|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, za poradę! A mnie od rana czyściło potem spokój a teraz mam jakieś dziwne bulgotania w brzuchu.... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja szczepiłam tylko obowiązkowymi. Moja młoda pierwszą gorączkę i biegunkę miała mając 20 miesięcy. A szczelnie jej nie chowałam. Jest nifuroksazyd, orsalit, smecta, itp itd. Acha, u nas wyszedł po prostu przeziębiony pecherz.
Do nosa używałam fridy,choć Ł się brzydzi dla zasady. I jak dziecko kumate i większe to potrafi się siłować i wyrwać z ręki. Do psikania zawsze sterimar.
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
No to jest okradanie Państwa, bo ja płacę kupę składek co miesiąc po to, aby potem taka jedna dostawała od Państwa kasę. Dla mnie to jest niesprawiedliwe i wkurza mnie to. Cieszę się, że jej Państwo pomaga, ale jak tu być uczciwym i czuc się z tym dobrze. Mojemu dziecko Państwo nie da, chyba że też zacznę kombinować...
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rotawirusów i szczepienia. Moja chrześnica trafiła z zakazeniem rotawirusowym do szpitala jeszcze zanim mogła zostać zaszczepiona. Najprawdopodobniej wirus rozprzestrzenił się po domu i niecałe dwa tygodnie później jej starszy brat również trafił do szpitala z rotawirusem... pomimo iż był zaszczepiony. Lekarze wtedy mówili, ze niby wtedy dziecko łagodniej przechodzi jeśli jest zaszczepione, ale jakoś nie zauważyliśmy żeby przechodził przez to łagodniej niż inne dzieci z sali. Dlatego poważnie przemyślę zanim zaszczepię na rotawirusa
|
|
|
|
#998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dobrą sprawę to powiedziałabym że każdy z nas jakby tak zaczął oszukiwać to nie byłoby komu pracowac. Nie sądzę, żeby ktoś ją podkablował bo o tym wiem ja, jej pracodawca i rodzina.. no ale................. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
eh.. no to faktycznie też bym się zastanowiła.Pewnie to częsciowo chodzi o to żeby kase ściągnąć, bo wiadomo każdy rodzic chce dla dziecka jak najlepiej, lekarz powie- szczep i idzie sie szczepić. Ja tak sobie obliczyłam, że jakby tak szczepić dziecko na wszstko i kupować mu wszystko nowe to musialabym 2lata pracować i nic nie wydawać. Bo inaczej to masakra jakaś z tymi cenami najtańszy ten stelaż znalazłam za prawie 70 złotych plus przesyłka 20 to prawie stówa http://allegro.pl/stelaz-do-wanienki...222503541.html
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
jak przyjdę do domu to zjem krowę z kopytami
kłuje mnie tak coś od środka... W ogóle podeszla do mnie dziewczyna z pracy i mówi: nie chodź w takich sukienkach bo Ci brzuch urósł po tej majówce i głupio wygląda. Po co afiszować się przytyciem? "
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- A wgl to ostatnie zdanie to jakieś dogryzające jest
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale humor poprawiony, to najważniejsze. To duzo Was tam jest |
|
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba my długo kąpaliśmy Córę w pokoju,bo po prostu wygodniej nam było,niż wkładać wanienke do wanny.Stelaż miałam od koleżanki ale jakoś mało stabilny był,więc wolałam kąpac ją na ławie.
Z tymi radami to wiecie... Każdy sobie swój plan działania opracuje,tak żeby było mu i dziecku wygodnie.Ja uważam,ze wielu rzeczy sie tak naprawde nie potrzebuje!Ale nie wie się tego jak się spodziewa pierwszego dziecka.Ja teraz przy drugim będe spokojniejsza i nie tak zestresowana jak przy pierwszym.Chciałam,żeby wszystko było na tip top,a tak naparwdę mamą stajemy się w sekundę po urodzeniu naszego Malucha i musi upłynąc trochę czasu,żeby wprawić się w nowej roli. Jeszcze jedna przydatna rzecz dla mam,które będą karmić piersią.Poduszka jest wielofunkcyjna.Córa uczyła sie w niej podnosic główkę i siadać. http://allegro.pl/motherhood-poduszk...228875749.html
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-05-11 o 18:11 |
|
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
widze ze dyskutujecie o naszym kraju hehe,
co do zakładania firmy to od stycznia to juz nie funkcjonuje bo się skapneli że babola strzelili, teraz trzeba mieć firme przed ciążą i rok odprowadzać składki, moja kolezanka załapała się na tamte czasy.. a co do Mops-u to ja Wam powiem inaczej, nam tez nie jest różowo, mój TŻ dopiero teraz ma legalna i stałą prace ale potrafił siedziec w domu po pół roku bez dochodu. ja mam umowe o prace na pełny etat na której kwota to 900 BRUTTO...tak, tak bo w następnym punkcie jest zapis że pracodawca zoobowiązuje się do wypłaty najniższej krajowej- i tyle dostaje co miesiąc, syn ma alimenty 400zł. czyli średnio przez okres zimowy mieliśmy dochodu 1580zł.czynsz to 660zł,przedszkole ok 200zł. pomijam oczywiście kredyt ktory spłacam za pralke 150zł. jak poszłam do Mops-u bo w pewnym momencie naprawde zaczynało byc ciężko, a dziecku trzeba kombinezon kupic i buty itp to mi Pani powiedziała że mi sie nic nie należy, nawet głupie rodzinne bo przekraczam próg dochodu na osobe. a TŻ sie nie liczy bo nie jest moim mężem i nie jest zameldowany u mnie. Wiecie jak mnie to zabolało, bo ja sie o pieniadze nie proszę ale jak widze jakimi furami podjezdzaja to mnie szlag trafia albo jak pijaki dostaja po 600 zł bo się nie nadaja do podjecia pracy.... teraz TŻ ma umowe, oczywiscie tez na najniższa, ale jak wyliczyłam że jak sie dziecko urodzi to znów nam sie nic nie bedzie nalezało razem z TŻ. a bez niego to musze miec zasądzone alimenty a po co? powiem Wam że już mi to bokiem wychodzi.....i to jescze żeby człowiek chciał jakiem miliony, a tu marne 80zł mies które dla mnie by akurat było dużo |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Coralady o tak. Ja odkupiłam od dziewczyny z wątku i byłam z niej bardzo zadowolona. Bardzo odciąża kręgosłup. Nam przydawała się nawet dp zwykłego trzymania na ręce "na kolanach" na siedząco. Też bardzo polecam.
|
#1007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale na pasażu pracują też inne punkty
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia o ile mi wiadomo ta dziura w przepisach jeszcze funkcjonuje. Ale trzeba to skrupulatnie zaplanować.
|
#1010 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z nagłym bólem zęba
Boli mnie gnojek jeden od południa,odkąd zaczęłam w nim szperać nitką.Najlepsze jest to że niedawno go robiłam,miałam mały ubytek klinowy.Na szczęście idę na 20.30 do dentystki,bo nocy bym nie przetrwała Cytat:
![]() Cytat:
O to już musisz gin zapytać. Cytat:
![]() Cytat:
Nawet czytałam na forach że dziewczyny jeżdżą.Ale nie odważyłam się zwłaszcza że mam terenowy rower i brak normalnych ludzkich chodników w pobliżu więc wstrząsy gwarantowane. Jakbym miała taki miejski,z szerokim siodełkiem, dużą kierownica to może może Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40747424]Ech dziewczyny popadłam na wieczór w jakąś paranoję! W 1 ciąży nic się nie zastanawiałam, byłam w ciąży, miałam urodzić, wszystko było ok. Teraz czytam, wiem więcej, wiem jakie są zagrożenia . Naczytałam się dziś jak guuupia jakichś okropnych historii i już mam sieczkę w głowie! Durna ja! I się zdenerwowałam jak nigdy... Kilka głębokich oddechów i blokada na strony o ciąży, tylko to forum [/QUOTE] Dlatego ja staram się unikać czytania.Czasem mam wrażenie, że ludzie na forach wypisują takie głupoty i dyrdymały tylko żeby kogoś zdenerwować. Też na początku ciąży czytałam różne artykuły o chorobach,przypadłościach itd i odpuściłam bo potem spać nie mogę,wszystko biorę sobie aż nadto do serca. Cytat:
to może KajetanCytat:
De 28 ładny brzusio Cytat:
a teksty teściowej... ![]() Jak się ciesze że moja jest taka kochana ...naprawdęCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A nikt tego nie skontroluje że założyło się firmę fikcyjna po to by wyciągnąć kasę???? Bo jak nie to zakładam firmę ![]() Edit: już nieaktualne widzę I nie mówcie o jakiejkolwiek sprawiedliwości w naszym "cudownym" kraju |
||||||||||||
|
|
|
#1011 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko pewnie Tż by się później zastanawiał o co chodzi z tą 1 minutą? ![]() Cytat:
Zobaczymy jak długo na tym pociągnę.Natomiast coś mi się porobiło na punkcie coli, dlatego czasem pozwalam sobie na szklaneczkę. Cytat:
Wszystkie moje koleżanki, które nie pracowały tak właśnie robiły. Albo zakładały działalność, albo wujek, brat, tata, kolega rejestrował je do swojej firmy na ten czas. One pokrywały składki (nie pamiętam przez ile) po czym szły na l4, a później korzystały. Niestety takie czasy, jak nie kombinujesz to nie masz.Cytat:
Znów jestem po basenie, ale tym razem nie było już zajęć z dzieciątkami. Śmiać mi się chciało z męża, bo pierwsze co mówi "choć najpierw zobaczymy bobasy". Niestety dziś ich nie było. Także tym razem było więcej pływania niż oglądania ![]() Ogólnie wszystko fajnie, tylko po basenie byłam tak głodna, że naprawdę myślałam, że zemdleje. Pierwszy raz tak miałam w ciąży i teraz będę sobie brać do torby banana, bo nie było to przyjemne uczucie. |
||||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Przybij piątkę
![]() Antibia, mnie zawsze zastanawia jak ludzie, którzy zarabiają marne pieniądze potrafią przetrwać. Wiem, ze się da, ale to mnie tak wkurza, że tylu ludzi jest potrzebujących, porządnych, a oni dają jakimś lumpom tą kase. Wiadomo, że niektórzy są naprawdę potrzebujący, ale u nas do MOPSU podjeżdzają po dar cyganie taksówkami. oOkej. Ja powiedziałam, że teraz będę wykorzystywac wszystko na maksa |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pilam raz Lecha free,ale tak jak żywiec ma trochę alko ![]() najważniejsze,ze już ok ![]() ja tez miałam plamienia, mimo brania dupka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja siostra często używala i uzywa na swoim dziecku i bez tego nie wyobraza sobie "odsmarczenia" go![]() pogoda u nas pod psem ale bylam w pracy,wiec nawet mi to nie przeszkadzalo![]() ja mam wizyte we wtorek, już nie mogę się doczekać ![]() za pięknie rosnące brzuszki i udane wizyty
|
|||
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie lody zapodaję na znieczulenie ![]() Dziewczyny co biorą luteinę nie zauważyłyście podrażnienia i swędzenia? |
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez kitu w tym państwie to tylko brać na maksa, nie patrząc na nic.. Nie wiem jak to z tą działalnością, no ale popytam jak będę gdzieś w urzędzie (zapytam jak wygląda otwarcie, opłaty itd nie o to czy moge w ciaży otworzyć żeby kase zdzierać )
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Babku jeśli ktoś zatrudnia to wystarczy być na etacie ubezpieczonym przez miesiąc. Pierwszy na l4 oplaca pracodawca, potem zus; teoretycznie są to 2 miesiące składek. Najlepiej przy tym oczywiście spisać umowę na więcej niż najniższa krajowa, zapłacić nieco większe składki i potem mieć wyższy zasiłek
![]() Kontrolują to,oczywiście (teraz mowie o własnej działalności). Ale jeśli przy tym wystawisz ze 2 faktury miesięcznie jakiejś firmie,cos tam porobisz to nie udowodnią, że to fikcja. Przecież początki są bardzo trudne w wielu firmach. Dobry radca albo księgowa, mała inwestycja i wielokrotny zwrot potem.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-05-11 o 19:14 |
|
|
|
#1019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

Ja zapewne też bałabym się o dzidzie, bo jednak to jest malutki bąbelek, także... pewnie obserwowałabym czy wszystko ok i jakbym miała możliwosc poszłabym do gina jak najszybciej. 

. Piszą nawet że trzeba o stałej porze kąpać maluszka 
.

Każdy sobie swój plan działania opracuje,tak żeby było mu i dziecku wygodnie.Ja uważam,ze wielu rzeczy sie tak naprawde nie potrzebuje!

to może Kajetan
Zobaczymy jak długo na tym pociągnę.