|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() Ja też niczego ani od jednych ani od drugich nie oczekiwałam, więc nie mam żalu, ale widać ogromną różnicę w podejściu. |
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
pisałam do położnej o czopie i o tym @ bólu i napisała tylko,że mam zawijać do szpitala
![]() a jak znów bez sensu pojadę i będę bez sensu leżeć czekam do wieczora już mnie to wkurza,pół nocy, cały dzień...eeeeech do doopy
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
a więc szybki kurs niemieckiego:
pressen - przeć / nicht pressen - nie przeć ![]() to powinno wystarczyć...
|
#3214 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3215 | ||
|
Zadomowienie
|
Czyli jednak ktoś miał.
![]() Cytat:
Cytat:
Kuzynka tż-a chociaż normalna. ![]() axella i jak? Rozjechały się, czy dalej co 7 minut? Wróciłam z małego Carrefoura, szłam po płyn do płukania, a przytaszczyłam dwie reklamówy. Nie powiem żeby były lekkie i babki siedzące przed jednym z bloków dość dziwnie na mnie patrzyły. i właśnie zamiast obiadu zeżarłam płatki. Wczoraj znowu miałam akcję z teściową. Tż powiedział, że jestem goopia i mam wrzucić na luz i ją olać. A tak naprawdę to wszystko przez niego. Teściowa pyta go jak się czuję, a on przekornie jej ciśnie, że jestem marudna jak baba w ciąży i się cieszy, bo ja siedzę obok i pokazuję mu różne gesty (np. że może mnie cmoknąć ] Tż pociągnął dalej i powiedział, że zachcianki też mam. Spytała na co, to powiedział, że na chipsy. Gamoń. ) orzechowe. Rozmowa wyglądała mniej więcej...- Chipsy? Nie jedz chipsów! - A dlaczego skoro są takie dobre? - Bo są niezdrowe! - Taaa? No to będę nie-zdrowa. - A dziecko? Nie możesz myśleć tylko o sobie! - To moje dziecko (dwa tony ciszej ).Tż pukał się w głowę i się śmiał widząc jak mi podniosła ciśnienie i jak na siłę staram się w tym momencie uwielbiać chipsy ( Odpowiadając jej śmiałam się, żeby nie wyszło mega-bezczelnie, ale nie będzie mi gadać co mam jeść i robić. Już się boję tego jak przyjedzie niedługo po porodzie na tydzień pewnie. ![]() No i oczywiście zahaczyła temat imienia, czy już wybraliśmy w końcu. A tż: Tak. Ona: No i jakie? Na co tż dumnie: A Leon. Ona z rozpaczą w głosie: Leeeeeooonnnn? I do teścia: Słyyyyszysz? Oni poważnie myślą, żeby dać Leon. Teściu jak to teściu, coś jej tam odrzucił, że to ładne imię i pogadane. Ogólnie to bardzo dobra kobieta i czasem mi głupio, że na nią narzekam, bo oddałaby nam serce, ale właśnie... mówią, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Nie znoszę jak się ktoś wpierdziela, albo mi mówi co mam robić. |
||
|
|
|
#3216 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przejedzie Ci tylko taką pałeczką jak do uszu przez wejście do pochwy i odbyt i to wszystko (no, chyba, że Cię lekarz dziabnie tak, jak mój mnie dzisiaj, to aż krzyknęłam, ale on mial zły dzień nie Cytat:
za wizytę ![]() My już tez po wizycie. Generalnie nic nowego sie nie dowiedziałam Pobrał mi wymaz na GBSa. Przy tym jak mnie dziabnął tą pałeczką w wejście do pochwy, to az krzyknęłam. Jakoś w ogóle go to nie przejęło... Później jak mi wcisnął paluchy przy badaniu szyjki, to myślałam, że go kopnę Jak zapytałam co oznacza to, że szyjka się wydłużyła, to usłyszałam, że "NIC". Nie wiem ile Jaśko waży, wiem tylko tyle, że wody są dobre, Młody głową w dół, co z resztą sama mu powiedziałam zanim sprawdził, bo przecież czuję jak mnie kopie po żebrach... No i to generalnie tyle... Mam przyjść 24.05 (Jenny, wpisz mi proszę wizytę), to wtedy "zrobimy USG i zobaczymy ile waży"... Po całej wizycie poskarżyłam sie położnej, że doktor dzisiaj ma chyba zły dzień, bo mnie potraktował jak mięso armatnie, to się dowiedziałam, że go plecy bolą. Ale fakt, że powiedziała, że musi mu zwrócić uwagę, bo tak nie może być ![]() Ah, no i mam znowu 1 kg do przodu... razem + 5,5 kg
Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-05-06 o 16:15 |
|||
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do ogórka i śmietany to mi wczoraj w nocy pachniało mizerią a co do teściowej i chipsów to mogłaś jej powiedzieć, że Leonek nie lubi i on z nich niczego nie bierze też nie lubię jak mi się ktoś wtrynia
|
||
|
|
|
#3219 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później przeanalizujemy czy to miało jakiś wpływ na ich rozwój emocjonalny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiadomo, że spodziewając się dziecka nie masz oczekiwań, że każdy naokoło będzie Ci podrzucał jakieś rzeczy, ciuszki.. ale każda drobnostka bardzo cieszy.. to taki miłe ![]() a jak masz teraz skurcze? są nadal regularne ? |
||||
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
co 7 ,czasem jakis wypadnie..niewiem...
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciebie pewnie też plecy bolą
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te cudne wloski! a moj tz uwaza, ze najlepszy jest karpik na usteczkach
|
|
|
|
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
no ,niestety, jemu się to zdarza ostatnio coraz częściej... ostatnio zdenerwował sie na mnie jak zapytałam czy mam iść przed porodem na konsultację do anestezjologa. Odpowiedź lekarza: "PO CO?!". No to mu mówię, że w razie cc albo cuś, to coś tam tylko pomruczał pod nosem. Chwilę później dowiedziałam się od położnej, że po prostu u nas w szpitalu nie dają zzo - no to teraz już wiem, że nie mam po co iść, bo anestezjolog w razie cc jest na miejscu.
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
ciekawe czy to jakas reakcja na leki czy co? |
|
|
|
|
#3226 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok - skoro wystarczy to pojadę a jak jest po niemiecku "rodzę" Bo ja znam doskonale zwrot: Ich kann mir nicht... HELFEN !!! jak dorzucę na koniec "rodzę" to będzie git Cytat:
ojjj pomyliłabyś się co do tego daltonizmu.. jeśli z kolorami pójdzie w tatusia to już się boję jaki będę miała z nim problem przy doborze garderoby czy urządzaniu pokoiku Cytat:
![]() a tak serio: moja też jest kochana.. i bardzo ją lubię, to złota kobitka ale swoją nadgorliwością to na pewno jest w stanie wszystkie teściowe świata przebić Cytat:
![]() mnie nigdy jeszcze badanie na fotelu nie bolało za wagę, mało przytyłaś ![]() hmmm... Twój organizm wyjątkowo się z Tobą droczy mierz cały czas skurcze, jak tylko będą troszkę częściej (co 5 min) i regularnie to ja bym pojechała do szpitala.. |
||||
|
|
|
#3227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie nie wiesz jakiej firmy to WZW B? Jutro zadzwonię i zapytam i bym wzięła swoją z tych co dziewczyny znalazły z mniejszą zawartością rtęci.
|
|
#3228 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mały Przystojniak Cytat:
|
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
lonely, bombowy śpiworek!!
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, tego jeszcze nie miałam.
|
|
#3231 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie
Wyszliśmy z domu przed 10, a dopiero przed 16 wróciłam Mąż od razu pojechał dalej robić na mieszkanie, pewnie znowu przyleci ok 24:00 Oprócz jednej sprawy związanej z autem i wkur...zenia się w UM na stare, przemądrzałe babsko ![]() ![]() ) no i najważniejsze - nie wyhodowali paciora i może trochę ponadrabiam
|
|
|
|
#3233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za brak paciora
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... o ile nie przegapisz porodu przy robotach domowych Jak mąż nie będzie mieć nic przeciwko to zostaw różowy, a jak stwierdzi, że nie bardzo to wrzuć do prania z czarnymi rzeczami i jeansami to może na fiolet zejdzie lekko.
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Anoxee to będzie 2 Leonów na wątku
i u nas w rodzinie też nie wzbudza to imie entuzjazmu.A w ogóle to tak wyszło z imieniem, że w szpitalu robili fotki do gazety dzieciaczków i trzeba było podać imię a my nie byliśmy zdecydowani, ale mus to mus i podałam Leon i rodzinie powiedziałam że się z gazety dowiedzą. I jak to braciszek mówi jest "Lelon" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Axella, w Twoim przypadku (w sumie to bardziej w przypadku Z.) sprawdza się powiedzenie "kobieta zmienną jest" - wyjdę... albo nie... albo jednak wyjdę... a może jednak nie... dobra, to wychodzę... ale w sumie to po co, skoro tu tak dobrze Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-05-06 o 16:49 |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
za wybór imieniaCytat:
![]() Śliczny maluszek! ![]()
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

Tutaj mam tylko rodzinę Tż i takich "słabszych" znajomych...

już mnie to wkurza,pół nocy, cały dzień...eeeeech do doopy

Kuzynka tż-a chociaż normalna.
Nie powiem żeby były lekkie i babki siedzące przed jednym z bloków dość dziwnie na mnie patrzyły.
i właśnie zamiast obiadu zeżarłam płatki.
Rozmowa wyglądała mniej więcej...

Jak zapytałam co oznacza to, że szyjka się wydłużyła, to usłyszałam, że "NIC". Nie wiem ile Jaśko waży, wiem tylko tyle, że wody są dobre, Młody głową w dół, co z resztą sama mu powiedziałam zanim sprawdził, bo przecież czuję jak mnie kopie po żebrach... No i to generalnie tyle... Mam przyjść 24.05 (Jenny, wpisz mi proszę wizytę), to wtedy "zrobimy USG i zobaczymy ile waży"... Po całej wizycie poskarżyłam sie położnej, że doktor dzisiaj ma chyba zły dzień, bo mnie potraktował jak mięso armatnie, to się dowiedziałam, że go plecy bolą. Ale fakt, że powiedziała, że musi mu zwrócić uwagę, bo tak nie może być 

) no i najważniejsze - nie wyhodowali paciora
i może trochę ponadrabiam