|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
|
|
|
|
#13622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powinnaś przytyć i to dość solidnie
|
||
|
|
|
#13623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyślałam sobie, ze skoro u dzieci to występuje, to moze u dorosłych przez nadmiar białka również
|
|
|
|
|
#13624 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa
Widzisz, źle zrozumiałam
|
|
|
|
#13625 |
|
BAN stały
|
wczoraj:
- muesli, otreby, mleko 0.5%, kawa - grahamka z serem bialmy i weldina, jabłko - paczka warzyw z przyprawa wloska, zielona herbata 2 razy - kawa, jabłko, lyzka muesli i lyzka otrebow, 100g jogurut naturalnego - pu-erh, 150g chudego sera z weldina z indyka |
|
|
|
#13626 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Cię jedz na ten obiad coś jeszcze oprócz tych warzyw...
|
|
|
|
#13627 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje dzisiejsze jedzonko to
1śn.płatki owsiane zielona herbatka i kawa z mlekiem 2śn jogurt z otrębami o.zupa pomidorowa łyżka makaronu 2 marchewki gotowane podwieczorku nie było bo nie mogłam kol.2kromki razowca jedna z makrelą druga z sałatą polędwicą i ogórkiem To dużo czy mało? pozdrawiam |
|
|
|
#13628 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje dzisiejsze jedzonko to
1śn.płatki owsiane zielona herbatka i kawa z mlekiem 2śn jogurt z otrębami o.zupa pomidorowa łyżka makaronu 2 marchewki gotowane podwieczorku nie było bo nie mogłam kol.2kromki razowca jedna z makrelą druga z sałatą polędwicą i ogórkiem To dużo czy mało? pozdrawiam |
|
|
|
#13629 |
|
Zakorzenienie
|
sorki coś mi nie wyszło i 2 razy wysłałam
|
|
|
|
#13630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na I zjadłaś same płatki owsiane Jogurcik pewnie mały Łyżka makaronu... Kolacja jest OK. |
|
|
|
|
#13631 |
|
Zadomowienie
|
to teraz napsize co ja dzis wszamalam
![]() sn; jogobella duza light z 10 lychami otrebow granulowanych ( uzaleznilam sie :P) 2sn; obwarzanek z sezamkiem , 2 jablka , 1 prlainka bo kolezanka miala urodiznki ![]() ob; ziemniackzi , fasolka szparagowa prawie cla paka i pol twraogu z patnicy poltlustego , 3 jablka po; pieczarki z cbeulka i z ketchupem , do tego 2 grzanki z chlebka tostowego shulstad ko; grachamka z pasta jajeczna , pomidorek i pewnie ze 2 gruszki bo mam straszna ochotke |
|
|
|
#13632 |
|
BAN stały
|
ale jak jem te warzywa to mi sie jush nic nie moze zmiescic, noi troche mam takie uprzedzenie, bo mysle, ze jakbym dolozyla np piersc z kurczkak to by blyo za duzo kcla na jeden posilek.
dziewczyny, mnie tehs opstanito cos wysypalo i nie wiem dalczego wygladam strasznie, znowu musze brac natybiotyk doustnie ta te syfy.
|
|
|
|
#13633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Orchi mam prośbę,możesz starać się nie pisać literkami cztery po dwa 'natybiotyk doustnie ta te syfy' i pokemonami 'sh'bo trudno się to czyta,tylko prosze nie uraź się to nie jest żadna złośliwość z mojej strony .
|
|
#13634 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13635 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#13636 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#13637 |
|
Zakorzenienie
|
|
#13638 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czym Wy doprawiacie sałtaki i ogólnie warzywka
|
#13639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13640 |
|
Zakorzenienie
|
Mi najbardziej smakują surowe warzywka
Jak robie sałatkę to zalezy co to za sałatka - sok z cytryny, oregano, bazylia, pieprz, papryka, czosnek, jakies takie mieszanki fit up, zazwyczaj ładuje wszystkie przyprawy po trochu jakie tylko w szafce mam
|
|
|
|
#13641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#13642 |
|
Raczkowanie
|
ja jogurtem naturalnym i przyprawa "fit up"... do sałatek lub do kefirów i twarogów... opcjonalnie ..xD
|
#13643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalne zapotrzebowanie energetyczne to około 1800-2000kcal, więc nie ma z czego robić tragedii. Nie chcę Ci źle życzyć, bo mimo tego co odstawiasz i wymyślasz w tym wątku to Cię nawet wirtualnie lubię, ale jeżeli usłyszę, że któraś z wizażanek wylądowała na oddziale psychiatrycznym z powodu problemów z normalnym myśleniem o jedzeniu,o sobie w kontekście jedzenia i tego typu zaburzenia to będę pewna, że to właśnie Ty, po problem jak widać po jadłospisach i postach coraz większy rośnie w Twojej głowie, nie myślałaś o jakimś wsparciu w osobie psychologa?
|
|
#13644 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie sie juz szczerze mówiąc serce sie kraja jak czytam wypowiedzi osob, ktore maja przytyc i narzekają... Ide po kolejne mleko, dopoki ono jest w lodowce to bede je pila. Nie wytrzymam. Kiedyś to bym normalnie zrobiła sobie kawę 3in1 i wziela pół tabliczki orzechowej czekolady i bym byla happy. Odzywiam sie zdrowo i nie dosyc ze nie chudne to jeszcze dzisiaj rano mnie tak wątroba bolala, ze ledwo sie do szkoly dowleklam. Amen.
|
#13645 |
|
Raczkowanie
|
A... chciałam poruszyć pewien temat... ogólnie nie bardzo zwiazany z jadłospisami... ale poruszacie tu tyle wątków... ze specjalnych wyrzutów sumienia nie mam xD
No więc tak... ćwiczenia... Otóż tyle się juz naczytałam o tym... ze wszystko mi sie miesza.. każdy mówi co innego... a mój problem jest taki... jakie swiczenia najlepiej wykonywać by spalic tłuszcz... (wiem, wiem wszystkie pala tłuszcz w jakis sposób... ale jakie najlepiej...). Bo tak... jedne swiczenia palą mięsnie... inne znowu wyrabiają mięsnie a gorzej palą tłuszcz... jeszcze inne są takie "beznadziejne" i nic nie daja... grr... i jak juz na jakieś sie zdecyduje to ktos inny mówi ze nie... bo costam cośtam... A ja tylko chce sie bozbyć tłuszczu na nogach (bo wyglądaja jak dwa balerony)... tych wielkich boczków i brzucha!... Ramiona zostawiam w spokojubo są ok xD
|
#13646 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam 200g bakalii
nie o to chodzi,że to 880 kcal,tylko boli mnie teraz brzuch,ale ja dzisiaj narzekam,nie nadaję się do życia.
|
#13647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wiecej info zgłoś się na fitness do pingwinka, bo nie chce Cię w błąd wprowadzić
|
|
|
|
|
#13648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam dziś nezbyt dobry humorek Święta się zbliżają, pogoda paskudna, chyba znowu wyciągne zimową kurtkę
|
|
|
|
|
#13650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie tez cos watroba i zoladek ostatnio boli i troche mnie to martwi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

Chodzi do szkoły 

Powinnaś przytyć i to dość solidnie
Widzisz, źle zrozumiałam 

.Orchi mam prośbę,możesz starać się nie pisać literkami cztery po dwa 'natybiotyk doustnie ta te syfy' i pokemonami 'sh'bo trudno się to czyta,tylko prosze nie uraź się to nie jest żadna złośliwość z mojej strony
Rzeczywiście warzywa to mega kalorie...