|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się, że z polskiego jesteś zadowolona a za jutrzejszą matmę trzymam kciuki ![]() i za wagę ![]() dziewczyny ja też chcę coś dostać? skąd takie coś można wytrzasnąć? gdzieś trzeba się zarejestrować? Tylko gdzie? |
|
|
|
|
#1203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I brawa za wagę. Duża dziewczyna, u nas na drugim szczepieniu było 6600. ![]() Cytat:
chyba wyślę męża po big milka ![]() Basiabogusia
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
Witam się połikendowo.
W sobotę młoda skończyła 4 miesiące ![]() Jeśli chodzi o zwracanie się do dziecka, to ja też rzadko kiedy mówię do Poli po imieniu. Prędzej tż, bo u mnie na tapecie są: - Polusia Trolusia ![]() - bimbasek - żaba - bulbaśnik - skarbeuszek - bąbelek/bąbelasek - pierdzioszek - obesrołek/obrzygołek ![]() - pupusia/pupusława - pysiulątko ... i wiele, wiele innych. Jak sobie przypomnę, to zaktualizuję listę. ![]() -------------------------- Bijkora, a o drugim temacie nie myślałaś? Jak ja zdawałam maturę, to w całej szkole chyba tylko 7 osób, w tym ja (na jakieś 400 ), wybrało temat, w którym był wiersz. Na rozszerzonej tak samo. Dla mnie o wiele łatwiej zinterpretować wiersz, który mam w całości napisany na kartce, niż gdybym miała się opierać tylko na fragm. książki, a znać całą.
Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-05-07 o 16:40 |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Przyszła mi paczuszka z bobovity, książeczka i słoiczek marchewki.
Czy wasze dzieci dużo śpią w dzień ? Bo moją mi przysypia co 1,5 -2 h tak na 0,30 -0,40 min, nie wiem czy to nie za dużo. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-05-07 o 17:16 |
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
Idzie burza...
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Minęła mnie pani z wózkiem,dziecko krzyczy w niebogłosy a ubrane jak moja Blanka przy -20!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
aga: moja mało śpi w dzień, krótkie drzemki. Czasem jest dzień kiedy śpi np 3h ciągiem ale to już bardzo rzadko i zazwyczaj jestem wtedy w ciężkim szoku i nie wiem co zrobić z wolnym czasem
![]() Dzisiaj miała jedną drzemkę 30 minut okolo, i jedną przy okazji karmienia, max 15 minut. I to wszystko. Ale za to w nocy pięknie śpi - od około 21:20 do 6-7 rano teraz. Czasem po karmieniu i zmienie pieluchy (rano jest kupka) dosypia jeszcze do 9:00 nawet. A co do ubierania dzieci nie ogarniam tego. I taki rodzic gna tak do domu bo myśli, że nie wiem dziecko głodne/pielucha brudna - ale nie wpadną na to, że mu za gorąco??
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fewciu pisałam dzisiaj jakiego pana ostatnio spotkałam na spacerze z dzieckiem, dziecko się darło wniebogłosy za to miało osłonkę na wózek, postawioną budkę (szedł w cieniu) i tylko oczka widać... |
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja dzis za cieplo ubrałam, baty mi się należą. Ubrałam w krókiego bodziaka, bluzeczke i półspiochy no i czapeczka cieniutka. Ale widziałam babki z dziecmi które były opatulone kocem. Masakra jakas. Później zdjęłam Amelce spodenki ;p Acha, pierwszy raz karmiłam publicznie;p
|
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratki za 4 mieszki ... no i pogrubione przezwiska wymiataja ![]()
|
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
http://www.strefalekow.pl/product/de...krwistosc.html Nam to lekarz polecił i naprawdę fajna rzecz. My juz kończymy drugie opakowanie i jest naprawdę fajnie. A po typowych probiotykach mała robiła kiepskie kupki. To jest białko które jest zawarte w mleku matki. To jest taki proszek który się rozpuszcza w mleczku tyle że chłodnym żeby biaqłka się nie rozpadły. Ja odlewam trochę mleczka i jak przestygnie to w międzyczasie butelki jej podaję. |
||
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 4 miesiace!o bosz, wiersz!? S.Z.A.C.U.N!!!!!!!!!!!! "co autor mial na mysli?" snilo mi sie jeszcze dlugo dlugo po skonczeniu liceum ja na polaku mialam do wyboru wiersz dluugie wypracowanie -II- czytanie ze zrozumieniem + krotkie wypracowanie nastawialam sie na normalne wypracowanie. na wiersz nawet nigdy okiem nie spogladalam, czytanie tez omijalam szerokim lukiem... na maturze co wybralam? czytanie zdalam na 4
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40677353]i kp i mm
tak samo to może wyglądać na razie bym nie kupowała, to się MOŻE przydać jak dziecko biegające już, ale u nas z powodzeniem starczył ten kubeczek niewysypek niekapek po 4mcu możesz, ja wolę niekapek, skoro młoda na piersi to nie chcę butli dawać - mam dostane butle avent i chcyba ustnik do niej miękki i uchwyt dokupię i tyle [/QUOTE] Co do miseczki mam takie samo zdanie. A kubeczek niekapek właśnie w ten sam sobie sposób zrobiłam. Magiczne uchwyty + miękkie ustniki + mała butelka i niekapek jest. |
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn tak do skonczenia 3 mca to nie spal paktycznie w ogole. jak nieraz spal lacznie z 20, 30 min to byl szal! jak skonczyl te 3 miechy to zwrot o 180 stopni. spi tak jak u Ciebie. spichantus srednio co 2 godz, spi roznie-30 min, 1 godz, najdluzej spi w poludnie, zdarza sie nieraz i 3 godz. +- ok 19tej idzie spac na noc. spi do 5,6 (z przerwami na cyca, na szczescie na spiocha )na poczatku bylam prawie ze przrazona, bo roznica byla kolosalna. a teraz to sie ciesze ze mam chwilke wolnego j---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Kur.wicy dzisiaj dostanę
|
#1218 |
|
Konto usunięte
|
Kretynka ze mnie. Aśka, zapomniałam o tym, czytaj - laktacyjny leksykon leków:
http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php atu masz opis oznaczeń: http://www.kobiety.med.pl/cnol/index...=131&Itemid=49 |
|
|
|
#1219 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz, mówiłam ze to prawdopodobnie nic groznego Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
co sie stalo? komu manto spuscic?
![]() ale to nie ja zaczelam
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Wcielo mi cytaty :/
Silver, u nas byla cala polka tego mleka BD. nancy, u naa to samo, Kubus caly spocony jak sie karmimy... Uff nareszcie w domu, od 11-30 poza domem bylismy. Poki co malemu przypasowala woda z Rossa. Dzis pierwszy raz pil, prawie 200ml wydoil. Wypilby jeszcze, ale nie wzielam wiecej. Jest jakis dzienny limit? I znow karmilam poza domem-tym razem na deptaku w Sopocie ![]() a potem jeszcze musialam go na szybko przebrac w wozku ![]() Bylismy tez na drugim usg bioderek. Wszystko gra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1222 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ale mu sie trafiło ![]() Cytat:
Pięknie rośniecie! Meitaie - mietki, jak się mówi ładne szyje Pathi, www.pathi.pl napatrzeć się nie mogę...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam i się zmęczyłam
Strasznie duuuużo piszcie i nie dam już pocytować ![]() I chyba muszę spadać, bo Domcia coś marudzi - pewnie już by chciała się wykąpać ![]() Także pozdrawiam Was i Wasze pociechy |
|
|
|
#1224 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja rampersy o tyle lubie, że pieluchy nie widać. Mam też t-shirty z krótkim.
|
||||
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, ze ja zawsze musze cos podlapac co nie powinnam ... Do mojej Blaneczki co mialam juz po imieniu wolac, powiedzialam juz kilka razy pupuslawa ... no boska jest ta ksywa
![]() ![]() ![]() ![]() Szajus
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mówie różnie na moją staram się po imieniu, ale czasem mówie:Kokosek, kabanosek, kukułeczka, jacuś, synuś, dzidzia, dzidka i jeszcze pare by się znalazło
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
My po szczeoieniu, bozesku jak Maly plakal Jestem u mamy, sama sie boje zosfac z nim na noc, od szczepienia spi, zjadl dwa razy i dalej kimono, juz chyba na noc? Zrobil mi sie zator w lewym cycu, chyba na 3kanalikach, jak to boli Aaaaaaa w ogole sie zmartwilam, bo Maly wazy 6700, na ostatniej wizycie 6400 a byla miesiac temu...... pediatra nic nie powiedziala, polozna tez nie, a maly tak plakal i z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac
|
#1229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że wyrywkowo ale dziś ponad pół dnia w ogródku a potem burza za burzą
![]() Black dla Oliwki za szczepienieCytat:
Co do matury to ja już nie pamiętam o czym pisałam ![]() nie nerwuj się Cytat:
|
||
|
|
|
#1230 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i oczywiście KCIUKI MOCNO ZACIŚNIĘTE ZA JUTRZEJSZĄ MATME!!! Gratuluję pięknej wagi i dla dzielnej córuni ! A co do paczuszki hipp....ja też chceeeeeeeeeeeeee ![]() Cytat:
![]() przynajmniej coś pozytywnego zrobiłaś....ja tylko wizaż ![]() Nie no....byłyśmy też na spacerku z Darią ale deszcz nas przegonił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kiedy jej się to zmieni??????? A ja luuuuuubie burze ![]() Cytat:
zwariowali........ biedne dziecko ![]() ![]() Co się stało ?? Cytat:
... podgrzałaś ją przed podaniem??
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-07 o 19:45 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Oczywiście tej lektury nie przerobiłam, nawet streszczenia nie przeczytałam, chociaż wszystkie inne miałam juz w małym paluszku. Stawiałam na coś innego. Ale dużo napisałam, lałam wodę jak trzeba, źle nie będzie

za wagę
chyba wyślę męża po big milka 

nie ogarniam tego. I taki rodzic gna tak do domu bo myśli, że nie wiem dziecko głodne/pielucha brudna - ale nie wpadną na to, że mu za gorąco??

Nie wiem, co mogę innego jej dawać osłonowo? Biogaia jest chyba na podobnych bakteriach robiona, a to są bakterie laktozowe, z tego, co mi wiadomo... Są jakieś inne wzmacniacze? 

Ale - waży 5900g i mierzy 62cm.