Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 16:14   #1201
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Fewciu, u mnie podobnie
jak je krótko, a potem ewidentnie nie che- odpycha mnie, głowe odwraca to nie wpycham na siłe- widocznie chcial sie napic
Za to mój dziec niezmiennie na cyca może wisieć godzinami, dzień i noc, chyba, ze się zdenerwuje jak za słabo leci to wtedy trzeba na gwałtu renty podawać butelkę, a po butli znowu cyc i tak w kółko...
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:35   #1202
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Heja Dzisiaj był pierwszy dzień matur. Polski. Jutro matma
Powiem wam że czytanie ze zrozumieniem poszło mi spoko, a wypracowanie było z Przedwiośnia Oczywiście tej lektury nie przerobiłam, nawet streszczenia nie przeczytałam, chociaż wszystkie inne miałam juz w małym paluszku. Stawiałam na coś innego. Ale dużo napisałam, lałam wodę jak trzeba, źle nie będzie Przed matmą trzęsę portkami..

Byłam z Małą wczoraj na szczepieniu, dziele było moje Maleńswo
Trochę kwiknęła przy pierwszych dwóch wkłuciach, a po tym trzecim najgorszym chwilkę popłakała a ja razem z nią.. Ostatnio coś mam takie humory.. Teraz ma trochę podwyższoną temperaturkę, ale jest bardzo grzeczna i nie marudzi. Waży już 6900!!
Duża babka

Przyszła mi paczuszka z hippa, własnie z tymi kuponami rabatowymi, 2 poradnikami na temat mm, a druga o żywieniu, do tego jeszcze różowa łyżeczka
Jest też taki kupon, że jak się go weźmie ze sobą do Rossmanna to żeż dają jakąś pakę..
wiedziałam, że matmę masz 8 maja i że wtedy mam mocno trzymać kciuki i z tego maturalnego stresu to ja od rana myślałam, że dzisiaj jest 8 maj
cieszę się, że z polskiego jesteś zadowolona
a za jutrzejszą matmę trzymam kciuki
i za wagę

dziewczyny ja też chcę coś dostać? skąd takie coś można wytrzasnąć? gdzieś trzeba się zarejestrować? Tylko gdzie?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:36   #1203
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem wam że czytanie ze zrozumieniem poszło mi spoko, a wypracowanie było z Przedwiośnia Oczywiście tej lektury nie przerobiłam, nawet streszczenia nie przeczytałam, chociaż wszystkie inne miałam juz w małym paluszku. Stawiałam na coś innego. Ale dużo napisałam, lałam wodę jak trzeba, źle nie będzie Przed matmą trzęsę portkami..

Trochę kwiknęła przy pierwszych dwóch wkłuciach, a po tym trzecim najgorszym chwilkę popłakała a ja razem z nią.. Ostatnio coś mam takie humory.. Teraz ma trochę podwyższoną temperaturkę, ale jest bardzo grzeczna i nie marudzi. Waży już 6900!!
Duża babka

Przyszła mi paczuszka z hippa, własnie z tymi kuponami rabatowymi, 2 poradnikami na temat mm, a druga o żywieniu, do tego jeszcze różowa łyżeczka
Jest też taki kupon, że jak się go weźmie ze sobą do Rossmanna to żeż dają jakąś pakę..
Super że zadowolona jesteś z dzisiejszej matury
I brawa za wagę. Duża dziewczyna, u nas na drugim szczepieniu było 6600.
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
aha chyba nie pisalam o mojej malej przyjemnosci popoludniowej. sa teraz takie lody big milk nugat ... robie sobie kawke z :-2 lyzek inki 1 rozpuszczalki zalewam kubek do polowy woda i do tego wrzucam big milka i reszte uzupelniam mlekiem .... pyyyyyccccchhhhaaaaa <3
chyba wyślę męża po big milka
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Która z was ma kremik na słońce dla malucha z ziajki???
Basiabogusia
Stary 2013-05-07, 16:36   #1204
Wisienka_0809
Rozeznanie

Witam się połikendowo.

W sobotę młoda skończyła 4 miesiące i z tej okazji rozpoczęliśmy przygodę z jabłuszkiem. Jak na początek to wcale źle nie było.

Jeśli chodzi o zwracanie się do dziecka, to ja też rzadko kiedy mówię do Poli po imieniu. Prędzej tż, bo u mnie na tapecie są:
- Polusia Trolusia
- bimbasek
- żaba
- bulbaśnik
- skarbeuszek
- bąbelek/bąbelasek
- pierdzioszek
- obesrołek/obrzygołek
- pupusia/pupusława
- pysiulątko
... i wiele, wiele innych. Jak sobie przypomnę, to zaktualizuję listę.

--------------------------

Bijkora, a o drugim temacie nie myślałaś? Jak ja zdawałam maturę, to w całej szkole chyba tylko 7 osób, w tym ja (na jakieś 400), wybrało temat, w którym był wiersz. Na rozszerzonej tak samo. Dla mnie o wiele łatwiej zinterpretować wiersz, który mam w całości napisany na kartce, niż gdybym miała się opierać tylko na fragm. książki, a znać całą.

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2013-05-07 o 16:40
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:46   #1205
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Przyszła mi paczuszka z bobovity, książeczka i słoiczek marchewki.

Czy wasze dzieci dużo śpią w dzień ? Bo moją mi przysypia co 1,5 -2 h tak na 0,30 -0,40 min, nie wiem czy to nie za dużo.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-05-07 o 17:16
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 16:46   #1206
Wisienka_0809
Rozeznanie

Idzie burza...
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:16   #1207
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Minęła mnie pani z wózkiem,dziecko krzyczy w niebogłosy a ubrane jak moja Blanka przy -20!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:22   #1208
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

aga: moja mało śpi w dzień, krótkie drzemki. Czasem jest dzień kiedy śpi np 3h ciągiem ale to już bardzo rzadko i zazwyczaj jestem wtedy w ciężkim szoku i nie wiem co zrobić z wolnym czasem

Dzisiaj miała jedną drzemkę 30 minut okolo, i jedną przy okazji karmienia, max 15 minut. I to wszystko.
Ale za to w nocy pięknie śpi - od około 21:20 do 6-7 rano teraz.
Czasem po karmieniu i zmienie pieluchy (rano jest kupka) dosypia jeszcze do 9:00 nawet.

A co do ubierania dzieci nie ogarniam tego. I taki rodzic gna tak do domu bo myśli, że nie wiem dziecko głodne/pielucha brudna - ale nie wpadną na to, że mu za gorąco??
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:26   #1209
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Przyszła mi paczuszka z bobovity, książeczka i słoiczek marchewki.

Czy wasze dzieci dużo śpią w dzień ? Bo moją mi przysypia co 1,5 -2 h tak na 0,30 -0,40 min, nie wiem czy to nie za dużo.
mój Kubuś chyba mało śpi, ja się boję, że za mało... Rano szczela sobie drzemkę 30-40 min, potem śpi tylko jak jesteśmy na spacerze i jak wracamy ok 14-15 to też tak ok. 30 min i później to już nie śpi chyba że jest spacer to wtedy śpi.

fewciu pisałam dzisiaj jakiego pana ostatnio spotkałam na spacerze z dzieckiem, dziecko się darło wniebogłosy za to miało osłonkę na wózek, postawioną budkę (szedł w cieniu) i tylko oczka widać...
Stary 2013-05-07, 17:27   #1210
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

A co do ubierania dzieci nie ogarniam tego. I taki rodzic gna tak do domu bo myśli, że nie wiem dziecko głodne/pielucha brudna - ale nie wpadną na to, że mu za gorąco??

oj ja dzis za cieplo ubrałam, baty mi się należą. Ubrałam w krókiego bodziaka, bluzeczke i półspiochy no i czapeczka cieniutka. Ale widziałam babki z dziecmi które były opatulone kocem. Masakra jakas. Później zdjęłam Amelce spodenki ;p

Acha, pierwszy raz karmiłam publicznie;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:33   #1211
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
aga: moja mało śpi w dzień, krótkie drzemki. Czasem jest dzień kiedy śpi np 3h ciągiem ale to już bardzo rzadko i zazwyczaj jestem wtedy w ciężkim szoku i nie wiem co zrobić z wolnym czasem

Dzisiaj miała jedną drzemkę 30 minut okolo, i jedną przy okazji karmienia, max 15 minut. I to wszystko.
Ale za to w nocy pięknie śpi - od około 21:20 do 6-7 rano teraz.
Czasem po karmieniu i zmienie pieluchy (rano jest kupka) dosypia jeszcze do 9:00 nawet.

no właśnie, wypisz wymaluj moja teściowa, najchętniej ubrałaby w zimowy kombinezon i jak płacze to 1-na pewno głodny 2- ma mokro.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
oj ja dzis za cieplo ubrałam, baty mi się należą. Ubrałam w krókiego bodziaka, bluzeczke i półspiochy no i czapeczka cieniutka. Ale widziałam babki z dziecmi które były opatulone kocem. Masakra jakas. Później zdjęłam Amelce spodenki ;p

ja też dzisiaj trochę za ciepło ubrałam i ubrałam podobnie jak Ty tylko zamiast półśpiochów i bluzeczki założyłam pajacyka a pod spód bodziaka z krótkim, potem rozpięłam pajaca. Też widziałam dzieciaczki w kocach
Stary 2013-05-07, 17:43   #1212
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Witam się połikendowo.

W sobotę młoda skończyła 4 miesiące i z tej okazji rozpoczęliśmy przygodę z jabłuszkiem. Jak na początek to wcale źle nie było.

Jeśli chodzi o zwracanie się do dziecka, to ja też rzadko kiedy mówię do Poli po imieniu. Prędzej tż, bo u mnie na tapecie są:
- Polusia Trolusia
- bimbasek
- żaba
- bulbaśnik
- skarbeuszek
- bąbelek/bąbelasek
- pierdzioszek
- obesrołek/obrzygołek
- pupusia/pupusława
- pysiulątko

gratki za 4 mieszki ... no i pogrubione przezwiska wymiataja
Stary 2013-05-07, 18:04   #1213
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Szaja, ja mam wlasnie tą głeboką- syropek mały spijał z niej perfekcyjnie
a tą płytka juz mam zapisaną
jak sie na miske niewysypkę zapatrujesz? przyda sie? bo nie pieniądze ale nie che sie zawalac niepotrzebnymi gadzetami a kubek niekapek? kiedy sie go wprowadza? lepiej zeby dziecie piło soczek z niego czy zwykła butla ze smokiem?
Kubek niekapek wprowadza się po 6 miesiącu, choć ja wczoraj małej dałam ustnik do butelki i załapała, choć do normalnego picia jej jeszcze daleko ale niech próbuje.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Sylwietta, no właśnie dlatego jestem spokojna, bo wiem, że jutro rano i tak ją lekarz obejrzy. Oby to nie było nic groźnego, tylko jakiś katarek.

My Dicoflor odstawiliśmy testowo i wyszło na to, że to przez niego były ciągnące się kupy, które odparzały w ekspresowym tempie... Nie wiem, co mogę innego jej dawać osłonowo? Biogaia jest chyba na podobnych bakteriach robiona, a to są bakterie laktozowe, z tego, co mi wiadomo... Są jakieś inne wzmacniacze?

Nawijko,
ja różnie przyrządzam, bo w nocy mój smrodek nie wytrzyma tyle czasu, bym mogła to schłodzić do odpowiedniej temperatury, byłby wrzask... Ale w ciągu dnia czasem robię w gorącej wodzie i czekam, aż nieco przestygnie. Oliwka jest bardzo niecierpliwa w kwestii jedzenia, więc u nas ciężko z takimi manewrami...

A co do smoczka w TT, to ja zmieniłam. Herbatkę mała pije z 0+, a mleko z 3+.
Black spróbuj tego:
http://www.strefalekow.pl/product/de...krwistosc.html
Nam to lekarz polecił i naprawdę fajna rzecz. My juz kończymy drugie opakowanie i jest naprawdę fajnie. A po typowych probiotykach mała robiła kiepskie kupki. To jest białko które jest zawarte w mleku matki.
To jest taki proszek który się rozpuszcza w mleczku tyle że chłodnym żeby biaqłka się nie rozpadły. Ja odlewam trochę mleczka i jak przestygnie to w międzyczasie butelki jej podaję.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:07   #1214
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się połikendowo.

- Polusia Trolusia
- bimbasek
- żaba
- bulbaśnik
- skarbeuszek
- bąbelek/bąbelasek
- pierdzioszek
- obesrołek/obrzygołek
- pupusia/pupusława
- pysiulątko

--------------------------

Bijkora, a o drugim temacie nie myślałaś? Jak ja zdawałam maturę, to w całej szkole chyba tylko 7 osób, w tym ja (na jakieś 400), wybrało temat, w którym był wiersz. Na rozszerzonej tak samo. Dla mnie o wiele łatwiej zinterpretować wiersz, który mam w całości napisany na kartce, niż gdybym miała się opierać tylko na fragm. książki, a znać całą.
za 4 miesiace!

o bosz, wiersz!? S.Z.A.C.U.N!!!!!!!!!!!!
"co autor mial na mysli?" snilo mi sie jeszcze dlugo dlugo po skonczeniu liceum

ja na polaku mialam do wyboru
wiersz
dluugie wypracowanie
-II-
czytanie ze zrozumieniem + krotkie wypracowanie

nastawialam sie na normalne wypracowanie. na wiersz nawet nigdy okiem nie spogladalam, czytanie tez omijalam szerokim lukiem...
na maturze co wybralam? czytanie
zdalam na 4

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:08   #1215
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40677353]i kp i mm
tak samo to może wyglądać

na razie bym nie kupowała, to się MOŻE przydać jak dziecko biegające już, ale u nas z powodzeniem starczył ten kubeczek niewysypek wiesz, raczej nie uczysz dziecka biegania z miską

niekapek po 4mcu możesz, ja wolę niekapek, skoro młoda na piersi to nie chcę butli dawać - mam dostane butle avent i chcyba ustnik do niej miękki i uchwyt dokupię i tyle

[/QUOTE]

Co do miseczki mam takie samo zdanie.

A kubeczek niekapek właśnie w ten sam sobie sposób zrobiłam.
Magiczne uchwyty + miękkie ustniki + mała butelka i niekapek jest.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:37   #1216
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
u nas bylo tak ze jak Kubulesław byl mały tzn tak do skonczenia 3 mca to nie spal paktycznie w ogole. jak nieraz spal lacznie z 20, 30 min to byl szal! jak skonczyl te 3 miechy to zwrot o 180 stopni. spi tak jak u Ciebie. spichantus srednio co 2 godz, spi roznie-30 min, 1 godz, najdluzej spi w poludnie, zdarza sie nieraz i 3 godz.
+- ok 19tej idzie spac na noc. spi do 5,6 (z przerwami na cyca, na szczescie na spiocha )
na poczatku bylam prawie ze przrazona, bo roznica byla kolosalna. a teraz to sie ciesze ze mam chwilke wolnego j

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:

Stary 2013-05-07, 18:41   #1217
mala_19kw
Zakorzenienie

Kur.wicy dzisiaj dostanę
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:41   #1218
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kretynka ze mnie. Aśka, zapomniałam o tym, czytaj - laktacyjny leksykon leków:

http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php

atu masz opis oznaczeń: http://www.kobiety.med.pl/cnol/index...=131&Itemid=49
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:42   #1219
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski.
My już po wizycie u lekarza - mała ma zwykły katar niemowlęcy, nic na płucach nie zalega, ani nigdzie, zdrowa ogólnie, tylko nosek troszkę zapchany - mam oczyszczać i tyle. Doktor dopuścił do szczepienia, oczywiście. Teraz sobie smród odpoczywa, bo nie zniosła zbyt dobrze tej szczepionki, co prawda histeria była tylko przez chwilę, ale później płakała z żalem i pretensją przez 10 minut. Ale - waży 5900g i mierzy 62cm.

Hope,
mei tai? Fajna sprawa, ja chcę kupić.

Teraz siedzimy sobie w ogrodzie, bo fajna pogoda jest - ani ciepło, ani zimno, tak rześko, naokoło nas psy i kot (bo mamy jeszcze jednego). Jem śniadanie - jogurt z musli i sok pomarańczowy, a na obiad robię dzisiaj serowy garnek.
brawa za wymiary a widzisz, mówiłam ze to prawdopodobnie nic groznego

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
O kurdeeeee

Swoja droga dzisiaj strazy miejskiej otworzylam w koszulce do spania z dekoltem do pepka i majtkach,z dziecmiem na ramieniu, retajnerami na zebach i wlosami jak po porazeniu piorunem musialam ciekawie wygladac
wyobraziłam to sobie i spadłam pod biurko
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
"Zadanie" od mojego szefa:

Matematyka jest wspaniała, a rozwiązanie jeszcze lepsze !!
Zadanie:
Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki
Pytanie:
Gdzie jest ojciec?

To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne,
na jakie wygląda. Nie patrz na rozwiązanie, można je rozwiązać
matematycznie.
Uwaga:
Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.

Rozwiązanie:
Dziecko ma dzisiaj X lat, a jego matka Y lat.
Wiemy, że matka jest 21 lat starsza od dziecka.
W następstwie:
X + 21 = Y
Wiemy również, że za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Możemy zatem napisać następujące równanie:
5 (X + 6) = Y + 6

Zastąpimy Y przez X i rozpoczynamy rozwiązywać:

5 (X + 6) = X + 21 + 6
5X + 30 = X + 27
5X - X = 27 - 30
4X = -3
X = -3/4

Dziecko ma dzisiaj -3/4 roku, co jest równe -9 miesięcy...

Rozumując matematycznie, można przez to dowieść, że matka jest w tym właśnie momencie BZYKANA!!

Rozwiązanie:
OJCIEC JEST NA MATCE!
Hope, szał ciał jak to sie mówi
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przywitam się tylko
Wróciliśmy. Było super. Zaczynam nadrabianie. Mam 11 stron
powodzenia
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jejku, w pierwszej chwili tez pomyslalam o piccy
jeeeeeeeeeeeeeeeść!
picca , Pstryń nie bądz taka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:46   #1220
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Kur.wicy dzisiaj dostanę
co sie stalo? komu manto spuscic?

Cytat:
picca , Pstryń nie bądz taka
ale to nie ja zaczelam

Stary 2013-05-07, 18:49   #1221
nafiyqa
Zakorzenienie

Wcielo mi cytaty :/

Silver, u nas byla cala polka tego mleka BD.

nancy, u naa to samo, Kubus caly spocony jak sie karmimy...

Uff nareszcie w domu, od 11-30 poza domem bylismy.
Poki co malemu przypasowala woda z Rossa. Dzis pierwszy raz pil, prawie 200ml wydoil. Wypilby jeszcze, ale nie wzielam wiecej.
Jest jakis dzienny limit?

I znow karmilam poza domem-tym razem na deptaku w Sopocie
a potem jeszcze musialam go na szybko przebrac w wozku

Bylismy tez na drugim usg bioderek. Wszystko gra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:50   #1222
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja daje gęstą, taką konsystencji kwasnej smietany
myślicie,że to za gęsta?
pewnie dlatego siedzi cicho 3 h jak go matka kitem napcha

Asia,wyślij mi na pw swojego maila- ja gdzieś na poczcie mam listę leków tylko że po ang które można przyjmować,może skonsultujesz tę listę z doktorkiem, wydrukujesz ją sobie
A nie ma problemu z kupą?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do ksywek dzieci :P Jak powszechnie wiadomo nazywam moja Kluska Nawet jak mi ja pokazali po porodzie to pierwszy komentarz byl " ale klucha"

Sluchajcie tego- TZ ma ROZYCZKE ! Tylko, zeby nie zarazil kluski ani mnie, nie przechodzilam nigdy...
O mamo ale mu sie trafiło

Cytat:
Hej laski.
My już po wizycie u lekarza - mała ma zwykły katar niemowlęcy, nic na płucach nie zalega, ani nigdzie, zdrowa ogólnie, tylko nosek troszkę zapchany - mam oczyszczać i tyle. Doktor dopuścił do szczepienia, oczywiście. Teraz sobie smród odpoczywa, bo nie zniosła zbyt dobrze tej szczepionki, co prawda histeria była tylko przez chwilę, ale później płakała z żalem i pretensją przez 10 minut. Ale - waży 5900g i mierzy 62cm.

Hope,
mei tai? Fajna sprawa, ja chcę kupić.

Teraz siedzimy sobie w ogrodzie, bo fajna pogoda jest - ani ciepło, ani zimno, tak rześko, naokoło nas psy i kot (bo mamy jeszcze jednego). Jem śniadanie - jogurt z musli i sok pomarańczowy, a na obiad robię dzisiaj serowy garnek.

Pięknie rośniecie!
Meitaie - mietki, jak się mówi ładne szyje Pathi, www.pathi.pl napatrzeć się nie mogę...

Cytat:

Zadanie:
Matka jest o 21 lat starsza od swojego dziecka. Za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki
Pytanie:
Gdzie jest ojciec?

To zadanie jest do rozwiązania i nie jest tak trudne,
na jakie wygląda. Nie patrz na rozwiązanie, można je rozwiązać
matematycznie.
Uwaga:
Pytanie "Gdzie jest ojciec" musisz dokładnie przeanalizować.

Rozwiązanie:
Dziecko ma dzisiaj X lat, a jego matka Y lat.
Wiemy, że matka jest 21 lat starsza od dziecka.
W następstwie:
X + 21 = Y
Wiemy również, że za 6 lat dziecko będzie 5 razy młodsze od matki. Możemy zatem napisać następujące równanie:
5 (X + 6) = Y + 6

Zastąpimy Y przez X i rozpoczynamy rozwiązywać:

5 (X + 6) = X + 21 + 6
5X + 30 = X + 27
5X - X = 27 - 30
4X = -3
X = -3/4

Dziecko ma dzisiaj -3/4 roku, co jest równe -9 miesięcy...

Rozumując matematycznie, można przez to dowieść, że matka jest w tym właśnie momencie BZYKANA!!

Rozwiązanie:
OJCIEC JEST NA MATCE!
Padłam, na fejsa dałam

Cytat:
Mamuski a czy waszym maluszkom tez tak poca sie stopki ... MOja to normalnie caly czas ma wigotne, nieraz jak zakladam jej skarpetki to sa az mokre ... Strasznie to upierdliwe ...
pocą się

Cytat:
Hope-dobre
A 'propos przypomniałaś mi o bączku... Kiedyś młody walnął takiego głośnego bąka i coś tam była gadka szmatka z rodzicami no i powiedziałam że mały tylko je i bączy... Mojemu ojcu tak się to spodobało że teraz cały czas chodzi i mówi do niego bączek bączysz? a zadając to pytanie ma na myśli-czy płacze,czy je,czy pierdzi,czy śpi,czy się bawi Wszystko u Oskara jest dla niego bączeniem a mnie to tak wkur.wia że aż się gotuje jak tak mówi.
Kiedyś się mnie pyta:bączek bączy? A ja że śpi. A on no to bączy A teraz jak pyta to nawet nie wiem co mam odpowiadać bo chu* wie o co pyta...
On ma imię tak poza tym

Albo matka druga mądra-czwórkę nas wychowała a nie wie że dzieci takich małych sadzać nie można. Ale jak grochem o ścianę jak się jej tłumaczy

Wkur..jają mnie i tyle Se ulżyłam
e tam, fajne to
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:50   #1223
Ewik86
Zakorzenienie

Nadrobiłam i się zmęczyłam Strasznie duuuużo piszcie i nie dam już pocytować

I chyba muszę spadać, bo Domcia coś marudzi - pewnie już by chciała się wykąpać

Także pozdrawiam Was i Wasze pociechy

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:00   #1224
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, czy Waszym dzieciom też puchły te miejsca po nakłuciu po szczepionce? Mojej strasznie spuchła jedna nóżka. Nie wiem, czy to normalne - tak mocno mi płacze, że nie mogę jej uspokoić, dałam czopek i zobaczymy, czy pomoże, oby...
polecam altacet w żelu

Cytat:

Duża babka

Trzymam kciuki za matmę więc i nastaw tyłek, kopniemy zbiorowo

Cytat:

wlasnie prEszla kolo mnie pani z dzieckiem w gondolce okrytym kocem w panterke po sama szyje. koc chyba dosc duzy bo zlozony byl chyba z 4 x taka gruba warstwa ... moja ubrana w body z dl, rajstopki i na to welurowy pajacyk bez stopek rozpiety ... caly czas sie zastanawiam czy nie za cieplo jej
Aśka... ja dzisiaj dziewczynkę w czapce zimowej i grubym bezrękawniku widziałam. Na dworze min. 25 stopni... Dorka w bodziaku z krótkim i gołymi nogami.

Cytat:
Hm, młoda mi wyrasta z bodziaków z krótkim (wyobraźcie sobie, że to 56 w większości jeszcze, dziwne te rozmiary inna odzież to 62 i sporadycznie 68 już) i tak się zastanawiam...lato tuż tuż i co kupujecie, w co ubieracie?
Nie kupować w ogóle body z długim na 68 bo nie założę bo ciepło będzie?
Same body z krótkim, czy rampersy, opalacze, nie wiem?
Mamy dziewczynek, pomocy:P

Deli : dopiero na fb foty zobaczyłam, bo na telefonie nie widać, przecudowną masz córkę
Weź ze 2-3 pary z dlugim na 6-9mcy albo 68/74. Albo na oko ja rampersy o tyle lubie, że pieluchy nie widać. Mam też t-shirty z krótkim.
Stary 2013-05-07, 19:01   #1225
aska27adopcje
Zadomowienie

Kurde, ze ja zawsze musze cos podlapac co nie powinnam ... Do mojej Blaneczki co mialam juz po imieniu wolac, powiedzialam juz kilka razy pupuslawa ... no boska jest ta ksywa

Szajus
Stary 2013-05-07, 19:30   #1226
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
u nas bylo tak ze jak Kubulesław byl mały tzn tak do skonczenia 3 mca to nie spal paktycznie w ogole. jak nieraz spal lacznie z 20, 30 min to byl szal! jak skonczyl te 3 miechy to zwrot o 180 stopni. spi tak jak u Ciebie. spichantus srednio co 2 godz, spi roznie-30 min, 1 godz, najdluzej spi w poludnie, zdarza sie nieraz i 3 godz.
+- ok 19tej idzie spac na noc. spi do 5,6 (z przerwami na cyca, na szczescie na spiocha )
na poczatku bylam prawie ze przrazona, bo roznica byla kolosalna. a teraz to sie ciesze ze mam chwilke wolnego j

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ehh to dobrze bo już myślałam że tylko moja tak. Z tym że płacze mi przed każdym usnieciem i naprawdę mam problem bo na jedzenie też płacze i ten płacz jest taki sam.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:31   #1227
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, ze ja zawsze musze cos podlapac co nie powinnam ... Do mojej Blaneczki co mialam juz po imieniu wolac, powiedzialam juz kilka razy pupuslawa ... no boska jest ta ksywa

Szajus
co do ksywek
ja mówie różnie na moją staram się po imieniu, ale czasem mówie:
Kokosek, kabanosek, kukułeczka, jacuś, synuś, dzidzia, dzidka i jeszcze pare by się znalazło

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:32   #1228
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane
My po szczeoieniu, bozesku jak Maly plakal no nie moglam no, juz na saM widok lekarki sie rozplakal, a potem to juz nieustajaca histeria, tylko na rekach sie uspokajal jako tako.....

Jestem u mamy, sama sie boje zosfac z nim na noc, od szczepienia spi, zjadl dwa razy i dalej kimono, juz chyba na noc?

Zrobil mi sie zator w lewym cycu, chyba na 3kanalikach, jak to boli siedze teraz z termoforem w cycku i grzeje.... durne babsko ze mnie, bo torbe z tabem przez ramie przewiesilam na spacerze i mi zablokowalo

Aaaaaaa w ogole sie zmartwilam, bo Maly wazy 6700, na ostatniej wizycie 6400 a byla miesiac temu...... pediatra nic nie powiedziala, polozna tez nie, a maly tak plakal i z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:32   #1229
e_vel
Wtajemniczenie

Przepraszam, że wyrywkowo ale dziś ponad pół dnia w ogródku a potem burza za burzą

Black dla Oliwki za szczepienie

Cytat:
Witam się połikendowo.

- obesrołek/obrzygołek

Jak ja zdawałam maturę, to w całej szkole chyba tylko 7 osób, w tym ja (na jakieś 400), wybrało temat, w którym był wiersz. Na rozszerzonej tak samo. Dla mnie o wiele łatwiej zinterpretować wiersz, który mam w całości napisany na kartce, niż gdybym miała się opierać tylko na fragm. książki, a znać całą.
u mnie Obrzygołek też się zdarzy jak jej coś uleci Ale przeważnie jest Maja, Majusia, Myszka albo Niunia

Co do matury to ja już nie pamiętam o czym pisałam A Ty Wisienko nie dziwne, że wiersz wybrałaś... przyznaj się... wiersze to Ty od podszewki troszkę znasz, no nie?

Cytat:
Kur.wicy dzisiaj dostanę
nie nerwuj się
Cytat:

Hope jak Ty coś wymyślisz to kłaść się i kwiczeć
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:34   #1230
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Duża babka

Dobrze że z polskiego jakoś dałaś radę
No i oczywiście KCIUKI MOCNO ZACIŚNIĘTE ZA JUTRZEJSZĄ MATME!!!

Gratuluję pięknej wagi i dla dzielnej córuni !

A co do paczuszki hipp....ja też chceeeeeeeeeeeeee

Cytat:
Oskar bawił się zabawkami a ja w tym czasie:
-posortowałam i pochowałam pranie
-odkurzyłam
-starłam kurze
-pozmywałam naczynia
najadłam się jak bąk

przynajmniej coś pozytywnego zrobiłaś....ja tylko wizaż

Nie no....byłyśmy też na spacerku z Darią ale deszcz nas przegonił

Cytat:
- Polusia Trolusia
- bimbasek
- żaba
- bulbaśnik
- skarbeuszek
- bąbelek/bąbelasek
- pierdzioszek
- obesrołek/obrzygołek
- pupusia/pupusława
- pysiulątko

Cytat:
Moja WOGÓLE nie śpi w dzień ( nie liczę tych dwóch drzemek po 10 min).....Tak ma od początku jak się urodziła a za tydzień kończy 4 miechy
Kiedy jej się to zmieni???????

Cytat:
Idzie burza...
A ja luuuuuubie burze

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Minęła mnie pani z wózkiem,dziecko krzyczy w niebogłosy a ubrane jak moja Blanka przy -20!
zwariowali........ biedne dziecko

Cytat:

Cytat:
Kur.wicy dzisiaj dostanę
Co się stało ??

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
poki co malemu przypasowala woda z Rossa. Dzis pierwszy raz pil, prawie 200ml wydoil. Wypilby jeszcze, ale nie wzielam wiecej.
Jest jakis dzienny limit?
Ja wczoraj też kupiłam tą wodę. I teraz głupie pytanie ... podgrzałaś ją przed podaniem??

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-05-07 o 19:45
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości