|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
ja bym zrobiła WSZYSTKO, naprawdę wszystko co w mojej mocy aby moja córka nie płakała, aby ją nie bolało. |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
ale np koleżanka miała podobny zabieg i karmiła bez problemu, więc reguły nie ma
|
|
|
|
|
#3153 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za szyjkę! A maluch uparty, że nie chciał buzi pokazać ![]() jutro będzie lepiej, każda z nas miewa gorsze dni
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Nie straszę, myślę, że następny 15.06... a po 2 tygodniach wywołanie porodu
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40693856]ja miałam usuwanego guzka w lewej piersi lata temu i okazało się, że podczas karmienia w tej piersi jakoś dziwnie pokarm leciał że synek nie chciał za bardzo z niej pić i buntował się bardzo.. widocznie poprzecinali mi jakieś tkanki w środku albo kanaliki i dlatego...
ale np koleżanka miała podobny zabieg i karmiła bez problemu, więc reguły nie ma [/QUOTE]Właśnie czytałam kiedyś, że taki zabieg może wpłynąć niekorzystnie podczas karmienia, bo kanaliki mlekowe mogą być uszkodzone... mam nadzieję, że mój cyc da radę prawdę mówiąc ta pierś po zabieraz bardziej przygotowuje się do ciąży, widzę, że pojawiają się te wszystkie gruczołki itd, a druga jakaś leniwsza jest ![]() gu teA głęboko miałaś tego usuwanego guzka? bo ja miałam tak na godz 12.00 jeśli chodzi o kierunek i raczej płytko, więc mam nadzieję, że będzie dobrze, ale nastawiam się też na to, że może mnie zaskoczyć negatywnie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3156 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Masakra co sie dzisiaj ze mną dzieje, przed praca zdrzemnelam sie 2h, po pracy jak zjadłam obiad 1h, o 18 kolejna i teraz wstalam. I czuje sie wypluta okropnie. Jem lody limonkowe co by jakoś funkcjonowac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oglądałam ostatnio w sklepie stacjonarnym rożne modele i niestety większość jest taka chybotliwa jedno było piękne i stabilne ale 4 stowki....
|
|
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę a co do seksu to słyszałam, że wskazany nawet i to chyba położne nawet w SR mówiły moja koleżanka to dzień przed nawet z mężem szalała i taki był plan, zeby mało popracować w maju... teraz wyprzedzam te przeziębienie i więcej czasu będzie na odpoczynek, tylko l4 trzeba dostarczyć do firmy i poinformować rano, że mnie nie będzie ![]() tak mi się kojarzyło, że Ty pisałaś o pościeli, poszłam dziś specjalnie do biedronki z zamysłem kupienia czegoś i nic nie było w lidlu będą znowu fajne rzeczy, mnie w szczególności interesują lniane spodnie http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=oj11YS |
||
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
co do seksu, to jest wskazany przed porodem ale nie tym kobietom, które mają problem z infekcjami, do porodu nie powinno być zadnych dziadostw w pochwie
ja do piatku mam jeszcze antybiotyk i ciekawe co mi lekarz zaleci, bedzie to 33 t.c |
|
|
|
#3159 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, szczególnie ten pierwszy![]() Cytat:
oby gardło przestało, bo już się za duzo nachorowałaś w tej ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
super, że się udałoCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w ,,moim" szpitalu tez czekają ok tydzień czasu po terminie i dopiero starają się indukować poród![]() Cytat:
![]() My po wizycie. Adaś wazy już 840 gram Ja od początku ciąży przytyłam 5,8 kg czyli trzymam fason jak na razie a byłam pewna że waże już gdzies ponad 70 kg po tym obżarstwie szpitalnym. Co do szyjki to ginka mnie uspokoiła, że to bardziej profilaktycznie, wolą dmuchać na zimne, bo szyjka ma 4 cm i jest małe zewnętrzne rozwarcie. Zbadała mnie i powiedziała, że pessar ładnie trzyma Mam dużo odpoczywac i sporo leżakowac, ale wolno mi od czasu do czasu wyjśc na spacer czy jechać na zakupy bylebym nie dzwigała, nie schylała sie dużo i nie chodziła zbyt wiele. A jak brzuch bedzie bolal to no-spa i leżenie. Kolejna wizyta za 2 tygodnie
|
|||||||||
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na położne
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wizyty baloniku..
bylismy na szybkosci w obi,czy ktoras ma moze fototapete na scianie?:-P szukam insporacji lol. |
|
|
|
#3162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No więc u mnie identycznie. Pocieszyłyście mnie trochę, że nie jestem jakimś wybrykiem natury... Niby mówią, że stymulacja sutków też jest dobra na wywołanie porodu - mnie to by doprowadziło prędzej do furii niż do porodu... I mój TŻ również ubolewa, a mi go żal, że nie mogę tej jego powiedzmy "zachcianki" spełnić, ale no nie mogę się zmuszać do niczego w tym temacie... Ja też się będę bardzo starać. Po prostu się tego zwyczajnie boję, jak ludzie się boją bólu u dentysty czy z innego powodu, ja się boję bólu przy karmieniu
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoś jeszcze pisał o kolorze navington cadet to my myślimy miedzy marakuja
Teściowa przytachala mi ogromne torby z rzeczami dla małej po synku kuzynki męża. Oglądam na raty pomiędzy drzemkami Mam kilka cudnych kombinezonkow zimowych i tych misiowych Zdecydowałam ze wszystko co teraz będę kupować Mai z ubranek będzie różowe i mega dziewczece bo w moim otoczeniu same chłopy sie rodza i takie ubranka odziedziczylam. W ogóle to TZ zrobił furorę bo wszyscy sie go pytają jak on to zrobił ze ma corke
|
|
#3164 |
|
Konto usunięte
|
Mago, Baloniku - gratuluję udanych wizyt!!!!!!!!!
Ależ mam dzisiaj zamuła.... |
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widze Dotka że szalejesz 100 pomysłów na minutę ![]() Koleżanka miała kiedyś fajną ścianę, Zaraz poszukam foty czy zrobiłam jej zdjęcie ... |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ciężko przed kompem będzie siedzieć za wizytę
|
|
|
|
|
#3167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak łapie takiego doła to szukam zawsze pozytywów w moim zyciu. Mamy tż-ta, dzidzia w drodze. Są ludzie, którzy mają kasę, a brakuje im ciepła domowego, wsparcia tz, dzieci (sama znam pare co wydali juz na leczenie tyle ze nowka auto sredniej klasy poszlo i nic) albo ciezko chorują. Głowa do góry Oliath normalnie zakupocholiczka z Ciebie
|
|||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40694560]
Ja też się będę bardzo starać. Po prostu się tego zwyczajnie boję, jak ludzie się boją bólu u dentysty czy z innego powodu, ja się boję bólu przy karmieniu [/QUOTE]Wiesz, no, Perse, raczej na 100% nie unikniesz bolu w ktoryms momencie
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ona miała całą białą ścianę, na tym takie coś, to była naklejka chyba, i te paski też sama rysowała
Na zdjeciu tak sobie to wygląda na żywo bardzo łądnie. Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-05-07 o 21:30 |
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahha nie mam jaiegos daru do wystroju wnetrz itp wole sprzatac hahhajeszcze w obi pytam czy maja oslone na kaloryfer a facet na mnie jak na idiotke..eh nie maja i dovzytalam ze samemu zrobic najlepiej ale jak?ojejku hahahah---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Misiaczka to nie widxieliscie tego marakuja na zywo?ja postaram sie zrobic zdjecia w sob to zobavzysz mniej wiecej...niestety na zdjeciu ale jednak na innym niz producent... |
|
|
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moja doopa chciałaby wyglądać jak Twoja doopa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że po wizycie jesteś radosna i spokojna
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamawialam te pieluchy http://m.allegro.pl/przedmiot,pieluc...142101276.html
fajna sciana ale my myslelismy nad cala. .zaraz Wam pokaeze co mi sie podoba bardzoo |
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
KArolajn Widzę Cię:P
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotkaaa ty jesteś zapisana do tej przychodni na heleny 2? I stamtąd będziesz mieć położną środowiskową czy gdzieś indziej?
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
obiecałam napisać o teściowej ...
ma kobieta zagrywki podchodzenia do dzieci i robienie coś typu "ti ti ti" i trzęsie głową jak ja to widzę to mi się, aż ciśnienie podnosi-nie lubię jak ktoś tak robi wczoraj jak byliśmy u rodzinki tż 2x doprowadziła 2,5latkę w ten sposób do płaczu i w pewnym momencie mnie się pyta czy będzie mogła tak robić to ja do niej "nie moje dziecko" ona: ale z wnuczkiem czy będę mogła na to mój tż: jak tak będziesz robić do o☠☠☠☠☠☠☠ za każdym razem dostaniesz nawet sobie nie wyobrażacie jak mi ulżyło, że tż od razu zareagował jeszcze poskarżyła się dla ciotek, że imię mamy wybrane tragiczne, a my mówimy tylko dla śmiechu bo nie mamy wybranego-myślała, że jej nie słyszę, że płot stłumi jej głos, a ja wszystko słyszałam |
|
|
|
#3176 | |
|
Konto usunięte
|
Co do kasy, dajcie spokój... Od kiedy ZUS mi przesyła kasę nieregularnie, nie umiem nad tym zapanować :/ I znowu 3 dni do wypłaty, a ja mam 10 zł :/ Musimy pociągnąć z oszczędności, masakra.
A oboje pracujemy, TŻ całkiem dobrze zarabia. Ale rachunki, kredyty i zostają marne grosze. Cytat:
![]() Tak, jak teraz motywuję się do diety, kłucia się kilka razy dziennie w różne miejsca na ciele i całą resztę przyjemności, tak później pewnie będę się motywować do karmienia Maleństwa Mama też mi mówiła, że czasami musiała się zapierać nogami z bólu, ale bardzo jej zależało na karmieniu mojej siostry piersią. Mnie karmiła butlą i jednak widziała sporą różnicę... Nie chcę się tutaj wdawać w dyskusję nad wadami i zaletami, bo też nie jestem fanatyczką kp, tylko po prostu sama bardzo chciałabym spróbować, oby się udało. |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/f...=2,sbit=2.html
wypasss tylko znowu jaki kolor scian do ttakiej fototapety lol |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja na szczęście z tych fajnych. |
|
|
|
|
#3179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby przyspieszyli akcję porodową Nikola urodziła się jakieś 2h po tym bardzo się cieszę, że moje propozycje spotkały się z takim entuzjazmem [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40694560]No więc u mnie identycznie. Pocieszyłyście mnie trochę, że nie jestem jakimś wybrykiem natury... Niby mówią, że stymulacja sutków też jest dobra na wywołanie porodu - mnie to by doprowadziło prędzej do furii niż do porodu... I mój TŻ również ubolewa, a mi go żal, że nie mogę tej jego powiedzmy "zachcianki" spełnić, ale no nie mogę się zmuszać do niczego w tym temacie... Ja też się będę bardzo starać. Po prostu się tego zwyczajnie boję, jak ludzie się boją bólu u dentysty czy z innego powodu, ja się boję bólu przy karmieniu [/QUOTE]ja lubię dotyk na sutkach, ale dotyk języka, nie rąk Z karmieniem początkowo był hardcore, jak się unormowało, to musiałam odstawić cyca...Cytat:
Mają za sobą kilka inseminacji, laparoskopię, 3 in vitro i zostawione w klinikach więcej niż 60tys. zł. To jest dramat.
|
|||
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmiej jak sie dowiem jak to zrobic tak tu jestem i nie mam pojecia jak sie zalateia polozna itp ale z tad.a Ty?(nawiasem mowiac podobno juz nie ma gin tutaj i cala ta przychodnie chca przeniesc na kozlowek!!!!)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

A jestem wyczulona, bo miałam usuwanego gruczolako-włókniaka w zeszłym roku i mimo wszystko mała blizna została, a zastanawiam się jak to będzie wyglądać po/dczas karmienia

przez 20 minut napatrzyłam się na dupke, trochę fistaszka, a kręgosłup znam już co do kosteczki 
jutro będzie lepiej, każda z nas miewa gorsze dni