|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
Ale powiem Ci, że ja się czułam całą ciąże super seksi i ogólnie ładnie, chociaz mam córe śliczną oczywiscieI od początku czułam, że będę miała córe, chociaz wszyscy, nawet jak lekarz juz zatwierdził płec, mowili mi, że za dobrze wyglądam na córe paste polecam, mam nadzieje, ze tobie tez 'zasmakuje' ![]() aha, a co do płci jeszcze.. mojej kolezance kilku lekarzy w ciąży potwierdziło dziewczynkę, wybrali imię, skompletowali różową wyprawkę, od kolezanek rózowe rzeczy podostawali iii.. urodziła Dawidka ![]() Cytat:
![]() a z tematów włosowych.. 1. W każdej biedrze jest ta maska Fructis? jak ona wygląda dokładnie? 2. Własnie oglądałam na mtv teledysk Honey Nie mówię jak, i chociaz nie przepadam za nią to oczarowała mnie tam i myślę czy by tak nie ciachnąc włosów
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o imiona to u mnie jeśli bedzie dziewczynka to będzie panna Zuzanna
![]() Będzie problem z chłopcem bo ja zawsze chciałam tak samo jak ma mój TŻ na imie ![]() Będzie ciężko, ale może Rafał, albo Krzysiu o po tacie
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
spiekłam sobie dekolt
|
#484 |
|
Magda ;)
|
My już imiona mamy wybrane Aleksander i Kornelia
![]() Bunny nie zrobiłam dzisiaj tych fotek, bo pogoda u mnie do dupy:/ postaram się w tygodniu, jeżeli to nie problem |
|
|
|
#485 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angielski na 100% zdałam, z matmy naliczyłam ponad 15pkt z tych zadań których jestem pewna, nie wiem tylko jak z polskiego wypracowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jak dostanę teraz kaskę muszę się wybrać po torebkę do hurtowni torebek u mnie w mieście ![]() Cytat:
Mój młody nazywa się Filip Mateusz, praktycznie od razu zdecydowaliśmy się z tż na to imię Teraz dla dziewczynki chciałabym imię Laura, albo Aleksandra ![]() Cytat:
Więc wg. mnie nie ma co się sugerować.Nie wiem ,musisz iść sprawdzić Ja u siebie jakiś czas temu widziałam szampony i odżywki z tej nowej serii z fructisa, zresztą w zawrotnej cenie ![]() Mam aktualnie podobną długość ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Wróciłam z młodym niedawno od tż Ależ ten weekend szybko zleciał.. oglądacie finał MBTM? ![]() Bunny ścięłam sobie wczoraj włosy Nie mogłam się patrzeć na te popalone końce i chwyciłam nożyczki i mniej więcej wyrównałam końce i wycieniowałam troszkę resztę Mam pytanko, bo cięłam tak że pasmo trzymałam poziomo i nożyczkami cięłam delikatnie pod kątem 45stopni, nie wiem czy to dobra technika?
|
|||||
|
|
|
#486 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja bym chciala Nadie![]() Ja mi sie podoba Dominik,Błażej, Marcel... Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
wiec mama z tata postanowili ,że bedzie Kamil albo Dawid a tu pach...K rodzina troche szokla ale jestem kochana pierwsza wnusia po obu stronach
|
||||
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
Ex a zadowolona z tego ingrida jesteś? bo właśnie kupiłam na próbę
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
Dla dziewczynki to mam nawet kilka imion do wyboru, które najbardziej mi się podobają: na pierwszym miejscu Natalia ale też może będzie Laura, Lilka, Adela, Emilia. Kiedyś bardzo podobała mi się Wiktoria ale jak nastał ten wielki bum na Wiktorie i Weroniki to przestało mi się aż tak podobać
![]() Z wyborem chłopięcego imiona będzie większy problem, bo mi w zasadzie najbardziej podoba Mateusz ale mojemu Tżowi już nie i jak będzie chłopczyk to będziemy musieli się trochę pozastanawiać ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Daj znać co o nim sądzisz, jak już wypróbujesz
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
W innym wątku dziewczyna kręconowłosa stosuje metodę "CG" - codziennie (!!!) kładzie oleje i pyta, dlaczego włosy ma oklapnięte...
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Mnie też się zawsze podobało imię Natalia, ale od kilku lat tak często się je nadaje...
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wlosy masz trzymac pod katem- 0, 45 albo 90stopni a nozyczki do pasma prostopadle.kupilam w biedrze maske color resist z fructisa za 10zl ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692616---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Bunny, przy okazji zapytam: czy jeśli chcę delikatnie zmienić odcień blondu na ciemniejszy (zamiast poziomu 10 tak 9, 9/8), odrostów nie mam, to czy mogę położyć Excellence 9 z 3% wodą? Jak długo trzymać?
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, krycie ma świetne, wg. mnie jest jednym z najlepiej kryjących drogeryjnych podkładów
Ostatnio z dystrybucją ruszyli bo widziałam go już w paru rynkowych drogeriach Z tym że ja chcę jeszcze większe krycie, a lioele mi takie daje No i jest trwalszy wg. mnie No i lioele pod wpływem wody i wysokich temp nie schodzi, a ingrid mi trochę tak ![]() Cytat:
W sumie to podczas cięcia pasmo włosów i tak trochę pochylałam w dół więc może było te 45 stopni W każdym bądź razie włosy są już prawie równe na końcach (nie ma boba różnej długości z przodu i z tyłu) no i pozbyłam się bez wyrzutów sumienia suchych końców które doprowadzały mnie do szewskiej pasji Teraz doczekam na spokojnie do czasu wizyty u fryzera. Mogłabym w sumie nawet do czerwca poczekać z nią- w maju włączę skrzypokrzywę pitą i jantar to przyrost powinien ładnie ruszyć i jak zetnę włosy to bez wyrzutów sumienia, i długość powinna pozostać bez zmian tj. do ramion
|
|
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
bo jak sie za krotko przyciemnia to sa plamy- nierowny kolor i nie rowno sie spiera ble...
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
Nie pamiętam, jak długo trzyma się tę farbę (oryginalnie ma 6%), chyba 30 minut. Czyli trzymać tyle, ile jest w instrukcji, tylko z 3% wodą?
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm co do imion męskich mi się podoba - Alanek, Kamil albo Brajan
![]() a dla dziewczynki to Wiktoria, Amelka, Zuzia, Oliwka, Julka ![]() no ale my to z Tżtem narazie nic nie planujemy tylko tak sobie czasem dyskutujemy o imionach dla dzieci i na szczescie podobaja nam sie podobne na pewno chcemy przed 30stka ale do niej jeszcze mamy 7 lat
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest ok, z tym że na końcach mogą być trochę różne długości bo nie dbałam o to żeby było od linijki tylko cięłam tam gdzie zniszczone Starałam się to zrobić żeby "jakoś" wyglądało- narazie nie zamierzam prostować włosów, a jak są falowane to wyglądają ok Grzywkę też podcięłam, taką metodą którą kiedyś widziałam na yt, że pasmo włosów dawałam na drugą stronę twarzy i cięłam jakby w przeciwnym kierunku tzn. jak noszę grzywkę po prawej stronie to pasmo włosów dawałam na lewą i cięłam w miarę to wygląda, wiadomo- profeska to nie jest, ale pozbyłam się tych popalonych włosów i od razu mi lepiej jakoś na duszy ![]() Mogłabym suszyć włosy na tej pneumatycznej szczotce, żeby był efekt trochę jak po prostownicy? Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-05-12 o 23:26 |
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
#500 | |
|
Konto usunięte
|
Hej.
Właśnie wróciłam ze szpitala. Musiałam zawieźć tatę na izbę, bo miał bardzo mocne bóle brzucha. I go zostawili. Cytat:
te czerwone też były.Bunny, kochana, na niektórych pasmach, co były białe, wyłazi zieleń/szarość. Co mam zrobić teraz? Proszę o pomoc ![]() Co do ścinania, to moja koleżanka była ostatnio w pewnym salonie fryzjerskim. A tam fryzjerka obcinała ją na siedząco. Siedziała na jeżdżącym krześle, i tak jeździła w koło niej i ją obcinała. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Bunny a jak tam sprawa z TŻ-em? Nie jestem w temacie, ale mam nadzieję, że rozwiązaliście problem. Jesteście już tyle lat ze sobą. |
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() z tymi przesądami ciazowymi to wiadomo, że sie nie zawsze sprawdza, raczej jak sie sprawdzi to przypadek mi sie nie sprawdziło nic![]() a jeszcze co do tych, które boja sie pobierania- uwierzcie, że dla dziecka da sie wytrzymasz wszystko, przelamac swoj kazdy strach musze kogos wysłac po ta maske do biedry
|
#502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle już się "upomina"![]() Wypróbuję jak się troszkę opalę bo lekko kolor się odznacza albo jak kupię ten jasniejszy myslę jeszcze nad BB z ingrida do testowania na teraz zanim się nie opalę troszkę...Cytat:
a jak długo się utrzymuje? dajesz na niego jakiś puder/brązer?
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Laski co chwilę mi wyskakuje jakieś g*wno z wizażu z tymi cookies, jak to zablokować??? Dałam akceptuję już parę razy ale dalej mi się pokazuje
![]() Ja mam biedrę pod domem, czekam tylko na przypływ gotówki i lecę ![]() Cytat:
Nieraz zdarza się że 5. Daję na niego przeważnie puder do twarzy taki jakiś zwykły, ciemniejszy, na kości policzkowe i róż na policzki Zobacz sobie na kwc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...gadzajacy.html , opinie są różne, ale przewaga jest tych dobrych A i jak ktoś pisze że ciężko się go rozsmarowywuje- to wg. mnie nie ma wprawy w nakładaniu takich kosmetyków Ingrid jest dość gęstym podkładem, ja nakładam go palcami i nie zdarzyło mi się nigdy żeby były smugi, czy żeby się rolował Poleciłam go przyjaciółce i ona również jest z niego zadowolona. Także sądzę że wiele tych negatywnych recenzji jest też przez niewystarczające umiejętności samych recenzentek Gdyby trzymał się dłużej byłby moim kwc, a tak zostanie nim lioele Ale i tak zawsze warto mieć go w kosmetyczce.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny , czy ktoras moglaby sie cos wypowiedziec na temat balsamu Seboradin Jasne Włosy to chyba jakas nowosc jak narazie nie moglam znalesc skladu na internecie, na stronie producent opisuje :
Aktywne składniki nafta kosmetyczna, gliceryna, D-pantenol, D-limonen, olejek sosnowy, olejek cytrynowy, ekstrakt z rumianku (azulan), kolagen 3, chitozan, kompleks witamin A, E, F, bisabolol. jesli ktos zna jakies plotki o nim chetnie poslucham
|
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To dobrze czy źle? |
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
dobrze, to dopiero powoli wchodzi do polski.... fryzjer powinien siedziec aby dbac o zdrowie nog i kregoslupa. slyszalam, ze ponoc ma to wejsc do przepisow bhp
|
|
#507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie zawsze na stojąco
|
#509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coraz gorzej...niewazne.ten jezdzacy obrotowy taboret to tzw huker/hoker i to bardzo dobre gdy fryzjer ma wielu klientow i chce dac odpoczac kregoslupowi i nogom, poza tym sprawdza sie gdy tniemy np koncowki same albo fryzjer jest wysoki. ja spotkalam sie z nim w wiekszosci salonow ale nie kazdy fryzjer lubi na nim pracowac ![]() dobrze dla zdrowia fryzjera.
|
|
#510 | ||
|
Konto usunięte
|
Ich szefowa tak im kazała, bo to odciąża kręgosłup. I jeździła na jakieś szkolenia do NY, i tam tak podobno zalecają
![]() W każdym bądź razie, koleżanka ze ścięcia była zadowolona ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

chyba chciałabym Zosię, może Natalkę. Sama nie wiem 

spiekłam sobie dekolt