|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziewczyny czytam o tych problemach brzuszkowych naszych dzieci i nie mogę uwierzyć że moją siostrzenicę wszystko ominęło. Raz jak miała 2 tyg bolał ją brzuszek bo siostra się najadła fasolki po bretońsku. siostra karmi piersią od początku je praktycznie wszystko, ocet, cebula, kwaśne, pikantne smaki są u rodziców na porządku dziennym. tylko raz po tej fasolce brzusio bolało, myślicie że wiecej nie jadła fasolki? jadła tylko trochę później, efekt taki że szły porządne bąki
oczywiście nie bolące. teraz ma 7 miesięcy i można powiedzieć że je wszystko, wczoraj jadła zupę szczawiową, nie można jej odsunąć od talerza, chce wszystkiego spróbować i tak wcina że szok. a i tak na noc najlepszy cyc ![]() Przeznam wam się szczerze że troszkę się zawiodłam jak moja malutka miała problemy z brzuszkiem, myślałam że będzie tak jak u Alicji, zero problemów tylko jedzenie i spanie, zero marudzenia ale na szczęście już jest dobrze i mała jest grzeczniejsza, taka kochana
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Borysek śliczny ![]() Pochwalę się ostatnim zakupem i moim dzisiejszym pożeraczem piąstek
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz zamawiać tylko to pudełeczko to lepiej Ci się opłaca kupić w markecie (ostatnio w realu widziałam za 15 zł) |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
nancy pomysl dobry, tylko gorzej z realizacja
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Wlasnie tesciowa napisala, ze lekarstwo jest w drodze. Kolejna bezmyslna... |
|
|
|
#1358 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lady
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym tak chciała a nie być na wiecznej diecie ![]() Cytat:
a co do teściowej to wiesz jakby mogła nie uleczyć synka? |
||
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Nie wiem co robić. Ona cały czas krzyczy próbowałam wszystkiego co ją do tej pory uspokajało i nic!;(Jestem beznadziejna matka. Nie potrafię pomoc mojemu płacącemu dziecko ;(;(;(;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj zjadlam rybę, pierwszy raz od X czasu i mala zrobila zieloną;/ Cytat:
Cytat:
![]() a ja uzywam dzidziusia, ciuszki super sie dopierają ! ani sladu po qpach na bodziakach ;p Cytat:
mmmmmmm zapowiada sie piekna pogoda ) a prania mam chyba ze 3 suszarki do prasowania
|
|
|
#1362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chirurg mi powiedział, że 3 ms to już za późno...że powinnam wcześniej przyjść... tylko wcześniej to mi pediatra mówiła, że to się samo wchłonie i mam się nie denerwować...jak widać wyszło inaczej..... a pediatrę zmieniłam.. bo już mnie zaczęła irytować. |
|
|
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
![]() Anusia zasnęła, a ja zamiast sprzątać i gotować to co? wizaż ![]() jestem z Wami na bieżąco, ale jakoś tak... weny brak z resztą pisałam o tym w klubie, jakoś bez zmian niestety.Ale za to dzięki wam dowiedziałam się kim jest szanowna pani chodakowska i sttwierdziłam, że zamiast użalać się nad sobą jaka to nie jestem gruba to wzięłam się za siebie! Od tygodnia codziennie ćwiczę turbo spalanie (łooo matulu, te zakwasy!) i powiem wam, że nawet to polubiłam TŻ mnie bardzo wspiera w mojej walce z kg i bardzooo mi to pomaga, bo widzę, że warto ![]() tak poza tym - LADY, ja też marze o zapaleniu fajki tylko wiem,że jak zapalę jedną to znów zaczę palić więc chyba muszę się powstrzymać ale za to już powiedziałam mężowi, że wypije z nim pół litra na pół ![]() dziewczyny, my jutro idziemy na szczepienie, kurde, boję się powiedziałam TŻowi żeby urlop sobie wziął, bo ja nie chcę sama tam iść ahhh, no i w temacie rozszerzania diety - boję się bardziej niż egzaminu na prawo jazdy już nawet tym strachem tża zaraziłam i on też czyta teraz co i jak ![]() buziaczki kochane!!!
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2013-05-08 o 09:13 |
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa ma calkiem zdrowe relacje z moim tz. Fiola ma, ale na punkcie drugiego syna. |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak długo jeszcze musi chodzić w tym aparacie?
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co jest zlego w zielonej kupie? No i jaki jest zwiazek kupy z ryba? |
|
|
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja Boryskowi mowie na spacerze, zeby poogladal sobie drzewka a on od razu zerka w gore i jak nie ma drzew to sie denerwuje i placze
|
|
#1368 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Ale pięknie słonko świeci. Tż ma urlop więc idziemy dziś całą rodzinką na długi spacerek Cytat:
Ja bym tego chyba nie wytrzymała... ![]() za skończone 4 miesiące My za tydzień kończymy 4 miechy. Moja mama do mnie wczoraj dzwoniła że już w rossmanie kupiła Darii słoiczki i jakąś kaszke Mama się strasznie cieszy że Darię karmić będzie mogła jak do niej przyjadę ![]() A tak wogóle...piszecie że nie wiecie jak wprowadzać nowe jedzonko. Ja się radzę mojej mamy. W końcu wychowała 2 córy więc według mnie wszystko wie najlepiej A jak tam Wasze mamy? ? Czemu ich się nie poradzicie?Cytat:
Przykro mi że nie układa Wam się z Tż Jednak to co mówił ostatnio to były puste słowa??? Przepraszał Cie przecież i obiecywał poprawę ehhhh....![]() Cytat:
aż się popłakałam jak pomyślałam o Twojej córuni Nie wiem co napisać. Wiem że łatwo mówić, ale BĄDŹ SILNA KOCHANA!! Cytat:
![]() A pogrubione Cytat:
Próbowałaś kapuste przykładać?? Mi Black tak kiedyś poradziła i pomogło Trzymam kciuki aby szybko przeszło kochana ![]() Cytat:
A co Sade na to że włoski będzie miała krótsze? ![]() Przykro mi z powodu przepukliny. I trzymam kciuki za szczepienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ciągle dodaję Darii do mleka nutriton i naprawdę pomaga. Ale zauważyłam że jak czasem daję Darii herbatę to nawet już nie ulewa jej się tak bardzo. Może wreszcie przechodzi jej to ? ![]() Co do śliniaków. Jakiś czas temu strasznie się Darii ulewało i też cały dzień w śliniaku musiała być. Ale nie miałam nigdy problemu z dopraniem tego. Hmm.
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to z realu jest takie? a baby ono to jakis sklep interetowy czy mozna gdzies to dostac stacjonarnie?
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
nadrobiłam tylko pobiezenie bo:- maly jak nie spi to jest nieodkladalny (swoją drogą my sie zapsizemy w hstorii j. polskiego: Bożysława, mokrzyca, dobocyc, niedokładalnosc - w nocy pobudka co 1,5-2 godz (LADY, chyle czoła), wyglądam jak upiór i czuje sie jak upior ![]() - jak spi to nie wiem co robic: czy sie ogarnąc, zjesc, odwiedzic wc czy ogarnąc pokoj ![]() Ewidentnie na zeby, a tu jeszcze żadnego nie widac z tego co pamietam: DJERBA- Ty sie nie spinaj, bo faktycznie nie odezwałas sie prawie w ogole, rozumiem, ze samej bardzo ciezko ale liczymy na kilka zdan co kilka dni LADY wspólczuje tego zatoru MAŁA bo naprawde baty dostaniesz MENEQ- cierpliwosci zycze, bo widze, że bedzie Ci teraz ptrzebna w wielkich ilosciach ![]() FEWCIU ile razy piszesz o malutkiej, tyle razy mi sie smutno robi, ze taka kruszyna musi sie tak meczyc, choc wiadomo, ze to dla jej dobra.. ahhhhh ![]() trzymam kciuki za wszystkie szczepienia, całuje płaczące bobasy ![]() nie wiem jak bede dzisiaj, pewnie nie zajrze bo mąz ma wolne, bedziemy kosic trawe, a wieczorem pewnie mi nie odpusci chodzi napalony jak jakis buhaj jutro ma nocke, wiec po uspieniu dziecia na pewno pobuszuje
|
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
to o skoku rozwojowym, tak?
to czytalam juz
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super jest Nawet kupiłam ostatnio w rossmanie w promocji za 8 zl.
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, ale nie każde dziecko reaguje tak super na jedzenie. Moja jest mega wrażliwa na to co zjem. Czego bym nie zjadła nowego to i tak jest płacz. Więc, sądze ze zielona qpa jest od ryby bo wczesniej nie jadłam. A do ryb nic nie mam;p lubie, moze to jednorazowe. Jak przejdą bączki to i zaczne nowe jedzenie dla siebie wprowadzać.
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
YELLOW masz racje, olej tzta i jak tylko masz taką mozliwosc to wyjdz z domu
BLACK mnie pediatra mówiła, ze jak sie zdecyduje na którąs linie szczepien to nie ma mozliwosci zmainy w trakcie SILVER- moja mama twierdzi, ze nas miała 25 i 19 lat temu i ze sie pozmieniało, poza tym kazdy dziec inny jest i mi na siłe doradzac nie bedzie. Za to tesciowa , ah tesciowa to by juz młodemu udko dawała |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
DELI- u ciebie tez problemy jedzeniowe
o rajusiu, to czym te bobasy karmic, żeby wszystko gralo? buziakuje i tulam mocno LAURKO- ale słodziak z Michasia dziec sie obudzil z 20min drzemki- koniec wizażowania
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tż wczoraj zdenerwował się na Małego, bo płakusiał po kąpieli (był głodny) i zamiast pospieszyć się z Jego ubieraniem to miałam wrażenie, że robi to specjalnie wolniej |
|||
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fewciu, bardzo współczuje i sciskam mocno Was obie, musisz mieć dużo siły kochana, ale jaka Blaneczka później będzie zdrowiusieńka! dasz rade!!!
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-05-08 o 09:36 |
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Fajne, też mamy taki kapelusik tylko jaśniejszy i drugi jeansowy ale za duży jeszcze. A Michaś kropka kropkę mamusia
![]() Cytat:
Cytat:
Też jutro mamy szczepienie. U nas za pierwszym razem było masakrycznie bo się zanosił, był bordowy i nie mógł powietrza złapać ale za drugim już ok, tylko troszkę popłakał przy wkłuciach. Mam nadzieję że jutro też dzielnie zniesie.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-05-08 o 09:40 |
||
|
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fewciu jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki, to że czasem płakusia a Ty nie potrafisz jej uspokoić to naprawdę nie jest Twoja wina, jakby Ciebie ktoś wsadził w takie szelki to też byś płakała, płakałabyś bo chciałabyś, żeby ktoś Ci je wreszcie zdjął. Dlatego przeczekaj jeszcze jakiś czas, może na następnej wizycie się okaże, że to już koniec cierpienia Twojej Kruszynki. Za to trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

oczywiście nie bolące. teraz ma 7 miesięcy i można powiedzieć że je wszystko, wczoraj jadła zupę szczawiową, nie można jej odsunąć od talerza, chce wszystkiego spróbować i tak wcina że szok. a i tak na noc najlepszy cyc 

tylko wiem,że jak zapalę jedną to znów zaczę palić
więc chyba muszę się powstrzymać
ale za to już powiedziałam mężowi, że wypije z nim pół litra na pół
już nawet tym strachem tża zaraziłam i on też czyta teraz co i jak
za skończone 4 miesiące
nawet nie mam się gdzie ewakuować, do mamy nie mam co marzyć bo za małe mieszkanie a z babcią się nie odzywam od soboty, obraziła się po podjętej przeze mnie próbie rozmowy, według niej ma być tak jak sobie ona zażyczy i ja się mam dostosować, w sensie że może robić z małym co chce : nie mam prawa zwrócić jej uwagi, jestem głupią smarkatą co nic nie wie. Mogłabym jeszcze spakować 4 litery i pojechać do teściów, ale dobrowolnie nie zrobię sobie tej krzywdy : jutro ma być piękna pogoda, biorę termos, wózek i małego i będziemy spacerować do upadłego.