|
|
#1231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Jak rozgrzejesz to odciąg, a potem schładzaj cyca żeby Ci się zapalenie nie zrobiło... |
|
|
|
|
#1232 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wage ![]() Cytat:
![]() zimna pepsi, az mi slinka cieknie Cytat:
Cytat:
![]() jutro dalsyz cig trzymania kciukasow Cytat:
pieknie sie malutka zachowala Cytat:
a my bylismy na dworze dzis od 12 do 17, potem burza i sie rozdeszczylo teraz maly wykapanz, najedzony, z tata fika na dywanie
|
|||||||
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu jacuś? Cytat:
A co do ksywek....ja przeważnie mówię po imieniu do Darii. Ale zdarza się że mówię do niej kluska dziecioludek pierdzioszek cukiereczek dzidziolek buziaczek i jeszcze wiele innych ale nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Lady, ucałuj Piotrusia bidulek się napłakał
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
Lady wspolczuje przezyc przy szczepieniu ... Czytajac Ciebie i Black jestem przerazona, jutro mnie czeka to samo z Blaneczka .. 2 klocia w nozki
![]() Dziewczyny a ja mam glupie pytanie troche, jak wychodzicie na dwoi na spacer to gdzie chodzicie na siusiu :P sa dzis np musialam po 2 godzinach pedzic do domu, bo wypilam litra wody ... w p-arkach nie ma toalety, sa 2 toj toje, ale jak ja mam sie zalatwic, przeciez malej nie zostawie w wozku przed ...kawairni nie ma zadnych ... lipa z tym jest straszna ... powrot do domu targanie wozka i wnoszenie calych manatkow ... to juz przewaznie koncze spacerowanie ...
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Cytat:
co do wagi to jakby bylo cos nie teges to by ktores poruszylo temat. moj starszy od twojego a wazy 6600. Luzik! |
||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Ja nie wiem co jej się odmieniło. Na szczęście jej nie noszę, jak płakusia i cyca nie chce to widzę czasami po oczkach że zmęczona, wystarczy sie położyć koło niej, pieluszkę dać i zasypia, ale chwilkę płakusia. I tak jest przed każdy spaniem w dzień. |
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży jak byłam to ledwo z domu wyszłam i już siku mi się chciało. Ale teraz tak nie mam.
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale naprodukowałyście pleciugi jedne
![]() Blaneczka właśnie przysypia także lecę Was nadrabiać. My dziś na dluuuugim spacerze byliśmy we trójkę, odkryliśmy że mamy jakieś 4km od siebie las ![]() Blanka pół spacerku spała a pół sobie gaworzyła w wózku machając gołymi stópkami tak cieplo jak dziś to chyba jeszcze u nas nie było.Lecę nadrabiać |
|
|
|
#1239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
to chzba to co ode mnie poszla
![]() Cytat:
mlody dzisiaj byl w bodziaku z krotkim i bandamce na glowie koniec przed poludniem mial dresiki cienkie i kaftanik a potem poszlam na calosc, ale przy 27 stopniach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
komu wlac ![]() ale Twoje wpisy mi sie w oko rzucily ![]() Cytat:
nie przybral zbyt wiele, ale skoro nie bylo komenatrzy to chyba nie trzeba sie martwic skoro pieknie je
|
|||||
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no dobra karmicie na ławc w parku czy gdzies tam
Kurcze wybrałam bym się gdzies dalej na spacer ale ja tak nie lubię karmić na siedząco, wtedy ja mokra i zuzia z tego mleka ![]()
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Ojej to Julianka chyba maly klocek 6400g a wczoraj skonczyla 3 miesiace. Rozmawialam z tesciowa. Brrr dziwnie tak, wszystko sobie wygarnelysmy. Ja jej, ze nianczy TZta a ona, ze zle sie do niej odzywam. Moze cos sie ruszy, ja sie czegos dowiedzialam, ona tez niech TZ teraz sie ustosunkuje jakos. A zaczelo sie od tego, ze mam zalozyc na polspiochy skarpety....:p Przyszlo nosidlo. Jest okej, Maluch sie nawet nie topi w nim. Wiadomo pierwsza mysl: 300 zl za takie coooos (wyglad plecaka z bazarku ) ale jak obejrzalam dokladnie to calkiem calkiem.Bijkora powodzenia na matmie-najgorsze bedzie jutro za Toba ![]() Kurde stracilam glos, gadam jak stary rokenrolowiec:p |
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
ja przebieram na lawce w parku i na takim stoliku. mam w wozku taka cienka kolderke na spodzie wiec ja rozkladam na to kocyk z biedry i flanelka. jak bedzie trawka to spokojnie na Ziemi bede przewijac. tylko pod kolderke dam jeszcze tetrowke ... alw burza u mnie
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio miałamten problem, niby krzaki były |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siku nie robię na spacerze, bo na tak długo nie wychodzę. Zazwyczaj spacerujemy dwa razy dziennie po półtorej - dwie godzinki, więc spokojnie wytrzymuję
![]() A co do przebierania to jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym musiała
|
|
|
|
#1246 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękujemy z Michasiem za komplementy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja do Michałka mówię młody, misiek, buba ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słodko się mała zachowała ![]() Deli Zamawiam twoją pannicę dla Michałka! Jakież ona ma rzęsy piękne! U nas też cieplutko, bezwietrznie mlody z gołą głową. Widziałam dziewczynkę w czapie jesiennej i kurtce Moja siostra mówiła mojej mamie żeby mi powiedziała żebym Miśkowi czapkę zakładała Ona nieźle swoich synów przegrzewa. Oczywiście nie posłuchałam ![]() Michała chyba dziąsła swędzą, ciągle coś w pyszczku i marudny strasznie. Dopiero o 20 zasnął. Idę coś zjeść bo padnę trupem. Ucałujcie maluszki cierpiące po szczepieniach |
|||||||
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady biedny Pietraszko
A co do wagi to nie wiem, nie znam się ale przecież gdyby to był zbyt mały przyrost to by na pewno lekarz powiedział! No i gdyby mały się nie najadał to by dał znać o tym na pewno! Wiecie tak mi się jeszcze przypomniało. Jak byliśmy na tych świętach u kuzynki TŻta to była taka koleżanka tej kuzynki z mężem i opowiadała że jej siostra kilka dni temu urodziła bliźniaki i jedno dziecko urodziło się bardzo chore - z przepukliną oponową, bez rączek i nóżek z rozszczepem podniebienia, sercem po prawej stronie. Pożyło godzinę. Jeju czemu takie rzeczy się zdarzają. Dobrze że chociaż drugi synek zdrowy.
|
#1248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Moja biedną też płacze w wózku,bo szelki i pewnie gorąco. A nie mogę jej rozebrać bo do aparatu musi mieć długie nogawki ;( Cytat:
super że z bioderkami jest ok,nawet nie wiesz jakie to szczęście! Cytat:
Bijkora przesyłam mnóstwo moich matematycznych fluidów! Trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki, kroliczek ucalowany teraz spi juz na noc chyba.....
Martwie sie tym przyrostem, duzo osob dIsiaj bylo, moze przegapily cos..... do tej pory to raczej 300g tyg przybieral, a nie na miesiac...... chyba zadzwonie jutro do tej pediatry. Aska Wiecie, co sobie dzisiaj kupilam? Roshoffe etui na tableta
|
#1250 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale po bebilonie pepti jej lepiej także ewidentnie coś w cycu tylko co ?!![]() Cytat:
Cytat:
Chciałam kupić altacet to pani w aptece mi nie dała bo mówiła że się tego nie daje takim dzieciom ![]() Cytat:
![]() Bo ja własnie czegoś takiego poszukuję dla mojej na słoneczne dni co by jej głoweczki nei przegrzało. Ja kiedyś kiedyś jadłam jak jeszcze mała nie miała "rewelacji" brzuszkowo-skazowych i było wsio wporzo ;] Ażmnie zainspirowałaś na jutrzejszą przekąskę ![]() Cytat:
![]() A Nadii brawo za wagę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak czytam o waszych dzieciakach i ich wadze i się trochę zmartwiłam ![]() Moja jak skończyła 3 miesiące to byłyśmy u lekarza to ważyła 5360 i w porównaniu do Waszych to jest okruszkiem , kurdę a taka klucha się urodziła. Czemu ona nie tyje Cholera resztę cytatów mi wcięło
|
|||||||||
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, boli diabelnie i twarde jak szlag, w trzech miejscach obok siebie, wiec podejrzewam, ze to 3 kanaliki....
Bijkora, matematyczne powodzenia jutro!
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
malo mnie tutaj ostatnio, ale laze z mlodym na dlugie spacery, albo gdzies jezdzimy, poza tym postanowilam powalczyc troszke z moim cialem no i neistety czasu na wizaz mniej, a wieczorami jestem tak padnieta ze wlaczam sobie jakis serial na kinolive i padam ...
ale jak znajde chwilke nadrobie Was troszke, buziaki dziewczyny
|
#1254 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My też po wizycie u lekarza i mały jest osłuchowo czysty ale ma wirusowe zapalenie gardła ( zaraził się na 100 % odemnie ) dostał fenistil, syrop prawoślazowy i mam robić inhalacie, jutro muszę zadzwonić po aptekach czy nie mają inhalatora na wypożyczenie bo normalnie kosztuje 105 zł :/
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, ale moj to wyjatkowo, zarlacz pospolity, maly sie urodzil i szybko nadrobil az za bardzo, nie wiem, moze teraz te przyrosty nie sa po prostu takie duze?
To ja jakis dziwak antyspacerowy jestem jak wyjde raz na godz dwie to cud, nie wiem, jakos tak mi sie nudzi samej chyba zaczne do silver jezdzic do parku chorzowskiego ![]() A glupia jestem, bo wczoraj i dzisiaj bylam i humor mialam mega, tak wyjsc doludzi, a nie tylko przed tv tabem ksiazka
|
#1257 |
|
Konto usunięte
|
Iffonka, ale inhalator warto mieć. Wypożyczenie też kosztuje, 3 razy wypożyczysz i już być swój miała.
|
|
|
|
#1258 | ||
|
Zakorzenienie
|
tzt na wszystkie inne dzieci mówi Jacuś
Cytat:
Cytat:
Lenova, od jutra bede odciagac ... tak podawalam przed kazdym karmieniem delicol. A duzo sie odciaga ? po 10ml starczy? Powiem Ci ze juz mialam dzis 2 kryzysy, zeby przejsc na mm, tzn zobaczyć czy bedzie lepiej, nawet pytalam ile kosztuje bebilon pepti. No i płakałam razem z Amelką.... Jestem tak wykończona, ze nie mam ani ochoty, ani siły ćwiczyć..... ide sie kapać i w kime...
|
|
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40694209]Iffonka, ale inhalator warto mieć. Wypożyczenie też kosztuje, 3 razy wypożyczysz i już być swój miała.[/QUOTE]
W sumie to masz rację jutro kupieCytat:
problemy z brzuszkiem są straszne u dzieci.Co sądzicie ale czy rozmawiałyście kiedyś z pediatrą na temat czopków glicerynowych, czy uzależniają i czy można je podawać w większej ilości?
|
|
#1260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Troszkę sobie wyrzucam że nie walcze, że nie szukam innej przyczyny ale już nie mam siłybo od początku były jakieś problemy z kp. Mam nadzieję że przez te 3 miesiące karmienia dałam dużo cennych skladników Małej. Kurdę ale wiatr, chyba będzie mega burza a ja sama z Blankusią , tż na nocce. Ja się tak panicznie bojeeee burzy |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

za wage 

Oczywiście tej lektury nie przerobiłam, nawet streszczenia nie przeczytałam, chociaż wszystkie inne miałam juz w małym paluszku. Stawiałam na coś innego. Ale dużo napisałam, lałam wodę jak trzeba, źle nie będzie
teraz maly wykapanz, najedzony, z tata fika na dywanie

nie ogarniam tego. I taki rodzic gna tak do domu bo myśli, że nie wiem dziecko głodne/pielucha brudna - ale nie wpadną na to, że mu za gorąco??

problemy z brzuszkiem są straszne u dzieci.