Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 17:25   #331
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, paczcie co od przyszlego tygodnia będzie w biedrze
chyba się wybiorę, chociażby po rożek

http://www.okazjum.pl/biedronka/gaze...013,15858.html
Pieluszki flanelowe- śliczne są i zestaw kąpielowy jak ręczniczek będzie gatunkowo dobry to warto kupić bo taką cenę to na allegro ciężko znaleźć.

Właśnie miałam Was pytać czy coś Was ściska, rozpycha itp bo mam takie dziwne uczucie w brzuchu. Nie jest to ból tylko takie tępe uczucie czego? sama nie wiem, rozciągania, rozpychania... Pewnie to więzadła bądź macica ale oczywiście już jestem pocykana
Stary 2013-05-07, 17:30   #332
nemosek
Zakorzenienie

Nadrabiam.....

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A skoro dziś dzień brzuszkowy to i ja się pokaże jak rośniemy. Pierwsze zdjęcie zrobiłam tak na szybko kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży (5 tydzień) jakość bardzo bardzo marna, ale później wydawało mi się że zdjęcie zrobiłam i zostawiłam temat, zapomniałam ze tak słabo wyszły. A dwa kolejne to dzisiejsze, zależnie od ujęcia troszkę większy albo mniejszy brzuszek wieczorny, rano jest troszkę mniejszy (dodam ze to 8 tydzień).

Ilona dobry kawał o jajeczkach
Anoula Ładna sukienka

Co do ślubów to nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi się wcinał.i czy to mama tata wujek nieważne.To jest Wasz dzień i macie być szczęśliwi a nie uszczęśliwieni że wszyscy inni są.Dobre rady jak najbardziej są potrzebne, ale wszystko w granicach normy.
My wesele finansowaliśmy sami więc tymbardziej nikt nie narzucał swojego "widzimisię".Ale nawet jeśli jest pomoc finansowa że strony rodziców to trzeba dojść do kompromisu,to przede wszystkim Wy o tym decydujecie a nie kogoś ambicje.Takie jest moje zdanie.

Magalska No w końcu duma tatusia rozpiera że czuje ruchy Maluszka

Niunia
O kurcze ale się rzuciła różnica w oczy,nawet nie zdawałam sobie sprawy że przy większym brzucholu tak widać.
Weronisiek wydaje mi się że brzuszek podobny do mojego wieczorkiem

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Weronisiek dziękuję za pocieszenie, oby było wszystko w porządku.

Tak z ciekawości, ile płacicie za usg genetyczne? Ja mam w czwartek i dowiedziałam się że czeka mnie wydatek 250zł razem z wizytą.
I jeszcze jedno smarujecie już brzuszki przeciw rozstępom?
Smaruję oliwką z Hippa,ale nie łudzę się na pewno wyjdą.

Cytat:
Napisane przez kasias_84 Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny!
chyba nie powinnaś się martwić ja jestem w 13 tygodniu i dopiero drugi dzień czuje ze mi sie brzuch powiększa juz mi w spodniach ciasno i musze dziś jechac i kupić sobie ciązowe
Ja dzisiaj szłam na zapiętym guziku ledwo ledwo,ale siedziałam na rozpiętym
Muszę sobie jakieś wstawki do spodni już porobić

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
a więc zdaje relację z wizyty
byłam dzisiaj u gin bo miał ostatecznie stwierdzić ciążę i wystawić mi zaświadczenie do pracy....
zbadał mnie wszystko ok....ale usg zrobił mi brzez brzuch i pęcherzyk ma 11,5mm a 15.04 miał 8,5mm ale że w środka jakoś dziwnie rozmazane ,że mu się nie podoba i jutro mam przyjsc na dopochwowe .... chyba zawału dostanę
Cytat:
nie wiem czy widział bo powiedział,że pęcherzyk ma 11.5 i tyle że rozmazane jest ..... ze nic nie widzi bo mam pusty pęcherz...... ja według 1 usg dopochwowego dzisiaj mam 7 tyg i 5 dni a od OM 8tyg i 2 dni...nie wiem czemu nie zrobił mi dziś dopochwowego nie widziałam tego czegos wiecie do dowcipnego usg..... tylko do tego przez brzuch .....powiedział żebym nie musiała jechać do mysłowic to mi to jutro tu zrobi....
sory idiota!!!!!W tak wczesnej ciąży przez brzuch?????

Na pewno będzie wszystko okMojej kumpeli robił gin usg dopochwowo i przez brzuch i kazał właśnie opróżnić pęcherz.

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej
witam w nowym wątku.....

moge prosić o dopisanie na liste???? Basia 25 l tp. 14.11. OM 07.02.2013

a wizyta 15 maja z usg
Masz identyczny termin OM i TP jak mój

Rybko Nacierałam się Amolem jak mnie bolała głowa lub zatoki.

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
współczuję, że Cię te okropności dopadły, oby szybko przeszły

Wklejam wam fotki mojego brzusia i pierwszy zakup dla maleństwa
Okrągluuutki

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A propos mdłości i wymiotów to przypomniało mi się, że w pierwszej ciąży mdliło mnie dość często, ale wymiotowałam tylko 2 razy i to dopiero w 12 tygodniu Tak że dziewczyny jeszcze nic straconego
Nie gadaj,mnie tak wczoraj zmuliło że hej(12 t 2 d).A do tej pory tylko lekkie nudności wieczorne na początku ciąży
Cytat:
Siemka Mamusie

Ale dużo pięknych brzuszków

Mi tez już rośnie, cały czas wmawiałam sobie, że rośnie, ale ostatnio się przekonałam jakoś chciałam włozyć palec do pępka, no i zawsze wchodził pod kątem 90 st, a teraz muszę od dołu wlożyć, bo za chiny nie włozę od góry nie wiem czy wiecie o co kaman

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ilona nie przejmuj się głupkiem ale ja bym zmieniła lekarza, chociaż czasami ciężko, wiem jak u mnie jest Proszę, nie denerwuj się, bo dzidziuś się też będzie denerwował
Az się musiałam zmacać mi na razie normalnie wchodzi

Ogólnie to pisałyście o przytulankach, ja na razie takiego problemu nie mam bo Tż daleko.Ale jak sobie pomyślę to na razie muszę się smakiem obejść.Ale pewnie jak przyjedzie to i tak mi się nie będzie chciało standard

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:31   #333
metkaa
Zakorzenienie

Mya1989 rzeczy piękne tylko znając mojego tz to mi jeszcze nie pozwoli nic kupic ale takie promocje są często w biedronce albo w lidlu
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:32   #334
lusesita23
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40680923]Ja ogólnie za wizytę z usg płacę 150zł i teraz już się nauczyłam, że nie
pytam "ile?" tylko daję 150. W pierwszej ciąży pytałam i pani dr raz mówiła 150, raz 180, a przy usg połówkowym powiedziała najwięcej- 200zł. Nie ma kasy fiskalnej więc sobie może zażyczyć ile jej akurat potrzeba ;p
Ale ja jestem stałą pacjentką, wydałam już u niej majątek więc może mi teraz nie powie, że mam dopłacać.

A co do smarowania to w 1 ciąży niczym nie smarowałam i teraz nie smaruję. Rozstępów nie miałam i teraz póki co nie mam. Na biuście mam tylko po 1 ciąży. Na rozstępy niewiele pomoże, jak mają być to będą.[/QUOTE]

ja tez zawsze klade kasę, tyle ile bral na początku. tez nie ma kasy,wiec moze se chciec ile chce

Cytat:
a więc zdaje relację z wizyty
byłam dzisiaj u gin bo miał ostatecznie stwierdzić ciążę i wystawić mi zaświadczenie do pracy....
zbadał mnie wszystko ok....ale usg zrobił mi brzez brzuch i pęcherzyk ma 11,5mm a 15.04 miał 8,5mm ale że w środka jakoś dziwnie rozmazane ,że mu się nie podoba i jutro mam przyjsc na dopochwowe .... chyba zawału dostanę
niepoważny lekarz! 7 tydz i przez brzuch?
ja mialam w 8 dowcipne.

glupek

nie stresuj sie, na pewno wszystko jest ok!
Cytat:

widzialam
cudne!

ale dla mnie to za wczesnie

tak jak pisalam mam mase pracy w praxcy,wiec nie wyrabiam się,żeby na bieżąco pisać. wybaczcie,ze nie wszystko nadrabiam

dzis pierwszy raz doprowadzili mnie do takiego stresu w pracvy,ze sie poryczalam i dostalam takich bóli,ze masakra.

jutro musze porozmawiac z szefem <dowalil mi wlasnie obowiązki stazystki>
jak to nie pomoze, zastanawiam si powaznie nad L4.

boje sie
Stary 2013-05-07, 17:33   #335
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Hej, a ja po wizycie u gin, zleciła mi badania krwi i moczu, czyli: morfologię, glukozę,anty-HCV?, WR-VDRL?, różyczka IgG, różyczka IgM, toxo IgG, toxo IgM, mocz badanie ogólne, i co dziw chce sprawdzić czy mam hiv?!!! rozumiem że tak rutynowo, ale przy żadnej ciąży nie badali mnie czy mam hiv. 28 maja następna wizyta, i będe miała zakładaną kartę ciąży wreszcie. Teraz z niecierpliwośćią czekam na usg. Pytałam ją o datę porodu, ale powiedziała że usg ustali dokładniejszą datę.
Stary 2013-05-07, 17:35   #336
ryba91
Zakorzenienie

Byłam w aptece i babka mi powiedziala, że w ciąży APAPU nie wolno? o matko, ja go jadam już jakoś od 1,5 miesiąca jak nie więcej co prawda nie codziennie bo ostatnio tydzień miałam odwyku ale zdarza się ze codziennie, choć teraz już nie biorę bo on mi nic nie daje :/
i AMOL odradziła, powiedziała że nie jest bezpieczny dla kobiet w ciązy a to samo można osiągnąc robiąc masaż skroni bo na tym ten amol działa.

A co do sprzetow USG moj ma jeden monitor i ogólną aparature, a do tego ma dołączony aparat dowcipny i obok dołączony brzuszny

no oferta biedronkowa SUPER! chyba też się wybiorę
Stary 2013-05-07, 17:37   #337
anulka2205
Wtajemniczenie

Czasem ściska i rozpycha i tak ma być

Na zakupki do biedronki pewnie warto, chociaz bodziaki to kupiłam tam tylko raz, bo straszne się po praniu zrobiły,ale może te inne

Jestem ponad 3 tyg. na leku od anemii no i dziś odebrałam morfologię, a wyniki minimalnie, ale jednak jeszcze gorsze niz były miałam wizytę w poniedziałek mieć, ale chyba pójdę w piątek. I jeszcze jak mnie ostatnio tak ząb pobolewał to się wystraszyłam, ze stan jakiś zapalny i poprosiłam jeszcze o zrobienie ob dodatkowo jak robiłam morfo. no to norma 12, a u mnie 35. zanim doszłam do domu i doczytałam, że w ciązy wyniki ob powariować mogą, to się nieźle strachu najadłam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:39   #338
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Własnie oglądałam przed chwilą gazetkę,trzeba będzie iść oblukać.Czasem się coś trafi fajnego.Ale na zakupy to chyba jeszcze przyjdzie czas..jak dla mnie przynajmniej.
Ciekawe jak te kocyki za 14,99

Lusi Jak będzie tak dalej ja bym poszła na L4

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-07, 17:40   #339
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Hej, a ja po wizycie u gin, zleciła mi badania krwi i moczu, czyli: morfologię, glukozę,anty-HCV?, WR-VDRL?, różyczka IgG, różyczka IgM, toxo IgG, toxo IgM, mocz badanie ogólne, i co dziw chce sprawdzić czy mam hiv?!!! rozumiem że tak rutynowo, ale przy żadnej ciąży nie badali mnie czy mam hiv. 28 maja następna wizyta, i będe miała zakładaną kartę ciąży wreszcie. Teraz z niecierpliwośćią czekam na usg. Pytałam ją o datę porodu, ale powiedziała że usg ustali dokładniejszą datę.

anulka
Stary 2013-05-07, 17:45   #340
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Byłam w aptece i babka mi powiedziala, że w ciąży APAPU nie wolno? o matko, ja go jadam już jakoś od 1,5 miesiąca jak nie więcej co prawda nie codziennie bo ostatnio tydzień miałam odwyku ale zdarza się ze codziennie, choć teraz już nie biorę bo on mi nic nie daje :/
i AMOL odradziła, powiedziała że nie jest bezpieczny dla kobiet w ciązy a to samo można osiągnąc robiąc masaż skroni bo na tym ten amol działa.

A co do sprzetow USG moj ma jeden monitor i ogólną aparature, a do tego ma dołączony aparat dowcipny i obok dołączony brzuszny

A ja już tym farmaceutkom nie ufam,niektóre te panie to dla mnie niekompetentne są bez obrazy dla tych kompetentnych.W jednej aptece Ci powiedzą tak w innej inaczej.Ja polegałabym na słowie lekarza.Ja brałam Apap jak mnie zatoki bolały,co prawda tylko 1 tabletkę a później połówkę bo z bólu już wytrzymać nie mogłam ale wzięłam.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-07, 17:46   #341
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
dzis pierwszy raz doprowadzili mnie do takiego stresu w pracvy,ze sie poryczalam i dostalam takich bóli,ze masakra.

boje sie
A w pracy już wiedzą, że jesteś w ciąży?
U mnie będzie ciężka przeprawa z szefem. Chcę pracować, ale jak atmosfera będzie nie taka to rzucam L4 i wychodzę :P

Cytat:
Jakaś niedouczona. Apap zwykły można, to sam paracetamol i jest najbezpieczniejszym lekiem p/bólowym w ciąży. Nie zamartwiaj się.

A biedra wymiata Już wiem gdzie będę w przyszły poniedziałek Bodziaki fajne, tylko szkoda, że najmniejszy rozmiar 68 chyba

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 17:53   #342
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne te ciuszki i akcesoria dla dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Właśnie miałam Was pytać czy coś Was ściska, rozpycha itp bo mam takie dziwne uczucie w brzuchu. Nie jest to ból tylko takie tępe uczucie czego? sama nie wiem, rozciągania, rozpychania... Pewnie to więzadła bądź macica ale oczywiście już jestem pocykana
To normalne Kochana rośniesz od środka

Cytat:
tak jak pisalam mam mase pracy w praxcy,wiec nie wyrabiam się,żeby na bieżąco pisać. wybaczcie,ze nie wszystko nadrabiam

boje sie
Jak oni tak do Ciebie, to ja bym poszła na zwolnienie i miała ich gdzieś Teraz nie możesz się forsować i denerwować, jak tego nie respektują to ich strata. Idź do lekarza, weź zwolnienie

Agnieszka badania na hiv to teraz standard w ciąży
Stary 2013-05-07, 17:55   #343
anulka2205
Wtajemniczenie

Mi też gin mówił, ze apap można, ale lepszy jest czysty paracetamol niby dostępny w aptekach, bo apap niby ma domieszki jakieś, nie znam się, ale że każdy lekarz i farmaceuta co innego gada

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:03   #344
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

szkoda ze tak wcześnie, bo ja sobie powiedziałam ze co najmniej do momentu aż nie będziemy wiedzieli czy to chłopiec czy dziewczynka nie będę nic kupowała.

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

Anoula współczuje zamieszania ze slubem,
sukienka ładna,
Dzięki

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Anoula Ładna sukienka

Co do ślubów to nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi się wcinał.i czy to mama tata wujek nieważne.To jest Wasz dzień i macie być szczęśliwi a nie uszczęśliwieni że wszyscy inni są.Dobre rady jak najbardziej są potrzebne, ale wszystko w granicach normy.
My wesele finansowaliśmy sami więc tymbardziej nikt nie narzucał swojego "widzimisię".Ale nawet jeśli jest pomoc finansowa że strony rodziców to trzeba dojść do kompromisu,to przede wszystkim Wy o tym decydujecie a nie kogoś ambicje.Takie jest moje zdanie.
My też chcemy sami sfinansować przyjęcie, właśnie, zeby nikt się nie wcinał.

A teraz to już sie stresuje, mają jutro teściowie przyjechać poznać moich rodziców i dziś TZ się przyznał ze tesciowa już coś kombinuje. Mówiła, że wysłała TŻ-towi akt urodzenia pocztą a okazuje się ze wcale tego nie zrobiła TŻ mówi ze coś czuje że ona będzie nas chciała nakłaniać do kościelnego i wesele

Co do badania na HIV mój gin mówił ze jest potrzebne do porodu i obowiązkowe w ciąży.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:08   #345
ryba91
Zakorzenienie

a mi ta baba powiedziała ze nie ma czystego paracetamolu? co za idiotka..... :/ żal. ehh.. normalnie boli mnie teraz w jednym miejscu- nad prawym okiem na czole ;/
MAM DOŚĆ.

a mi gin nie mówił nic o badaniu na hiv... może później mi zrobi...
Stary 2013-05-07, 18:11   #346
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mówił ze badanie jest ważne 6 miesięcy dlatego zrobimy je później żebym na poród miała ważne, może dlatego Twój na razie nic nie mówił?
Stary 2013-05-07, 18:18   #347
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

My też chcemy sami sfinansować przyjęcie, właśnie, zeby nikt się nie wcinał.

A teraz to już sie stresuje, mają jutro teściowie przyjechać poznać moich rodziców i dziś TZ się przyznał ze tesciowa już coś kombinuje. Mówiła, że wysłała TŻ-towi akt urodzenia pocztą a okazuje się ze wcale tego nie zrobiła TŻ mówi ze coś czuje że ona będzie nas chciała nakłaniać do kościelnego i wesele

Co do badania na HIV mój gin mówił ze jest potrzebne do porodu i obowiązkowe w ciąży.
Ale macie przejścia z ta organizacją
Walczcie o swoje,nie stresuj się

Ja też w pnd robiłam HIV

Kurcze muszę jechać specjalnie do Rossmana bo nie mam wkładów do maszynki a pasuje na jutro wyglądąć Ale zła jestem na siebie,zwłaszcza że dzisiaj w mieście byłam.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-07, 18:22   #348
ryba91
Zakorzenienie

no może dlatego zobaczymy czy będzie mi robił ;D

gdzie jest De??????
Stary 2013-05-07, 18:36   #349
budowniczka
Rozeznanie

Hej ! ale mam dzisiaj czytania
bylam dzisiaj u gina, wszystko wporzadku- sluchalam bicie serduszka dzieciątka

Potem robiłam sobie fryzurkę próbną ślubną, ale dziewinie wyszła i musi przejsc kilka metamorfoz

Jestem padnięta, cały dzień na nogach...
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:40   #350
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

ja slyszalam,ze najbezpieczniejszy jest paracetamol wlasnie!

ale jak glowa mnie bolala to nic nie bralam,bo i tak sie balam

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Własnie oglądałam przed chwilą gazetkę,trzeba będzie iść oblukać.Czasem się coś trafi fajnego.Ale na zakupy to chyba jeszcze przyjdzie czas..jak dla mnie przynajmniej.
Ciekawe jak te kocyki za 14,99

Lusi Jak będzie tak dalej ja bym poszła na L4
i tak zrobię jesli nic sie nie zmieni
Cytat:
śliczne te ciuszki i akcesoria dla dzieciaczków

To normalne Kochana rośniesz od środka

Jak oni tak do Ciebie, to ja bym poszła na zwolnienie i miała ich gdzieś Teraz nie możesz się forsować i denerwować, jak tego nie respektują to ich strata. Idź do lekarza, weź zwolnienie

Agnieszka badania na hiv to teraz standard w ciąży
dzięki

jutro pogadam z szefem,ale gadalam teraz z moim M. i on mówi,ze ja tu jestem górą i jak coś to nie mam na co patrzeć.

tylko u nas sytuacja jest troszke bardziej skomplikowana - moje rzeczy przejda na innych, a oni nie mają o tym zielonego pojęcia

mialam wlasnie przekazywac to stazystce,ale to smiech na sali - ona sie ledwo teraz wyrabia.

u nas jest cyrk jesli chodzi o zastępstwa, dlatego nie chce robic problemu innym.

w ostatecznosci jednak będę musiala - trudno, musze mysleć o niuniu
Stary 2013-05-07, 18:45   #351
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

Potem robiłam sobie fryzurkę próbną ślubną, ale dziewinie wyszła i musi przejsc kilka metamorfoz

świetne wieści

a kiedy ślub??

Cytat:
jutro pogadam z szefem,ale gadalam teraz z moim M. i on mówi,ze ja tu jestem górą i jak coś to nie mam na co patrzeć.

tylko u nas sytuacja jest troszke bardziej skomplikowana - moje rzeczy przejda na innych, a oni nie mają o tym zielonego pojęcia

mialam wlasnie przekazywac to stazystce,ale to smiech na sali - ona sie ledwo teraz wyrabia.

u nas jest cyrk jesli chodzi o zastępstwa, dlatego nie chce robic problemu innym.

w ostatecznosci jednak będę musiala - trudno, musze mysleć o niuniu
Teraz jest czas właśnie, żebyś pomyślała o sobie i maluszku - oni dadzą sobie radę Trzeba być trochę egoistą

A gdzie Dzidzia??
Stary 2013-05-07, 18:50   #352
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

piękne uczucie słyszeć serducho

No ja się właśnie pytam gdzie się podziały dziewczyny? Peggy mogłaby napisać jak po wizycie, de też się odezwać i dzidzia tez! nie wspominając o innych, których już nie ma hohohoh...
Stary 2013-05-07, 18:50   #353
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
może zastanów się nad zmianą lekarza jak on taki mało profesjonalny, a chodzisz pryw czy na nfz?

ok, w takim razie czekam na listę

jak byłam na ostatnim usg to już wtedy wyprzedzał wielkością termin OM gdzieś o 5 dni, w ogóle najbardziej ruchliwy jest jak się kładę do łóżka ok 22...

wydaje mi się że amol jest bezpieczny, mnie od kilku dni pobolewa kość ogonowa, czy ktoś ma też taką dolegliwość?

mój się trochę boi, już nie szalejemy jak kiedyś.. hihi
Mnie przez ostatnie dni bolała i z tego co się dowiedziąłam to dzieć rośnie, rozpycha się i dlatego

Cytat:
a mi ta baba powiedziała ze nie ma czystego paracetamolu? co za idiotka..... :/ żal. ehh.. normalnie boli mnie teraz w jednym miejscu- nad prawym okiem na czole ;/
MAM DOŚĆ.

Ja kupiłam u siebie paracetamol w czystej postaci kosztował chyba całe 3,20 więc szleństwo.

Padam dzisiaj, popołudniu były takie ulewy że w całym mieście korki, jechałam do domu tak długo, głowa mnie rozbolała i dopiero będę zajadała obiadek- dzisiaj fasolka po bretońsku

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 18:57   #354
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Anoula- to dobrze, bo już myślałam że moja gin wymyśla coś:P nie wiedziałam że robią to w każdej ciązy, to badanie będe miała pierwszy raz. Kurcze wystraszyła mnie normalnie heh. I muszę poszukać mojej książeczki rumowskiej, bo ona chce grupe moją krwi, chociaż jej powiedziałam jaką mam to i tak chce zobaczyć pieczątkę
Stary 2013-05-07, 19:04   #355
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Pieluszki flanelowe- śliczne są i zestaw kąpielowy jak ręczniczek będzie gatunkowo dobry to warto kupić bo taką cenę to na allegro ciężko znaleźć.

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Mya1989 rzeczy piękne tylko znając mojego tz to mi jeszcze nie pozwoli nic kupic ale takie promocje są często w biedronce albo w lidlu
Cytat:

E tam, ja już od pierwszej wizyty w 5 tygodniu coś kupuję, jakieś bodziaki, bluzeczki unisex. Ja tam nie wierze w przesady, a druga taka okazja może się nie trafić, bo jaw Biedro takiej typowo dla bobo to nie widziałam od dawnaaa, a śledzę na bieżąco Ale właśnie ten kocyk mnie interesuje, pieluszki oraz zestaw do kąpieli. Zobaczymy jak to będzie wyglądać

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:04   #356
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
świetne wieści

a kiedy ślub??
13 lipca ale jak to stwiedzila fryzjerka jestem bardzo oryginalną PM i nie zadąża za mną

Najwieksza furorę robią moje kwiatki ślubne

Ryba91
Cudowne uczucie! ale najbardziej zapamietam ja pierwszy raz zobaczylam bicie serduszka
Stary 2013-05-07, 19:07   #357
ryba91
Zakorzenienie

fasolka

budowniczka- a jakie masz te kwiatki? niewiem czy pisałaś i przeoczyłam czy nie wspominałas ?
Stary 2013-05-07, 19:07   #358
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Anoula- to dobrze, bo już myślałam że moja gin wymyśla coś:P nie wiedziałam że robią to w każdej ciązy, to badanie będe miała pierwszy raz. Kurcze wystraszyła mnie normalnie heh. I muszę poszukać mojej książeczki rumowskiej, bo ona chce grupe moją krwi, chociaż jej powiedziałam jaką mam to i tak chce zobaczyć pieczątkę
Ja musiałam zrobić badanie na grupę krwi, bo miałam robione X lat temu do jakiegoś zabiegu i gdzieś tą kartkę wcięło. A lekarz chce sprawdzic czy z TŻ przypadkiem konfliktu nie mamy.
Stary 2013-05-07, 19:11   #359
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
13 lipca ale jak to stwiedzila fryzjerka jestem bardzo oryginalną PM i nie zadąża za mną

Najwieksza furorę robią moje kwiatki ślubne
O to już niedługo A duże weselicho??

Pochwal się kwiatkami i suknią ach chciałoby się jeszcze raz...
Stary 2013-05-07, 19:20   #360
budowniczka
Rozeznanie

Ryba paulinaizabela
kwiaty takie tylko wiecej rumiankow: http://www.bialeinspiracje.pl/?p=31241

A suknia greczynka (zeby byla mega wygodna) polaczona z linią "A" zeby wyszczuplic optycznie sylwetkę...
Wesele skromne ok 70 osob

Edytowane przez budowniczka
Czas edycji: 2013-05-07 o 19:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości