Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 20:41   #1561
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Śliczna A włosków ma więcej od mojej
Hehe bo nie widać łysinki z tyłu Jakby była bardziej na czubku to młoda wyglądałaby jak taki malutki zakonnik z wygolonym kółkiem
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:43   #1562
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Hehe bo nie widać łysinki z tyłu Jakby była bardziej na czubku to młoda wyglądałaby jak taki malutki zakonnik z wygolonym kółkiem
Mojej też się z tyłu wytarły Zresztą z tyłu ma trochę więcej włosów niż na czubku i śmiesznie to wygląda - takie kółko łyse

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:46   #1563
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Uwaga uwaga, będę próbowała dodać zdjęcie po raz pierwszy w życiu więc nie wiem czy się uda
Super dzieciaczki

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kija : super dzieciaki <3

Fewcia: tak mi was szkoda....jak małej nie przejdzie to jeździe na IP....
A ty jesteś wspaniała! Robisz dla Blanki wszystko co tylko możliwe. Przytulam.

Jak wszyscy zdjęcia to ja też, świeżość z fb.
Bloggerka :przyznaję - zgapiłam pomysł
A Borysek rzeczywiście fotogeniczny mega.
Śliczna , jak się śmieje

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Ania ma na głowie coś takiego (też stare zdjęcie ale w sumie wygląda dość podobnie )

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:46   #1564
Lenova
Wtajemniczenie

Witam pleciugi matko i córko tyle stron w jeden dzień?
Ja chyba Wam podrzucę mego dziecia bo widzę że Wam się nudzi

Przeleciałam Was po bieżnie i z tego co zapamiętałam:
Debrah śliczny kapelutek a Amelka w nim jeszcze piękniejszaposzukam też u siebie w sklepach moze znajde taki.

Fewciu tak bardzo mi przykro , że Blaneczka tak płaczę, na dodatek to imienniczka mojej niuni i trochę się utożsamiam, moja też miała takie dni ze płakała a ja nie umiałam jej pomóc. Ale Blanki chyba są po prostu charakterne, Asi Blanka też łobuzuje.
No ale Twojej to pewnie te szelki przeszkadzają .
Tulę mocno i mam nadzieję że nocka będzie lepsza

Kasiorek witam w naszym gronie, w końcu kolejna mama z mazowsza. Niedługo będzie nas więcej niż Ślązaczek
A masz taką samą sytuację jak ja , też siędzę sama z córą a tatuś zarabia na księżniczki
W jakiej dzielnicy mieszkasz ?

Mika i Aniołek wysłałam Wam wczoraj listy

Kijapiękne masz dzieciaki

My dzisiaj też mamy małego maruda. Rano się tak ładnie chichrała głośno z 15 min a potem jej humor opadł na spacerze.
Dwa razy mi histerię w wózku poczyniła bo śpiąca , a ludzie to naprawdę taktu nie mają-ja tu próbuje małą uspać i jej lulam i kołyszę a ona się drzew niebogłosy a te wścibskie ryje zaglądają mi wprost do wózka i coś komentują, ale nie słyszałam co bo za głośno było

W ogóle to ja nie wiem odkąd moje dziecko podłapało że potrafi się podnieść to non stop by chciała siedzieć, nie uleży w pozycji na plecach bo się cały czas podnosi a jak ją chwycę za ręce to jest taka szczęśliwa

Coraz bardziej mnie denerwuje to moje kp . Jak nie urok to s.r.a.c.z.k.a
Miałam już Małej nie dawać tylko odciągać i pić szałwię.
Ale dzisiaj rano miałam zator na zatorze ja nie wiem skąd to się bierze skoro tego mleka mam tak mało a cycki całe w bruzdach i boli.
Próbowałam pod prysznicem,laktatorem i nic. więc dałam Blance no i od razu ulewanie ,krosty zaognione ,bąki
Ja nie wiem czemu ja mam takiego pecha , może mam za mało siły i wiary ale może mnie zlinczujecie -ale nie lubię kp, jest to dla mnie męcząca trauma , może to przez to jak w szpitalu było albo nie wiem, ale nie chce już męczyć siebie ani Blanki...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:46   #1565
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ma na głowie coś takiego (też stare zdjęcie ale w sumie wygląda dość podobnie )
Jeeej <3
A swoją drogą mojej też się z jednego boku wytarły włoski. Nadal ma dużooo -i wszyscy na nie zwracają uwagę
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:50   #1566
meduzza
Zadomowienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Podczytuje Was ale ciezko mi odpisac i sie odniesc bo Julianna cale popoludnie mi plakala: smiech, gadanie, histeria, minuta snu i tak ciagle. Czy 2 doby po szczepieniu moze pojawic sie taki efekt marudu?

Fewciu wspolczuje i sciskam. Doskonale rozumiem Twoje zalamanie.
Moze za bardzo sie staramy i napinamy? Przeciez chyba nie ma nic zlego w tym, ze ktos inny przejmie malucha na chwile. Ehh ja dzis tez po 4h takiej masakry mam dosc.

Dziewczyny czymam kciuki za wasza obrone

Siostra moja wczoraj miala uro no i jest wieczor, jej facet przychodzi z kwiatami i malutkim pudeleczkiem. Mojej siostrze lzy stanely, serce zaczelo walic, chwila oczekiwania, otwiera pudelko a tam wisiorek
Bidula tak mi sie jej szkoda zrobilo jak mi to opowiadala Ehh Ci faceci
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:52   #1567
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Mnie małżonek uświadomił że jak jestem w domciu to mogę się podpiąć pod domowego neta przez jakieś wifi w komórce cokolwiek by to nie było i teraz mi wszystko śmiga jak należy bo wcześniej miałam w abonamencie tak marny transfer że mi brakowało cierpliwości do czytania czegokolwiek Tylko coś z tym odpisywaniem mi nie wychodzi

A Ania raczej grzeczna, tyle że często ma takie dni kiedy praktycznie wcale nie śpi i wtedy wymaga żeby ktoś z nią gadał bo inaczej marudzi Za to noce przesypia zawsze, w zasadzie od pierwszych dni jeszcze w szpitalu. Budzi się na karmienie. Usypia mi różnie, zwykle gdzieś koło 21-22 ale bywa że padnie wcześniej już na noc. Pobudki na karmienie w nocy też różnie ale raczej nie częściej jak co trzy godziny, zwykle jest jedna długa przerwa, nawet 6-7 godzin (chociaż zwykle 4-5), a potem następna trzygodzinna. Im dłużej śpimy tym krótsze przerwy rano bo co się młoda próbuje obudzić to ja jej szybciutko cyca wtykam na spaniu (zwykle nad ranem już jej nie odnoszę do łóżeczka) i usypia na nowo Rano mąż budzi Grzesia do przedszkola o 7:00 więc czasem nas obudzą jak się zbierają ale wtedy zwykle i tak dosypiamy jak się chłopaki wyniosą, bywa że i do 11:00 A w weekendy śpimy zwykle gdzieś do 9:00-10:00 bo wtedy nic nas nie wybudza wcześniej i dopiero koło 9 Grześ przychodzi ze swojego pokoju.

Fewcia kochana, nie możesz się tak zamartwiać bo się wykończysz Jeżeli ten płacz to przez te szelki to jej niestety w żaden sposób nie pomożesz bo ona musi je nosić i nic na to nie poradzisz. Czy może raczej inaczej - Ty jej pomagasz właśnie przez to że ją zmuszasz do noszenia, to przecież tylko i wyłącznie dla jej dobra. Brutalne ale na pewno lepsze niż późniejszy gips czy leczenie operacyjne Ja myślę że ona się do tego w końcu przyzwyczai. Nie mam dostępu do klubu więc nie widziałam zdjęcia małej w szelkach ale kiedyś z ciekawości oglądałam zdjęcia na necie żeby się dowiedzieć jak to ustrojstwo wygląda i te dzieci nie wyglądały na bardzo nieszczęśliwe, uśmiechały się, przyjmowały jakieś dziwne pozycje... Widocznie do tego się można przyzwyczaić
Ona wcześniej jakoś lepiej to znosiła,nawet gadala do mnie,a teraz straszna histeria. Już nawet myślałam że może ma jakieś odparzenie,ale obejrzałam Ją dokładnie i nic nie ma. Przy kąpieli Marudziła,piersi nie chciała więc mąż daje jej moje mleko odciagniete. Ale z tego co widzę to nie wybiera się spać... Moje Biedactwo

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nadrobiłam te 6 stron ponad godzinę nadrabiałam,ale Daria bardzo marudna jest coś Możliwe że to po wczorajszy szczepieniu? Płacze i Płacze. Zaraz będziemy ją kąpać, jeść i zobaczymy czy zaśnie. OBY
Dziękuje za dobre słowo
Mała znowu płacze,nie może zasnąć. Postanowiłam że szelki zapnę Jej na spiocha. Ale znowu płacze...
Mam nadzieję że jutro ortopeda powie że coś się ruszyło,że warto cierpieć...

Cudownie że Was mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:53   #1568
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Debrah śliczny kapelutek a Amelka w nim jeszcze piękniejszaposzukam też u siebie w sklepach moze znajde taki.

Fewciu tak bardzo mi przykro , że Blaneczka tak płaczę, na dodatek to imienniczka mojej niuni i trochę się utożsamiam, moja też miała takie dni ze płakała a ja nie umiałam jej pomóc. Ale Blanki chyba są po prostu charakterne, Asi Blanka też łobuzuje.

Kasiorek witam w naszym gronie, w końcu kolejna mama z mazowsza. Niedługo będzie nas więcej niż Ślązaczek
A masz taką samą sytuację jak ja , też siędzę sama z córą a tatuś zarabia na księżniczki

My dzisiaj też mamy małego maruda. Rano się tak ładnie chichrała głośno z 15 min a potem jej humor opadł na spacerze.
Dwa razy mi histerię w wózku poczyniła bo śpiąca , a ludzie to naprawdę taktu nie mają-ja tu próbuje małą uspać i jej lulam i kołyszę a ona się drzew niebogłosy a te wścibskie ryje zaglądają mi wprost do wózka i coś komentują, ale nie słyszałam co bo za głośno było

W ogóle to ja nie wiem odkąd moje dziecko podłapało że potrafi się podnieść to non stop by chciała siedzieć, nie uleży w pozycji na plecach bo się cały czas podnosi a jak ją chwycę za ręce to jest taka szczęśliwa

Ale dzisiaj rano miałam zator na zatorze ja nie wiem skąd to się bierze skoro tego mleka mam tak mało a cycki całe w bruzdach i boli.
Próbowałam pod prysznicem,laktatorem i nic. więc dałam Blance no i od razu ulewanie ,krosty zaognione ,bąki
Ja nie wiem czemu ja mam takiego pecha , może mam za mało siły i wiary ale może mnie zlinczujecie -ale nie lubię kp, jest to dla mnie męcząca trauma , może to przez to jak w szpitalu było albo nie wiem, ale nie chce już męczyć siebie ani Blanki...
Dziękuje

Dziewczyny jaki biustonosz usztywniany polecicie do KP
Kto kupował http://allegro.pl/caffe-latte-alles-...164948604.html
Jak wrażenia ??
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:55   #1569
Kija80
Zadomowienie

Jeszcze jedno wam pokażę, sześciodniowy Grześ i jedenastodniowa Ania. Podobni no nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0045.jpg (100,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0067.jpg (81,6 KB, 16 załadowań)
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:57   #1570
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Może zrezygnuj na dobre z kp
?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Podczytuje Was ale ciezko mi odpisac i sie odniesc bo Julianna cale popoludnie mi plakala: smiech, gadanie, histeria, minuta snu i tak ciagle. Czy 2 doby po szczepieniu moze pojawic sie taki efekt marudu?

Fewciu wspolczuje i sciskam. Doskonale rozumiem Twoje zalamanie.
Moze za bardzo sie staramy i napinamy? Przeciez chyba nie ma nic zlego w tym, ze ktos inny przejmie malucha na chwile. Ehh ja dzis tez po 4h takiej masakry mam dosc.

Dziewczyny czymam kciuki za wasza obrone

Siostra moja wczoraj miala uro no i jest wieczor, jej facet przychodzi z kwiatami i malutkim pudeleczkiem. Mojej siostrze lzy stanely, serce zaczelo walic, chwila oczekiwania, otwiera pudelko a tam wisiorek
Bidula tak mi sie jej szkoda zrobilo jak mi to opowiadala Ehh Ci faceci
Wiesz ja chyba płakałam zarówno z bezsilności jak i dlatego że ją Zostawilam. Niby została z mężem,swoim tata,ale zachowałam się okropnie!!!

Uciekam,mam nadzieję że lepszą będzie noc

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:00   #1571
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

wiecie co, chyba musze przestac pisac tu na forum o moim tz-cie w formie TZ bo mam juz jakas paranoje, zaczynam o nim myslec TZ
a o maly wlos dzisiaj nie powiedzialam w rozmowie z mama, ze bylismy z tz-tem na spacerze w lesie z dzieckiem .. boze
czy ja jestem jaka dziwna?
ale najgorsze ze w przychodni prawie jzu powiedzialam ze "tz dzwonil w sprawie recepty"
Stary 2013-05-08, 21:04   #1572
eff8
Zakorzenienie

Dziewczyny skad Wy macie tyle czasu na pisanie podczytuje powoli zaleglosci...

moje dziecko bylo dzis mega marudne, kurde dziewczyny ja nie wiem co jest nie tak, niby mleko w piersiach jest a on i tak chodzi marudny, zjada tylko z 1 piersi 2 juz nie chce, boje sie ze okaze sie ze przez to ze jest glodny tak marudzi ;/ no ale przeciez ma 2 pelna piers wiec czemu by jej nie jadl ;/
musze go zwazyc i zobaczyc jak z waga stoi - troche sie boje bo chcialabym go jednak piersia pokarmic jeszcze

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:05   #1573
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiecie co, chyba musze przestac pisac tu na forum o moim tz-cie w formie TZ bo mam juz jakas paranoje, zaczynam o nim myslec TZ
a o maly wlos dzisiaj nie powiedzialam w rozmowie z mama, ze bylismy z tz-tem na spacerze w lesie z dzieckiem .. boze
ale najgorsze ze w przychodni prawie jzu powiedzialam ze "tz dzwonil w sprawie recepty"
nieźle

No, odciągnęłam 110 ml. Mogłabym trochę więcej, ale i tak Domcia więcej nie je

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-08, 21:13   #1574
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Rozumiem w każdym razie oby leki pomogły i szybko wracaj do siebie

A zabawka bardzo ciekawa, to jest dmuchane?

nie, nie dmuchane. Ta podstawa biedronki jest plastikowa. Ale porządnie zrobione.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ale super! Ile takie cudo u Was kosztuje?
ceny zbliżone do polskich, no może ciut droższe w przeliczeniu wychodzi. Ale też zależy gdzie kupujesz.
Jak znajdziesz dużą promocję, czy kupisz w dyskoncie albo wyprzedaży to cena mniejsza.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:13   #1575
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

Też jutro mamy szczepienie. U nas za pierwszym razem było masakrycznie bo się zanosił, był bordowy i nie mógł powietrza złapać ale za drugim już ok, tylko troszkę popłakał przy wkłuciach. Mam nadzieję że jutro też dzielnie zniesie.
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nam dziś 4 stuknęły ale leci [/U]

Wczoraj się sprzeczałam z tatą i TŻ mu wtórował bo wojnę podjazdową ze mną toczą o słoiczki. Mówię im że jak Młody zacznie jeść jak człowiek to będę mu gotować normalnie. A ojciec nie, na maślany rynek idź, za chwilę alergii dostanie z tych słoiczków itp. Myśle se pogadaj sobie.. Tylko jak z nim mi zostaniesz to Ci kurna słoiczka nie dam i dyraj sobie przy garach wtedy Się dwa buce dobrały jeden mądrzejszy od drugiego, ale jakby przyszło co do czego, to przetrzepią wszystko za słoiczkiem.. Buraki..
za miesięcznice
kochana, męzyczyzmi są jak buraki cukrowe- niby słodko, ale ciągle buraki
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
nancy z poprzedniego znam, ale to 1,5h jazdy samochodem. On noe dojedzie, a ja prawka tutejszego nie zrobilam jeszcze. Rodzinny pracuje 9-12 i 15-18 finito. Czwartki w ogole przychodnie pozmykane. O wizytach domowych mozna pomarzyc.
Tz konsultowal sie z ojcem przez telefon, przeciez to tylko ja przesadzam, to wystarczy. Rece i cycki opadaja (cytujac jedna z Was)

sylwietta dzieki!! Cierpliwosci przybywaj!!
a pomyslec, że to taki rozwinięty kraj..... to jak sie leczyc?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hope, ja też w Dzidziusiu, ciuszki ładnie pachną, dopierają się, są świeże i przyjemne w dotyku.

A moje smrodzię wczoraj skończyło 3 miesiące, boże, jak to leci, ehh. A dopiero co byłam na porodówce.
klask i:

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .... przepraszam że się nie odzywałam (wczoraj nawet mąż mnie za to opieprzył że do Was nie pisze ) ale jakoś tak.... nie wiem jestem taka rozbita niezorganizowana nieobecna o wszystkim zapominam.... na nic nie mam czasu i nawet pisać mi się nie chciało... Nie nadrobiłam i raczej nie nadrobie, postaram się wbić w temat. Ciekawa jestem co u Was

My wczoraj byłyśmy na szczepieniu rota + 5w1 mała w ogóle nie płakała wszystko pieknie ładnie, troche marudziła potem. Jedynie co to robi więcej kupy też tak miałyście?

Widziałam szaja się obcieła

Co tam u Was?

Postaram się pisać ale nie wiem jak mi to wyjdzie....
Chyba sie czuje samotna troche no i wszystko w domu i z Hanią musze robić sama przerasta mnie to...
kochana, mam nadzieje, ze po wyjezdzie wrócisz wypoczeta i pełna sił a co za tym idzie- optymizmu

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
to i tak, srednio wychodzi po 150/200 ml!!! ja jak sciagalm to mialam 10 ml po pol godz

----------------
juz po spaniu cos dzis marudny moj dziec
aha, i jeszcze jedno - dzis po raz pierwszy od narodzin zostalam obsikana sikiem prostym do tej pory bylo kurturarnie po nozce
wreszcie rozdziewiczona teraz to ty wiesz, że masz syna
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:22   #1576
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ale dziś nadajecie dobrze, że trochę nadrobiłam na ławce jak Zuzia spała
Teściowa mi przywiozła bez i konwalie, tak pięknie pachnie w domu
Moja dziecko dziś odkryło nowy dźwięk - piszczenie !! jak się cieszy to piszczy, jak zaczyna gadać to piszczy, ale przynajmniej udało mi się ją nagrać dziś. Będzieco wspominać kiedyś

dodałam zdjęcia do klubu
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:23   #1577
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
olej rycynowy i oliwa sa strasznie tluste, nie bedzie pozniej problemu ze zmyciem?
Racja, sa tluste. Musisz najpierw dobrze splukac sama woda, nalozyc szampon i pomasowac chwile dluzej niz przy normalnym myciu.

Ja tez olejuje-od poltora roku, przed kazdym myciem.
Nakladasz ok 1 lyzke lub 2 oleju na wlosy, trzymasz kilka h, a potem normalnie myjesz
Rozne oleje sie do tego nadaja-najlepiej zaczac od kuchennych albo oliwki dla dzieci i sprawdzic czy Ci to w ogole pasuje.

Chyba zaczne cwiczyc... Jestem okropnym leniem, zupelnie nie typ sportowca. Szybko sie mecze i zniechecam.
Ale nie moge juz na siebie patrzec. Od porodu zostalo mi +6 (przytylam 22kg), a najgorszy jest brzuch. Wiszacy flak :/
Slodyczy nie potrafie sobie odmowic, ale moze chociaz cwiczenia cos pomoga?

Biedna Blaneczka fewcii

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-08 o 21:29
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:25   #1578
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ale dziś nadajecie dobrze, że trochę nadrobiłam na ławce jak Zuzia spała
Teściowa mi przywiozła bez i konwalie, tak pięknie pachnie w domu
Moja dziecko dziś odkryło nowy dźwięk - piszczenie !! jak się cieszy to piszczy, jak zaczyna gadać to piszczy, ale przynajmniej udało mi się ją nagrać dziś. Będzieco wspominać kiedyś

dodałam zdjęcia do klubu
moj tez duzo piszczy i oglnie coraz wiecej smieje sie na glos, juz nawet jak na spacerze wpada w histerie z niewiadomego powodu, to bawimy sie w "przybij piatke" i nagle z placzu przechodzi wlasnie w glosny smiech
Stary 2013-05-08, 21:26   #1579
BlackSanctum
Zakorzenienie

Aga, piszące dzieci są boskie. Moja tak wyrażała swój śmiech, zanim zaczęła się śmiać normalnie w głos. Za każdym razem śmiałam się z niej, bo wielki uśmiech i pisk. Hehe.

Dziewczyny, moja też nieco marudna dzisiaj. Chyba też przez wczorajsze szczepienie - może dzieciaczki są wciąż obolałe? Teraz zjadła i padła spać, dosłownie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:27   #1580
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Racja, sa tluste. Musisz najpierw dobrze splukac sama woda, nalozyc szampon i pomasowac chwile dluzej niz przy normalnym myciu.

Ja tez olejuje-od poltora roku, przed kazdym myciem.
Nakladasz ok 1 lyzke lub 2 oleju na wlosy, trzymasz kilka h, a potem normalnie myjesz

Biedna Blaneczka fewcii
a jaki to olej?
i tak mysle ze tylko na to moje ombre bede nakladac, bo jakos przeraza mnie wizja tlustego lba iu nasady, a ja to tak szybko sie kapie - bo borys siedzi obok wanny w bujaczku i boje sie ze wpadnie w histerie - ze nawet chyba szamponu dobrze nie splukuje
Stary 2013-05-08, 21:27   #1581
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
S I K A M
ja mam DOKŁADNIE tak samo na mózg nam już padło
Stary 2013-05-08, 21:28   #1582
marsi11
Zakorzenienie

hej gaduły

ale u mnie dziś upał byłam z moim malym w ogrodzie botanicznym ale kurde zapomnialam chusty i durna musialam go na rękach nosić bo nie chcial w wózku

[B]Wszystkie wasze dzieciaczki są cudne[/B
jeszcze klubu nie ogarnęlam

Onella ale fajnie Cię widzieć
jak masz ochotę możesz w klubie napisać o problemach no i odzywaj się częściej

Fewciu nie zalamuj się ja myślę,że Ty jesteś cudowna mama a może jesteś troszkę tym wszystkim zmęczona i powinnaś poprosić bliskich o pomoc a dla siebie zrobić chwilkę tylko dla siebie co?
Cytat:
mozesz napisac wiecej o tym olejowaniu?
powiem Ci, ze od kilku dni uzywam gliskur i wlosy mi powoli odzywiaja.
ja nie wiem po co te szampony i maski tresemme kupilam, wydawalo mi sie ze to ombre i ciaza mi tak wlosy niszcza, a to chyba te pieprzone szampony

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

dzieki, sprobuje namaczania
dzisiaj juz z desperacji wypralam w zwyklym proszku a pozniej w jelpie
Blogerko, kup sobie w Mango u nas w sklepie olej kokosowy, nałoż na włosy,czepek,ręcznik i tak ok 2 h
poczytaj na wizazu o tym

a co do pojemników na mm nie wiem czy czegoś takiego nie widzialam w pepco u nas na osiedlu

Pstryczku tylko pamiętaj,że mi wypadły dwa karmienia na czas nieobecności
jak karmie w weekend non stop to też prawie nic nie uzbieram

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-05-08 o 21:34
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:29   #1583
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej kobitki 4 strony od wczorajszego wieczoru, masakra nadrobiłam tylko pobiezenie bo:
- maly jak nie spi to jest nieodkladalny (swoją drogą my sie zapsizemy w hstorii j. polskiego: Bożysława, mokrzyca, dobocyc, niedokładalnosc )

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
moja mama to coś tam mówi, że ona tak wprowadzała ale potem mówi, że teraz to się pewnie zmieniło, inne zalecenia czy coś...
Ja się mamy do tej pory potrafiłam poradzić, ale jak dziś wróciłam z uczelni i zobczyłam jak mama siedzi z Olą na podwórku , Ola w wózku, w cieniu, budka postawiona, jakieś 27st., a Ola w bodziaku z długim, długie spodenki, skarpetki, bluza, czapka bawełniana i kocyk mówię,że mi dziecko przegrzewa, ale nie, w cieniu jest zimno a siostra z nią siedziała, myslałam, że mądrzejsza bedzie, bo jej córka ma 2 lata, ona młoda kobitka to wydawała mi się rozsądniejsza, ale gdzie tam.
Cytat:
pstryczku nie kombinuj bo i tak nic nie ugrasz
a własnie nie!!! tzw. matki czwartego kwartału 2012 się zbierają do petycji jak zobaczyły, że nam się udało i będą walczyły, by móc sobie dobrać jeszcze ten urlop. Tak dziś w gazecie wyczytałam
Ale szczerze mówiąc, to nie sądzę, by to przeszło. Idąc tym tropem, to by zaraz walczyły mamy 2011 i 2010 itd
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .... przepraszam że się nie odzywałam (wczoraj nawet mąż mnie za to opieprzył że do Was nie pisze ) ale jakoś tak.... nie wiem jestem taka rozbita niezorganizowana nieobecna o wszystkim zapominam.... na nic nie mam czasu i nawet pisać mi się nie chciało...
Postaram się pisać ale nie wiem jak mi to wyjdzie....
Chyba sie czuje samotna troche no i wszystko w domu i z Hanią musze robić sama przerasta mnie to...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Lady Ty i fajki? szok!

mnie też ciągnie jak diabli mimo iż rzuciłam jeszcze przed ciążą
obiecałam sobie,że nie drink a papieros będzie pierwszą rzeczą jaką zrobię
paliłam kupę lat ale nigdy moje dziecko nie widziało mnie z fajką i niech tak zostanie

znajoma opowiadała,że w Stanach wieczorami mamuski spotykają się na joinciku a dzieciaki bawią się w piaskownicy
dla mnie trochę niepojęte, nie potrafiłabym tak przy dziecku dlatego mam propozycję-zatrudnimy moją teściową na niankę a same pojdziemy w tango
Ja kopciłam przed ciążą , ale jak się dowiedziałam, ze załapałam to rzuciłam. Wydawało mi się,że po takim czasie niepalenia rzucę na dobre, ale dupa, ciągnęło mnie przez całą ciążę i jak tylko skończyłam kp to se zapaliłam Ale nie palę nałogowo i raczej nie będę, czasem wysępię na uczelni od kogoś papierosa, ale przeszkadza mi potem smród i stwierdzam, że wcale to takie fajne nie było i niepotrzebnie zapaliłam

a w ogóle to przyznam Wam się że bajlando z joincikiem to już parę razy sobie urządziłam Ola poszła spać na noc, TŻ w pogotowiu z trzeźwym umysłem, a ja timtirimtim pod klatką Potem wchodzę do mieszkania, TŻ zwał mnie wtedy skute oczko nie będę wam mówić co dalej się działo, śmiechy niemożliwe ogólnie i jak któraś czuje ogromne zmęczenie i przytłacza ją natłok obowiązków to polecam z całego serca taki reset
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:29   #1584
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kochana, męzyczyzmi są jak buraki cukrowe- niby słodko, ale ciągle buraki
Sylwia jak Ty coś napiszesz to padam

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-08, 21:29   #1585
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
na 99% nie, ale j.w. - pytam z czystej ciekawosci
super Djerba ze sie odezwalas mamy wiele nowych mamus, w klubie poruszane sa bardzo osobiste sprawy, czasem bardzo bardzo bardzo osobiste i jak ktos nie jest w temacie, nie udziela sie to to jest zwykle czytanie dla zaspokojenia cieawosci a nie o to tu chodzi. po to jest klub zeby wlasnie nie wszyscy ciekawscy mieli dostep... mam nadzieje ze mnie rozumiesz
mowisz ze nie masz czasu pisac. ja cie podziwiam, sama z dwojka dzieci, szacun! ale od czasu do czasu mozna cosik skrobnac...
skoro masz czas na podczytywanie to i na wpis tez powinnas znalezc minute czy dwie.
Ucaluj swoje ksiezniczki!
takiego zdania jestem, ja to nawet lukałam na profilu djerby i wyczaiłam że coś tam skrobała w innych wątkach i się poczułam taka olana wspólnie z Wami bo my tu się zastanawiamy co u Djerby a ona się nawet nie przywita
Ale ja w sumie nie powinnam się wychylać, bo mistrzem klawiatury nie jestem i też czasem potrafię mordy nie otworzyć do Was
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pietraszko na prezencie od sasiadow
jaki mały człowiek na wielkim prezencie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no weeeeeeeeeeeeeeeź :P
ale ja nie pisze chociaz pracy haha same pytania mam
Deli, czemu nie piszesz pracy?!
Kurka, ja też się bronię niebawem ale jestem w czarnej dupie, bo mam zalełości jeszcze z tamtego semestru, a tu do końca maja muszę zaliczyć

Ja już ud dawna nie piorę w dzidziusiowym proszku prawdę mówiąc, miałam jedno opakowanie Loveli i nie zużyłam go nawet w połowie
Stary 2013-05-08, 21:30   #1586
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
S I K A M
ja mam DOKŁADNIE tak samo na mózg nam już padło
dzieki Wam, a raczej przez Was moj Kacper nie jest juz Kacprem a "teżetem"
opamietam sie chyba jak wypowiem to na glos przy kims obcym, no chyba ze ta osoba bedzie wizazanka to pewnie zrozumie
Stary 2013-05-08, 21:31   #1587
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane
A prosilam, zebyscie nie pisaly za duzo

Ja po ginekologu, naczekalam sie prawie dwie godz (w medicover, cholera!!!)
I tak - mam anemie
A jak gin zobaczyl ten zator to malo nie zszedl na zawal, ze jest ogromny i cud, ze nie goraczkuje, bo to stan zapalny na 100%. Dostalam antybiotyk na 10dni i wieczorem 2x apap. Ehh, ciagle cos.

A dzisiaj bylam na spacerku, ponad 30st na bank!!!!!!! Maly mial tylko bodziaki ubrane,bez czapy, bez skarpetek, bucikow i innych udziwnienmijalam kobitke z wnukiem to oczywiscie czapa na uszy, bluza z kapturem, dzinsy skarpetki i trampki jak Pietraszka zobaczyla z golymi noziami to szczeke z ziemi podnosila takiego szoku na twarzy nie widzialam jeszcze nigdy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:31   #1588
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
moja córcia przyszła na świat 14 stycznia, ma na imię Natalia i aktualnie mam uszy pełne jej wrzasków a ramiona śliny... mieszkamy w w-wie (choć to chyba nie bardzo powód do dumy ) i siedzimy sobie całymi dniami same bo szanowny tatek zarabia na swoje księżniczki
Witaj kochana i zapowiadam Ci spotkanie, bo ja też tamte strony co by Ci się nie nudziło i bys sama nie siedziała

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Ja pitole, nie jestem s tanie nadrobić całego dzisiejszego dnia
Stary 2013-05-08, 21:34   #1589
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej gaduły

ale u mnie dziś upał byłam z moim malym w ogrodzie botanicznym ale kurde zapomnialam chusty i durna musialam go na rękach nosić bo nie chcial w wózku

[B]Wszystkie wasze dzieciaczki są cudne[/B
jeszcze klubu nie ogarnęlam

Onella ale fajnie Cię widzieć
jak masz ochotę możesz w klubie napisać o problemach no i odzywaj się częściej

Fewciu nie zalamuj się ja myślę,że Ty jesteś cudowna mama a może jesteś troszkę tym wszystkim zmęczona i powinnaś poprosić bliskich o pomoc a dla siebie zrobić chwilkę tylko dla siebie co?

Blogerko, kup sobie w Mango u nas w sklepie olej kokosowy, nałoż na włosy,czepek,ręcznik i tak ok 2 h
poczytaj na wizazu o tym

a co do pojemników na mm nie wiem czy czegoś takiego nie widzialam w pepco u nas na osiedlu

dzieki, kupie ten olej, bo rycynowym smarowalam sobie rzeysy i paznokcie i jakos nie wyobrazam sobie tym mazac lba, bo chodzilabym pewnie z miesiac pozniej z jakims smalcem zamiast wlosow

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
A prosilam, zebyscie nie pisaly za duzo

Ja po ginekologu, naczekalam sie prawie dwie godz (w medicover, cholera!!!)
I tak - mam anemie
A jak gin zobaczyl ten zator to malo nie zszedl na zawal, ze jest ogromny i cud, ze nie goraczkuje, bo to stan zapalny na 100%. Dostalam antybiotyk na 10dni i wieczorem 2x apap. Ehh, ciagle cos.

A dzisiaj bylam na spacerku, ponad 30st na bank!!!!!!! Maly mial tylko bodziaki ubrane,bez czapy, bez skarpetek, bucikow i innych udziwnienmijalam kobitke z wnukiem to oczywiscie czapa na uszy, bluza z kapturem, dzinsy skarpetki i trampki jak Pietraszka zobaczyla z golymi noziami to szczeke z ziemi podnosila takiego szoku na twarzy nie widzialam jeszcze nigdy

jestez moze z Wroclawia?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

w co ubieracie dzieciaczki w taki skwar 25 w cieniu?
moj dzisiaj mial bluzeczke z krotkim rekawem, krotkie spodenki, ktora sa za duze wiec siegaly tak do polowy lydlki i skarpetki, ale jak wjechalam do pokoju dla matki i dziecka, zeby przygotowac mleko i zobaczylam u niego na czole kropelki potu to malo nie padlam ..
w wozku mial saune!!!! od razu go wyciagnelam i odzyl, az oczka mial zalzawione
Stary 2013-05-08, 21:35   #1590
nafiyqa
Zakorzenienie

Blogerko, jakie masz w kuchni?
Wiekszosc sie nada-oliwa z oliwek, kokosowy, z pestek winogron, ryzowy, itp.
Jaka masz oliwke dla Boryska? Ta z BD czy Hipp tez jest super do wlosow.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości