Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 09:32   #4741
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Przerażają mnie trochę te Wasze opisy po porodzie. Problemy z karmieniem itp. Wczoraj przy chodzeniu mocno mi mały napierał na dól i okropnie bolało, na dodatek ten ból rwy kulszowej i spojenia... Potem jakby na okres. Już miałam nadzieję,że coś się zacznie...

Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was i za Wasze Maluchy Oby ładnie jadły, kupczyły i spały!
mnie też trochę to przeraża..

Zauważyłam, ze najlepiej na nic się nie nastawiać.. chociaż to nie takie łatwe.. Te osoby co się nastawiały na sn jakoś gorzej przeżyły ze wyszło cc.. a te co tam poszły ze będzie jak będzie to sobie lepiej psychicznie radzą.. to samo z karmieniem..

A ja tam strasznie boje się cięcia..

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Przerażają mnie trochę te Wasze opisy po porodzie. Problemy z karmieniem itp. Wczoraj przy chodzeniu mocno mi mały napierał na dól i okropnie bolało, na dodatek ten ból rwy kulszowej i spojenia... Potem jakby na okres. Już miałam nadzieję,że coś się zacznie...

Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was i za Wasze Maluchy Oby ładnie jadły, kupczyły i spały!

Zauważyłam, ze najlepiej na nic się nie nastawiać.. chociaż to nie takie łatwe.. Te osoby co się nastawiały na sn jakoś gorzej przeżyły ze wyszło cc.. a te co tam poszły ze będzie jak będzie to sobie lepiej psychicznie radzą.. to samo z karmieniem..

A ja tak strasznie boje się cięcia..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:33   #4742
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Siedzę w tramwaju,duchota,że hej, chcę już wysiadać a jakiś stary idiota tak stoi jakby nie chciał mnie przepuścić i mówi: "Pani taka młoda siedzi, a ja muszę stać" Kur.... no!! Nie miałam siły mu nic mówić , byłam tak wykończona tym upałem. A mogłam mu powiedzieć,że za 9 dni rodzę Nienawidzę chamstwa w tramwajach. Jak nie widzi, to niech nie komentuje. Poza tym niedaleko stała kobieta w ciąży i nikt jej nie ustąpił miejsca!
co za skonczone chamy...ja tez dzis byłam na badaniach nie poszłam bez kolejki tylko czekałam bo by mnie chyba zlinczowali:mur :

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:33   #4743
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
czy mogłaby któraś polecić jakąś książkę na temat rozwoju dziecka w pierwszych dniach i miesiącach życia, opieki nad dzieckiem, jego rozwojem itp??

Może "W oczekiwaniu na dziecko"? Miałam ją jakis czas, kolezanka pożyczyła, dużo ciekawych rzeczy, ale nie wiem, czy po urodzeniu też tam coś było,ale chyba tak.
Stary 2013-05-10, 09:33   #4744
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
'Pierwszy rok z życia dziecka' Heidi Murkoff super książka, każdy miesiąc opisany
A ma ktoś może pdf??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:33   #4745
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
O matko matko matko matko matko.
Jak dziewczyny nie zgubia tych 2kg i będą ładnie jadły to jest duża szansa że w poniedziałek/wtorek nas wypuszcza
za dziewczynki

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:34   #4746
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Marchewka zeby sprawdzi wody to robią amnioskopie

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:35   #4747
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzu

Cytat:
No to już jest duże dziecko. 2030g
Ooooo jaaaaa... ale mini-mini.
Stary 2013-05-10, 09:36   #4748
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Marchewka zeby sprawdzi wody to robią amnioskopie

ciekawe kiedy się decydują na sprawdzenie bo ja tylko USG miałam i mi nikt wod nie sprawdzał.. wolałabym zeby mi sprawdzili..

Wojtek
Stary 2013-05-10, 09:36   #4749
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzu

Sonda założona, zapraszam do głosowania

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:36   #4750
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

A ja tam strasznie boje się cięcia..
Ja też się boję... akurat wczoraj o tym gadaliśmy z M. bo on jest pewien, że na 100% uda się sn ale sprowadziłam go trochę na ziemię, że różnie bywa, dziecku może tętno spaść i w ciągu 15 minut robią cc. Ja mam nadzieję ,że uda nam się urodzić naturalnie ale dopuszczam do siebie myśl, że może to się skończyć cięciem. I jeśli tak będzie to mam nadzieję, że nie złapię doła

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:40   #4751
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
U mnie druga noc z rzędu do du.py Wróciliśmy do domu ok 1:00, a po 4:00 miałam już pierwszą pobudkę i do 6:00 kręciłam się z boku na bok, a Mały w tym czasie zaczął szaleć ; potem jeszcze na chwilę usnęłam i od 8:30 już - naprawiają na blokach dachy i niesie się strasznie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 09:40   #4752
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dziewczyny .. ale przypał zaliczyłam postanowiłam sobie dzisiaj pojechać na uczelnie i odebrać papiery z magisterki. Broniłam się 18 marca i żeby wszystkie formalności szybko i sprawnie zalatwic, powiedziałam kobiecie z dziekanatu że mam termin na koniec marca i czy by sie przyspieszyć obrony nie dalo ( baba za mnie całą obiegówkę obskoczyła, a ja miałam chillout, obrona i z głowy). A dzisiaj sobie maszeruję z brzuszkiem wchodzę do działu obsługi absolwenta i kogo widzę moją pomocną Panią Też była zdziwiona na mój widok Ależ wstyd
o kurcze to rzeczywiście miałaś pecha że akurat ją spotkałaś

Stary 2013-05-10, 09:41   #4753
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny. Ja tez wierze, ze damy rade ale dzis to mnie zdolowalo na maksa... Jednak poczatki sa trudne, a ja nigdy nie czulam sie bardziej zielona niz teraz na poczatku macierzynstwa.... I tak mi szkoda tego naszego szkraba. Cos musi byc nie tak skoro ona nie bardzo domaga sie jedzenia i woli spac... Ale, moze wrzuce Wam foteczke, jaki to jest mistrz w spaniu (jej ulubiona pozycja)
Załącznik 5243075

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Słodka strasznie A pozycja świetna

Cytat:
Bo nasze wizazowe dzieci tak mają
Kurcze. Nie mogę się doczekać jakiegoś wspólnego spaceru

A zdjęcie boskie! Pozycja wygląda na bardzo wygodną

To ja może wrzuce radosna twórczość mojego męża.
Zdjęcie pt. "Prefekt czyli Studenci! Proszę rozejść się do swoich dormitoriow!"
Załącznik 5243100
Czekajcie, ona urośnie i zrobi wam to samo

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nie chce zapeszac ale zrobila butle mm, zrobila pol porcji glukozy,z godzina na cycu i chyba przysnela..

ale zaraz na bank bedzie sie krecic,kwilic piszczec.. cholerka niewiem..
cale moje "planowanie"zycia z dzieeckiem byla o kant doopy..
jest slodka..urocza.. a mi zle ze nie daje sobie rady

a najgorsze jest to ze walcze o pokarm a laska obok ma litrami..co godzine srednio nowa koszula bo do kolan ma mokre i odciaga i wylewaa mloidemu daje mm
obudzila sie.. ja nie rozumiem..3dniowe dziecko nie potrzebuje snu?tylko raz spala "dlugo" bo z 2h..a tak to ciagle piszczy Piszczek maly.. i ciagle o jedzenie
Ja się nie znam, nie pomogę, ale tylko napiszę, zebys rPoradźobiła jak czujesz. Mój brat też sie urodził spory (4kg) i mama go karmiłą piersia, ale dokarmiała mm, bo on dużo więcej potrzebował i ciagle się darł, jak był głodny. mimo tego ciągnął cyca 2 lata, a mama nie straciła przez dokarmianie pokarmu, więc... Poradź sie moze kogos doświadczonego i wybierz najlpeszą opcję dla was.
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:41   #4754
maarchewka
Zakorzenienie

coś mnie zaczyna brzuch boleć.. ale się nie nastawiam bo i wczoraj mnie bolal wieczorem, i przedwczoraj..
Wczoraj gadałam do brzucha i się pytalam kiedy ma zamiar wyjśc bo się juz termin zbliża i może by juz coś zaczął robić, ale TŻ zaraz podłapał i mówił, że siedz sobie siedz wcale tu na zewnątrz nie jest tak fajnie...

A i opowiadałam Wam ze tresuje trochę swojego TZta.. zeby wstawiał naczynia do zmywarki, wynosił smieci itp. i wprowadzam mu nowe rzeczy..Wczoraj stwierdził, ze przy mnie czuje się czasami jak pies Pawłowa kurde przejrzał mnie.. Potem jeszcze stwierdził, że pies pawłowa to pewnie tylko taka przykrywka była.. Ze tak naprawde to żona męża tresowała, ale głupio mu było się przyznać i powiedział, że niby to on psa..

Wojtek
Stary 2013-05-10, 09:44   #4755
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
U mnie druga noc z rzędu do du.py Wróciliśmy do domu ok 1:00, a po 4:00 miałam już pierwszą pobudkę i do 6:00 kręciłam się z boku na bok, a Mały w tym czasie zaczął szaleć ; potem jeszcze na chwilę usnęłam i od 8:30 już - naprawiają na blokach dachy i niesie się strasznie
ja też się dziś nie wyspałam, do 22 skrecałam, tzn patrzałam jak tż skręca meble w salonie a najlepsze jest to że siedziałam na nowym krześle takim na wystawę za ok 300 zł i kichnęłam, a na krześle została plama jutro jak nikogo nie będzie z pracowników spróbuje wywabić to jakoś, ale mi glupio było

Julka
Stary 2013-05-10, 09:44   #4756
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Sonda założona, zapraszam do głosowania
Poszło

Cytat:
Cześć
Ja tam zawsze w takich sytuacjach staram się w dzień odespać, bo inaczej chodzę i wyglądam jak zombie

Cytat:

A i opowiadałam Wam ze tresuje trochę swojego TZta.. zeby wstawiał naczynia do zmywarki, wynosił smieci itp. i wprowadzam mu nowe rzeczy..Wczoraj stwierdził, ze przy mnie czuje się czasami jak pies Pawłowa kurde przejrzał mnie.. Potem jeszcze stwierdził, że pies pawłowa to pewnie tylko taka przykrywka była.. Ze tak naprawde to żona męża tresowała, ale głupio mu było się przyznać i powiedział, że niby to on psa..

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:44   #4757
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Nadrobione. Z tego co widzę, to dziś na porodówce jeszcze żadna nie wylądowała

widziałam, że była mowa o becikowych i rejestracji dzidzi.

Ty masz podwójnie obowiązków, więc się nie martw, że mało się udzielsz, tylko pisz co u Ciebie.

Axell, brawa za opis porodu. Mam nadzieję, że rana mniej boli.

Motylku i Kinga trzymajcie się tam w tych szpitalach

Vil za miesiąc Przemcia

Ashy
laktacja się rozkręci

A ja jestem dziś tak wku.... że jak nie przeklinam, tak dziś to zrobiłam.

Mówiłam wczoraj, że mam zatkane ucho inaczej niż zwykle. Dzwonię dziś do rejestracji w ośrodku, laryngologa nie ma, niech Pani podjedzie na Szpital, tam też jest przychodnia laryngologiczna. NO to spoko... Pojechałam, podchodzę do rejestracji a baba do mnie, że o dziś to sobie mogę zapomnieć. Termin na 25 maja i chyba z księżyca spadłam, że mnie przyjmą. I to takim ironicznym głosem. Inna babka mówi, żebym podeszła do doktora, czy mnie przyjmie. Doktor z uśmiechem na twarzy,, a mam wyjście??" Jak zobaczył brzuś. Zeszłam na dół a baba: skierowanie!!!! Mówię, że nie mam A ona, że bez skierowania to sobie mogę i żebym sobie załątwiła od rodzinnego, który jest w poprzednim mieście No ale i tak bym nie zdążyła, bo doktor do 13... Tak więc jutro próbuję u nas w ośrodku. NIech żyje słóżba zdrowia...
co za paranoja

Stary 2013-05-10, 09:46   #4758
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
coś mnie zaczyna brzuch boleć.. ale się nie nastawiam bo i wczoraj mnie bolal wieczorem, i przedwczoraj..
Wczoraj gadałam do brzucha i się pytalam kiedy ma zamiar wyjśc bo się juz termin zbliża i może by juz coś zaczął robić, ale TŻ zaraz podłapał i mówił, że siedz sobie siedz wcale tu na zewnątrz nie jest tak fajnie...
mnie cały czas boli brzuch jak na @ tylko moja szyjka jest z kamienia i ani nie drgnie, jestem ciekawa co mi gin we wtorek wymyśli, bo zaprosił mnie na badanie gin i chce żeby coś już tam ruszyło

Julka
Stary 2013-05-10, 09:46   #4759
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Szprotka i Justyna G u mnie też brak już takich ruchów jak były. Bardziej takie przeciągania i wypinania.
Mój maluszek też sie dużo mniej rusza, czasami aż wpadam w panike bo większość dnia jest spokojny za to wieczorem i w nocy dokazuje albo jak coś do jedzenia mu posmakuje. A wiecie co odkryłam że mój Synuś ma łaskotki na nóżkach bo zawsze jak go pogłaska po stópkach to momentalnie ucieka

Stary 2013-05-10, 09:48   #4760
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

A u mnie skuwają takie coś z balkonów i taki hałas... Boję się, że mój blok zaczną niedługo, akurat jak malutki już będzie.
Stary 2013-05-10, 09:48   #4761
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja tam zawsze w takich sytuacjach staram się w dzień odespać, bo inaczej chodzę i wyglądam jak zombie
Wczoraj odsypiałam , ale dziś już nie mam jak. Za jakieś max 2h muszę jechać do miasta załatwić kilka spraw... Mąż nie może mnie zawieźć, bo mamy na mieszkaniu ekipę od ogrzewania, więc czeka mnie wyprawa busem, a na dworze znowu gorąco

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-10, 09:49   #4762
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
6 maja o godz. 2.10 urodziłam córkę Lenkę. Waga 3250 i 56 cm. Poród sn. Wczoraj wróciliśmy do domku.
Gratulacje

Stary 2013-05-10, 09:49   #4763
maarchewka
Zakorzenienie

Mam ochotę skoczyć w szpilki, założyć miniówe i jakaś bluzkę z dekoltem.. i wyglądać w koncu jak kobieta a nie słon.. Dziecko wyłaź z brzucha bo matka w koncu chce z siebie lachona zrobić..

Wojtek
Stary 2013-05-10, 09:50   #4764
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie skuwają takie coś z balkonów i taki hałas... Boję się, że mój blok zaczną niedługo, akurat jak malutki już będzie.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-10, 09:53   #4765
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Ja jeszcze nie ćwiczyłam mm kegla ani raz, bo się boję Że szyjka się skróci albo coś
ja też nie ćwiczyłamale ze mnie leń

Stary 2013-05-10, 09:55   #4766
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

mąż mi przyniósł boskie truskawki ale jak usłyszałam cenę to myślałam, że się przewrócę - 17zł/kg!! ale są przepyszne!! i ziemniaczki młode dorwał w końcu ale dziś będzie wyżerka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:56   #4767
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Dzieki
A to Michas z dzisiaj

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
śliczniusi

Stary 2013-05-10, 09:57   #4768
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

o 16 bedziemy juz w domku.to naaajlepsze co moze byc.
Ash-mam te sam problem z karmieniem,dawali jej mm i ta glukoze i nie chciala cyca.ale sie wkurzylam i dostawiam na kazde pisniecie.. bede karmic naturalnie i juz! w domku pojdzie w ruch laktatoer i jechane
damy rade!

spalam godzine padam.mloda teraz spi a ja sie pakowalam

Male Pulchne Zuzie potrafia spac nawet 2h po rzad!!w nocy tak pospala ale wiadomo..najlepiej na rekach:p plecy mi padaja

humor mam 50/50 radosc i strach:p

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 09:58   #4769
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie czy idąc rodzić trzeba mieć jakąś listę leków jakie brało się w czasie ciąży czy coś mi się tylko ubzdurało??
nam na szkole rodzenia mówiły ze trzeba wypełnić takie dokumenty na temat leków które sie brało w ciąży.

Stary 2013-05-10, 10:00   #4770
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
o 16 bedziemy juz w domku.to naaajlepsze co moze byc.
Ash-mam te sam problem z karmieniem,dawali jej mm i ta glukoze i nie chciala cyca.ale sie wkurzylam i dostawiam na kazde pisniecie.. bede karmic naturalnie i juz! w domku pojdzie w ruch laktatoer i jechane
damy rade!

spalam godzine padam.mloda teraz spi a ja sie pakowalam

Male Pulchne Zuzie potrafia spac nawet 2h po rzad!!w nocy tak pospala ale wiadomo..najlepiej na rekach:p plecy mi padaja

humor mam 50/50 radosc i strach:p
super ze wychodzicie

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości