Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 07:56   #2371
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hehe a kto by zostal opiekunem wycieczki/wodzirejem? No i trzeba by zrobic koszulki pamiatkowe dla nas i dla dzieci:p

Fewciu to spokojnej komunii moze Blanka faktycznie cos przeczuwa

Dziewczyny gdzie kupujecie ozdoby dla corek typu opaski, ozdobne buty, czapeczki?

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

Ostatnie pytanko: czy wasze dzieci tez przy jedzeniu swiruja? Moja odpycha sie nogami, kopie, odwraca glowe albo odychyla tak, ze jest prawie do gory nogami, bawi sie butelka palcami... Zachowuje sie jak znudzone starsze dziecko. I podczas tego normalnie ssie z butelki ale te jej zabawy sa troche meczace i sadzam ja w bujaczek.
Zdarza sie swirowanie

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
To jesteśmy umówione

Dziewczyny szok! Moja córka spala dzisiaj 5 godzin,Zasnela przy piersi,potem trochę się kręcila bo baczki męczyły,ale bez płaczu i właśnie się budzi po 3,5 godzinie. A to pewnie dlatego że wczoraj w dzień spala tylko dwa razy po pół godziny. Ale wiecie co jest najlepsze? Że cały czas miała dobry humor,uśmiechala się i gadala. A dzisiaj mamy komunię,zobaczymy jak się będzie zachowywać

Rok wątku? Czyli znacie się już rok? Ale super! Kolejny raz bije głową w mur że nie dołączyłam wcześniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oby juz tak Blance na codzien zostalo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 08:25   #2372
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Wchodzę na wątek po kilku godzinach i tylko jedna strona do nadrobienia? Szok!

Super

Ale zmiana Piękną masz teraz kuchnię, naprawdę bardzo mi się podoba

Jak były teraz gorące dni to nic na głowę nie zakładałam. Nie wyobrażam sobie zakładać małej czapki jak leży w gondoli i jest ok 27 stopni

Mam pytanie odnośnie kleików, bo zastanawiałam się dziś w rossmanie czy brać kukurydziany. Będziecie używać? Bo w sumie to nie bardzo wiem jakie jest jego zastosowanie Wiem, jestem kolejnym Wodzem Tępą Pałą w wątku Sylwia te określenie mnie rozwala

My używamy, po prostu zamiast kaszki..żeby zagęścić mleko i tyle

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Hehe a kto by zostal opiekunem wycieczki/wodzirejem? No i trzeba by zrobic koszulki pamiatkowe dla nas i dla dzieci:p

Fewciu to spokojnej komunii moze Blanka faktycznie cos przeczuwa

Dziewczyny gdzie kupujecie ozdoby dla corek typu opaski, ozdobne buty, czapeczki?

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

Ostatnie pytanko: czy wasze dzieci tez przy jedzeniu swiruja? Moja odpycha sie nogami, kopie, odwraca glowe albo odychyla tak, ze jest prawie do gory nogami, bawi sie butelka palcami... Zachowuje sie jak znudzone starsze dziecko. I podczas tego normalnie ssie z butelki ale te jej zabawy sa troche meczace i sadzam ja w bujaczek.
Taaak majta nogami, drapie mnie po rękach, sama próbuje złapać butelkę.. często się do tego śmieje i połowa zgromadzonego mleka w buzi - wypływa
Stary 2013-05-12, 08:29   #2373
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Moj ostatnio w ogole swiruje przy jedzeniu, wklada paluszki do buzi, wypluwa cyca i sie smieje, piszczy

Szajus dziekuje za linka, a ja sie martwilam, ze Pietraszko za malo przybiera

Meneq, hahaha, padlam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 08:39   #2374
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, znow nie mam kiedy nadrabiac.. strasznie marudna sie Zsoia zrobiła.. nie wiem co w nią wstąpiło..ciągle płacze, znów słabo wcina (a już się cieszyłam, że nie muszę dokarmiać mm).. teraz się bawi na macie to zdążyłam poćwiczyć i do Was zajrzeć postaram się troche podczytać

Zauważyłam, że piszecie o kaszkach.. jak mała na piersi to kiedy mogę zacząć dawać? nasz pediatra to taka pinda, że niczego się od niej nie mogę dowiedzieć..
Stary 2013-05-12, 08:40   #2375
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a objawy jakie?[COLOR="Silver"]
Kopiuję z bloga, bo pisałam:

- codzienne bóle brzuszka
- brzydkie kupy - albo zatwardzenie, albo totalna woda, albo, za przeproszeniem, ciapata marmolada
- codzienne bóle nóg (przy dobrych wynikach reumatologicznych/zapalnych)
- zdarza się brzydki zapach z ust
- ciemieniucha
- kaszaki/wysypka na udach, teraz akurat zlazła i poszła na przedramiona
- waga poniżej 3 centyla (10,5kg, 87cm)
- zdarzają się wymioty na oko bez powodu
- za uszami suche miejsca
- anemia

Do tego od daaaawna noce przepłakane, przewiercone.

---------------------
Po 2 dniach od odrobaczenia minęło. A noc po podaniu pyrantelu (na receptę, 3,2zł) masakra, dziecko się wierciło, budziło, płakało, kupa...

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Moj ostatnio w ogole swiruje przy jedzeniu, wklada paluszki do buzi, wypluwa cyca i sie smieje, piszczy

Szajus dziekuje za linka, a ja sie martwilam, ze Pietraszko za malo przybiera

Meneq, hahaha, padlam

u nas tez wariacje
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:18   #2376
e_vel
Wtajemniczenie

Delicjanko sukienki śliczne ale mega krótkie. Ja mam 170 cm, ale przy tym dłuuugie nogi...

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Ale zmiana Piękną masz teraz kuchnię, naprawdę bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Cudna!

Cytat:
Evel, super kuchnia!!!!! Tez wam potem wstawie fotki orzed i po

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja tez ostatnio zle sie czuje w mini wydaje mi sie ze do mamy dwojki dzieci nie pasuje - a mam same takie spodniczki
o właśnie - też mi się wydaje, że nie pasuje tym bardziej, że wesele we wrześniu to Maja już może chcieć za rączki spacerować - więc nie bardzo widzę jak się schylać w mini
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
sliczna

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Super ja tez marze o nowej kuchni ale to za rok najwczesniej musimy najpierw kase uzbierac

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
E-vel kuchnia na plus!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny,zapomniałyśmy
dziś mija dokladnie rok odkąd powstał wątek
byłyśmy tu pierwsze z szają i sylwietta,potem była czarna,insolito,djerba i z kazdym dniem było nas wieeeecej
patrzecie ile razem zesmy przeszły
,dziekuje Wam wszystkim za to,ze jesteście i dużo buziazkow dla naszych dzieciaczków forumowych

a tak wogóle to zrobiłam dziś tort bezowy z kremem limonkowym juz teraz wiem z jakies okazji
tyle przetrwałyśmy humorów i akcji różnych...

przepis poproszę
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Super teraz wygląda

Black brrr...

Dziękuję za komplementy odnośnie kuchni.
Na fb fotka Mai jak siedzi sobie
@ mam i umieram
Miłej niedzieli
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:19   #2377
marsi11
Zakorzenienie

o jezu jaka u mnie nocka

Leo budził się z wrzaskiem dopiero masaż dziąsełek pomagał, wyglądam dziś jak ząbki a tu mam dziś gości na obiedzie

buziaki dla Was
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:21   #2378
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Delicjanko sukienki śliczne ale mega krótkie. Ja mam 170 cm, ale przy tym dłuuugie nogi...

o właśnie - też mi się wydaje, że nie pasuje tym bardziej, że wesele we wrześniu to Maja już może chcieć za rączki spacerować - więc nie bardzo widzę jak się schylać w mini

tyle przetrwałyśmy humorów i akcji różnych...

przepis poproszę

Black brrr...

@ mam i umieram
Miłej niedzieli
widziałam!!! fajowo jak długo wytrzymuje bez podparcia? Sade miała 5,5ms jak zaczęła bez podtrzymywania
Stary 2013-05-12, 09:23   #2379
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Wczoraj pisałam że nie mam okresu, właśnie chyba jednak dostałam bo było troszkę krwi

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-05-12 o 10:31
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:30   #2380
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Meneq no popatrz, to mnie zaskoczyłaś z tymi rozstępami. To może Japonki mają jednak w genach bardziej elastyczną skórę bo niby żaden krem nie zapobiega powstawaniu No ja np. mogę na palcach policzyć ile razy się smarowałam czymś na brzuchu bo mi każdy jeden kosmetyk śmierdział, nawet bezzapachowe waliły jak chlor, a rozstępów nie mam W każdym razie zachowały się bardzo niemiło.
Szczęściara

Cytat:
My juz po, calkiem przyjemnie bylopotem mega zapiekanki na miescie
Piwka bym sie napila

Zazdroszczę tańców A komu Pietraszka podrzuciliście??

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Kurcze, ale Wy pędzicie... chyba nigdy Was nie nadrobie... Postaram się częściej odzywać....
No ja myślę

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Opowiem Wam zabawna sytuacje. Moj tata ma swoja ulubiona trase spacerowa, wiejska droga asfaltowa. Wsrod chat i pol. Tylko tambylcy sie nia poruszaja. Wszyscy sobie dziendobry mowia a z wozkiem zaczepiaja, ze mala jest slitasna.
No i wczoraj rano wyciagnelam tam na spacer tz. Dzielnie wozek pcha. A tam jakis dziadek, ze ooo dzis inny ojciec. Tz: tak japonski. Dziadek na to, ze gdzie sie podzial ten drugi ojciec, ale byl spokojny bo matke widzial (czasami z tata tamtedy chodze). To mowie, ze dzis rodzony ojciec na spacer dal sie namowic. Dziadek zdziwko i mowi twierdzaco, ze skoro moj tata to nie tata Yae, to moj starszy brat. Kiedy mu powiedzialam, jak sie sprawy maja, to nie wierzyl. No i w koncu patologia siegnela dna: rodzonemu ojcu dziecko urodzilam. Kiedy to sie skonczy? Bo juz byly inne konfiguracje, ze ja i moj brat to para, ze z tata mam mojego brata, ze mama jest matka taty, ostatnio szaja doszla do wniosku, ze moj tz ma Yae z moim bratem. Kino na kolkach...
Łoo ale zamieszanie

Cytat:
Dziewczyny szok! Moja córka spala dzisiaj 5 godzin,Zasnela przy piersi,potem trochę się kręcila bo baczki męczyły,ale bez płaczu i właśnie się budzi po 3,5 godzinie. A to pewnie dlatego że wczoraj w dzień spala tylko dwa razy po pół godziny. Ale wiecie co jest najlepsze? Że cały czas miała dobry humor,uśmiechala się i gadala. A dzisiaj mamy komunię,zobaczymy jak się będzie zachowywać

Trzymam kciuki aby była grzeczna na komunii

Cytat:
U mnie jest taki mały sklepik z dzicięcymi ubrankami i tam kupuję różne opaski, czapeczki....

Cytat:
Ślicznie sobie siedzi
Aż w szoku jestem

Cytat:
o jezu jaka u mnie nocka

Leo budził się z wrzaskiem dopiero masaż dziąsełek pomagał, wyglądam dziś jak ząbki a tu mam dziś gości na obiedzie

buziaki dla Was
Stary 2013-05-12, 09:32   #2381
Konto usunięte

Padłam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692814
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:42   #2382
insolito
Zadomowienie

Cytat:
To jesteśmy umówione

Rok wątku? Czyli znacie się już rok? Ale super! Kolejny raz bije głową w mur że nie dołączyłam wcześniej

Mam nadzieję, że będę dobrą teściową dla Blanki.
Brawo za nockę

Cytat:

@ mam i umieram
Miłej niedzieli
Czytałam o tych sukienkach jak karmiłam przed 5, potem jeszcze spałam i śniło mi się, że wstawiłaś zdjęcie z wesela w tej kiecy od |Delicjanki Wizaż rzucił mi się na mózg

Cytat:
o jezu jaka u mnie nocka

buziaki dla Was
Współczuję

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:45   #2383
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40766751]Padłam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692814[/QUOTE]

O rany!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 09:47   #2384
Konto usunięte

A Dorotka zaczęła się budzić w nocy.
Dzisiaj o 1 i 5.
Stary 2013-05-12, 09:53   #2385
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40766874]A Dorotka zaczęła się budzić w nocy.
Dzisiaj o 1 i 5.[/QUOTE]

To tak ja moja Daria , dziś o 1 i 5. A już od dłuższego czasu budziła się raz około 5 dopiero.
Stary 2013-05-12, 09:57   #2386
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny,zapomniałyśmy
dziś mija dokladnie rok odkąd powstał wątek
byłyśmy tu pierwsze z szają i sylwietta,potem była czarna,insolito,djerba i z kazdym dniem było nas wieeeecej
patrzecie ile razem zesmy przeszły
,dziekuje Wam wszystkim za to,ze jesteście i dużo buziazkow dla naszych dzieciaczków forumowych

a tak wogóle to zrobiłam dziś tort bezowy z kremem limonkowym juz teraz wiem z jakies okazji
to już rok razem? i mówisz Marsi, że ja taka wyrywna byłam? tak serio, to bardzo sie ciesze, że Was mam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Opowiem Wam zabawna sytuacje. Moj tata ma swoja ulubiona trase spacerowa, wiejska droga asfaltowa. Wsrod chat i pol. Tylko tambylcy sie nia poruszaja. Wszyscy sobie dziendobry mowia a z wozkiem zaczepiaja, ze mala jest slitasna.
No i wczoraj rano wyciagnelam tam na spacer tz. Dzielnie wozek pcha. A tam jakis dziadek, ze ooo dzis inny ojciec. Tz: tak japonski. Dziadek na to, ze gdzie sie podzial ten drugi ojciec, ale byl spokojny bo matke widzial (czasami z tata tamtedy chodze). To mowie, ze dzis rodzony ojciec na spacer dal sie namowic. Dziadek zdziwko i mowi twierdzaco, ze skoro moj tata to nie tata Yae, to moj starszy brat. Kiedy mu powiedzialam, jak sie sprawy maja, to nie wierzyl. No i w koncu patologia siegnela dna: rodzonemu ojcu dziecko urodzilam. Kiedy to sie skonczy? Bo juz byly inne konfiguracje, ze ja i moj brat to para, ze z tata mam mojego brata, ze mama jest matka taty, ostatnio szaja doszla do wniosku, ze moj tz ma Yae z moim bratem. Kino na kolkach...
o matko cięzko jakkolwiek skomentowac

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
roczek.. Szybko czas leci. Bardzo żałuję że nie byłam z Wami od początku

Meneq rozbawiło mnie to co napisałaś nieźle.

A i w końcu nie jestem sama o swojej stałej porze! Kija, widzę Cię

Dobranoc
Yellow, czemu ty o tak nieludzkich porach zawsze jestes? dla mnie masakra.....
Masz czego żalowac, powinnas dostac karnego bacika, a co tam- jest i bacik

Cytat:
To jesteśmy umówione

na pewno zachowa sie jak dama czekamy na fotki z imprezy

co do rozpraszania sie przy jedzeniu to młodemu wystarczy teraz, ze usłyszy cokolwiek- dzwonek telefonu, glosniejszą reklame, ja sie odezwe a ten już cyca puszcza- wali mi usmiecha i je dalej słodkie to, ale juz nieraz został zalany mlekiem po oczach
ale pogoda, leje, wieje, zimno jak niewiemgdzie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:04   #2387
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ale zleciało , najcudowniejszy rok mojego życia jak do tej pory
Ojjj zgadzam się. Dla mnie też był to najcudowniejszy rok!

Cytat:
Uff..
A myślałam że to tylko moja Daria tak ma
Też przy jedzeniu kopie nogami, śmieje się, wypluwa butle, rozgląda się dookoła, łapie za butle i się bawi
Zgadzam się, jest to czasem męczące.
Stary 2013-05-12, 10:19   #2388
blogerka
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
mieliśmy dzisiaj taką straszną noc jak od niepąmiętnych czasów, aż mi się pierwszy miesiąc przypomniał...
dałam małemu na noc kaszkę sinlac, ładnie zjadł, poszedł spać .. o 3 wstał i koniec spania. Jakieś histerie, nic nie pomagało, jeść nutramigenu też już nie chciał, dopiero o 9 zaskoczył
zastanawiam się czy to zbieg okoliczności czy ten sinlac mu nie służy?? a może musimy przeczekać
Stary 2013-05-12, 10:41   #2389
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
roczek.. Szybko czas leci. Bardzo żałuję że nie byłam z Wami od początku

Meneq rozbawiło mnie to co napisałaś nieźle.

A i w końcu nie jestem sama o swojej stałej porze! Kija, widzę Cię

Dobranoc
No bylam ale dopiero teraz doszlam do posta ze mnie widzisz bo bylam dwa dni do tylu jeszcze mi troche zostalo
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:43   #2390
blogerka
Wtajemniczenie

Podawać kaszkę na noc czy w dzień?
może jest zbyt ciężkostrawna i przez to dziecko nie może spać w nocy?
a z drugiej strony myślałam, że nocy lepiej będzie mu się odkładać i ładniej zacznie przybierać?
Stary 2013-05-12, 10:47   #2391
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej baby!

Meduzza, moja też świruje.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 10:58   #2392
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej Black Poka Poka strój na sobie oczywiście

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
No bylam ale dopiero teraz doszlam do posta ze mnie widzisz bo bylam dwa dni do tylu jeszcze mi troche zostalo
Fajnie że ciągle jesteś z nami
Stary 2013-05-12, 10:59   #2393
Konto usunięte

Dziewczyny, wiedziałyście, że tak brukselka rośnie? o_O

http://www2.mpiz-koeln.mpg.de/pr/gar...gemmifera2.jpg
Stary 2013-05-12, 11:02   #2394
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
mieliśmy dzisiaj taką straszną noc jak od niepąmiętnych czasów, aż mi się pierwszy miesiąc przypomniał...
dałam małemu na noc kaszkę sinlac, ładnie zjadł, poszedł spać .. o 3 wstał i koniec spania. Jakieś histerie, nic nie pomagało, jeść nutramigenu też już nie chciał, dopiero o 9 zaskoczył
O jejku
Stary 2013-05-12, 11:10   #2395
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Podawać kaszkę na noc czy w dzień?
może jest zbyt ciężkostrawna i przez to dziecko nie może spać w nocy?
a z drugiej strony myślałam, że nocy lepiej będzie mu się odkładać i ładniej zacznie przybierać?
No nadrobilam Blogerko moje starsze dziecko bylo sinlacowe. Karmiony piersia i lekarka powiedziala jak mial 5.5 miesiaca i mialam wracac do pracy zeby sprobowac z sinlakiem bo w tym wieku juz sie nutramigenu nie chwyci nauczony mleczka mamusiowego. Teraz ma prawie 6 lat i wypija sobie kubeczek po obudzeniu bo tak lubi Ja jak wprowadzalam to dawalam rano zeby obserwowac czy jest ok ale tam chyba raczej nie ma co uczulac wiec mpze to przypadek ze Borys tak zareagowal. A ze to slodkie... Owszem ale to byla jedyna slodycz jaka na poczatku dostawal i teraz moga wszystkie slodycze lezec na wierzchu a on sie ich nie chwyci. Mikolajowe jeszcze nienaruszone oprocz tych ktore zjadl tatus Owszem czasem prosi zeby mu kupic kinderka czy prince polo ale raczej niezbyt czesto. Wiec to nie jest tak ze sie dziecko do slodkiego przyzwyczai przez sinlac i nie chwyci sie nic innego
Stary 2013-05-12, 11:12   #2396
sylwietta1988
Zakorzenienie

SZAJA, mam pytanie- czemu małej podkładasz pieluszke za głowkę w leżaczku?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 11:19   #2397
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej Black Poka Poka strój na sobie oczywiście

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Fajnie że ciągle jesteś z nami
No ja jestem codziennie prawie a juz zwlaszvza w nocy na karmieniu ale zwykle wtedyy mam pecha i nikogo innego nie ma

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

A co do przerazajacych opowiesci Black to ja dam wiecej. Pilnowalam raz trupa w lesie w nocy i nawet fajnie bylo, ciepla letnia noc, swietliki lataly... No tyle ze ten pan nie byl smierdzacy bo sie niedawno powiesil. Pilnowalismy go po odcieciu zeby go jakies zwierzatko nie zjadlo zanim przyjedzie rodzina
Stary 2013-05-12, 11:31   #2398
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
No nadrobilam Blogerko moje starsze dziecko bylo sinlacowe. Karmiony piersia i lekarka powiedziala jak mial 5.5 miesiaca i mialam wracac do pracy zeby sprobowac z sinlakiem bo w tym wieku juz sie nutramigenu nie chwyci nauczony mleczka mamusiowego. Teraz ma prawie 6 lat i wypija sobie kubeczek po obudzeniu bo tak lubi Ja jak wprowadzalam to dawalam rano zeby obserwowac czy jest ok ale tam chyba raczej nie ma co uczulac wiec mpze to przypadek ze Borys tak zareagowal. A ze to slodkie... Owszem ale to byla jedyna slodycz jaka na poczatku dostawal i teraz moga wszystkie slodycze lezec na wierzchu a on sie ich nie chwyci. Mikolajowe jeszcze nienaruszone oprocz tych ktore zjadl tatus Owszem czasem prosi zeby mu kupic kinderka czy prince polo ale raczej niezbyt czesto. Wiec to nie jest tak ze sie dziecko do slodkiego przyzwyczai przez sinlac i nie chwyci sie nic innego
dziekuje
jeszcze będę obserwować, ale ta noc naprawdę była straszna a od prawie dwóch miesięcy mieliśmy już ustalony rytm spania i karmienia i pobudka byla dopiero miedzy 6 / 7.30
a teraz? o trzeciej bylo juz po spaniu.. jakiegos szalu dostal, byl strasznie pobudzony

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
No ja jestem codziennie prawie a juz zwlaszvza w nocy na karmieniu ale zwykle wtedyy mam pecha i nikogo innego nie ma

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

A co do przerazajacych opowiesci Black to ja dam wiecej. Pilnowalam raz trupa w lesie w nocy i nawet fajnie bylo, ciepla letnia noc, swietliki lataly... No tyle ze ten pan nie byl smierdzacy bo sie niedawno powiesil. Pilnowalismy go po odcieciu zeby go jakies zwierzatko nie zjadlo zanim przyjedzie rodzina
o boże
i Ty to z takim spokojem piszesz, ja to bym chyba miala koszmary przez kilka kolejnych tygodni i do lasu sama bym pewnie nie weszla
Stary 2013-05-12, 11:40   #2399
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
SZAJA, mam pytanie- czemu małej podkładasz pieluszke za głowkę w leżaczku?

Ja nie Szaja ale mam taki sam bujaczek
podłożyłam bo jak Małą brałąm z bujaczka to miała na główce w tyle czerwone !! Nie jest to oparcie twarde ale jednak kręci głową i się ocierała o tne materiał, postanowiłam dać pieluszkę by było bardziej miękko
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 11:44   #2400
BlackSanctum
Zakorzenienie

Kija, omg! To kim Ty jesteś z zawodu?

Silver, zrobię fotę niedługo, bo robię zdjęcie kolekcji moich butów na obcasie na bloga, to przy okazji cyknę też fotę stroju - niech będzie, na sobie... Ale jest meeeega żarówa. A kupiłam na ciucholandzie - nowy z metkami, zapłaciłam za niego 3zł (na wagę).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości