Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 10:41   #2881
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A imię? Hmmm, sami nie wiemy, pomysłów nie mamy. Była Lena, Alicja, Wiktoria... no nie wiemy sami.
Och, Lenka slicznie, Alicja PRZEPIEKNIE, ze tak nieskromnie sobie poslodze
Wiktoria najmniej mi lezy, bardzo poularne od kilku dobrych lat imie
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:43   #2882
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie +10 kg. Kiedy zaszłam w ciążę "planowała" nie przytyć więcej niż właśnie 10 kg, ale już nie ma na to niestety szans. No nic- ZRZUCIMY!
Ja postawilam sobie granice 12kg i teraz wiem ze napewno przekrocze

A tak wogole to wqrwia mnie moja szanowna tesciowa bo co chwile wypomina mi ze ona to przez cala ciaze tylko 9 kg przytyla i jak urodzila to byla znow laska a ja juz tyle przytylam, ciezko bedzie mi zzucic, ze brzuch mam taki wieeelki bo ona to miala malutki, kurde jeszcze jedna taka uwaga to bedzie mord w rodzinie :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:44   #2883
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Jak zwykle połowę cytatów ucięło

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki. Nie spie od 5 godziny, Maly nie daje mi spac caly czas kopie,przeciaga sie i wierci jest tak wczesnie a ja juz nie mam sil. Brzuch mnie boli od tych jego wygibasow. Czy to normalne ze dziecko jest tak bardzo aktywne?
Różne dzieci, różne temperamenty Margosi Glutek jak się przeciągnie dwa razy na dzien to dobrze, a za to innych Brzuchatek dzidziole robią meksykańską fale z brzucha mój jest też z tych bardziej aktywnych. Nie ma się tu czym przejmować

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
a w ogóle to wczoraj jak wróciłam od gina to tak macam pępek (jeszcze jest wklesly) i mówię rety co ja tam mam a on cały wypełniony tym żalem do usg wczoraj gin go nie żałował, uwalil mi nim nawet spodnice
Gratis dostałaś też mam wklęsły pępek, ale z tego co widze raczej mi już nie wyskoczy.. i dobrze w sumie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już drugi raz na nogach dzisiaj.. pierwszy raz wstałam po 5.. nie mogłam spać, więc towarzyszyłam mężowi w wyszykowaniu się do pracy.. umyłam sałatę do kanapek, resztę zrobił sam
Położyłam się przed 6, z trudem zasnęłam i oto jestem o 9

Zrobię sobie śniadanko i wracam do nadrabiania
Ej to jakąś manianę odwalasz... czemu w takim razie tylko jedno powitanie jak już byłas dwa razy na nogach?
Pomoc w myciu sałaty..

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kobitki

Prawie dwa tygodnie w oderwaniu od rzeczywistosci i bez neta i prawie caly watek do nadrabiania. Wyskoczylismy sobie z TZ w gory na poltora tygodnia, zaszylismy sie w domq tylko ja i On i Maluszek w brzuszku i delektowalismy sie ostatnim takim wyjazdem tylko we dwoje. Nawet mielismy problemy z zasiegiem, ale mialo to zdecydowanie swoje plusy.
My wczoraj zaczelismy 25 tc, nawet nie wiem kiedy to zlecialo i chyba najwyzszy czas wziasc sie za kompletowanie wyprawki dla Marcela.

U Nas wszystko ok procz tego, ze czasami moj Lobuziak nie chce sie ruszac i ja juz wtedy mam czarne mysli, ale zazwyczaj na drugi dzien nadrabia ze zdwojona sila. Coraz czesciej mam problemy ze spaniem, ulozeniem sie we wlasciwej pozycji, jeszcze do tego wieczorami czasami pobolewa mnie serce ale chyba to nie jest nic groznego? A co do spania, to spicie tylko na lewym boku czy na prawym tez?

Pozdrawiam i obiecuje poprawe w czestosci pisania
Myślałam o Tobie ostatnio Dobrze, że już jesteś i fajnie, że się wyjazd udał.. my byśmy może i gdzies pojechali chociaż na chwilę gdyby nie to, że $ brak

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Widzę, że nikt nie tęsknił, nie pytał o mnie ;-)
No cóż, życie bywa brutalne.
Żyje, tu mnie boli, tam mnie boli, czyli wszystko po staremu.
Kciuki za wizytujące zaciskam
Jak to nie tęskniłyśmy jak tęskniłyśmy?
Głupoty coś opowiadasz czarowniczko

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
No jak Wy to wszystkie robicie, że tak mało tyjecie? Hę? U mnie jakieś +12kg
Niech sobie rozszerzy dietę o gorące kubki i zupki chińskie

Mnie dzisiaj Wojciech budził- "Pora wstawać Skarbie" i dostałam buziaka i przytulaska
Właśnie, podpinam się pod pytanie bo ja mam +12/13 kg w zależności od dnia i też mnie to ciekawi

Wojciech - Gdyby mój syn nie był synem, to by był zarezerwowany dla Twojego Wojciecha..ale że jest synem to nie chcę żeby był gejem

Cytat:
wogóle to zrobiłam się jakaś mocno zamyślona, pewne rzeczy zaczynają mi "wisieć" (włącznie z cyckami, bo stanik mnie wqu...)
moje cycki to już leżą na brzuchu, koszmar

Cytat:
To tylko ze mnie wielka dupa
Nie bądź taka samolubna, oddaj mi trochę tego zaszczytnego tytułu

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A i wiecie jakie jaja. Ja patrze na siebie jak na paszczurka małego, a jak byłam na grillu w niedziele to dwch takich zaczepiało mnie, normalnie podrywali. Uśmiałam sie ja nie wiem co, bo przeciez brzuch wielki, baba mezata i prawie dzieciata, a ci zagaduja
Masz branie

Oliath- gratki za zakupy !

Mela- jak dobrze słyszec takie dobre wieści! Super, że z Malutką wszystko w porządku, a Małgosię masz fantastyczną, bezbłędną i w ogóle ah

Misiaczka- no mój Tż to jest niewzruszony jak go budze krzykiem.. teraz to mnie tak klepie po twarzy jakbym zemdlała a kiedyś to całował, tulił... chyba stwierdził, że ja to specjalnie robię żeby dostać trochę czułości i zmienił taktykę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:44   #2884
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wspolczuje sytuacji z wynajmem i swietnie rozumiem wqrw - u nas zanim sie wreszcie wyklarowalo, co robimy, tez byla dluzsza chwila zawieszenia i to strasznie odbiera poczucie bezpieczenstwa i komfort planowania moze ktos jeszcze bedzie zainteresowany wynajmem albo pan zdecydowany zdecyduje sie szybciej widzac, ze aktywnie poszukujecie innych opcji niz tylko on?...
Wiesz do problemów mieszkaniowych dochodzi problem co z Małgosi przedszkolem bo dowozić kawał to bez sensu itd. I teraz znowu zawieszka. W każdym razie gadałam teraz z mężem, że za miesiąc znowu cos tamten wymyśli i znowu nie będzie wiadomo. Remont możemy sami robić bo co to jest na ściany rzucić KG, zamurować 2 drzwi i pomalować to? Plus panele na podłogę? Jestem córką budowlańca i jakoś mi się to nie wydaje przytłaczające. Na wszystko rozwiązanie znajdę, tym bardziej, że motywacja z racji dziecka w drodze jest. Tata na 100% pomoże. Może nie swoją pracą bo sam jest na krawędzi czy go zwolnią z racji wieku i wezmą kogoś młodszego czy nie, a ma kredyt czy go nie zwolnią, ale radą i ludźmi do pomocy na 100% posłuży.

Co do tycia: 6 kg na plusie (61 kg 174 cm wzrostu), obwód brzucha 92 cm.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-05-07 o 10:46
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:46   #2885
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ale sie wkurzylam! Pisze do baby od wozka meila czy moglabym przyjechac w sobote i czy byla by mozliwosc ogladniecia dwoch kolorow ktore mnie interesuja ( kiedys jak dzwonilam to baba mowi ze wszystkie maja w magazynie zebym wczesniej zadzwonila to przywioza do hurtowni) a ta mi pisze ze kolou lychee ogolnie nie ma i jest tylko na zamowienie (pisala ze czeka sie jakies 5 dni ale co z tego jak chcialabym zobaczyc ten kolor :-/ ) a maracuje ma jedna na stanie dla kogos juz zamowione i ze wsumie moze mi pokazac jak ta osoba do sob nie przyjedzie ! Eh a bylam pewna ze tam kupie wozek i co gdzie ja mam teraz szukac wozek zeby zobaczyc kolor ! bo w smyku widzialam tylko zielony noszzz kurdeee!!

Gdzie w Krakowie jest duzy wybor wozkow?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:47   #2886
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie +10 kg. Kiedy zaszłam w ciążę "planowała" nie przytyć więcej niż właśnie 10 kg, ale już nie ma na to niestety szans. No nic- ZRZUCIMY!
Ja planowałam nie przytyć więcej niż 8 kg, w 22 tc osiągnęłam te kg

Cytat:
Co do łyżeczkowania, to położna mówiła, że nie zawsze się je wykonuje..że po urodzeniu łożyska, jeśli mają podejrzenia, że nie wszystko zostało urodzone, to robią łyżeczkowanie.. Moja przyjaciółka miała, ale z tego co mówiła, to zrobiły jej trochę jakby 'na wszelki wypadek'..
Ale myślę sobie, że chyba dobrze je mieć, szybsze oczyszczenie się, mniejsze krwawienie..tak sobie bynajmniej rozumuję
Ja chyba wolałabym sobie podarować łyżeczkowanie, miałam już robione i mimo znieczulenia, myślałam, że z samolotu spadnę tak mi słabo było z bólu, chyba, że po porodzie odczuwalność bólu przy tym zabiegu będzie mniejszy

Trzymam za dzisiejsze wiyzty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:48   #2887
enlevee
Zakorzenienie

ej tak w ogóle wczoraj mówię Tżtowi, że można jechać do USC przed porodem żeby uznał dziecko, bo jak go później nie wpuszczą do dziecka czy coś to żeby nie miał pretensji do mnie

Tż na to: gdzie to wyczytałaś? na wizażu?
Ja: no tak, a co?
Tż: przyjadę z Tobą do szpitala, przywitam się z całym personelem to zapamiętają.
Ja: no ale lepiej by było gdybyś uznał
Tż: A jak się urodzi murzyn, albo rudy? Nie, jednak wolę poczekać

I w tym momencie stwierdziłam, że mój Tż nie do końca mi chyba ufa.. co za pajac

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-07, 10:50   #2888
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz do problemów mieszkaniowych dochodzi problem co z Małgosi przedszkolem bo dowozić kawał to bez sensu itd. I teraz znowu zawieszka. W każdym razie gadałam teraz z mężem, że za miesiąc znowu cos tamten wymyśli i znowu nie będzie wiadomo. Remont możemy sami robić bo co to jest na ściany rzucić KG, zamurować 2 drzwi i pomalować to? Plus panele na podłogę? Jestem córką budowlańca i jakoś mi się to nie wydaje przytłaczające
Mela, moja astronomiczna blizniaczko

Mialam to samo ze szkola Lali, zagwozdka gdzie w koncu zapisywac, bo szkoly odlegle o ponad 20 km od siebie, a wrzesien tuz tuz.

Zycze, zeby sie szybko i po Waszej mysli rozwiazalo wszystko!!
Kubulek
Stary 2013-05-07, 10:53   #2889
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
A tak wogole to wqrwia mnie moja szanowna tesciowa bo co chwile wypomina mi ze ona to przez cala ciaze tylko 9 kg przytyla i jak urodzila to byla znow laska a ja juz tyle przytylam, ciezko bedzie mi zzucic, ze brzuch mam taki wieeelki bo ona to miala malutki, kurde jeszcze jedna taka uwaga to bedzie mord w rodzinie :banghead:
co za baba wredna. nie wiem, ludzie mówią takie rzeczy żeby podnieść swoją samoocenę czy po prostu ze zwykłej złośliwości?

przejrzałam gazetkę biedronki i będę czaiła się na: kocyki, rożek po kąpieli i koszulę nocną.
Stary 2013-05-07, 10:54   #2890
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja planowałam nie przytyć więcej niż 8 kg, w 22 tc osiągnęłam te kg

Ja chyba wolałabym sobie podarować łyżeczkowanie, miałam już robione i mimo znieczulenia, myślałam, że z samolotu spadnę tak mi słabo było z bólu, chyba, że po porodzie odczuwalność bólu przy tym zabiegu będzie mniejszy

Trzymam za dzisiejsze wiyzty
Moja siostra miala po porodzie lyzeczkowanie i dokladnie te same odczucia co ty wiec tez wolalabym tego uniknac

Stary 2013-05-07, 10:55   #2891
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja postawilam sobie granice 12kg i teraz wiem ze napewno przekrocze

ale wredna baba
Tak jakby każdy miał taki sam typ figury, przemianę materii i w ogóle. Moja mama przytyła 9 kg w ciąży całej, a ja już 13, przy czym zostało mi jeszcze trochę i co? nie liczy się to, ile w ciąży przytyjesz, ale to jak szybko to zrzucisz i dojdziesz do siebie po porodzie, tak jej powiedz

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ale sie wkurzylam! Pisze do baby od wozka meila czy moglabym przyjechac w sobote i czy byla by mozliwosc ogladniecia dwoch kolorow ktore mnie interesuja ( kiedys jak dzwonilam to baba mowi ze wszystkie maja w magazynie zebym wczesniej zadzwonila to przywioza do hurtowni) a ta mi pisze ze kolou lychee ogolnie nie ma i jest tylko na zamowienie (pisala ze czeka sie jakies 5 dni ale co z tego jak chcialabym zobaczyc ten kolor :-/ ) a maracuje ma jedna na stanie dla kogos juz zamowione i ze wsumie moze mi pokazac jak ta osoba do sob nie przyjedzie ! Eh a bylam pewna ze tam kupie wozek i co gdzie ja mam teraz szukac wozek zeby zobaczyc kolor ! bo w smyku widzialam tylko zielony noszzz kurdeee!!

Oj to niefajnie.. niestety nie pomogę, bo nie mam takiej wiedzy, poza tym ja celuję w używany wózek.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-07, 10:56   #2892
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mam wqurq!
Wynajem się opóźni o miesiąc. Mąż rozmawiał z facetem bo coś tam dla tamtego ważnego i pomyślnego załatwił, dowiedział się, a ten mówi że chyba o miesiąc się opóźni i tak dalej. Ja się wkurzyłam bo za miesiąc to ja i grubsza i cieższa itd. A jak mi na końcu powie, że właściwie to odpuszcza? A my tu planowaliśmy malowanie robić, dach zmieniać i co? Jak się dziecko urodzi remontu nie będziemy robić! No masakra!
A nie możecie podpisać w nim umowy? Wtedy niech robi co chce a płacić i tak będzie musiał

Cytat:
Nie boj sie. Madre i dobre dzieci wyrastaja na madre i dobre nastolatki - zawsze troszke odbija, ale wartosci, ktore Malgosi wpoisz, pozostana w niej na zawsze i uchronia Ciebie przed posiwiala od zgryzot skronia, a Malgosie przed zlem tego swiata Ja w to wierze.
Oli tak dobrze podsumowała co Ci chciałam napisać Ale pewnie żeby nie było za pięknie w wieku nastolatkowym parę siwych włosów przybędzie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Właśnie, podpinam się pod pytanie bo ja mam +12/13 kg w zależności od dnia i też mnie to ciekawi
Wszytskie narzekają że tak tyją a jak przyjdzie co do czego to ta +2, tamta -5kg

Cytat:
Wojciech - Gdyby mój syn nie był synem, to by był zarezerwowany dla Twojego Wojciecha..ale że jest synem to nie chcę żeby był gejem
Miło mi się bardzo zrobiło
Ale żeby nie było tak różowo ostatnio Wojciech komplementując spaghetti i mówiąć jak bardzo (dużo) mu smakuje mówi: Mamo jest tak pyszne ile masz lat i jak duzy masz brzuszek

Cytat:
Nie bądź taka samolubna, oddaj mi trochę tego zaszczytnego tytułu
Oddaje z kilkoma kilogramami w gratisie

Kallisto- co za wredna baba Chyba przyjemność jej sprawia takie gadanie, bo się dowartościować chce

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-05-07 o 10:59
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 10:57   #2893
yevele
Zadomowienie

cześć
Chciałam się pochwalić, a mianowicie dzisiaj po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca w tramwaju, brawa dla tej pani
a do tego zaczynamy 30 t

mela, ale szczuplaczek z Ciebie
Stary 2013-05-07, 10:58   #2894
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry brzuchatki! witam sie po moim dlugim weekendzie
nie nadrabiam - bo za duzo znow natworzylyscie....

Powiem wam ze snilyscie mi sie w nocy - bylysmy umowione na spotkanie u ktorejs szczerze wydaje mi sie ze to bylo mieszkanie Margosi ale glowy sobie nie dam uciac.....
i sobi eu niej biednej nalot zrobilysmy

wiec widzicie ze o was myslalam
A bylo biurko? to napewno u Margo

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:00   #2895
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
cześć
Chciałam się pochwalić, a mianowicie dzisiaj po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca w tramwaju, brawa dla tej pani
a do tego zaczynamy 30 t

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:01   #2896
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
czy ktoś mnie jeszcze pamięta? Widzę, że nikt nie tęsknił, nie pytał o mnie ;-)
No cóż, życie bywa brutalne.
Żyje, tu mnie boli, tam mnie boli, czyli wszystko po staremu.
Kciuki za wizytujące zaciskam
Pewnie nie uwierzysz,ale dzis sie obudzilam i mysle...cho.lercia. a gdzie Czarownica....tak,ze zrobilas falstart,jutro bys widziala ze tesknimy:p

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:03   #2897
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
co za baba wredna. nie wiem, ludzie mówią takie rzeczy żeby podnieść swoją samoocenę czy po prostu ze zwykłej złośliwości?

przejrzałam gazetkę biedronki i będę czaiła się na: kocyki, rożek po kąpieli i koszulę nocną.
Musze sie przeleciec do biedry po gazetke bo na tel mi sie nie laduje

Cytat:
ale wredna baba
Tak jakby każdy miał taki sam typ figury, przemianę materii i w ogóle. Moja mama przytyła 9 kg w ciąży całej, a ja już 13, przy czym zostało mi jeszcze trochę i co? nie liczy się to, ile w ciąży przytyjesz, ale to jak szybko to zrzucisz i dojdziesz do siebie po porodzie, tak jej powiedz

Bo ona w ogole jest NAJ... najpiekniejsza, najwspanialsza, najpracowitsza ale tez najbiedniejsza, najbardziej schorowana, najbardziej ja boli to czy tamto... No to sie wyzylam troszke

Oj to niefajnie.. niestety nie pomogę, bo nie mam takiej wiedzy, poza tym ja celuję w używany wózek.

Stary 2013-05-07, 11:03   #2898
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Gratuluje wszystkich udanych wczorajszych wizyt i wszystkich rozpoczętych tygodni.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Jeszcze miałam napisać, że na szczęście glukoza wyszła mi ok po 2 godzinach 119. Zrobili mi w szpitalu więc luzik, choć ciężko mi było wypić to swinstwo. Do połowy było ok, najgorsza była końcówka

Idzia nie płaciłam za pessar. On jest w pelni refundowany. Jak chodzisz prywatnie to powinien Cie lekarz skierować do szpitala i tam Ci założą. Nie wiem czy może zalozyc lekarz w gabinecie prywatnym, bo tak to może trzeba by było i płacić

Pisałyście o łyżeczkowaniu, koleżanka z sali ktora urodziła w sobotę miała łyzeczkowanie bo nie wyszło całe łożysko. Zrobili jej to zaraz po porodzie i mówi, że bolalo ale dało się wytrzymac. Generalnie lepiej wyłyżeczkować nawet w razie W niż gdyby miało dojść do jakiejś infekcji/zapalenia w skutek pozostałości a macicy.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:04   #2899
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V

Cytat:
Nie dziwię się, też próbowałabym ją uszczelić

Cytat:
Co do tycia: 6 kg na plusie (61 kg 174 cm wzrostu), obwód brzucha 92 cm.
Bo ty to z tych chudzinek

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Jak uważacie robić USG 4D III trymestru? Jeżeli tak to dokładnie między którymi tygodniami się to robi. Miałam już USG 4D w II trymestrze. Jak myślicie?
Ja nie robię, będę miała robione na normalnym sprzęcie w 32 tc.

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj sietuje bo zostalo mi 100 dni do konca i

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
U Nas wszystko ok procz tego, ze czasami moj Lobuziak nie chce sie ruszac i ja juz wtedy mam czarne mysli, ale zazwyczaj na drugi dzien nadrabia ze zdwojona sila. Coraz czesciej mam problemy ze spaniem, ulozeniem sie we wlasciwej pozycji, jeszcze do tego wieczorami czasami pobolewa mnie serce ale chyba to nie jest nic groznego? A co do spania, to spicie tylko na lewym boku czy na prawym tez?

Pozdrawiam i obiecuje poprawe w czestosci pisania
Ja śpię ogólnie na praym, bo na lewym mam problemy z oddychaniem

Cytat:
Witamy sie dzis w 31 tc
Cytat:
Tż na to: gdzie to wyczytałaś? na wizażu?
Ja: no tak, a co?
Tż: przyjadę z Tobą do szpitala, przywitam się z całym personelem to zapamiętają.
Ja: no ale lepiej by było gdybyś uznał
Tż: A jak się urodzi murzyn, albo rudy? Nie, jednak wolę poczekać

Cytat:
Ale żeby nie było tak różowo ostatnio Wojciech komplementując spaghetti i mówiąć jak bardzo (dużo) mu smakuje mówi: Mamo jest tak pyszne ile masz lat i jak duzy masz brzuszek

Cytat:
cześć
a do tego zaczynamy 30 t

A ja dzisiaj zaczynam 29 tc
Stary 2013-05-07, 11:06   #2900
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Mam już wyniki glukozy, powiedzcie mi, proszę, czy dobre:
na czczo- 66,5
po 1 h- 124,6
po 2 h- 96,6

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Byłam u dr...
Zapalenie spojówek potwierdzone, mam zakrapiać. Gorzej z "resztą" - mam zapalenie oskrzeli, szmery w lewym płucu - GENIALNIE! Tego dr z dyżuru powinnam skopać po tej starej dupie, skurczybyk odmówił osłuchania mnie... Dostałam antybiotyk (Amoksycyklinę 1000) na 7-10 dni, leki na kaszel, osłonowe... I mam leżakować, ale się nie da, bo jak leżę to mnie zgaga zabija. A kaszel mam taki, że mi zawór nie trzyma i cały brzuch mnie boli. Cały czas czuję w gardle kluskę, której za cholerę nie mogę odkrzusić i mnie atakuje taki duszący kaszel Do tego katar spływa w obu kierunkach - męczarnia, oby 2 doby przetrwać, potem antybiotyk już powinien dać efekty.
zdrówka!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwile bo zaraz kończę prace a jestem w polu z robota

Byłam na wizycie u mojego gina i na szczęście WSZYSTKO JEST OK
Szyjka długa "jak stad do Berlina", nie ma rozwarcia wszystko trzyma jak nalezy ale tak sie zestresowalam ze miałam u niego ciśnienie 140/90 najwidoczniej to był dziwny sluz i mam zakaz czytania internetu

Majunia jest dalej dziewczynką, waży już 830 gr czyli pięknie idzie środkowym centylem ma długie nóżki i jest urocza. Ruszala paluszkami i dr stwierdził ze pewnie liczy ile jej zostało do zobaczenia mamusi na koniec zasłonila buziunie raczkami jakby chciała powiedzieć ze już starczy podgladania
Zmieniła pozycje na ułożenie posladkowe i kopie mnie nuziami po watrobie
za udaną wizytę
właśnie sobie uświadomiłam, że gin nie sprawdził mi ciśnienia

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Hejka byłam na wizycie dzisiaj, recepta na leki, badanie na fotelu i informacja, że po 30 tygodniu przy tych moich spinach brzucha najprawdopodobniej pójdę profilaktycznie do szpitala, żeby mi dali fenoterol na skurcze...nie ogarniam. Mam nadzieję, że się obędzie.
Dzisiaj dałam czadu i prawie cały dzień coś robiłam, chodziłam, mały z kolei też pobudzony, fikał w przychodni i teraz jak nigdy
Glukoza ok, na czczo 92, po 1 h 136, a po 2h 119 (trochę mnie ten wynik po 1h zastanawia ale ginka nic nie mówiła).
I niestety anemia coraz większa, zaczynam intensywną walkę.

Jutro od rana jedziemy z TŻ na usg prywatnie, liczę że będę miała film, bo gapa za każdym razem nie zapytałam czy na swoją czy ichniejszą płytę da radę nagrać
Trzymam żeby jednak obyło się bez szpitala

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
chcę się pochwalić, że byłam dzisiaj u zębologa i miałam tylko jedna maleńką dziurke i wszystkie zęby zdrowe, jeden ma przebarwienie ale mówi ze nie widzi konieczności robić tego juz i teraz

Zuzia pozdrawia Was wypiętym tyłeczkiem, już drugi raz dzisiaj miałam mega krzywy brzuch, jak kiedyś mi sie uda to Wam zrobie fotke dupeczki mojej córeczki
dla zdrowych ząbków

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że mój wujek przyszywany (ale lepszy niż prawdziwy, prawie jak tato) miał zawał dziś. Gdyby nie ciocia umarłby, była przy nim i wezwała karetkę. Zawiozła go do szpitala 50km (bo lepszy niz nasz) na sygnale, w czasie drogi akcja serca ustał, ale udało się go skutecznie reanimować. Najblizsze dwa dni będą decydujące. Zrobili mu jakiś zabieg na sercu. Ta pogoda, jednago dnia zimno, kolejnego upał ludzi wykańcza.
dla wujka..żeby wyszedł z tego stanu

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami z lekkim bólem gardła :/
Jestem po wizycie. Dobre wieści są takie, że z małą wszystko w porządku. Waży już ponad 2300g Na ktg początkowo się zbuntowała i nie chciała pokazać gdzie ma serduszko Pani położna chyba z 10minut szukała, a jak już znalazła to mała się obraziła i nie chciała się ruszać ale i tak nie wytrzymała i po jakimś czasie zaczęła się wiercić. Na koniec dostała czkawki i przez to jeszcze bardziej się zdenerwowała Nadal odwrócona jest główką do dołu.
I z dobrych wieści to by było na tyle.
A złe to takie, że brzuch mi twardnieje. Czasami bardzo często. Myślałam, że to mała się tak wypycha, ale jednak nie. Do tego jak mi twardnieje to ciężko mi się przy tym oddycha. Ginka kazała na to brać nitrendypine czy jakoś tak. Zobaczymy czy to pomoże.
Mam nadzieję, że Milenka wytrzyma jeszcze co najmniej dwa tygodnie w moim brzuszku a później to już się śmiało może rodzić.
W ciągu trzech tygodni przybrało jej się 700 gram
jejku wciąż nie mogę uwierzyć, że takie zaawansowane ciężarówki są wśród nas
Maluszek niech jeszcze siedzi w brzusiu..nie ma co się pchać na ten świat za szybko.. tuski, podatki, prawo dżungli... nic przyjemnego

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:07   #2901
surka
Zakorzenienie

Mela

Gratuluję udanej wizyty Ładnego klocuszka i przedewszystkim wsparcia małego serduszka

A teraz muszę się z wami pożegńać. Miłego dnia
Stary 2013-05-07, 11:08   #2902
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Wszytskie narzekają że tak tyją a jak przyjdzie co do czego to ta +2, tamta -5kg

Miło mi się bardzo zrobiło
No własnie, każda narzeka, a póki co ja, Ty i Neni prowadzimy w tyciu.. powiem szczerze, że to podium jakoś mnie nie zachwyca

Docenił Cię, o co Ci chodzi tylko że On ma inne poczucie docenienia jeszcze hahaha

Cytat:
cześć
a do tego zaczynamy 30 t

Brawa za tydzien !

Mi nikt miejsca nigdzie nigdy nie ustąpił zawsze patrzą na brzuch po czym odwracają głowę. Wczoraj staliśmy w kolejce w lidlu z Tżtem dokładnie 40 minut i oczywiscie co? nikt.. milutcy ludzie w Krk jak zwykle..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-07, 11:09   #2903
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
cześć
a do tego zaczynamy 30 t

dla tej pani i za tc

Uciekam ogarnac mieszkanko i jakis obiadek ugotowac. Wpadne wieczorem, pa

Stary 2013-05-07, 11:10   #2904
dzoan
Zakorzenienie

Sorryyyy... możecie na chwilę przestać spamować? Człowiek nawet przez chwilę nie może spokojnie ponadrabiać
Zaraz będę musiała nadrabiać dzień dzisiejszy, a przecież tu jestem
Buziunie Wam się nie zamykają! No ileż można nawijać

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:10   #2905
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

witam się z rana!

mi tylko raz zdarzyło się, że ktoś ustąpił miejsca, na co dzień wszyscy udają że nie widzą.. niestety

mamy ciąg dalszy ekscesów z sąsiadem co nam zalał ogródek...
na wojnę iśc nie chcemy, wiec on po swojej stronie drenaż i beton, a my znów bedziemy musieli wyłożyć kase aby podniesc poziom ziemi ;(
brrr ale kumulacja się nam zrobiła..

biorę sie za sprzątanie na górze, ale nie chce mi się BARDZO!!!

już nie mogę się doczekać jutra, bo rano na 9 idę na USG !!! nie widziałam Leośka już ponad dwa miesiące !!!

roxi - trzymam kciuki za poprawę!
malinka - ale kolos !!

trzymam kciuki za wyniki i dzisiejsze wizyty !!!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-07 o 11:12
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:11   #2906
Oliath
Zakorzenienie

Hahaha, ze tak sie zasmieje ponuro... wlasnie odezwal sie mailem moj tato, obrazony i urazony nasza decyzja o odrzuceniu jego wielkiego, wspanialomyslnego daru, jakim przeciez jest dom, co z tego, ze obciazony hipoteka, wybudowany bez koniecznych zezwolen, niezgodnie z projektem, nieistniejacy w Ksiedze Wieczystej, obwarowany warunkiem splaty ojca kilkudziesieciotsiecznych dlugow roznego pochodzenia, na dodatek niewykonczony (tarasy, elewacja, czesc instalacji) lub juz do remontu (okna z czasow, gdy sie bralo co bylo, a nie co sie chcialo, panele wybrzuszone od nieszczelnosci, duzo innych atrakcji).
No ok, ze jest rozczarowany rozumiem.
Ale ze zamiast nic nie mowic albo podziekowac za splacenie kilku miesiecy jego zaleglosci w pradzie, wprost mi wywala, ze zadna laska, bo mu to jestem winna, to juz mnie do furii doprowadzilo.
Nie oczekuje i nie chce podziekowan, ale przykro, kiedy ktos ma tak roszczeniowe podejscie.
Tym lepiej, ze nie dalismy sie wsadzic na minę z tym cudownym darem niebios
Kubulek
Stary 2013-05-07, 11:11   #2907
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Sorryyyy... możecie na chwilę przestać spamować? Człowiek nawet przez chwilę nie może spokojnie ponadrabiać
Zaraz będę musiała nadrabiać dzień dzisiejszy, a przecież tu jestem
Buziunie Wam się nie zamykają! No ileż można nawijać
szybko szybko, czytaj czytaj!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-07, 11:13   #2908
krysiaa2608
Raczkowanie

Przepraszam, że piszę dopiero teraz - zaraz Was nadrobię

Wczoraj wzięliśmy się za pranie pościeli itp, a na 19:30jechaliśmy na pierwsze zajęcia SR. Ogółem jesteśmy z niej zadowoleni póki co - posłuchaliśmy o szpitalach, badaniach i wstępnie o porodzie. W nocy pojechaliśmy na IP o 1 obudziłam się z piekącą ręką i stwierdziliśmy, że nie ma co się męczyć kolejną noc i niech mnie zobaczy lekarz. Ogólnie pani mnie zobaczyła, stwierdziła od razu, że to pokrzywka/uczulenie, na moje pytanie od czego mi się to robi usłyszałam, że "możliwości jest milion: proszek do prania, pyłki drzew, owoce pryskane..." no i zaproponowała mi pomoc w postaci podania sterydów domięśniowo. Nie zdecydowałam się na to, za bardzo bałam się o małą, TŻ też stwierdził, że jedziemy do domu i coś poradzimy. Najlepsze chyba w tym wszystkim było to, że na ta propozycję stwierdziłam, że się boję, a pani doktor na to: "też bym się na pani miejscu bała" ....
Przyjechaliśmy do domu, spacer po dworze pomógł na dolegliwości BARDZO, wróciliśmy do domu, nawet zasnęłam. po 2 godzinach obudziłam się i lewa noga (spałam na lewym boku) była w uczuleniu, zeszło po chwili, poszlam spać dalej i o 9 zobaczyłam, że prawa noga (spałam na prawym boku) jest w uczuleniu, zeszło. Ogółem zauważyłam, że wychodziło mi to dziś kiedy nogę miałam w miejscu gdzie wcześniej leżał pies - nie sądzę, żeby uczulenie było na psa (shih tzu w ogole nie powinien uczulać), ale może po prostu z dworu przyniósł w sierści np jakiś pyłek ? Na SR wczoraj położna mówiła, że teraz pyli lipa, która bardzo uczula. Dziś też jak założyłam spodnie to mnie zaczęło drażnić, a nie były to spodnie świeżo wyprane, tylko takie, które nosiłam od paru dni, więc może faktycznie to jakiś pyłek, który przynosimy do domu... Walczymy dalej

Ogółem bez sensu dla mnie jest pójście do mojej gin - oglądała mnie wczoraj lekarka rodzinna, położna na SR i lekarze na IP, więc i tak nic więcej się nie dowiem od niej... każdy mówi to samo - zmienić proszek, zmienić pościel, obserwować, pić wapno - więc chyba bez sensu się do gin specjalnie umawiać

idę was nadrabiać w miarę możliwości

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:13   #2909
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mela, moja astronomiczna blizniaczko

Mialam to samo ze szkola Lali, zagwozdka gdzie w koncu zapisywac, bo szkoly odlegle o ponad 20 km od siebie, a wrzesien tuz tuz.

Zycze, zeby sie szybko i po Waszej mysli rozwiazalo wszystko!!
Nie dziękuję! Ze złości idę sprzątać bo chałupę zapuściłam. Przecież w tym tyg mieliśmy się wyprowadzać!

Cytat:
A nie możecie podpisać w nim umowy? Wtedy niech robi co chce a płacić i tak będzie musiał
No właśnie nie możemy. Bo przystosowanie budynków zajmie mu 2 tyg więc umówiliśmy się, że dopiero jak ruszy to umowę podpiszemy. W planach było, że wprowadzić się chcą jakieś 5 dni przed więc wstępnie miał to być 15 maj i od tego czasu miała być umowa podpisana. No nic idź ludziom na rękę to ci tą ręką swoją d..ę podetrą.

Cytat:
cześć
Ale czuję się już ciężko i zadyszki mam często.

Surka idziemy łeb w łeb.

Zjadłam sobie bambino na pocieszenie idę sprzątać. Dziś na obiad placki ziemniaczane.
Wczoraj ugotowałam gar pomidorówy co by na 2 dni zostalo, a z poślizgiem na 3. Mąż tyle zjadł wczoraj sam (ja 1 mały talerzyk przedy wyjściem zjadłam), że 1 talerz zupy na dziś został. Żarłok, no ale zupa była pychotka. Zawsze mi najlepsze wychodzą jak przyprawiam, a nie próbuję Nie wiem od czego to zależy. Dopiero jak wyłączam gaz to biorę łyżkę i sprawdzam i zwykle okazuje się rewelacja. No cud kuchara ze mnie
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 11:15   #2910
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

a bylas w entliczku??? ewentualnie swiat dziecka w hucie na aleii roz....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości