Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 14:40   #481
Renatka89
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość

ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka, siostra TŻ też tak myśli chyba chciałabym Zosię, może Natalkę. Sama nie wiem
A chłopczyk pewnie Jasiek tak jak chcieliśmy zobaczy się

super, muszę ją kupić, bo z tymi co mam to krzywię się przy myciu jak nie wiem, jeszcze mi tak zostanie
Mówią, że kobieta, która nosi w sobie dziewczynke w ciąży brzydnie, tzn.że córa odbiera jej urodę.
Ale powiem Ci, że ja się czułam całą ciąże super seksi i ogólnie ładnie, chociaz mam córe śliczną oczywiscie
I od początku czułam, że będę miała córe, chociaz wszyscy, nawet jak lekarz juz zatwierdził płec, mowili mi, że za dobrze wyglądam na córe

paste polecam, mam nadzieje, ze tobie tez 'zasmakuje'

aha, a co do płci jeszcze.. mojej kolezance kilku lekarzy w ciąży potwierdziło dziewczynkę, wybrali imię, skompletowali różową wyprawkę, od kolezanek rózowe rzeczy podostawali iii.. urodziła Dawidka

Cytat:
też myślałam o Kubusiu, ale TŻ kręci nosem. Jemu za to podoba się Karol, a mi z kolei nie bardzo
Chciałam też Antosia po dziadku moim, ale mój Brat zarezerwował
macie na to duuuużo czasu jeszcze, spoko

a z tematów włosowych..
1. W każdej biedrze jest ta maska Fructis? jak ona wygląda dokładnie?

2. Własnie oglądałam na mtv teledysk Honey Nie mówię jak, i chociaz nie przepadam za nią to oczarowała mnie tam i myślę czy by tak nie ciachnąc włosów
Stary 2013-05-12, 15:09   #482
czekoladowoo
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o imiona to u mnie jeśli bedzie dziewczynka to będzie panna Zuzanna
Będzie problem z chłopcem bo ja zawsze chciałam tak samo jak ma mój TŻ na imie

Będzie ciężko, ale może Rafał, albo Krzysiu o po tacie
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 15:36   #483
Ninedin
Zakorzenienie

spiekłam sobie dekolt
Stary 2013-05-12, 16:42   #484
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

My już imiona mamy wybrane Aleksander i Kornelia

Bunny nie zrobiłam dzisiaj tych fotek, bo pogoda u mnie do dupy:/ postaram się w tygodniu, jeżeli to nie problem
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 19:18   #485
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eveline1000 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Ex i jak tam po maturze?

Ja już dzisiaj mam luz.Posprzątałąm w domu umyłam auto i odkurzyłam nawet w środku bo Tż zajęty i z córką na podwórku się bawiłam na całego.Tyko strasznie komary nas pokąsały.Jeszcze tylko coś szybciutkiego do jedzenia zrobić
Pisałam już, że polski zdany, a pozostałe przedmioty pisemne chyba też Angielski na 100% zdałam, z matmy naliczyłam ponad 15pkt z tych zadań których jestem pewna, nie wiem tylko jak z polskiego wypracowanie

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
No właśnie, chyba żeby pomieszać, może za bardzo nie zmieni to jego właściwości
Nie zmieni, mieszałam go teraz z moim drugim podkładem ingrid mineral silk&lift i efekt jest super, krycie mega, utrzymuje się też długo

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Dziewczyny sukces!!! Kupiłam torebkę o tą http://avanti24.pl/moda/1,103632,133..._kolekcji.html
Piękna Ja też jak dostanę teraz kaskę muszę się wybrać po torebkę do hurtowni torebek u mnie w mieście

Cytat:
też myślałam o Kubusiu, ale TŻ kręci nosem. Jemu za to podoba się Karol, a mi z kolei nie bardzo
Kubuś piękne imię Mój młody nazywa się Filip Mateusz, praktycznie od razu zdecydowaliśmy się z tż na to imię A dziewczynka miała być Nicola Teraz dla dziewczynki chciałabym imię Laura, albo Aleksandra

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Mówią, że kobieta, która nosi w sobie dziewczynke w ciąży brzydnie, tzn.że córa odbiera jej urodę.
Ale powiem Ci, że ja się czułam całą ciąże super seksi i ogólnie ładnie, chociaz mam córe śliczną oczywiscie
I od początku czułam, że będę miała córe, chociaz wszyscy, nawet jak lekarz juz zatwierdził płec, mowili mi, że za dobrze wyglądam na córe

a z tematów włosowych..

2. Własnie oglądałam na mtv teledysk Honey Nie mówię jak, i chociaz nie przepadam za nią to oczarowała mnie tam i myślę czy by tak nie ciachnąc włosów
Wg. mnie to nieprawda, u mnie nic się nie sprawdziło z tych opowieści co gadali Więc wg. mnie nie ma co się sugerować.

Nie wiem ,musisz iść sprawdzić Ja u siebie jakiś czas temu widziałam szampony i odżywki z tej nowej serii z fructisa, zresztą w zawrotnej cenie

Mam aktualnie podobną długość

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Wróciłam z młodym niedawno od tż Ależ ten weekend szybko zleciał.. oglądacie finał MBTM?

Bunny ścięłam sobie wczoraj włosy Nie mogłam się patrzeć na te popalone końce i chwyciłam nożyczki i mniej więcej wyrównałam końce i wycieniowałam troszkę resztę Mam pytanko, bo cięłam tak że pasmo trzymałam poziomo i nożyczkami cięłam delikatnie pod kątem 45stopni, nie wiem czy to dobra technika?

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 19:52   #486
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
szkoda gadac naprawde...

jakbys wyczula

rozbawilas mnie dziekuje

przyszly tydzien i kazdy kolejny bedzie koszmarem

swietna torebka
to wam napisze w naszym miejscu
zawsze Cie pociesze moja kochana

Cytat:
Moj tż chce Blanke i koniec. Jak bedziemy kiedys mieli dziecko i bedzie dziewczyna to nawet nie mam nic do gadaniaA ja bym chciala Nadie
Ja mi sie podoba Dominik,Błażej, Marcel...
Cytat:
Napisane przez infatuated Pokaż wiadomość
a może Mikołaj ? Miko, Mikuś w sam raz na tematykę świąteczną-21 grudnia
mi się strasznie podoba to imię dla chłopczyka, nawet jakby miał się urodzić w kwietniu Tż za to się śmieje, że zbyt świątecznie
O,tak! Mikołaj tez mi sie bardzo podoba

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:

paste polecam, mam nadzieje, ze tobie tez 'zasmakuje'

aha, a co do płci jeszcze.. mojej kolezance kilku lekarzy w ciąży potwierdziło dziewczynkę, wybrali imię, skompletowali różową wyprawkę, od kolezanek rózowe rzeczy podostawali iii.. urodziła Dawidka

macie na to duuuużo czasu jeszcze, spoko

a z tematów włosowych..

moja mama jak chodzila ze mna w ciazy (26lat temu)to USG nie bylo jeszcze na poziomie jak teraz i przez cała ciaze mialam fi*tka
wiec mama z tata postanowili ,że bedzie Kamil albo Dawid a tu pach...K
rodzina troche szokla ale jestem kochana pierwsza wnusia po obu stronach
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 20:36   #487
shizaxa
Wtajemniczenie

Ex a zadowolona z tego ingrida jesteś? bo właśnie kupiłam na próbę

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 20:51   #488
milka_m
Rozeznanie

Dla dziewczynki to mam nawet kilka imion do wyboru, które najbardziej mi się podobają: na pierwszym miejscu Natalia ale też może będzie Laura, Lilka, Adela, Emilia. Kiedyś bardzo podobała mi się Wiktoria ale jak nastał ten wielki bum na Wiktorie i Weroniki to przestało mi się aż tak podobać
Z wyborem chłopięcego imiona będzie większy problem, bo mi w zasadzie najbardziej podoba Mateusz ale mojemu Tżowi już nie i jak będzie chłopczyk to będziemy musieli się trochę pozastanawiać

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Daj znać co o nim sądzisz, jak już wypróbujesz

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:35   #489
Absurdalna07
Zadomowienie

W innym wątku dziewczyna kręconowłosa stosuje metodę "CG" - codziennie (!!!) kładzie oleje i pyta, dlaczego włosy ma oklapnięte...

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Mnie też się zawsze podobało imię Natalia, ale od kilku lat tak często się je nadaje...

Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 21:38   #490
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Pisałam już, że polski zdany, a pozostałe przedmioty pisemne chyba też Angielski na 100% zdałam, z matmy naliczyłam ponad 15pkt z tych zadań których jestem pewna, nie wiem tylko jak z polskiego wypracowanie

Nie zmieni, mieszałam go teraz z moim drugim podkładem ingrid mineral silk&lift i efekt jest super, krycie mega, utrzymuje się też długo

Piękna Ja też jak dostanę teraz kaskę muszę się wybrać po torebkę do hurtowni torebek u mnie w mieście

Kubuś piękne imię Mój młody nazywa się Filip Mateusz, praktycznie od razu zdecydowaliśmy się z tż na to imię A dziewczynka miała być Nicola Teraz dla dziewczynki chciałabym imię Laura, albo Aleksandra

Wg. mnie to nieprawda, u mnie nic się nie sprawdziło z tych opowieści co gadali Więc wg. mnie nie ma co się sugerować.

Nie wiem ,musisz iść sprawdzić Ja u siebie jakiś czas temu widziałam szampony i odżywki z tej nowej serii z fructisa, zresztą w zawrotnej cenie

Mam aktualnie podobną długość

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Wróciłam z młodym niedawno od tż Ależ ten weekend szybko zleciał.. oglądacie finał MBTM?

Bunny ścięłam sobie wczoraj włosy Nie mogłam się patrzeć na te popalone końce i chwyciłam nożyczki i mniej więcej wyrównałam końce i wycieniowałam troszkę resztę Mam pytanko, bo cięłam tak że pasmo trzymałam poziomo i nożyczkami cięłam delikatnie pod kątem 45stopni, nie wiem czy to dobra technika?
zle to wlosy masz trzymac pod katem- 0, 45 albo 90stopni a nozyczki do pasma prostopadle.

kupilam w biedrze maske color resist z fructisa za 10zl

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Absurdalna07 Pokaż wiadomość
W innym wątku dziewczyna kręconowłosa stosuje metodę "CG" - codziennie (!!!) kładzie oleje i pyta, dlaczego włosy ma oklapnięte...

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Mnie też się zawsze podobało imię Natalia, ale od kilku lat tak często się je nadaje...
ale myje je codziennie czy tylko ciagle tak olej doklada
Stary 2013-05-12, 21:43   #491
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Niby myje, ale co to za mycie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692616

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Bunny, przy okazji zapytam: czy jeśli chcę delikatnie zmienić odcień blondu na ciemniejszy (zamiast poziomu 10 tak 9, 9/8), odrostów nie mam, to czy mogę położyć Excellence 9 z 3% wodą? Jak długo trzymać?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 21:50   #492
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, krycie ma świetne, wg. mnie jest jednym z najlepiej kryjących drogeryjnych podkładów Ostatnio z dystrybucją ruszyli bo widziałam go już w paru rynkowych drogeriach Z tym że ja chcę jeszcze większe krycie, a lioele mi takie daje No i jest trwalszy wg. mnie No i lioele pod wpływem wody i wysokich temp nie schodzi, a ingrid mi trochę tak

Cytat:
zle to wlosy masz trzymac pod katem- 0, 45 albo 90stopni a nozyczki do pasma prostopadle.

Cholerka, a jednak coś pomyliłam W sumie to podczas cięcia pasmo włosów i tak trochę pochylałam w dół więc może było te 45 stopni W każdym bądź razie włosy są już prawie równe na końcach (nie ma boba różnej długości z przodu i z tyłu) no i pozbyłam się bez wyrzutów sumienia suchych końców które doprowadzały mnie do szewskiej pasji Teraz doczekam na spokojnie do czasu wizyty u fryzera. Mogłabym w sumie nawet do czerwca poczekać z nią- w maju włączę skrzypokrzywę pitą i jantar to przyrost powinien ładnie ruszyć i jak zetnę włosy to bez wyrzutów sumienia, i długość powinna pozostać bez zmian tj. do ramion

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-12, 21:51   #493
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Niby myje, ale co to za mycie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692616

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Bunny, przy okazji zapytam: czy jeśli chcę delikatnie zmienić odcień blondu na ciemniejszy (zamiast poziomu 10 tak 9, 9/8), odrostów nie mam, to czy mogę położyć Excellence 9 z 3% wodą? Jak długo trzymać?
na jakies 20-30 minut bo beda plamy w kolorze.

Cytat:
Tak, krycie ma świetne, wg. mnie jest jednym z najlepiej kryjących drogeryjnych podkładów Ostatnio z dystrybucją ruszyli bo widziałam go już w paru rynkowych drogeriach Z tym że ja chcę jeszcze większe krycie, a lioele mi takie daje No i jest trwalszy wg. mnie No i lioele pod wpływem wody i wysokich temp nie schodzi, a ingrid mi trochę tak

Cholerka, a jednak coś pomyliłam W sumie to podczas cięcia pasmo włosów i tak trochę pochylałam w dół więc może było te 45 stopni W każdym bądź razie włosy są już prawie równe na końcach (nie ma boba różnej długości z przodu i z tyłu) no i pozbyłam się bez wyrzutów sumienia suchych końców które doprowadzały mnie do szewskiej pasji Teraz doczekam na spokojnie do czasu wizyty u fryzera. Mogłabym w sumie nawet do czerwca poczekać z nią- w maju włączę skrzypokrzywę pitą i jantar to przyrost powinien ładnie ruszyć i jak zetnę włosy to bez wyrzutów sumienia, i długość powinna pozostać bez zmian tj. do ramion
w sumie nie wazne jak sie strzyze a zeby efekt byl dobry i nie bylo schodow i dziur
Stary 2013-05-12, 21:53   #494
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
na jakies 20-30 minut bo beda plamy w kolorze.

Dzięki A dlaczego plamy?

Stary 2013-05-12, 21:56   #495
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki A dlaczego plamy?
bo jak sie za krotko przyciemnia to sa plamy- nierowny kolor i nie rowno sie spiera ble...
Stary 2013-05-12, 22:11   #496
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
bo jak sie za krotko przyciemnia to sa plamy- nierowny kolor i nie rowno sie spiera ble...
Nie pamiętam, jak długo trzyma się tę farbę (oryginalnie ma 6%), chyba 30 minut. Czyli trzymać tyle, ile jest w instrukcji, tylko z 3% wodą?

Stary 2013-05-12, 22:23   #497
Lavia15
Wtajemniczenie

hmmm co do imion męskich mi się podoba - Alanek, Kamil albo Brajan
a dla dziewczynki to Wiktoria, Amelka, Zuzia, Oliwka, Julka

no ale my to z Tżtem narazie nic nie planujemy tylko tak sobie czasem dyskutujemy o imionach dla dzieci i na szczescie podobaja nam sie podobne na pewno chcemy przed 30stka ale do niej jeszcze mamy 7 lat
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:25   #498
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie nie wazne jak sie strzyze a zeby efekt byl dobry i nie bylo schodow i dziur
W sumie nie mam ani tego ani tego Jest ok, z tym że na końcach mogą być trochę różne długości bo nie dbałam o to żeby było od linijki tylko cięłam tam gdzie zniszczone Starałam się to zrobić żeby "jakoś" wyglądało- narazie nie zamierzam prostować włosów, a jak są falowane to wyglądają ok Grzywkę też podcięłam, taką metodą którą kiedyś widziałam na yt, że pasmo włosów dawałam na drugą stronę twarzy i cięłam jakby w przeciwnym kierunku tzn. jak noszę grzywkę po prawej stronie to pasmo włosów dawałam na lewą i cięłam w miarę to wygląda, wiadomo- profeska to nie jest, ale pozbyłam się tych popalonych włosów i od razu mi lepiej jakoś na duszy

Mogłabym suszyć włosy na tej pneumatycznej szczotce, żeby był efekt trochę jak po prostownicy?

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-05-12 o 22:26
Stary 2013-05-13, 05:58   #499
Ninedin
Zakorzenienie

cześć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 08:05   #500
201606240916
Konto usunięte

Hej.

Właśnie wróciłam ze szpitala. Musiałam zawieźć tatę na izbę, bo miał bardzo mocne bóle brzucha. I go zostawili.

Cytat:

Ja 2 dni temu kupiłam nutri gładki te czerwone też były.
Bunny, kochana, na niektórych pasmach, co były białe, wyłazi zieleń/szarość. Co mam zrobić teraz? Proszę o pomoc

Co do ścinania, to moja koleżanka była ostatnio w pewnym salonie fryzjerskim. A tam fryzjerka obcinała ją na siedząco. Siedziała na jeżdżącym krześle, i tak jeździła w koło niej i ją obcinała.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Bunny a jak tam sprawa z TŻ-em? Nie jestem w temacie, ale mam nadzieję, że rozwiązaliście problem. Jesteście już tyle lat ze sobą.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:06   #501
Renatka89
Zakorzenienie

hej

z tymi przesądami ciazowymi to wiadomo, że sie nie zawsze sprawdza, raczej jak sie sprawdzi to przypadek mi sie nie sprawdziło nic

a jeszcze co do tych, które boja sie pobierania- uwierzcie, że dla dziecka da sie wytrzymasz wszystko, przelamac swoj kazdy strach

musze kogos wysłac po ta maske do biedry
Stary 2013-05-13, 08:56   #502
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Dla dziewczynki to mam nawet kilka imion do wyboru, które najbardziej mi się podobają: na pierwszym miejscu Natalia ale też może będzie Laura, Lilka, Adela, Emilia. Kiedyś bardzo podobała mi się Wiktoria ale jak nastał ten wielki bum na Wiktorie i Weroniki to przestało mi się aż tak podobać
Z wyborem chłopięcego imiona będzie większy problem, bo mi w zasadzie najbardziej podoba Mateusz ale mojemu Tżowi już nie i jak będzie chłopczyk to będziemy musieli się trochę pozastanawiać

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Daj znać co o nim sądzisz, jak już wypróbujesz
ja Weronika córce chcę dać dlatego że po babci, i może babcia nawet doczeka wnusi tyle już się "upomina"
Wypróbuję jak się troszkę opalę bo lekko kolor się odznacza albo jak kupię ten jasniejszy myslę jeszcze nad BB z ingrida do testowania na teraz zanim się nie opalę troszkę...
Cytat:

ooo to myslę że dla mnie może mieć dobre krycie a jak długo się utrzymuje? dajesz na niego jakiś puder/brązer?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:12   #503
exclusivee
Zakorzenienie

Laski co chwilę mi wyskakuje jakieś g*wno z wizażu z tymi cookies, jak to zablokować??? Dałam akceptuję już parę razy ale dalej mi się pokazuje

Cytat:
hej

musze kogos wysłac po ta maske do biedry
Ja mam biedrę pod domem, czekam tylko na przypływ gotówki i lecę

Cytat:
ja Weronika córce chcę dać dlatego że po babci, i może babcia nawet doczeka wnusi tyle już się "upomina"
Wypróbuję jak się troszkę opalę bo lekko kolor się odznacza albo jak kupię ten jasniejszy myslę jeszcze nad BB z ingrida do testowania na teraz zanim się nie opalę troszkę...

ooo to myslę że dla mnie może mieć dobre krycie a jak długo się utrzymuje? dajesz na niego jakiś puder/brązer?
Kiedyś trzymał mi się 6-7h, teraz niestety tylko 3-4 Nieraz zdarza się że 5. Daję na niego przeważnie puder do twarzy taki jakiś zwykły, ciemniejszy, na kości policzkowe i róż na policzki Zobacz sobie na kwc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...gadzajacy.html , opinie są różne, ale przewaga jest tych dobrych A i jak ktoś pisze że ciężko się go rozsmarowywuje- to wg. mnie nie ma wprawy w nakładaniu takich kosmetyków Ingrid jest dość gęstym podkładem, ja nakładam go palcami i nie zdarzyło mi się nigdy żeby były smugi, czy żeby się rolował Poleciłam go przyjaciółce i ona również jest z niego zadowolona. Także sądzę że wiele tych negatywnych recenzji jest też przez niewystarczające umiejętności samych recenzentek Gdyby trzymał się dłużej byłby moim kwc, a tak zostanie nim lioele Ale i tak zawsze warto mieć go w kosmetyczce.

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-05-13, 09:50   #504
Lavanja
Raczkowanie

hej dziewczyny , czy ktoras moglaby sie cos wypowiedziec na temat balsamu Seboradin Jasne Włosy to chyba jakas nowosc jak narazie nie moglam znalesc skladu na internecie, na stronie producent opisuje :
Aktywne składniki
nafta kosmetyczna,
gliceryna,
D-pantenol,
D-limonen,
olejek sosnowy,
olejek cytrynowy,
ekstrakt z rumianku (azulan),
kolagen 3,
chitozan,
kompleks witamin A, E, F,
bisabolol.

jesli ktos zna jakies plotki o nim chetnie poslucham

Mioduje, olejuje, nie prostuje ! Krece papiloty bo suszarka to klopoty
Lavanja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 10:45   #505
Leae
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Hej.

Co do ścinania, to moja koleżanka była ostatnio w pewnym salonie fryzjerskim. A tam fryzjerka obcinała ją na siedząco. Siedziała na jeżdżącym krześle, i tak jeździła w koło niej i ją obcinała.

To dobrze czy źle?

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:08   #506
Lavanja
Raczkowanie

dobrze, to dopiero powoli wchodzi do polski.... fryzjer powinien siedziec aby dbac o zdrowie nog i kregoslupa. slyszalam, ze ponoc ma to wejsc do przepisow bhp

Mioduje, olejuje, nie prostuje ! Krece papiloty bo suszarka to klopoty
Lavanja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:20   #507
Leae
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lavanja Pokaż wiadomość
dobrze, to dopiero powoli wchodzi do polski.... fryzjer powinien siedziec aby dbac o zdrowie nog i kregoslupa. slyszalam, ze ponoc ma to wejsc do przepisow bhp
Pytam, bo moja fryzjerka mnie tak zawsze ścina

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:26   #508
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leae Pokaż wiadomość
Pytam, bo moja fryzjerka mnie tak zawsze ścina
a u mnie zawsze na stojąco
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:30   #509
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam, jak długo trzyma się tę farbę (oryginalnie ma 6%), chyba 30 minut. Czyli trzymać tyle, ile jest w instrukcji, tylko z 3% wodą?
trzymaj wg instrukcji.

Cytat:
W sumie nie mam ani tego ani tego Jest ok, z tym że na końcach mogą być trochę różne długości bo nie dbałam o to żeby było od linijki tylko cięłam tam gdzie zniszczone Starałam się to zrobić żeby "jakoś" wyglądało- narazie nie zamierzam prostować włosów, a jak są falowane to wyglądają ok Grzywkę też podcięłam, taką metodą którą kiedyś widziałam na yt, że pasmo włosów dawałam na drugą stronę twarzy i cięłam jakby w przeciwnym kierunku tzn. jak noszę grzywkę po prawej stronie to pasmo włosów dawałam na lewą i cięłam w miarę to wygląda, wiadomo- profeska to nie jest, ale pozbyłam się tych popalonych włosów i od razu mi lepiej jakoś na duszy

Mogłabym suszyć włosy na tej pneumatycznej szczotce, żeby był efekt trochę jak po prostownicy?
mozesz oczywiscie.

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Hej.

Właśnie wróciłam ze szpitala. Musiałam zawieźć tatę na izbę, bo miał bardzo mocne bóle brzucha. I go zostawili.

Ja 2 dni temu kupiłam nutri gładki te czerwone też były.
Bunny, kochana, na niektórych pasmach, co były białe, wyłazi zieleń/szarość. Co mam zrobić teraz? Proszę o pomoc

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Bunny a jak tam sprawa z TŻ-em? Nie jestem w temacie, ale mam nadzieję, że rozwiązaliście problem. Jesteście już tyle lat ze sobą.
niestety nadal zle coraz gorzej...niewazne.
ten jezdzacy obrotowy taboret to tzw huker/hoker i to bardzo dobre gdy fryzjer ma wielu klientow i chce dac odpoczac kregoslupowi i nogom, poza tym sprawdza sie gdy tniemy np koncowki same albo fryzjer jest wysoki.
ja spotkalam sie z nim w wiekszosci salonow ale nie kazdy fryzjer lubi na nim pracowac

Cytat:
To dobrze czy źle?
dobrze dla zdrowia fryzjera.
Stary 2013-05-13, 11:39   #510
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
To dobrze czy źle?
Ich szefowa tak im kazała, bo to odciąża kręgosłup. I jeździła na jakieś szkolenia do NY, i tam tak podobno zalecają
W każdym bądź razie, koleżanka ze ścięcia była zadowolona

Cytat:
Napisane przez Lavanja Pokaż wiadomość
Dokładnie

Cytat:
trzymaj wg instrukcji.

mozesz oczywiscie.

niestety nadal zle coraz gorzej...niewazne.
ten jezdzacy obrotowy taboret to tzw huker/hoker i to bardzo dobre gdy fryzjer ma wielu klientow i chce dac odpoczac kregoslupowi i nogom, poza tym sprawdza sie gdy tniemy np koncowki same albo fryzjer jest wysoki.
ja spotkalam sie z nim w wiekszosci salonow ale nie kazdy fryzjer lubi na nim pracowac

dobrze dla zdrowia fryzjera.
Bardzo mi przykro
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości