Zespół na wesele - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-11, 12:51   #571
mareqs
Przyczajenie

Dot.: Zespół na wesele

To że po akademiach to nie zawsze się sprawdza podczas grania na weselach. Znajoma miała teraz studniówkę córki i grali tacy po akademiach to porażka była. Same smuty grali, nikt się nie bawił.
My polecaliśmy im ten zespół, ale tamci byli tańsi.
Nieraz lepiej zapłacić trochę więcej w końcu taka impreza to raz w życiu jest. Tak jak i wesele, przynajmniej teoretycznie
mareqs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-11, 14:47   #572
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bella100 Pokaż wiadomość
Ale Wedding Band z kapeli na wesela? U mnie będą grać i słyszałam ich na żywo, bo grali u kuzyna mojego narzeczonego. Rewelacja! Dlatego długo się nie zastanawialiśmy nad wyborem A kiedy masz wesele? My w październiku <3 (dlatego też cenowo nie było tak strasznie). Strasznie podoba mi się ich podejście do Gości, "niewioskowe" prowadzenie zabawy, bo i super granie i śpiewanie. Podobno wszyscy są po akademiach muzycznych Więc nie ma się czego obawiać!
A ja lubię wioskowe prowadzenie zabawy,szkoda że po wioskowemu nic nie robia bo bym ich wzięła
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 01:00   #573
majaibruno
Przyczajenie

Polecam zespół który grał u nas. SHAKERBAND z Warszawy.
Uwielbiam ich Nie będę się rozpisywała na ich temat. Są super i już.
Strona zespołu www.shakerband.pl
I pozdrawiam wszystkie poszukujące
majaibruno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 09:33   #574
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majaibruno Pokaż wiadomość
Polecam zespół który grał u nas. SHAKERBAND z Warszawy.
Uwielbiam ich Nie będę się rozpisywała na ich temat. Są super i już.
Strona zespołu www.shakerband.pl
I pozdrawiam wszystkie poszukujące
Brałam ich pod uwagę, ale niestety mój termin mieli zajęty i zdecydowałam się na inny i nie żałuję

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-15, 23:08   #575
moniaak
Przyczajenie

my też zastanawialiśmy się nad shaker band w zeszłym roku jak braliśmy ślub..nie pamiętam już czemu się nie zdecydowaliśmy... w końcu stanęło na Sk-2 z lublina.. mężowi się podobali i nie było już gadania..ale nie żałuję!!super grali!!!wesele było polsko angielskie i rodzina męża i nasi znajomi z uk bawili się super!!
moniaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 18:22   #576
8malina8
Raczkowanie

my po długich poszukiwaniach znaleźliśmy zespół z wolnym naszym terminem . Jest to zespół FARAT BAND z Mielca . Jest bardzo mało opini o nim , wogóle chyba nikt tu o nim nie wspominał (nie czytałam całego wątku) .Czy ktoś może coś o nich powiedzieć ? Czy warto wydać na nich 3200 zł ?
http://www.farat.pl/
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-18, 21:37   #577
laska4
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 8malina8 Pokaż wiadomość
my po długich poszukiwaniach znaleźliśmy zespół z wolnym naszym terminem . Jest to zespół FARAT BAND z Mielca . Jest bardzo mało opini o nim , wogóle chyba nikt tu o nim nie wspominał (nie czytałam całego wątku) .Czy ktoś może coś o nich powiedzieć ? Czy warto wydać na nich 3200 zł ?
http://www.farat.pl/
Jest bardzo tani,z tego co widać są bardzo młodzi i nie mają dużego ,doświadczenia scenicznego.Śpiewaja nawet fajnie ,tylko że prawie wcale się nie ruszają.Przydałby im się scenograf,ale za taką cene to myślę że warto
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 14:04   #578
8malina8
Raczkowanie

dzieki za opinię w sumie to nie zależy mi żeby sie fajnie ruszali tylko żeby fajnie grali nie sa rewelacyjni ale ci co według mnie byli to nie mogli jedziemy 9 marca na rozmowe i podpisanie umowy i takie tam mam nadzieję że będą fajnie zabwiać gości
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 18:19   #579
monday
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sacrilege Pokaż wiadomość
monday, czy chodzi Ci o ten nexus?? http://www.nexus.org.pl/index.php
bo jeśli tak to zupełnie inny poziom niż boogie band, szczerze? jak dla mnie tragedia.. ale wiadomo, gusta są różne
O matko! nie to nie ten tamten ma stronę jakoś nexusband, albo zespół z wodzirejem jak się wpisze w wyszukwarce to wyskoczy kilka razy zdobyli nagrody na różnych festiwalach, więc poziom mają dobry,choć szczerze to słuchając ich strony nie byłam zachwycona, gdyby nie to że słyszałam i widziałam jak prowadzą wesela, to pewnie nie byłabym taka pewna ich poziomu)
monday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-27, 08:16   #580
maja5826
Raczkowanie

polecam zespół REVELKA
młody zespół który strasznie spodobał się nam i naszym gościom,
wszystko z nami uzgadniali i dbali żeby nikt się nie nudził
znaleźliśmy ich w internecie nie słuchając ich wcześniej na żywo ale warto było zaryzykować
Stary 2013-02-28, 20:30   #581
bella100
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
A ja lubię wioskowe prowadzenie zabawy,szkoda że po wioskowemu nic nie robia bo bym ich wzięła
Każdy lubi coś innego
No najlepiej, żeby grali z zamiłowania, ale pokończenie szkół muzycznych nie zaszkodzi
bella100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 21:46   #582
ilka099
Przyczajenie

Dot.: Zespół na wesele Kraków, Proszowice, Rosiejów

Witam, mam pytanie czy u kogoś z Was grał może zespół Diam z Miechowa lub zespół vocall (p. Cepuchowicz)? Bardzo proszę o opinie.
ilka099 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-13, 17:24   #583
rozowabeza
Przyczajenie

Polecam z czystym sumieniem zespół San Sebastian, który występował na moim weselu. Profesjonalnie podchodzą do tematu, grają zarówno szlagiery (coś dla starszych) jak i najnowsze hity. Nie znam osoby, która po weselnej imprezie byłaby niezadowolona z zabawy.
Próbka ich możliwości http://www.youtube.com/watch?v=H26RqEcy87g
rozowabeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-29, 13:44   #584
_Monabella_
Raczkowanie

Ja polecam Dubis Band z Warszawy, są na rynku od wielu wielu lat. wszyscy goście byli zachwyceni choć pani Ewa nie jest już młódką to śpiewa pięknie Imprezy też super prowadzą, a co najważniejsze bardzo dobrze dogaduje się z młodymi osobami i lubi żartowac
_Monabella_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 14:58   #585
bpawlik
Raczkowanie

Dla dziewczyn wybierających jeszcze zespół na wesele, tradycyjnie polecam dobrą kapelę z Lublina - www.pifpafband.pl

pozdrawiam
bpawlik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 12:48   #586
Kingus2089
Przyczajenie

Witam,
Czy miał ktoś na swoim weselu Zespół Zbóje z Zakopanego?? Planujemy wesele na podhalu. Bardzo prosimy o opinie pozdrawiam
Kingus2089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 18:18   #587
wercyn
Przyczajenie

A ja mam problem z zespołem, może miałyście podobne sytuacje i mi podpowiecie co zrobić, bo sama już nie wiem...

Znaleźliśmy zespół, który nam się podoba, opinie o nim są bardzo dobre, również tu na forum. Wszystko ok, tylko nie możemy się dogadać z menedżerem. Powiedział nam, że nasz termin wstępnie zarezerwowała inna para i że mają czas na decyzję do 5 maja. Poprosiliśmy, aby dał nam znać, jeśli zrezygnują, a jeśli nie, to chcemy zarezerwować inny zespół, który także ma pod opieką. Zadaliśmy mu także szczegółowe pytania odnośnie umowy, którą nam wysłał. A on na to wszystko odpowiedział, że oba zespoły są wstępnie zarezerwowane, ale on może z nami podpisać umowę jeśli jesteśmy zdecydowani, bo już się gubi w tych rezerwacjach. A co do szczegółów, to wszystko jest płynne i można się dogadać.

Przyznam, że mi szczęka opadła. Ja bym się strasznie wkurzyła na miejscu pary, która złożyła wstępną rezerwację, a tu się okazuje, że jednak umowę podpisano z kimś innym. To po co w ogóle robił tę rezerwację?! Dla mnie koleś jest nieodpowiedzialny i niepoważny. I bardzo nas zraził. Ale z drugiej strony, to nie on będzie grał czy śpiewał, a zespół jest naprawdę super.

Co byście zrobiły? Podpisywać umowę i się nie przejmować, czy poszukać zespołu z bardziej ogarniętym menedżerem ? Podpowiedzcie, proszę, bo mamy już mętlik w głowach.
wercyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 01:09   #588
mareqs
Przyczajenie

Ja się bardzo obawiam takich ludzi i raczej bym nie chciał załatwiać żadnych interesów. Jeżeli sam mówi, że już się gubi to mało profesjonalnie to brzmi.
Znajomi też załatwiali z takim jednym zakręconym panem i dwa dni przed weselem okazało się, że ich zespół ma na ten termin podpisane 2 umowy i wybrali tą drugą (pewnie lepsze pieniądze wzięli ). Dobrze, że na tyle się postarali i załatwili im jakieś zastępstwo.
Ja Ci polecam zespół Haliśka Band, widziałem na żywo na weselu w Nowym Dworze Mazowieckim i na prawdę było rewelacja, najlepsze wesele jakie widziałem, a widziałem sporo. Tutaj umieściłem ich teledysk z youtube.
mareqs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 09:34   #589
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Ja chyba też nie zdecydowałabym się na taki zespół... Ja ze swoim zespołem miałam termin zarezerwowany słownie przez 3 miesiące, ale manager zapewnił nas, że nikt nie wskoczy na nasze miejsce. I tak też było, a manager super człowiek, wszystko do dogadania i bez problemów co do zabaw, czy granej muzyki.

A z jakich rejonów szukasz zespołu?

Stary 2013-04-29, 16:07   #590
wercyn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
A z jakich rejonów szukasz zespołu?
W sumie wszystko jedno. Jeśli zespół dojedzie to może być i ze Śląska. Wesele mamy w Nadarzynie pod Warszawą, ale nie mamy nacisku, żeby zespół był z okolic. Ważne, żeby dobrze grał i żeby ludzie się bawili
Stary 2013-04-30, 10:04   #591
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wercyn Pokaż wiadomość
W sumie wszystko jedno. Jeśli zespół dojedzie to może być i ze Śląska. Wesele mamy w Nadarzynie pod Warszawą, ale nie mamy nacisku, żeby zespół był z okolic. Ważne, żeby dobrze grał i żeby ludzie się bawili
Ja mam zespół z Marek. Poleciła mi go znajoma. Śpiewa tam jej znajomy i faktycznie ma bardzo fajny głos - nie typowy disco-polo. Byłam mocno wybredna, co do zespołu, więc szukałam 2 miesiące (mimo że ślub mam w sierpniu 2014, to szukałam go od listopad/grudzień 2012). W zespole na jaki się zdecydowałam jest 5 osób, z czego 2 osoby to wokale, które nie grają na niczym, ich zadaniem jest śpiew i naprawdę fajnie im to wychodzi - chłopak i dziewczyna. Wiem, że chcą powiększyć skład o saksofon. Manager jest osobą bardzo kontaktową, bezproblemową, no i nie narzuca swojego zdania. Zespół gra wszystko, bo jak ujął to manager - zespół ma bawić ludzi, a nie dyktować swoje zdanie i wszystko ma zrobić na poziomie, bez zgorszenia. To mnie przekonało. Będę mieć gości, którzy bawią się przy muzyce pop'owej i wszystkich hitach, ale także takich, którzy nie wyobrażają sobie wesela bez disco-polo. Nie chcę dyktować gościom przy czym mają się bawić, z takiego założenia wychodziłam.

Jeśli jesteś zainteresowana to strona mojego zespołu jest pod tym linkiem.

Stary 2013-04-30, 22:06   #592
ElDora
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mareqs Pokaż wiadomość
Ja Ci polecam zespół Haliśka Band, widziałem na żywo na weselu w Nowym Dworze Mazowieckim i na prawdę było rewelacja, najlepsze wesele jakie widziałem, a widziałem sporo. Tutaj umieściłem ich teledysk z youtube.
My już właściwie też się zdecydowaliśmy na ten zespół. Na swojej stronie mają sporo filmików z imprez http://haliskaband.republika.pl
ElDora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 22:02   #593
wercyn
Przyczajenie

Kishlaczkowa, dziękuję za info! Braliśmy ten zespół pod uwagę, ale nasz termin był już zajęty. Całkiem możliwe, że właśnie przez Ciebie, bo my też szykujemy się na sierpień przyszłego roku.
Tak czy inaczej, chyba odpuścimy ten zespół, który tak nam się podobał. Jednak kontakt z menedżerem jest równie ważny jak same umiejętności zespołu. Wolę mieć pewność, że nikt nie wywinie mi żadnego numeru miesiąc przed weselem. Dzięki za podpowiedzi!
Stary 2013-05-04, 08:48   #594
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zespół na wesele

Cytat:
Kishlaczkowa, dziękuję za info! Braliśmy ten zespół pod uwagę, ale nasz termin był już zajęty. Całkiem możliwe, że właśnie przez Ciebie, bo my też szykujemy się na sierpień przyszłego roku.
Tak czy inaczej, chyba odpuścimy ten zespół, który tak nam się podobał. Jednak kontakt z menedżerem jest równie ważny jak same umiejętności zespołu. Wolę mieć pewność, że nikt nie wywinie mi żadnego numeru miesiąc przed weselem. Dzięki za podpowiedzi!
Jej, a na którego sierpnia chciałaś? 16-ego?

Dobrze piszesz, podejście managera także jest ważne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-05-04, 18:33   #595
joanat
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Zespół na wesele

Kishlaczkowa a jaka cena tego Wedding Band?
joanat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-05, 10:48   #596
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zespół na wesele

Cytat:
Napisane przez joanat Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa a jaka cena tego Wedding Band?
Nam powiedzieli 4500, ale utargowaliśmy niższą stawkę ;-)

Stary 2013-05-06, 15:05   #597
wercyn
Przyczajenie

Dot.: Odp: Dot.: Zespół na wesele

Cytat:
Jej, a na którego sierpnia chciałaś? 16-ego?
Dokładnie!
Stary 2013-05-06, 22:26   #598
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zespół na wesele

Cytat:
Dokładnie!
No to faktycznie będą u nas :-D A kiedy do nich dzwoniliście? Bo my tak jak pisałam

Stary 2013-05-07, 18:15   #599
wercyn
Przyczajenie

Dot.: Odp: Zespół na wesele

Cytat:
No to faktycznie będą u nas :-D A kiedy do nich dzwoniliście? Bo my tak jak pisałam
Pisaliśmy do nich jakoś na początku marca. No nic, gratuluję i mam nadzieję, że nam też się uda znaleźć coś fajnego. Sytuacja nam się trochę rozjaśniła, bo nasz ulubiony pan od napisał, że ma już umowy podpisane na oba interesujące nas zespoły. Ale nie żałuję, bo gdybyśmy się zdecydowali na ten zespół, to przez cały czas do ślubu bałabym się, że nam wywinie ten menedżer jakiś numer. Więc dobrze się stało i teraz poszukiwania ruszyły pełną parą!
A powiedz jeszcze - umawiałaś się z zespołem na jakąś próbę? Wybraliście na podstawie tego, co jest w internecie?

Edytowane przez wercyn
Czas edycji: 2013-05-07 o 18:16
Stary 2013-05-07, 19:48   #600
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Zespół na wesele

Cytat:
Pisaliśmy do nich jakoś na początku marca. No nic, gratuluję i mam nadzieję, że nam też się uda znaleźć coś fajnego. Sytuacja nam się trochę rozjaśniła, bo nasz ulubiony pan od napisał, że ma już umowy podpisane na oba interesujące nas zespoły. Ale nie żałuję, bo gdybyśmy się zdecydowali na ten zespół, to przez cały czas do ślubu bałabym się, że nam wywinie ten menedżer jakiś numer. Więc dobrze się stało i teraz poszukiwania ruszyły pełną parą!
A powiedz jeszcze - umawiałaś się z zespołem na jakąś próbę? Wybraliście na podstawie tego, co jest w internecie?
Szukaliśmy w takim okresie, że prób nie mieli, bo sezonu nie było. Ten nasz poleciła nam znajoma, bo zna wokalistę. Posłuchaliśmy w necie, podesłali nam prywatne filmy i dali płytę. Ale gdyby dało radę to pojechałabym na próbę.

I chyba dobrze się stało, że zajęte są te zespoły, bo byś tylko się stresowała. Trzymam kciuki byście znaleźli dobry zespół. A ten nasz nie ma jakiegoś znajomego zespołu do polecenia?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości