Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 19:35   #1231
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
My po szczeoieniu, bozesku jak Maly plakal no nie moglam no, juz na saM widok lekarki sie rozplakal, a potem to juz nieustajaca histeria, tylko na rekach sie uspokajal jako tako.....

Jestem u mamy, sama sie boje zosfac z nim na noc, od szczepienia spi, zjadl dwa razy i dalej kimono, juz chyba na noc?

Zrobil mi sie zator w lewym cycu, chyba na 3kanalikach, jak to boli siedze teraz z termoforem w cycku i grzeje.... durne babsko ze mnie, bo torbe z tabem przez ramie przewiesilam na spacerze i mi zablokowalo

Aaaaaaa w ogole sie zmartwilam, bo Maly wazy 6700, na ostatniej wizycie 6400 a byla miesiac temu...... pediatra nic nie powiedziala, polozna tez nie, a maly tak plakal i z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac
dzielny Mały...
Jak rozgrzejesz to odciąg, a potem schładzaj cyca żeby Ci się zapalenie nie zrobiło...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:37   #1232
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Pisalam juz deli na FB, ze jak zakoncze karmienie cycem i bede po tej laparoskopii to 1 ide na pizze, 2 wypija flaszke wodki i na koniec zapale jointa i padne na pysk

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Byliśmy na szczepieniu. Daria płakała jak zawsze...bidulka Waży 5900 Więc ładnie przybiera.
za wage rosnie pannica

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nam na zajęcia na anatomię to trupa przywozili i się w nim "babraliśmy"

ja też coś dobrego bym zjadła i zapiła zimną pepsi
o jeny, chyba sama bym tam padła, bo ze mnie straszny wrazliwiec
zimna pepsi, az mi slinka cieknie
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Waszym dzieciom też puchły te miejsca po nakłuciu po szczepionce? Mojej strasznie spuchła jedna nóżka. Nie wiem, czy to normalne - tak mocno mi płacze, że nie mogę jej uspokoić, dałam czopek i zobaczymy, czy pomoże, oby...
przyłóz okladem z sody
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Heja Dzisiaj był pierwszy dzień matur. Polski. Jutro matma
Powiem wam że czytanie ze zrozumieniem poszło mi spoko, a wypracowanie było z Przedwiośnia Oczywiście tej lektury nie przerobiłam, nawet streszczenia nie przeczytałam, chociaż wszystkie inne miałam juz w małym paluszku. Stawiałam na coś innego. Ale dużo napisałam, lałam wodę jak trzeba, źle nie będzie Przed matmą trzęsę portkami..

Byłam z Małą wczoraj na szczepieniu, dziele było moje Maleńswo
Trochę kwiknęła przy pierwszych dwóch wkłuciach, a po tym trzecim najgorszym chwilkę popłakała a ja razem z nią.. Ostatnio coś mam takie humory.. Teraz ma trochę podwyższoną temperaturkę, ale jest bardzo grzeczna i nie marudzi. Waży już 6900!!
Duża babka

Przyszła mi paczuszka z hippa, własnie z tymi kuponami rabatowymi, 2 poradnikami na temat mm, a druga o żywieniu, do tego jeszcze różowa łyżeczka
Jest też taki kupon, że jak się go weźmie ze sobą do Rossmanna to żeż dają jakąś pakę..
superowo Nadia rosnie
jutro dalsyz cig trzymania kciukasow

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Sylwia, prawosławie to również religia chrześcijańska. U nas to jest bardzo powszechne i takie małżeństwa mieszane to u nas bardzo częste jest bo prawosławni stanowią ponad 30 % mieszkańców. My jednak zdecydowaliśmy że ślub weźmiemy w kościele i dziecko będzie też ochrzczone w kościele. W cerkwi też są chrzty (co ciekawe od razu przy chrzcie jest tez komunia i bierzmowanie). fajne jest to że mamy da razy święta Młody będzie miał jednego Mikołaja 24 grudnia a drugiego 6 stycznia a pomiędzy 2 stycznia urodziny A Wielkanoc raz na 3 albo 4 lata wypada razem. Ale ja tak nie lubię bo wtedy trzeba jeździć trochę do jednych rodziców, trochę do drugich A jak są Święta oddzielnie to moi rodzice zapraszają teściów i odwrotnie i jest super, wesoło i rodzinnie.

Super było na Świętach u kuzynki TŻta. Pogoda piękna więc większość czasu spędziliśmy na podwórku bo oni mają ogromną działkę. Grzeczniutki był Iguś bardzo, wieczorem przy usypianiu nawet nie zapłakał i spał jednym ciągiem od 20 do 2 w nocy. No i ta kuzynka ma dwie córeczki jedna kończy w lipcu 5 lat a młodsza w grudniu 4, no i ta starsza nie odstępowała Igora na krok. Woziła wózek, głaskała go po raczkach jak spał, śpiewała mu, pomagała mi przewijać a na koniec zapytała swoją mamę czy kupią takiego chłopczyka No i najsłodsze jest to że oddała swoje zabawki którymi się już nie bawi i sama zaniosła do samochodu naszego "żeby ciocia nie zapomniała bo to dla Igorka". O taki pchacz z którego też można stolik zrobić http://allegro.pl/chodzik-pchacz-sto...171176015.html i lokomotywę która sama jeździ, ma odgłosy zwierzątek i skaczące piłeczki http://www.bino.pl/go/_info/?user_id...7549c66687880d
dziekuje za wytlumaczenie co i jak od razu przypomina mi sie taki film U Pana Boga za piecem
pieknie sie malutka zachowala
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Pretensje musisz kierować doooo... Sylwietty ona zapodała link kiedyś i od tamtej pory też jestem postrzegana jako wariatka
co zlego to nie ja

a my bylismy na dworze dzis od 12 do 17, potem burza i sie rozdeszczylo teraz maly wykapanz, najedzony, z tata fika na dywanie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 19:44   #1233
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
co do ksywek
ja mówie różnie na moją staram się po imieniu, ale czasem mówie:
Kokosek, kabanosek, kukułeczka, jacuś, synuś, dzidzia, dzidka i jeszcze pare by się znalazło

a czemu jacuś?

Cytat:
Zrobil mi sie zator w lewym cycu, chyba na 3kanalikach, jak to boli siedze teraz z termoforem w cycku i grzeje.... durne babsko ze mnie, bo torbe z tabem przez ramie przewiesilam na spacerze i mi zablokowalo
Ojjjj przykro mi strasznie. Też miałam i współczuję Ci

A co do ksywek....ja przeważnie mówię po imieniu do Darii. Ale zdarza się że mówię do niej
kluska
dziecioludek
pierdzioszek
cukiereczek
dzidziolek
buziaczek
i jeszcze wiele innych ale nie pamiętam

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Lady, ucałuj Piotrusia bidulek się napłakał
Stary 2013-05-07, 19:48   #1234
aska27adopcje
Zadomowienie

Lady wspolczuje przezyc przy szczepieniu ... Czytajac Ciebie i Black jestem przerazona, jutro mnie czeka to samo z Blaneczka .. 2 klocia w nozki

Dziewczyny a ja mam glupie pytanie troche, jak wychodzicie na dwoi na spacer to gdzie chodzicie na siusiu :P sa dzis np musialam po 2 godzinach pedzic do domu, bo wypilam litra wody ... w p-arkach nie ma toalety, sa 2 toj toje, ale jak ja mam sie zalatwic, przeciez malej nie zostawie w wozku przed ...kawairni nie ma zadnych ... lipa z tym jest straszna ... powrot do domu targanie wozka i wnoszenie calych manatkow ... to juz przewaznie koncze spacerowanie ...
Stary 2013-05-07, 19:56   #1235
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ehh to dobrze bo już myślałam że tylko moja tak. Z tym że płacze mi przed każdym usnieciem i naprawdę mam problem bo na jedzenie też płacze i ten płacz jest taki sam.
oj, biedulka. moj tez czasem placze jak zasnac nie moze, nieraz tylko prawdziwna suszara tylko daje rade, wczoraj np tak bylo. ale zazwyczaj to zasypia ladnie, tyle ze trza go nosic, ewentualnie przy cycu...

Cytat:

Aaaaaaa w ogole sie zmartwilam, bo Maly wazy 6700, na ostatniej wizycie 6400 a byla miesiac temu...... pediatra nic nie powiedziala, polozna tez nie, a maly tak plakal i z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac
ucaluj malego ode mnie i powiedz ze byl bardzo dzielny i tak

co do wagi to jakby bylo cos nie teges to by ktores poruszylo temat. moj starszy od twojego a wazy 6600. Luzik!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:03   #1236
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
oj, biedulka. moj tez czasem placze jak zasnac nie moze, nieraz tylko prawdziwna suszara tylko daje rade, wczoraj np tak bylo. ale zazwyczaj to zasypia ladnie, tyle ze trza go nosic, ewentualnie przy cycu...

Ja nie wiem co jej się odmieniło. Na szczęście jej nie noszę, jak płakusia i cyca nie chce to widzę czasami po oczkach że zmęczona, wystarczy sie położyć koło niej, pieluszkę dać i zasypia, ale chwilkę płakusia. I tak jest przed każdy spaniem w dzień.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:08   #1237
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Lady wspolczuje przezyc przy szczepieniu ... Czytajac Ciebie i Black jestem przerazona, jutro mnie czeka to samo z Blaneczka .. 2 klocia w nozki

Dziewczyny a ja mam glupie pytanie troche, jak wychodzicie na dwoi na spacer to gdzie chodzicie na siusiu :P sa dzis np musialam po 2 godzinach pedzic do domu, bo wypilam litra wody ... w p-arkach nie ma toalety, sa 2 toj toje, ale jak ja mam sie zalatwic, przeciez malej nie zostawie w wozku przed ...kawairni nie ma zadnych ... lipa z tym jest straszna ... powrot do domu targanie wozka i wnoszenie calych manatkow ... to juz przewaznie koncze spacerowanie ...
Mnie się jakoś na spacerze nie chce siusiu
W ciąży jak byłam to ledwo z domu wyszłam i już siku mi się chciało. Ale teraz tak nie mam.
Stary 2013-05-07, 20:13   #1238
Lenova
Wtajemniczenie

Ale naprodukowałyście pleciugi jedne
Blaneczka właśnie przysypia także lecę Was nadrabiać.
My dziś na dluuuugim spacerze byliśmy we trójkę, odkryliśmy że mamy jakieś 4km od siebie las
Blanka pół spacerku spała a pół sobie gaworzyła w wózku machając gołymi stópkami tak cieplo jak dziś to chyba jeszcze u nas nie było.

Lecę nadrabiać
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:13   #1239
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Idzie burza...
to chzba to co ode mnie poszla

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Minęła mnie pani z wózkiem,dziecko krzyczy w niebogłosy a ubrane jak moja Blanka przy -20!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
o losie..... to walka z wiatrakami
mlody dzisiaj byl w bodziaku z krotkim i bandamce na glowie koniec przed poludniem mial dresiki cienkie i kaftanik a potem poszlam na calosc, ale przy 27 stopniach

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
aga: moja mało śpi w dzień, krótkie drzemki. Czasem jest dzień kiedy śpi np 3h ciągiem ale to już bardzo rzadko i zazwyczaj jestem wtedy w ciężkim szoku i nie wiem co zrobić z wolnym czasem

Dzisiaj miała jedną drzemkę 30 minut okolo, i jedną przy okazji karmienia, max 15 minut. I to wszystko.
Ale za to w nocy pięknie śpi - od około 21:20 do 6-7 rano teraz.
Czasem po karmieniu i zmienie pieluchy (rano jest kupka) dosypia jeszcze do 9:00 nawet.

A co do ubierania dzieci nie ogarniam tego. I taki rodzic gna tak do domu bo myśli, że nie wiem dziecko głodne/pielucha brudna - ale nie wpadną na to, że mu za gorąco??
pieknie w nocy spi ale to z przerwa na jedzenie czy bez
Cytat:
oj ja dzis za cieplo ubrałam, baty mi się należą. Ubrałam w krókiego bodziaka, bluzeczke i półspiochy no i czapeczka cieniutka. Ale widziałam babki z dziecmi które były opatulone kocem. Masakra jakas. Później zdjęłam Amelce spodenki ;p

Acha, pierwszy raz karmiłam publicznie;p
ojojoj, bedzie bicie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Kubek niekapek wprowadza się po 6 miesiącu, choć ja wczoraj małej dałam ustnik do butelki i załapała, choć do normalnego picia jej jeszcze daleko ale niech próbuje.[COLOR="Silver"]
dzieki za info
Cytat:
Kur.wicy dzisiaj dostanę
komu wlac
Cytat:

ale to nie ja zaczelam
ale Twoje wpisy mi sie w oko rzucily

Cytat:
Hej kochane
My po szczeoieniu, bozesku jak Maly plakal no nie moglam no, juz na saM widok lekarki sie rozplakal, a potem to juz nieustajaca histeria, tylko na rekach sie uspokajal jako tako.....

Jestem u mamy, sama sie boje zosfac z nim na noc, od szczepienia spi, zjadl dwa razy i dalej kimono, juz chyba na noc?

oj, bieduleczek kochany, ciocia caluje w czolko
nie przybral zbyt wiele, ale skoro nie bylo komenatrzy to chyba nie trzeba sie martwic skoro pieknie je
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:13   #1240
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dziewczyny no dobra karmicie na ławc w parku czy gdzies tam a gdzie zmieniacie pampersa ?????
Kurcze wybrałam bym się gdzies dalej na spacer ale ja tak nie lubię karmić na siedząco, wtedy ja mokra i zuzia z tego mleka
Stary 2013-05-07, 20:18   #1241
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

Nie sikam

Ojej to Julianka chyba maly klocek 6400g a wczoraj skonczyla 3 miesiace.

Rozmawialam z tesciowa. Brrr dziwnie tak, wszystko sobie wygarnelysmy. Ja jej, ze nianczy TZta a ona, ze zle sie do niej odzywam. Moze cos sie ruszy, ja sie czegos dowiedzialam, ona tez niech TZ teraz sie ustosunkuje jakos.
A zaczelo sie od tego, ze mam zalozyc na polspiochy skarpety....:p

Przyszlo nosidlo. Jest okej, Maluch sie nawet nie topi w nim. Wiadomo pierwsza mysl: 300 zl za takie coooos (wyglad plecaka z bazarku) ale jak obejrzalam dokladnie to calkiem calkiem.

Bijkora powodzenia na matmie-najgorsze bedzie jutro za Toba

Kurde stracilam glos, gadam jak stary rokenrolowiec:p
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:22   #1242
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
to chzba to co ode mnie poszla

o losie..... to walka z wiatrakami
mlody dzisiaj byl w bodziaku z krotkim i bandamce na glowie koniec przed poludniem mial dresiki cienkie i kaftanik a potem poszlam na calosc, ale przy 27 stopniach

pieknie w nocy spi ale to z przerwa na jedzenie czy bez

ojojoj, bedzie bicie

dzieki za info

komu wlac
ale Twoje wpisy mi sie w oko rzucily

oj, bieduleczek kochany, ciocia caluje w czolko
nie przybral zbyt wiele, ale skoro nie bylo komenatrzy to chyba nie trzeba sie martwic skoro pieknie je
Bez. Do tej 6-7 rano bez. Ostatnio miała dwie takie noce co obudziła się po 2 na jedzenie, ale zazwyczaj śpi jak zabita.

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:25   #1243
aska27adopcje
Zadomowienie

ja przebieram na lawce w parku i na takim stoliku. mam w wozku taka cienka kolderke na spodzie wiec ja rozkladam na to kocyk z biedry i flanelka. jak bedzie trawka to spokojnie na Ziemi bede przewijac. tylko pod kolderke dam jeszcze tetrowke ... alw burza u mnie
Stary 2013-05-07, 20:28   #1244
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Ostatnio miałamten problem, niby krzaki były ale co z tego jak co chwile jakis samochód jechał, albo rowerzyści. Musiałam szybko do domu wracać zwłaszcza, że mam problemy z nerkami i czasami ten pęcherz mnie boli
Stary 2013-05-07, 20:35   #1245
Ewik86
Zakorzenienie

Ja siku nie robię na spacerze, bo na tak długo nie wychodzę. Zazwyczaj spacerujemy dwa razy dziennie po półtorej - dwie godzinki, więc spokojnie wytrzymuję

A co do przebierania to jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym musiała

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:37   #1246
laurka23
Zakorzenienie

Bardzo dziękujemy z Michasiem za komplementy Ciągle słyszę że on duży, chyba coś w tym jest, tydzień temu mąż go ważył na takiej zwykłej wadze i miał prawie 8 kilo

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej, hej
my buszujemy od 5,30 to znaczy- mały buszuje, ja dopiero sie troche ogarnełam
ale mi sie dzisiaj zas.rał, po pachy zdjełam mu pampersa na tym podkładzie do przwijania (90x60) a on pięknie zrobił fikoła na brzuch po czym poszła megaqpa, dziec z radosnym kwikiem machnał sie na plecy i ze swiecy poprawił piętami prosto w TO o ludziska, ukupiony był cały, między palcami, całe nogi , brzuch za pępek, w sumie tylko od szyi w góre nie musiałam myc

BIJKORA- kciuki zacisnięte, trzymam tez za mojego brata, wiec tak w pakiecie mozna powiedziec

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
to musiał być niezły hardkor

mały dzisiaj w nocy bardzo kaszlał dodatkowo ma coś w nosie a nie umiem mu tego odciągnąć :/ na 15:30 idziemy do lekarza niech go osłucha
Jak tam maleństwo?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wiecie co? Ja nie potrafię obsługiwać się Fridą

Pytanie do mam KP:
Ile czasu wasze dzieci jedzą? Bo moja czasem dwie minuty i szczęśliwa a czasem 10.
Mój różnie, 10 minut a czasem i 40.

Cytat:
A tak wogole chcialam sie pochwalic 1 fotka .. wiem ze pewnie dla was to nic dziwnego, ale przy naszym agresywnym psie, ktory kilka razy wyskoczyl z zebami do malej, byl o nia masakrycznie zazdrosny i trzeba go bylo ciagle izolowac to mega sukces ... 2 fota rysiek w podrozy :P

Dziewczyny a czy wy macie rozne przezwiska dla waszych dzieciaczkow ... Ja zauwazylam ze czesciej mowie do niej ksywami, niz po imieniu, jest ryskiem, jurkiem, buła, landryna, skarabeuszem, migotka no i kaczorkiem ... Blanka na nia mowie bardzo rzadko

Ja do Michałka mówię młody, misiek, buba

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
chyba ma, to jego w końcu
ja jak kiedyś wynajmowałam to nasz wlasciciel ciagle kogos sprowadzal aż ktorego dnia TZ się wku...il otworzył w samych gaciach i powiedzial,ze serdecznie zaprasza i rozłożył się na kanapie,że prawie owocnie mu było widać przez bokserki i właściciel więcej nie przyszedł
Padłam i nie wstanę

Cytat:
u nas nie spuchło ale ja profilaktycznie po powrocie do domu zaraz posmarowałam altacetem tak radziła pediatra
U mnie lekko spuchło i ja też altacet stosowałam.

Cytat:

Jaki duży Michałek (mama słabość do niego bo ma tak samo na imię jak mój mąż), i coraz bardziej podobny do Ciebie

Super było na Świętach u kuzynki TŻta. Pogoda piękna więc większość czasu spędziliśmy na podwórku bo oni mają ogromną działkę. Grzeczniutki był Iguś bardzo, wieczorem przy usypianiu nawet nie zapłakał i spał jednym ciągiem od 20 do 2 w nocy. No i ta kuzynka ma dwie córeczki jedna kończy w lipcu 5 lat a młodsza w grudniu 4, no i ta starsza nie odstępowała Igora na krok. Woziła wózek, głaskała go po raczkach jak spał, śpiewała mu, pomagała mi przewijać a na koniec zapytała swoją mamę czy kupią takiego chłopczyka No i najsłodsze jest to że oddała swoje zabawki którymi się już nie bawi i sama zaniosła do samochodu naszego "żeby ciocia nie zapomniała bo to dla Igorka". O taki pchacz z którego też można stolik zrobić http://allegro.pl/chodzik-pchacz-sto...171176015.html i lokomotywę która sama jeździ, ma odgłosy zwierzątek i skaczące piłeczki http://www.bino.pl/go/_info/?user_id...7549c66687880d
Oj tak podobny się do mnie robi, mąż niepocieszony

Słodko się mała zachowała

Deli Zamawiam twoją pannicę dla Michałka! Jakież ona ma rzęsy piękne!

U nas też cieplutko, bezwietrznie mlody z gołą głową. Widziałam dziewczynkę w czapie jesiennej i kurtce Moja siostra mówiła mojej mamie żeby mi powiedziała żebym Miśkowi czapkę zakładała Ona nieźle swoich synów przegrzewa. Oczywiście nie posłuchałam
Michała chyba dziąsła swędzą, ciągle coś w pyszczku i marudny strasznie. Dopiero o 20 zasnął. Idę coś zjeść bo padnę trupem.

Ucałujcie maluszki cierpiące po szczepieniach
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:37   #1247
ILLUSION
Wtajemniczenie

Lady biedny Pietraszko My mamy pojutrze trzecie szczepienie. Ciekawa jestem jak Iguś zniesie bo na drugim było nieźle...no i się stresuję.
A co do wagi to nie wiem, nie znam się ale przecież gdyby to był zbyt mały przyrost to by na pewno lekarz powiedział! No i gdyby mały się nie najadał to by dał znać o tym na pewno!

Wiecie tak mi się jeszcze przypomniało. Jak byliśmy na tych świętach u kuzynki TŻta to była taka koleżanka tej kuzynki z mężem i opowiadała że jej siostra kilka dni temu urodziła bliźniaki i jedno dziecko urodziło się bardzo chore - z przepukliną oponową, bez rączek i nóżek z rozszczepem podniebienia, sercem po prawej stronie. Pożyło godzinę. Jeju czemu takie rzeczy się zdarzają. Dobrze że chociaż drugi synek zdrowy.
Stary 2013-05-07, 20:40   #1248
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
mój Kubuś chyba mało śpi, ja się boję, że za mało... Rano szczela sobie drzemkę 30-40 min, potem śpi tylko jak jesteśmy na spacerze i jak wracamy ok 14-15 to też tak ok. 30 min i później to już nie śpi chyba że jest spacer to wtedy śpi.

fewciu pisałam dzisiaj jakiego pana ostatnio spotkałam na spacerze z dzieckiem, dziecko się darło wniebogłosy za to miało osłonkę na wózek, postawioną budkę (szedł w cieniu) i tylko oczka widać...
Ludzie są bezmyślni
! Moja biedną też płacze w wózku,bo szelki i pewnie gorąco. A nie mogę jej rozebrać bo do aparatu musi mieć długie nogawki ;(

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wcielo mi cytaty :/

Silver, u nas byla cala polka tego mleka BD.

nancy, u naa to samo, Kubus caly spocony jak sie karmimy...

Uff nareszcie w domu, od 11-30 poza domem bylismy.
Poki co malemu przypasowala woda z Rossa. Dzis pierwszy raz pil, prawie 200ml wydoil. Wypilby jeszcze, ale nie wzielam wiecej.
Jest jakis dzienny limit?

I znow karmilam poza domem-tym razem na deptaku w Sopocie
a potem jeszcze musialam go na szybko przebrac w wozku

Bylismy tez na drugim usg bioderek. Wszystko gra

super że z bioderkami jest ok,nawet nie wiesz jakie to szczęście!

Cytat:
Hej kochane

Nie martw się. Jeśli coś z waga byłoby nie tak,to na pewno lekarz by Ci powiedział. Skąd wiesz że masz zator i w ilu kanalikach?

Bijkora przesyłam mnóstwo moich matematycznych fluidów! Trzymam kciuki

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:41   #1249
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dzieki dziewczynki, kroliczek ucalowany teraz spi juz na noc chyba.....

Martwie sie tym przyrostem, duzo osob dIsiaj bylo, moze przegapily cos..... do tej pory to raczej 300g tyg przybieral, a nie na miesiac...... chyba zadzwonie jutro do tej pediatry.

Aska to ja sie dolaczam, moge? Moze zrobmy zlot matek ktore skonczyly kp i razem poszalejmy

Wiecie, co sobie dzisiaj kupilam? Roshoffe etui na tableta

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:43   #1250
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jak chciałam wstrzymać laktacje a był to początek jeszcze więc mleczka sporo,cyce twarde to robiłam tak: cały czas chodziłam w staniku ciasno, jak bolały piersi i mleko wręcz samo kipiło to trochę odciągałam żeby tak nie "ciągnęły" dla ulgi i u mnie to pomogło. Ale jeszcze można pić szałwie-podobno pomaga. Ja kupiłam ale ani razu nie wypiłam bo dość szybko zatrzymałam.[COLOR="Silver"]
no ja właśnie szałwię piję , 2 razy dziennie nie wiem czy to dużo czy mało bo nigdzie nie napisali ile tego ;/

Cytat:

o jejku, wspolczuje bardzo. dziwna sprawa z tego co opisujesz...
a moze to nie nabial w takim razie...
picie szałwi ponoc pomaga zatzymac laktacje
No nie wiem właśnie co to ale po bebilonie pepti jej lepiej także ewidentnie coś w cycu tylko co ?!

Cytat:
Miałąm chwilowy kryzys i juz chcialam leciec po mleko. Po prostu, tak mi szkoda tej małej... nie wiem czy te bączki to prze ze mnie czy jak... nie jem nabiału od początku prawie ciązy... jem na prawdę tak lekko... nie wiem ;(
Kochana a odciągasz pierwsze krople mleka? Może to od laktozy?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Waszym dzieciom też puchły te miejsca po nakłuciu po szczepionce? Mojej strasznie spuchła jedna nóżka. Nie wiem, czy to normalne - tak mocno mi płacze, że nie mogę jej uspokoić, dałam czopek i zobaczymy, czy pomoże, oby...
No mojej właśnie ostatnio spuchło ;/ na pierwszej szczepionce było ok a teraz była twarda grudka chyba przez 4 dni .
Chciałam kupić altacet to pani w aptece mi nie dała bo mówiła że się tego nie daje takim dzieciom

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Tż jej kupił kapelusik ostatnio w smyku jak byliśmy na spacerze, nie było za bardzo wyboru, więc mamy biały w niebieskie kropy z różową kokardką z boku Mam modnisię małą
pokaaaaa
Bo ja własnie czegoś takiego poszukuję dla mojej na słoneczne dni co by jej głoweczki nei przegrzało.

Cytat:
ja na hot wingsy sie rzuce!
Ja kiedyś kiedyś jadłam jak jeszcze mała nie miała "rewelacji" brzuszkowo-skazowych i było wsio wporzo ;]
Ażmnie zainspirowałaś na jutrzejszą przekąskę
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Heja Dzisiaj był pierwszy dzień matur. Polski. Jutro matma
Powiem wam że czytanie ze zrozumieniem poszło mi spoko, a wypracowanie było z Przedwiośnia Oczywiście tej lektury nie przerobiłam, nawet streszczenia nie przeczytałam, chociaż wszystkie inne miałam juz w małym paluszku. Stawiałam na coś innego. Ale dużo napisałam, lałam wodę jak trzeba, źle nie będzie Przed matmą trzęsę portkami..

Byłam z Małą wczoraj na szczepieniu, dziele było moje Maleńswo
Trochę kwiknęła przy pierwszych dwóch wkłuciach, a po tym trzecim najgorszym chwilkę popłakała a ja razem z nią.. Ostatnio coś mam takie humory.. Teraz ma trochę podwyższoną temperaturkę, ale jest bardzo grzeczna i nie marudzi. Waży już 6900!!
Duża babka

Przyszła mi paczuszka z hippa, własnie z tymi kuponami rabatowymi, 2 poradnikami na temat mm, a druga o żywieniu, do tego jeszcze różowa łyżeczka
Jest też taki kupon, że jak się go weźmie ze sobą do Rossmanna to żeż dają jakąś pakę..
Gratki za dzisiejszy polski i trzymamy jutro mocno kciuki
A Nadii brawo za wagę

Cytat:
Sylwia, prawosławie to również religia chrześcijańska. U nas to jest bardzo powszechne i takie małżeństwa mieszane to u nas bardzo częste jest bo prawosławni stanowią ponad 30 % mieszkańców. My jednak zdecydowaliśmy że ślub weźmiemy w kościele i dziecko będzie też ochrzczone w kościele. W cerkwi też są chrzty (co ciekawe od razu przy chrzcie jest tez komunia i bierzmowanie). fajne jest to że mamy da razy święta Młody będzie miał jednego Mikołaja 24 grudnia a drugiego 6 stycznia a pomiędzy 2 stycznia urodziny A Wielkanoc raz na 3 albo 4 lata wypada razem. Ale ja tak nie lubię bo wtedy trzeba jeździć trochę do jednych rodziców, trochę do drugich A jak są Święta oddzielnie to moi rodzice zapraszają teściów i odwrotnie i jest super, wesoło i rodzinnie.
Ale macie fajnie

Cytat:
co do ksywek
ja mówie różnie na moją staram się po imieniu, ale czasem mówie:
Kokosek, kabanosek, kukułeczka, jacuś, synuś, dzidzia, dzidka i jeszcze pare by się znalazło
No tego to jeszcze nie slyszałam

Cytat:
Hej kochane

Biedny maluch

Tak czytam o waszych dzieciakach i ich wadze i się trochę zmartwiłam
Moja jak skończyła 3 miesiące to byłyśmy u lekarza to ważyła 5360 i w porównaniu do Waszych to jest okruszkiem , kurdę a taka klucha się urodziła.
Czemu ona nie tyje

Cholera resztę cytatów mi wcięło
Stary 2013-05-07, 20:50   #1251
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewciu, boli diabelnie i twarde jak szlag, w trzech miejscach obok siebie, wiec podejrzewam, ze to 3 kanaliki....

Bijkora, matematyczne powodzenia jutro!

Stary 2013-05-07, 20:51   #1252
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
no ja właśnie szałwię piję , 2 razy dziennie nie wiem czy to dużo czy mało bo nigdzie nie napisali ile tego ;/
Mi babeczka w poradni laktacyjnej kazała pić 3 razy dziennie szałwię

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:53   #1253
blogerka
Wtajemniczenie

malo mnie tutaj ostatnio, ale laze z mlodym na dlugie spacery, albo gdzies jezdzimy, poza tym postanowilam powalczyc troszke z moim cialem no i neistety czasu na wizaz mniej, a wieczorami jestem tak padnieta ze wlaczam sobie jakis serial na kinolive i padam ...
ale jak znajde chwilke nadrobie Was troszke, buziaki dziewczyny
Stary 2013-05-07, 20:56   #1254
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny no dobra karmicie na ławc w parku czy gdzies tam a gdzie zmieniacie pampersa ?????
Kurcze wybrałam bym się gdzies dalej na spacer ale ja tak nie lubię karmić na siedząco, wtedy ja mokra i zuzia z tego mleka
W wózku albo na ławce na podkładzie do przewijania
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:57   #1255
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Poki co malemu przypasowala woda z Rossa. Dzis pierwszy raz pil, prawie 200ml wydoil. Wypilby jeszcze, ale nie wzielam wiecej.
Jest jakis dzienny limit?
Chyba jutro ją kupie bo mój to prawie wcale nie chce pić wody.

Cytat:
Wydaje mi się że co do wagi to nie masz się co martwić, dzieci z biegiem czasu chyba zaczynają coraz mniej przybierać.

My też po wizycie u lekarza i mały jest osłuchowo czysty ale ma wirusowe zapalenie gardła ( zaraził się na 100 % odemnie ) dostał fenistil, syrop prawoślazowy i mam robić inhalacie, jutro muszę zadzwonić po aptekach czy nie mają inhalatora na wypożyczenie bo normalnie kosztuje 105 zł :/
Stary 2013-05-07, 20:57   #1256
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova, ale moj to wyjatkowo, zarlacz pospolity, maly sie urodzil i szybko nadrobil az za bardzo, nie wiem, moze teraz te przyrosty nie sa po prostu takie duze?

To ja jakis dziwak antyspacerowy jestem jak wyjde raz na godz dwie to cud, nie wiem, jakos tak mi sie nudzi samej chyba zaczne do silver jezdzic do parku chorzowskiego
A glupia jestem, bo wczoraj i dzisiaj bylam i humor mialam mega, tak wyjsc doludzi, a nie tylko przed tv tabem ksiazka

Stary 2013-05-07, 20:59   #1257
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Iffonka, ale inhalator warto mieć. Wypożyczenie też kosztuje, 3 razy wypożyczysz i już być swój miała.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:06   #1258
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

a czemu jacuś?

tzt na wszystkie inne dzieci mówi Jacuś
Cytat:
Dzieki dziewczynki, kroliczek ucalowany teraz spi juz na noc chyba.....

Martwie sie tym przyrostem, duzo osob dIsiaj bylo, moze przegapily cos..... do tej pory to raczej 300g tyg przybieral, a nie na miesiac...... chyba zadzwonie jutro do tej pediatry.

Cytat:
Lenova, ale moj to wyjatkowo, zarlacz pospolity, maly sie urodzil i szybko nadrobil az za bardzo, nie wiem, moze teraz te przyrosty nie sa po prostu takie duze?

To ja jakis dziwak antyspacerowy jestem jak wyjde raz na godz dwie to cud, nie wiem, jakos tak mi sie nudzi samej chyba zaczne do silver jezdzic do parku chorzowskiego
A glupia jestem, bo wczoraj i dzisiaj bylam i humor mialam mega, tak wyjsc doludzi, a nie tylko przed tv tabem ksiazka
kurcze, to moja wazy 6100.. ale lekarka nic nie mowila ze za mało.

Lenova, od jutra bede odciagac ... tak podawalam przed kazdym karmieniem delicol.
A duzo sie odciaga ? po 10ml starczy? Powiem Ci ze juz mialam dzis 2 kryzysy, zeby przejsc na mm, tzn zobaczyć czy bedzie lepiej, nawet pytalam ile kosztuje bebilon pepti. No i płakałam razem z Amelką....

Jestem tak wykończona, ze nie mam ani ochoty, ani siły ćwiczyć..... ide sie kapać i w kime...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:17   #1259
iffonka7
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40694209]Iffonka, ale inhalator warto mieć. Wypożyczenie też kosztuje, 3 razy wypożyczysz i już być swój miała.[/QUOTE]

W sumie to masz rację jutro kupie

Cytat:
Lenova, od jutra bede odciagac ... tak podawalam przed kazdym karmieniem delicol.
A duzo sie odciaga ? po 10ml starczy? Powiem Ci ze juz mialam dzis 2 kryzysy, zeby przejsc na mm, tzn zobaczyć czy bedzie lepiej, nawet pytalam ile kosztuje bebilon pepti. No i płakałam razem z Amelką....

Jestem tak wykończona, ze nie mam ani ochoty, ani siły ćwiczyć..... ide sie kapać i w kime...
Współczuje problemy z brzuszkiem są straszne u dzieci.

Co sądzicie ale czy rozmawiałyście kiedyś z pediatrą na temat czopków glicerynowych, czy uzależniają i czy można je podawać w większej ilości?
Stary 2013-05-07, 21:22   #1260
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

No gdzieś czytałam że podobno dzieci które rodzą sie duże wolniej przybierają na wadzę , no ale żeby az tak ?;/ Mamy 10 centyl tylko.

Cytat:
tzt na wszystkie inne dzieci mówi Jacuś

kurcze, to moja wazy 6100.. ale lekarka nic nie mowila ze za mało.

Ja odciągałam właśnie tak po 10 ml z każdego cyca no ale u mnie nawet i to nie pomagało z tym że u nas są bączki plus skaza. No i skapitulowałam i jesteśmy od dzisiaj tylko na pepti.
Troszkę sobie wyrzucam że nie walcze, że nie szukam innej przyczyny ale już nie mam siłybo od początku były jakieś problemy z kp. Mam nadzieję że przez te 3 miesiące karmienia dałam dużo cennych skladników Małej.

Kurdę ale wiatr, chyba będzie mega burza a ja sama z Blankusią , tż na nocce. Ja się tak panicznie bojeeee burzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości