|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzień dobry
![]() Nie miałam kiedy do was wczoraj zajrzeć Po podpisaniu umowy u notariusza, załatwialiśmy jeszcze kilka papierków. A potem mój TŻ napalił się na koszenie trawy na NASZEJ Nie zacytowało mi wszystkiego... Któraś pisała, że jej TŻ chciałby być na naszym miejscu... Na zakup działki mamy już wzięty kredyt i jeśli nie uda się sprzedać domu w Lublinie, to prędko się nie wybudujemy, więc różowo też nie jest... Ale mamy własne 10arów 9metrów i 1/7 drogi I jak wrażenia? Podobała mi się bardzo, ale kupiliśmy zwykłą w końcu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za tydzień.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998] U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień [/QUOTE] Jak pięknie idzie do przodu Gratulacje![]() ![]() Cytat:
![]() A co do wyprawki - to owszem kompletujemy. Zamówiłam dzisiaj kolejną porcję rzeczy Nie mam tylko kosmetyków, ale na początku może pojedziemy na próbkach ze SR.Cytat:
![]() Cytat:
Mój mi kiedyś próbował pomalować, ale więcej się nie dałam
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
o nie, dwojeczka razem to już przesada dla mnie
siusiu też wolę sama poród z Tż, bo on ma tyle optymizmu, opanowania i cierpliwości, że musi być przy mnie, no chyba że cc a po porodzie ktoś będzie musiał mi pewnie pomóc w czynnościach higienicznych więc pewnie Tż, co już zadeklarował tylko kurza doopa, kupek Synkowi nie chce oporządzać
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754246]
jutro za to wybywamy na dwa dni do Krakowa, mamy wizytę z Ignackiem u Pani okulistki która będzie mu robiła operację oczka ;([/QUOTE] Oj to kciuki za dzielnego pacjenta i zeby szybko, bezbolesnie bylo po wszystkim!!! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Ona, ja przed ciąża nauczyłam się spać na wznak, tzn kot mnie nauczył, bo się uwielbiała uwalić mi na szyi, wtulić łepek we włosy i tak spać, dla mojego kręgosłupa to było coś wspaniałego takie spanie, i teraz mi tego strasznie brakuje
![]() ale jeszcze troszke
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Na tej stronie na samym dole jest dużo ciekawych poradników:
http://szpitalmadalinskiego.pl/ofert...nypoloznictwa# |
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo ja po scianach chodziłam na poczatku ciazy, albo mnie do toalety prowadził. Nie ma wyjscia to nie ma. Ja wtedy tak sie zle czułam, ze myslałam, ze wnetrzności wypluję i jak wczesniej mówiłam ,,nigdy w życiu" to wtedy miałam to głęboko w d... Np. u nas w szpitalu jest tak, ze jesli kobieta po porodzie chce zeby maz pomógł sie umyc to nie ma problemu. I jesli nie dam rady sama to wolę zeby on mi pomógł niż jakaś obca osoba (położna, salowa itp.). Mam na mysli mycie takie na drugi dzien, nie od razu po porodzie. Jakoś tak mam, że tż sie nie wstydzę, i ja gdybym miała dziada to powiedziałabym mu. Nie wiem czy dobrze to czy zle. Nie czuje zeby patrzył na mnie jak na nie kobietę przez to ze goli mi nogi, chociaz tak jak na poczatku pisałam kazda z nas jest inna i kazdej tz jest inny. Mój to sie nawet cieszy, jak widzi mnie taką z deka ,,nie zrobioną". On nie dawno mi sie przyznał, ze jak mnie pierwszy raz zobaczył to zrobił sobie taka ,,otoczkę" na mój temat i myślał, ze ,,taka dziewczyna jak ja na niego nie spojrzy". Nie wiem o co mu chodziło, ale sie myslił, hehe. |
|
|
|
|
#4717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4718 |
|
Zadomowienie
|
Planuje cześciej zaglądac ale co z tego wyjdzie to nie wiem
Termin porodu mam na 23. 08 wiec chociaz do poł. lipca bym chciała popracowac bo jak tyko przestaje i siadam na kanapie to mi tak pare dni schodzi i wtedy czuje sie taka rozlazła i leniwa ![]() Prace mam wytwórcza- troche w hałasie ( ale widze ze mała juz sie przyzwyczaiła i nie robi problemu jak na poczatku ) troche musze pooperowac nozycami i własnie to mnie troche meczy i sprawia ze wszystko robie 3x wolniej.Zapisałam sie tez na gimnastyke dla kobiet w ciazy i biegam od paru tygdni i musze przyznac ze zawsze uwazałam sie za osobe wysportowana ale po kilku miesiacach zerowego ruchu oprócz długich spacerów z psami to po powrocie z pierwszysch i drugich zajec miałam takie zakwasy ze masakara ![]() Szkołe rodzenia tez zaczełam i narazie przerabiamy teorie o odzywianiu karminiu piersia itd. potem w planie zajecia z partnerem i zwiedzanie porodówki. A wczoraj urodziła moja szwagierka i jak poszłam na izbe podrzucic jej kilka rzeczy których zapomniała zabrac do szpitala to pani na izbie chciała mnie do porodu zwinac ![]() ![]() troche sie zestresowałam i od razu odechciało mi sie zwiedzania pomimo ze goraco mnie zachecała ze skorojuz jestem to moge sie przejsc
|
|
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754246]heloo z rańca ![]() jutro za to wybywamy na dwa dni do Krakowa, mamy wizytę z Ignackiem u Pani okulistki która będzie mu robiła operację oczka ;([/QUOTE] Kciuki za Ignasia ![]() PS. Mam sentyment do tego imienia, mój dziadek tak miał na imię...ale mężowi się nie widziało...bo chciałam tak nazwać synka.. |
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez rozumiem podejscie odmienne od mojego, a juz ekstremalne sytuacje to bez dyskusji
nie dlatego, ze mam kompleksy czy nie ufam mu czy za malo sie kochamy.... no jakos tak, nie umiem tego wyjasnic. Jest moim najlepszym przyjacielem i najukochanszym, najblizszym czlowiekiem, ale dopoki moge, to predzej na czworakach dojde sama pod ten prysznic niz jego poprosze o asyste
|
#4723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie golił mi tez nóg i póki co nie ma takiej potrzeby, jak będzie to pewnie ogoli ![]() dzięki dziewczyny za kciukasy Ignackowe - w poniedziałek idziemy dopiero na konsultacje i dopiero umawiamy się na operację... jak tak dalej pójdzie to będziemy miec ich cztery w tym roku: TZ rekonstrukacja kolana, moja cesarka, Ignackowe oczko i serduszko Leośka ;( Madi82 Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-05-11 o 11:18 |
|
|
|
|
#4724 | ||
|
Zadomowienie
|
Surka- w sumie mamy już odłożone na tą wizyte pozostaje tylko umówic się na konkretny termin
![]() Enleeve- u mnie tez wreszcie chłodniej , ostatnio ciągle mi duszno a jak jeszcze sa tak wysokie temperatury to już wgl koniec świata Haha to dałaś Tżtowi nauczkę Elaine-blath matura jak najbardziej w porządku w poniedziałek zdaje wos a 22 mam ustny polski i to będzie tyle na razie bo potem tylko w czerwcu jeszcze egzamin zawodowy ( jak się jakoś tam doczłapie bo brzuszek na pewno będzie już sporych rozmiarów Dzoan – dziękuje za opinie , chyba faktycznie się zdecyduje , na pewno więcej się dowiem a i będę mogła wstawić zdjęcie swojego brzdąca ![]() Ja w sumie mam na razie pełno ciuszków które podostawaliśmy od znajomych , 2 huśtawki w tym 1 nówka , no i łóżeczko takie zapasowe bo moi rodzice uparli się że kupią dla maleństwa nowe ![]() Termin mam na 6 sierpnia wiec wózek najpierw wypatrzy a Tż kupi tuz po urodzeniu się maluszka ![]() Ledwo zdążyłam odpisać a tu już 2 kolejne strony…jak tu za Wami nadążyć ?---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
chyba pokaże tego posta mojemu Tżtowi !---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki, ja wpadam i spadam, bo mamy weekend rodzinny - najpierw jedziemy do tżta, a później do mnie do domu, także będę jutro po południu albo wieczorkiem!
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
![]() teso to ja już trzymam kciuki za wszystkie zabiegi. Będzie dobrze, musi być. Czy u Was też jest taki skwar? u mnie jest taki upał, że w domu ledwo co dycham, a mama mówi, ze na dworze jeszcze gorzej. Jest podobno 31 stopni
|
|
|
|
#4727 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754711]dzięki dziewczyny za kciukasy Ignackowe - w poniedziałek idziemy dopiero na konsultacje i dopiero umawiamy się na operację...
jak tak dalej pójdzie to będziemy miec ich cztery w tym roku: TZ rekonstrukacja kolana, moja cesarka, Ignackowe oczko i serduszko Leośka ;( [/QUOTE] Jejku czeka was trudny rok Bądź silna. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na wieczor sie ochłodzło i juz jest chłodek ufff i deszcz pada..
|
|
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754711]
dzięki dziewczyny za kciukasy Ignackowe - w poniedziałek idziemy dopiero na konsultacje i dopiero umawiamy się na operację... jak tak dalej pójdzie to będziemy miec ich cztery w tym roku: TZ rekonstrukacja kolana, moja cesarka, Ignackowe oczko i serduszko Leośka ;( [/QUOTE] oj faktycznie sporo Wam sie tego nazbierało ale wszystkie tutaj 3mamy mocno kciuki za Was wszystkich więc nie ma innej opcji jak taka że wszystko pójdzie tak jak powinno
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chlebek się piecze, naczynia pomyte, kuchnia ogarnięta.. przyprawy do słoiczków powsypywane (stały z miesiąc i czekały, które wybiorę
) Czas brać się za siebie.Cytat:
Ale moja przyjaciółka niczego nie ukrywa przed swoim mężem, on zresztą też jest bardzo otwarty na wszelkie doświadczenia i kiedyś pozwoliła mu zmienić sobie tampona! Nas to powaliło..ale u nich całkowicie normalne.. Najlepsze, że się przy tym nie brzydził, a ona nie krępowała.. Po prostu taki typek, że chce wszystko wiedzieć i wszystkiego doświadczyć..i mimo takich 'prób' bardzo się szanują w małżeństwie ![]() Cytat:
Mój jakby kupił dopiero działeczkę, też zaraz kosiara w ruch by poszła Niestety mamy wzięty wielki kredyt na mieszkanie i nie ma szans na działeczkę,a co dopiero jeszcze postawienie domku. Może kiedyś ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40754711] dzięki dziewczyny za kciukasy Ignackowe - w poniedziałek idziemy dopiero na konsultacje i dopiero umawiamy się na operację... jak tak dalej pójdzie to będziemy miec ich cztery w tym roku: TZ rekonstrukacja kolana, moja cesarka, Ignackowe oczko i serduszko Leośka ;( [/QUOTE]Ja też się do kciuczków Ignackowych dokładam
|
||
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Teso trzymam kciuki mocno
![]() A ja zmykam szykować męża do pracy, a potem na spacer do Tesco |
|
|
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie dzisiaj wyjątkowo chłodniej , wreszcie mozna trochę odetchnąc , wole sobie nie wyobrażać co będzie w sierpniu, to chyba jedyny mankament wakacyjnych bobasów
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Ale fajnie chlodniutko dzis Mam w planach sprzatanie calego domku ale nie wiem czy mi sie to uda bo strasznie mam popuchniete nogi i byloby ok gdyby nie takie dziwne uczucie dretwienia temu nie towarzyszylo. W srode mam wizyte i musze o tym napomniec ginkowi - zapewne bedzie zdziwiony ze cos mi dolega bo zawsze jak pyta sie jak sie czuje to mowie ze wszystko wporzadku. Niunia od jakiegos tygodnia czesto mi czkawkuje i dzisiaj Matiemu kazalam przylozyc raczke do brzuszka w trakcie czkawki to mial taka radoche ze az milo. Wczoraj synus mi przyniosl bukiet fioletowych kwiatow bzu i zapach w domu cudny od tego. Nareszcie przeczytalam wsio i z czystym sumieniem jestem na biezaco. Milego dnia kwiatuszki
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas "dwójka" też nie wchodzi w grę , depilacja nóg czy okolic bikini? raczej też sobie nie wyobrażam chociaż wspominałam juz Tżtowi ze tuż przed porodem jednak będzie musial mi w tych sprawach pomóc ![]() nie no na zmiane tamponu to nigdy bym Tżtowi jednak nie pozwoliła , mimo że te tereny raczej nie są mu obce wydaje mi sie zreszta że on sam chyba też nie miałby za bardzo na to ochoty |
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Porządnie dziś sobie pospałam. Dawno nie spałam do 10:00. Teraz zmykam " się zrobić", bo ok 13:00 jedziemy z mężem na spore zakupy. Spożywka, prezent na I Komunię Św., no i coś dla męża mego. Brakuje mu koszulek na lato z krótkim rękawkiem i może z dwie w fajnej cenie uda nam się upolować.
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
No ja np. dwójki bym przy tż nie robiła, nie mam póki co takich doswiadczen. Nie zbyt przyjemne byłoby. Z tamponem to też hardcore
Przypomniało mi się coś takiego. Kiedyś mój kolega był mocno zdziwiony jak dziewczyny chodziły do toalety rano, w wiadomym celu. A on z poważną miną ,,to kobiety też robią kupę?" |
|
|
|
#4737 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cały czas zastanawiam sie czy moje maleństwo czkawki nie ma czy po prostu ja nie poznaje gdy ma ![]() ja mam straszne rozstepy na piersiach i nic nie pomaga ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
udanego polowania w takim razie ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() miłego dnia |
|||
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, przez prawie 20min. nie ma nawet jednego posta
chyba na serio juz nie dlugo rozpakowanko |
|
|
|
#4739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może kiedyś się wam uda![]() Cytat:
Deszczowa pogoda działa na mnie przygnębiająco, wolę jak jest ciepło.
|
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobra, Wy pracujcie, a ja ide spać moze tż szybciej wtedy wroci
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Po podpisaniu umowy u notariusza, załatwialiśmy jeszcze kilka papierków. A potem mój TŻ napalił się na koszenie trawy na NASZEJ 

za tydzień.
)
ale sztywniara jestem
, bo ja po scianach chodziłam na poczatku ciazy, albo mnie do toalety prowadził. Nie ma wyjscia to nie ma. Ja wtedy tak sie zle czułam, ze myslałam, ze wnetrzności wypluję i jak wczesniej mówiłam ,,nigdy w życiu" to wtedy miałam to głęboko w d... 

ale wszystkie tutaj 3mamy mocno kciuki za Was wszystkich więc nie ma innej opcji jak taka że wszystko pójdzie tak jak powinno