|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Aś jaka malutka
![]()
#4653 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Pola ja tez poki co tylko moje blondasy widzialam w roli noworodkow hiii piguly mowily ze to ewenement hee bardzo malo rodzi sie bejbikow z jasnymi wlosami nawt te dzieci ktore w przyszlosci beda blondynami..
Ash ale slodziak a jaka poza przesadzona suuper
#4654 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Ash jaka słodka Sofcia
![]() Aaś super fotka ![]() ![]() ![]() ----------------------- Wróciliśmy z grilla, zjadłam 2 kiełbaski, dostałam czekoladki, ptasie mleczko ![]() ![]() ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-09 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
mam kryzys..
![]() ![]() mlloda zasypia tylko na rekach..ok,spoko..niech bedzie skoro tak chce.. ale jedzenie.. na mm powinna byc karmiona co 3h.. no i dostaje co 3h plus tyle co wyciagnie naturalnie.. a najedzona byla tylko wtedy gdy miala jeszcze glukoze ![]() a tak..zasnie na 15min i ryk i glodna..ssie lapki,kaftanik,wszystko.. a z cyckow nioe leci poki co ![]() niewiem co robic.musze jutro do domu to rozkrece jakos laktacje a tak tutaj to dupa..jeszcze sie stresuje bo laski z sali syn to aniol,spi,je i kupa.. i ciagle ich budzimy z Z ![]() do tego zaczela ulewac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ![]() tz stwierdzil, ze to pozycja "mamusia! takiego wala poloznym pokazemy" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() to co, nastepna parka za rok? ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4658 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aaś Ala jest piękna ![]()
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Boziu jaka malenka gloweczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękna ta Twoja Sofcia! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cudna jest ta Alunia ![]() ![]() ---- Więc my już po wizycie... Nie wniosła ona za wiele, ale wiem, że nie jest gorzej niż było w tamtym tygodniu. Było tylko badanko na samolocie. Główka nisko i napiera, szyjka skrócona i miękka. Wymaz na paciora pobrany (zapłaciłam 18zł). W dalszym ciągu mam się oszczędzać, ale pozwolenie na wyjście do sklepu po spodnie mam ![]() ![]() Na pytanie czy podejrzymy Małego, przeprosił, że mnie tak zwodzi, ale nie chce ryzykować, bo jednak tą głowicą to się ciska po tym brzuchu robiąc USG. Ufam Mu, więc nawet nie jestem wściekła, że tak wyszło. Chociaż nie powiem, chciałabym zobaczyć na ekraniku tego mojego wierciocha. Tak się od popołudnia wypina i przeciąga, że szok. Ideałem byłoby gdybyśmy wytrwali w dwupaku jeszcze dwa tygodnie ![]() Cóż więcej... Następna wizyta za tydzień- Jenny jak możesz, to dopisz wizytę 16.05. Mam pytanie, które teraz mi przyszło do głowy- czy jak sączą się wody płodowe (ale nie regularnie jakimś tam strumyczkiem, tylko sporadycznie), to jest to w jakiś sposób niebezpieczne dla dziecka?!? Czy wody płodowe się w razie takiego małego ubytku się uzupełniają (np dzięki temu, że się dużo wody pije) ![]() Uciekam pod prysznic i do łóżka. Muszę jutro wcześniej wstać, a w nocy pewnie znowu będę miała schizy, że mi wody odchodzą i będę "spała na czuwaniu" i co rusz sprawdzała co się tam dzieje. Kolorowych snów! diabli- proszę, przypomnij mi się jutro... Wczoraj zapomniałam ogarnąć, a dzisiaj już nie mam siły...
![]() |
#4663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też bym nie chciała za wcześnie by się później nie okazało, że chwilkę po rodzę. Cytat:
Jedynie czego bym się obawiała to tej glukozy. Niestety kumpela tak miała, że w szpitalu jej synka glukozą podkarmiali i on przez to nie chciał cycka ![]() Więc ile możesz tyle Zu dawaj od siebie, a tą glukozę jej ograniczaj.
![]() |
#4664 | ||||
Zakorzenienie
|
kinga, dobrze robisz,ze sie wypisujesz. Przeciez w kazdej chwili mozesz tam pojechac a nastawienie psychiczne i samopoczucie jest tez mega wazne...ale sciskam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A spacerek czem predzej, jak nam tylko pozwola ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ze mna leza dwie dziewczymy po sn, ktore maja juz dzieci i ze wszystkim radza sobie super. Jedna urodzila w srode i.jutro wychodzi. Druga dzis no i zobaczymy. Jest jakas taka bardziej komunikatywna to moze ja podpytam jutro o.kilka rzeczy... Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Spakowalam szlagrok satynowy czarny bo tylko taki mam cienki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie odstawiam magnezu ![]() z resztą mogę się spytać gina jutro, o ile nie zapomnę. mam wizytę full wypas: łącznie z USG i KTG ![]()
![]() |
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Ash, jak ta twoja krusinka błogo śpi!!!
![]() w ogóle to słabo was nadrobiłam, pewnie więcej cudnych fotek i ważnych info przegapiłam...
#4670 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was kupowała na allegro leginsy takie do kolan/za kolano i może polecić? Chciałabym jakieś białe i czarne ale dobrej jakości nie prześwitujące
![]()
#4671 |
Zakorzenienie
|
nie chce zapeszac ale zrobila butle mm, zrobila pol porcji glukozy,z godzina na cycu i chyba przysnela..
ale zaraz na bank bedzie sie krecic,kwilic piszczec.. cholerka niewiem.. cale moje "planowanie"zycia z dzieeckiem byla o kant doopy.. jest slodka..urocza.. a mi zle ze nie daje sobie rady ![]() a najgorsze jest to ze walcze o pokarm a laska obok ma litrami..co godzine srednio nowa koszula bo do kolan ma mokre i odciaga i wylewa ![]() ![]() obudzila sie.. ja nie rozumiem..3dniowe dziecko nie potrzebuje snu?tylko raz spala "dlugo" bo z 2h..a tak to ciagle piszczy Piszczek maly.. i ciagle o jedzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wód to codziennie jak kłade się spać to mam schizy że mi wody odejdą dzisiaj...
![]() |
#4673 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzisiaj tak wyszło, ze sama w domu jestem, Tż ma nocną służbę
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kolejny wątek, a mi tak szkoda tej nazwy ![]() ![]() netto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Więc nie wiem jak to jest z tymi wodami do konca ![]() Cytat:
No i częste przystawianie. Na początek babki mi zaproponowały tą pozycję futbolowa, spod pachy. Łatwiej manewrować główką ;-) I dziewczyny dobrze mówią. Mm to nie trucizna. Ja tak raz na dobę muszę się poratować mm bo dziewczyny czasami marudza o więcej a ja już nie mam co im dać. Tydzień przeżyły tylko na mm i żyją;-) Przemo Vil chyba jeszcze też ![]() Aaaa bo ja w końcu tylko diabli napisałam! Mamy 2kg! U jednej i u drugiej! Pewnie jutro to jeszcze się nie uda a zaczynam walczyć o wypis. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
I macie jeszcze Majcie tak dla równowagi;-)
Coś mi się kręci i chrząka więc matka wariatka teraz siedzi i się na nią gapi o 3 w nocy.1368146941203.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Aas chyba zazadam przeniesienia na karowa. Mi tu o laktatorze nikt nawet sie nie zajaknal a ja sie balam sama bo nie chcialam tracic mleka dla Sofii. Nie mam tu jak go dezynfekowac wiec bez wspolpracy z poloznymi lipa, ale jutro bede krecic temat. Najgorsze, ze jakis tam pokarm mam. Teraz wlasnie Sofia byla na karmienie. Zjadla z jednej piersi 10g. Wiec z dwoch byloby pewnie z 20(a potrzebuje na jedno karmienie ok 30), tylko, ze poszla.w kime i za nic nie moglam jej dobudzic.na dokonczenie karmienia. Z 20 minut nia manewrowalam i nic.... Wiec mimo,ze mam niewiele to ona zje jeszcze mniej bo spi... A z butli szybciutko ja dokarmia i moze spac dalej... Obawiam sie tego jej braku aktywnosci. Pielegniarka noworodkowa nie bardzo chciala ze mna o tym gadac ale jutro bede drazyc temat z lekarka... Mam nadzieje, ze jakos to poprawimy...
Dobra, ide spac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam sie juz z trasy. Jedziemy do Łodzi, przez Poznań ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Aas- Twoje księżniczki są cudne ![]() Na tel słabo widzę w domku jeszcze popatrze ![]() Ash- kurcze masakra z tym personelem.. Trzymam mocno kciuki żebyś uzyskała w końcu fachowa pomoc i czuła ze wszystko jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Ja nic nie chce zmuszac ale od wczoraj na sali mam 1 łóżko wolne ![]() W ogóle dziewczyny ja wam bardzo polecam te worki jeśli macie zamiar korzystać z laktatora. Ja go wyparzam po każdym użyciu. Najpierw myje normalnie a potem do mikrofali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Aas cos Ty, zadnej mikrofali. A mam wyparzacz do mikrofali... Ale i tak naszym najwiekszym zmartwienirm jest by Sofcia ssala az sie najje... A ona duzo szybciej rezygnuje. No nic, mysle, ze dzis cos ruszy i z personelem, bo juz wiedza, ze mama mamy problem zlozony raczej. Napisze Wam pozniej jaki maja pomysl, zeby nam pomoc... Tak bym chciala wyjsc jeszcze w tym tygodniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana podpięta pod ktg. NIE CHCIAŁA SIĘ URODZIĆ LILKA :-( jestem niepocieszona! Koleżanka z sali zaczęła rodzić - czemu nie ja :-( frustracja narasta, spałam 4h. Mam nadzieję, że dobrze robię wychodząc stąd...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.