|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
mam -18kg (od porodu) i połóg i poród w sumie bardziej bolą skurcze, ale jest krótszy (na szczęście) w połogu obkurczanie boli masakrycznie, ja z Julią w ogóle nie odczuwałam obkurczania, teraz jechałam na paracetamolach przez kilka dni. Dłużej też krwawiłam. No i spojenie łonowe bolało do 5 tygodni :/ można ja brałam i w 1 i 2 ciąży nie pękłam i mnie nie nacinali oba porody krótkie (3 i pół godz pierwszy, drugi 45min)
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za posegregowanie książek, tak ja o dziecku pisałamCytat:
![]() zupa ugotowana i czekam na tz. Trochę deszczyk popadał właśnie i coś na burzę się zanosi.
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
strippi
za utratę wagi
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy u lekarzy. Seby uszka zdrowe, Pan doktor zagladał mu i do buzi, sprawdzał migdałki(ma przerosniete, ale narazie nic z tym nie robic), do nosa, sprawdzał uszy Woskowin y ma troszke za duzo, ale nie na tyle by oczyszczac to operacyjnieCzyligeneralnie w porzadku. Ja robiłam sobie testy alergiczne i wyzło tak jak przypuszczałam Sebie testów nie robiłam(a chciałam), ale stwierdziłam,z e on nie usiedzi tak 15 min nie dotykajac tych kropeczek ![]() Byłam tez w innej klinice na spirometrii u pulmonologa(bo tamten mi powiedział, ze zmierza to w kierunku astmy), ale badanie wyszło prawidłowo, nawet wynik powyzej normy Takze to tyle, nowym rzeczy sie dowiedziałam i oby mi ten potworny kaszel minał ![]() Wieczorem byłam z bratankiem i bratanica w pizzerii Niedawno Sebe wykapałam, teraz zasypia i czekam na mame
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam na bieżąco
![]() Malenstwo : jak Mała, lepiej? Mała: dawaj znać jak się czujesz ![]() Strippi : gratulacje za utratę wagi. Uśmiechy dla ciotek
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Strippi, brawa za tak fantastyczną utratę wagi
![]() Cytat:
![]() I dobrze, że Ciebie zdiagnozowali. Bierz teraz dzielnie leki, żeby faktycznie nie przerodziło się to w astmę! Debrah, ale słodka mała śmieszka z Amelki Co u Was?Dziewczyny, odebrałam progesteron. Która się zna, żeby coś powiedzieć? |
|
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
Debrah slodziak:-*
Blonde klimat faktycznie nie sprzyja. U mnie bywało lepiej ale bardzo zle też nie ma chce już wyniki i wychodzić. Najważniejsze że z samym adasiem jest ok ! Tęsknię za wami
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ale słodziak!
Mnie też się ostatnio udało złapać uśmiechy ![]() A mała no cóż...dzisiaj wieczorem znów marudziły...nie wiem już o co chodzi...wczoraj były na samym mleku H.A. dziś mieszałam z mlekiem bez H.A. ale wczoraj też trochę marudziły, więc wydaje mi się, że to nie od mleka... :b rzydal:
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Blonde tam napisali, ze na początku stop rośnie srednio 1,5 cm w ciągu roku. Ana jak będzie jeszcze jakieś jej szkolenie to jestem pierwsza dziś cały dzień robiłam dzieciom zajęcia właśnie z wczorajszego dnia i były zachwycone. Maleństwo brawa za nowe umiejętności, wklej koniecznie filmik. Mysia Mała o kurcze, kochana trzymaj się ![]() Dodaja dziękuję. Oj tak, jest bardzo kumata. Co chwila mnie czymś zaskakuje. Ostatnio uwielbia wspinać się na kanapę i z niej schodzić. No i te pytanie "a to to?" kocham ją Ana słodkiego masz kotka ![]() Debrah super, widziałam na FB. Natalko dokładnie, ja nie zakładałam małej rok temu czapeczki. Teraz ma lekką lub chustę ale to dlatego, że chodzi i jest nastawiona na słonko. No i oczywiście zimą tez zakładałam Współczuję dolegliwości.Byłam dziś z Mają w sklepie wybrać dla niej prezent od brata na urodziny i od nas. Brat mi kazał kupić sorter tylko miałam wybrac jaki chcę a od siebie nie wiedziałam co. Weszłam, pokazuję Mai różne zabawki, ale jakoś tak sobie jej się widziały. I nagle... zobaczyła dmuchanego osiołka (z gumy) - tego skoczka co się na niego siada . Dziewczyny jak ona zaczęła piszczęć z radości, bić brawo. Poleciała do niego. Więc ją na nim posadziłąm, to normalnie aż nóżkami z radości tupała Tak więc prezent wybrała sobie sama.
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A osiołek dobra rzecz Dużo osób chwali..my kupiliśmy go dla chrześniaka TŻ-ta, to tak średnio był zainteresowany Ale to już wola dziecka |
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u nas na Żonkach sporo osób go chwaliło. Nie sądziłam, zę Maja go wypatrzy wśród masy zabawek i sprawi jej tyle radości.
O gadaniu maluszków pisałaś, że się straszne gaduły zrobiły
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj zapomniałam pogratulować
![]() Ostatnio jestem bardzo rozkojarzona. Już to wszyscy zauważają. |
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Mala właśnie wypróbowałam peeling, o którym pisałaś....jest faaaaaaajnyyyy
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia pokaż linka z tą zabawką
dziękuję wam za miłe słowa odnośnie mojej wagi chcę jeszcze 10kgDziś nawaliłam po całości :/ pizza, lody, tort
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi widzisz, Tobie też kochana zapomniałam pogratulować spadku wagi, ale już nie raz ci pisałam, że super wyglądasz
podaję link:http://allegro.pl/skoczek-konik-osio...211413592.html coś takiego, tylko za naszego zapłaciłam 59 zł
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi, gratuluje spadku wagi
zamierzam pójść w Twoje ślady za kilka miesięcy ![]() Stokrotko, boli mnie krocze i pachwina, ale tylko z lewej strony ciągnie jak mega zakwas, najgorzej jest w nocy Blonde, super że z u laryngologa ok Kurcze, Marysia coś niewyraźna popołudniu była i dostała 38 temp,na sam wieczór zwymiotowała (i to jeszcze żłobkowym obiadem), ale więcej się to nie powtórzyło i teraz ładnie śpi. mam nadzieje, że po prostu coś jej zaszkodziło i będzie już dobrze ![]() Słyszałyście o matkach IV kwartału jakie jest Wasze zdanie? ja swoją opinie mam, ale poczekam na to co Wy napiszecie |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko może to od słońca, albo się czymś przytruła. Miałam taki sam dziś przypadek u siebie w szkole. A o co chodzi z tymi matkami?
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
oby przeszło
![]() Madzia, matki z IV kwartału zeszłego roku walczą teraz o roczny macierzyński. Przypominam, że tym z I kwartału tego roku udało się to wywalczyć... aha, mamy takiego samego osiołka teraz stoi na działce a Marysia nadal lubi na nim skakać |
|
|
|
#2152 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Domyśliłam się ![]() Cytat:
Kurka z tą alergią to nie za wesoło. Cytat:
Cytat:
zaraz zerknę w te wykresy - a jaki masz?---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
A te z III kwartały nie zaczną?:P |
||||||
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko szczerze to prawo nie powinno się aż tak cofać (zaraz bęcki dostanę?)
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam wieczorkiem tu nie mam problemu z pisaniem na watku a w pracy mam....i o co chodzi ![]() zrobilam sobie domowe spa z winkiem wlacznie wypilingowalam sie, wymaseczkowalam tylko nog nie moglam ogolic bo taka jestem pogryziona ze az strupy mi sie porobily ![]() Strippi gratuluje spadku wagi jakies szczegoly?? wiesz jaka dieta jakie cwiczenia itd Malenstfo ale masz fajowe te dziewczyneczki Madzia ten osiolek jest fajny Butter te buleczki!!!!!! ![]() nooo i przepraszam wszystkie dziewczynki ale wiecej nie pamietam
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i pewnie III kwartał tez zaraz ruszy ![]() właśnie ![]() Madzia, bęcków nie dostaniesz, przynajmniej nie ode mnie ![]() bo mnie własnie też ruszyło, jak to dziś usłyszałam. Uważam że bardzo fajnie że coś takeigo wprowadzili i że tak szybko to rusza, ale kurcze, przecież muszą ustalić jakąś datę od kiedy to obowiązuje i w ogóle w szoku początkowo byłam, że nie dotyczy to dzieci urodzonych od 1 września tylko tych, których mamy 1 września mają jeszcze macierzyński - moim zdaniem to i tak dużo... no ale dasz palce, będą chcieć rękę
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Butter powiem Ci co znalazłam na wykresach dziewczyn w ciąży... ale nie wiem jak to się ma do przedziałów i jak dokładnie powinno wyglądać.
Jedna w 7 dfl (19dc) miała 12,20, a druga w 21dfl (36dc) 34... obie w ciąży... |
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko uważam dokładnie tak samo
Kotku ooo wodzisz, czyli dobrze, że kupiłam w sklepie. Choć na oczy widziałam Cóż cię tak pogryzło? Wspołczuję, ja od razu puchnę.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2158 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje,ze leki pomoga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no własnie ja nie zakraplałam, bo bałam sie ze tam kupie cos złego i jeszcze mu pogorsze...teraz wiem co daje Zdrówka dla Marysi Cytat:
Ang lekarzy potrafia niezle nastraszyc ![]() Cytat:
Cytat:
Seba dzis dostał 100 zł od mojego brata wiec kupie mu sandałki
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-05-08 o 22:33 |
||||||||
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O i już poznałyśmy Twoją opinie
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-05-08 o 22:33 |
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, Ana ja też robiłam progesteron jak nie wiedziałam, zę jestem w ciąży
Robiłam go 1 września a o ciązy dowiedziałam się 15-go. Wynik wyszedł mi taki, ze mieścił się w owulacji i w 1 trym ciąży.---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Blonde Czyli Seba tej operacji na uszko nie będzie miał? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

za posegregowanie książek, tak ja o dziecku pisałam
Woskowin y ma troszke za duzo, ale nie na tyle by oczyszczac to operacyjnie

jakie jest Wasze zdanie? ja swoją opinie mam, ale poczekam na to co Wy napiszecie