Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 18:21   #2491
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
U nas tez caly dzien leje
Takie niestety wprowadzili zasady, ze sie trzeba na wizyte w sprawie zlozenia wniosku rejestrowac no i nam jakies 3 tygodnie temu wywalilo termin na druga polowe czerwca A pozniej jeszcze czekac na ten paszport. Masakra jakas
czyżby ambasada w Londynie?
My też czekaliśmy dość długo, z tym, że ja od razu po porodzie śledziłam stronę konsulu i od razu po pojawieniu się możliwości wizyty, zapisałam nas. No i my płaciliśmy za przyspieszenie.

ale wstyd się przyznać, ale jak pojechaliśmy do Londynu zapomniałam aktu urodzenia Małego i o 2 tyg mieliśmy wszystko przesunięte i jechaliśmy załatwiać paszport do Birmingham. I tak tylko dzięki uprzejmości pana z okienka nie musieliśmy czekać na kolejne wolne miejsca, tylko wepchał nas bez umawiania.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:23   #2492
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
czyżby ambasada w Londynie?
My też czekaliśmy dość długo, z tym, że ja od razu po porodzie śledziłam stronę konsulu i od razu po pojawieniu się możliwości wizyty, zapisałam nas. No i my płaciliśmy za przyspieszenie.

ale wstyd się przyznać, ale jak pojechaliśmy do Londynu zapomniałam aktu urodzenia Małego i o 2 tyg mieliśmy wszystko przesunięte i jechaliśmy załatwiać paszport do Birmingham. I tak tylko dzięki uprzejmości pana z okienka nie musieliśmy czekać na kolejne wolne miejsca, tylko wepchał nas bez umawiania.
Tak, ambasada w Londynie
To niezle dalas z tym aktem urodzenia
Ja wlasnie w Birmingham mieszkam

blogerko trzymaj sie, jutro bedzie lepiej

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:25   #2493
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jeju, jak mi sie plakac zachcialo, dopiero co my siedzialysmy w poczekalni.. jeju ..
Dokładnie...
I pomyśleć że jak One będą rodzić to nasze dzieciaczki będą miały roczek

Cytat:
ale mi czas leci jak szalony, jutro znowu poniedziałek i znowu całe dnie sama z Malutkim. Ale za 2 tyg lecimy znowu do Polski
i z racji, że w Pl zapowiadają lato dziś zaopatrzyliśmy się w kilka nowych ubranek, w tym ukochane rampersy
tu kilka ulubionych nowości
Ale super ubranka

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ale z tego co widze to narazie rządzą na nim mamy styczniowo - lutowe 2013
Stary 2013-05-12, 18:26   #2494
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U mnie wózek stoi na dole na klatce,, mieszkam na 4 piętrze.
Wczoraj pierwszy raz przewijałam na zewnątrz, w wózki. Ja wychodzę zaraz po karmieniu, tak żeby na następne wrócić do domu bo nie umiem i nie lubię karmić na siedząco.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ojj a nie boisz się ze Ci ukradną? ja trzymam wózek w domu;/;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:33   #2495
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ambasada w Londynie
To niezle dalas z tym aktem urodzenia
Ja wlasnie w Birmingham mieszkam
a to czemu jedziesz aż do Londynu? Nie lepiej załatwić Ci wszystko u siebie na miejscu?

ja dość często jestem w Birmingham bo brat mój tam mieszka

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:34   #2496
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam się po imprezie komunijnej

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
moja raz i to przypadkiem, widocznie jeszcze nie jej pora.

Dziewczyny, Julka właśnie tak zasnęła- ona mnie zadziwia tymi pozycjami...
Zazdroszczę, moja nie lubi bardzo na brzuszku..

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp właśnie jak wy sobie radzie z organizacja spaceru? Wychodzicie odrazu po karmieniu, czy np w trakcie spaceru karmienie? Jak z przewijaniem MALEŃSTW jak jest chłodno? No i jak mieszkanie np na 3 piętrze w bloku? Gdzie trzymajcie wózek, zostawiacie dzieci w domku i znosicie?

Jutro mam wizytę u rehabilitantki, okazało się, że mam rozstep mięśnia brzucha - dzięki Marsi wpisowi, zdjagnozowałam sobie i się okazało, że mam taką "dziurę" w brzuchu, że aż się wystraszyłam.
Ja wychodzę parę minut po karmieniu, teraz jak jst ciepło, to mam w butelce wodę ciepłą dla Małej, nie przewijałam na dworze, ale nie miałabym z tym problemu, zawsze mogę w wózku jeszcze (mała w gondolce jeździ), wózek stoi cały czas na dole, też mieszkam na trzecim piętrze.

Cytat:
Dzisiaj chyba w akcie desperacji zamowie ta mate do lezenia na brzuszka co onaella kiedys wstawiala. Mieszane ma opinie ale ja tak bardzo chce, zeby Lila polubila lezenie na brzuszku
Jaka to mata? Możesz podać link??

Cytat:
ja kupuje w auchan paklanki 50 szt, 4 zł z groszami
Paklanki są w większości supermarketów. ja też mam, ładnie pachną
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:35   #2497
marsi11
Zakorzenienie

wiecie co dziewczyny, moj TZ tak kocha małego mocno,że w szoku jestem
on jak jest w domu to bez przerwy z nim siedzi, gada, całuje, nosi

dziś musieliśmy na chwilę wyskoczyć do CH bo starszy na wycieczkę jedzie i jakieś szmaty potrzebował, Leo zaczal marudzić w wózku, TZ wyrwał mi go z rąk i mówi- daj mi go, ja go będę niósł
dumny jak paw- wiecie lansera po CH
no i wogóle np jak się rano budzi to zamiast wstawać od razu jak miał do tej pory zwyczaj to przytula się do małego z jakieś 20 min
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
z seata ibizy na kia sportage
grtuluję sama jestem fanką suv'ów

Cytat:
eeeheh to u nas było podobnie, fifa i męża ni ma teraz się już znudził...za to jak jest to razem gramy np w tenisa na kinekcie albo dance central
dance central to ja gram ze starszym,
hehe nawet raz graliśmy takie lajtowe tańce w chuście z malym

calawdeszczu bosko zasypia no i ta fryzura, powala

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-05-12 o 18:37
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:42   #2498
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
a to czemu jedziesz aż do Londynu? Nie lepiej załatwić Ci wszystko u siebie na miejscu?

ja dość często jestem w Birmingham bo brat mój tam mieszka
Podobno konsul ma w byc w Birmingham w drugiej polowie tego roku, ale nie wiadomo dokladnie kiedy. Na ostatnia wizyte sie nie zalapalam. Jak wyslalam mailem zgloszenie to dostalam odp, ze wszystkie miejsca sa juz zajete

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Jaka to mata? Możesz podać link??
Oczywiscie: http://www.amazon.co.uk/Lamaze-Spin-...aze+tummy+time

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-05-12, 18:47   #2499
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Dw dni nieobecnosci. Ale miaaaaalam czytania. TZ zaczal urlop takze czesciej mnie nie bedzie...

Ktos mi zepsul Kubusia
Juz kilka razy udawalo mu sie przespac w nocy po 6h, a od 2 dni budzi sie co 1,5h :/ i to idealnie jak w zegarku!!! Nie wiem dlaczego tak,.goraco mu?

Poza tym caly dzien nie bylo dzis kupki... Ja wiem, ze dla dzieci kp norma to kilka dziennie, ale i raz na kilka dni, ale nigdy wczesniej tak sie nie zdarzylo. Zawsze byly po minimum 3 kupki dziennie, a dzis NIC. Martwic sie?

Poza tym-powiedzcie mi jak mam odroznic nietolerlancje laktozy od cudowania przy piersi?
Moj maly lapie cyca, ssie 3 sekundy, puszcza (bez krzyku), lapie znow i tak w kolko dopoki porzadnie nie zalapie....

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:52   #2500
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A co do przerazajacych opowiesci Black to ja dam wiecej. Pilnowalam raz trupa w lesie w nocy i nawet fajnie bylo, ciepla letnia noc, swietliki lataly... No tyle ze ten pan nie byl smierdzacy bo sie niedawno powiesil. Pilnowalismy go po odcieciu zeby go jakies zwierzatko nie zjadlo zanim przyjedzie rodzina
chyba bym tam na zawał zeszła. Za dużo się horrorów naoglądałam o żywych trupach i na pewno sama bym tam padła trupem

Cytat:

słodzizna

Cytat:
Dziewczyny zobaczcie co mi się udało nagrać przed momentem heheh

http://www.youtube.com/watch?v=UadQSL_ao9o
cudna jest a co tak jej smakuje?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ktos mi zepsul Kubusia
Juz kilka razy udawalo mu sie przespac w nocy po 6h, a od 2 dni budzi sie co 1,5h :/ i to idealnie jak w zegarku!!! Nie wiem dlaczego tak,.goraco mu?
chyba to przeze mnie, bo ja Ci ostatnio pisałam, że moja już tak dobrze nie sypia i bach Mam nadzieję, że to minie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:53   #2501
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Dw dni nieobecnosci. Ale miaaaaalam czytania. TZ zaczal urlop takze czesciej mnie nie bedzie...

Ktos mi zepsul Kubusia

Poza tym caly dzien nie bylo dzis kupki... Ja wiem, ze dla dzieci kp norma to kilka dziennie, ale i raz na kilka dni, ale nigdy wczesniej tak sie nie zdarzylo. Zawsze byly po minimum 3 kupki dziennie, a dzis NIC. Martwic sie?

Poza tym-powiedzcie mi jak mam odroznic nietolerlancje laktozy od cudowania przy piersi?
Moj maly lapie cyca, ssie 3 sekundy, puszcza (bez krzyku), lapie znow i tak w kolko dopoki porzadnie nie zalapie....

Ja odkąd odciągam 1 fazę mleka to widzę poprawę, bączki idą, czasem płacze przy nich, no ale nie ma juz takich cyrków jak wcześniej. Moze on tak ma? ja jak nie odciągałam wcześniej, to mała jak mi sie szarpała(bardzo rzadko) to zmieniałam jej ułożenie, czasem brałam ją do pozycji krzyżowej a czasem na leżąco, może spróbuj zmieniać mu pozycje?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:54   #2502
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

ja wtedy wychodzę rano, i czekam do popołudnia jak troche słońce zajdzie i się chłodniej zrobimy, wtedy wychodzę jeszcze raz, albo wystawiam na balkon

.
Dzieki za odpowiedź. Ja robię tak samo, bo na ten skwar lepiej chyba nie wychodzić

Cytat:
Rewelacja, słodka jest hehe! Mój nigdy sam ńie zaśnie.

Mam do was jeszcze kilka pytań ( korzystam, ze mogę być na bierząco)
1. ile st teraz macie w domku w dzień a ile w nocy? Jak ubieracie dzieciaczki? U nas jest 27 st ciagle, mały smiga w koszulce z krótkim rekawkiem i w krótkich gociach, a w nocy w samym pajacu i niczym nie przykrywam.

U nas w sypialni w ten gorąc jest 23-24st. Mała jest w body na krótki rękaw i tyle......
W nocy body długi rękaw i półśpiochy ale tylko dlatego że się odkrywa. Dziś w nocy miała tylko body na krótki rękaw i chyba raczej nie zmarzła.
2. mamy kp, czy jecie juz wszystko? Ja dopiero dietę rozszerzam i tak wolno mi idzie...

Jem coraz więcej ale nadal nie jem cytrusów, fasoli, grochu itp,
3. ile planujecie karmić piersią? Ja już myślałam, że się poddamy ale chcę do 8 miesiąca wytrzymać.

Nie wiem, jak bedzie mleko to będę karmić. Nie będzie to finito. Myślę, że jak wrócę do pracy po rocznym macierzyńskim to wtedy już dam sobie spokój.
4. Czy macie stały plan dnia? My tylko kapiemy młodego o 19.00, 19.30
Hmm jako tako nie, kąpiel też koło 19,choć czasami zdarzy się później.
Spacer koło 9 -10 rano ( w zależności jak zje, ostatno wyszłyśmy o 8:40) , i popołudniu też spacer 16-17 i tyle.

Cytat:
Boję się, ale nie mam wyjścia. Generalnie nasz blok to większośc jest celnik, straż graniczna, policja ..... Drzwi wejściowe do klatki sa zamknięte, nikt ich nigdy nie zostawia otwatych. I to jest tak pierwsze drzwi na kluczyk - małe pomieszczenie, skrzynki na listy tam są tylko, potem drugie drzwi bez kluczyka i schody już.
Fakt że wchodzą i roznoszą ulotki jak im się otworzy.
No ale mam nadzieję, że nie ukradnie nikt

Ten roczek tak nam szybko minął. Tyle emocji za nami i przed nami
Cieszę się, że tu z Wami jestem
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:57   #2503
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pisze że film wideo jest prywatny

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Są mamusie stycz - lut 2014!!!!!!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692905
ech... fajnie im prawda?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mam jakis ogromny kryzys dzsiaj. noc byla koszmarma, dzien wcale nie lepszy, mlody tak strasznie daje popalilc ze juz psychicznie mam dosc. najgorsze, ze nie mam pomyslu o co moze chodzic. marudny, nie chce spac, mimo ze zawsze ma 3 drzemki, nutramigenu wypija po 100 ml podczas gdy wypijal juz prawie 200 na porcje.
zastanawiam sie czy ma to zwiazek z kaszka sinlac czy moze to czysty zbieg okolicznosc
gdyby byla to chocby kwestia wylazacych zabkow, to przynajmniej wiedzialabym, ze trzeba to jakos przetrwac i bedzie lepiej? .. ale sprawdzalam dziasla i sa ladniutkie, zadnych oznak zabkowania
a tak? tydzien byl idealny, marudzenie i placz w normie, noce krotkie ale spokojne a minione 24 h to istny hardcore
za godzine idziemt kapac i juz sie boje usypiania, bo czuje ze niezle sie namecze
Blogerko trzymam kciuki,żeby Mały spokojnie zasnął.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny, moj TZ tak kocha małego mocno,że w szoku jestem
on jak jest w domu to bez przerwy z nim siedzi, gada, całuje, nosi

dziś musieliśmy na chwilę wyskoczyć do CH bo starszy na wycieczkę jedzie i jakieś szmaty potrzebował, Leo zaczal marudzić w wózku, TZ wyrwał mi go z rąk i mówi- daj mi go, ja go będę niósł
dumny jak paw- wiecie lansera po CH
no i wogóle np jak się rano budzi to zamiast wstawać od razu jak miał do tej pory zwyczaj to przytula się do małego z jakieś 20 min
To wspaniałe co piszesz! Mój mąż jak tylko wraca z pracy, to zmienia garnitur na dresy i od razu do Małej

Cytat:

Ktos mi zepsul Kubusia

Nawijko, nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale odkąd daje Małej troszkę wody do picia, to kupki robi 3-4 razy dziennie. Ładne, takie jak trzeba. Ale nie martw się, sama napisałaś,że może być 5 dziennie, a może nie być żadnej. Na pewno wszystko jest dobrze.
A co do jedzenia, może świrować zaczyna. Moja przy piersi już tak się rozgląda,że jeść nie może. Albo patrzy na mnie i się śmieje dziąsłami z piersią w nich

Niunia zachowała się dziś wzorowo! Mszę przespała, potem pojechaliśmy na obiad i spała jeszcze w foteliku 3 godz. Razem prawie 4h ciągłego snu w harmiderze i hałasie! Potem cyc, mnóstwo uśmiechów do babć, prababć i innych gości, cyc i spanko 30min. No Aniołeczek mały Pięknie wyglądała, wszyscy podziwiali i pytali czy ja wiem co to znaczy mieć małe dziecko? Oj wiem
Stary 2013-05-12, 18:58   #2504
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ten roczek tak nam szybko minął. Tyle emocji za nami i przed nami
Cieszę się, że tu z Wami jestem
Oj tak, ten rok bardzo szybko minął, ale mam nadzieję, że przed nami kolejne lata wspólnego wizażowania Ciekawa jestem jak długo będziemy tu ze sobą pisać

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 19:05   #2505
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
chyba bym tam na zawał zeszła. Za dużo się horrorów naoglądałam o żywych trupach i na pewno sama bym tam padła trupem

słodzizna

cudna jest a co tak jej smakuje?

chyba to przeze mnie, bo ja Ci ostatnio pisałam, że moja już tak dobrze nie sypia i bach Mam nadzieję, że to minie

jabłuszko
jak dostała ziemniaczki z marchewką wczoraj na obiadek to pluła i prawie płakała
Stary 2013-05-12, 19:14   #2506
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Oj tak, ten rok bardzo szybko minął, ale mam nadzieję, że przed nami kolejne lata wspólnego wizażowania Ciekawa jestem jak długo będziemy tu ze sobą pisać
a to już tylko od nas zależy Może będziemy kiedyś pisać o naszych wrednych synowych/zięciach

Dziewczyny tak pięknie pisałyście w Klubie, dziękuję
Marsi dostałam mega kopa od Ciebie! Moja samoocena legła w gruzach parę lat temu, ale chyba nie jestem gotowa aby o tym mówić..

ps. Pozwoliłam sobie zamieścić zdjęcie w Klubie z dzisiejszej uroczystości. Pakiet- sukienka, nowa fryzura i Blaneczka
Stary 2013-05-12, 19:15   #2507
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się boję, dlatego trzymam w mieszkaniu.

Cytat:
dance central to ja gram ze starszym,
hehe nawet raz graliśmy takie lajtowe tańce w chuście z malym
Stary 2013-05-12, 19:22   #2508
blogerka
Wtajemniczenie

młody zasnął, szybko ..
mam nadzieje, ze nie wybudzi sie za kilka minut. jestem taka padnieta
mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej, ze czeka nas tak samo udany tydzien jak ostatnio. nie wiem co sie stalo mojemu dziecku wczoraj, ale mam znowu jakiegos malego potworka
Stary 2013-05-12, 19:30   #2509
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Nawijko, nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale odkąd daje Małej troszkę wody do picia, to kupki robi 3-4 razy dziennie. Ładne, takie jak trzeba. Ale nie martw się, sama napisałaś,że może być 5 dziennie, a może nie być żadnej. Na pewno wszystko jest dobrze.
A co do jedzenia, może świrować zaczyna. Moja przy piersi już tak się rozgląda,że jeść nie może. Albo patrzy na mnie i się śmieje dziąsłami z piersią w nich
Wlasnie ja ostatnio nie jem nic nowego, a maly z nowosci ma wode i mleko BD. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek... Nigdy nie mial problemow z brzuszkiem, baczkami, itp.

Brawa dla Blaneczki musisz czesciej urzadzac takie imprezy

Cytat:
Ja odkąd odciągam 1 fazę mleka to widzę poprawę, bączki idą, czasem płacze przy nich, no ale nie ma juz takich cyrków jak wcześniej. Moze on tak ma? ja jak nie odciągałam wcześniej, to mała jak mi sie szarpała(bardzo rzadko) to zmieniałam jej ułożenie, czasem brałam ją do pozycji krzyżowej a czasem na leżąco, może spróbuj zmieniać mu pozycje?
Jak dalej tak bedzie to tez zaczne odciagac.
A poki co uspokajam go smoczkiem i co jakis czas probuje wpychac piers. Jak nie pomaga to zmieniam cyca. Dobrze, ze mamy po dwa

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

No pieknie, Ewik wiedzma, wykrakalas nam :P

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-05-12 o 19:28
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:12   #2510
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40769175]SYlwietta, a rozszerzasz już dietę? Nie? to zobaczysz
Zwyczajnie, młoda ulewa i nie chce mi się ciągle bujaczka prać, dynia z ziemniakiem tez leci obficie [/QUOTE]
jeszcze nie rozszerzam, ale chyba zaczne bo mnie korci niesamowicie
Cytat:
Kija- respect
ja widziałam kila razy truposza i dziękuję bardzo

wiecie co, mój TZ zapadł na jakąś chorobę dorwał pada do x-boxa i nawet n imię nie reaguje

idę biorę się za obiad i prasowanie bo starszy syn w środę na wycieczkę wyjeżdza a mały gnojek póki co pięknie się zajmuje sam sobą
ale mu słodzisz
Cytat:

wyginam smiało ciało niesamowita jest, a ta fryzura za każdym razem rozwala mnie na łopatki

przeleciałam Was na szybko, wróciłam od rodziców o 19, szybkie mycie i mały padł jak przecinak, jak się tak z dziadkami wyszalał to w sumie sie nie dziwie
jejusiu, az mi sie zrobiło ciepło na sercu jak weszłam na styczniówki 2014.....

zrobie sobie kolacje i lece do klubu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:14   #2511
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Niunia zachowała się dziś wzorowo! Mszę przespała, potem pojechaliśmy na obiad i spała jeszcze w foteliku 3 godz. Razem prawie 4h ciągłego snu w harmiderze i hałasie! Potem cyc, mnóstwo uśmiechów do babć, prababć i innych gości, cyc i spanko 30min. No Aniołeczek mały Pięknie wyglądała, wszyscy podziwiali i pytali czy ja wiem co to znaczy mieć małe dziecko? Oj wiem
A wygladalyscie obie pieknie!

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-05-12, 20:15   #2512
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
ok to jeszcze raz?

http://www.youtube.com/watch?v=UadQSL_ao9o

kuuuuuurde przerobiłam na pionowo, a znów jest poziomo... wybaczcie
Jaka urocza, jak się cieszy

Niunias już śpi, TŻ na piwie (nie wziął telefonu-dziwne,dziwne) a ja przed kompem zajadam czipsy, ot taki relaks

Ja bym w życiu nie zostawiła wózka Ale u mnie to nie ma normalnej rodziny w bloku:P

Mój TŻ niestety też gra, ostatnio troszkę mniej ale i tak mi wstyd bo zachowuje się jak nastolatek z tą grą. I nic do niego nie dociera, że to frajerstwo grać w taką grę całymi dniami

Kupiliśmy wczoraj super aparat, wreszcie jestem zadowolona ze zdjęć

Fewciu ślicznie wyglądasz z Blanką i dla niej, że się tak grzecznie zachowywała
Szaja Dorotka jest po prostu boska! Jeszcze nie widziałam dziecka o takiej urodzie specyficznej
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:15   #2513
sylwietta1988
Zakorzenienie

.

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2013-05-12 o 20:24
Stary 2013-05-12, 20:28   #2514
calawdeszczu
Wtajemniczenie

moj dzieć już śpi, a ja z laptopem w wyrku, ot taki relaksik

sylwietta, słodziaszny avatar

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:32   #2515
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, ale byka zrobiłam! Oczywiście pisze się glista nie glizda

Okresu, na szczęście, jeszcze nie dostałam I wcale za nim nie tęsknię
ja tez jeszcze nie dostalam

Cytat:
u nas to się zaczęło po 3 miesiącu, wszystko wcześniej było git,nawet przy zagęstinikach robił kupę a tu nagle go przyblokowało
szczyt u nas to 10 dni
raz miał tak,że chyba 5 nie robił, podałam mu czopek bo bałam się,że może go męczy, osrał się po uszy
a następnym razem po 5 dniach ciszy nie było już tak dużo i wtedy uwierzyłam w trawienie bezresztkowe
wiesz, brzuszek go nie bolał był radosny tylko ja miałam schoza
podawaliśmy biogaie ale daj spokoj tyle siana i chyba na niecałe 3 tyg starczyła buteleczka
odkąd podaję kaszkę kukurydzianą na mleku kupa jest codziennie
kurcze bo ja sama juz nie wiem czy mam sie martwic czy nie ? czy to faktycznie to jedzenie bezresztkowe bo z tego co widze to wszystkie dzieci na watku robia codziennie kupe a moj nie

Cytat:
dziewczyny,zapomniałyśmy
dziś mija dokladnie rok odkąd powstał wątek
byłyśmy tu pierwsze z szają i sylwietta,potem była czarna,insolito,djerba i z kazdym dniem było nas wieeeecej
patrzecie ile razem zesmy przeszły
,dziekuje Wam wszystkim za to,ze jesteście i dużo buziazkow dla naszych dzieciaczków forumowych

jej jak to zlecialo no i sporo sie juz znamy buziaki dla Was

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
jak u Was jest ze spacerami
jak dlugo jestescie z kryszynkami na dworze???

i wychodzicie raz czy wiecej ???
ja jestem najdluzej 2h bo tyle moj maly wytrzyma bez jedzenia, jak jest cieplutko to wychodze 2 razy a jak jest chlodniej to raz.

Cytat:

omg rozwalila mnie slodka jest

Cytat:
Dziewczyny kp właśnie jak wy sobie radzie z organizacja spaceru? Wychodzicie odrazu po karmieniu, czy np w trakcie spaceru karmienie? Jak z przewijaniem MALEŃSTW jak jest chłodno? No i jak mieszkanie np na 3 piętrze w bloku? Gdzie trzymajcie wózek, zostawiacie dzieci w domku i znosicie?
Ja wychodze zaraz po karmieniu, na spacerze nie musialam malego przebierac ale jak bym musiala to bym to w wokzu zrobila.. Mieszkam w bloku wozek trzymamy albo w aucie albo i to czesciej na dole na klatce schodowej wiec schodze z dziecmi jedno na rekach drugie za raczke wiec juz na wozek miejsca brak.

Cytat:
Rewelacja, słodka jest hehe! Mój nigdy sam ńie zaśnie.

Mam do was jeszcze kilka pytań ( korzystam, ze mogę być na bierząco)
1. ile st teraz macie w domku w dzień a ile w nocy? Jak ubieracie dzieciaczki? U nas jest 27 st ciagle, mały smiga w koszulce z krótkim rekawkiem i w krótkich gociach, a w nocy w samym pajacu i niczym nie przykrywam.
2. mamy kp, czy jecie juz wszystko? Ja dopiero dietę rozszerzam i tak wolno mi idzie...
3. ile planujecie karmić piersią? Ja już myślałam, że się poddamy ale chcę do 8 miesiąca wytrzymać.
4. Czy macie stały plan dnia? My tylko kapiemy młodego o 19.00, 19.30
1. w dzien mam ok 23 - 24 a w nocy nie wiem
Maly chodzi w pajacach w nocy i przykrywam go kocykiem a w dzien albo w pajacach albo body z dl i polspiochy chyba ze byla taka pogoda jak ostatnio to w body z krotkim rekawkiem
2. ja nie jem jeszcze wszystkiego bo dosc mam ciezki egzemlparz jesli chodzi o jedzenie takze powoli wszystko wprowadzam
3. Zobaczymy ile sie uda ale 6 miesiecy chcialabym bardzo
4. mniej wiecej codziennie jest podobnie, bo jak sie obudzi o 7 rano np to pierwsza drzemka juz o 9 ogolnie jest tak ze po 2h aktywnosci maly robi jakas drzemke. kapiemy 18.30 a spimy 19 - 20

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:39   #2516
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Meduza,ania

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Dziewczyny wiecie że większość z nas będzie w tym roku po raz pierwszy obchodzić dzień matki,a potem dzień dziecka?

Stary 2013-05-12, 20:43   #2517
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Meduza,ania

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Dziewczyny wiecie że większość z nas będzie w tym roku po raz pierwszy obchodzić dzień matki,a potem dzień dziecka?

wiem!!! wlasnie myslalam o tym dzisiaj i zastanawialam sie, czy TZ skojazy ten dzien z moim swietem bo Borysek za maly jest, ale mam nadzieje, ze moze bedzie jakos wyjatkowo grzeczny tego dnia albo da mi pospac w nocy
Stary 2013-05-12, 20:47   #2518
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiem!!! wlasnie myslalam o tym dzisiaj i zastanawialam sie, czy TZ skojazy ten dzien z moim swietem bo Borysek za maly jest, ale mam nadzieje, ze moze bedzie jakos wyjatkowo grzeczny tego dnia albo da mi pospac w nocy
e

masz rację, też jestem ciekawa czy TZ zatrybi

Stary 2013-05-12, 20:56   #2519
sylwietta1988
Zakorzenienie

Fewciu, ale laseczka z Ciebie a Blaneczka urocza

dziełchy ze Ślunska
http://demotywatory.pl/4124498/Slaskie-GG
Stary 2013-05-12, 20:57   #2520
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Fewciu, ale laseczka z Ciebie a Blaneczka urocza

dziełchy ze Ślunska
http://demotywatory.pl/4124498/Slaskie-GG

dobre

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości