|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Wiktoria najmniej mi lezy, bardzo poularne od kilku dobrych lat imie
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() A tak wogole to wqrwia mnie moja szanowna tesciowa bo co chwile wypomina mi ze ona to przez cala ciaze tylko 9 kg przytyla i jak urodzila to byla znow laska a ja juz tyle przytylam, ciezko bedzie mi zzucic, ze brzuch mam taki wieeelki bo ona to miala malutki, kurde jeszcze jedna taka uwaga to bedzie mord w rodzinie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2883 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Jak zwykle połowę cytatów ucięło
![]() Cytat:
Margosi Glutek jak się przeciągnie dwa razy na dzien to dobrze, a za to innych Brzuchatek dzidziole robią meksykańską fale z brzucha mój jest też z tych bardziej aktywnych. Nie ma się tu czym przejmowaćCytat:
![]() Cytat:
Pomoc w myciu sałaty.. Cytat:
Dobrze, że już jesteś i fajnie, że się wyjazd udał.. my byśmy może i gdzies pojechali chociaż na chwilę gdyby nie to, że $ brak Cytat:
![]() Głupoty coś opowiadasz czarowniczko ![]() Cytat:
![]() Wojciech Cytat:
Nie bądź taka samolubna, oddaj mi trochę tego zaszczytnego tytułu Cytat:
Oliath- gratki za zakupy ! Mela- jak dobrze słyszec takie dobre wieści! Super, że z Malutką wszystko w porządku, a Małgosię masz fantastyczną, bezbłędną i w ogóle ah ![]() Misiaczka- no mój Tż to jest niewzruszony jak go budze krzykiem.. teraz to mnie tak klepie po twarzy jakbym zemdlała a kiedyś to całował, tulił... chyba stwierdził, że ja to specjalnie robię żeby dostać trochę czułości i zmienił taktykę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tycia: 6 kg na plusie (61 kg 174 cm wzrostu), obwód brzucha 92 cm.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-07 o 10:46 |
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie wkurzylam! Pisze do baby od wozka meila czy moglabym przyjechac w sobote i czy byla by mozliwosc ogladniecia dwoch kolorow ktore mnie interesuja ( kiedys jak dzwonilam to baba mowi ze wszystkie maja w magazynie zebym wczesniej zadzwonila to przywioza do hurtowni) a ta mi pisze ze kolou lychee ogolnie nie ma i jest tylko na zamowienie (pisala ze czeka sie jakies 5 dni ale co z tego jak chcialabym zobaczyc ten kolor :-/ ) a maracuje ma jedna na stanie dla kogos juz zamowione i ze wsumie moze mi pokazac jak ta osoba do sob nie przyjedzie ! Eh a bylam pewna ze tam kupie wozek i co gdzie ja mam teraz szukac wozek zeby zobaczyc kolor ! bo w smyku widzialam tylko zielony noszzz kurdeee!!
Gdzie w Krakowie jest duzy wybor wozkow? |
|
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam za dzisiejsze wiyzty
|
||
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
ej tak w ogóle wczoraj mówię Tżtowi, że można jechać do USC przed porodem żeby uznał dziecko, bo jak go później nie wpuszczą do dziecka czy coś to żeby nie miał pretensji do mnie
Tż na to: gdzie to wyczytałaś? na wizażu? Ja: no tak, a co? Tż: przyjadę z Tobą do szpitala, przywitam się z całym personelem to zapamiętają. Ja: no ale lepiej by było gdybyś uznał Tż: A jak się urodzi murzyn, albo rudy? Nie, jednak wolę poczekać I w tym momencie stwierdziłam, że mój Tż nie do końca mi chyba ufa.. co za pajac
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mialam to samo ze szkola Lali, zagwozdka gdzie w koncu zapisywac, bo szkoly odlegle o ponad 20 km od siebie, a wrzesien tuz tuz. Zycze, zeby sie szybko i po Waszej mysli rozwiazalo wszystko!!
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
![]() przejrzałam gazetkę biedronki i będę czaiła się na: kocyki, rożek po kąpieli i koszulę nocną.
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jakby każdy miał taki sam typ figury, przemianę materii i w ogóle. Moja mama przytyła 9 kg w ciąży całej, a ja już 13, przy czym zostało mi jeszcze trochę i co? nie liczy się to, ile w ciąży przytyjesz, ale to jak szybko to zrzucisz i dojdziesz do siebie po porodzie, tak jej powiedz ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2892 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale żeby nie było tak różowo ostatnio Wojciech komplementując spaghetti i mówiąć jak bardzo (dużo) mu smakuje mówi: Mamo jest tak pyszne ile masz lat i jak duzy masz brzuszek ![]() Oddaje z kilkoma kilogramami w gratisie Kallisto- co za wredna baba
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-07 o 10:59 |
||||
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() Chciałam się pochwalić, a mianowicie dzisiaj po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca w tramwaju, brawa dla tej pani ![]() ![]() a do tego zaczynamy 30 t ![]() mela, ale szczuplaczek z Ciebie
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to napewno u Margo![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2897 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluje wszystkich udanych wczorajszych wizyt i wszystkich rozpoczętych tygodni. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Jeszcze miałam napisać, że na szczęście glukoza wyszła mi ok ![]() Idzia nie płaciłam za pessar. On jest w pelni refundowany. Jak chodzisz prywatnie to powinien Cie lekarz skierować do szpitala i tam Ci założą. Nie wiem czy może zalozyc lekarz w gabinecie prywatnym, bo tak to może trzeba by było i płacić ![]() Pisałyście o łyżeczkowaniu, koleżanka z sali ktora urodziła w sobotę miała łyzeczkowanie bo nie wyszło całe łożysko. Zrobili jej to zaraz po porodzie i mówi, że bolalo ale dało się wytrzymac. Generalnie lepiej wyłyżeczkować nawet w razie W niż gdyby miało dojść do jakiejś infekcji/zapalenia w skutek pozostałości a macicy. |
|
|
|
#2899 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzisiaj zaczynam 29 tc |
|||||||
|
|
|
#2900 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za udaną wizytęwłaśnie sobie uświadomiłam, że gin nie sprawdził mi ciśnienia ![]() Cytat:
żeby jednak obyło się bez szpitalaCytat:
dla zdrowych ząbków ![]() Cytat:
dla wujka..żeby wyszedł z tego stanu ![]() Cytat:
jejku wciąż nie mogę uwierzyć, że takie zaawansowane ciężarówki są wśród nas Maluszek niech jeszcze siedzi w brzusiu..nie ma co się pchać na ten świat za szybko.. tuski, podatki, prawo dżungli... nic przyjemnego
|
|||||||
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Mela
Gratuluję udanej wizyty Ładnego klocuszka i przedewszystkim wsparcia małego serduszkaA teraz muszę się z wami pożegńać. Miłego dnia |
|
|
|
#2902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem szczerze, że to podium jakoś mnie nie zachwycaDocenił Cię, o co Ci chodzi Cytat:
Mi nikt miejsca nigdzie nigdy nie ustąpił milutcy ludzie w Krk jak zwykle..
|
||
|
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla tej pani i za tc ![]() Uciekam ogarnac mieszkanko i jakis obiadek ugotowac. Wpadne wieczorem, pa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Sorryyyy... możecie na chwilę przestać spamować? Człowiek nawet przez chwilę nie może spokojnie ponadrabiać
Zaraz będę musiała nadrabiać dzień dzisiejszy, a przecież tu jestem ![]() Buziunie Wam się nie zamykają! No ileż można nawijać |
|
|
|
#2905 |
|
Konto usunięte
|
witam się z rana!
mi tylko raz zdarzyło się, że ktoś ustąpił miejsca, na co dzień wszyscy udają że nie widzą.. niestety mamy ciąg dalszy ekscesów z sąsiadem co nam zalał ogródek... na wojnę iśc nie chcemy, wiec on po swojej stronie drenaż i beton, a my znów bedziemy musieli wyłożyć kase aby podniesc poziom ziemi ;( brrr ale kumulacja się nam zrobiła.. biorę sie za sprzątanie na górze, ale nie chce mi się BARDZO!!! już nie mogę się doczekać jutra, bo rano na 9 idę na USG !!! roxi - trzymam kciuki za poprawę! malinka - ale kolos !! trzymam kciuki za wyniki i dzisiejsze wizyty !!! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-07 o 11:12 |
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, ze tak sie zasmieje ponuro... wlasnie odezwal sie mailem moj tato, obrazony i urazony nasza decyzja o odrzuceniu jego wielkiego, wspanialomyslnego daru, jakim przeciez jest dom, co z tego, ze obciazony hipoteka, wybudowany bez koniecznych zezwolen, niezgodnie z projektem, nieistniejacy w Ksiedze Wieczystej, obwarowany warunkiem splaty ojca kilkudziesieciotsiecznych dlugow roznego pochodzenia, na dodatek niewykonczony (tarasy, elewacja, czesc instalacji) lub juz do remontu (okna z czasow, gdy sie bralo co bylo, a nie co sie chcialo, panele wybrzuszone od nieszczelnosci, duzo innych atrakcji).
No ok, ze jest rozczarowany rozumiem. Ale ze zamiast nic nie mowic albo podziekowac za splacenie kilku miesiecy jego zaleglosci w pradzie, wprost mi wywala, ze zadna laska, bo mu to jestem winna, to juz mnie do furii doprowadzilo. Nie oczekuje i nie chce podziekowan, ale przykro, kiedy ktos ma tak roszczeniowe podejscie. Tym lepiej, ze nie dalismy sie wsadzic na minę z tym cudownym darem niebios
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
szybko szybko, czytaj czytaj!
|
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że piszę dopiero teraz - zaraz Was nadrobię
![]() Wczoraj wzięliśmy się za pranie pościeli itp, a na 19:30jechaliśmy na pierwsze zajęcia SR. Ogółem jesteśmy z niej zadowoleni póki co - posłuchaliśmy o szpitalach, badaniach i wstępnie o porodzie. W nocy pojechaliśmy na IP Przyjechaliśmy do domu, spacer po dworze pomógł na dolegliwości BARDZO, wróciliśmy do domu, nawet zasnęłam. po 2 godzinach obudziłam się i lewa noga (spałam na lewym boku) była w uczuleniu, zeszło po chwili, poszlam spać dalej i o 9 zobaczyłam, że prawa noga (spałam na prawym boku) jest w uczuleniu, zeszło. Ogółem zauważyłam, że wychodziło mi to dziś kiedy nogę miałam w miejscu gdzie wcześniej leżał pies - nie sądzę, żeby uczulenie było na psa (shih tzu w ogole nie powinien uczulać), ale może po prostu z dworu przyniósł w sierści np jakiś pyłek ? Na SR wczoraj położna mówiła, że teraz pyli lipa, która bardzo uczula. Dziś też jak założyłam spodnie to mnie zaczęło drażnić, a nie były to spodnie świeżo wyprane, tylko takie, które nosiłam od paru dni, więc może faktycznie to jakiś pyłek, który przynosimy do domu... Walczymy dalej ![]() Ogółem bez sensu dla mnie jest pójście do mojej gin - oglądała mnie wczoraj lekarka rodzinna, położna na SR i lekarze na IP, więc i tak nic więcej się nie dowiem od niej... każdy mówi to samo - zmienić proszek, zmienić pościel, obserwować, pić wapno - więc chyba bez sensu się do gin specjalnie umawiać idę was nadrabiać w miarę możliwości
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale czuję się już ciężko i zadyszki mam często. Surka idziemy łeb w łeb. Zjadłam sobie bambino na pocieszenie idę sprzątać. Dziś na obiad placki ziemniaczane. Wczoraj ugotowałam gar pomidorówy co by na 2 dni zostalo, a z poślizgiem na 3. Mąż tyle zjadł wczoraj sam (ja 1 mały talerzyk przedy wyjściem zjadłam), że 1 talerz zupy na dziś został.
|
|
#2910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

)

za dzisiejsze wiyzty 

i cały brzuch mnie boli. Cały czas czuję w gardle kluskę, której za cholerę nie mogę odkrzusić i mnie atakuje taki duszący kaszel 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)