|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Askaadopcje
Śliczna ta Twoja córa |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje tez tak uwazam
![]() ![]() ![]() Kurna ale sobie zrabalam jedzenie i musialam sie babrac, kupilam ostatnio pomidorki koktajlowe w lidlu w promo za 1,39. a ze robie makaron orkiszowy z warzywami to stwierdzilam, ze zuzyje te pomidorki, bo na surowo jesc nie moge przez ten cholerny woreczek zolciowy ... No i wzielam pol opakowania, to jakies 30 szt, pokroilam na 4 i wrzucilam do duszacych sie warzyw ... oczywiscie nie pomyslalam, ze skora bedzie odchodzic ... teraz wybiralam dobre 5 min mini skoreczki pomidorowe, a i tak jeszcze od groma zostalo Co do pizzy jestem zdeklarowana pizzo maniaczka .... Pisalam juz deli na FB, ze jak zakoncze karmienie cycem i bede po tej laparoskopii to 1 ide na pizze, 2 wypija flaszke wodki i na koniec zapale jointa i padne na pysk
|
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
mm pepti nie podawałam ale dzisiaj mam zamiar spytać się lekarza co mysli o conford, dawała któraś je dziecku
|
#1178 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Masz śliczną córeczkę! Cytat:
Cytat:
Lady,kochana, pytałam wczoraj ale może nie zauważyłaś. Chce kupić strój tankini. Z tego co kojarzę to Ty taki masz. Gdzie kupiłaś??? Bo szukam szukam i znaleźć nie mogę ![]() Cytat:
Cytat:
za wagę! A wiesz? Byliśmy dziś z Darią na szczepieniu i wiesz ile waży?? 5900 PIONA! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Moja Daria też zawsze przed kamerką milknie i patrzy uważnie co ja od niej chcę Cytat:
Cytat:
Byliśmy na szczepieniu. Daria płakała jak zawsze...bidulka Waży 5900 Więc ładnie przybiera.
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pędzicie
ledwo 2 h mnie nie było a tu 3 str do nadrobienia gadulice jedne ![]() kurczę ale się zmachałam :/ zero kondycji a poza tym nienawidzę tego durnego miasta bijkora jak tam matma? |
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
JA TEEEEEEEŻ
![]() Ale głodna jesteeeeeem. Masakra. A dziś na obiad ziemniaczki, rybka i surówka. A teraz lecę ćwiczyć ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Właśnie bijkora jak tam poszło?? ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Black, jak tam z tym Twoim brzuchem?? Miałaś jeszcze takie bóle jak wtedy??
|
#1181 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagę i za wzrost ![]() Cytat:
![]() ja też coś dobrego bym zjadła i zapiła zimną pepsi ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie segregowałam pranie i coś mi się przypomniało
Ostatnio mój mąż wrócił z pracy i mówi do mnie: "co ty mi za skarpety do szuflady wrzuciłaś,jakieś ciasne cholery?" tak patrzę na te jego syry-toż to moje stopki mamy takie same firmówki tylko ja różowe logo a on granatowe... Rano w pośpiechu wyjął i nie zwrócił uwagi (a ja musiałam pomylić przy układaniu) i w ten sposób wyszedł w 40tkach a wrócił z rozmiarem 43 jeeee.baniec
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Waszym dzieciom też puchły te miejsca po nakłuciu po szczepionce?
Mojej strasznie spuchła jedna nóżka. Nie wiem, czy to normalne - tak mocno mi płacze, że nie mogę jej uspokoić, dałam czopek i zobaczymy, czy pomoże, oby...
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie spuchło ale ja profilaktycznie po powrocie do domu zaraz posmarowałam altacetem tak radziła pediatra
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby ten czopek pomógł bidulce
|
|
#1186 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Kochane...
Smutna uroczystość... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo ciumka cały czas ![]() A co do różyczki, im wcześniej mała przejdzie tym lepiej. Ale mimo to trzymam kciuki,żeby nie musiała chorować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie Black, moja nie miała żadnych opuchlizn po pierwszym szczepieniu. Nancy dzisiaj polski był a nie matma:P Ale to nie zmienia faktu - Bijkora pisz jak było? |
|||||
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do lekarza i tak może być - opuchlizna może być nawet twarda i jest to normalne.
Mam okładać czymś zimnym, to zejdzie, no i tego czopka dałam jej, to pomógł, kilka minut temu przestała płakać, moje biedactwo... Aż zachrypła. ![]() Fewcia, moja po 1. też nie miała, a tu taka nóżka spuchnięta, ale już się nieco zmniejszyła ta opuchlizna, noszę ją z gołą pupką, powietrze dochodzi, może dzięki temu schodzi... Silver, nie miałam tego bólu już ani razu, ale jak się powtórzy, to lecę do lekarza... Mam nadzieję, że się jednak nie powtórzy.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-07 o 14:38 |
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dalej zastanawia gdzie Bokeh wywiało
hmmmm
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie o zjadłam? Resztę lodów z Biedry wiśniowych bo w zamrażalce były Dziecko moje po raz pierwszy chwyta zabawkę dwoma rączkami naraz Słuchajcie, jakie macie gryzaki? Macie te do chłodzenia w lodówce? Chyba czas jakiś kupić, bo mi rośnie boberek (wszystko ora dziąsłami jak bóbr korę )I jakie fajne dźwięki wydaje - na różnych częstotliwościach, takie śpiewne ![]() Wszystko bierze co jej do rączki podam, uwielbiam to! I ciągle ćwiczymy głowkę. Podnosi od razu jak leży na brzuszku ale się chwieje jak pijany zając - jedną rączką jakby się mniej podpiera i to pewnie dlatego. Ale walczymy dzielnie. Kurdę, mówiłam, że kocham moje dziecko?<3 Tż jej kupił kapelusik ostatnio w smyku jak byliśmy na spacerze, nie było za bardzo wyboru, więc mamy biały w niebieskie kropy z różową kokardką z boku
|
|
|
|
|
#1192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam kilka wlasnie tych "lodowkowych" ale jakos tak srednio mi sie usmiecha ich podawanie bo wtedy slini sie jeszcze bardzoej i przez to czesciej sie krztusi i sie boje mu to dawac do dzioba ![]() dziekuje Ci Kochanie Ty moje ale za dluga droga. z reszta nawet jakbys priorytetem wyslala to i tak pewnie na poccie by mi ja zjedli Cytat:
ja na hot wingsy sie rzuce! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem wam że czytanie ze zrozumieniem poszło mi spoko, a wypracowanie było z Przedwiośnia Oczywiście tej lektury nie przerobiłam, nawet streszczenia nie przeczytałam, chociaż wszystkie inne miałam juz w małym paluszku. Stawiałam na coś innego. Ale dużo napisałam, lałam wodę jak trzeba, źle nie będzie Przed matmą trzęsę portkami..Byłam z Małą wczoraj na szczepieniu, dziele było moje Maleńswo Trochę kwiknęła przy pierwszych dwóch wkłuciach, a po tym trzecim najgorszym chwilkę popłakała a ja razem z nią.. Ostatnio coś mam takie humory.. Teraz ma trochę podwyższoną temperaturkę, ale jest bardzo grzeczna i nie marudzi. Waży już 6900!! Duża babka Przyszła mi paczuszka z hippa, własnie z tymi kuponami rabatowymi, 2 poradnikami na temat mm, a druga o żywieniu, do tego jeszcze różowa łyżeczka ![]() Jest też taki kupon, że jak się go weźmie ze sobą do Rossmanna to żeż dają jakąś pakę..
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i brawa dla Twojej Pannicy! Kawal kobitki juz z niej |
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
heja laseczki nadaje z parku. jest chyba 500 stopni. ubralam sie w dlugie spodnie i trampki do kostek i plyne ... zamiast spalac obiad to siedze na lawce i wizazuje ... mala troche marudzila, nie chciala spac, potem dostala czkawki, dalam do cyca wziela 3 lyki i zemdlala ... wiecie nie zdawalam sobie sprawy ze w srodku miasta w malum parku jest tyle wiewiorek <3
aha nie wiem ktora pisala o watku lozkowe wpadki .. bo przez niego wychodze na debila bo siedze i wyje ze smiechu do telefonu :-D Bijkorka gratki za polski ;-)
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć wzywał i zapomniałam.
Black: współczuję - biedna Mała. Powiem Wam, że strasznie słaba jestem jeśli chodzi o jakiekolwiek bolączki mojego dziecka, strasznie to znoszę, nienawidzę takiej bezradności.. Nie miałam pomysłu na obiad, patrzę a w lodówce połowa kartonika fety, to stwierdziłam, że czystki będą i znowu makaron ze szpinakiem, przynajmniej jest na szybko, zaraz będę jeść. Dzieć zasnął chwilę temu, to pędem ogarniam dom. |
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
aha chyba nie pisalam o mojej malej przyjemnosci popoludniowej. sa teraz takie lody big milk nugat ... robie sobie kawke z :-2 lyzek inki 1 rozpuszczalki zalewam kubek do polowy woda i do tego wrzucam big milka i reszte uzupelniam mlekiem .... pyyyyyccccchhhhaaaaa <3
wlasnie prEszla kolo mnie pani z dzieckiem w gondolce okrytym kocem w panterke po sama szyje. koc chyba dosc duzy bo zlozony byl chyba z 4 x taka gruba warstwa ... moja ubrana w body z dl, rajstopki i na to welurowy pajacyk bez stopek rozpiety ... caly czas sie zastanawiam czy nie za cieplo jej
|
|
#1198 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia, prawosławie to również religia chrześcijańska. U nas to jest bardzo powszechne i takie małżeństwa mieszane to u nas bardzo częste jest bo prawosławni stanowią ponad 30 % mieszkańców. My jednak zdecydowaliśmy że ślub weźmiemy w kościele i dziecko będzie też ochrzczone w kościele. W cerkwi też są chrzty (co ciekawe od razu przy chrzcie jest tez komunia i bierzmowanie). fajne jest to że mamy da razy święta
Młody będzie miał jednego Mikołaja 24 grudnia a drugiego 6 stycznia a pomiędzy 2 stycznia urodziny A Wielkanoc raz na 3 albo 4 lata wypada razem. Ale ja tak nie lubię bo wtedy trzeba jeździć trochę do jednych rodziców, trochę do drugich A jak są Święta oddzielnie to moi rodzice zapraszają teściów i odwrotnie i jest super, wesoło i rodzinnie.Jaki duży Michałek (mama słabość do niego bo ma tak samo na imię jak mój mąż), i coraz bardziej podobny do Ciebie rzęsiska super, mój tak nie umie jeszcze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do ksywek ja na mojego mówię grubcio no i najgorsze że nie mogę sie powstrzymać tak się przyzwyczaiłamCytat:
Cytat:
Super było na Świętach u kuzynki TŻta. Pogoda piękna więc większość czasu spędziliśmy na podwórku bo oni mają ogromną działkę. Grzeczniutki był Iguś bardzo, wieczorem przy usypianiu nawet nie zapłakał i spał jednym ciągiem od 20 do 2 w nocy. No i ta kuzynka ma dwie córeczki jedna kończy w lipcu 5 lat a młodsza w grudniu 4, no i ta starsza nie odstępowała Igora na krok. Woziła wózek, głaskała go po raczkach jak spał, śpiewała mu, pomagała mi przewijać a na koniec zapytała swoją mamę czy kupią takiego chłopczyka No i najsłodsze jest to że oddała swoje zabawki którymi się już nie bawi i sama zaniosła do samochodu naszego "żeby ciocia nie zapomniała bo to dla Igorka". O taki pchacz z którego też można stolik zrobić http://allegro.pl/chodzik-pchacz-sto...171176015.html i lokomotywę która sama jeździ, ma odgłosy zwierzątek i skaczące piłeczki http://www.bino.pl/go/_info/?user_id...7549c66687880d
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona zapodała link kiedyś i od tamtej pory też jestem postrzegana jako wariatka Mówisz pińcet stopni macie? U nas ciepło ale słońca mniej jak wczoraj- dzisiaj darowałam sobie spacery bo mam ogień na plecach Która z was ma kremik na słońce dla malucha z ziajki??? Bijkora- za lanie wody też tak robiłam i matura zdana jak należy A predzej dostałaś paczkę z bobovity?Black-dobrze że już lepiej. Wycałuj małą od ciotki ![]() Oskar bawił się zabawkami a ja w tym czasie: -posortowałam i pochowałam pranie -odkurzyłam -starłam kurze -pozmywałam naczynia najadłam się jak bąk
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, młoda mi wyrasta z bodziaków z krótkim (wyobraźcie sobie, że to 56 w większości jeszcze, dziwne te rozmiary
inna odzież to 62 i sporadycznie 68 już) i tak się zastanawiam...lato tuż tuż i co kupujecie, w co ubieracie?Nie kupować w ogóle body z długim na 68 bo nie założę bo ciepło będzie? Same body z krótkim, czy rampersy, opalacze, nie wiem? Mamy dziewczynek, pomocy:P Deli : dopiero na fb foty zobaczyłam, bo na telefonie nie widać, przecudowną masz córkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

[B]Ale - waży 5900g i mierzy 62cm.
za wagę!
A wiesz? Byliśmy dziś z Darią na szczepieniu i wiesz ile waży?? 5900
i patrzy uważnie co ja od niej chcę 

o mamuniu, padlabym 

6 5 4 3 2 1