|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Lady : biedny Pietraszko
![]() Moja ostatnio też płaczki urządza, a ona też z tych spokojniutkich raczej. Trudniej jej się skupić np przy karmieniu, trudniej wieczorem zasnąć...wije się czasem jak się ją położy poziomo w pozycji do karmienia.. dopiero jak chwyci pierś to się po chwili uspokaja. Rączki zjada, więcej płacze - zęby?? A Twój bidulek..może się za dużo nałożyło... Fewciu: przykro mi bardzo, że jeszcze tyle przed Wami - ale najważniejsze, że jest poprawa! Ja miałam operację na biodro pierwszą jako 5 letnie dziecko, wspominam to jako koszmar. A Blaneczka szelki zapomni i będzie miała śliczne nóżki. Dużo siły dla Was! Któraś z Was pytała o baleriny: takie zamówiłam http://allegro.pl/617-baleriny-balet...214849360.html (to nie są meliski, ktoś tak w nazwie wpisał, normalna eko-skóra) |
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1893 |
|
Lurker ;)
|
Jutro sie poodnosze dzis nie mam sily psychicznie.
Obiecuje, ze jak spotkam te kur.we to ja zapier.dole. Serio. Golymi rekoma. Nawet w sadzie. Bede pisac z wiezienia ale satysfakcja bedzie ogromna.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-05-09 o 23:28 |
|
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ostatnio szukałam dla siebie balerinek to 37 (mój numer) w większości był mi za mały..38 za duży ..2 pary butów w rozm 37 były też za duże, a 36 za małe... ale znalazłam w końcu 37,5 i są idealne!
|
|
|
|
|
#1895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A to źle przeczytałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też dałam czopka i się potem na rękach wtulona we mnie uspokoiła. dla PietraszkaCytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Dziewczyny nadrobiłam i I Wy mówicie że nie macie czasu na wizaż?? Tyle str do nadrobienia miałam. MA SA KRA.---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater Idę spać. Bo Daria już 2,5 godz śpi i boję się że zaraz się obudzi. Pa Pa
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-09 o 23:43 |
||||
|
|
|
#1896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aha, czyli mam sie nie cieszyc, bo to przejsciowe
![]() Cytat:
![]() Ale jeszcze troche, pamietaj, ze kazdego dnia jestes blizej celu!!! Dacie rade na pewno, bedziemy Cie wspierac ![]() Cytat:
Mozesz to robic przed i po myciu. Do takiej mieszanki mozesz dodac odrobine cynamonu - tak pol lyzeczki (tylko omijaj wtedy skore glowy, bo on lubi uczulac). Jesli chodzi o plukanke rumiankowa, to zaparz rumianek w szklance (moze byc taki najzwyklejszy, w torebkach), dodaj te szklake do ok 2l wody i polewaj tym wlosy po myciu (jako ostatnie plukanie), nie splukuj juz tego woda ![]() A co do olejowania - odkad urodzil sie maly musze byc bardziej elastyczna (bo skad mam wiedziec czy pozwoli mi umyc glowe? ), dlatego olejuje tylko kilka cm koncowek, zeby w razie czego moc zwiazac wlosy i nie wygladac jak stary zul ![]() Cytat:
Oprocz tego, ze w ciazy i po niej trzeba nawilzac skore, by byla elastyczna. I ze trzeba uwazac na niektore substancje zawarte w kosmetykach ![]() Cudo!!! |
|||
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh zapomniałabym...
KOCHAM WAS!!
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką zołzę??
hahaNo jasne że Ciebie też! Każdą z osobna
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
od razu lepiej będzie mi się spało
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
O kuźwa! Dziewczyny teraz mi się przypomniało że nie wzięłam dzisiaj tabl anty. Teraz szybko ją łyknęłam ale codziennie biorę o 20.00. 4 h po! Myślicie że wszystko będzie ok? Matko! Dobrze że mi sie przypomniało! A już mialam zasypiać. ..
![]() Żeby nie było, nastawiam sobie w telefonie przypomnienie, ale dziś wyłączyłam jak zadzwoniło i zapomniałam :/
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-10 o 00:19 |
|
|
|
#1902 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1903 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kwestia picia - u nas to samo. Mały nie chce wody, pluje nią na kilometr a nie chcę mu dawać nic słodzonego... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ave! ![]() Cytat:
musiało się to wszystko nałożyć i musiał odreagować pewnie. Oli też mi kiedyś taką histerię urządził po dniu pełnym wrażeń.Cytat:
![]() Czemu tak jest że jak skończę Was nadrabiać to jest środek nocy i większość sobie śpi? ![]() Nie wiem, co jest mojemu małemu, ale on NON STOP stęka/jęczy czy coś w ten deseń. No matko, dzisiaj po kolejnym dniu to już mi uszy puchły :P i to w sumie bez względu na to, czy jesteśmy w domu czy na dworze. Dzisiaj 3 h spaceru - 1,5 h stękolenia, nie za ciepło, nie za zimno, głodny niet, chyba po prostu mu się nudzi, podniosłam na chwilę oparcie w gondoli, ale pomogło na moment tylko. Wieczorem byliśmy na jeszcze jednym spacerze, i tu już płacz, trzeba było go na rączki bo chciał oglądać, nigdy wcześniej się to nie zdarzyło, chyba pomału kończy się okres kiedy chciał w gondoli jeździć. Kurcze, trochę za ciepło na chustę, 28 stopni dziś było... Oli w samym bodziaku z krótkim. Chyba nie muszę mówić, ile minęłam wózków z samymi oczkami? (ja tam mówię na nie zółwie ninja, tak mi się skojarzyło )Wszystkie piszecie, że bierzecie dzieciaczki na rączki i się uspokajają, a mój jak go biorę to często się wyrywa i zaczyna płakać nie ma mowy, żebym go utuliła nie wiem czy to normalne nie muszę dodawać, jakie myśli mi wtedy przychodzą do głowy, że mu nie jestem potrzebna itd ![]() A tak w ogóle to dzisiaj jestem jednym wielkim ugryzieniem komara, no masakra co się dzieje, o co im chodzi? na chwilę przystanę, to bach, trójkami siadają, a ja jak głupia teraz chodzę i się drapię, dżizas, nie ma to jak się zrelaksować w parkuApropo spacerów, jak tam nasze spotkanko w parku chorzowskim? ![]() A zdjęcia i filmiki szkrabów przecudowne! Codzień to o godzinę wcześniej spać idę dobranoc dziewuszki edit Silver nic nie powinno się stać, sprawdź w ulotce ale zazwyczaj pisze że do 12 godzin jest ok. Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-05-10 o 01:42 |
|||||||||
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak to byl jedyny raz kiedy kupilam buty w ciemno i do tego uzywane...---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:04 ---------- Sorry za literowki ale jak pisze na telefonie to mam jakis dziwny podglad i nie umiem na nim zaznaczyc slowa do poprawki. Karmimy sie pierwszy raz od chyba 21, jednak na moja mloda szczepienia maja dobry wplyw Lady i Fewcia jak dzieciaki, spokojniejsze? ---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Zastanawiam sie co u was ludzie maja z tym przegrzewaniem dzieci. Ja jeszcze nie spotkalam wybitnie zle ubranego dziecka. A co do mamy i tesciowej to przerobilysmy temat pt dlaczego on ma zimne rece i nogi i ma czkawke pewnie z zimna przy Grzesiu, pare razy dostaly ochrzan i w koncu uwierzyly ze nawet noworodek nie dostanie zapalenia pluc jak przy 30 stopniach bedzie w samym pampersie. Dzis Ania calutki dzien w body z krotkim i skarpetkach ktore zreszta caly czas skopywala. |
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziendoberek!
Witaj w klubie, Yae ma dokladnie taki sam. A w Japonii kaza przemywac w kierunku zewnetrznego. bokeh Yae tez czasami ma takie oczka jak opisalas i przemywam jej wtedy przegotowana woda. Raczej unikalabym masowania, bo to u nas tylko zaostrzalo stan. A kanaliki podobno maja to do siebie, ze sie same odtykaja. nawijko nie, nigdy nie zalowalam. Nie mowie, ze zawsze jest sielanka, ale to, ze nie moge tak latwo uciec do rodzicow, daje mi sile, by walczyc o nas podczas kryzysow. Z bliskimi jestem w stalym kontakcie, a i rodzina tz od poczatku traktuje mnie jak swoja. |
|
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Yellow jak zawsze buszujesz po nocy:p Ja tez nie dzialam uspokajajaco na moja J. Tzn. uspokoic w koncu uspokoje ale nie jest to taki spektakularny efekt jak u TZ-bierze mala i od razu cisza![]() Przykro mi jest wtedy bardzo. TZ juz raz mi powiedzial, ze wlasnego dziecka nie umiem uspokoic, nigdy mu tego nie zapomne ale fakt jest faktem. Nie wiem co robie zle, moze sie za bardzo denerwuje albo mam za kosciste rece i jej nie wygodnie ![]() Moja tez nic nie pije:/ a pozniej kupa prawie taka jak u doroslego. A slodkiego nie podaje i na razie nie chce.. |
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Lady coś jest z tym płaczem dzieci.
Poszłyśmy wczoraj na spacer, praktycznie cały przespała, na koniec weszłam do sklepu, najpierw się rozgladala, cieszyła, później zaczęła marudzić, przy kasie już płakała, wyszliśmy a ona w ryk, smoczek nie butelka nie uspokoić się nie dało więc musiałam wziąć na ręce. odłożyłam spowrotem do wózka a ta dalej ryk ale jakoś mi się udało się w końcu uspokoić, ale ludzie się na mnie patrzyli jakbym nie wiadomo co jej robiła. Meduzza nawet tak nie myśl, a dla tzta baty że ci tak powiedział Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lady jak nocka? Sylwia pokaż fryz! Pocytowała zadowolona ale że się dopominałyśmy zdjęcia w nowym fryzie to udała że nie widzi
|
|
#1909 |
|
Rozeznanie
|
nas wczoraj nie było bo najpierw mieliśmy wycieczkę ze szwagierką bo jej się skończył macierzyński, najpierw zus, potem urząd pracy, ja jako opiekunka
potem wycieczka na wieś ![]() Też gorąco, założyłam małej body na krótki i bluzeczkę też na krótki, leginsy, skarpetki i chustkę, po czym po chwili musiałam zdjąć skarpetki bo bylo za gorąco. doszłyśmy do zus, usiadłam na korytarzu i zdjęłam jej body (golasek był przez chwilkę) założyłam sam t-shirt bo był luźniejszy. z kolei w up mała mi się usrała i co? usiadłam na końcu korytarza na ławeczce, wyjęłam podkład i przebrałyśmy więc mamy za sobą publiczne przewijanie, choć widziały to tylko panie pracujące bo w urzędzie już były pustki, wracałyśmy wiał lekki wiaterek, słońce zaszło, malutka sobie spała w foteliku a szwagierki syn zmęczony nie mógł zasnąć, zabudowany w wózku, kapelusz na głowie, cały spocony, gruby t-shirt, spodnie dresowe i skarpety, mówie do niej może mu za gorąco, zdejmij mu ten kapelusz i skarpetki, no cóż chociaż kapelusz zdjęła
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam.
![]() Djerba, Silver, ja też noszę 37-38, a butów kupuję dużo na all, głównie dlatego, że lubię kilka firm, do których nie mam dostępu u siebie w Olsztynie... Zawsze kupuję po długości wkładki i zawsze pasują. Misia, ja też wczoraj przebierałam publicznie, pod urzędem.
|
|
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
Aniołku moja też się strasznie poci przy karmieniu.
A tak w ogóle wczoraj w ciągu doby zjadła: 4,30 nad ranem -90ml 9- 120ml 15-30ml 16 zmusiłam 90ml 19,30 -120ml 21 na śpiocha 60ml 3-90ml ale picia w ciągu doby z 250ml, tylko jak chcę ją oszukać i zamiast picia daję mleko to jest straszny bunt, oczywiście to co zdąży pociągnąć to wypluje, ona chyba jeż poznaje po butelce bo mam inną do mleka i picia mądrala ;-)
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Czesc
![]() ![]() Sylwia poka fryza ! Nie wywiniesz sie :P Lece sprzatac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też 6 na drugim szczepieniu ważyła, więc wszystko w normie
|
|
|
|
#1914 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Wpadłam tylko się przywitać i podziękować za życzenia zdrówka dla małej Nadrobiłam Was trochę, ale oczywiście tylko po łebkach, więc przepraszam, że nie cytuję. Znów. Fewcia, cieszę się, że już lepiej i trzymam kciuki! Koleżanka jako dziecko też miała problem z bioderkiem, nosiła jakieś szyny gipsowe czy coś, a teraz śmiga, aż miło! Dużo siły Wam życzę ![]() Djerba, Delicjanka - śliczne dzieciaczki w awatarach! Pstryczku - Twoje poczucie humoru rządzi Tak w ogóle, jako całokształt )Szaja - kupujemy tę piłeczkę oball. Czad! Dzięki! Bokeh - weszłam na Twojego bloga - jakie Ty robisz cudne zdjęcia! ![]() Meneq - dzięki za zdjęcia kup (jakkolwiek to brzmi ). Na ścianie może nie zawisną jako plakat, niemniej - bardzo przydatne.No to tyle na razie. Uciekam, bo o 9:00 mam spotkanie, a muszę jeszcze nakarmić młodą. Buziaki! |
|
|
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
wczoraj zniknelam nagle bo przyszla burza - ciemne chmury, wiatrzysko i co? zagrzmialo w oddali ze 2 razy i koniec ![]() a ja juz panika - wszystko z sieci odlaczylam, rolexy zaciagnelam az za parapet wystawaly polozylam sie z malym i czekalam na armagedon tak wiec teraz mam multun zaleglosci
|
|
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie nadal upał i burzy nie widać. W tej chwili mi pokazuje na stacji pogodowej 32 stopnie. To co to w południe będzie
Lecę na ciuchy bo dostawa dzisiaj, trzeba młodemu garderobę uzupełnić
|
#1918 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() za wagę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
właśnie w takich butach sobie Ciebie wyobrażałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz się boję, bo zamówiłam sobie stanik na all niby się wymierzyłam ale cień obaw jednak jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do przegrzewania ja mieszkam na osiedlu gdzie jest pełno młodych ludzi, którzy raczej z mamami/teściowymi nie mieszkają i całkiem nieźle ubierają swoje maluchy, co prawda zawsze widzę, że dziecko jest czymś przykryte chociażby pieluchą ale jest. Chociaż czasem trafią się takie rodzyneczki że klękajcie narody ![]() Cytat:
![]() co do zatykania kanalików to u nas był spory problem, oczka całę zaropiałe aż się kleiły, przemywałam: wodą przegotowaną, solą fizjologiczną, świetlikiem, esencją herbacianą, pomógł dopiero antybiotyk w kropelkach. Nam pediatra też mówiła, że do 6 m-ca powinny się same odetkać a te antybiotyki to żeby nie było stanu zapalnego. nawijko współczuję takiej odległości ale tak jak dziewczyny pisały niedługo Kubuś będzie już większy, to pojedziecie sobie do babci może w wakacje?meneq dla mnie taka odległość jest niewyobrażalna nie wiem, jak bym sobie dała radę mając świadomość, że nie mogę tak po prostu wsiąść w pociąg i pojechać do domu.pstryczku wspaniała historia, niby straszna (bo Kubuś płakał) ale wszystko dobrze się skończyło. Jesteś wspaniałą mamusią ![]() fewciu cieszę się, że z Blanką lepiej, widzisz są efekty a może na następnej wizycie okaże się, że już nie trzeba nosić szelek. Za to trzymam kciuki
|
|||||||||
|
|
|
#1919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej...
mojev dziecko tak ząbkuje, że mam dość... całe dnie na rękach, marudzi, popłakuje Na dole widać już białego ząbka, ale jeszcze się nie przebił... Biedne maleństwo... Nawet nie mam jak Was nadrobić... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

ja ostatnio szukałam dla siebie balerinek to 37 (mój numer) w większości był mi za mały..38 za duży ..2 pary butów w rozm 37 były też za duże, a 36 za małe... ale znalazłam w końcu 37,5

dla Pietraszka
I Wy mówicie że nie macie czasu na wizaż?? Tyle str do nadrobienia miałam. MA SA KRA.

) inne otoczenie, nowi ludzie?

przeciez miedzy nimi pare dni różnicy....