|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
Cytat:
Maluch do 3 kg mi wystarczy!
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
|
#2913 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Podoba mi się ten w kolorze lyche Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzien dobry żabki
![]() Witamy sie z Laurką Chciałam wczoraj zajrzec ale padłam na pychol....Ale zamiast łazienki ogarnełam szafki w kuchni.A dzis w planach mam nauke,referat a na 17 SR
|
#2915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od siebie moge jeszcze dodac SMYK w factory w Modlniczce. ogladalam tam ostatnio Cadeta niebieskiego ostatecznie zdecydowalam sie na Jedo fyn. W swiecie dziecka maja ale tylko po jednym, wybranym kolorze. Na 15 ide na USG IIItrymestr wiec od rana siedze w nerwach Malej nie widzialam 2 miesiace! a wogole to dzien dobry wszystkim, siadam do nadrabiania |
|
|
|
|
#2916 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty 12 kg przytyłaś? Przecież wyglądasz jak ... jak ...no super wyglądasz ![]() Cytat:
Ja jestem, podczytuję, trochę jednak nadrabiam i siedzę na allegro. Szukam szlafroka jakiegoś do szpitala ale chciałabym żeby był też na później. Chciałabym też na dniach skończyć wyprawkę całkiem, bo 30 tydzień to już nie żarty-moja chrzestnica urodziła się w 32tc
|
|||||
|
|
|
#2917 | ||
|
Zakorzenienie
|
wrzucam foto poniżej
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to jeszcze nic nie mam do torby szpitalnej, a wyprawkę będę kompletować w 37 tygodniu
niech lepiej ten mój Bez siedzi na d*psku jak mu dobrze
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli jednak pokrzywka, to o czym pomyslałam na koncu |
|||
|
|
|
#2920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kalisto a moja teściowa przytyła w każdej ciąży po 5 kg - to dopiero wyzwanie
Ona nic nie komentuje mojej wagi- nooo poza "Cześć grubasku" ale mój mąż już się pytał raz jak to jest-Młody waży niewiele, a ja mam tyle kg na plusie No ale u mnie w rodzinie chodzi się grubo i odstawać nie będę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam ten sam problem Cytat:
![]() Oliath bardzo dobrze zrobiliście ![]() Mela nic nie poradzisz, nie nerwuj się, bo szkoda Małej |
|||||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To po ile kupujecie pieluch??? Maluch będzie "na tetrze"? Ja tetrówki kupiłam dwie do osuszania ciałka po kąpieli (na sam początek - super sprawa), dwie małe 40*80 do wycierania dzioba małego po jedzeniu mleczka i dwie kolorowe "na wypadek" - właśnie do buzi itp, ale raczej na póżniej (mniej na nich widać plamy z marchwi i innych cudów). Przy Norbercie nakupiłam jak szalona chyba z 15 tetrowych i 5 flanelek i głównie leżały. A flanelki mam w super stanie do teraz, więc nie kupuję. |
|
|
|
#2922 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za zębole! Cytat:
za wizytę! I trzymam za brzuchol, żeby się uspokoił! ![]()
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath szkoda, że ojciec nie docenił tego co mimo wszystko dla niego zrobiliście i jaką gotowość wykazaliście aby mu pomóc. Przykre to, bo to są sytuacje, w których rodzina powinna być przy sobie niezależnie od takich jakby nie patrzec przyziemnych spraw. Myślę, że jakiś dobry duszek nad Wami czuwa, bo mogłyby być z tego duże kłopoty!
Krysia- kurcze, mam nadzieję, że to szybko Ci przejdzie, bo męczysz się z tego co widzę.. ![]() surka- za tydzień !
|
|
|
|
#2924 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Surka- tygodniaIdzia- za wujka
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-07 o 11:41 |
|||
|
|
|
#2925 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez czasem mam schizaaa Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40668618]U mnnie było tak: (tylko ja miałam łyżeczkowanie macicy po porodzie, nie wiem, czy po każdym porodzie się to wykonuje - w razie czego: miałam Dolargan i nic nie bolało) 3,5 tygodnia krwawiłam, z tym, że takie mega mocne to parę dni, może tak jak okres, potem to już raczej brązowe plamienia. Po 3,5 tygodnia - powróciło mega krwawienie i do dziś nie jestem pewna, ale zdaje mi się, że to była pierwsza @, bo potem dostałam regularnie za miesiąc. No ale ja nie karmiłam, a przy kp możecie zapomnieć na jakiś czas o @ :) Więc generalnie tak: ze 3 paczki tych mega dużych Belli, potem takie nocne, a potem już normalne podpaski. No i żadnych tamponów, wszystko musi wylecieć..[/QUOTE] Brzmi to strasznie.... Perse...wybacz pytanie-to taka moja ciekawosc-a to czyszczenie to w uspieniu czy byłaś swiadoma? Cytat:
Mnie tez czas szybko zleciał,odwiedziła mnie przyjaciołka ze Sląska :D A Tz cały czas chodzi powtarza ze juz chce dzidzie ale oczywiscie on poczeka i niech Laura siedzi grzecznie do terminu :) Cytat:
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, fajne na ciążową figurę
podjadę w takim razie w weekand i zobaczę czy będą u mnie te sukienki. dzięki
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Oplułam monitor A mój Mały mnie dziś lekko przestraszył, bo nie kopał skoro świt. Ba! Nie kopał też o 8 ani o 9 Dopiero po śniadaniu się rozhulał, co też jest do niego niepodobne, bo po śniadaniu to on śpi.Nie to żebym spanikowała, bo wiem, że Maluszek nie zawsze musi mieć ochotę wstać o 5, ale po tej historii u majówek to już zgłupiałam i stwierdziłam, że jednak wyrodna jestem i powinnam na IP pędzić skoro moje dziecko jest nieaktywne przez 3 godziny, a zawsze jest aktywne w tych godinach
|
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie z serii jestem nieobyta- czy te różki kąpielowe dostępne w biedronce służą też jako ręcznik do osuszenia po kąpieli? czy tylko jako nakrycie takie od zimna?
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jassssssne chcesz się po prostu wbić na podium
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopakować muszę to czego używam, czyli ładowarkę, jaśka, szczotkę i pastę, żel, szampon, grzebień, kartę ciąży, zwykłą bieliznę. No i żarcie jakieś - woda, sok jabłkowy, sucharki. Dokupić muszę ze 2 koszule i szlafrok, bo mam tylko gruby (w sobotę się wybieram) i pieluchy z chusteczkami dla małej. I co najlepsze mam spakowane dwie pełne torby, wprawdzie są małe (takie: http://img.szafa.pl/ubrania/1/006858...i-oriflame.jpg), ale... gdzie reszta??? |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- no to wytrzyj go teraz ładnie
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() widzę, że waga na tapecie ![]() ja pewnie z +13 kg juz mam ;/ moja mama tez bardo mało przytyła, mowila ze po powrocie do domu juz mogla ubrac swoje stare spodnie..... juz widze jaki moj brzuch bedzie obwisly ;/ musze sie zaopatrzec w ten pas ciazowy, zeby troche ukryc go, tym bardziej bedize lato no i trzeba bedzie sie troche rozebrac- spodenki, krotki rekawek a wszystkie niedoskonalosci bedzie widac!! moj maly od kilku dni jest spokojny troche pokopie i nic wiecej ![]() w ogole dzis milam sen, ze urodzilam go, mial czarne wloski, pil tylko z jednego cyca bo z drugiego sie nie dalo ;/ no i byl taki grzeczny, ze caly czas sobie spal juz sie nie moge doczekac mojego kochanego sarbusia ![]() my nadal zastanawiamy sie nad samochodem, tż woli vectre kombi mi w sumie obojetnie bo w koncu moc tez ma ;pkurcze nie zdalam tej filozofii i poprawka alebo 22 czerwca albo po wakacjach, co mysliscie? boje sie ze nie zdam i moge miec problemy z stypendium socjalnym ;/ |
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze jak ten czas zleciał Juz niedługo sie kochana wypakowujesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Roxi-zdrówkaaaa ![]() Kaliiisto moja tesciowa po raz kolejny mi wspomniała historie z zycia-z pierwszym dzieckiem cały dzien pracowała przy tytoniu(mieli uprawe) a na drugi dzien poszła rodzic. Z najmlodszym synem pracowała w sklepie az do dnia porodu.Po dniowce wrociła do domu,dała dzieciom obiad i o 19 (w dniu porodu) chwyciły ją bóle... Nie wiem czy to jakis kontekst do tego ze ja siedze w domu i sie oszczedzam???????? ![]() Tz mowi ze oona poprostu mi to opowiedziala ale ja odbieram to inaczej.......
|
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skylie ale masz wzrostu? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-07 o 11:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Ładnego klocuszka i przedewszystkim wsparcia małego serduszka
Maluch do 3 kg mi wystarczy!

Przecież wyglądasz jak ... jak ...no super wyglądasz 

niech lepiej ten mój Bez siedzi na d*psku jak mu dobrze

i cały brzuch mnie boli. Cały czas czuję w gardle kluskę, której za cholerę nie mogę odkrzusić i mnie atakuje taki duszący kaszel 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)