|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#13681 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
obiad zjadam dosyć spory [tzn ładuje tyle warzyw ile się zmieści na talerz + jakieś mięso] więc nie w tym rzecz. poprostu zdązyłam juz wyrobic sobie taki nawyk wieczornego podjadania przed tv, czasem jak mam na coś smaka to nic nie zmienia fakt że żołądek jest już pełny.... od paru tygodni staram się z tym nawykiem intensywnie walczyc, inaczej czeka mnie oponka na brzuchu albo wielki tyłek, bo widze ze z wiekiem pogarsza mi się metabolizm.. eh, gdzie te czasy kiedy słodycze jadłam hurtem,a byłam chuda jak patyk....
|
|
|
|
|
#13682 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się z porannym śniadankiem
Miłego dnia |
|
|
|
#13683 | |||
|
xxyy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie tez codziennie wieczorem chcialam sie pochwalic - dzis zjaldm omleta przekonalam sie do jajek. omlet byl pyszny - serkiem topionym w plasterkach. brakowalo tylko ketchupu a wiecie moze z czym mozna zrobic kapuste pekinska? (oprocz kukurydzu, bo nie moge jej jesc)
|
|
#13684 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Witam dziewczynki
owsianka byla na sniadanko i teraz o 10 bedzie drugie sniadanko czyli solidna kanapka ![]() duzo naprodukowałyscie jak mnie nie bylo.. ![]() seemore kochana musisz polubic swoje cialo.. ja tez mam/mialam z tym duzy problem,ale katowanie siebie to nie jest dobre rozwiazanie. Ja ponownie proponowalabym Ci cwiczenia.. wtedy napewno pojawia sie dlugo oczekiwane efekty.. Ja tez juz dzisiaj uciekam do domku i az drze przed tym co mnie tam czeka Chce Wam juz zyczyc WESOŁYCH ŚWIĄT pozdrawiam, nosek
|
|
#13685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#13686 |
|
Raczkowanie
|
witam
jednak wczoraj troszkę mi się zmieniły posiłki1 śniadanie: płatki owsiane,płatki kukurydziane, jabłko, kiwi, mleko, kawa z mlekiem 2 śniadanie: kromka macy obiad: siedem klusek z cebulką ![]() kolacja: zielona herbata + serek waniliowy W piątek lecę na kolejną rozmowę kwalifikacyjną do Izby Wytrzeźwień , pozdrawiam
|
|
|
|
#13687 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie:
*owsianka z 1,5 szklanki mleka 0,5% i 1/3 szklanki płatków do tego dwie łyżki muesli tropikalnych *jogobella light poziomkowa 2 śniadanie: *dwa plasterki szynki, łyk mleka, mandarynka obiad: ?? podwieczorek: *kawa z mlekiem, suchary 2 kolacja: *jogurt + suchary ze 3 |
|
|
|
#13688 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#13689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- fajna praca
|
|
#13690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#13691 |
|
|
ooo jaka jestem zla... zezarlam 3 jablka do drugiego sniadania....
no jak tak mozna? i do tego kanapka
|
|
#13692 | |
|
xxyy
|
Cytat:
tez moglabym jesc jablka tonami dzis pochlonelam jedno bo wiecej nie mam w domu
|
|
#13693 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Jak tam pichcenie przedświąteczne? Przyznać się, która jakie ciasto piecze U mnie wczoraj pierwszy dzień bez nabiału był i póki co zmian nie widać no ale po jednym dniu to nie ma co się dziwić Tęsknię za kefirem z Piątnicy ![]() Dziś zjadłam dopiero śniadanie, menu śniadaniowe stałe - owsianka z bananem (w tym wypadku z mleka nie mogę zrezygnować ) Nie wiem jak będzie wyglądała reszta dnia, bo tatuś wrócił z Chin i może być różnie Liczę na jakąś restaurację... ![]() Miłego dnia wam życzę i udanych przygotowań świątecznych (mnie czekają porządki... |
|
|
|
#13694 |
|
Zakorzenienie
|
Ja razem z mamką piekę snickersa
Na sernik nie dała się namówić a przede mna dzisiaj wyjazd do kumpeli i.. spaghetti . Jednak nie zjem dużo - trzeba zachowac umiar
|
|
|
|
#13695 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię sernik- taki bez spodu, sam ser, miała być jeszcze wielkanocna baba ale rodzina stwierdziła że chcą coś kupnego z kremem- też coś!!!nie znoszę takich kupnych ciast z kremem...
u mnie śniadanko co najmniej dziwne:sałatka z gotowanego kuraka, białek jaj, i sałatki z pomidora i rzodkiewki patrzę tylko na proporcje 20 g białka + zdrowe tłuszcze + warzywa, nie ważne że kurak na śniadanie a za chwilę drugie śn: wieśniak z orzechami
|
|
#13696 | |
|
|
Cytat:
ale pewnie jutro mnie zagonią do roboty... ![]() A ja nie wiem jak w trakcie świąt będzie wyglądało moje jedzenie i szczerze mówiąc źle to widzę.. No bo co sobie o mnie rodzina pomyśli jeśli przy zastawionym kiełbaskami stole zacznę wpierniczać swój serek wiejski? Albo owsiankę? Tragedia.. już widzę minę ojca ![]() Iwciunia, porządki nie są takie złe.. i nikogo nie ominą niestety, ale zawsze można trochę spalić.
|
|
|
#13697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#13698 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: jajecznica z 2 białek i 1 żółtka, rogal, activia, grahamka z masłem, kromka z dżemem
![]() IIŚ: jabłko, rzodkiewka, wieśniak z orzechami O: mały talerz spaghetti (u koleżanki) |
|
|
|
#13699 |
|
xxyy
|
dopiero jutro bede piekla
sernik bez spodu i ptasie mleczko a dzis wielkie porzadki, nie chce mi sie ale troche ruchu nie zaszkodzi
|
#13700 |
|
Przyczajenie
|
Oreganka, Atram, ( przepraszam za off topic) a jak pieczecie ten sernik bez spodu? bo ja jeszcze takiego nie jadłam a chętnie bym zrobiła.
|
#13701 | |
|
xxyy
|
Cytat:
Sernik z morelami na kefirze Składniki: 5 jajek, 12 dag cukru, opakowanie cukru waniliowego, 1 kg półtłustego twarogu, 250 ml kefiru, skórka z cytryny, 4 łyżki kaszy manny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowanie budyniu waniliowego, 10 dag suszonych moreli, cukier puder do posypania. Jak przyrządzić? Morele moczyć 30 min. w letniej wodzie. Pokroić w drobną kostkę. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać zmielony ser, kefir, skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Kaszę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem, wsypać do masy. Dodać morele, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać. Piec 1 godz. w 180 st. Blacha – 26cm. ale ogolnie zawsze robilam sernik bez spodu, wydaje mi sie ze mozesz zrobic sernika tak jak zawsze robisz tylko bez tego ciasta na dole
|
|
#13702 |
|
Zadomowienie
|
bry
już za mna owsianka z bananem, łycha słonecznika i rodzynek jej jak ja tego dawno nie jadłam z 6 łyżek płatków owsianych i 3/4 szklanki mleka wyszło tego strasznie dużo ![]() aaaa... i jeszcze rzodkiewka była ![]() i juz wypiłam 2 czerwone herbaty teraz męczę wodę ![]() zaraz pól ciemnej buły z 2 plasterkami szynki i pomidorem i kromka ciemna z wiesniakiem i łyżka dżemu
|
#13703 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#13704 |
|
Raczkowanie
|
Jogurt brzoskwiniowy loght orac bułeczke z serkiem i pomidorem xD mmmniam xD
|
|
|
|
#13705 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: mleko+płatki
IIŚ: jogurt jagodowy fruttica 125g+cukierek truffle O: będą warzywa na patelnię |
|
|
|
#13706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drodze jak wracałam z dworca zachaczyłam o moją ulubiona piekarnie i zakupiłam 8 grahamek z różnymi posypkami na spodzie i wierzchu No i obowiązkowo tutejszy lokalny twarożek zakupiłam Wesołych i rodzinnych świąt życzę Cytat:
Cieszcie się świętami, spędzajcie urocze i miłe chwile w kuchni pichcąc ciacha |
||
|
|
|
#13707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#13708 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Za mną już dwa śniadanka: IŚn: owsianeczka z orzechami,słonecznikiem,ł ychą otrębów,1/4 kostki twaroguIIŚn: kromka razowego z chudą wędliną,warzywami,jabłko Planuję: O: pierś z kurczaka gotowana,warzywka 400g,jajo sadzone bez tłuszczu P: kefir 400g 0%,pół kostki twarogu,kilka orzechów K: pół kostki twarogu,trochę makreli wędzonej ![]() Już teraz Wam wszystkim życzę Wesołych Świąt (ale pewnie i tak będę do Was zaglądała),zapomnijcie na ten czas o kaloriach,dietach itp (ja też się postaram ) i cieszcie się tymi wspaniałymi chwilami
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#13709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#13710 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuzki,życze Wam wszystkim Wesołych Świąt spędzonych radośnie w gronie rodzinnego ogniska
![]() .
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

obiad zjadam dosyć spory [tzn ładuje tyle warzyw ile się zmieści na talerz + jakieś mięso] więc nie w tym rzecz. poprostu zdązyłam juz wyrobic sobie taki nawyk wieczornego podjadania przed tv, czasem jak mam na coś smaka to nic nie zmienia fakt że żołądek jest już pełny.... od paru tygodni staram się z tym nawykiem intensywnie walczyc, inaczej czeka mnie oponka na brzuchu albo wielki tyłek, bo widze ze z wiekiem pogarsza mi się metabolizm.. eh, gdzie te czasy kiedy słodycze jadłam hurtem,a byłam chuda jak patyk....

Powinnaś przytyć i to dość solidnie 

codziennie wieczorem
musisz polubic swoje cialo.. ja tez mam/mialam z tym duzy problem,ale katowanie siebie to nie jest dobre rozwiazanie. Ja ponownie proponowalabym Ci cwiczenia.. wtedy napewno pojawia sie dlugo oczekiwane efekty..
Chce Wam juz zyczyc WESOŁYCH ŚWIĄT
, kawa

no ale po jednym dniu to nie ma co się dziwić
Liczę na jakąś restaurację...