeanalizujemy czy to miało jakiś wpływ na ich rozwój emocjonalny

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
No i lump też odhaczony, prześcieradło z flanelki za 7 zł. Będzie z czego szyć wkłady do pieluch wielo. I nawet mi się udało 3 pieluchy tetrowe złowić, w tym jedna w obrazki Ale to już chyba ostatni taki wypad, ledwo doszłam do domu
mi tez już takie wyprawy sprawiają coraz większy problem

Cytat:
no i weź się dogadaj po niemicku co masz robić i jakie papiery podpisywac..
no właśnie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
To u nas odwrotnie (a raczej jeszcze inaczej)... My już tyle cudeniek dostaliśmy od rodziny TŻa, mimo, że są na drugim końcu świata. A ja mam siostrę, która ma córeczkę dwuletnią i nic od niej nie dostałam, bo porozdawała koleżankom i generalnie jakoś nie myślała o nas. Od moich rodziców też nic nie dostaliśmy, a teściowie sponsorują nam wyprawkę łóżeczkową
Ja też niczego ani od jednych ani od drugich nie oczekiwałam, więc nie mam żalu, ale widać ogromną różnicę w podejściu.
fajnie, że chociaż z jednej strony spotkało Was takie miłe zaskoczenie
wiadomo, że spodziewając się dziecka nie masz oczekiwań, że każdy naokoło będzie Ci podrzucał jakieś rzeczy, ciuszki.. ale każda drobnostka bardzo cieszy.. to taki miłe

Cytat:
pisałam do położnej o czopie i o tym @ bólu i napisała tylko,że mam zawijać do szpitala

a jak znów bez sensu pojadę i będę bez sensu leżeć

czekam do wieczora już mnie to wkurza,pół nocy, cały dzień...eeeeech do doopy
a jak masz teraz skurcze? są nadal regularne ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:15   #3220
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

a jak masz teraz skurcze? są nadal regularne ?
co 7 ,czasem jakis wypadnie..niewiem... gowno...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:17   #3221
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
My już tez po wizycie. Generalnie nic nowego sie nie dowiedziałam poza tym, że moja szyjka zrobiła nam psikusa i z 38 mm zrobiło się 44 mm Pobrał mi wymaz na GBSa. Przy tym jak mnie dziabnął tą pałeczką w wejście do pochwy, to az krzyknęłam. Jakoś w ogóle go to nie przejęło... Później jak mi wcisnął paluchy przy badaniu szyjki, to myślałam, że go kopnę Jak zapytałam co oznacza to, że szyjka się wydłużyła, to usłyszałam, że "NIC". Nie wiem ile Jaśko waży, wiem tylko tyle, że wody są dobre, Młody głową w dół, co z resztą sama mu powiedziałam zanim sprawdził, bo przecież czuję jak mnie kopie po żebrach... No i to generalnie tyle... Mam przyjść 24.05 (Jenny, wpisz mi proszę wizytę), to wtedy "zrobimy USG i zobaczymy ile waży"... Po całej wizycie poskarżyłam sie położnej, że doktor dzisiaj ma chyba zły dzień, bo mnie potraktował jak mięso armatnie, to się dowiedziałam, że go plecy bolą. Ale fakt, że powiedziała, że musi mu zwrócić uwagę, bo tak nie może być
Tak nie może być, że lekarz ma zły dzień i wyżywa się na pacjentkach Ciebie pewnie też plecy bolą

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:21   #3222
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
banka - a może zrobili jej takie cięcie bo ratowali życie dziecka? Wtedy chyba nawet nie patrzą jak ciachają
Przy koljenych cc wycina się starą blizne i tnie się tak samo-także jak cc jest dobrze zrobione to nawet jak się załozy skąpe bikini to tej blizny nie widać ;-)

Dobra ja uciekam.
mysle ze rutynowy zabieg miala ale mozliwe , dobrze ze mnie poprzekbale widac ze sie spieszyli bo krzywo troche mam
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:23   #3223
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
02.05.2013 o 7.25 Bartosz jest już nami. Urodził się siłami natury (14 h !!!!!) 56 cm, 3850 gr, kudłaty jak małpeczka. Mam chwilkę , bo własnie usnął. Je jak szalony, potrafi wisieć ze 4 h na cycu,

przesliczny chlopczyk i te cudne wloski! a moj tz uwaza, ze najlepszy jest karpik na usteczkach
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:23   #3224
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Tak nie może być, że lekarz ma zły dzień i wyżywa się na pacjentkach Ciebie pewnie też plecy bolą
no ,niestety, jemu się to zdarza ostatnio coraz częściej... ostatnio zdenerwował sie na mnie jak zapytałam czy mam iść przed porodem na konsultację do anestezjologa. Odpowiedź lekarza: "PO CO?!". No to mu mówię, że w razie cc albo cuś, to coś tam tylko pomruczał pod nosem. Chwilę później dowiedziałam się od położnej, że po prostu u nas w szpitalu nie dają zzo - no to teraz już wiem, że nie mam po co iść, bo anestezjolog w razie cc jest na miejscu.

Jaś
Stary 2013-05-06, 16:24   #3225
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale historia się wydarzyła. Moja kuzynka teraz rodziła i leżała na sali z dziewczyną. Obie po cc. I ta dziewczyna jedząc kleik dostała jakiegoś ataku, że ją usztywniło i zaczęło rzucać i nogą przewróciła ten wózek/mydelniczke z dzidziusiem i spadło małe na ziemie. Siostra mówi ze nie wiedziała co robić, krzyczała po pomoc, zbiegowisko lekarzy się zrobiło. Na początku myśleli ze dzieciątko nie żyje ale na szczęście żyje. Siostra strasznie to przeżyła, od razu w pośpiechu ją z małym przewiezli na inną salę. Na razie mam relacje tylko przez telefon ale dzisiaj wychodzi to się dowiem moze więcej. A dziewczyna generalnie zdrowa była. Szok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
masakra...biedny maluszek, biedna mamusia ciekawe czy to jakas reakcja na leki czy co?
Stary 2013-05-06, 16:29   #3226
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
to powinno wystarczyć...

ok - skoro wystarczy to pojadę
a jak jest po niemiecku "rodzę"
Bo ja znam doskonale zwrot:
Ich kann mir nicht... HELFEN !!!
jak dorzucę na koniec "rodzę" to będzie git

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość

ojjj pomyliłabyś się co do tego daltonizmu.. jeśli z kolorami pójdzie w tatusia to już się boję jaki będę miała z nim problem przy doborze garderoby czy urządzaniu pokoiku

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wczoraj znowu miałam akcję z teściową.
(...)
) orzechowe. Noooo to dostałam wykład, że mam nie jeść chipsów! Rozmowa wyglądała mniej więcej...
- Bo są niezdrowe!

hahahha... nie denerwuj się tak na teściową
a tak serio: moja też jest kochana.. i bardzo ją lubię, to złota kobitka
ale swoją nadgorliwością to na pewno jest w stanie wszystkie teściowe świata przebić

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
no to faktycznie jakiś kiepski dzień miał, nie powinien tego odreagowywać na pacjentkach
mnie nigdy jeszcze badanie na fotelu nie bolało
za wagę, mało przytyłaś

Cytat:
co 7 ,czasem jakis wypadnie..niewiem... gowno...
hmmm... Twój organizm wyjątkowo się z Tobą droczy
mierz cały czas skurcze, jak tylko będą troszkę częściej (co 5 min) i regularnie to ja bym pojechała do szpitala..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:29   #3227
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie kupuj mrożonych w biedrze!! Weź te z lodówki Mi najbardziej smakują z mięsem i z kapusta i grzybami, ale słyszałam, że z serem i owocami też są dobre Ruskie są średnie
Kupiłam mrożone z mięsem i są całkiem nie złe. Na to, że mają też w lodówkach to nie wpadłam
Cytat:

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Xal Ty pytałaś wczoraj op szczepienia? bo już nie zdążyłam odpowiedzieć. Przemek był szczepiony w szpitalu na wzw B i gruźlicę.
Tak pytałam, dzięki.
Pewnie nie wiesz jakiej firmy to WZW B? Jutro zadzwonię i zapytam i bym wzięła swoją z tych co dziewczyny znalazły z mniejszą zawartością rtęci.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:29   #3228
_pola
Rozeznanie

Cytat:

Gratulacje!!! Mały Przystojniak

Cytat:
Taki spiworek kupiłam
Nie mam żadnego, a za 18 zł to chyba było warto

Jak myślicie, da sie to jakoś zafarbowac na niebiesko
Lonely ja bym zostawiła - piękny jest A prawdziwy facet różu się nie boi

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:32   #3229
joooasia
Raczkowanie

lonely, bombowy śpiworek!! ja tez mam jeden dla Jaśka w kolorze hm... liliowym (?) ale tak mi się podobał, że stwierdziłam, że najwyżej będę miała na przyszłość dla córy

Jaś
Stary 2013-05-06, 16:33   #3230
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
wiecie co..
od rana jak siadam na krześle to mam wrażenie że siedzę małemu na główce..boli dziwnie i czuje tam właśnie taki mega nacisk..nieprzyjemne ..
co chwile chce usiąśc czy do kompa czy liste robic do pakowania torby i normalnie muszę podnosic tyłek>>
Wychodzi?
Kurcze, tego jeszcze nie miałam.

Stary 2013-05-06, 16:35   #3231
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:

ojjj pomyliłabyś się co do tego daltonizmu.. jeśli z kolorami pójdzie w tatusia to już się boję jaki będę miała z nim problem przy doborze garderoby czy urządzaniu pokoiku

no chyba że tak ale za jeden różowy śpiworek na bank się nie obrazi
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:38   #3232
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć ponownie
Wyszliśmy z domu przed 10, a dopiero przed 16 wróciłam Mąż od razu pojechał dalej robić na mieszkanie, pewnie znowu przyleci ok 24:00 Oprócz jednej sprawy związanej z autem i wkur...zenia się w UM na stare, przemądrzałe babsko załatwiliśmy wszystko co było zaplanowane tylko prawdopodobnie czeka nas na dniach wycieczka do Krakowa Odebrałam też wyniki: HCV ok, Toxo - wynik ciut większy niż na początku ciąży, ale dalej ujemny (to dobrze czy źle ) no i najważniejsze - nie wyhodowali paciora Lecę po truskawki i może trochę ponadrabiam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:40   #3233
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Odebrałam też wyniki: HCV ok, Toxo - wynik ciut większy niż na początku ciąży, ale dalej ujemny (to dobrze czy źle ) no i najważniejsze - nie wyhodowali paciora Lecę po truskawki i może trochę ponadrabiam
bardzo dobrze!!
za brak paciora

Jaś
Stary 2013-05-06, 16:41   #3234
xal
Zakorzenienie

Cytat:
teraz co 7min...

ale to takie mocno @ bóle po ok 30sekund

póki co szukam jeszcze wózka
Chyba już dzisiaj będziesz na porodówce ...
Cytat:
idę zrobić obiad..trochę się stresuję ale i tak na nic nie liczę
... o ile nie przegapisz porodu przy robotach domowych
Cytat:
nie mogłam się powstrzymać i kupiłam śpiworek do spania, jest śliczny i jak nowy.. szkoda tylko że różowy
Jak mąż nie będzie mieć nic przeciwko to zostaw różowy, a jak stwierdzi, że nie bardzo to wrzuć do prania z czarnymi rzeczami i jeansami to może na fiolet zejdzie lekko.

Stary 2013-05-06, 16:42   #3235
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Taki spiworek kupiłam
Nie mam żadnego, a za 18 zł to chyba było warto

Jak myślicie, da sie to jakoś zafarbowac na niebiesko
słodki
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:44   #3236
Katate
Raczkowanie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Anoxee to będzie 2 Leonów na wątku i u nas w rodzinie też nie wzbudza to imie entuzjazmu.
A w ogóle to tak wyszło z imieniem, że w szpitalu robili fotki do gazety dzieciaczków i trzeba było podać imię a my nie byliśmy zdecydowani, ale mus to mus i podałam Leon i rodzinie powiedziałam że się z gazety dowiedzą.
I jak to braciszek mówi jest "Lelon"

Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:45   #3237
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
I nie mogę liczyć na żadne spadkowe rzeczy czy ciuszki dziecięce..
:
mam tak samo
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 16:46   #3238
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Chyba już dzisiaj będziesz na porodówce ...

... o ile nie przegapisz porodu przy robotach domowych
albo Zu znowu zrobi psikusa i stwierdzi, że to jednak jeszcze nie czas
Axella
, w Twoim przypadku (w sumie to bardziej w przypadku Z.) sprawdza się powiedzenie "kobieta zmienną jest" - wyjdę... albo nie... albo jednak wyjdę... a może jednak nie... dobra, to wychodzę... ale w sumie to po co, skoro tu tak dobrze

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-05-06 o 16:49
Stary 2013-05-06, 16:46   #3239
diabli
Zakorzenienie

Talking Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
to powinno wystarczyć...
uwielbiam Cie
Stary 2013-05-06, 16:49   #3240
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Anoxee to będzie 2 Leonów na wątku i u nas w rodzinie też nie wzbudza to imie entuzjazmu.
A w ogóle to tak wyszło z imieniem, że w szpitalu robili fotki do gazety dzieciaczków i trzeba było podać imię a my nie byliśmy zdecydowani, ale mus to mus i podałam Leon i rodzinie powiedziałam że się z gazety dowiedzą.
I jak to braciszek mówi jest "Lelon"

za wybór imienia

Cytat:

Gratulacje!!!
Śliczny maluszek!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości