Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 20:34   #2131
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

marsi a nie szukacie kogoś do pracy???
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:35   #2132
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
No właśnie...
A gastrolog myślę że może nawet nie znać produktów holle bo nie są powszechne na rynku polskim jak Nestle. Dostępne w niektórych sklepach ze zdrową żywnością i zdarzają się w aptekach. W zwykłych sklepach nie uświadczysz.
kurde, moze jakos skontaktuje sie z ta lekarka i zapytam co mysli o tej holle, czy bedzie dobra dla mojego dziecka
Stary 2013-05-10, 20:37   #2133
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
kurde, moze jakos skontaktuje sie z ta lekarka i zapytam co mysli o tej holle, czy bedzie dobra dla mojego dziecka
Ja na Twoim miejscu bym tak zrobiła
Stary 2013-05-10, 20:49   #2134
nafiyqa
Zakorzenienie

A czym sie kierujecie wybierajac kaszki mleczne lub bezmleczne?

Swoja droga firma Holle powinna ufundowac szai porzadny prezent za promowanie jej na naszym watku szajka, upomnij sie o rabat przy kolejnym zamowieniu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:54   #2135
blogerka
Wtajemniczenie

illusion
szaja

te kaszki holle zawieraja wszytskie niezbedne witaminy i mineraly?
bo chyba wyrzuce ta nestke i kupie ta jaglana
Stary 2013-05-10, 20:56   #2136
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A czym sie kierujecie wybierajac kaszki mleczne lub bezmleczne?

Swoja droga firma Holle powinna ufundowac szai porzadny prezent za promocje jej na naszym watku
Ja to rozumuję tak:
- kaszki bezmleczne: 1) jeśli dziecko nie może zwykłego mm tylko nutramigen jak np. Borys blogerki, 2) jeśli mama chce przygotować na swoim mleku (ale ja juz zrezygnowałam bo to dużo zachodu ponoć bo nie gęstnieje) 3) jeśli mama chce przygotowywać na tym mleku modyfikowanym które maluch pił do tej pory a kaszki są z innej firmy niż mm.
- kaszki mleczne - wygodne bo tylko wystarczy dodać wody jeśli dla kogoś nie ma znaczenia na jakim mm są produkowane.

Dlatego też ja wybieram mleczne Holle bo na swoim mleku robić nie będę a na jakim mm nie ma dla mnie znaczenia bo Iguś nie pił ani razu żadnego mm jak dotąd.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
illusion
szaja

te kaszki holle zawieraja wszytskie niezbedne witaminy i mineraly?
bo chyba wyrzuce ta nestke i kupie ta jaglana
Jeśli będziesz przygotowywać na wodzie to pewna nie jestem A nie możesz na nutramigenie robić kaszki?

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-10 o 20:57
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 20:57   #2137
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to rozumuję tak:
- kaszki bezmleczne: 1) jeśli dziecko nie może zwykłego mm tylko ntramigen jak np. Borys blogerki, 2) jeśli mama chce przygotować na swoim mlek (ale ja jz zrezygnowałam bo to dużo zachodu ponoć bo nie gęstnieje) 3) jeśli mama chce przygotowywać na tym mlek modyfikowanym które maluch pił do tej pory a kaszki są z innej firmy niż mm.
- kaszki mleczne - wygodne bo tylko wystarczy dodać wody jeśli dla kogoś nie ma znaczenia na jakim mm są produkowane.

Dlatego też ja wybieram mleczne Holle bo na swoim mleku robić nie będę a na jakim mm nie ma dla mnie znaczenia bo Iguś nie pił ani razu żadnego mm jak dotąd.
hmm .. no to ja nie rozumiem w tym momencie dlaczego mam rozrabiac z woda a nie nutramigenem??
jaka to roznica czy z mlekiem czy woda?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Ja to rozumuję tak:
- kaszki bezmleczne: 1) jeśli dziecko nie może zwykłego mm tylko ntramigen jak np. Borys blogerki, 2) jeśli mama chce przygotować na swoim mlek (ale ja jz zrezygnowałam bo to dużo zachodu ponoć bo nie gęstnieje) 3) jeśli mama chce przygotowywać na tym mlek modyfikowanym które maluch pił do tej pory a kaszki są z innej firmy niż mm.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Jeśli będziesz przygotowywać na wodzie to pewna nie jestem A nie możesz na nutramigenie robić kaszki?
no wlasnie nie wiem dlaczego gastrolog kazala nam na wodzie
Stary 2013-05-10, 21:00   #2138
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
porobię zdjęcia i pokażę

wiesz co, na chwilę obecną Mały nie wykazuje żadnych nieprawidłowości, rozwija się normalnie także nie widzę powodu do zmartwień. No i ani tutejsi lekarze, ani pediatra w PL nie mówili słowa o jakiś konsekwencjach.
no ale wiadomo, musimy obserwować...
i bardzo dobrze!

Cytat:
Ale mnie teściówka zgrzała dzisiaj
Przyjechała znowu bez zapowiedzi. Mało tego, ktoś zostawił drzwi od klatki otwarte i nie musiała dzwonić domofonem to wlazła mi do mieszkania bez pukania. No myślałam że mnie k.u.r.w.i.c.a strzeli.
Następna rzecz...trzyma małego na rękach i do niego "nie ma mamy, mama poszła i Cię zostawiła, nie lubi Cię chyba". Ja słucham i nie wierzę. W☠☠☠☠iłam się i powiedziałam do niej mocno podniesionym głosem że tak się do dziecka nie mówi i ciekawe jak by się czuła żebym ja Igusiowi wmawiała że babcia jest niedobra i go nie kocha i że jak ma ochotę to mogę mu to codziennie powtarzać.
Oczywiście nie obyło się bez tematu ubierania bo w końcu już jej miałam dosyć i powiedziałam że idę na spacer i ją odprowadzimy na przystanek. A ona zobaczyła że ja jak przewinęłam małego to nałożyłam mu spodenki i koszulkę z krótkim rękawkiem to wypowiedziała w ciągu pięciu minut chyba ze sto razy słowa "jeju" i "zimno". Następna porcja jejania była jak nie nałożyłam mu czapeczki a kolejna jak nie wzięłam kocyka. No k.u.r.w.a przecież u nas dzisiaj ze 30 stopni w cieni i parno bo burza idzie.
oooooooooo, chyba mnie zatkało......
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Sylwia liken sie zbliza nieublaganie:p
yyyyyy i co w tym temacie?
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja dostałam paczkę z bobovity i był tam słoiczek samej marchewki
mała wykapana i śpi przed podróżą a mnie boli gardło
tantum verde polecam
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ale macie przeboje, ja odkąd sie wyprowadziłam to chwilowo mam spokój...

poluj poluj- powodzenia jak nie znajdziesz to Ci paczka wyślemy

apropo jeszcze tych słoiczków. Stoimy z TŻ na tym dziale gdzie są te kaszki słoiczki itp. Julka w foteliku.. i tak szukamy tej marchewki jabłuszka itp. i w miedzy czasie babka wykłada te słoiki na półke.

Ja: poszukajmy jeszcze ziemniaczka- może jest też
a ta baba: ZIEMNIAKA NIE MA!! ZIEMNIAKA TO MOŻNA SAMEMU W DOMU DZIECKU UGOTOWAC!!!
z taką pretechą na mnie najechała, że aż mi sie gorąco zrobiło.....
i sie poczułam jak wyrodna matka co chce dziecku słoiki dawać zamiast samemu gotować...(

a tak apropo- jest sam ziemniak ?

moja mała dzisiaj maruda.. nic jej nie pasuje, wszystko pcha do buzi... może zęby jej idą. zasneła jakies 20 min temu i juz sie budzi.. a myślałam ze pośpi chociaz do 12 w nocy... zawsze była taka grzeczna... powiem Wam, że nie jestem przyzwyczajona do aż tak marudnego dziecia.. zawsze była grzeczna a jak tak marudzi to ja nie wiem co robic... jak juz wszystko zawodzi...
ale bezczel
u nas to samo, ewidentnie przez zeby, których ani widu ani słychu.... ale wpakował do buzi pól grzechotki i nią tarł po dziąsle dolnym , aż wióry leciały... biedulek mój
dziś dobre były tylko rąsie, najlepiej mamusine, kilka kilkuminutowych drzemek i w efekcie nie zrobiłam dzisiaj nic, tyle co zupe ugotowałam i zjadlam jak kimal akurat teraz jem kolacje, dogadzam sobie bagietkami czosnkowymi z biedry

Black, co ja bym dała za butelke zimnego piwa.... albo winka słodkiego... achhhhhhhh, smaki robisz niedobroto..... miłego wieczorku

Nomenklatura- heloł, fajnie, ze sie odezwałas, Twój Marcinek taki sam łysolek jak mój Bartulo

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

jeszcze klub
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:01   #2139
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm .. no to ja nie rozumiem w tym momencie dlaczego mam rozrabiac z woda a nie nutramigenem??
jaka to roznica czy z mlekiem czy woda?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

no wlasnie nie wiem dlaczego gastrolog kazala nam na wodzie
Bo w mleku już są dodane witaminy i minerały i jak robisz na mleku to automatycznie dochodzą do kaszki.
No a w tym sinlacu już są witaminy dodane bo to kaszka z góry przewidziana dla dzieci alergicznych do robienia na wodzie ale i te dosładzacze niepotrzebne ma.
Stary 2013-05-10, 21:05   #2140
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo w mleku już są dodane witaminy i minerały i jak robisz na mleku to automatycznie dochodzą do kaszki.
No a w tym sinlacu już są witaminy dodane bo to kaszka z góry przewidziana dla dzieci alergicznych do robienia na wodzie ale i te dosładzacze niepotrzebne ma.

a w jakim sklepie mozna kupic te kaszki?
wlasnie rozmawialam z TZ i tez juz doszlismy do tego by podawac mu ta zwykla kaszke z nutramigenem
Stary 2013-05-10, 21:06   #2141
eff8
Zakorzenienie

Jestem strasznie w tyle i powoli nadrabiam

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej

Jestem w ciężkim szoku. Moja Daria pobiła swój rekord. Spała od 21.00 do 7.00!! Pierwszy raz tak długo spała bez jedzenia!!

Idę nadrabiać bo znów naprodukowałyście tych stron
wow zazdroszcze tego spania, moj najpozniej budzi sie o 3 w nocy i jestem w tedy zachwycona. Dzis niestety od 4 rano malo co pospalismy ;/

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

muszę się Wam wyżalić, temat t. oczywiście, wczoraj gadała z tż i pytała co chcemy na obiad jak przyjedziemy (jedziemy do nich na weekend), tż mówi, że ja nie jem nabiału i smażonego, ona się pyta czemu nie jem nabiału, no więc tż mówi, że Kubuś robi śluzowate kupki i dlatego. A ona co na to: "to pewnie są GŁODOWE STOLCE", tak kuźwa głodzę własne dziecko, nie daję mu jeść i tak jak się cieszyłam nawet z wyjazdu, ba miałam nawet pozytywne nastawienie (bo w sumie to jest babcia) tak teraz nie chce mi się jechać i na samą myśl, że ona weźmie Małego na ręce mam ochotę
OMG ich wyobraznia glodowa nie zna granic

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Hej, przyjmiecie mnie spowrotem do swego grona? Należą mi się baty za to że się nie odzywałam, jakoś tak wyszło. Nie miałam dostępu do kompa, a później to już mi było głupio się odzywać. To co jestem tu mile widziana?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pewnie ze tak pisz jak najczesciej

Cytat:
Rodzice z siostra wlasnie pojechali, a ja siedze i wyje

mamy kp co ile dni wasze dzieci robia kupe? moj chyba zdecydowanie za rzadko ;/

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:09   #2142
mala_19kw
Zakorzenienie

Sylwietta-cieszę się że chociaż Ciebie bawią moje wpisy

Co do kolacji to ja właśnie jem pizzę i pije białe słodkie winko które ostatnio mąż mi kupił (bo trułam że bym się napiła)- nie wiem czy dobra kombinacja ale mi tam smakuje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:09   #2143
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
a w jakim sklepie mozna kupic te kaszki?
wlasnie rozmawialam z TZ i tez juz doszlismy do tego by podawac mu ta zwykla kaszke z nutramigenem
Ja będę zamawiała przez internet. Stacjonarnie wiem że zdarzają się w aptekach, ja u siebie znalazłam w jednej ale tylko bezmleczne właśnie a ja będę używała mlecznych. Możesz też w sklepach ze zdrową żywnością popytać.
Stary 2013-05-10, 21:11   #2144
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Ja już nie kp, ale jak jeszcze karmiłam piersią to Dominika robiła od 4 do 5 kupek dziennie.

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-05-10 o 21:12
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:12   #2145
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nie wiem czy nadrobię może jutro :

dziś była u mnie mama, to troszkę się pobawiła z Zuzią, pogadałyśmy itp., później z mężem i szwagrem na działkę pojechaliśmy, objadłam się kiełbasy posiekałam grządki itp., teraz siedzę wykąpana już, Zuzia też wykąpana i po kąpieli padła od razu, a ja siedzę i nie mam siły

Spokojnej nocki mamuśki
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:15   #2146
ILLUSION
Wtajemniczenie

blogerko przypomniało mi się jeszcze: Jak macie delikatesy Bomi to wiem że tam można znaleźć na dziale ze zdrową żywnością kaszki bezmleczne Holle. Jak u nas było Bomi to moja kuzynka tam własnie się zaopatrywała.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Mój robi 2-3 dziennie! Ze dwa razy się tylko zdarzyło że była jedna kupa w ciągu dnia.
Stary 2013-05-10, 21:19   #2147
sylwietta1988
Zakorzenienie

Mała, litosci
czytam wasze mądrosci na temat rozszerzania diety i coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że ze mnie Wódz Tępa Pała, jak ja to ogarne
Stary 2013-05-10, 21:19   #2148
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh bokeh bokeh, sto lat kochana!!!!!! Opijamy w czwartek?

Ewulka, Szajka, Szklanka, Yellow, ktora jeszcze zeSlaska, noooo umawiamy sie kochane!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja jestem na tak, 16 mi pasuje, dajcie znać godzinowo. 17 by mi odpadało bo Agu urodziny świętuje

Cytat:
Mowisz?
Ty to wywrotowa mama jestes

Kurcze, jakis czas temu kupilam plyn micelarny z Biedry (ten robiony przez Tolpe). Normalnie hit - oczy nie szczypia, buzka fajna, a cena smieszna!
I co sie okazuje? Wycofuja go
E no co ty ale zwyczajnie, wiesz, myśmy wtedy na 4 piętrze pod dachem mieszkali - UPAŁ. 35 stopni w domu... wentylator chodził ciągle, a i tak była masakra, to jak inaczej? zwyczajnie, Agatka pieluchę samą miała i tyle, ew. tetrówką nakryta. A przy wielkich upałach na dworze w cieniu to samo, przecież nie będę grzać dziecka, nie dość, że tyłek zagrzany...

Głupie pytanie - do czego płyn micelarny jest?

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
po 5 minucie dostał już 9 punktów (za zabarwienie skóry dostał 1)
Nasz pediatra nie ma zastrzeżeń do rozwoju, jak byliśmy z tym zapaleniem oskrzeli w szpitalu to jak codziennie go lekarka badała to też nie miała zastrzeżeń.
U neurologa nie byliśmy Jeżeli tylko pediatra miała by jakieś zastrzeżenia to byśmy poszli, w sumie to niem wiem czy dobrze zrobiliśmy ze nie byliśmy. Tylko, ze od pewnego czasu mały zaczął krzyżować stópki i strasznie jedną o drugą pociera. Mówiłam o tym lekarzowi i powiedziała, że dziecko w ten sposób poznaje siebie, a ja czytałam że właśnie może to być coś neurologicznego. Cholera ja chyba pójde jednak do tego neurologa, bedę spokojniejsza.
Obejrzałam filmik - spokojnie, normalne to, Dorotka tak samo robi
w 4 mcu dzieci fikają nogami naprzemiennie, nic się nie dzieje złego

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Wieczorem was nadrobie bo teraz lece do ginki na usg, mam tylko pytanko. Moje dziecko od 2 dni ciągle śpi, w ciągu dnia zje pobawi się pół godziny i śpi w nocy obudzi sie na jedzenie i zanim skonczy to już spi, czy to normalne?
Iffonka, wiesz, tak czytam co piszesz co jakiś czas - przestań dziewczyno się ciągle zamartwiać masz zdrowe dziecko, a ciągle sobie wynajdujesz coś do martwienia się. Powiedz, ty czasem też masz dni śpiocha, prawda? spada ciśnienie czasem, zmiana pogody idzie, dzieci też reagują. To są ludzie, tak samo jak my, i też się zachowują różnie.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie słoiczków - są słoiczki z samą marchewką? Jeśli tak to z jakiej firmy? Bo ja nie mogę znaleźć albo jestem ślepa. Mam jedynie marchewkę z ryżem z bobovity, bo mi przysłali, ale samej marchewki jeszcze nie widziałam.
są:
https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...zka-marchewka/
http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...kty/warzywa-8/

Cytat:
Napisane przez sarah67;40745550

[/COLOR
szaja
wysłałam Ci zaproszenie na fb i tak jak wcześniej pisałam nie ścinaj włosów bo fajnie wyglądasz, to jak zobaczyłam Twoje zdjęcie to muszę napisać, że wyglądasz rewelacyjnie, a nie sądziłam, że kiedykolwiek komuś to napisze po ścięciu włosów.
dziękuję

Cytat:
Ale mnie teściówka zgrzała dzisiaj
Przyjechała znowu bez zapowiedzi. Mało tego, ktoś zostawił drzwi od klatki otwarte i nie musiała dzwonić domofonem to wlazła mi do mieszkania bez pukania. No myślałam że mnie k.u.r.w.i.c.a strzeli.
Następna rzecz...trzyma małego na rękach i do niego "nie ma mamy, mama poszła i Cię zostawiła, nie lubi Cię chyba". Ja słucham i nie wierzę. W☠☠☠☠iłam się i powiedziałam do niej mocno podniesionym głosem że tak się do dziecka nie mówi i ciekawe jak by się czuła żebym ja Igusiowi wmawiała że babcia jest niedobra i go nie kocha i że jak ma ochotę to mogę mu to codziennie powtarzać.
Oczywiście nie obyło się bez tematu ubierania bo w końcu już jej miałam dosyć i powiedziałam że idę na spacer i ją odprowadzimy na przystanek. A ona zobaczyła że ja jak przewinęłam małego to nałożyłam mu spodenki i koszulkę z krótkim rękawkiem to wypowiedziała w ciągu pięciu minut chyba ze sto razy słowa "jeju" i "zimno". Następna porcja jejania była jak nie nałożyłam mu czapeczki a kolejna jak nie wzięłam kocyka. No k.u.r.w.a przecież u nas dzisiaj ze 30 stopni w cieni i parno bo burza idzie.
żartujesz??? tupet ma, nie powiem... dobrze, że od razu reagowałaś.

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pójde z torbami! Moja grzeczna dotąd dziewczynka darła się jak bym ją rozdzierała po zjedzeniu 150ml mleka. Nic nie skutkowało, dałam jej więc pić. Wydudniła 60 ml. Chwila spokoju i dalej ryk. Aż się fioletowa zrobiła. Dorobiłam mleczka 60ml - zjadła, beknęła i mleczny uśmiech posłała....gdzie ona to zmieścila?????
a może powinnam jej coś innego już dawać?? Nasza przygłupia pani doktor wczoraj powiedziała, że za 2 tygodnie można "jakiś słoiczek". Matko Szajo - help karmimy sie MM a Natka we wtorek skończy 4 m-ce.
Podawałabym normalnie od poniedziałku słoiczki normalnie wprowadzałabym, a na noc np. mleko zagęszczone kleikiem kukurydzianym - nie powoduje zatwardzeń raczej jak ryżowy, nie powinien uczulić

Ale moze być zwyczajnie i tak, że córa miała wyskok taki mnie starsza raz tak zrobiła do dzisiaj pamiętam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:20   #2149
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Mała, litosci
czytam wasze mądrosci na temat rozszerzania diety i coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, że ze mnie Wódz Tępa Pała, jak ja to ogarne
a ja Wódz Tępa Pała 2

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:20   #2150
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja będę zamawiała przez internet. Stacjonarnie wiem że zdarzają się w aptekach, ja u siebie znalazłam w jednej ale tylko bezmleczne właśnie a ja będę używała mlecznych. Możesz też w sklepach ze zdrową żywnością popytać.

czyli nie ma szans na nia w normalnym markecie?
albo chociaz aptece?
koniecznie od jutra chcialam wystartowac a jak zamowie w necie to kilka dni zejdzie pewnie
Stary 2013-05-10, 21:23   #2151
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ufff, nie mogłam dziś Was czytać bo miałam takiego stresssssa.
Byłam na spacerze z Maluchem i znajomą i wracam do domu, patrze a ja kluczy nie mam Pewnie mi gdzieś wypadły na podwórku a młode żurostwo zajumało, bo wiedzą, że to nasze (specyficzna smycz) Mała histeria bo już pora karmienia, ja histeria, że nas okradną, lecę z tym rozwrzeszczanym dzieciakiem, nie mogę nawet zadzwonić bo koleżanka się boi wziąć małą na chwilę;/ Do teściowej do pracy (szczęście, że blisko) no i dała klucze. TZ ma kupić zamek po pracy nowy Wrrrr jaka pipa ze mnie, co się nastresowałam, najbardziej wrzeszczącą małą

Już jest ok i nadrabiam wasze wyskrobliny
to sie porobilo
Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
próbuję załączyć zdjęcie mojej Natalki....może mi sie uda
sliczna

Cytat:
A masujesz ten kanalik? U nas też był zatkany, ciągle zbierała się ropa, żółta, zielona- różnie. Pomogło właśnie masowanie tego kanalika. Proponowane są też takie lekkie uciski- 10 razy palcem wskazującym.
Narazie mamy spokój- mam nadzieje, że się znów nie zatka.
nam tez oczka ropialy, dawalam kropelki z antybiotykiem ktore przepisala pediatra, na chwile pomogly ale pozniej jedno znow zaczelo ropiec juz mnie tesciowa wysylala na przetykanie kanalikow ale ja wzielam sie za nie i zaczelam masowac po 2x dziennie, wacikiem z przegotowana woda i po tygodniu jak reka odjal, tez mam nadzieje ze nie wroci

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Silver ja tez patrze na brzuch ale zaraz go przykrywam i udaje ze nie widzialam licze ze sam zniknie
buhaha skad ja to znam

Stary 2013-05-10, 21:26   #2152
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli nie ma szans na nia w normalnym markecie?
albo chociaz aptece?
koniecznie od jutra chcialam wystartowac a jak zamowie w necie to kilka dni zejdzie pewnie
W aptece jakiejś może znajdziesz. Ja znalazłam właśnie bezmleczne. "Apteka pod gryfem" u mnie się to nazywa, nie mam pojęcia czy to gdzieś poza moim miastem jest.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-10 o 21:28
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:26   #2153
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749048]

Ale moze być zwyczajnie i tak, że córa miała wyskok taki mnie starsza raz tak zrobiła do dzisiaj pamiętam.[/QUOTE]

ja pamiętam jak moja miała ze 2 miesiące to wiece ile na raz wypiła? 220 ml!! musiałam tez dorabiac i w wielkim szoku byłam i od tamtej pory się to nie powtórzyło

czyli jak dam marchewke, to i tak na noc moge dać butle z tym kleikiem tak?

szaja, Ty to jestes skarbnica wiedzy, normalnie gdzie Ci sie to mieści

jakiś masz mózg w zapasie czy co, na allegro kupiłas hehehe, bo niedawno widziałam, że rece i kręgosłupy dziewczyny dokupowały

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:29   #2154
blogerka
Wtajemniczenie

szaja moze Ty wiesz, bo w necie wycztyalam ze kaszka holle na nutramigenie nie gestnieje?!
a u nas chodzi wlasnie o to, zeby ten jeden posilek byl gesty, zeby nie ulewal wszytskiego co zje

jestem juz zalamana, bo po tej nestle bylo super, zjadl ladnie, nie ulala .. ale skoro to jest napakowane niepotrzebnie jakas chemia to mi sie to juz nie podoba
a jesli kupie holle jaglana i z nutramigenem bedzie rzadka jak samo mleko, to nie ma to sensu za bardzo

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-05-10 o 21:32
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:31   #2155
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
szaja moze Ty wiesz, bo w necie wycztyalam ze kaszka holle na nutramigenie nie gestnieje?!
oooo to może tak samo jak na mleku z cycka...jakiegoś składnika pewnie nie ma jak inne mm.
Stary 2013-05-10, 21:33   #2156
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...ado%C5%9Bnie/4
myslicie, ze zdadzą egzamin jako cichobiegi do auta?
Stary 2013-05-10, 21:33   #2157
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo to może tak samo jak na mleku z cycka...jakiegoś składnika pewnie nie ma jak inne mm.
wlasnie znalazlam w necie taka informacje i sie zalamalam
bo juz chcielimy to holle brac i cieszylam sie ze bedzie zdrowo a do tego nie bedzie kolidowalo ze smakiem nutramigenu, bo tez pomyslalam teraz ze jak nauczy sie tej pysznej kaszki z nestle to nutamigen odrzuci bo to w smaku straszne scierwo jest
Stary 2013-05-10, 21:33   #2158
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to rozumuję tak:
- kaszki bezmleczne: 1) jeśli dziecko nie może zwykłego mm tylko nutramigen jak np. Borys blogerki, 2) jeśli mama chce przygotować na swoim mleku (ale ja juz zrezygnowałam bo to dużo zachodu ponoć bo nie gęstnieje) 3) jeśli mama chce przygotowywać na tym mleku modyfikowanym które maluch pił do tej pory a kaszki są z innej firmy niż mm.

Nailah jest też na nutramigenie i Sade też była..i wszystkie kaszki kupowałam bezmleczne..później zaczęłam przechodzić na normalne mleko : gerber,bebiko
Ostatnio podałam Naili np. kleik kukurydziany.. wsypałam na 180ml wody i 6 miarek mleka - 2 lekko kopiaste łyżeczki kleiku i poszło
Stary 2013-05-10, 21:34   #2159
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
blogerko przypomniało mi się jeszcze: Jak macie delikatesy Bomi to wiem że tam można znaleźć na dziale ze zdrową żywnością kaszki bezmleczne Holle. Jak u nas było Bomi to moja kuzynka tam własnie się zaopatrywała.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Mój robi 2-3 dziennie! Ze dwa razy się tylko zdarzyło że była jedna kupa w ciągu dnia.
O to my w bomi poszukamy bo tż jedzie jutro do Krakowa to poszuka a w Almie mogą być ??? Bo w naszej dziurze niestety nie ma

Cytat:
a ja Wódz Tępa Pała 2
Ja nr 3 ale jabko już za nami

Lenova dzis dostałam list dziekuje bardzooo....: cmok:
Napisz mi nr konta to zwróce za przesyłkę
Widziałam zdjecie Blanki na fb jaką ma ładną pieluszke jaka firma?? nie chwaliłaś się ze uzywacie wielo
Ja mam kilka i uzywam wymiennie z pampkami
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-10, 21:35   #2160
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
padłam

Za to mój mąż mówi mi taki żarcik:

Damian-ooo Ewcia, brzuch Ci spadł
ja - tak?
Damian- no, na kolana

Zabawny jest bardzo
dobry jest

Cytat:
No właśnie też to zauważyłam. Mój za takie texty już by oberwał

no właśnie też mnie to zastanawia...i nie wiem jak ja to robię
Daria naprawdę wogóle z dzień nie śpi. Tylko dwie 10 min drzemeczki...
Ale potrafi już się fajnie zająć sobą...może to dlatego.
Aha no i w domu mam syf...ale co tam

Jejku Najważniejsze że jest poprawa!!! UCAŁUJ BLANKE !

O kurcze Trzymam kciuki aby się poprawiło

O DOKŁADNIE! Też tak uważam

No nie wiem Blogerko, nie wiem
Ty jako druga po mnie masz najwięcej postów No więc jak to jest??
ja tez mam syf ale jakos czasu brak na pisanie nadal

Cytat:
Ahh zapomniałabym...
KOCHAM WAS!!

Cytat:
O kuźwa! Dziewczyny teraz mi się przypomniało że nie wzięłam dzisiaj tabl anty. Teraz szybko ją łyknęłam ale codziennie biorę o 20.00. 4 h po! Myślicie że wszystko będzie ok? Matko! Dobrze że mi sie przypomniało! A już mialam zasypiać. ..

Żeby nie było, nastawiam sobie w telefonie przypomnienie, ale dziś wyłączyłam jak zadzwoniło i zapomniałam :/
niewielki poslizg wiec bedzie ok, ja kiedys dawno temu jedna po pijaku zgubilam

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej...
mojev dziecko tak ząbkuje, że mam dość... całe dnie na rękach, marudzi, popłakuje Na dole widać już białego ząbka, ale jeszcze się nie przebił... Biedne maleństwo...

Nawet nie mam jak Was nadrobić...
oj biedactwo
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam Wam powiedzieć- w wątkach staraniowych są już pierwsze kreseczki na testach więc zaraz będzie wątek mamuś styczniowo lutowych 2013
o jaaaa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości