Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 21:24   #4651
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Bo nasze wizazowe dzieci tak mają
Kurcze. Nie mogę się doczekać jakiegoś wspólnego spaceru

A zdjęcie boskie! Pozycja wygląda na bardzo wygodną

To ja może wrzuce radosna twórczość mojego męża.
Zdjęcie pt. "Prefekt czyli Studenci! Proszę rozejść się do swoich dormitoriow!"
Załącznik 5243100
serio jak małpeczka, cudna

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:27   #4652
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

jaka malutka
Stary 2013-05-09, 21:30   #4653
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Pola ja tez poki co tylko moje blondasy widzialam w roli noworodkow hiii piguly mowily ze to ewenement hee bardzo malo rodzi sie bejbikow z jasnymi wlosami nawt te dzieci ktore w przyszlosci beda blondynami..
Ash ale slodziak a jaka poza przesadzona suuper
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:32   #4654
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

Ash jaka słodka Sofcia

Aaś super fotka jaki maluch

-----------------------
Wróciliśmy z grilla, zjadłam 2 kiełbaski, dostałam czekoladki, ptasie mleczko i kwiaty i zadowolona mogę iść spać

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-05-09 o 21:34
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:35   #4655
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ona jest taka cudowna, malutka... Az mi sie cos w sercu robi jak widze, ze nie do konca sobie radzi. Ja tez nie czuje,zeby szpital wspieral moje starania. Po dzisiejszym wazeniu pytaja "yo czemu nie przychodzila Pani dokarmiac" po pierwsze nikt nie zlecal dokarmien, choc mowilam,ze malo je bo mi przysypia. Nikt nie widzial problemu, bo jak sie nir domaga to musi byc ok. A potem na wadze 2900g, wczoraj bylo 3220g a jak sie urodzila to 3320g .. Juz chce stad wyjsc i pojsc na kompleksowa porade laktacyjna... sutki mnie bola ale nie sa popekane. Przystawiac mala moge tylko w pozycji lezacej na boczku bo rana po cieciu za bardzo mnie boli, zeby utrzymac Sofcie dlugo na rekach... a lezac z kolei ciezej mi kontrolowac czy dobrze zasysa A tak sie dzis staralam
Ash sciskam mocno nie dobijaj sie, robisz wszystko najlepiej jak umiesz. noworodki zawsze najpierw traca na wadze...szkoda, ze polozne tak malo wspieraja swieze mamuski i nie umieja/nie chca pomoc. chyba najgorsza jest taka bezsilnosc...staraj sie kochana jak do tej pory i na pewno bedzie ok. glowa do gory! potrzebujemy tu Ash tryskajacej optymizmem! na pewno nie jest zle, jeszcze troche i bedziecie w domu.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:38   #4656
axella
Zakorzenienie

GG do axella

mam kryzys..

mlloda zasypia tylko na rekach..ok,spoko..niech bedzie skoro tak chce.. ale jedzenie.. na mm powinna byc karmiona co 3h.. no i dostaje co 3h plus tyle co wyciagnie naturalnie.. a najedzona byla tylko wtedy gdy miala jeszcze glukoze((
a tak..zasnie na 15min i ryk i glodna..ssie lapki,kaftanik,wszystko.. a z cyckow nioe leci poki co
niewiem co robic.musze jutro do domu to rozkrece jakos laktacje a tak tutaj to dupa..jeszcze sie stresuje bo laski z sali syn to aniol,spi,je i kupa.. i ciagle ich budzimy z Z

do tego zaczela ulewac( ja juz nie wiem co robic..poprostu nie wiem

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:41   #4657
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Dzieki dziewczyny. Ja tez wierze, ze damy rade ale dzis to mnie zdolowalo na maksa... Jednak poczatki sa trudne, a ja nigdy nie czulam sie bardziej zielona niz teraz na poczatku macierzynstwa.... I tak mi szkoda tego naszego szkraba. Cos musi byc nie tak skoro ona nie bardzo domaga sie jedzenia i woli spac... Ale, moze wrzuce Wam foteczke, jaki to jest mistrz w spaniu (jej ulubiona pozycja)
Załącznik 5243075
hehe, no kochana! ona nie wyglada na niezadowolona! taaaaka sjesta widac, ze dziewczynka ma wszystko co jej trzeba pelen relaks i ta piastka przy buzi cudna Sofcia!
tz stwierdzil, ze to pozycja "mamusia! takiego wala poloznym pokazemy" cos w tym jest

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
W ogóle to chciałam powiedzieć że kocham nad życie te moje malpeczki
Są takie małe kochane w ogóle nie płaczą a jak coś chcą to raczej piszcza niż płaczą.
Codziennie na obchodzie jak są ważone to tylko w pierwszym kontakcie z wagą jest pisk a potem znów cisza.
Także pragnę to wykrzyczeć całemu światu: KOCHAM MOJE DZIECI!!

to co, nastepna parka za rok?
Stary 2013-05-09, 21:43   #4658
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Ponadrabiam Was troszke zaraz ale najpierw sie pozale moim ostatnim zwyczajem....
Moja mala krolewna spadla ponad 10% wagi urodzeniowej. Probowalam ja karmic dzis caly czas tylko,ze ona ciagle zasypiala przy cycku, a jak juz spala, to nie moglam jej wybudzic na kolejne karmienia... Ostatecznie miala moze ze 4 pelne karmienia... A tak to tylko chwile possala i w kime...
Niby sprawdzaja, mam pokarm ale nikt nie ucsy mnie jak uskutecznic laktacje...
Do tego Sofcia ma zoltaczke i dzisiejsza noc spedzi na naswietlaniach... Beda mi ja tylko przywozic do karmienia...
Ona jest taka cudowna, malutka... Az mi sie cos w sercu robi jak widze, ze nie do konca sobie radzi. Ja tez nie czuje,zeby szpital wspieral moje starania. Po dzisiejszym wazeniu pytaja "yo czemu nie przychodzila Pani dokarmiac" po pierwsze nikt nie zlecal dokarmien, choc mowilam,ze malo je bo mi przysypia. Nikt nie widzial problemu, bo jak sie nir domaga to musi byc ok. A potem na wadze 2900g, wczoraj bylo 3220g a jak sie urodzila to 3320g .. Juz chce stad wyjsc i pojsc na kompleksowa porade laktacyjna... sutki mnie bola ale nie sa popekane. Przystawiac mala moge tylko w pozycji lezacej na boczku bo rana po cieciu za bardzo mnie boli, zeby utrzymac Sofcie dlugo na rekach... a lezac z kolei ciezej mi kontrolowac czy dobrze zasysa A tak sie dzis staralam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za laktację. Wczoraj na szkole rodzenia położna zachwalała nam jeszcze pozycje do karmienia "spod pachy" Podobno jest super po cc, bo dziecko leży pod pachą na poduszkach a kobiecie wygodnie obserwować buźkę.

Cytat:
Dzieki dziewczyny. Ja tez wierze, ze damy rade ale dzis to mnie zdolowalo na maksa... Jednak poczatki sa trudne, a ja nigdy nie czulam sie bardziej zielona niz teraz na poczatku macierzynstwa.... I tak mi szkoda tego naszego szkraba. Cos musi byc nie tak skoro ona nie bardzo domaga sie jedzenia i woli spac... Ale, moze wrzuce Wam foteczke, jaki to jest mistrz w spaniu (jej ulubiona pozycja)
Załącznik 5243075

Na 100% dacie radę Śliczne maleństwo

Aaś Ala jest piękna Takie maleństwo kochane.
Stary 2013-05-09, 21:44   #4659
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5243100
ale glupol z tatusia mlode kiedys sie zemszcza
Boziu jaka malenka gloweczka
Stary 2013-05-09, 21:44   #4660
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
A jak to u Was w DE wygląda ? ile masz macierzyńskiego ? Masz potem jakieś przywileje po powrocie ?
będę miała przez max 12 miesięcy 65% netto płatnego. a potem z przywilejów to prawo do np. częściowego etatu - jak bym nie chciała tak od razu od pełnego zaczynać, to mogę się dogadać. nie wiem do końca co za przywileje jeszcze są, bo mnie pewnie większość nie dotyczy
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:47   #4661
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mam kryzys..

mlloda zasypia tylko na rekach..ok,spoko..niech bedzie skoro tak chce.. ale jedzenie.. na mm powinna byc karmiona co 3h.. no i dostaje co 3h plus tyle co wyciagnie naturalnie.. a najedzona byla tylko wtedy gdy miala jeszcze glukoze((
a tak..zasnie na 15min i ryk i glodna..ssie lapki,kaftanik,wszystko.. a z cyckow nioe leci poki co
niewiem co robic.musze jutro do domu to rozkrece jakos laktacje a tak tutaj to dupa..jeszcze sie stresuje bo laski z sali syn to aniol,spi,je i kupa.. i ciagle ich budzimy z Z

poloz Zuzke kolo siebie zeby czula Twoje serduszko, cieplo, zapach...moze to ja uspokoi zawsze to lepiej niz na rekach. daj organizmowi czas na produkcje mleczka, nerwy tez nie pomagaja. dokarmiaj mm bez obaw - przeciez to nie trucizna a w domu na luzie dacie rade!
Stary 2013-05-09, 21:52   #4662
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
co do depilacji - u mnie bez problemu a ostatnio nawet raz dwa pomalowałam paznokcie u stóp, dość dogodną pozycję znalazłam ze stopą na kibelku
Ja jednak wolę malować pazury u nóg niż się golić

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w co ubrać dziecko na wyjście ze szpitala w taką pogodę jak dziś?? Znaczy 25-30 stopni i słoneczko??

Ja to zielona jestem, a mąż mi zapowiedział, że wszytsko mam mu przygotować.
Ja mam przygotowanego bodziaka z długim rękawem (dorzucę chyba też z krótkim), sweterek, spodenki, skarpetki i czapeczkę.

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
05.05 przyszedł na ten ziemski padół drogą cięcia cesarskiego Nikodem, 57cm 4180g i 10 p. Apgar
nie mogę narazie nadrobić tych dni, bo wróciliśmy dopiero do domu i próbuję ogarnąć się
okazało się ze mam mało wód i rozpoczyna się centralizacja krążenia więc podjęto decyzje,żeby mnie ciąc bo szyjka się nie przygotuje

błagam o instrukcję obsługi do dziecka

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

jak miesiąc temu się goliłam to myślałam, że padnę... ale w tym tygodniu, spędziłam chyba z godzinę w łazience z lusterkiem i trzema różnymi maszynkami
przybierałam wszystkie możliwe pozycje i już myślałam, że nie dam rady.. jakoś się udało... nie wiem jak ja będę się goliła przed porodem ze skurczami
Właśnie o tym dzisiaj pomyślałam i powiem, że mnie to przeraża

Cytat:
Ponadrabiam Was troszke zaraz ale najpierw sie pozale moim ostatnim zwyczajem....
Moja mala krolewna spadla ponad 10% wagi urodzeniowej. Probowalam ja karmic dzis caly czas tylko,ze ona ciagle zasypiala przy cycku, a jak juz spala, to nie moglam jej wybudzic na kolejne karmienia... Ostatecznie miala moze ze 4 pelne karmienia... A tak to tylko chwile possala i w kime...
Niby sprawdzaja, mam pokarm ale nikt nie ucsy mnie jak uskutecznic laktacje...
Do tego Sofcia ma zoltaczke i dzisiejsza noc spedzi na naswietlaniach... Beda mi ja tylko przywozic do karmienia...

Kochana, będzie dobrze! Musicie z Małą się dotrzeć... A te wszystkie babsztyle, to
Piękna ta Twoja Sofcia!

Cytat:
Ash tutaj jest poradnia laktacyjna to może ci skolowac telefon? Bo chyba dla osób z zewnątrz też jest dostępna tylko odpłatnie.

Oni tu mają fiola na punkcie laktacji. Już ze 3 razy od soboty babka przychodzila i pytała się czy w czymś nie pomóc... No i chyba drugie pytanie jak tylko mnie na położnictwo przenieśli to było jak z pokarmem. Także duży plus.

W ogóle to chciałam powiedzieć że kocham nad życie te moje malpeczki
Są takie małe kochane w ogóle nie płaczą a jak coś chcą to raczej piszcza niż płaczą.
Codziennie na obchodzie jak są ważone to tylko w pierwszym kontakcie z wagą jest pisk a potem znów cisza.
Także pragnę to wykrzyczeć całemu światu: KOCHAM MOJE DZIECI!!
Cytat:

Załącznik 5243100

Cudna jest ta Alunia Majka też pewnie niczego sobie lachonik

----

Więc my już po wizycie... Nie wniosła ona za wiele, ale wiem, że nie jest gorzej niż było w tamtym tygodniu. Było tylko badanko na samolocie. Główka nisko i napiera, szyjka skrócona i miękka. Wymaz na paciora pobrany (zapłaciłam 18zł).
W dalszym ciągu mam się oszczędzać, ale pozwolenie na wyjście do sklepu po spodnie mam Powiedział coś takiego: "No weź przestań, taki to nie jestem żeby zabraniać, możesz iść, ale pamiętaj żeby się oszczędzać".
Na pytanie czy podejrzymy Małego, przeprosił, że mnie tak zwodzi, ale nie chce ryzykować, bo jednak tą głowicą to się ciska po tym brzuchu robiąc USG. Ufam Mu, więc nawet nie jestem wściekła, że tak wyszło. Chociaż nie powiem, chciałabym zobaczyć na ekraniku tego mojego wierciocha. Tak się od popołudnia wypina i przeciąga, że szok.
Ideałem byłoby gdybyśmy wytrwali w dwupaku jeszcze dwa tygodnie , później to już rybka.
Cóż więcej... Następna wizyta za tydzień- Jenny jak możesz, to dopisz wizytę 16.05.

Mam pytanie, które teraz mi przyszło do głowy- czy jak sączą się wody płodowe (ale nie regularnie jakimś tam strumyczkiem, tylko sporadycznie), to jest to w jakiś sposób niebezpieczne dla dziecka?!? Czy wody płodowe się w razie takiego małego ubytku się uzupełniają (np dzięki temu, że się dużo wody pije)

Uciekam pod prysznic i do łóżka. Muszę jutro wcześniej wstać, a w nocy pewnie znowu będę miała schizy, że mi wody odchodzą i będę "spała na czuwaniu" i co rusz sprawdzała co się tam dzieje.
Kolorowych snów!

diabli- proszę, przypomnij mi się jutro... Wczoraj zapomniałam ogarnąć, a dzisiaj już nie mam siły...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:55   #4663
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ja nie brałąm nic oprócz zestawu witamin dla cięzarnych, które kazała mi odstawic juz ponad miesiac temu, bo miałąm dobre wyniki. A na SR połozna mówiła, żeby po zakończonym 36 tc odstawić magnez, bo skurcze same nie przyjdą
O tym nie wiedziałam, ja w sumie biorę magnez od któregoś tam miesiąca. Ciekawe czy po 36 tc ginekolog odstawi mi np. luteinę.
Ale też bym nie chciała za wcześnie by się później nie okazało, że chwilkę po rodzę.

Cytat:
mam kryzys..

Axella, daj sobie chwilkę i na pewno laktacja się rozkręci.
Jedynie czego bym się obawiała to tej glukozy. Niestety kumpela tak miała, że w szpitalu jej synka glukozą podkarmiali i on przez to nie chciał cycka
Więc ile możesz tyle Zu dawaj od siebie, a tą glukozę jej ograniczaj.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 21:55   #4664
Ashyshqa
Zakorzenienie

kinga, dobrze robisz,ze sie wypisujesz. Przeciez w kazdej chwili mozesz tam pojechac a nastawienie psychiczne i samopoczucie jest tez mega wazne...ale sciskam bo.moze to juz dzis w nocy

Cytat:

Załącznik 5243100
Jaka Ala slodziak! I jaka malenka A mi sie Sofi wydaje malutka i maz sie wykazal
A spacerek czem predzej, jak nam tylko pozwola

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ash sciskam mocno nie dobijaj sie, robisz wszystko najlepiej jak umiesz. noworodki zawsze najpierw traca na wadze...szkoda, ze polozne tak malo wspieraja swieze mamuski i nie umieja/nie chca pomoc. chyba najgorsza jest taka bezsilnosc...staraj sie kochana jak do tej pory i na pewno bedzie ok. glowa do gory! potrzebujemy tu Ash tryskajacej optymizmem! na pewno nie jest zle, jeszcze troche i bedziecie w domu.
Traca, traca i do 10% jest to w porzadku. Ale unas to sporo wiecej... A optymizm mi wroci mam.nadzieje szybko po powrocie do domu. Dzis byla nadzieja na jutro ale nic z tego, moze sobota

Cytat:
mam kryzys..

Kochana, lacze sie z Toba w bolu mimo, ze moje dziecie wlasnie nie chce jesc... Ale wszystko sprowadza sie do tego samego, naszej bezsilnosci... Ale mocno wierze,ze damy rade.
Ze mna leza dwie dziewczymy po sn, ktore maja juz dzieci i ze wszystkim radza sobie super. Jedna urodzila w srode i.jutro wychodzi. Druga dzis no i zobaczymy. Jest jakas taka bardziej komunikatywna to moze ja podpytam jutro o.kilka rzeczy...

Cytat:
hehe, no kochana! ona nie wyglada na niezadowolona! taaaaka sjesta widac, ze dziewczynka ma wszystko co jej trzeba pelen relaks i ta piastka przy buzi cudna Sofcia!
tz stwierdzil, ze to pozycja "mamusia! takiego wala poloznym pokazemy" cos w tym jest
to najbardziej pokojowe dziecko swiata ale i tak pokazemy poloznym!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 22:00   #4665
Mysia mysz
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
dziękuje bardzo nie jest tego az tak dużo jak myślałam ale pewnie ciężko bedzie sie zmieścić do torby. Myślałam żeby wziąśc jeszce cienki szlafrok. A krem na brodawki jaki bierzesz?
A widzisz ucieklo mi
Spakowalam szlagrok satynowy czarny bo tylko taki mam cienki krem mam z mothercare bo mi sie trafil za grosze na wyprzedazy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-09, 22:04   #4666
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
diabli- proszę, przypomnij mi się jutro... Wczoraj zapomniałam ogarnąć, a dzisiaj już nie mam siły...
jak sama nie zapomne
Stary 2013-05-09, 22:05   #4667
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Któraś jeszcze odstawiła magnez? Mi lekarka nie kazała, chyba bym się pozwijała ze skurczy stóp i łydek.
ja też pierwsze słyszę, żeby magnez odstawić... to nie jest lek, tylko minerał. podstawa do prawidłowej pracy nerwów i mięśni. nie sądzę, żeby blokował skurcze porodowe, bo one mają być. a co ma być, to będzie ale nieprawidłowe sygnały - tiki, skurcze łydek itp. - to zupełnie inna historia. to sygnał nieprawidłowego funkcjonowania organizmu.
ja nie odstawiam magnezu
z resztą mogę się spytać gina jutro, o ile nie zapomnę. mam wizytę full wypas: łącznie z USG i KTG
Stary 2013-05-09, 22:06   #4668
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
tak na szybko wyłapałam, że brakuje
kapci, klapek pod prysznic, szlafroka, ładowarki do tel, wyników badań i karty ciąży...
ja spakuję jeszcze papier toaletowy i nakładki na sedes... a no i odświeżające chusteczki

podobno ratuje życie
ja się zastanawiam czy brać czy przygotować razem z ciuszkami i rzeczami dla małego żeby Tż mi później dowiózł
Klapki sa, dokumenty to uznalam za oczywiste i nie pisalam
Stary 2013-05-09, 22:07   #4669
cloche
Zakorzenienie

Ash, jak ta twoja krusinka błogo śpi!!!
w ogóle to słabo was nadrobiłam, pewnie więcej cudnych fotek i ważnych info przegapiłam...
Stary 2013-05-09, 22:07   #4670
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny czy któraś z Was kupowała na allegro leginsy takie do kolan/za kolano i może polecić? Chciałabym jakieś białe i czarne ale dobrej jakości nie prześwitujące
Stary 2013-05-09, 22:12   #4671
axella
Zakorzenienie

GG do axella

nie chce zapeszac ale zrobila butle mm, zrobila pol porcji glukozy,z godzina na cycu i chyba przysnela..

ale zaraz na bank bedzie sie krecic,kwilic piszczec.. cholerka niewiem..
cale moje "planowanie"zycia z dzieeckiem byla o kant doopy..
jest slodka..urocza.. a mi zle ze nie daje sobie rady

a najgorsze jest to ze walcze o pokarm a laska obok ma litrami..co godzine srednio nowa koszula bo do kolan ma mokre i odciaga i wylewaa mloidemu daje mm
obudzila sie.. ja nie rozumiem..3dniowe dziecko nie potrzebuje snu?tylko raz spala "dlugo" bo z 2h..a tak to ciagle piszczy Piszczek maly.. i ciagle o jedzenie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-09, 22:28   #4672
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Więc my już po wizycie... Nie wniosła ona za wiele, ale wiem, że nie jest gorzej niż było w tamtym tygodniu. Było tylko badanko na samolocie. Główka nisko i napiera, szyjka skrócona i miękka. Wymaz na paciora pobrany (zapłaciłam 18zł).
W dalszym ciągu mam się oszczędzać, ale pozwolenie na wyjście do sklepu po spodnie mam Powiedział coś takiego: "No weź przestań, taki to nie jestem żeby zabraniać, możesz iść, ale pamiętaj żeby się oszczędzać".
Na pytanie czy podejrzymy Małego, przeprosił, że mnie tak zwodzi, ale nie chce ryzykować, bo jednak tą głowicą to się ciska po tym brzuchu robiąc USG. Ufam Mu, więc nawet nie jestem wściekła, że tak wyszło. Chociaż nie powiem, chciałabym zobaczyć na ekraniku tego mojego wierciocha. Tak się od popołudnia wypina i przeciąga, że szok.
Ideałem byłoby gdybyśmy wytrwali w dwupaku jeszcze dwa tygodnie , później to już rybka.
Cóż więcej... Następna wizyta za tydzień- Jenny jak możesz, to dopisz wizytę 16.05.
Czyli idziemy łeb w łeb bo calkiem jak u mnie i też mam wizytę 16.
A co do wód to codziennie jak kłade się spać to mam schizy że mi wody odejdą dzisiaj...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 01:01   #4673
karota11
Zadomowienie

Dzisiaj tak wyszło, ze sama w domu jestem, Tż ma nocną służbę i nie mogę spać, ale nie bardzo to moje nadrabianie wyszło, bo zaczełam czytać opisy porodów i się popłakałam

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
jestem pewna że liczą na 3 osoby (gdzieś nawet widziała fajny opis tego postaram się to znaleźć ale może to trochę potrwać i nie gwarantuję że znajdę). Na złożenie wniosku o becikowe jest 12 m-cy. więc jeśli urodzisz w czerwcu to możesz:
1. złożyć wniosek do końca września 2013 i wtedy będą brane pod uwagę zarobki z 2011 roku (bardziej opłacalne jeśli ktoś w 2012 zmienił pracę na lepiej płatną lub dostał awans)
2. złożyć wniosek po 1. października 2013 i wtedy będzie brany dochód z 2012 roku (bardziej opłacalne jeśli ktoś np. stracił pracę w 2012 roku)
Przy każdej z tych opcji brana jest liczba osób aktualna na dzień składania wniosku.

jak coś to śmiało pytajcie pomogę tyle ile wiem
o właśnie, bo dziewczyny pytałyście czy na 2 czy na 3 osoby, to przychylam się do wypowiedzi powyżej Nie wiedziałam z tym podziałem ,z e albo za 2011 albo 2012, no ale dochodu netto niemożna przekroczyc niecałe 6 tysiecy złotych

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Siedzę w tramwaju,duchota,że hej, chcę już wysiadać a jakiś stary idiota tak stoi jakby nie chciał mnie przepuścić i mówi: "Pani taka młoda siedzi, a ja muszę stać" Kur.... no!! Nie miałam siły mu nic mówić , byłam tak wykończona tym upałem. A mogłam mu powiedzieć,że za 9 dni rodzę Nienawidzę chamstwa w tramwajach. Jak nie widzi, to niech nie komentuje. Poza tym niedaleko stała kobieta w ciąży i nikt jej nie ustąpił miejsca!
Irytuje mnie traktowanie cieżąrnych w Polsce.... ostatanio w laboratorium to emerytka kłóciła się z ciężarną w 9 miesiącu ciąży która pierwsza, i oczywiście ciężąrna ustąpiła ;/

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Laski niedługo kolejny wątek..
kolejny wątek, a mi tak szkoda tej nazwy strasznie przypadła mi do gustu
Cytat:
Napisane przez neti_t Pokaż wiadomość
a te 6 tyś to brutto czy netto?
netto

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
6 maja o godz. 2.10 urodziłam córkę Lenkę. Waga 3250 i 56 cm. Poród sn. Wczoraj wróciliśmy do domku.
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Oooo właśnie, parasolkę do wózka też musimy kupić. Dobrze, że jest to forum.

Golenie to dla mnie hardkor był już ostatnio. Nie dosięgałam już tu i ówdzie. Ale przed wizytą tż zrobił kontrolę jakości i stwierdził, że wstydu nie będzie. za ubranko.
dla mnie też hardcore ja walczę z lusterkiem, ale ciężko bo Młąy mi uciska :/

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzieki
A to Michas z dzisiaj

cudo

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
05.05 przyszedł na ten ziemski padół drogą cięcia cesarskiego Nikodem, 57cm 4180g i 10 p. Apgar
nie mogę narazie nadrobić tych dni, bo wróciliśmy dopiero do domu i próbuję ogarnąć się
okazało się ze mam mało wód i rozpoczyna się centralizacja krążenia więc podjęto decyzje,żeby mnie ciąc bo szyjka się nie przygotuje

błagam o instrukcję obsługi do dziecka
GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
2 paczki podkładów bella
2 paczki majtek seni
reczniki, sztucce
kosmetyki dla mnie
cycnik
3 koszule
herbatka dla karmiacych
nakladki na sutki
krem na brodawki
wkladki laktacyjne
2 pary wielkich majtek:Por
jakieś żarełko na dzień po
kosmetyki
laktator
ładowarka
woda termalna
to tyle co pamiętam

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Byłam w biedronce po pościel dla młodego Kupiliśmy 2 śliczne komplety z kubusiem i autami po 35 zł
a mozesz wymiary podać? super cena, jutro pobiegnę , mam nadziejęz e mi nie wykupili ;/

Cytat:
Załącznik 5243075

cudo

---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

cos bym zjadła
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 01:15   #4674
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
mam kryzys..

Cytat:

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

to co, nastepna parka za rok?
Taa...za pół

Cytat:
Ja jednak wolę malować pazury u nóg niż się golić

Ja mam przygotowanego bodziaka z długim rękawem (dorzucę chyba też z krótkim), sweterek, spodenki, skarpetki i czapeczkę.

Właśnie o tym dzisiaj pomyślałam i powiem, że mnie to przeraża

Kochana, będzie dobrze! Musicie z Małą się dotrzeć... A te wszystkie babsztyle, to
Piękna ta Twoja Sofcia!

Cudna jest ta Alunia Majka też pewnie niczego sobie lachonik

----

Mam pytanie, które teraz mi przyszło do głowy- czy jak sączą się wody płodowe (ale nie regularnie jakimś tam strumyczkiem, tylko sporadycznie), to jest to w jakiś sposób niebezpieczne dla dziecka?!? Czy wody płodowe się w razie takiego małego ubytku się uzupełniają (np dzięki temu, że się dużo wody pije)

Uciekam pod prysznic i do łóżka. Muszę jutro wcześniej wstać, a w nocy pewnie znowu będę miała schizy, że mi wody odchodzą i będę "spała na czuwaniu" i co rusz sprawdzała co się tam dzieje.
Kolorowych snów!

Wody się uzupełniają podobno ale połowa dziewczyn z którymi leżałam na patologii miało właśnie saczace się wody i dlatego musiały leżeć w ciąży. Czasami jak ja plackiem a czasami mogły wstawać do wc. Ale bezwzględnie w szpitalu.
Więc nie wiem jak to jest z tymi wodami do konca

Cytat:
nie chce zapeszac ale zrobila butle mm, zrobila pol porcji glukozy,z godzina na cycu i chyba przysnela..

ale zaraz na bank bedzie sie krecic,kwilic piszczec.. cholerka niewiem..
cale moje "planowanie"zycia z dzieeckiem byla o kant doopy..
jest slodka..urocza.. a mi zle ze nie daje sobie rady

a najgorsze jest to ze walcze o pokarm a laska obok ma litrami..co godzine srednio nowa koszula bo do kolan ma mokre i odciaga i wylewaa mloidemu daje mm
obudzila sie.. ja nie rozumiem..3dniowe dziecko nie potrzebuje snu?tylko raz spala "dlugo" bo z 2h..a tak to ciagle piszczy Piszczek maly.. i ciagle o jedzenie
Axe tutaj babki bardzo polecają laktator na pobudzenie. Mówiły mi że jego głównym zadaniem jest właśnie rozkrecenie laktacji. Jak jeszcze dziewczyny były na stałe na patologii to nawet wtedy kazali mi pracować laktatorem regularnie co 3h bez względu za wynik. Tylko bez stresu. Nie patrz się na laktator tylko na Z. Myśl o niej a nie o tym żeby za wszelką cenę coś ściągnąć.
No i częste przystawianie.
Na początek babki mi zaproponowały tą pozycję futbolowa, spod pachy. Łatwiej manewrować główką ;-)
I dziewczyny dobrze mówią. Mm to nie trucizna. Ja tak raz na dobę muszę się poratować mm bo dziewczyny czasami marudza o więcej a ja już nie mam co im dać.
Tydzień przeżyły tylko na mm i żyją;-) Przemo Vil chyba jeszcze też

Aaaa bo ja w końcu tylko diabli napisałam! Mamy 2kg! U jednej i u drugiej! Pewnie jutro to jeszcze się nie uda a zaczynam walczyć o wypis.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 01:48   #4675
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

I macie jeszcze Majcie tak dla równowagi;-)

Coś mi się kręci i chrząka więc matka wariatka teraz siedzi i się na nią gapi o 3 w nocy.1368146941203.jpg
Stary 2013-05-10, 03:30   #4676
Ashyshqa
Zakorzenienie

Aas chyba zazadam przeniesienia na karowa. Mi tu o laktatorze nikt nawet sie nie zajaknal a ja sie balam sama bo nie chcialam tracic mleka dla Sofii. Nie mam tu jak go dezynfekowac wiec bez wspolpracy z poloznymi lipa, ale jutro bede krecic temat. Najgorsze, ze jakis tam pokarm mam. Teraz wlasnie Sofia byla na karmienie. Zjadla z jednej piersi 10g. Wiec z dwoch byloby pewnie z 20(a potrzebuje na jedno karmienie ok 30), tylko, ze poszla.w kime i za nic nie moglam jej dobudzic.na dokonczenie karmienia. Z 20 minut nia manewrowalam i nic.... Wiec mimo,ze mam niewiele to ona zje jeszcze mniej bo spi... A z butli szybciutko ja dokarmia i moze spac dalej... Obawiam sie tego jej braku aktywnosci. Pielegniarka noworodkowa nie bardzo chciala ze mna o tym gadac ale jutro bede drazyc temat z lekarka... Mam nadzieje, ze jakos to poprawimy...

Dobra, ide spac.
Stary 2013-05-10, 05:00   #4677
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam sie juz z trasy. Jedziemy do Łodzi, przez Poznań do kogo mogę wpaść na kawusie

---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Aas- Twoje księżniczki są cudne
Na tel słabo widzę w domku jeszcze popatrze

Ash- kurcze masakra z tym personelem.. Trzymam mocno kciuki żebyś uzyskała w końcu fachowa pomoc i czuła ze wszystko jest ok

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 05:07   #4678
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Aas chyba zazadam przeniesienia na karowa. Mi tu o laktatorze nikt nawet sie nie zajaknal a ja sie balam sama bo nie chcialam tracic mleka dla Sofii. Nie mam tu jak go dezynfekowac wiec bez wspolpracy z poloznymi lipa, ale jutro bede krecic temat. Najgorsze, ze jakis tam pokarm mam. Teraz wlasnie Sofia byla na karmienie. Zjadla z jednej piersi 10g. Wiec z dwoch byloby pewnie z 20(a potrzebuje na jedno karmienie ok 30), tylko, ze poszla.w kime i za nic nie moglam jej dobudzic.na dokonczenie karmienia. Z 20 minut nia manewrowalam i nic.... Wiec mimo,ze mam niewiele to ona zje jeszcze mniej bo spi... A z butli szybciutko ja dokarmia i moze spac dalej... Obawiam sie tego jej braku aktywnosci. Pielegniarka noworodkowa nie bardzo chciala ze mna o tym gadac ale jutro bede drazyc temat z lekarka... Mam nadzieje, ze jakos to poprawimy...

Dobra, ide spac.
Ash a macie mikrofale tam? Jak tak to są takie woreczki Medela do mikrofali do dezynfekcji laktatorow butelek itp. U nas na oddziale są 2 mikrofale. Jedna właśnie tylko do dezynfekcji a druga zwykła. To samo z lodowkami. Jedna zwykła a druga do przechowywania pokarmu.
Ja nic nie chce zmuszac ale od wczoraj na sali mam 1 łóżko wolne
W ogóle dziewczyny ja wam bardzo polecam te worki jeśli macie zamiar korzystać z laktatora. Ja go wyparzam po każdym użyciu. Najpierw myje normalnie a potem do mikrofali
Stary 2013-05-10, 05:20   #4679
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Aas cos Ty, zadnej mikrofali. A mam wyparzacz do mikrofali... Ale i tak naszym najwiekszym zmartwienirm jest by Sofcia ssala az sie najje... A ona duzo szybciej rezygnuje. No nic, mysle, ze dzis cos ruszy i z personelem, bo juz wiedza, ze mama mamy problem zlozony raczej. Napisze Wam pozniej jaki maja pomysl, zeby nam pomoc... Tak bym chciala wyjsc jeszcze w tym tygodniu

Stary 2013-05-10, 05:23   #4680
Kinga_20
Zakorzenienie

Witam się z rana podpięta pod ktg. NIE CHCIAŁA SIĘ URODZIĆ LILKA :-( jestem niepocieszona! Koleżanka z sali zaczęła rodzić - czemu nie ja :-( frustracja narasta, spałam 4h. Mam nadzieję, że dobrze robię wychodząc stąd...

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości