|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Właśnie miałam Was pytać czy coś Was ściska, rozpycha itp bo mam takie dziwne uczucie w brzuchu. Nie jest to ból tylko takie tępe uczucie czego? sama nie wiem, rozciągania, rozpychania... Pewnie to więzadła bądź macica ale oczywiście już jestem pocykana
|
|
#332 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam.....
Cytat:
Ilona Anoula Ładna sukienka Co do ślubów to nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi się wcinał.i czy to mama tata wujek nieważne.To jest Wasz dzień i macie być szczęśliwi a nie uszczęśliwieni że wszyscy inni są.Dobre rady jak najbardziej są potrzebne, ale wszystko w granicach normy. My wesele finansowaliśmy sami więc tymbardziej nikt nie narzucał swojego "widzimisię".Ale nawet jeśli jest pomoc finansowa że strony rodziców to trzeba dojść do kompromisu,to przede wszystkim Wy o tym decydujecie a nie kogoś ambicje.Takie jest moje zdanie. Magalska No w końcu duma tatusia rozpiera że czuje ruchy Maluszka ![]() Niunia O kurcze ale się rzuciła różnica w oczy,nawet nie zdawałam sobie sprawy że przy większym brzucholu tak widać. Weronisiek wydaje mi się że brzuszek podobny do mojego wieczorkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Muszę sobie jakieś wstawki do spodni już porobić ![]() Cytat:
Cytat:
Na pewno będzie wszystko ok Cytat:
![]() Rybko Nacierałam się Amolem jak mnie bolała głowa lub zatoki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi na razie normalnie wchodzi![]() Ogólnie to pisałyście o przytulankach, ja na razie takiego problemu nie mam bo Tż daleko.Ale jak sobie pomyślę to na razie muszę się smakiem obejść.Ale pewnie jak przyjedzie to i tak mi się nie będzie chciało standard
|
|||||||||
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Mya1989 rzeczy piękne tylko znając mojego tz to mi jeszcze nie pozwoli nic kupic
ale takie promocje są często w biedronce albo w lidlu
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40680923]Ja ogólnie za wizytę z usg płacę 150zł i teraz już się nauczyłam, że nie
pytam "ile?" tylko daję 150. W pierwszej ciąży pytałam i pani dr raz mówiła 150, raz 180, a przy usg połówkowym powiedziała najwięcej- 200zł. Nie ma kasy fiskalnej więc sobie może zażyczyć ile jej akurat potrzeba ;p Ale ja jestem stałą pacjentką, wydałam już u niej majątek więc może mi teraz nie powie, że mam dopłacać. A co do smarowania to w 1 ciąży niczym nie smarowałam i teraz nie smaruję. Rozstępów nie miałam i teraz póki co nie mam. Na biuście mam tylko po 1 ciąży. Na rozstępy niewiele pomoże, jak mają być to będą.[/QUOTE] ja tez zawsze klade kasę, tyle ile bral na początku. tez nie ma kasy,wiec moze se chciec ile chce Cytat:
ja mialam w 8 dowcipne. glupek ![]() nie stresuj sie, na pewno wszystko jest ok! Cytat:
cudne! ale dla mnie to za wczesnie tak jak pisalam mam mase pracy w praxcy,wiec nie wyrabiam się,żeby na bieżąco pisać. wybaczcie,ze nie wszystko nadrabiam ![]() dzis pierwszy raz doprowadzili mnie do takiego stresu w pracvy,ze sie poryczalam i dostalam takich bóli,ze masakra. jutro musze porozmawiac z szefem <dowalil mi wlasnie obowiązki stazystki >jak to nie pomoze, zastanawiam si powaznie nad L4. boje sie
|
||
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Hej, a ja po wizycie u gin, zleciła mi badania krwi i moczu, czyli: morfologię, glukozę,anty-HCV?, WR-VDRL?, różyczka IgG, różyczka IgM, toxo IgG, toxo IgM, mocz badanie ogólne, i co dziw chce sprawdzić czy mam hiv?!!! rozumiem że tak rutynowo, ale przy żadnej ciąży nie badali mnie czy mam hiv. 28 maja następna wizyta, i będe miała zakładaną kartę ciąży wreszcie. Teraz z niecierpliwośćią czekam na usg. Pytałam ją o datę porodu, ale powiedziała że usg ustali dokładniejszą datę.
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w aptece i babka mi powiedziala, że w ciąży APAPU nie wolno? o matko, ja go jadam już jakoś od 1,5 miesiąca jak nie więcej co prawda nie codziennie bo ostatnio tydzień miałam odwyku ale zdarza się ze codziennie, choć teraz już nie biorę bo on mi nic nie daje :/
i AMOL odradziła, powiedziała że nie jest bezpieczny dla kobiet w ciązy a to samo można osiągnąc robiąc masaż skroni bo na tym ten amol działa. A co do sprzetow USG moj ma jeden monitor i ogólną aparature, a do tego ma dołączony aparat dowcipny i obok dołączony brzuszny no oferta biedronkowa SUPER! chyba też się wybiorę
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
Czasem ściska i rozpycha i tak ma być
![]() Na zakupki do biedronki pewnie warto, chociaz bodziaki to kupiłam tam tylko raz, bo straszne się po praniu zrobiły,ale może te inne Jestem ponad 3 tyg. na leku od anemii no i dziś odebrałam morfologię, a wyniki minimalnie, ale jednak jeszcze gorsze niz były miałam wizytę w poniedziałek mieć, ale chyba pójdę w piątek. I jeszcze jak mnie ostatnio tak ząb pobolewał to się wystraszyłam, ze stan jakiś zapalny i poprosiłam jeszcze o zrobienie ob dodatkowo jak robiłam morfo. no to norma 12, a u mnie 35. zanim doszłam do domu i doczytałam, że w ciązy wyniki ob powariować mogą, to się nieźle strachu najadłam |
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak te kocyki za 14,99 ![]() Lusi Jak będzie tak dalej ja bym poszła na L4 |
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anulka
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.W jednej aptece Ci powiedzą tak w innej inaczej.Ja polegałabym na słowie lekarza.Ja brałam Apap jak mnie zatoki bolały,co prawda tylko 1 tabletkę a później połówkę bo z bólu już wytrzymać nie mogłam ale wzięłam.
|
|
|
|
|
#341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie będzie ciężka przeprawa z szefem. Chcę pracować, ale jak atmosfera będzie nie taka to rzucam L4 i wychodzę :P Cytat:
A biedra wymiata Już wiem gdzie będę w przyszły poniedziałek Bodziaki fajne, tylko szkoda, że najmniejszy rozmiar 68 chyba
|
|
#342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz nie możesz się forsować i denerwować, jak tego nie respektują to ich strata. Idź do lekarza, weź zwolnienie Agnieszka badania na hiv to teraz standard w ciąży |
|||
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też gin mówił, ze apap można, ale lepszy jest czysty paracetamol niby dostępny w aptekach, bo apap niby ma domieszki jakieś, nie znam się, ale że każdy lekarz i farmaceuta co innego gada
|
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Cytat:
A teraz to już sie stresuje, mają jutro teściowie przyjechać poznać moich rodziców i dziś TZ się przyznał ze tesciowa już coś kombinuje. Mówiła, że wysłała TŻ-towi akt urodzenia pocztą a okazuje się ze wcale tego nie zrobiła TŻ mówi ze coś czuje że ona będzie nas chciała nakłaniać do kościelnego i wesele Co do badania na HIV mój gin mówił ze jest potrzebne do porodu i obowiązkowe w ciąży. |
||
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
a mi ta baba powiedziała ze nie ma czystego paracetamolu? co za idiotka..... :/ żal. ehh.. normalnie boli mnie teraz w jednym miejscu- nad prawym okiem na czole ;/
MAM DOŚĆ. a mi gin nie mówił nic o badaniu na hiv... może później mi zrobi...
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Walczcie o swoje,nie stresuj się Ja też w pnd robiłam HIV Kurcze muszę jechać specjalnie do Rossmana bo nie mam wkładów do maszynki Ale zła jestem na siebie,zwłaszcza że dzisiaj w mieście byłam.
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
no może dlatego
zobaczymy czy będzie mi robił ;D gdzie jest De??????
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
Hej !
![]() ![]() bylam dzisiaj u gina, wszystko wporzadku- sluchalam bicie serduszka dzieciątka ![]() Potem robiłam sobie fryzurkę próbną ślubną, ale dziewinie wyszła i musi przejsc kilka metamorfoz ![]() Jestem padnięta, cały dzień na nogach... |
|
|
|
#350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak glowa mnie bolala to nic nie bralam,bo i tak sie balam Cytat:
Cytat:
jutro pogadam z szefem,ale gadalam teraz z moim M. i on mówi,ze ja tu jestem górą i jak coś to nie mam na co patrzeć. tylko u nas sytuacja jest troszke bardziej skomplikowana - moje rzeczy przejda na innych, a oni nie mają o tym zielonego pojęcia ![]() mialam wlasnie przekazywac to stazystce,ale to smiech na sali - ona sie ledwo teraz wyrabia. u nas jest cyrk jesli chodzi o zastępstwa, dlatego nie chce robic problemu innym. w ostatecznosci jednak będę musiala - trudno, musze mysleć o niuniu |
|||
|
|
|
#351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy ślub?? Cytat:
![]() A gdzie Dzidzia?? |
||
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja się właśnie pytam gdzie się podziały dziewczyny? Peggy mogłaby napisać jak po wizycie, de też się odezwać i dzidzia tez! nie wspominając o innych, których już nie ma hohohoh...
|
|
#353 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Padam dzisiaj, popołudniu były takie ulewy że w całym mieście korki, jechałam do domu tak długo, głowa mnie rozbolała i dopiero będę zajadała obiadek- dzisiaj fasolka po bretońsku
|
|
#354 |
|
Zadomowienie
|
Anoula- to dobrze, bo już myślałam że moja gin wymyśla coś:P nie wiedziałam że robią to w każdej ciązy, to badanie będe miała pierwszy raz. Kurcze wystraszyła mnie normalnie heh. I muszę poszukać mojej książeczki rumowskiej, bo ona chce grupe moją krwi, chociaż jej powiedziałam jaką mam to i tak chce zobaczyć pieczątkę
|
#355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka
![]() budowniczka- a jakie masz te kwiatki? niewiem czy pisałaś i przeoczyłam czy nie wspominałas ?
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A duże weselicho??Pochwal się kwiatkami i suknią ach chciałoby się jeszcze raz...
|
|
|
|
|
#360 |
|
Rozeznanie
|
Ryba paulinaizabela
kwiaty takie tylko wiecej rumiankow: http://www.bialeinspiracje.pl/?p=31241 A suknia greczynka (zeby byla mega wygodna) polaczona z linią "A" zeby wyszczuplic optycznie sylwetkę... ![]() Wesele skromne ok 70 osob
Edytowane przez budowniczka Czas edycji: 2013-05-07 o 19:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

wiecie do dowcipnego usg..... tylko do tego przez brzuch .....powiedział żebym nie musiała jechać do mysłowic to mi to jutro tu zrobi....

>
miałam wizytę w poniedziałek mieć, ale chyba pójdę w piątek. I jeszcze jak mnie ostatnio tak ząb pobolewał to się wystraszyłam, ze stan jakiś zapalny i poprosiłam jeszcze o zrobienie ob dodatkowo jak robiłam morfo. no to norma 12, a u mnie 35. zanim doszłam do domu i doczytałam, że w ciązy wyniki ob powariować mogą, to się nieźle strachu najadłam