|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20
Cytat:
a potem w domu oglądał - taki fetysz Czytałam na tym Luxmedzie i 128 za miesiąc się płaci w promocji Boli mnie gardło i kopie mnie prąd w ręce.. nie mogę dotykać pieniędzy, wykonywać 70% ruchow lewą ręką.. mam nadzieje ze to nic szkodliwego dla dzidzia.. a z tym gardłem nie wiem, lecieć do internisty jutro czy poczekać może samo przejdzie ?
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20
a moze kup sobie na gardło tantum verde
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
w za dużym biust będzie się źle prezentować. Ja bym kupiła dwa rozmiar większy i taki rozmiar akurat. Po wyplacie muszę iść bo mam taki sam problem jak Messsuah I też zastanawiam się czy kupić sobie już taki 'ciązowy czy normalny ale większy ? Ja mam ten problem ze na codzien mam wielki biust a co dopiero teraz. Faceci jak wchodzą na sklep to takie głupie odzywki na ten temat....... :/
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- nie mogę tantum verde bo jak bylam chora przed ciążą to po nim wymiotowałam, nie wiem czemu ale lekarz powiedział że mam absolutnie nie brać i dałą mi wtedy tablety na to
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też muszę sie rozejrzeć za większymi stanikami
Kurcze mam nadzieję, że ten jednorazowy brązowy śluz to nic poważnego teraz cały czas czysto i sucho...a tak sobie obliczyłam, że wypadał by okres w tym czasie A boli was jeszcze brzuch tak okresowo?? |
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Ja generalnie nie polecam przesadnie, większość lekarzy jest bardzo przeciętna, a do tych dobrych są masakrycznie kolejki. Juz nie mówiąc o tym, ze dostanie sie do internisty w sezonie grypowym graniczy z cudem.
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
Takie brązowe plamienia w czasie gdy wypadałby okres może być normalnym objawem implantacji zarodka więc wydaje mi się, że nie powinnaś się martwić. Jeżeli będą nasilały się, zawsze można dla spokoju skontaktować się z lekarzem.
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=paulinaizabela;4070 9135]Ja też muszę sie rozejrzeć za większymi stanikami
Kurcze mam nadzieję, że ten jednorazowy brązowy śluz to nic poważnego teraz cały czas czysto i sucho...a tak sobie obliczyłam, że wypadał by okres w tym czasie A boli was jeszcze brzuch tak okresowo??[/QUOTE] mnie czasami ale coraz rzadziej za to jak dowiedziałam się, że mam torbiel na lewym jajniku to mi się zdaje, że mnie tam boli czasami, wcześniej tego nie czułam (wiec mam chyba efekt placebo a raczej niacebo), i teraz uważam na siebie np. nie wstaje gwałtownie bo się boje żeby cos tam się nie stało
|
|
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny kupujecie takie zwykle staniki czy takie porządne, mam na myśli dobrane np. przez osobe która ma o tym pojecie ?
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zobaczę maleństwo będę spokojniejsza ![]() Mnie też bardzo rzadko pobolewa tak okresowo i to tak leciutko. |
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Przed ciążą kupowałam takie porządne, a w czasie ciąży chyba jednak kupię tańszy. Po karmieniu zainwestuję znowu w porządny, żeby piersi wróciły do swoich kształtów (oby pomogło)
|
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale boli mnie za to coraz częściej kręgosłup zaraz po przebudzeniu a czasem nawet w nocy.głowa mnie nie boliCytat:
teraz kupie jakieś zwykle bo nie iwem o ile mi jeszcze urosną a po ciaży się zobaczy, myślę że ze dwa takie dobrane będzie trzeba kupić żeby z cycków placki się nie zrobily... zresztą tyle czasu jeszcze
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Zuzziak - moze te plamienie z jakiegos krwiaczka albo nadzerki? Bedzie wszystko dobrze , najwazniejsze ze maja na Ciebie oko.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#526 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do brzucha to mnie nie boli już. Chyba tak do początku czwartego miesiąca mnie pobolewał, w sumie już nie pamiętam Właśnie sobie zjadłam spagetti na obiadek. Zmęczona jestem dzisiaj tym palnym dniem, powiem Wam że bycie opiekunką dwulatka w 5 miesiącu ciąży zaczyna być męczące troszkę, całe szczęście że mały łobuziak w miarę grzeczny, nie muszę go nosić na rękach
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę mieć dwa staniki porządne niż 10 niewygodnych.
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
straszne są te prądy. Koleżanka śmieje się że to przez burze
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Burza się kręci jak dzika świnia mi tutaj
|
|
|
|
#531 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze,ze idziesz do innego nie stresuj się, bo to jeszcze gorzej Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby szybko przeszły te plamienia Cytat:
dzięki dziewczyny za rady co do szefa dziś z nim rozmawialam, olał temat więc ja olalam nadprogramowe obowiazki. powiedzialam mu co i jak - ze sie nie wyrabiam i juz. i przestalam sie tym przejmowac. poza tym znów mam brązowe plamienie ![]() ide w pt do gina jesli nie przejdą. biore dupka,więc nie wiem czemu jeszcze je mam. moze to przez tego polipa
|
||||||
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam lubie burze
u mnie jutro ma być upalnie a w weekend lać Jestem akurat w pracy więc lajcik, ominie mnie ta zła pogoda, oby na następny weekend przypisala pogoda bo idę na urodziny :P i pewnie jakiś grill będzie. U mnie w rodzinie wszyscy sie dziwią, że po grillu i innych takich potrawach i ostrych i mocno smażonych mi nic nie jest.. bo wszyscy to mieli rewolucje żołądkowe. Bo jeśli chodzi o jedzenie to ja nie mam problemow wielkich jak pól mojej 'dzieciatej' już rodziny...
|
#533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, zwłaszcza że przystojny z niego lekarza poważnie to on jest głównie ginekolog-onkolog zajmuje się różnymi nowatorskimi leczeniem nowotworów itp. moze mu to do jakiejs dokumentacj potrzebne....spytam sie go w piatek ![]() |
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba, to chyba bardzo rzadkie, bo ja też tak mam i nikt nigdy mi nie wierzy, że np mogę popić dziwne rzeczy innymi dziwnymi rzeczami i nic mi nie jest
tak samo ogórki kiszone na noc, właśnie smażone, piecozne
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
to musi być rzadka przypadłość
lusesita
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i git! Ty i maluszek teraz jesteście najważniejsi A dużo plamisz?? |
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() Powróciłam po 3 dniach :/ Czuje się jakby mnie czołg przejechał, jest tyle przygotowań, że nie mam siły pod wieczór I na chwile obecna nie jestem w stanie nadrobić tyle stron ![]() Jedynie mogę się pochwalić, że: - mamy salę ![]() - mamy termin w Kościele ![]() - mamy orkiestrę ![]() i cała reszta idzie po naszej myśli, a dziś poszłam mierzyć suknie i mam 5 typów ![]() - byłam dziś u ginki po L4, zrobila mi usg przez brzuch i nasza Kropeczka ma już 3,5cm - widać nóżki, rączki, główkę i wszystko jest w porządku - rosnie tak jak trzeba ![]() A co do staników, ja przed ciaza nie miałam biustu i zawsze kupowałam większe staniki, tak tez teraz one sa idealne, bo biust mi o 1 rozm jak nic urósł ![]() A z niefajnych wiadomości to taka, ze w pracy dziś miałam strasznie nie mila sytuacje: szefowa oskarzyla mnie oto ze jak podpisywałam umowę bylam w ciąży i ze ja oszukałam - mimo, ze przyniosłam zaświadczenie od lekarki, ze w ciąży być nie mogłam, ale coz tepa s*** bo inaczej powiedzieć nie umiem
|
|
|
|
#538 | ||||
|
Zadomowienie
|
Trele no ja będę dziś poduchę wypróbowywać więc dam znać rano co i jak
![]() Cytat:
teraz mam chyba 75 DD albo jakoś tak ![]() Cytat:
jutro mam wizytę u gina to się dopytam ![]() Cytat:
a dziś 1h jeździłam na rowerku stacjonarnym i 15 min ćwiczyłam na piłcę, znalazłam jakieś ćwiczenia dla ciężarnych na ytCytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#539 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Dziś miałam cały dzień zbiegany więc nie dam rady nadrobić, przeleciałam tak na szybcika... ![]() Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci ![]() Ilona, ja bym poszła prywatnie... Ten lekarz jakiś dziwoląg, tylko Cię niepotrzebnie zestresował. Co do staników to mi są wszystkie za małe... musiałam zamówić na all topy, ostatnio (wyjątkowo) pożyczyłam stanik od mamy aż się zawstydziłam![]() A spodnie to preferuje tylko dresowe i getry;-) U Nas dziś cały dzień meeega upał;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-08 o 20:34 |
|
|
|
#540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja juz tego nie kumam.... od jutra zaczynam maraton w pracy więc może jakoś przetrwam dzisiaj bylam u gin prywatnie ale sie nie zalapalam do Jackiewicza bab tyle że masakra a od piątku zaczynam 12 godzin dziennie z nadgodzinami a jak odmówie nadgodzin to bedzie po premii miesiecznej i rocznej
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

ale interniste mam kochanego i wyglada u mnie tak że ja ide do swojego gina prywatnie on mi wypisuje zalecenia i badania a ja sie umawiam do Internisty i on mi daje skierowanie swoje i mam wtedy za darmo wszystkie badania. Usg u nas mają do dupy zreszta nie potzrebuje bo moj gina ma dobre i na kazdej wizycie jak na razie mi robił....swoją droga tak mi się przypomniało że jak byłam pierwszy raz u niego w nowym gabinecie wchodze i rzuca mi sie aparat lustrzanaka na statywie przy fotelu ginekologicznym....
a potem w domu oglądał - taki fetysz
i kopie mnie prąd w ręce.. nie mogę dotykać pieniędzy, wykonywać 70% ruchow lewą ręką.. mam nadzieje ze to nic szkodliwego dla dzidzia.. a z tym gardłem nie wiem, lecieć do internisty jutro czy poczekać może samo przejdzie ?
teraz cały czas czysto i sucho...a tak sobie obliczyłam, że wypadał by okres w tym czasie

KCIUKI DLA ANI

Ślub 25.08.2012