|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy ten synek już zostanie, czy jeszcze coś tam się pozmienia ; nadal biorę to pod uwagę
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 20
Cytat:
za roczekWSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale da sie radę i bez niej![]() Dobrze,że się nic nie stało Mnie zdarzało siekilka razy pić Karmi w ciązy z córą i jak karmiłam (ponoć wpływa na laktacje ),a ma 0,5% alkoholu.Absolutnie nie tknęłabym innego alkoholu tzn.lampki wina czy łyka piwa,a mnóstwo kobiet w ciązy niestety ma takie podejście,że od czasu do czasu to można.Dzidziadziumdzia ja ostatnio postanowiłam wykorzystać przywilej kobiet w ciązy W weekend majowy bylismy nasza trójeczką w Warszawie na wycieczce.Po godzinie stania pod Centrum Nauki Kopernik (kolejka była na jakieś kolejne 2h) poszłam do kasy,powiedziałam żem w ciązy i bilety kupiłam poza kolejką.Tłum chciał mnie zlinczować ![]() Tym bardziej,że ciązy nie było widać,bo miałam tunikę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-05-11 o 22:58 |
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek nim zaczęły się moje problemy w ciąży chciałam drugą córę.
Teraz tylko marzę o zdrowiu dla dziecka. Coralady no i chwała. Raz nie zawsze. A całe życie ciężarne nie będziemy.
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
jak dla mnie nic przyjemnego , ale mam zamiar sprobowac jeszcze raz , moze mialysmy zly dzien ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ---------- Cytat:
) DZIDZIA - gratuluje syneczka , musicie sie bardzo cieszyc , bedzie parka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Pięknym zaokrąglonym kobietom z rana....ja dzisiaj zmusiłam się do przeleżenia w łóżku jeszcze godzinki...inaczej byłabym na nogach już od 6 nie wiem co się dzieje, nigdy tak nie wstawałam....należę do nocnych marków, rzeczywiście od kiedy jestem w ciąży to śpię 12-14 godzin i to tak w najlepsze bez bólu głowy.
W nocy jednak dz, dzisiaj miałam lekki stres, obudził mnie straszny ból brzucha, na szczęście pomasowałam trochę i spróbowałam ułożyć się inaczej i powoli ból minął...ale ja dziękuję atrakcje się zaczynają coraz ciekawsze. Mam nadzieje, że to tylko dzidzia się źle ułożyła... |
|
|
|
#1059 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Ja niestety pospać nie mogę,gdyż mam taki jeden śliczny budzik w domu W załączniku moja miss wiosennego ogródka ![]() babku ja przed ciążą intensywnie ćwiczyłam crossfit,na początku bardzo mi brakowało ruchu,a teraz czuje się tak fatalnie,że już o żadnym nie myślę.Czekam aż mi energii przybędzie,a już wkroczyłam w 2 trymestr i narazie żadnych zmian
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Budzik rzeczywiście prześliczny, ja dzisiaj z wyliczeń wychodzi, że zaczynam 15 tydzień i bardzo się cieszę. Mi trochę dolegliwości ustępują choć rano jest ciężko jak zawsze- na szczęście nie wymiotuje.
Pogoda jest paskudna, nad ranem lało a teraz jest szaro i smutno. Ech....na szczęście mąż wczoraj zaskoczył mnie pięknym bukietem bzu. Dziewczyny, a powiedzcie mi co myślicie o chuście? |
|
|
|
#1061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Wpadłam sie przywitac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Zadomowienie
|
Coralady śliczna córa !
Dzidzia dzięki za zdjęcia buły i siusiaka ! U mnie prawdopodobnie chłopak, co mnie cieszy Ale na następnym USG będę wiedziała co i jak wygląda ![]() Dziewczyny jaka pogoda dziś u Was? U mnie strasznie pada i wogóle jakoś ciemno jest i smutno :/ Jak to jest że w tygodniu upał a w weekendy ulewa
|
|
|
|
#1064 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40762713]Ja mam taką ochotę na Redssa albo Somerby! ;p[/QUOTE] Ja teeeż! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam z rańca ![]() Dziewczyny czy Wy też macie problemy z pozycjami do spania? Im mam większy brzuch tym mi się coraz gorzej śpi, na boku to już w ogóle masakra..., ciągnie mnie i zaraz muszę znów się położyć na plecy...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||
|
|
|
#1065 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważaj na siebie! I sprawdzaj czy nie ma jakiś plamień czy czegokolwiek podobnego, jak cos to lekarz i to szybko ![]() Cytat:
hah, ja nie mogę tantum verde bo 'zle' się po nim czuje. Jak nie przejdzie to jutro się do lekarza wybioreCytat:
OoO NO teaz to ja tam widze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
nemosek- kanałowe nie boli znaczy, no może troszkę, ale nie ma tragedii :P Cytat:
Gdzieś oglądałam, chyba Pani gadżet że to naprawdę fajna sprawa, ja bym chciałą mieć ale bałabym się że źle zawiąże czy coś i będzie tragedia .. ![]() Cytat:
Czy to jest normalne że rano zawsze mam lekką biegunkę? ale tylko rano, niezależnie czy coś zjem czy nie..? U nas leje niesamowicie, zimno i w ogóle lipa. Siedzę w pracy i się nudzę mam papierkową robotę do zrobienia ale jakoś mi się nie chce
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
coralady-sliczna dziewczynka
U nas w Niemczech jest dzis Dzien Matki i moj maly pospal do 8 ![]() Dziekuje dziewczyny ze pamietacie.Ja niestety nie mam tyle czasu,dom,dziecko i ogrod pochlaniaja mnostwo czasu. Teraz mialam kilka dni tesciow u siebie wiec wogole czasu brak.Ale czytam,podczytuje i staram sie byc na biezaco. Ja poczulam wczoraj po raz pierwszy malucha.Znow to znajome laskotanie od srodka.
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
No ja wiem co to jest rak czasu, z tym że jak ja w pracy jestem, mało ludzi to mogę na necie siedzieć 'ukradkiem'
u nas dzień matki za 2 tygodnie. może mój maluszek się w końcu i ujawni i da o sobie znać kopiąc
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
weszlam sie z Wami przywitac . Pomieszkuje sobie od kilku dni u TZta i chwilowo problem jest z internetem wiec dlatego rzadziej sie udzielam . Staram sie Was nadrobic ale na telefonie mi ciezko wiec jak wroce do domu to bede nadrabiac.anulka2205 dziekuje ze pytasz po tym uderzeniu caly dzien w piatek bolal mnie brzuch, wieczorem bylam na bierzmowaniu wiec dosc dlugo stalam w kosciele a pozniej siedzialam kilka godzin w jednej pozycji wiec brzuch zaczal mi sie stawiac, ale odpoczelam i od wczoraj juz wszystko wrocilo do normy
|
|
|
|
#1069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz śliczną córeczkę,wygląda jak z "okładki" Cytat:
Cytat:
Uwielbiałam spać na brzuchu,ale jakoś mi nawet teraz tego nie brakuje. Cytat:
Raz tak a raz tak gadają ![]() Mam nadzieję że w razie wu nie będzie bolało.Najbardziej bym chciała obejść to cholerstwo.Ząb nie boli więc jest szansa że lekarstwo uleczy. Dostałam do mycia "smaczną"pastę paradontax ,słona i niedobra ![]() A tak w ogóle dzień doberek
|
||||
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z dziewczyn wybiera sie jutro do biedry na te dziecięce ciuchy?
znam tą pastę ... bleeeeeeeeee
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tygodniu używania jest już podobno lepiej
|
|
|
|
|
#1072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1073 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam chustę po Lilusi i na pewno będe jej używać,bo dla mnie to bardzo fajna rzecz.Zwłaszcza jak do sklpeu miałam wyjść,Lilę do chusty,ręce wolne itd.Teraz przy dwójce to z pewnością będzie pomocna Dziękuje ![]() Cytat:
U nas też pada i szaro-buro...Nic tylko spać.Cytat:
Ja jej robię duzoz djęć,więc przyzwyczajona![]() Z pozycją do spania to będzie gorzej z każdym miesiącem Ja spię na brzuchu,więc za niedługo bedę niepocieszona![]() Cytat:
Ja nie szczepiłam w koncu córki,choć mocno się nad tym zastanawiałam,Chustę wiąże się bardzo łatwo![]() Cytat:
To piękny pezent na Dzień Matki Mnie się tez wydaję,ze coś zaczynam czuć.W drugiej ciązy ponoć czuje się wcześniej,z resztą wie się już jakie to uczucie.Cytat:
Musze ja posłać na jakiś casting ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1074 |
|
Raczkowanie
|
Ryba ja ide po kocyki i reczniki, chyba ze bedzie badziew to nie wezme
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() bo też mialam iść, no ale jako że mój chłop ma b, ważne rzeczy do załątwienia jutro to ja od rana muszę lecieć na zakupy, a potem ew. do lekarza i pewnie mogłąbym pjechać dopiero gdzieś koło 1 do tej biedry, ale jak mają to być jakieś słabe jakościowo produkty to mi się nawet nie opłaca biletu kupić.. a chciałabym jakiś kocyk własnie i może ten ręczniczek z kapturkiem jak jakiś unisex będzie. No więc dacie znać co i jak z tymi ubrankami ? ;P Aaa.. no i planuje tez tą beżową tunikę sobie kupić jak będzie na mnie rozmiar.. no ale zobacze
|
|
#1076 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
U nas pogoda też do duppy....... szaro ponuro i cały czas mżawka z jednej strony nie jest szkoda siedzieć w pracy....---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja siedzę w pracy. A powiem Wam, że jest mi przeokropnie zimno dzisiaj. Mam gruby sweter za dupke spodnie długie i trampki zamiast balerin i mi pizga jak w kieleckim.Ps. Czy słowo pizga to przekleństwo? no więc tak siedzę i odliczam jeszcze tylko siedem godzin pracy :P
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
odpisałam więc mogę się przywitać
![]() Dzieńdoberek.... Ja jestem w pracy i się obijam jak widać.... nie męczę się muszę troszkę udawać ,że pracuję Dziewczyny po wczorajszym moja przerąbane..... zostawiły na koniec taki syf na salonie....że jak weszłam na salon to się za głowę złapałam.... dzisiaj im powiedziałam ,że nie wyjdą dopóki nie zrobią tego co mają zrobić.... bo wczoraj jak wyszłam to nic nie zrobiły.....no i za wczorajsze zachowanie napewno się im odwdzięcze..... Jestem tam kierownikiem ....ale mam takie same obowiązki jak one plus dokumentacja itd.... ja jestem luźnym kierownikiem jak jest wszystko tak jak ma być..... rozumiem bałagan bo było dużo ludzi na salonie .....bo sprzedaż ważniejsza.... ale wczoraj było to celowo zrobione.... tak samo jak z dniami wolnymi zawsze tak się dogadywałyśmy ,że każda była zadowolona.....a miały straszny luz jak byłam na L4 dziewczyna była na zastępstwie dopóki nie wrócę i miała jedynym słowem gdzieś wszystko.... to teraz im nie pasuje..... narzekają ,że premii nie dostają ..... wystarczą 2 kontrole na salonie w ciągu trzech miesiecy i mam po 300zł do premii na osobę za sam wygląd salonu, wiem ze to raz na trzy miesiace.... ale za moich czasów dostawały premie podobne do wypłaty..... a teraz jak się nic nie odezwę tak jak dziś to piły kawe półtorej godziny.... przerwe na dziś mają wykorzystana.... a resztę muszą odpracować..... na dodatek co wchodzę na zaplecze to siedzą i gadają.....no wpadłam w furię aż menagrka się na mnie spojrzała .... na całe szczęscie mam wpływ na ich premię jak tak dalej pójdzie to mogą o niej zapomnieć....... zawsze robiłyśmy to co miałyśmy zrobić a potem laba..... wtedy rozumiem ....możemy siedzieć i kawke pić itd... Jak jeste wszystko ok to nikt nas nie kontroluje ani nic.... a jak tylko jest coś źle to dzień w dzień jest ktoś u nas i kontroluje jak rozmawiamy z klientami itd....a rozmowy sprzedażowe są okropne ogólnie powinnam sprzątać razem z nimi....ale wymyśliłam sobię prace na kompie.... mam to zrobić do jutro...a dlaczego mam poświecać swój cenny czas w domu..... ![]() jaka jestem zła to wam mówię...
|
#1079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe nie bądź na mnie zła czy coś ale miałąm podobną sytuację bo miałąm sprzątnąć całe zaplecze ostatnio ale mi sie nie chciało poza tym nie mamy mopa i podłoge sie myje na kolanach szmatą, i powiedziałam ze nie będe tego robić i kropka. no i jak ktoś miał posprzątać sklep to też- Ty nie robisz ja też nie. No i jak potem przyszedł ktoś tam na przyuczenie to tekstem- sprzątacie tu kiedyś? no myślałam że te komentarze to od kierownika się rczej słyszy, że trzeba posrzątać itd. No ale różni ludzie 10tego szef akupił nam mopa o_O hahaha. no i dobrze, że wybrałaś sobie prace "papierkową"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Tak mi się wydawało że właśnie na tym zdjęciu widać siusiaczka

za roczek
),a ma 0,5% alkoholu.Absolutnie nie tknęłabym innego alkoholu tzn.lampki wina czy łyka piwa,a mnóstwo kobiet w ciązy niestety ma takie podejście,że od czasu do czasu to można.
KCIUKI DLA ANI 

Rano byłam w CH, kupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie w h&m i w końcu byłam u fryzjera 

hah, ja nie mogę tantum verde bo 'zle' się po nim czuje. Jak nie przejdzie to jutro się do lekarza wybiore

z jednej strony nie jest szkoda siedzieć w pracy....