Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 22:38   #151
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
rozumiem
Ale i tak już sobie obmyśliłam plan Kiedyś u tż leżał pierścionek jego siostry i przymierzyłam go specjalnie na swoją rękę niby dla żartu, i się spytałam tż czy ładnie Potem zostawiłam ten pierścionek u niego w pokoju, powiedziałam żeby "oddał siostrze bo ja zapomniałam w końcu a ona go szukać będzie" i wiem że nie oddał, trzyma go na szafce bo ostatnio widziałam Trochę mu pomogłam jeśli kiedyś będzie chciał mi zrobić suprajsa

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
SLS to skrót od Sodium Lauryl Sulfate (ten składnik jest w klasycznym Waxie) a SLES to Sodium Laureth Sulfate czyli najpopularniejszy składnik w szamponach

Propo tego nowego Biovaxa z olejami, rzucili się na niego strasznie w Superpharmie, ogołocone półki Ja się nie rzucam, bo ma olej kokosowy, boję się puchu, czytałam kilka recenzji na blogach, dziewczynom z włosami po przejściach nie służył, wolę za tę kasę kupić sprawdzonego żółtego Gliss Kura i coś jeszcze
Dziękuję za wyjaśnienie Możliwe jest żeby SLS mi służył Bo wax był dla moich włosów wybawieniem.

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
a ja już wymyśliłam, że zrobię moją mieszanką excellence'ów 7 + 8,13 glona po tym nie będzie, no nie?
Wydaje mi się że nie, ale ja się nie znam :P

Ja chyba jak w końcu dojdę do ładnego, jasnego brązu rozjaśnię sobie delikatnie końcówki na lato Żeby były leciutko muśnięte, będzie naturalniej wyglądać

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-05-07 o 22:40
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:39   #152
shizaxa
Wtajemniczenie

Asia to co ona robi? czym się bawi?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 22:51   #153
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Asia to co ona robi? czym się bawi?
w domu śpi , albo nieraz z dzieciakami piłeczką się bawi ,a na działce lata z dziećmi , albo Tż jej rzuca piłkę tenisową , a ona biega za nią po całym dniu w ruchu to już jej się niechce nawet w domu bawić tylko zje coś i śpi

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 05:45   #154
Ninedin
Zakorzenienie

Cześć
Rozpisałyście się, że hoho
Kitka przegapiłam urodziny? Wszystkiego najlepszego
Ex powodzenia na egzaminach i nie sprawdzaj co chwilę w necie Zrobiłaś kolor to zaczęłaś fryzury szukać Ty po prostu nie możesz przestać kombinować
Asiu kolor fajny pasuje ci i taki ciemniejszy, i jasny
Agata Cześć Też macałam ten peach - ładnie wygląda na twarzy
buhahot fajna ta kiecka Nie kuś bazą i rozświetlaczem

Mam problem z dobraniem tuszu na lato. Każdy mi się rozmazuje, wpada do oka i łzawię Nawet mój KWC Clarins Wonder Perfect. Wicie może co na to poradzić? A może na lato powinno się wybierać inne tusze?

Bunny co myślisz o preparatach do keratynowego prostowania z Alfaparf? Można kupić zestawy "na raz" na allegro. Czy mogę zastosować takie coś na rozjaśnione włosy? http://polska.alfaparf.com/section/p...eratin-therapy <----- tutaj link do produktu.

Zapowiada się kolejny piękny dzień trochę mnie już słońce spiekło i muszę uważać - łapie mnie na czerwono
Stary 2013-05-08, 06:06   #155
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Cześć
Rozpisałyście się, że hoho
Ex powodzenia na egzaminach i nie sprawdzaj co chwilę w necie Zrobiłaś kolor to zaczęłaś fryzury szukać Ty po prostu nie możesz przestać kombinować

Bunny co myślisz o preparatach do keratynowego prostowania z Alfaparf? Można kupić zestawy "na raz" na allegro. Czy mogę zastosować takie coś na rozjaśnione włosy? http://polska.alfaparf.com/section/p...eratin-therapy <----- tutaj link do produktu.

Zapowiada się kolejny piękny dzień trochę mnie już słońce spiekło i muszę uważać - łapie mnie na czerwono
Dziękuję

Nie tyle co kombinować, ale muszę ściąć w maju poniszczone włosy i wybrać dla siebie najlepszą opcję Chyba jednak zetnę włosy w ten półokrąg i do tego wycieniuje je trochę żeby się pozbyć tych najbardziej popalonych końców. Nie ma co szaleć. W maju muszę pić skrzypokrzywę, wcierać solidnie jantar i w czerwcu znowu zetnę włosy o 1-2cm... I potem postaram się regularnie ścinać je co 3 miesiące, żeby w miarę szybko pozbyć się tych rozjaśnionych części i zapuścić swoje, zdrowsze włosy Przypomniałam sobie jak układały mi się włosy jak kiedyś ścięłam końce na równo, i od razu zrezygnowałam z takiego cięcia Włosy wtedy wywijały mi się na wszystkie strony, i nawet prostownica nie dawała rady
Zresztą wiesz, ja się szybko nudzę jeśli chodzi o włosy i potrzebuję zmian, ale z fryzurą raczej nie lubię szaleć Jak szaleć to z kolorami

Fajny ten zestaw z alaparfu Może i ja sobie wyprostuję keratynowo? hehe

U mnie dziś od rana słoneczkooo

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-05-08 o 06:09
Stary 2013-05-08, 06:13   #156
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Dziękuję

Nie tyle co kombinować, ale muszę ściąć w maju poniszczone włosy i wybrać dla siebie najlepszą opcję Chyba jednak zetnę włosy w ten półokrąg i do tego wycieniuje je trochę żeby się pozbyć tych najbardziej popalonych końców. Nie ma co szaleć. W maju muszę pić skrzypokrzywę, wcierać solidnie jantar i w czerwcu znowu zetnę włosy o 1-2cm... I potem postaram się regularnie ścinać je co 3 miesiące, żeby w miarę szybko pozbyć się tych rozjaśnionych części i zapuścić swoje, zdrowsze włosy Przypomniałam sobie jak układały mi się włosy jak kiedyś ścięłam końce na równo, i od razu zrezygnowałam z takiego cięcia Włosy wtedy wywijały mi się na wszystkie strony, i nawet prostownica nie dawała rady
Zresztą wiesz, ja się szybko nudzę jeśli chodzi o włosy i potrzebuję zmian, ale z fryzurą raczej nie lubię szaleć Jak szaleć to z kolorami

Dziś matmę zdajesz?

Ja mam 5 cm do obcięcia- pozostałość po rozjaśniaczu. Może do przyszłej wiosny się ich pozbędę

Moje też się wykręcają, a na filmikach widziałam, że po tym prostowaniu wystarczyło wysuszyć i były gładkie Jak ja bym takie chciała mieć
Stary 2013-05-08, 06:21   #157
exclusivee
Zakorzenienie

Wiecie co? Umyłam dziś włosy różowym natei + odżywką kauflandowską repair&care, i już przy zmywaniu ich włosy były śliskie Potem na to dałam odżywkę z gliss kura żółtą z olejkami no i jest bosko Włosy miękkie, ładnie się układają, jest różnica Dzięki Bunny że podsunęłaś mi tą metodę Tak wgl to się wczoraj skapnęłam że to jest przecież to słynne OMO Ale na mnie to stanowczo działa Gdyby nie Ty króliczku pewnie bym nigdy tego nie spróbowała

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Dziś matmę zdajesz?

Ja mam 5 cm do obcięcia- pozostałość po rozjaśniaczu. Może do przyszłej wiosny się ich pozbędę

Moje też się wykręcają, a na filmikach widziałam, że po tym prostowaniu wystarczyło wysuszyć i były gładkie Jak ja bym takie chciała mieć
U mnie włosy po-rozjaśniaczowe to praktycznie 2/3 z mojej aktualnej długości (włosy mam do ramion)... No i muszę się tych najgorszych końców jak najszybciej pozbyć bo mi się łamią

Ja trochę się boję tego, bo czytałam gdzieś że potem struktura włosa nie wraca nigdy do pierwotnego staniu, i jak ktoś miał fajne loki przed to potem ciężko je reanimować, żeby były takie same

Melduję zadowolona że dzisiaj znowu leciała brudna woda podczas mycia włosów- tzn. casting mi się spłukał, jest trochę jaśniej

Jasny popielaty brąz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 06:28   #158
Renatka89
Zakorzenienie

hej

Boże, ile ja jestem w plecy.. doszły moje farbki, czekam jeszcze na Przeciwutleniacz i postaram sie zadziałac

ex- jakie to odzywki kauflandzkie?
Stary 2013-05-08, 06:37   #159
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
hej

Boże, ile ja jestem w plecy.. doszły moje farbki, czekam jeszcze na Przeciwutleniacz i postaram sie zadziałac

K-classic Stoją na dziale z odżywkami, są 3 rodzaje: do włosów zniszczonych i suchych, farbowanych i na objętość 300ml za jedyne 2,59zł

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Lecę się ogarnąć i do szkoły, buziaki Odezwę się po

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 06:41   #160
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Ex powodzenia na matmie
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:20   #161
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Ale Wy jedziecie z tym postmi
a robic nie ma komu

Cytat:
przypomniało mi się!!
Verise Tarina o! bez koła, bo tu wygląda jakby koło było
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6160.html
pokaze ja na sobie ale to dopiero w lipcu... wtedy ja odbiorę

aaaa i pofarbowalam kilka dni temu wlosy tym syossem los angeles 10-5 jasno wyszlo
Piekna kiecuszka
pokaz jak ten sayoss wyszedl
Czeko o nim pisala i sie nad nim zastanawiala,potem ja nad nim po cichu myslalałam...
Ale jak pokochałam teraz perły w farbach wiec...

Cytat:
Witam się w nowym wątku, gratulacje dla autorki za 1 post

Nie będę się bawić w cytowanie postów z poprzedniego wątku, dzięki Kylie i Czekoladowo za opinie o Palette, chyba spróbuję 219.

Zaliczyłam włosową wpadkę, odrost chwycił na rudawo (nie wiem dlaczego, wcześniej było ok z tą farbą) i żadna płukanka tego nie chciała ruszyć. Nałożyłam na 15 minut Srebrny Pył Joanny, ma chyba niebieskie i fioletowe pigmenty, fajnie poradziło sobie z rudzielcem. Tani i dobry sposób

Następnym razem nałożę tę Palette, nawet jak wyjdzie szaro, to lepsze to niż zołto-pomarańczowe coś
Cieszymy sie,że mogłysmy pomóc

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Aaa i kupiłam ostatnio w SP tego waxa o, którym pisałyście, ale dzisiaj zapomniałam o nim, nałożę następnym razem i zdam relacje

Buah śliczna sukienka
Ja uruchomiłam swoje kontakty w Pzn i tez juz mi w promocji kupili w Sp

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
hej

przeciwutleniacze wymiataja

Cytat:
K-classic Stoją na dziale z odżywkami, są 3 rodzaje: do włosów zniszczonych i suchych, farbowanych i na objętość 300ml za jedyne 2,59zł

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Lecę się ogarnąć i do szkoły, buziaki Odezwę się po
Powodzenia na matmie
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 08:51   #162
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Wepchnę się, bo trochę liznęłam temat podczytując wątki (czasem muszę z racji moderowania ) Jeżeli chcecie trwałego efektu gładkich i prostych włosów (albo chociaż takich naturalnie prostych) to tylko i wyłącznie Encanto. Te wszystkie inne zabiegi, które oferują salony to efekt do pierwszego umycia, ew kilku. Obiecują dużo i kasują dużo, a dziewczyny robiły w profesjonalnych salonach, zachwycone do 1 mycia.

Po umyciu często widać, że włosy podniszczone przez prostowanie. Przy Encanto preparat (o ile się go nie skąpiło) całkowicie chroni przed temperaturą. Ma niestety ogromną wadę- zabieg jest nieprzyjemny przez zawartość formaldehydu, trzeba robić przy otwartym oknie i trwa kilka h.Trzeba zrobić go w domu raczej, bo salonów robiących Encanto jest garstka.

Inne keratynowe zabiegi też zwykle mają jakiś aldehyd jako utrwalacz, ale co z tego jeśli on nie utrwala? Szkoda kasy i włosów, czytałam historię dziewczyn i widziałam fotki, nawet "regeneracja" się zmywa

Jeszcze Coco Choco (jest na All) ma jakąś tam ilość formaldehydu i efekt jest trwały nawet przez miesiac (Encanto dobrze zrobione trzyma się pół roku, a czasem włosy zostają gładkie na stałe, tylko oczywiście odrost jest inny)

EDIT: przypomniałam sobie, że po zabiegach innych niż Encanto włosy można umyć dopiero po 3 dniach, do tego czasu nie wolno ich upinać, nawet zakładać za ucho, bo się zrobią odgnioty, dla mnie masakra

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-05-08 o 09:01
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:01   #163
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Asiu kolor fajny pasuje ci i taki ciemniejszy, i jasny

dzięki
u mnie też pięknie narazie zaraz lecę na działkę się opalać

Cytat:
[/COLOR]Lecę się ogarnąć i do szkoły, buziaki Odezwę się po
trzymam kciukasy

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:21   #164
kitkulka
Zakorzenienie

hejo

u mnie w nocy lało, ale dzisiaj już się przejaśnia i jest już gorąco - 21 stopni w cieniu

Ex powodzenia na matmie ja myślałam, że to jutro
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:19   #165
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Wepchnę się, bo trochę liznęłam temat podczytując wątki (czasem muszę z racji moderowania ) Jeżeli chcecie trwałego efektu gładkich i prostych włosów (albo chociaż takich naturalnie prostych) to tylko i wyłącznie Encanto. Te wszystkie inne zabiegi, które oferują salony to efekt do pierwszego umycia, ew kilku. Obiecują dużo i kasują dużo, a dziewczyny robiły w profesjonalnych salonach, zachwycone do 1 mycia.

Po umyciu często widać, że włosy podniszczone przez prostowanie. Przy Encanto preparat (o ile się go nie skąpiło) całkowicie chroni przed temperaturą. Ma niestety ogromną wadę- zabieg jest nieprzyjemny przez zawartość formaldehydu, trzeba robić przy otwartym oknie i trwa kilka h.Trzeba zrobić go w domu raczej, bo salonów robiących Encanto jest garstka.

Inne keratynowe zabiegi też zwykle mają jakiś aldehyd jako utrwalacz, ale co z tego jeśli on nie utrwala? Szkoda kasy i włosów, czytałam historię dziewczyn i widziałam fotki, nawet "regeneracja" się zmywa

Jeszcze Coco Choco (jest na All) ma jakąś tam ilość formaldehydu i efekt jest trwały nawet przez miesiac (Encanto dobrze zrobione trzyma się pół roku, a czasem włosy zostają gładkie na stałe, tylko oczywiście odrost jest inny)

EDIT: przypomniałam sobie, że po zabiegach innych niż Encanto włosy można umyć dopiero po 3 dniach, do tego czasu nie wolno ich upinać, nawet zakładać za ucho, bo się zrobią odgnioty, dla mnie masakra
A czy encato można robić na rozjaśnianych włosach? Czytałam gdzieś, że nie, ale to nie sprawdzona informacja
Stary 2013-05-08, 10:27   #166
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
A czy encato można robić na rozjaśnianych włosach? Czytałam gdzieś, że nie, ale to nie sprawdzona informacja
Tak, można Włosów wiadomo, że nie zregeneruje, ale "zalaminowane" keratyną będą chronione przed uszkodzeniami.

Zerknij sobie do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=682668
Stary 2013-05-08, 10:39   #167
Ninedin
Zakorzenienie

Dziękuję

To sobie zamówię to Encato i pojadę do fryzjerki żeby mi zrobiła Mam bardzo gęste włosy i sama nie dam rady, a w domu wszyscy mają lewe ręce
Stary 2013-05-08, 10:44   #168
indonezyjkaa
Raczkowanie

cześć wczroja pisałam posta dziś patrze i go nie ma. Dziewczyny! powiedzice mi czy jak pofarbowałam wczoraj ciemne włosy 2 farbami (jasny blond i platynowy blond)zmieszanymi z aktywatorem 12% i wyszły mi żółto pomaranczowo złote , to mogę je jutro farbować znowu ? chodzi o to żeby dojść w miarę szybko do jasnego ładniutkiego blondu czy może położyć jakiś rozjaśniacz?
indonezyjkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:48   #169
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indonezyjkaa Pokaż wiadomość
cześć wczroja pisałam posta dziś patrze i go nie ma. Dziewczyny! powiedzice mi czy jak pofarbowałam wczoraj ciemne włosy 2 farbami (jasny blond i platynowy blond)zmieszanymi z aktywatorem 12% i wyszły mi żółto pomaranczowo złote , to mogę je jutro farbować znowu ? chodzi o to żeby dojść w miarę szybko do jasnego ładniutkiego blondu czy może położyć jakiś rozjaśniacz?
odczekaj może z tydzień i spróbuj położyć jakąś farbę o chłodnym odcieniu
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:48   #170
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

To sobie zamówię to Encato i pojadę do fryzjerki żeby mi zrobiła Mam bardzo gęste włosy i sama nie dam rady, a w domu wszyscy mają lewe ręce
No tak, fryzjerka to dobry pomysł, na pewno zrobi do szybciej i sprawniej Poczytaj jednak wątek zanim się zdecydujesz, dziewczyny piszą głównie o Encanto. Opary mogą nieźle dawać w kość, dobrze jeśli Twoja fryzjerka będzie miała pojęcie o Encanto.

Wizażanka, która założyła tamten wątek, robi Encanto sama, ma kręcone włosy, nakręciła nawet filmik http://www.youtube.com/watch?v=eX02ozkz4VU . Z tego co wiem, metoda mieszana jest tak samo skuteczna, a zmniejsza trwanie zabiegu o połowę.

Jak się zdecydujesz, to koniecznie się pochwal efektami, jestem ciekawa
Stary 2013-05-08, 11:05   #171
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

zamiast maski kupili mi szampon
http://www.zakatekzdrowia.com.pl/lbi...l-p-19596.html
Zerknij ktoras na sklad, bo mi konczyny wlasnie opadly i nie moge sie skupic
Stary 2013-05-08, 11:16   #172
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, fryzjerka to dobry pomysł, na pewno zrobi do szybciej i sprawniej Poczytaj jednak wątek zanim się zdecydujesz, dziewczyny piszą głównie o Encanto. Opary mogą nieźle dawać w kość, dobrze jeśli Twoja fryzjerka będzie miała pojęcie o Encanto.

Wizażanka, która założyła tamten wątek, robi Encanto sama, ma kręcone włosy, nakręciła nawet filmik http://www.youtube.com/watch?v=eX02ozkz4VU . Z tego co wiem, metoda mieszana jest tak samo skuteczna, a zmniejsza trwanie zabiegu o połowę.

Jak się zdecydujesz, to koniecznie się pochwal efektami, jestem ciekawa
Słyszałam, że bardzo śmierdzi, ale może fryzjerka okno otworzy
Stary 2013-05-08, 11:17   #173
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
zamiast maski kupili mi szampon
http://www.zakatekzdrowia.com.pl/lbi...l-p-19596.html
Zerknij ktoras na sklad, bo mi konczyny wlasnie opadly i nie moge sie skupic
Hmmm obawiam się, że może robić niezłego przyklapa, ma oleje i inne oblepiacze, no i delikatniejsze detergenty.

No nic, skład to skład, tylko sugeruje, ale bez wyroku, może się jednak sprawdzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-08, 11:19   #174
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm obawiam się, że może robić niezłego przyklapa, ma oleje i inne oblepiacze, no i delikatniejsze detergenty.

No nic, skład to skład, tylko sugeruje, ale bez wyroku, może się jednak sprawdzi
Dziekuje
czyli na pewno nie bedzie do czestego stosowania
choc tak jak juz pisalam, moje wlosy nie znaja slowa przyklap czy przeciazenie
Stary 2013-05-08, 11:19   #175
guacamole
Wtajemniczenie

Hej Wam! Orientujecie sie, gdzie, poza Allegro, mozna kupic Encanto? Jakis sklep online, zaufany, gdzie placi sie karta. Na ebay byla raz oferta szampon, terapia, odzywka po 240 ml. Obecnie sa, ale tylko z USA, a ja boje sie cla/podatku, ktore podrozyloby zestaw o jakies 100 zl na tym pakiecie. Sama cena zestawu to jakies 250-300, ale wystarcza na 5 zabiegow.
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:22   #176
czekoladowoo
Zakorzenienie

Laski co za dzień...

Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać Babiszon wredny dał mu tylko zastrzyk przeciwbólowy (na żołądek?!), ani zwolnienia z pracy, ani nic, tylko recepte na jakies badziewia rozkurczowe - tak bo na pewno o 4 w nocy gdzie sie ledwo może wyprostować bedzie biegał po mieście i szukał apteki całodobowej :/ Nic mu nie powiedziała i kazała do ogólnego iść. Poszliśmy i dostał zwolnienie do końca tygodnia, skierowanie na wszystkie badania i ma podejrzenie wrzodów na dwunastnicy

Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz

Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem

Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 11:32   #177
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
czyli na pewno nie bedzie do czestego stosowania
choc tak jak juz pisalam, moje wlosy nie znaja slowa przyklap czy przeciazenie
Zazdroszczę trochę, moje przeciążone strączkują i wyglądają okropnie, smętnie

A zanim zaczęłaś przygodę z bardzo jasnym blondem też tak było? Tzn. włosy nienażarte, wchłaniające każdy nawilżacz i olej? U mnie tak było na przełomie 2012/2013, włosy lekkie nawet po ciężkich maskach. Później zaczęło się robić w drugą stronę, chyba pod wpływem olejowania i odżywek typu Garnier Karite. Najbardziej przy przetrzymywaniu maski Organique Anti Age. Ona jest świetna i efekty utrzymują się dłużej niż do 1 mycia, ale trochę przeciąża. Używam bardzo rzadko

Teraz staram się utrzymać równowagę między lekkością a przyklapem, niestety łatwe to nie jest

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Hej Wam! Orientujecie sie, gdzie, poza Allegro, mozna kupic Encanto? Jakis sklep online, zaufany, gdzie placi sie karta. Na ebay byla raz oferta szampon, terapia, odzywka po 240 ml. Obecnie sa, ale tylko z USA, a ja boje sie cla/podatku, ktore podrozyloby zestaw o jakies 100 zl na tym pakiecie. Sama cena zestawu to jakies 250-300, ale wystarcza na 5 zabiegow.
Kurczę, obawiam się, że ciężko będzie Wydaje mi się, że może chodzić o przepisy, zakazy dotyczące tego formaldehydu w kosmetykach, żaden typowy sklep internetowy w Europie nie będzie bawił się w bycie dystrybutorem, jeżeli ktoś sprzedaje Encanto to raczej sobie sprowadza po trochu prywatnie z USA.

A może zapytaj dziewczyn w wątku? Albo może ktoś zaufany kupi Ci w Polsce i prześle?
Stary 2013-05-08, 11:34   #178
exclusivee
Zakorzenienie

Ja już pooo Nic się nie uczyłam wczoraj, ale poszłam dzisiaj na luzaka z myślą "najwyżej w sierpniu poprawię" (jeden przedmiot można ), i z tego co liczyłam to mam te 15pkt napewno Może nawet 50% z matmy mi się uzbiera, dobrze by było Jedno zadanie za 5pkt ogarnęłam, niestety 5 minut przed końcem wpadłam na rozwiązanie i nie zdążyłam go zrobić do końca

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-08, 11:37   #179
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Laski co za dzień...

Naprawde juz mi rece opadają. O 3 w nocy pobudka bo TŻ złapały mega bóle żołądka wiec sie co chwila budziłam i sprawdzałam. W końcu pojechał do szpitala, oczywiscie taxówka i jeszcze musiał z kredytówki pieniadze wypłacać Babiszon wredny dał mu tylko zastrzyk przeciwbólowy (na żołądek?!), ani zwolnienia z pracy, ani nic, tylko recepte na jakies badziewia rozkurczowe - tak bo na pewno o 4 w nocy gdzie sie ledwo może wyprostować bedzie biegał po mieście i szukał apteki całodobowej :/ Nic mu nie powiedziała i kazała do ogólnego iść. Poszliśmy i dostał zwolnienie do końca tygodnia, skierowanie na wszystkie badania i ma podejrzenie wrzodów na dwunastnicy

Do kompletu - zapukała dzisiaj do nas od tak gazownia i nam odłączyli gaz

Żeby było jeszcze lepiej, udało mi sie w końcu dodzwonić do baby od stażu - nieaktualne.......... zrobiła mnie w bambuko jednym słowem

Jeden pozytyw - odrost mi nie przeszkadza bo nawet nie mysle o kupowaniu farb i wydawaniu pieniedzy na takie pierdoły
Wspołczuję

Na pogotowiu ketonal w zastrzyku i złośliwy komentarzyk- standard Traktują człowieka jakby sobie wymyślał problemy a im zawracał tyłek Trzymam kciuki, żeby podejrzenia u TŻ były na wyrost!
Stary 2013-05-08, 11:40   #180
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
to ta stara c10?
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...c-c10-a10.html
bo mam ja i jesli tak wychodzi to idzie na kolejne farbowanie

Tak to ta
Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
to zapodaj adres to jutro wyślę hurtem

j)
Kituś kochana dziękuje za dobre chęci ale znalazłam wczoraj prawie identyczną szmine z GR w kosmetyczce Wiec nie ma sensu żebyś mi słała, bo może komu innemu sie przyda a ja i tak tych moich szmin wszystkich do 40'tki nie zużyje pewnie
Cytat:
przypomniało mi się!!
Verise Tarina o! bez koła, bo tu wygląda jakby koło było
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6160.html
pokaze ja na sobie ale to dopiero w lipcu... wtedy ja odbiorę

baza fajnie pogrubia i wydłuża- ja lubię nią pomalować rzęsy i od razu zacząć tuszować tuszem. Jeśli ma byc mocniejszy efekt to chwile czekam az podeschnie baza i dopiero wtedy zabieram sie za malowanie czarnym tuszem
a ten rozswietlacz to taki? http://www.perfumeriastyl.pl/sklep//...21bdd0a2ca.jpg mam numer 2, fajny jest, leciutki i faktycznie ladnie rozswietla
a z tuszem to ciezko... chyba nie trafilam na idealny jeszcze duzo fajnych, ale czy idealny... teraz otworzylam telescopic, ale jakos tak srednio... czekam az troche zgestnieje

aaaa i pofarbowalam kilka dni temu wlosy tym syossem los angeles 10-5 jasno wyszlo
Fajowaaaa

Piękne

Ja mam póki co mniej więcej takie typy: (z tym, że ja na chwile obecna i tak cywilny skromny na 90%)
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6079.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6084.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,10883.html
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,16361.html

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Wspołczuję

Na pogotowiu ketonal w zastrzyku i złośliwy komentarzyk- standard Traktują człowieka jakby sobie wymyślał problemy a im zawracał tyłek Trzymam kciuki, żeby podejrzenia u TŻ były na wyrost!
Dobrze, że z nim nie poszłam bo bym chyba babe zatłukła Tymbardziej, że wiem, że jeżeli mój TŻ już idzie w nocy do lekarza to już musi go boleć naprawde bardzo...
Też mam nadzieje, że to na wyrost... i tak już ma ostatnio dość problemów i teraz jeszcze takie żołądkowe, masakra
Dobrze, że przynajmniej ta babka w przychodni jakaś sensowna była...
Teraz tylko trzeba po szpitalach podzwonić i sie na jakiś szybki termin dostać...
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości