|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
|
|
|
|
#842 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobię sobie dziś znów loki na piance, bo jutro i tak znów muszę umyć
|
#844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, choć od tamtego czasu bardzoo się zmieniłam ![]() A piesek, kochany, z tym się zgodzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze.. chciałabym mieć siostrę, taką w moim wieku, nie musiałabym się prosić rodziców o zdjęcie i wysłuchiwać komentarzy "A zmieniło się coś od ostatniego zdjęcia?" Gr... Cytat:
![]() Ale przynajmniej na przyszłość będziesz wiedziała, że lepiej iść do teściowej ![]() Wyrypałam dzisiaj włosy i o dziwo się błyszczą ![]() Ale związałam w kucyka, bo po pierwsze przeszkadzałyby mi, po drugie byłoby mi gorąco, a po trzecie mimo blasku są spuszone ![]() Ale grzywka ładnie się ułożyła
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to proszę fotki dwa pierwsze moje pierwsze ( i pewnie ostatnie ) fale które miałam 10 minut po nocy w koku ![]() 3- platyna noszona wiele lat 4- kolor po fryzjerze zeszłego roku ( zaznaczam, że chciałam delikatnie przyciemnić włosy i mieć średni blond, naturalny! myślałam, że się popłaczę i po miesiącu wrócę do platyny, ale na szczęście kolor dość szybko się wypłukał i wyglądał naturalnie, a później jak już odrosty były niewidoczne to odechciało mi się farbowania i do koloru się przyzwyczaiłam ![]() 5- gratis ruuuda ![]() Noo bezchmurne i mega ciepło
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej, jak teściowa nie w humorze będzie. ![]() Ja wczoraj też rypałam ![]() Dzisiaj się świecą jak psu klejnoty.
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Grzywki zazdroszczę. Ja już mam swoją za brodę i nie wiem co mam z nią robić... |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Miranda aj tam się zmieniłaś, pewnie jeszcze wypiękniałaś
![]() no ja też bym chciała mieć siostrę, chociaż nie na zdjęcia nie narzekam, bo Tż już się przyzwyczaił i robi mi zdjęcia włosów jak mamę kiedyś poprosiłam to stwierdziła, że jestem nienormalna robiąc zdjęcia włosom
|
#849 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Myślałam o odżywce a Alvedre - morela i cytryna .Garnier u mnie odpada .Meeedzik, ładnie w rudym U mnie upał .Schnę po Stapizu, zobaczymy jaki będzie efekt .
|
|
|
#850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wyobrażam sobie siebie bez grzywki, tzn. wyobrażam, bo chodzę tak po domu, ale nie wyobrażam sobie wyjść tak do ludzi, bo wyglądam strasznie. Latem jest to niestety bardzoooo uciążliwe.. ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
#851 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiejsza służba zdrowia to porażka. . Miałam 36,6 stopni. Zasnęłam. Godzinę później obudziłam się z temperaturą 39 stopni . Jest mi niesamowicie zimno pomimo gorączki.... We wtorek mam szkolenie w nowej pracy .
|
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
meedzik w rudym bomba
![]() a u mnie leje i burza i momantalnie o prawie 10 stopni mniej
|
#853 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie ścinam włosów w salonach fryzjerskich. Nauczyłam TŻ ścinać i często mi podcina końcówki. Na początku się bał, więc mi je szuszył i prostował żeby sprawdzić czy jest równa linia. A teraz? Nawet po kilku piwach potrafi mi ściąć 2 cm |
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Cindy, Kathinna dzięki
![]() Miranda no to teraz już naprawdę mega musisz wyglądać
|
#855 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie komplementy, zbiorowo, żeby nikogo nie pominąć.
Te żele czynią cuda. ![]() Garść pianki lokowej isany i po groszku tego z rzepą i męskiej isany. Pogniotłam, założyłam delikatnie czapę, suszyłam w czapie z 15min aż przyschły w sucharki, potem w rękach delikatnie dalej. Prawie 45min je suszyłam. Aż łapy bolały od trzymania suszarki w dziwnych pozycjach. A i tak w dwóch miejscach jeszcze wilgotne były jak wychodziłam. Odgniotłam i faleczki jak ta lala. Normalnie jestem z siebie dumna. ![]() Cytat:
A że włosy myję rzadko to nie na rękę mi takie sklejone kokodżambo przez 3-4 dni.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ni chu chu, nie rozjaśnię. ![]() Cytat:
Przy okazji bonus, po co najmniej 2h na wietrze nawet puchu za dużo nie ma. Scarrabeo, zamknij oczy proszę.
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi po tych żelach też strasznie długo schną, bo normalnie to jak zawinę ręcznik na 15 minut to przód mam już praktycznie suchy, reszta w godzinę, półtora sucha w sensie z głową w dół ją zakladałaś? W sumie dobry patent jak się nie ma dyfozora, muszę wypróbować! ja wyszłam z zalożenia, że jak nie będę stylizowała to się skrętu nie nauczą, więc je uczę dzielnie co mycie ![]() jaby u Ciebie bylo inaczej to bym już leciała na skm a cóż tak zadziałało? Oleje? Dziś testowałam oliwkę BDFM i zero puchu też, a że rypałam dziś to nawet przed mycie nie olejowałam
|
|
#858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, najpierw odsączyłam (plunking) i po zdjęciu ręcznika głową w dół załadowałam w taką szeroką, lekko ażurową czapę. Ten typ, co zwisa z tyłu jak czapeczka smerfa. Nie wiem, jak to określić. Aczkolwiek przez te dziurki spokojnie szło włosy w środku podsuszyć bez utraty kształtu. ![]() A na puch właśnie nie wiem, chyba te żele albo pogoda sprzyjająca, albo silikony... Bo nie miałam czasu już się rano bawić w pomyciowe odżywianie, więc przetarłam tylko silikonową bombą z timotei na 3 sekundy i wzięłam się za stylizację.
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)No i sprawdzaj, sprawdzaj, zdawaj relacje
|
|
#860 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Wniosek z tego taki, że trzeba robić fotki przed i po żeby móc się kłócić w sądzie ![]() Cytat:
Przetestowałam dziś Milę bananową i kolejny zły strzał. Ależ ja jestem ekonomiczna, nic mi nie pasuje... |
||
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie będę gorsza. Przedstawiam Wam- Wkurzeni i Spuszeni, czyli SHATAN 2 i 1/3! Moc kalkulatora!
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#864 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To skomplikowane... Jutro będę usiłowała się zapisać. Mam nadzieję, że mnie przyjmą... Wiesz jaki jestem system ośrodków na wsi. Nie daleko mojej miejscowości facet pojechał do ośrodka z wysokim ciśnieniem. Lekarz mu nie pomógł i facet zmarł . Prywatnie bym poszła, ale nie mam kasy Poza tym wiesz jak to jest prywatnie gdzieś na wsiach... Byłam w wakacjach u okulisty prywatnie. Zapłaciłam za wizytę. A Pani przepisała mi jakieś maści i powiedziała, że w związku z tym co mam na oku to i tak będzie do wycięcia i proszę się zapisać do NFZ na zabieg. Zrobiła mi też badania wzroku. Powiedziała, że mam bardzo małą wadę, więc nie muszę nosić okularów. Pół roku później znowu mi się coś pojawiło, ale tym razem zapisałam się do Warszawy do LuxMed-u. Pani przepisała mi bardzo silne maści i kropelki. To co miałam na oku zaczęło mi powoli znikać. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Powiedziała mi też, że muszę koniecznie nosić okulary, bo od tego są te wszystkie problemy z oczyma. Także.... |
|
|
|
|
#865 | |||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O matko, uwielbiam Twoje włosy! |
|||
|
|
|
#866 |
|
Konto usunięte
|
Po długim, namiętnym szpiegowaniu wątków włosowych powstanowiłam się wprosić - przyjmiecie?
|
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
scarrabeo ale ślicznoty wyhodowałaś!
|
#869 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
jak będę miała upał to się wypowiem
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Chyba zaczynam znajdować sposób. 

na noc zrobiłam sobie koczka na czubku głowy, żeby zobaczyć jak będę wyglądała w falach i nawet przez 10 minut rano miałam fale
mam jeszcze foty w płomienno rudych włosach 

.

Aż łapy bolały od trzymania suszarki w dziwnych pozycjach.