Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 20:45   #3151
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam zamiar spróbować karmić, ale co z tego wyjdzie, to ciężko powiedzieć. Będę się w każdym starać.
jak Ci dziecko z głodu będzie płakać i się zanosić, to czy to lubisz to nie to to zrobisz.

ja bym zrobiła WSZYSTKO, naprawdę wszystko co w mojej mocy aby moja córka nie płakała, aby ją nie bolało.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:45   #3152
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Perse jeszcze się chciałam odnieść do brodawek - ja nie mam alergii na dotyk ale też myślę czasem o masakrze, która może się zdarzyć podczas karmienia A jestem wyczulona, bo miałam usuwanego gruczolako-włókniaka w zeszłym roku i mimo wszystko mała blizna została, a zastanawiam się jak to będzie wyglądać po/dczas karmienia
ja miałam usuwanego guzka w lewej piersi lata temu i okazało się, że podczas karmienia w tej piersi jakoś dziwnie pokarm leciał że synek nie chciał za bardzo z niej pić i buntował się bardzo.. widocznie poprzecinali mi jakieś tkanki w środku albo kanaliki i dlatego...
ale np koleżanka miała podobny zabieg i karmiła bez problemu, więc reguły nie ma
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:46   #3153
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
"Choć już duże nasze brzuszki, to nie spieszcie się maluszki"

"Lecą tygodnie, czas prędko ucieka, za kilka tygodni porodówka czeka"

"Na Twoim pęcherzu jak na bębnie gram, poczekaj, aż wyjdę, to Ci wycisk dam"

"W prawo, w lewo "lata" brzuszek - to nie samba, to maluszek"
DOSKONAŁE!

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

A teraz Uwaga Uwaga!
Od Dnia dzisiejszego należę do zmotoryzowanych więc jakby ktoś wybierał się do Gdańska to lepiej uważać na Drogach

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Halo, halo Mamusie jaki kupić proszek? Bo z tego co się dowiedziałam to przecież trzeba te nowe rzeczy wyprać.
Tutaj pytam jaki proszek do prania polecacie?
My chyba weźmiemy Lenovo

Cytat:

Ja dzisiaj o 9.30 byłam na USG, prawdę mówiąc 150 zł słabo wykorzystane, bo wielki wiercipięta wypiął się i to dosłownie przez 20 minut napatrzyłam się na dupke, trochę fistaszka, a kręgosłup znam już co do kosteczki buzi nie pokazał, a pierwszy raz dostałam film z badania ale nie poddam się i dopadniemy go następnym razem i jestem przeszczęśliwa, bo szyjka trzyma ładnie, nie skróciła się, a wg tej p. dr wyszła dłuższa niż mierzona poprzednio, więc stał się CUD dziewczyny no ale inny lekarz, inny sprzęt (i moim zdaniem dużo lepszy). Z tej radości pojechałam szukać siostrze prezentu urodzinowego, którego nie kupiłam, a wróciłam zziajana i wypluta jak pies po spacerze
za szyjkę! A maluch uparty, że nie chciał buzi pokazać

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ech niech ten dzień już się skończy bo oszaleję.
jutro będzie lepiej, każda z nas miewa gorsze dni

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 20:52   #3154
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Margo..nie strasz...bo jak Ty to i my zaraz lecimy z koksem
Nie straszę, myślę, że następny 15.06... a po 2 tygodniach wywołanie porodu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:03   #3155
sammi24
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40693856]ja miałam usuwanego guzka w lewej piersi lata temu i okazało się, że podczas karmienia w tej piersi jakoś dziwnie pokarm leciał że synek nie chciał za bardzo z niej pić i buntował się bardzo.. widocznie poprzecinali mi jakieś tkanki w środku albo kanaliki i dlatego...
ale np koleżanka miała podobny zabieg i karmiła bez problemu, więc reguły nie ma [/QUOTE]

Właśnie czytałam kiedyś, że taki zabieg może wpłynąć niekorzystnie podczas karmienia, bo kanaliki mlekowe mogą być uszkodzone... mam nadzieję, że mój cyc da radę prawdę mówiąc ta pierś po zabieraz bardziej przygotowuje się do ciąży, widzę, że pojawiają się te wszystkie gruczołki itd, a druga jakaś leniwsza jest gu te
A głęboko miałaś tego usuwanego guzka? bo ja miałam tak na godz 12.00 jeśli chodzi o kierunek i raczej płytko, więc mam nadzieję, że będzie dobrze, ale nastawiam się też na to, że może mnie zaskoczyć negatywnie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziwnie trochę, bo wszędzie piszą/ mówią, że jeśli ciąża już donoszona i jest fizjologiczna, to seks jest jak najbardziej wskazany.
Ja tam się będę tego trzymać
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:03   #3156
misiaczka555
Wtajemniczenie

Masakra co sie dzisiaj ze mną dzieje, przed praca zdrzemnelam sie 2h, po pracy jak zjadłam obiad 1h, o 18 kolejna i teraz wstalam. I czuje sie wypluta okropnie. Jem lody limonkowe co by jakoś funkcjonowac

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wszystko się zeżarło

Faceci.. gdy potrzebni, to ich nie ma. Gdy niepotrzebni, zawracają gitarę

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny te co maja tablety, jestescie nie zadowolone? ja chcialam sobie kupic, ale nie wiem czy warto.

Próbuję rozkminic temat łóżeczek i już nie wiem co kupić. Na Klupś narzekają, Drewex tez nie bardzo. O losie, osiwieje zanim kupie co trzeba
Ja mam iPada i jestem bardzo zadowolona prade mówiąc nie korzystam juz ani z laptopa ani tym bardziej ze stacjonarnego.

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Co do koloru ścian to my zrobiliśmy 3 ściany beżowe a jedną fioletową- wyszło bardzo fajnie. Meble mamy jasne ikeowskie więc pasuje, tylko łóżeczko prawdopodobnie dostanę zielone o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40190215/ i korci mnie żeby przemalowaćtylko nie wiem jak to wyjdzie, co radzicie?

Przeglądam allegro i tak dumam co muszę kupić, zbyt duży wybór...
Wiem ze darowanaemu koniowi....itd ale oglądałam to łóżeczko i lekko sie oparlam a ona sie całe wygina na wszystkie strony. A jednak dzieci jak zaczynaja wstawać i trzęsą ta barierka to musi być solidne.
Oglądałam ostatnio w sklepie stacjonarnym rożne modele i niestety większość jest taka chybotliwa jedno było piękne i stabilne ale 4 stowki....

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:05   #3157
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz Uwaga Uwaga!
Od Dnia dzisiejszego należę do zmotoryzowanych więc jakby ktoś wybierał się do Gdańska to lepiej uważać na Drogach

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i padam na twarz ze zmęczenia. Doktor nie mógł na początku posłuchać serca,bo Gabriela tak kopała że się nie dało Było słychać na urządzeniu kopniaki zamiast serca,ale potem się uspokoiła i wyszło 140. Dno macicy 4 cm nad pępkiem i wg doktora "może być duże dziecko",bo brzuch duży jak na 31tydz. Dostałam skierowanka na usg, wr, hbs, tokso po raz 3, morfologię i mocz, mam zrobić na za 3 tyg czyli na kolejną wizytę. Dowiedziałam się że w tym szpitalu,w którym ciąże prowadzę (Karowa w Wawie)- i który rozważam jako miejsce do rodzenia- przyjmują na leżenie i wywoływanie porodu dopiero 10dni po przewidywanym terminie-jeśli oczywiście nie ma skurczy wcześniej. No i dostałam też receptę na globulki dopochwowe, jakieś przeciwgrzybicze chyba- jak powiedziałam mu o tych upławach że 3-4 wkładki dziennie mi idą i zakaz seksu od 35tygodnia, ponieważ musi być czysto w środku przed porodem jak to ujął. A ja naiwna myślałam że seks można i w tych końcowych tygodniach.. Ale jak zacznę stosować globulki to siłą rzeczy nie będzie można. Zalecił mi też brać tran i witaminy znów. To tyle u mnie, jak dam radę to ponadrabiam was trochę.
za wizytę
a co do seksu to słyszałam, że wskazany nawet i to chyba położne nawet w SR mówiły
moja koleżanka to dzień przed nawet z mężem szalała

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
to już wiele i tak nie popracujesz
i taki był plan, zeby mało popracować w maju... teraz wyprzedzam te przeziębienie i więcej czasu będzie na odpoczynek, tylko l4 trzeba dostarczyć do firmy i poinformować rano, że mnie nie będzie

tak mi się kojarzyło, że Ty pisałaś o pościeli, poszłam dziś specjalnie do biedronki z zamysłem kupienia czegoś i nic nie było

w lidlu będą znowu fajne rzeczy, mnie w szczególności interesują lniane spodnie
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=oj11YS

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:09   #3158
iwona335
Zakorzenienie

co do seksu, to jest wskazany przed porodem ale nie tym kobietom, które mają problem z infekcjami, do porodu nie powinno być zadnych dziadostw w pochwie

ja do piatku mam jeszcze antybiotyk i ciekawe co mi lekarz zaleci, bedzie to 33 t.c
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:09   #3159
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

No ale dobrze, że się wybrałam, bo kupiłam w Tescowym F&F dwie koszulki do szpitala. Bardzo fajne, bawełniane w paseczki, za 29 zł każda.
A w Camaieu kupiłam 4 topy i dostałam zniżkę 30 zł
I pani w aptece pytała kiedy rodzę Ale PONOĆ bardzo ładnie wyglądam
Za zakupy

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
"Na Twoim pęcherzu jak na bębnie gram, poczekaj, aż wyjdę, to Ci wycisk dam"

"W prawo, w lewo "lata" brzuszek - to nie samba, to maluszek"
dałaś czadu roxi super, szczególnie ten pierwszy

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Mam l4 do 20maja.gin dał do wizyty.trochę mnie gardło boli,ale to początek jakbym jutro poszła do pracy to pewnie był by placz przez chorobe
no to odpoczynek
oby gardło przestało, bo już się za duzo nachorowałaś w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

a ile tych koszul wkoncu potrzebne jest? jedna do porodu i co ona do wyrzucenia? I dwie zeby chodzic w szpitalu po urodzeniu itp?? i je mozna w miare pozniej uzytkowac czy tez do wywalenia?? ( nie pytam kolezanki ktora zabiera min 10 koszul do szpitala Ita czy ktoraś nie pamietam przepraszam) )))
Ja biorę 3 do porodu miec nie muszę bo dają szpitalną.

Cytat:

A teraz Uwaga Uwaga!
super, że się udało

Cytat:
Ja dzisiaj o 9.30 byłam na USG, prawdę mówiąc 150 zł słabo wykorzystane, bo wielki wiercipięta wypiął się i to dosłownie przez 20 minut napatrzyłam się na dupke, trochę fistaszka, a kręgosłup znam już co do kosteczki buzi nie pokazał, a pierwszy raz dostałam film z badania ale nie poddam się i dopadniemy go następnym razem i jestem przeszczęśliwa, bo szyjka trzyma ładnie, nie skróciła się, a wg tej p. dr wyszła dłuższa niż mierzona poprzednio, więc stał się CUD dziewczyny no ale inny lekarz, inny sprzęt (i moim zdaniem dużo lepszy). Z tej radości pojechałam szukać siostrze prezentu urodzinowego, którego nie kupiłam, a wróciłam zziajana i wypluta jak pies po spacerze
Szkoda, że synuś dupke wypiął ale najważniejsze, że wszystko ok

Cytat:
A ja mam doła. Musiałam się wypłakać nawet. I głupio mi bo Małgosi się oberwało bo chciałam być sama, a tej było przykro i się popłakała.
Oby jutro było lepiej

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i padam na twarz ze zmęczenia. Doktor nie mógł na początku posłuchać serca,bo Gabriela tak kopała że się nie dało Było słychać na urządzeniu kopniaki zamiast serca,ale potem się uspokoiła i wyszło 140. Dno macicy 4 cm nad pępkiem i wg doktora "może być duże dziecko",bo brzuch duży jak na 31tydz. Dostałam skierowanka na usg, wr, hbs, tokso po raz 3, morfologię i mocz, mam zrobić na za 3 tyg czyli na kolejną wizytę. Dowiedziałam się że w tym szpitalu,w którym ciąże prowadzę (Karowa w Wawie)- i który rozważam jako miejsce do rodzenia- przyjmują na leżenie i wywoływanie porodu dopiero 10dni po przewidywanym terminie-jeśli oczywiście nie ma skurczy wcześniej. No i dostałam też receptę na globulki dopochwowe, jakieś przeciwgrzybicze chyba- jak powiedziałam mu o tych upławach że 3-4 wkładki dziennie mi idą i zakaz seksu od 35tygodnia, ponieważ musi być czysto w środku przed porodem jak to ujął. A ja naiwna myślałam że seks można i w tych końcowych tygodniach.. Ale jak zacznę stosować globulki to siłą rzeczy nie będzie można. Zalecił mi też brać tran i witaminy znów. To tyle u mnie, jak dam radę to ponadrabiam was trochę.
Za wizytę w ,,moim" szpitalu tez czekają ok tydzień czasu po terminie i dopiero starają się indukować poród

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

I co najlepsze kupiłam sobie koszulę do porodu
Zaraz po dokonaniu transakcji dostałam skurcz, pierwszy w tej ciąży, ale się śmiałam, że mam koszule to mogę rodzić
Gratuluje pierwszego skurczu

My po wizycie.
Adaś wazy już 840 gram wszystko ok.
Ja od początku ciąży przytyłam 5,8 kg czyli trzymam fason jak na razie a byłam pewna że waże już gdzies ponad 70 kg po tym obżarstwie szpitalnym.
Co do szyjki to ginka mnie uspokoiła, że to bardziej profilaktycznie, wolą dmuchać na zimne, bo szyjka ma 4 cm i jest małe zewnętrzne rozwarcie. Zbadała mnie i powiedziała, że pessar ładnie trzyma
Mam dużo odpoczywac i sporo leżakowac, ale wolno mi od czasu do czasu wyjśc na spacer czy jechać na zakupy bylebym nie dzwigała, nie schylała sie dużo i nie chodziła zbyt wiele. A jak brzuch bedzie bolal to no-spa i leżenie.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:11   #3160
surka
Zakorzenienie

Uciekam na położne

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
My po wizycie.
Ja od początku ciąży przytyłam 5,8 kg czyli trzymam fason jak na razie a byłam pewna że waże już gdzies ponad 70 kg po tym obżarstwie szpitalnym.
Co do szyjki to ginka mnie uspokoiła, że to bardziej profilaktycznie, wolą dmuchać na zimne, bo szyjka ma 4 cm i jest małe zewnętrzne rozwarcie. Zbadała mnie i powiedziała, że pessar ładnie trzyma
Mam dużo odpoczywac i sporo leżakowac, ale wolno mi od czasu do czasu wyjśc na spacer czy jechać na zakupy bylebym nie dzwigała, nie schylała sie dużo i nie chodziła zbyt wiele. A jak brzuch bedzie bolal to no-spa i leżenie.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:11   #3161
d0tkaaa
Zakorzenienie

Gratuluje wizyty baloniku..

bylismy na szybkosci w obi,czy ktoras ma moze fototapete na scianie?:-P szukam insporacji lol.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:13   #3162
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja karmienia piersią boję się bardziej niż porodu. Nic mnie aż tak na ten moment nie przeraża. Nie lubię dotykania piersi, sutków. Mąż ubolewa z tego powodu, ale ja mam na tym punkcie świra. Nie lubię i już!

Mam zamiar spróbować karmić, ale co z tego wyjdzie, to ciężko powiedzieć. Będę się w każdym starać.

No więc u mnie identycznie. Pocieszyłyście mnie trochę, że nie jestem jakimś wybrykiem natury...
Niby mówią, że stymulacja sutków też jest dobra na wywołanie porodu - mnie to by doprowadziło prędzej do furii niż do porodu...
I mój TŻ również ubolewa, a mi go żal, że nie mogę tej jego powiedzmy "zachcianki" spełnić, ale no nie mogę się zmuszać do niczego w tym temacie...

Ja też się będę bardzo starać. Po prostu się tego zwyczajnie boję, jak ludzie się boją bólu u dentysty czy z innego powodu, ja się boję bólu przy karmieniu
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:13   #3163
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ktoś jeszcze pisał o kolorze navington cadet to my myślimy miedzy marakuja a tym turkusowym. Ale tez wolałabym na żywo zobaczyć bo z kolorami to różnie wychodzi.

Teściowa przytachala mi ogromne torby z rzeczami dla małej po synku kuzynki męża. Oglądam na raty pomiędzy drzemkami
Mam kilka cudnych kombinezonkow zimowych i tych misiowych
Zdecydowałam ze wszystko co teraz będę kupować Mai z ubranek będzie różowe i mega dziewczece bo w moim otoczeniu same chłopy sie rodza i takie ubranka odziedziczylam.
W ogóle to TZ zrobił furorę bo wszyscy sie go pytają jak on to zrobił ze ma corke Maja chyba będzie chlopczyca bo ma samych kumpli w koło hehe

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:14   #3164
Konto usunięte

Mago, Baloniku - gratuluję udanych wizyt!!!!!!!!!

Ależ mam dzisiaj zamuła....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:16   #3165
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje wizyty baloniku..

bylismy na szybkosci w obi,czy ktoras ma moze fototapete na scianie?:-P szukam insporacji lol.
nie mam fototapety
Widze Dotka że szalejesz 100 pomysłów na minutę
Koleżanka miała kiedyś fajną ścianę, Zaraz poszukam foty czy zrobiłam jej zdjęcie ...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:18   #3166
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
no to odpoczynek
oby gardło przestało, bo już się za duzo nachorowałaś w tej ciąży

My po wizycie.
dlatego teraz poszłam wcześniej, żeby całkiem nie rozłożyło mnie, odpocznę sobie po weekendzie bo do soboty/niedzieli muszę napisać 6 prac semestralnych-jedną mam zaczętą
tylko ciężko przed kompem będzie siedzieć

za wizytę

Synek
Stary 2013-05-07, 21:21   #3167
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
ja te swoje co zamawialam sa fajne jakosciowo a nie jakies szmatki ( bo niektore to wogole sie sypią ze tak powiem nitki odstaja itp) a te naprawde polecam.
a jakie masz? sorry jesli pisalas, ale nie pamietam juz

Cytat:
Bardzo mi sie podoba to podejscie bo wsumie tak za koszulke te 30 zł to nie jest wmiare tak drogo za koszule i wsumie jakby co to nie bedzie zal wyrzucic... :P ( i tak musze kupic bo w domu wsumie spie w majciochach i t-shircie)

hm a kupujecie szlafrok bo wydaje mi sie byc zbedny .. w lato w szpitalU?
ja mam, bo nie wyobrazam sobie wstawac i lazic w samej koszuli, a do kogos np maz przyjdzie wstydzioch ze mnie

Cytat:
A ja mam doła. Musiałam się wypłakać nawet. I głupio mi bo Małgosi się oberwało bo chciałam być sama, a tej było przykro i się popłakała.

Macie jakiś pomysł na pracę dodatkową?
kochana wiem ze to marne pocieszenie, ale prawie u kazdej z nas cienko z kasa. Niestety takie glupie czasy, ze nawet jak sie pracuje to kupisz jedzenie, oplaty i ledwo starcza i tak.

Jak łapie takiego doła to szukam zawsze pozytywów w moim zyciu. Mamy tż-ta, dzidzia w drodze. Są ludzie, którzy mają kasę, a brakuje im ciepła domowego, wsparcia tz, dzieci (sama znam pare co wydali juz na leczenie tyle ze nowka auto sredniej klasy poszlo i nic) albo ciezko chorują.

Głowa do góry

Oliath normalnie zakupocholiczka z Ciebie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:22   #3168
Oliath
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40694560]

Ja też się będę bardzo starać. Po prostu się tego zwyczajnie boję, jak ludzie się boją bólu u dentysty czy z innego powodu, ja się boję bólu przy karmieniu [/QUOTE]

Wiesz, no, Perse, raczej na 100% nie unikniesz bolu w ktoryms momencie . Ja nieraz z poduszka w zebach przystawialam dziewczynki do piersi, a lzy mi ciurem lecialy zanim sie malutka wlasciwie przyssala. Nawet jesli zadbasz, zeby nic nie pekalo, bedziesz kremowac etc - to i tak zanim sie sutek przyzwyczai do mietoszenia, rozowo nie bedzie... ale to tylko na poczatku i jak dasz rade - reszta cud miod malina, te oczka w Ciebie wpatrzone nieruchomo z rozkoszy, ze mama jest tak blisko, tak pachnie, ze mleczko takie slodkie i brzusio taki szczesliwy
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:23   #3169
madi82
Zakorzenienie

Dotka ona miała całą białą ścianę, na tym takie coś, to była naklejka chyba, i te paski też sama rysowała

Na zdjeciu tak sobie to wygląda na żywo bardzo łądnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7719.jpg (59,6 KB, 26 załadowań)

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-05-07 o 21:30
Stary 2013-05-07, 21:25   #3170
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
nie mam fototapety
Widze Dotka że szalejesz 100 pomysłów na minutę
Koleżanka miała kiedyś fajną ścianę, Zaraz poszukam foty czy zrobiłam jej zdjęcie ...
Hahah to znajdz i wklej,no ja mam 1000pomyslow na minute...juz sie przyzycxailam hahha nie mam jaiegos daru do wystroju wnetrz itp wole sprzatac hahhajeszcze w obi pytam czy maja oslone na kaloryfer a facet na mnie jak na idiotke..eh nie maja i dovzytalam ze samemu zrobic najlepiej ale jak?ojejku hahahah

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Misiaczka to nie widxieliscie tego marakuja na zywo?ja postaram sie zrobic zdjecia w sob to zobavzysz mniej wiecej...niestety na zdjeciu ale jednak na innym niz producent...

Zuza

Razem
Stary 2013-05-07, 21:27   #3171
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
To tylko ze mnie wielka dupa
Moja doopa chciałaby wyglądać jak Twoja doopa
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze snilyscie mi sie w nocy - bylysmy umowione na spotkanie u ktorejs szczerze wydaje mi sie ze to bylo mieszkanie Margosi ale glowy sobie nie dam uciac.....
i sobi eu niej biednej nalot zrobilysmy

wiec widzicie ze o was myslalam
Będzie trzeba chałupę posprzątać na wszelki wypadek
Cytat:
My po wizycie.
Mam nadzieję, że po wizycie jesteś radosna i spokojna

Mały
Stary 2013-05-07, 21:29   #3172
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ja zamawialam te pieluchy http://m.allegro.pl/przedmiot,pieluc...142101276.html

fajna sciana ale my myslelismy nad cala. .zaraz Wam pokaeze co mi sie podoba bardzoo

Zuza

Razem
Stary 2013-05-07, 21:31   #3173
madi82
Zakorzenienie

KArolajn Widzę Cię:P

28.07.2013r.
Stary 2013-05-07, 21:31   #3174
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Hahah to znajdz i wklej,no ja mam 1000pomyslow na minute...juz sie przyzycxailam hahha nie mam jaiegos daru do wystroju wnetrz itp wole sprzatac hahhajeszcze w obi pytam czy maja oslone na kaloryfer a facet na mnie jak na idiotke..eh nie maja i dovzytalam ze samemu zrobic najlepiej ale jak?ojejku hahahah
My mamy w Klubie kaloryfer za płotkiem zbitym z desek

Dotkaaa ty jesteś zapisana do tej przychodni na heleny 2? I stamtąd będziesz mieć położną środowiskową czy gdzieś indziej?

Mały
Stary 2013-05-07, 21:34   #3175
fiazo
Zakorzenienie

obiecałam napisać o teściowej ...
ma kobieta zagrywki podchodzenia do dzieci i robienie coś typu "ti ti ti" i trzęsie głową
jak ja to widzę to mi się, aż ciśnienie podnosi-nie lubię jak ktoś tak robi

wczoraj jak byliśmy u rodzinki tż 2x doprowadziła 2,5latkę w ten sposób do płaczu i w pewnym momencie mnie się pyta czy będzie mogła tak robić
to ja do niej "nie moje dziecko"
ona: ale z wnuczkiem czy będę mogła
na to mój tż: jak tak będziesz robić do o☠☠☠☠☠☠☠ za każdym razem dostaniesz
nawet sobie nie wyobrażacie jak mi ulżyło, że tż od razu zareagował

jeszcze poskarżyła się dla ciotek, że imię mamy wybrane tragiczne, a my mówimy tylko dla śmiechu bo nie mamy wybranego-myślała, że jej nie słyszę, że płot stłumi jej głos, a ja wszystko słyszałam

Synek
Stary 2013-05-07, 21:37   #3176
Konto usunięte

Co do kasy, dajcie spokój... Od kiedy ZUS mi przesyła kasę nieregularnie, nie umiem nad tym zapanować :/ I znowu 3 dni do wypłaty, a ja mam 10 zł :/ Musimy pociągnąć z oszczędności, masakra.
A oboje pracujemy, TŻ całkiem dobrze zarabia. Ale rachunki, kredyty i zostają marne grosze.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wiesz, no, Perse, raczej na 100% nie unikniesz bolu w ktoryms momencie . Ja nieraz z poduszka w zebach przystawialam dziewczynki do piersi, a lzy mi ciurem lecialy zanim sie malutka wlasciwie przyssala. Nawet jesli zadbasz, zeby nic nie pekalo, bedziesz kremowac etc - to i tak zanim sie sutek przyzwyczai do mietoszenia, rozowo nie bedzie... ale to tylko na poczatku i jak dasz rade - reszta cud miod malina, te oczka w Ciebie wpatrzone nieruchomo z rozkoszy, ze mama jest tak blisko, tak pachnie, ze mleczko takie slodkie i brzusio taki szczesliwy
Jak zwykle pięknie to napisałaś
Tak, jak teraz motywuję się do diety, kłucia się kilka razy dziennie w różne miejsca na ciele i całą resztę przyjemności, tak później pewnie będę się motywować do karmienia Maleństwa
Mama też mi mówiła, że czasami musiała się zapierać nogami z bólu, ale bardzo jej zależało na karmieniu mojej siostry piersią. Mnie karmiła butlą i jednak widziała sporą różnicę... Nie chcę się tutaj wdawać w dyskusję nad wadami i zaletami, bo też nie jestem fanatyczką kp, tylko po prostu sama bardzo chciałabym spróbować, oby się udało.
Stary 2013-05-07, 21:39   #3177
d0tkaaa
Zakorzenienie

http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/f...=2,sbit=2.html

wypasss tylko znowu jaki kolor scian do ttakiej fototapety lol

Zuza

Razem
Stary 2013-05-07, 21:40   #3178
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
obiecałam napisać o teściowej ...
ma kobieta zagrywki podchodzenia do dzieci i robienie coś typu "ti ti ti" i trzęsie głową
jak ja to widzę to mi się, aż ciśnienie podnosi-nie lubię jak ktoś tak robi

wczoraj jak byliśmy u rodzinki tż 2x doprowadziła 2,5latkę w ten sposób do płaczu i w pewnym momencie mnie się pyta czy będzie mogła tak robić
to ja do niej "nie moje dziecko"
ona: ale z wnuczkiem czy będę mogła
na to mój tż: jak tak będziesz robić do o☠☠☠☠☠☠☠ za każdym razem dostaniesz
nawet sobie nie wyobrażacie jak mi ulżyło, że tż od razu zareagował

jeszcze poskarżyła się dla ciotek, że imię mamy wybrane tragiczne, a my mówimy tylko dla śmiechu bo nie mamy wybranego-myślała, że jej nie słyszę, że płot stłumi jej głos, a ja wszystko słyszałam
ech te tesciowe....
moja na szczęście z tych fajnych.

28.07.2013r.
Stary 2013-05-07, 21:41   #3179
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
I co najlepsze kupiłam sobie koszulę do porodu
Zaraz po dokonaniu transakcji dostałam skurcz, pierwszy w tej ciąży, ale się śmiałam, że mam koszule to mogę rodzić Ale był tylko jeden i koniec więc to chyba moja podświadomość tak zadziałała:brzyda l:
to jest pierwsze ostrzeżenie... miej się na baczności

Cytat:
:a co do seksu to słyszałam, że wskazany nawet i to chyba położne nawet w SR mówiły
moja koleżanka to dzień przed nawet z mężem szalała
mojej koleżance i jej mężowi położne dały kluczyk do łazienki dla personelu żeby przyspieszyli akcję porodową Nikola urodziła się jakieś 2h po tym

Cytat:
dałaś czadu roxi super, szczególnie ten pierwszy
bardzo się cieszę, że moje propozycje spotkały się z takim entuzjazmem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40694560]No więc u mnie identycznie. Pocieszyłyście mnie trochę, że nie jestem jakimś wybrykiem natury...
Niby mówią, że stymulacja sutków też jest dobra na wywołanie porodu - mnie to by doprowadziło prędzej do furii niż do porodu...
I mój TŻ również ubolewa, a mi go żal, że nie mogę tej jego powiedzmy "zachcianki" spełnić, ale no nie mogę się zmuszać do niczego w tym temacie...

Ja też się będę bardzo starać. Po prostu się tego zwyczajnie boję, jak ludzie się boją bólu u dentysty czy z innego powodu, ja się boję bólu przy karmieniu [/QUOTE]

ja lubię dotyk na sutkach, ale dotyk języka, nie rąk Z karmieniem początkowo był hardcore, jak się unormowało, to musiałam odstawić cyca...

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Jak łapie takiego doła to szukam zawsze pozytywów w moim zyciu. Mamy tż-ta, dzidzia w drodze. Są ludzie, którzy mają kasę, a brakuje im ciepła domowego, wsparcia tz, dzieci (sama znam pare co wydali juz na leczenie tyle ze nowka auto sredniej klasy poszlo i nic) albo ciezko chorują.
mam takie samo podejście... mam koleżankę, która z mężem przez ostatnie 8 lat przeszła chyba wszystkie rodzaje diagnostyki i wspomagania rozrodu i NIC, co z tego, że mają piękny dom, kasę, są fajną parą, ale zdrowia nie mają Mają za sobą kilka inseminacji, laparoskopię, 3 in vitro i zostawione w klinikach więcej niż 60tys. zł. To jest dramat.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 21:42   #3180
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy w Klubie kaloryfer za płotkiem zbitym z desek

Dotkaaa ty jesteś zapisana do tej przychodni na heleny 2? I stamtąd będziesz mieć położną środowiskową czy gdzieś indziej?
Tez sobie chyba zbije z desek hahahaprzynajmiej jak sie dowiem jak to zrobictak tu jestem i nie mam pojecia jak sie zalateia polozna itp ale z tad.a Ty?(nawiasem mowiac podobno juz nie ma gin tutaj i cala ta przychodnie chca przeniesc na kozlowek!!!!)

Zuza

Razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości