|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() A my miałayśmy tego samego dnia ostatnią miesiączkę, nie chce mi się już wątku wertować- jaka długość była u Ciebie na ostatniej wizycie, bo pamiętam, ze dopiero miałaś. A i co z Waszym autkiem, jeszcze nie sprzedane ciągle? |
|
|
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak ja miałam wizytę 1,5 tyg temu... o ile dobrze pamiętam to dzidzia miała 8,5 cm ale teraz zwątpiłam jak napisałaś,ze Twoja ma teraz 8,6 cm a jak na złość na foto z USG nie ma żadnych parametrów... 24Kasiula24, ile cm miała wczoraj Twoja dzidzia? bo Ty masz termin tak jak ja i Anulka :P Autko już zostało sprzedane tydzień temu Dziś jedziemy oglądać nowe
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-11 o 13:35 |
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja tą najzwyklejszą piłam i była ok, to w takim razie smakowej nie ruszam Szkoda że Gin nie określił płci.. może następnym razem..? kiedy wizyta?
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacjeU mnie dzisiaj żadnych plamień nie ma, ale zgodnie z zaleceniem lekarza siedzę w łóżku. |
|
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w 14 tygodniu i dzisiaj wypada +6 więc wychodzi na to, że w niedziele zacznę 15 tydzień.
Dzastin a jakie teraz autko chcecie sobie kupić? Matko kochana jak się zmachałam na tych zakupach ale kupiłam sobie leginsy białe i czarne i do tego w ciucholandzie wypatrzyłam sobie dwie sukienusie i tunikę. A teraz muszę trochę poleżeć, ziewa mi się strasznie a jeszcze jakieś zakupy do domu muszę zrobić- chyba się zdrzemnę u mnie już dwa razy strasznie lało i teraz też się zapowiada że lunie.... |
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
perfuzja wszystkiego co najlepsze na nowej drodze zycia acelinka no konczcie ten remont ![]() dzidziadziumdzia gratuluje synka,
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze plamienia ustały
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy masz teraz wizytę u gina?Cytat:
Przede wszystkim dlatego bo jest duży,a poprzedni był bardziej sportowy więc był by problem z fotelikiem a z wlożeniem wózka do bagażnika to już w ogóle..Ja wczoraj polowałam na jakąs fajną tunikę ale nic niestety nie wychaczylam...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-11 o 13:43 |
||
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#971 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jak wracam z pracy to nic mi się nie chce...dobrze, ze mąż coś do jedzenia zrobi i ogarnie chatę ![]() Pamiętamy, pamiętamy ![]() Cytat:
ja tam nie umiem się dopatrzeć susiaka Cytat:
A dla teściowej ![]() Cytat:
Cytat:
duży dzidziolek, cieszę się, żewizyta udana!Perfuzja Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia |
||||||||
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Fajne auto!!! Citroenki są ok. Mój Tata jeździ citroenkiem Picasso...
dziewczyny a ja mam pytanie, jecie chipsy? Nie mówię o jakiś ogromnych ilościach ale w ogóle??? |
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rzadko
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem skubnę, ale bardzo rzadko...przd ciążą lubiłam pochrupać różne takie przekąski
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewam że to właśnie wina chipsów. Brzuch mnie bolał okrutnie. Od tej pory raczej unikam.
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lasencje!
Jak tam weekend mija? U mnie deszczowo Rano byłam w CH, kupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie w h&m i w końcu byłam u fryzjera Od razu czuję się lepiej ![]() Mąż pojechał do znajomego na działkę pomagać w remoncie, także jestem słomianą wdową z dwoma kotami Ale mam taki syf w domu, że zaraz wezmę odkurzacz i chociaż trochę poodkurzam. Bez szaleństw oczywiście Wszystkim gratuluję udanych wizyt! Bardzo się cieszę, że dzieciaki tak pięknie rosną! ![]() No i mamy kolejnego chłopaka Będą w czym miały dziewczynki wybierać Dżastin, przeczytałam, że chcecie Citroena C5 z 2003. Uważajcie! Mój tata ma, co prawda jeździ już ładnych parę lat, ale ostatnio ma poważne problemy z zawieszeniem - a że w tym modelu jest pneumatyczne, to kasy idzie na naprawy mnóstwo, a serwis wciąż nie wie, co jest Przemyślcie to zawieszenie Perfuzja, wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia! ![]() Kabriela, ja niestety jem, i to ostatnio dość często ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-05-11 o 14:47 |
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, przedstawie Wam pewną sytuację, jak w naszym kraju jest zajedwabiście..
a mianowicie, gadałam ze znajomą, która pracuje obok mnie, ale nie ma umowy żadnej, bo tak dogadała się z pracodawcą ale wypłaty ma itd. Wyobraźcie sobie że korzysta ona z pomocy społecznej. Z tytułu urodzenia dziecka dostała 1000 złotych od MOPRu potem 1000 zł becikowego normalnie i dodatkowo dostaje zapomogę rodzinną miesięcznie niecałę 500 złotych i 80 złotych miesięcznie zasiłku rodzinnego na dziecko. SUMUJĄC zaraz po urodzeniu otrzymała razem 2580 złotych plus wypłata ok 1000. A teraz otrzymuje 1580 zotych miesięcznie zamiast 1000. Oprócz tego ma przedszkole za 100 złotych miesięcznie, kursy róznego rodzaju ( kasa fiskalna, rachunkowość podstawowa, salowa itd. ) za darmo, obecnie ma sprawę w sądzie o alimenty w kwocie 700 złotych więc ona na samym utrzymaniu miasta z alimentami będzie miała więcej niż ja, siedząc i zapierniczając w robocie po 12h Dostala mieszkanie socjalne PRZYSTOSOWANE do małego dziecka ( czyli nie do remontu) za które miesięcznie opłaca 100 złotych. Gaz musi sama kupować bo ma na butle. Osoba która pracuje tak jak ja, dostanie 1000 złotych becikowego. 1000 zł i tyle. Macierzynski mi się nie należy więc automatycznie wypłąty nie będzie mojej, czyli miesięcznie jestem o ten tysiąc z wyplaaty do tyłu, jedyne co to wypłata mojego jak już będzie miał tą pracę pewną.i teraz pomyśleć sobie, że mogłabym siedzieć na dupie w domu, dostawać miesięcznie 500 złotych ( bo nie licze jescze dziecka ) a potem po porodzie i tak nadal mam te 500 złotych ale dwa becikowe, czyli na pampersy i inne które będą potrzebne rzeczy- choćby na szczepienia rotawirusowe. wypłate mojego i jeszcze na dziecko kase. a człowiek haruje jak wół i nic nie ma. :/ Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi. Ja rozumiem, że jak ktoś jest biedniejszy to mu się należy, ale to niech dają innym też- może być mniej ale też coś. Ja się nie dziwię, że kobiety korzystające z MOPRu rodzą co rok dzieci ( nawet mam znajomą co ma 7 dzieci pod rząd)
|
#978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin bo ja ostatnio w jakimś niedoczasie i coś czasem przegapię
ale fajnie że się udało sprzedac i że nowe fajne autko na oku macie.Kasiula daj znać jak u Ciebie z długością, bo tez jestem ciekawa. Tez pamiętałam, ze coś o 8 cm pisała Dzastin i ogólnie to byłam w nerwach, ze u nas coś krótki, ale ostatnio własnie była rozmowa, ze ja liczę sobie 16 tydz. Wy 15ty, a jak sprawdzałam normy to dla 16 tyg. ok10-11 cm, ale w 15tym 8 cm jest ok, no i za takie wymyslanie to mąż mnie obstawił i znalał na pocieszenie kilka postów gdzie dziewczyny nawet w 16tym tyg pisały o 8 cm i było ok wszystko, także się uspokoiłam wczoraj. [QUOTE=ryba91;40756314 Szkoda że Gin nie określił płci.. może następnym razem..? kiedy wizyta? [/QUOTE]Chyba pójdę jakoś za 5 tyg, bo kazał za miesiąc, ale 14 czerwca mam prenatalne u innego gina, to jak będzie ok, to sobie odłożę jeszcze z tydzień, bo u mojego to się ogólnie nie umawia na konkretną datę, przyjmuje kiedy się przyjdzie Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin teściu ma c5 z 2002 lub 2003 roku. Fakt, mocno eksploatowaną ale w tym wieku to jeżdżąca skarbona. W pół roku włożył w niego tyle ile jest wart. I to przy naprawach u kuzyna mechanika, bo strach myśleć co by było w warsztatach. Jeszcze ze 2 lata temu był super ale też to złom na kółkach.
Rybko a nie myślałaś o założeniu działalności gospodarczej i odprowadzeniu ze 2 wysokich składek a potem l4 i laba? I bardzo wysoki macierzyński?
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
Absurd pogania absurd tu nie ma co się dziwić ani tym bardziej już wkurzać, bo z tym nic się nie da zrobić.
A żyć w strachu też nie będzie fajnie, ponieważ teraz to ta kobieta ma dobrze ale niech ktoś "życzliwy" doniesie sprawę tam gdzie trzeba, to ja współczuje...nie tylko kobieta ma przechlapane ale też pracodawca, który nie odpala składek do Państwa..... przekręty przekrętami ale ja wolę żyć w świadomości, że pomimo, że świat jest niesprawiedliwy to ja choć głupio to zabrzmi uczciwie zarabiam na tę swoją psią wypłatę i nikt nie będzie miał prawa się do niej doczepić. Fajnie, że jecie, bo mnie uspokoiłyście, ja oczywiście ostatnio mam jakąś straszną ochotę, staram się nie objadać i kontroluje ale zjadam co jakiś czas i nie wiem czy dobrze robię. |
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. będziecie szczepiły dzieciaczki na rotawirusy? ile takie szczepienia mogą kosztowac?
|
|
#983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękna a zdradź proszę ile kosztowały Cię te spodnie? |
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
czytam gazetę dzieciową i tam pisze, że dziecka nie powinno kąpać się w pokoju.. a ja sobie tak pomyślałam, że nie kupię tego stelaża takiego bo on drogi jest ( szwagierka mowiła ze ponad 160 złoty dała za swoj) i wanienkę położe normalnie na stole ( żeby mi kręgosłup nie padł przy schylaniu) tam maluszka wykąpie, potem wytre i wciągne na niego gacie i będzie po kąpieli szybko w łózeczku ..
a tu się okazuje że nie, bo w czasie kąpieli ma byc 23 stopnie, a do spania 17-19 . Piszą nawet że trzeba o stałej porze kąpać maluszka Plecają również laktatory prolactis z LOVI - rekomenduje szpital "ujastek" zna ktoś ten laktator? i to prawda z tym kąpaniem że musi być w łazience i ch*j? ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- reklamują też te wózki bebetto : http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwBA&dur=2341 i jescze taki : http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...QEwAQ&dur=4384 ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- dziewczyny - polecam tą gazete normalnie, ciekawostek wiele, np. na temat pogryzionych brodawk ( tego się panicznie boję!!!) jak odstawić dziecko od karmienia, rankingi kosmetyków, wozki iinne produkty dzieciowo-mamowe
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękna, myślę, że trzeba samemu dojść przez doświadczenie i swoje potrzeby jak też wygodę do tego gdzie kąpać przebierać i takie tam.... Moja siostra ma 3 dzieci i wszystkie kąpała w pokoju, nie w łazience bo za mało miejsca, wanna zwykła plastikowa napełniana była wodą dziecko na łóżku było przewijane i tyle. Nic im się nie działo. Ja znowu uważam, że 17-19 stopni to jest zimno do spania, nie wyobrażam sobie malucha kłaść w takiej temperaturze spać, zwłaszcza, że w nocy się budzi do jedzenia i Ty będziesz marzła wychodząc spod kołdry i dziecko.... |
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam akurat lubię spać tak przy 15 stopniach
Ja to mam dzisiaj MILION pytań, dorwalam gazete i jestem głupsza niż byłam ![]() Piszą też o krwi pępowinowej, że można oddać ale tokosztuje kupeeeeee kasy. Sądzicie że Warto? słyszałyście coś o tym? ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- no i piszą o tej fridzie całej. Podobno ekstra super sprawa, jest też NOSEFRIDA spray do nosa który starcza na 280 dawek i też mamy go polecają ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- aaa no i w tym wszystkim zauważyłam że mam jakąs kartę wyprawkową, i tam pisze : do porodu nie potrzebne jest skierowanie " ale piszą ekstra rzeczy. Co wziąśc do szpitala ile sztuk ..Nawet całą wyprawka jest
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Większość to artykuły sponsorowane. Ja córkę kąpałam wyłącznie w pokoju. Wanienki pełnej nie byliśmy w stanie nosić, wiec kupiliśmy wiadro którym nosiliśmy wyłącznie wodę do wanienki.stelaża nie miałam. Ale mnie dziś czyści i zoladek boli. Wczorajszy hamburger wychodzi .I jeszcze kłuje mocno na dole. Załamka
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
A ja obieram ziemniaki na placki, naszła mnie ochota to jest straszne
|
|
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ryba91;40758217
PS. będziecie szczepiły dzieciaczki na rotawirusy? ile takie szczepienia mogą kosztowac?[/QUOTE] Też kąpałam w pokoju, stelaż fajna sprawa i wydaje mi się że aż tyle to nie kosztuje, no chyba że tak podrożały, ale jak masz gdzie postawić a nie na ziemi, to faktycznie zbędny wydatek. My rota przy córce przegapiliśmy po prostu, teraz nie wiem, ale chyba też nie będę szczepić. szczerze to boję się bardzo szczepionek obowiązkowych, to dodatkowych też raczej unikam, a koszt to chyba ok. 200 zł za jedną dawkę za rota tak coś mi chodzi po głowie, a są dwie albo trzy
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam te: http://www.hm.com/pl/product/08717?article=08717-D
Cena regularna to 129,90, ale miałam -25%, także zapłaciłam niecałe 100zł. A że planuję w nich chodzić wręcz codziennie do pracy i zmieniać tylko góry, to myślę, że jako tako cenowo. Mam od kumpeli jedne letnie beżowe, ale nie nadają się do pracy, teraz te i planuję jeszcze dorwać na all jakieś białe lniane - ale proste, żeby do pracy można było ewentualnie założyć... I raczej więcej nie planuję kupować. Jak się zimno zrobi, to pewnie już na L4 będę, także jakoś w dresach się przez ten czas przekulam Chyba, że jakieś jeansy używane za grosze upoluję - bo 150zł na 2 miesiące nie dam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

gratulacje

Podejrzewam że to właśnie wina chipsów. Brzuch mnie bolał okrutnie. Od tej pory raczej unikam.
Rano byłam w CH, kupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie w h&m i w końcu byłam u fryzjera 
. Piszą nawet że trzeba o stałej porze kąpać maluszka