Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 10:52   #4711
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Dzień dobry
Nie miałam kiedy do was wczoraj zajrzeć Po podpisaniu umowy u notariusza, załatwialiśmy jeszcze kilka papierków. A potem mój TŻ napalił się na koszenie trawy na NASZEJ działce. I tak siedzieliśmy tam do wieczora. Potem tylko podjechaliśmy co CH i kupiliśmy mi sandałki
Nie zacytowało mi wszystkiego... Któraś pisała, że jej TŻ chciałby być na naszym miejscu... Na zakup działki mamy już wzięty kredyt i jeśli nie uda się sprzedać domu w Lublinie, to prędko się nie wybudujemy, więc różowo też nie jest... Ale mamy własne 10arów 9metrów i 1/7 drogi

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
kupilismy dziś wanienkę!!
I jak wrażenia? Podobała mi się bardzo, ale kupiliśmy zwykłą w końcu.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
po wczorajszych skórczach i napinaniu brzucha, do tego dzisiejsza wizyta ze musze uwazac zeby szyjka była cała i wytrzymałą do końca jestem psychicznym wrakiem
do tego Tż przyszedł z pracy, je zupe i pyta
Tz: co dzisiaj robiłaś?
ja: w sumie nic
Tz: i taka zmeczona jestes??
Mi tak co chwilę mówi siostra TŻ. "Czym ty taka zmęczona jesteś, jak nic nie robisz?". Na szczęście TŻ zawsze powtarza, że w ciąży jestem i mam nic nie robić Jeszcze na mnie krzyczy jak się biorę choćby za porządki.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Pokłóciłam się wczoraj z moim ukochanym, najwspanialszym i najcudowniejszym mężem na świecie wiecie
Musiałam go ostro skrzyczeć, bo biedaczek powiedział, że ma jutro w planach umyć okna w domu
Matko, ja mojego tydzień zmuszałam do umycia okien...

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
oto mój brzusio wczoraj zaczęłam 25tc
i już prawie jestem 10 kg do przodu-hmmm moze nie widać ale ja się cieszę
Ładny brzusio

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
A i witam się w 33 tygodniu
za tydzień.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]
U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień
[/QUOTE]

Jak pięknie idzie do przodu Gratulacje

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc brzuchatki!
Witam sie w 32 tyg ciazy czyli 8 miesiacu

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
A jak to wygląda u Was? kupujecie już łózeczka wózki itd?

Zastanawiamy sie z Tżtem czy nie umówic sie n aprywatna wizyte , fakt trzeba będzie zapłacić ale chociaż dostaniemy zdjecie maluszka ( u mojego gina sprzęt nie posiada takiej funkcji) , no i też w sumie może nie zaszkodzi jak naszego szkraba obejrzy inny lekarz
Co o tym myślicie?
Ja bym poszła prywatnie
A co do wyprawki - to owszem kompletujemy. Zamówiłam dzisiaj kolejną porcję rzeczy Nie mam tylko kosmetyków, ale na początku może pojedziemy na próbkach ze SR.

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Witamy się z Anią w 29 tc. Gratuluję innym Ciężarówką rozpoczętych tygodni i miesięcy.

W przyszłym tygodniu będę kupować rzeczy dla Anulki oraz zamawiam wózek.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A ja mam bardzo dobrze z tż, bo:

-goli mi nogi,
- myje wlosy, bo gin nie pozwala rak do gory brac, a mam dlugie włosiska, wiec tz myje (nawet odzywke naklada)
- obcina pazurki u stóp i uwaga ! maluje je
Cóż za TŻ Mój mi kiedyś próbował pomalować, ale więcej się nie dałam
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:53   #4712
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

o nie, dwojeczka razem to już przesada dla mnie
siusiu też wolę sama
poród z Tż, bo on ma tyle optymizmu, opanowania i cierpliwości, że musi być przy mnie, no chyba że cc
a po porodzie ktoś będzie musiał mi pewnie pomóc w czynnościach higienicznych więc pewnie Tż, co już zadeklarował
tylko kurza doopa, kupek Synkowi nie chce oporządzać
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:57   #4713
Oliath
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754246]
jutro za to wybywamy na dwa dni do Krakowa, mamy wizytę z Ignackiem u Pani okulistki która będzie mu robiła operację oczka ;([/QUOTE]
Oj to kciuki za dzielnego pacjenta i zeby szybko, bezbolesnie bylo po wszystkim!!!
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dlatego min nie chcę Tżta przy porodzie. To jest granica po prostu, której nie chcielibyśmy oboje przekraczać.
Ja tak samo. Powiem Wam, ze przy pierwszym porodzie parte bole pierwsze co oproznily mi gora i dolem zoladek i jelita. Przy drugim obylo sie bez pawianow, ale pozycje, ktore przyjmowalam usilujac ulzyc sobie w bolu byly, delikatnie mowiac, tak malo pociagajace, ze dziekowalam opatrznosci za to, ze sala porodow rodzinnych byla akurat zajeta gdy przyjechalismy do kliniki!...

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Oliath za karuzelę z przesyłką zapłaciłam 115 zł
A jest w stanie idealnym!
Dzieki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:58   #4714
czarownica1
Zakorzenienie

Ona, ja przed ciąża nauczyłam się spać na wznak, tzn kot mnie nauczył, bo się uwielbiała uwalić mi na szyi, wtulić łepek we włosy i tak spać, dla mojego kręgosłupa to było coś wspaniałego takie spanie, i teraz mi tego strasznie brakuje
ale jeszcze troszke
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:02   #4715
Neni1984
Zakorzenienie

Na tej stronie na samym dole jest dużo ciekawych poradników:
http://szpitalmadalinskiego.pl/ofert...nypoloznictwa#
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:05   #4716
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Och, ja Wam zazdraszczam nie tyle TZtow, co podejscia - ja ledwo bylam w stanie szeptem powiedziec mezowi o wiecie czym, jak juz zyc nie moglam, a przenigdy nie pozwolilabym mu pomagac mi w depilacji, pazurkach etc - no mam blokade, dla mnie to MOJA strefa intymnosci, cos takiego, o czym wiadomo, ze sie to robi, ale nie ma tematu i udajemy, ze Oli wlosy nie rosna, paznokcie ma z natury rzeczy kolorowe, rzesy od urodzenia jak skrzydla motyla i pierdzi tylko fiolkami ale sztywniara jestem
Ja rozumiem, są różne podejścia. Jednak ja już byłam w takiej sytuacji, że wstyd powiedzieć, ale tż latał do mnie z miską jak , bo ja po scianach chodziłam na poczatku ciazy, albo mnie do toalety prowadził. Nie ma wyjscia to nie ma. Ja wtedy tak sie zle czułam, ze myslałam, ze wnetrzności wypluję i jak wczesniej mówiłam ,,nigdy w życiu" to wtedy miałam to głęboko w d...

Np. u nas w szpitalu jest tak, ze jesli kobieta po porodzie chce zeby maz pomógł sie umyc to nie ma problemu. I jesli nie dam rady sama to wolę zeby on mi pomógł niż jakaś obca osoba (położna, salowa itp.). Mam na mysli mycie takie na drugi dzien, nie od razu po porodzie.

Jakoś tak mam, że tż sie nie wstydzę, i ja gdybym miała dziada to powiedziałabym mu. Nie wiem czy dobrze to czy zle. Nie czuje zeby patrzył na mnie jak na nie kobietę przez to ze goli mi nogi, chociaz tak jak na poczatku pisałam kazda z nas jest inna i kazdej tz jest inny. Mój to sie nawet cieszy, jak widzi mnie taką z deka ,,nie zrobioną". On nie dawno mi sie przyznał, ze jak mnie pierwszy raz zobaczył to zrobił sobie taka ,,otoczkę" na mój temat i myślał, ze ,,taka dziewczyna jak ja na niego nie spojrzy". Nie wiem o co mu chodziło, ale sie myslił, hehe.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:07   #4717
surka
Zakorzenienie

Cytat:

-goli mi nogi,
- myje wlosy, bo gin nie pozwala rak do gory brac, a mam dlugie włosiska, wiec tz myje (nawet odzywke naklada)
Tylko pozazdrościć tż

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
A ja dochodzę do wniosku, że:
leżeć na wznak już nie mogę dłużej niż parę sekund bo robi mi się jakoś dziwnie i zajarzyłam, że podobnie mi się robi jak siedzę, czyli przy siedzeniu też muszę mieć ucisk na jakieś aorty czy inne takie. Najlepiej mi na boczku ale na lewym coś mi serce podtelepuje ostatnio
Ja na wznak jeszcze leżć mogę, ale leżenie i spanie na lewym boku powoduje, że gorzej mi się oddycha i szybsciej serce pracuje

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo
Jedynie w maseczkach na twarzy paraduję przy nim bez wstydu.
Mój mąż kiedyś zapytał mnie kiedy ja chodzę na tron, bo on nigdy nie wie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
więc ja to jestem jakaś świnka..zawsze mówię jak idę na tron.. a mąż jak idzie też mnie uświadamia tekstami "idę wypuścić kreta" albo "idę, bo mnie już kret wąsami smyra"
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:08   #4718
AgaPlast
Zadomowienie

Planuje cześciej zaglądac ale co z tego wyjdzie to nie wiem
Termin porodu mam na 23. 08 wiec chociaz do poł. lipca bym chciała popracowac bo jak tyko przestaje i siadam na kanapie to mi tak pare dni schodzi i wtedy czuje sie taka rozlazła i leniwa
Prace mam wytwórcza- troche w hałasie ( ale widze ze mała juz sie przyzwyczaiła i nie robi problemu jak na poczatku ) troche musze pooperowac nozycami i własnie to mnie troche meczy i sprawia ze wszystko robie 3x wolniej.
Zapisałam sie tez na gimnastyke dla kobiet w ciazy i biegam od paru tygdni i musze przyznac ze zawsze uwazałam sie za osobe wysportowana ale po kilku miesiacach zerowego ruchu oprócz długich spacerów z psami to po powrocie z pierwszysch i drugich zajec miałam takie zakwasy ze masakara

Szkołe rodzenia tez zaczełam i narazie przerabiamy teorie o odzywianiu karminiu piersia itd. potem w planie zajecia z partnerem i zwiedzanie porodówki.
A wczoraj urodziła moja szwagierka i jak poszłam na izbe podrzucic jej kilka rzeczy których zapomniała zabrac do szpitala to pani na izbie chciała mnie do porodu zwinac troche sie zestresowałam i od razu odechciało mi sie zwiedzania pomimo ze goraco mnie zachecała ze skorojuz jestem to moge sie przejsc
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:08   #4719
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Och, ja Wam zazdraszczam nie tyle TZtow, co podejscia - ja ledwo bylam w stanie szeptem powiedziec mezowi o wiecie czym, jak juz zyc nie moglam, a przenigdy nie pozwolilabym mu pomagac mi w depilacji, pazurkach etc - no mam blokade, dla mnie to MOJA strefa intymnosci, cos takiego, o czym wiadomo, ze sie to robi, ale nie ma tematu i udajemy, ze Oli wlosy nie rosna, paznokcie ma z natury rzeczy kolorowe, rzesy od urodzenia jak skrzydla motyla i pierdzi tylko fiolkami ale sztywniara jestem

Cytat:

-goli mi nogi,

Tyle, że jeszcze przed ciaza nie razm mi malował pazury, nawet ze 2 razy frencza zrobil Troche mu wychodzi lakier, ale ladnie zmywa patyczkiem to co na paluchach zostaje.

Ja sie tak chwale, tz na poczatku nie bardzo byl do tego wszystkiego, ale stwierdzil, ze lepiej zebym sie czula kobieco w tej ciazy, a nie taka zarosnieta i w ogole wiec teraz 2 razy w tygodniu mam spa
pozazdrościć!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:10   #4720
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, są różne podejścia. Jednak ja już byłam w takiej sytuacji, że wstyd powiedzieć, ale tż latał do mnie z miską jak , bo ja po scianach chodziłam na poczatku ciazy, albo mnie do toalety prowadził. Nie ma wyjscia to nie ma. Ja wtedy tak sie zle czułam, ze myslałam, ze wnetrzności wypluję i jak wczesniej mówiłam ,,nigdy w życiu" to wtedy miałam to głęboko w d...
Ale to, o czym piszesz to całkiem co innego. Są sytuacje, których nie przeskoczysz.
Stary 2013-05-11, 11:12   #4721
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
więc ja to jestem jakaś świnka..zawsze mówię jak idę na tron.. a mąż jak idzie też mnie uświadamia tekstami "idę wypuścić kreta" albo "idę, bo mnie już kret wąsami smyra"
nie no po tekście Dzona padłam i ledwo dycham ze śmiechuu!!!!!!!1

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754246]heloo z rańca

jutro za to wybywamy na dwa dni do Krakowa, mamy wizytę z Ignackiem u Pani okulistki która będzie mu robiła operację oczka ;([/QUOTE]

Kciuki za Ignasia
PS. Mam sentyment do tego imienia, mój dziadek tak miał na imię...ale mężowi się nie widziało...bo chciałam tak nazwać synka..

28.07.2013r.
Stary 2013-05-11, 11:12   #4722
Oliath
Zakorzenienie

Ja tez rozumiem podejscie odmienne od mojego, a juz ekstremalne sytuacje to bez dyskusji z tym, ze ja bym wolala jednak obca osobe do pomocy w higienie niz meza nie dlatego, ze mam kompleksy czy nie ufam mu czy za malo sie kochamy.... no jakos tak, nie umiem tego wyjasnic. Jest moim najlepszym przyjacielem i najukochanszym, najblizszym czlowiekiem, ale dopoki moge, to predzej na czworakach dojde sama pod ten prysznic niz jego poprosze o asyste
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:13   #4723
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

---------------------------

Np. u nas w szpitalu jest tak, ze jesli kobieta po porodzie chce zeby maz pomógł sie umyc to nie ma problemu. I jesli nie dam rady sama to wolę zeby on mi pomógł niż jakaś obca osoba (położna, salowa itp.). Mam na mysli mycie takie na drugi dzien, nie od razu po porodzie.

Jakoś tak mam, że tż sie nie wstydzę, i ja gdybym miała dziada to powiedziałabym mu. Nie wiem czy dobrze to czy zle. Nie czuje zeby patrzył na mnie jak na nie kobietę przez to ze goli mi nogi, chociaz tak jak na poczatku pisałam kazda z nas jest inna i kazdej tz jest inny. Mój to sie nawet cieszy, jak widzi mnie taką z deka ,,nie zrobioną". On nie dawno mi sie przyznał, ze jak mnie pierwszy raz zobaczył to zrobił sobie taka ,,otoczkę" na mój temat i myślał, ze ,,taka dziewczyna jak ja na niego nie spojrzy". Nie wiem o co mu chodziło, ale sie myslił, hehe.
ja mam podobne podejście, jesteśmy razem, wszystko jest ludzkie i jak się zdarzy jakaś dwójka przy tej drugiej osobie to nie robimy z tego tragedii. TZ mi pomagał chodzić pod prysznic podczas porodu, był przy mnie cały czas w tych lepszych i gorszych momentach i prawdę powiedziawszy wtedy jest taki moment że nie myśli się wcale o higienie
nie golił mi tez nóg i póki co nie ma takiej potrzeby, jak będzie to pewnie ogoli

dzięki dziewczyny za kciukasy Ignackowe - w poniedziałek idziemy dopiero na konsultacje i dopiero umawiamy się na operację...
jak tak dalej pójdzie to będziemy miec ich cztery w tym roku: TZ rekonstrukacja kolana, moja cesarka, Ignackowe oczko i serduszko Leośka ;(

Madi82

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-05-11 o 11:18
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:20   #4724
kiss12550
Zadomowienie

Surka- w sumie mamy już odłożone na tą wizyte pozostaje tylko umówic się na konkretny termin

Enleeve- u mnie tez wreszcie chłodniej , ostatnio ciągle mi duszno a jak jeszcze sa tak wysokie temperatury to już wgl koniec świata Tak tak tym razem zamairzam tu dużo cześciej zaglądać , dziękuje za miłe przywitanie

Haha to dałaś Tżtowi nauczkę mój tez czasami potrafi mi podnieść ciśnienie jak nikt…

Elaine-blath matura jak najbardziej w porządku w poniedziałek zdaje wos a 22 mam ustny polski i to będzie tyle na razie bo potem tylko w czerwcu jeszcze egzamin zawodowy ( jak się jakoś tam doczłapie bo brzuszek na pewno będzie już sporych rozmiarów )

Dzoan – dziękuje za opinie , chyba faktycznie się zdecyduje , na pewno więcej się dowiem a i będę mogła wstawić zdjęcie swojego brzdąca
Ja w sumie mam na razie pełno ciuszków które podostawaliśmy od znajomych , 2 huśtawki w tym 1 nówka , no i łóżeczko takie zapasowe bo moi rodzice uparli się że kupią dla maleństwa nowe
Termin mam na 6 sierpnia wiec wózek najpierw wypatrzy a Tż kupi tuz po urodzeniu się maluszka

Ledwo zdążyłam odpisać a tu już 2 kolejne strony…jak tu za Wami nadążyć ?

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:

-goli mi nogi,

Tyle, że jeszcze przed ciaza nie razm mi malował pazury, nawet ze 2 razy frencza zrobil Troche mu wychodzi lakier, ale ladnie zmywa patyczkiem to co na paluchach zostaje.

Ja sie tak chwale, tz na poczatku nie bardzo byl do tego wszystkiego, ale stwierdzil, ze lepiej zebym sie czula kobieco w tej ciazy, a nie taka zarosnieta i w ogole wiec teraz 2 razy w tygodniu mam spa

chyba pokaże tego posta mojemu Tżtowi !

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ja wczoraj, jak myłam glazurę za kuchenką to się w pierwszej chwili zastanawiałam, co ja mam tak daleko do niej, a potem durna baba sobie przypomniała, że brzuch mam przed sobą
w sklepie też mi do wózka cięzko, a wogóle to mam jakieś schizy i ciągle bym w miejscach publicznych brzuch zasłaniała, bo mnie strach nachdzi ze ktos mnie uderzy w niego
mam identycznie to już chyba taki macierzyński odruch
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:22   #4725
tweedledee
Zakorzenienie

Cześć laseczki, ja wpadam i spadam, bo mamy weekend rodzinny - najpierw jedziemy do tżta, a później do mnie do domu, także będę jutro po południu albo wieczorkiem!
Stary 2013-05-11, 11:43   #4726
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

chyba pokaże tego posta mojemu Tżtowi !
pokazuj, pokazuj

teso to ja już trzymam kciuki za wszystkie zabiegi. Będzie dobrze, musi być.

Czy u Was też jest taki skwar? u mnie jest taki upał, że w domu ledwo co dycham, a mama mówi, ze na dworze jeszcze gorzej. Jest podobno 31 stopni
Stary 2013-05-11, 11:45   #4727
magdalennne
Wtajemniczenie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754711]dzięki dziewczyny za kciukasy Ignackowe - w poniedziałek idziemy dopiero na konsultacje i dopiero umawiamy się na operację...
jak tak dalej pójdzie to będziemy miec ich cztery w tym roku: TZ rekonstrukacja kolana, moja cesarka, Ignackowe oczko i serduszko Leośka ;(
[/QUOTE]

Jejku czeka was trudny rok Bądź silna. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze
Stary 2013-05-11, 11:46   #4728
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
pokazuj, pokazuj

Czy u Was też jest taki skwar? u mnie jest taki upał, że w domu ledwo co dycham, a mama mówi, ze na dworze jeszcze gorzej. Jest podobno 31 stopni
u nas na wieczor sie ochłodzło i juz jest chłodek ufff i deszcz pada..

28.07.2013r.
Stary 2013-05-11, 11:47   #4729
kiss12550
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754711]
dzięki dziewczyny za kciukasy Ignackowe - w poniedziałek idziemy dopiero na konsultacje i dopiero umawiamy się na operację...
[/QUOTE]

oj faktycznie sporo Wam sie tego nazbierało ale wszystkie tutaj 3mamy mocno kciuki za Was wszystkich więc nie ma innej opcji jak taka że wszystko pójdzie tak jak powinno
Stary 2013-05-11, 11:48   #4730
dzoan
Zakorzenienie

Chlebek się piecze, naczynia pomyte, kuchnia ogarnięta.. przyprawy do słoiczków powsypywane (stały z miesiąc i czekały, które wybiorę) Czas brać się za siebie.

Cytat:
Dokladnie ja chyba i tak zrobilam jakis postep, bo wczoraj na pytanie meza A co to jest? w odniesieniu do polkilogramowej paczki kory debu w szafce, odpowiedzialam smialo, ze jesli cos sie nie powiedzie w trakcie porodu, to to sie zaparza i nalewa do miski i siada w tym pupą . Mina meza bezcenna

Kiedys byl taki watek na Wizazu, od ktorego oczy robily mi sie coraz wieksze i wieksze az musialam w koncu przestac czytac dotyczyl wyprozniania sie w towarzystwie partnera jesli np ma sie lazienke z kibelkiem razem i jedna osoba robi dwojeczke, a druga np. sie wlasnie prysznicuje Powalilo mnie na kolana, ile jest par, ktore to uwazaja za absolutna norme i rutyne dzizas, ja mam taka blokade, ze ta dwojeczka by mi na tydzien predzej zostala (sorki ) niz przy mezu gdzies poszla
Jeśli chodzi o 'dwójkę' i golenie bikini, to zamykam się na wszystkie spusty w łazience i ostrzegam męża, że wejście grozi natychmiastową śmiercią i niech się nawet nie waży! Prędzej jemu przyszłoby do głowy by przy mnie walić kupsko. ..
Ale moja przyjaciółka niczego nie ukrywa przed swoim mężem, on zresztą też jest bardzo otwarty na wszelkie doświadczenia i kiedyś pozwoliła mu zmienić sobie tampona! Nas to powaliło..ale u nich całkowicie normalne.. Najlepsze, że się przy tym nie brzydził, a ona nie krępowała.. Po prostu taki typek, że chce wszystko wiedzieć i wszystkiego doświadczyć..i mimo takich 'prób' bardzo się szanują w małżeństwie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie miałam kiedy do was wczoraj zajrzeć Po podpisaniu umowy u notariusza, załatwialiśmy jeszcze kilka papierków. A potem mój TŻ napalił się na koszenie trawy na NASZEJ działce. I tak siedzieliśmy tam do wieczora. Potem tylko podjechaliśmy co CH i kupiliśmy mi sandałki
Nie zacytowało mi wszystkiego... Któraś pisała, że jej TŻ chciałby być na naszym miejscu... Na zakup działki mamy już wzięty kredyt i jeśli nie uda się sprzedać domu w Lublinie, to prędko się nie wybudujemy, więc różowo też nie jest... Ale mamy własne 10arów 9metrów i 1/7 drogi
Ja Mój jakby kupił dopiero działeczkę, też zaraz kosiara w ruch by poszła Niestety mamy wzięty wielki kredyt na mieszkanie i nie ma szans na działeczkę,a co dopiero jeszcze postawienie domku. Może kiedyś

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754711]

[/QUOTE]Ja też się do kciuczków Ignackowych dokładam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:49   #4731
Neni1984
Zakorzenienie

Teso trzymam kciuki mocno
A ja zmykam szykować męża do pracy, a potem na spacer do Tesco
Stary 2013-05-11, 11:50   #4732
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
pokazuj, pokazuj

u mnie dzisiaj wyjątkowo chłodniej , wreszcie mozna trochę odetchnąc , wole sobie nie wyobrażać co będzie w sierpniu, to chyba jedyny mankament wakacyjnych bobasów
Stary 2013-05-11, 11:51   #4733
Katerine2
Raczkowanie

Dzien dobry

Ale fajnie chlodniutko dzis
Mam w planach sprzatanie calego domku ale nie wiem czy mi sie to uda bo strasznie mam popuchniete nogi i byloby ok gdyby nie takie dziwne uczucie dretwienia temu nie towarzyszylo. W srode mam wizyte i musze o tym napomniec ginkowi - zapewne bedzie zdziwiony ze cos mi dolega bo zawsze jak pyta sie jak sie czuje to mowie ze wszystko wporzadku.

Niunia od jakiegos tygodnia czesto mi czkawkuje i dzisiaj Matiemu kazalam przylozyc raczke do brzuszka w trakcie czkawki to mial taka radoche ze az milo. Wczoraj synus mi przyniosl bukiet fioletowych kwiatow bzu i zapach w domu cudny od tego.

Nareszcie przeczytalam wsio i z czystym sumieniem jestem na biezaco. Milego dnia kwiatuszki
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:56   #4734
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Chlebek się piecze, naczynia pomyte, kuchnia ogarnięta.. przyprawy do słoiczków powsypywane (stały z miesiąc i czekały, które wybiorę) Czas brać się za siebie.

Jeśli chodzi o 'dwójkę' i golenie bikini, to zamykam się na wszystkie spusty w łazience i ostrzegam męża, że wejście grozi natychmiastową śmiercią i niech się nawet nie waży! Prędzej jemu przyszłoby do głowy by przy mnie walić kupsko. ..
Ale moja przyjaciółka niczego nie ukrywa przed swoim mężem, on zresztą też jest bardzo otwarty na wszelkie doświadczenia i kiedyś pozwoliła mu zmienić sobie tampona! Nas to powaliło..ale u nich całkowicie normalne.. Najlepsze, że się przy tym nie brzydził, a ona nie krępowała.. Po prostu taki typek, że chce wszystko wiedzieć i wszystkiego doświadczyć..i mimo takich 'prób' bardzo się szanują w małżeństwie
ja też od rana sprzątanie, oczywiście wszystko robię 3 razy wolniej ale ważne że jeszcze mogę
u nas "dwójka" też nie wchodzi w grę , depilacja nóg czy okolic bikini? raczej też sobie nie wyobrażam chociaż wspominałam juz Tżtowi ze tuż przed porodem jednak będzie musial mi w tych sprawach pomóc

nie no na zmiane tamponu to nigdy bym Tżtowi jednak nie pozwoliła , mimo że te tereny raczej nie są mu obce wydaje mi sie zreszta że on sam chyba też nie miałby za bardzo na to ochoty
Stary 2013-05-11, 11:59   #4735
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Porządnie dziś sobie pospałam. Dawno nie spałam do 10:00. Teraz zmykam " się zrobić", bo ok 13:00 jedziemy z mężem na spore zakupy. Spożywka, prezent na I Komunię Św., no i coś dla męża mego. Brakuje mu koszulek na lato z krótkim rękawkiem i może z dwie w fajnej cenie uda nam się upolować.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 12:00   #4736
idzia111
Zakorzenienie

No ja np. dwójki bym przy tż nie robiła, nie mam póki co takich doswiadczen. Nie zbyt przyjemne byłoby. Z tamponem to też hardcore

Przypomniało mi się coś takiego. Kiedyś mój kolega był mocno zdziwiony jak dziewczyny chodziły do toalety rano, w wiadomym celu. A on z poważną miną ,,to kobiety też robią kupę?"
Stary 2013-05-11, 12:05   #4737
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Niunia od jakiegos tygodnia czesto mi czkawkuje i dzisiaj Matiemu kazalam przylozyc raczke do brzuszka w trakcie czkawki to mial taka radoche ze az milo. Wczoraj synus mi przyniosl bukiet fioletowych kwiatow bzu i zapach w domu cudny od tego.

Nareszcie przeczytalam wsio i z czystym sumieniem jestem na biezaco. Milego dnia kwiatuszki
dzień dobry
cały czas zastanawiam sie czy moje maleństwo czkawki nie ma czy po prostu ja nie poznaje gdy ma sa takie momenty jak bym czuła rytmiczne dotknięcia jakby ale czy to czkawka to nie mam pojecia

ja mam straszne rozstepy na piersiach i nic nie pomaga u Was też pojawiły sie już te niechciane rozstępy?A moze znacie jakieś maści które choć troche pomagaja , bo wiadomo ze jak ktoś ma je miec (rozstepy) to i tak będą

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry Porządnie dziś sobie pospałam. Dawno nie spałam do 10:00. Teraz zmykam " się zrobić", bo ok 13:00 jedziemy z mężem na spore zakupy. Spożywka, prezent na I Komunię Św., no i coś dla męża mego. Brakuje mu koszulek na lato z krótkim rękawkiem i może z dwie w fajnej cenie uda nam się upolować.
my też dzisiaj wybieramy sie na zakupy udanego polowania w takim razie

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
No ja np. dwójki bym przy tż nie robiła, nie mam póki co takich doswiadczen. Nie zbyt przyjemne byłoby. Z tamponem to też hardcore

Przypomniało mi się coś takiego. Kiedyś mój kolega był mocno zdziwiony jak dziewczyny chodziły do toalety rano, w wiadomym celu. A on z poważną miną ,,to kobiety też robią kupę?"
lepiej późno niż wcale uciekam kończyć to moje sprzątanie a potem chyba też zrobie sobie domowe SPA, narobiłyście mi smaka
miłego dnia
Stary 2013-05-11, 12:24   #4738
idzia111
Zakorzenienie

Jestem w szoku, przez prawie 20min. nie ma nawet jednego posta chyba na serio juz nie dlugo rozpakowanko
Stary 2013-05-11, 12:27   #4739
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja Mój jakby kupił dopiero działeczkę, też zaraz kosiara w ruch by poszła Niestety mamy wzięty wielki kredyt na mieszkanie i nie ma szans na działeczkę,a co dopiero jeszcze postawienie domku. Może kiedyś
Przepraszam, ale nie pamięci do ników Może kiedyś się wam uda

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Mam w planach sprzatanie calego domku ale nie wiem czy mi sie to uda bo strasznie mam popuchniete nogi i byloby ok gdyby nie takie dziwne uczucie dretwienia temu nie towarzyszylo. W srode mam wizyte i musze o tym napomniec ginkowi - zapewne bedzie zdziwiony ze cos mi dolega bo zawsze jak pyta sie jak sie czuje to mowie ze wszystko wporzadku.
Ja też mam wielkie plany, ale i wielkiego lenia dzisiaj Deszczowa pogoda działa na mnie przygnębiająco, wolę jak jest ciepło.
Stary 2013-05-11, 12:29   #4740
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
pokazuj, pokazuj

cale szczescie slonka dzis brak, chlodny wiaterek tez jest

Cytat:

u mnie dzisiaj wyjątkowo chłodniej , wreszcie mozna trochę odetchnąc , wole sobie nie wyobrażać co będzie w sierpniu, to chyba jedyny mankament wakacyjnych bobasów
a moze byc chlodno a nie goraco

dobra, Wy pracujcie, a ja ide spać moze tż szybciej wtedy wroci

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości