|
|
#2521 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
znam to ![]() Cytat:
opowiedz ![]() Cytat:
Słońce, ale przy nietolerancji laktozy odstawienie czegokolwiek NIC nie da. Mleko mamy jest bogate w laktozę, bo to cukier mleczny. Najwięcej jest tego w początkowej fazie, natomiast jeśli minęło, to raczej skaza białkowa LUB nadwrażliwość tylko. Nie musi być wysypana skóra I skazę, i nietolerancję przerabiałam u starszej córy, leczona przez gastroenterologa dziecięcego, w tej kwestii możesz mi spokojnie zaufać Cytat:
karmię i przewijam na dworze, w sumie nie rozumiem, w czym problem miałby być? przewijam w wózku.Casem raz, czasem i 3 razy. Czasem wózek, czasem chusta, a najczęściej wychodzę z wózkiem i chustę mam ze sobą. Cytat:
dokładnie, Dorotka też - to ty pokazywałaś ten filmik z pełzaniem? Dorka tak samo robi.Co do przekręcania - Aniu, Dorka jutro 4mce kończy, nie przekręca się, ale też i ona duża jest, ciężka, i takie dzieci czasem później różne rzeczy robią bo im ciężej no i może genetycznie - Agatka przekręciła się z brzuszka na plecy pierwszy raz dzień przed skończeniem 5 miesięcy. Nie, nie robię ćwiczeń żadnych, czekam.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2522 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ale spacerówke kupiejak najlzejszą Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Fewcia super wygladasz podejrzałam w klubie
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
szaja: ja tez w diablo namietnie grywalam, moj rekord to chyba 8 godzin, masakra .
ale ja jeszcze w jedynke tyle grywalam, to bylo wieki temu
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Dominisia śpi, a ja popijam zimne piwko z sokiem malinowym i oglądam Przepis na życie
caławdeszczu zaintrygowałaś mnie i też chętnie przeczytałabym historię o duchu Ja w duchy wierzę, ale na szczęście żaden mnie nie nawiedził
|
|
|
|
#2525 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja trzymam wozek w aucie Cytat:
ad, 2 od poczatku jem wszystko ad 3 ja karmic do 6ms a dalej zobacze zobacze, to uczu;enie mi nie schodzi a teraz cieplo wstyd sie pokazac na krotki rekaw dzis mi na czole oczach i brodzie znowu wyszlo rece cale, na nogach ciut mniej, wiec nie wiem czy dam rade dalej karmic ale do 6ms na pewno, szkoda ze laktator namnie nie dziala bo na drugie pol roku bym pomrozila ![]() ad, 4 nie mamy ustalonego dnia, kapie co 2 dzien tak po 20, mala usypia teraz tak 21-22 budzi sie juz wczesniej dzis po 10, i tak okolo 13 czesto drzemie chwile, a na spacer to zawsze 15, 16 wczesniej sie jeszcze nie wyrobilam jak sama jestem Cytat:
Cytat:
jak tam Wam sie mieszka w Anglii dziewczyny?? |
|||||
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Co kupujecie mamom na Dzień Mamy ??
![]()
|
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40777521]
opowiedz ![]() [/QUOTE] no więc ![]() wiecie jak to jest na wsi, albo jak było kilka lat temu, że leci się do wychodka bo nie mają WC w domu. U mnie akurat to było właśnie za stodołą. Trzeba było isc przez całe podwórko dosyc spore, obejsc stodole i za nia byl kibelek. a niedaleko wielki staw. zawsze balam sie siedziec w tym wychodku i nie zamykalam drzwi tylko takie uchylone zostawialam. wiec siedze tam za potrzeba i widze jak przed tymi niedomknietymi drzwiami taka biala postac sie przechadza- goraco mi sie zrobilo, ale sobie mysle, ze pewnie mi sie zdawało, siedze dalej.. minela moze z minuta a ta postac idzie spowrotem.... no to wtedy mi sie juz wlos zjeżył. gacie na dupe i lece, a ze ta stodola byla taka dosyc dluga i zrobiona z desek to sie porobily szpary dosyc duze i bylo widac co sie w stodole w srodku dzieje. no wiec lece taka wystraszona, patrze przez te dziury, ze w stodole jest moj mlodszy brat i syn ciotki- poszli na noc rowery schowac- stoją przestraszeni na srodku stodoly a ta postac krąży do okoła nich, zaczeli krzyczeć "kto to, kto tu jest" (a ja dalej to widze przez te szpary) strach mnie juz taki oblecial ze myslalam ze do domu nie dobiegne. Nagle oni rzucili te rowery na srodek stodoly i uciekaja do domu ten syn ciotki placze jak nie wiem, ja lece za nimi i oni krzycza w domu ze duch w stodole siedzi... no masakra... postac unosila sie lekko nad ziemia, byla biala taka mglista, na glowie jakby miała kaptur, nie bylo widac oczu tylko brode, bo tak do nosa byla twarz zasloniona. jak to teraz pisze to mnie strach oblatuje ze zaraz znowu to zobacze..... moj TZ sie smieje i nie wierzy, mowi ze sobie to wymyslilam ale ja wiem co widzialam... o. to tyle
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o w mordę jeża
|
|
|
|
|
#2529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i na następny dzień się działo teraz codziennie podaje kaszkę kukurydzianą i kupa jest jak ta lala a ja jestem spokojniejsza eff, Twoje maleństwo płacze?preży się? |
||
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o dzien matki to odkad urodził sie Bartus to dla mnie kazdy dzien jest dniem matki- wystarczy jego usmiech, guganie
a co do dnia dziecka, to nie wiem, jak dostanie jakies pieniązki to zostawie i kupie mu cos z zabawek chyba
|
|
|
|
#2531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40777521]
Ślicznie dziękujemy Cytat:
może sie znają z tego diablo, a Twój gra na jakims serwerze, czy sam? Cytat:
juz jestja też za bardzo nie mam gdzie, po przeprowadzce do wioski, ale krąże do okoła to siadam na ławce, to znow kraże i tak się nazbiera, wyciągam małą z wózka, pokazuje jej jak sie dzieci bawią na placu zabaw i tak sie uzbiera troche tego czasu
|
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noooo ja od lutego myslę o dniu matki, i tak sobie marzylam, ze kupi maz jakis prezent i z Natusia na rekach mi go dadza, np. sam kwaitek mógłby być wiec trudno, mam nadzieje ze ukocha mamusie mocno za szyjke
|
|
|
|
|
#2533 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szaja to nie mój filmik, ale mój podobnie robi tylko mu nic nie wychodzi i sie strasznie denerwuje.
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
ja myślałam,żeby jej kupić wizyte u kosmetykiczki- bo moja kosmetyczka ma taki fotel z masazerem do pedicuru i to taki fajny relaksik
a najchętniej kupiłabym bata na dupe ale moze o ty kiedy indziej bo ja generalnie mam straszne problemy z rodzicami![]() Cytat:
szok ja mialam taką sytuację trzy lata temu,że przyśniła mi się babcia,że mówi słuchaj ja muszę lecieć, kocham cie strasznie, będę z Tobą obudziłam się,opowiedziałam TZ co się stało, za pół godz zadzwonili ze szpitala,że babcia nie żyje- przyszła się pożegnać do mnie ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Nawijka kurde z tymi kupami to ja nie wiem ale u mnie mniej więcej ok 4 miesiące też się nagle zmieniło i zamurowało gościa- niby tak może być i nie ma w tym nic złego-poczytaj kilka moich postów wyżej a co do puszczania piersi moj też tak robi ja wtedy albo podkładam sobie pieluszkę pod cycka,żeby go wypchnąc bardziej do gory albo po prostu zabieram cycka i noszę go chwilkę bo czasem to po prostu tylko zabawa |
|
|
|
|
#2535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakbym opowiedziała Wam moje dzieciństwo od 6 roku zycia co sie dzialo to chyba byscie płakały razem ze mną ![]() ze swojego zycia, to bym mogla ksiazke napisac... a ztym duchem to dokladnie tak jak mowisz marsi, widzialam w tym samym czasie tylko z innej perspektywy
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a najwiekszego stresa mam jak mała zaczyna płakać wtedy wszystkie gały na mnie, i to zaglądanie do wózka za plecami mysla ze tego nie widzę, albo dwie na legalu zajrzaly i do mnie boze uszka na wierzchu ,tak nie mozna, ja mowie ze gondola chroni i buda tez troche podniesiona byla, bo troszku wialo dziewczyny kp od czego zaczynacie rozszerzanie od kaszek kleików? czy np marchewka, banan?????
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nie kp, ale.. zaczeliśmy od marchewki to mała pluła i ją na wymioty brało i juz prawie płakała, taka miała mine, że mi sie jej szkoda zrobiło i poleciałam po słoik z bananem
|
|
|
#2538 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja dzisiaj też nagrywałam, i chyba jednak dynia z ziemniakiem nie podchodzi smakowo jutro dam... jabłuszko też może. Z BD mam. masz rewelacyjną zabawkę tę trójkątną Cytat:
Reakcja na sinlac mogłaby być w jednej sytuacji - uczulenie na ryż, bo tam jest. no a jak myślisz? ryżowy z ryżu, kukurydziany z kukurydzy ryżowy powoduje zatwardzenia, kuku nie powinien Cytat:
Cudowanie - mamy czasem, wszystko ciekawsze od jedzenia ![]() Jeśli nie ma bolesnych bąków, prężenia, kupy nie są pieniste i strzelające, to nie problem w laktozie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To było na Halloween, z siostrą wracałyśmy koło 12 w nocy ostatnim autobusem od koleżanki. Wysiadlysmy na przystanku koło kościoła, miałyśmy kawałek do przejścia. W pewnym momencie patrzę a przed kościołem na placu (nowobudowany i praktycznie jeden wielki płac budowy) jakiś stary dziadek w długim płaszczu, cały szary chodzi przed schodami do kościoła to w jedną stronę to w 2, a pózniej zawrócił i poszedł w kierunku krzakow. Pierwsza myśl menel, ale jak sobie uświadomiłam, że on się unosił nad ziemią to zabrakło mi oddechu, a w tym momencie siostra chwyciła mnie za rękę i tak szłyśmy bez słowa do domu wystraszone. Modliłam się w duchu ze strachu ona tez i dopiero jak weszliśmy do mieszkania to się odzywać do siebie zaczęliśmy. Okazało się, że ona też widziała jak lewitował. Oczywiście nikt nam nie uwierzył, a mama myślała, że nabieramy ją bo Halloween. My wiemy co widziałyśmy i tyle, nigdy się tak nie bałam!
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Ja odkad mieszkamy sami (ponad 3 lata) i Tz ma lepsza prace nie narzekam
Tylko do pogody ciezko sie przyzwyczaic nawet po ponad 5 latach tutaj ![]() Szaja dziekuje Ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz Mysle za 2-3 tygodnie znowu powoli zaczac jesc nabial i bede obserwowac czy problemy brzuszkowe beda wracac.Lilcia tez sporo wieksza od Gabi, moze dlatego pozniej wszystko bedzie robila. Gabi mega ruchliwa byla i tak jej zostalo do dzis
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778388]
Jeśli nadal tak będzie, + do tego niejedzenie, to zrób badania moczu ogólne. Często infekcje dróg moczowych tak się objawiają - nerwy, brak apetytu. Reakcja na sinlac mogłaby być w jednej sytuacji - uczulenie na ryż, bo tam jest. [/QUOTE] robilismy niedawno zarowno badanie ogolne moczu jak i posiew. Powiem Ci, ze jak zmienialismy mleko z pepti na nutramigen to tez nie mial apetytu, strasznie plakal podczas jedzenie, machal raczkami i nozkami, caly sie rzucal, ale w koncu przyzwyczail sie do smaku i juz wypijal bardzo ladnie mleko bez marudzenia. a teraz natychmiast po tym jak wprowadzilam sinlac cos zaczelo nie grac oprocz braku apetytu doszedl wlanie ten niepokoj i ogolne pobudzenie, zobacze jak bedzie dzisiejsza noc wygladac.
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż wyć mi się chce tragedia ![]() na chrzciny mama przyszła, tylko do kościoła ale to pikuś, mój brat ma 4 letniego syna, którego dziadki na oczy nie widzieli straszne, dziewczyny wyć mi się chce, może kiedyś siły zbiorę i napiszę więcej a na razie wolę sie nie wku,,,c |
|
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
ja na dzien mamy juz kupilam
tzn tym razem bez niespodzianek kazalam Mamie wybrac sobie torebkę, taką wiecie noszona na skos i okulary słoneczne |
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam, bo dzieci co miały refluks u mnie w rodzinie, wszystkie chorowały na zapalenie uszu i płuc
|
|
|
|
|
#2545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ja Cie, to też nieźle... a ja jeszcze miałam taką sytuacje, ale to juz nie o duchu.. wracałam z koleżanką z miasta do domu taką drogą na skróty ona zawsze taka w dziurach, wyboista, i była taka mega ogromna kałuża. no wielka jak nie wiem. i tak przechodzimy obok i ja słysze, że jakieś bąbelki leca, a było ciemno bo tam latarni za bardzo nie było. stanelysmy nad ta kałuza i tak sie wsłuchujemy no cos bąbelkuje, wiecie o co mi chodzi? jak się spod wody bąble puszcza.. to taki charakterystyczny odgłos jest no i tak słuchamy słuchamy i ja mowie do kolezanki, ze w tej kałuzy chyba ktos jest a ona sie wystraszyla i zaczela uciekac no to ja tez sie wystrachalam i pobieglam za nia bieglysmy tak do samej klatki do domu... stoimy w tej klatce i jej mowie ze tam ktos byl a ona ze sie juz nie wraca bo sie boi i ze ja cos wymyslam bo tam nikogo nie bylo. na drugi dzien sie okazalo, ze sie facet utopil.. pijany wpadł w tą kałuze.. szok i jeszcze jedna ![]() wracam z kumpela ze spaceru przez taki rynek z takimi barakami gdzie handlują i mi sie but rozwiązał, wiec klekłam wiąze tego buta, odwracam glowe w lewo a tam koles stoi z gaciami w doł i sobie wali o jaaaaaaa.... zerwalam sie jak rakieta... widno bylo jeszcze..... ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
ja swojego zobaczylam po hmmm 15 latach... jaka to jest więź,.. żadna. i on ma pretensje, ze ja nie zabiegam o jego względy...
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo przy cycu, albo w wozku na dworze. 3 dni? Wytrzymam... Jesli nie musze podawac mm, to stronie od niego jak od ognia. calawdeszczu |
|
|
|
|
#2548 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Agatka dostała na pierwszy DD książki i też tak myślę, czy by nie kupić czegoś Dorotce, bo można dedykację napisać i fajna pamiątka nie wiem Cytat:
oranyboskie... Cytat:
i to jest bardzo dobra myśl Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tylko zacznij od czegoś co ma mało białka - nie od sera żółtego np. kawa z dodatkiem mleka Cytat:
a apetyt - może sinlac zwyczajnie tak go zapchał? |
|||||||
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
A zajrzał ktoś kiedyś duchowi w "twarz"? Bo ja mam takie doświadczenie za sobą
|
#2550 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i tak sobie spaceruje w strone zakladu karnego, fajne rejony no nie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

karmię i przewijam na dworze, w sumie nie rozumiem, w czym problem miałby być? przewijam w wózku.
no i może genetycznie - Agatka przekręciła się z brzuszka na plecy pierwszy raz dzień przed skończeniem 5 miesięcy. Nie, nie robię ćwiczeń żadnych, czekam.
teraz się już znudził...za to jak jest to razem gramy np w tenisa na kinekcie albo dance central 

o w mordę jeża