|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
no mi już przeszło.. ale zawsze coś
![]() zaraz spróbuję się zmotywować i zmolestuję Tż ![]() może okłady pomogą ![]() jutro taka fajna data ![]() Cytat:
śliczna
|
|
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
xal, w sumie to masz rację, że mąż może robić za drzewo. I w sumie wychodzi, że całe życie jest tylko statystą.
Kiedyś znalazłam fajny opis statysty, pasuje idealnie. ![]() Statysta to w filmie osoba niebędąca aktorem, odgrywająca proste role w tle wobec postaci głównych. Zazwyczaj do filmu statyści wybierani są spośród przypadkowych ludzi, którzy zgodzili się wystąpić na planie filmowym za niewielką gażę. |
|
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w ogóle to już mi niejedna koleżanka mówiła, że w szpitalu z laktacją kiepsko - położne zamiast pomóc to jeszcze dołują głupimi tekstami... ale po powrocie do domu w większości przypadków wszystko się układa nagle, więc spokojnie i bez stresu przede wszystkim! ![]() a Sofcia jest przeurocza! Floruś będzie musiał poszukać innej dziewczyny...
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic tylko tulic, sciskac i ogladac stopki ![]() Colorku - zdrowka dla mamy! oby diagnoza okazala sie kolejna pomylka lub chociaz jakas malo postepujaca wersja... dziekujemy |
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedzcie mi mamuśki... czy to jest normalne, że ja mam już coraz częściej te przepowiadające spięcia? nie przejmowałabym się zbytnio, ale ta moja przyjaciółka, co urodziła parę dni temu, a miała termin tak jak ja, to właśnie miała niby jakieś skurcze, ale ich nie czuła, i poszła do szpitala tylko dlatego, że gin ją tam pogonił... no i se myślę - u mnie nie ma jakiejś specjalnej regularności. i nie ma bólu. nie wiem o co chodzi... ale nie podoba mi się, że dzisiaj to skurczowanie takie częste w sumie... nic nie mogę zrobić do końca!
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może któraś właśnie ciśnie
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Eee, chyba nie, chociaż są i tacy, którzy uważają, że całe nasze życie jest dziełem przypadku.
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"badz moim porodowym drzewem, w zamian cos Ci odpale" hehehe---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- poczekam 3 dni, a pozniej reklamacji nie przyjmuje Lonely - mnie juz tez kazdy odpowiada, 13 to fajna data!
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale uśmiech dziecka to w sumie aż nadpłacone! cholera, znów się spinam... biorę magnez i do łóżka!!! nie mam wanny, nie mam nic wyprane, niech mnie moja macica nie denerwuje!!!
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Zaglądnęłam ponownie na 1 strone i ścieło mnie z nóg....siedzę i ryczę
Niunka...jestem z Tobą całym sercem ![]() [*][*][*] dla Twojego Aniołka
|
|
#462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za opis, fajna relacja ![]() dałaś radę i to najważniejsze ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() dobrze, że z Hanią jednak było wszystko ok i że już jesteście w domku
|
||
|
|
|
#463 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio napomknęłam Mężowi, że chcę tylko Jego w szpitalu, to mnie wyśmiał i powiedział, że to nie przejdzie, bo i tak Jego rodzice przyjadą... Cytat:
I pomyśleć, że jutro będziecie już w domu...! ![]() Cytat:
za 37 tc!Wszystkie martwiły się o Ciebie, ale obstawiały właśnie przeprowadzkę i sprawę z mamą... oby wszystko było po Twojej myśli!Cytat:
![]() Cytat:
---- A ja uciekam się myć i idę spać... Tak mnie Mąż wkur.wił, że myślałam, że wyjdę z siebie... W zasadzie, to wyszłam z siebie... I wiem jedno. Od jutra zaczynam robić coś tylko dla SIEBIE. Bo teraz cały czas robię coś związanego z ciążą i Młodym, coś dla domu, no i przede wszystkim dla K. A dla samej siebie nic. I nikt inny też nie robi czegokolwiek dla mnie. Czas to zmienić! Kolorowych snów!
|
|
#464 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, podłożyłam sobie ceratke, na to ręczniczek.. nawet w nocy słyszałam jakieś pyk.. ale to chyba w głowie mi pykło bo nic się nie polało.. Nawet mnie kręgosłup troche wczoraj bolał i mi isę macica spinała, ale to chyba od łazienia po tych schodach a nie od czekolowiek innego..
Dziedzic siedzi smacznie w brzuchu i ani myśli wychodzić.. Ja mam najczarniejsze myśli co może się już dziać z moimi wodami.. Za 4 godziny dzwonie do przychodni i umawiam się na KTG.. Czy mogę jakoś zarządać zeby mi sprawdzili stan tych wód?? czy mi nic tam nie wycieka i czy jest ich odpowiednio dużo odpowiedniego koloru?? Jestem załamana bo nie wiem co mam robić, gdzie iść komu mówić.. Siedze i rycze.. beznadzieja.. a jakiś głos mi w głowie mówi głupia głupia głupia miałaś się nie przejmować i wyluzować.. A i jeszcze wczoraj mnie zestresowała siostra TŻta.. Dzwoniła co prawda do niego, ale słyszałam rozmowę.. A to już chyba termin? Nie urodziła jeszcze? A macie załatwioną położna? a nie boicie się, że coś się stanie, a macie jakiegoś lekarza? A może załatwicie sobie jeszcze tą położna.. A wszystko dobrze z dzieckiem, rusza się? A ja na pewno dobrze się czuje?? A sprawdzał wszystko lekarz czy jest w porządku... Masakra.. i jak po tym nie zacząć panikować.. Bo oczywiscie lekarza nie mam, położnej nie mam, nie wiem nawet za bardzo gdzie jest przychodnia, dziecko się rusza ale przecież nie wiem co tam się dzieje w brzuchu bo nie widze.. Ale TŻ powiedzial, że przecież im w szpitalu zależy zeby dziecko się urodziło zdrowe i bez komplikacji, więc czemu mamy zakładać od razu najgorszy scenariusz.. Ze jak wychodziło na wszystkich badaniach ze jest zdrowe i ze jest jeszcze w terminie i się rusza i ja się dobrze czuje to czemu ma być od razu coś nie tak.. dobrze ze przynajmniej on sie trzyma.. A i jeszcze świadomosć, że ona rodziła na Madalinskiego i ze miała wtedy chyba załatwionego lekarza, co prawda miała jakieś komplikacje od początku ciąży i byla od razu skierowana na cc i jej coś źle zszyli (szyjkę jej zszyli przez przypadek ?? nie wiem) i nie mogła potem naturalnie drugiego urodzic bo jej się nie rozwierała w ogóle i też musiała mieć cc (co wyszło dopiero w trakcie porodu).. to już w ogóle mi robi sieka z mózgu.. Wmawiam sobie tylko ze to bylo ponad 10 lat temu i się duuużo mogło zmienić.. ---------- Dopisano o 04:26 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- Cytat:
sliczne dziecie sliczne i taka ładniusia krągła buzinka ![]() ---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ---------- Cytat:
ja jestem sflustrowana ogólnie życiowo, to mogę mu przyjechać i tubek naw..pi..erd.alać to przynajmniej się trochę uspokoje.. tylko napisz gdzie i komu!! ---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ---------- I wczoraj mówię TŻcikowi ze bym sie Radlerka napiła.. A on to się napił, może Wojtek stwierdzi matka pije trzeba wychodzić.. Ale stwierdziłam, że powie jest impreza zostaje dłuzej i nie będę ryzykować.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-13 o 05:09 |
|||
|
|
|
#465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#466 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry. dwie pobudki na siku, wiec noc mozna uznac za udana...chociaz o snie to chyba ciezko mowic, hehe.
wrzucam info o warsztatach mamo to ja 1) jestem mama 2) moda na brzuszek https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...06715121_n.jpg 20.05 - wroclaw 22.05 - szczecin 23.05 - poznan Cytat:
ja wczoraj tez mialam wizje saczacych sie wod, skurczy i ogolnie bylam gotowa i jakas taka przekonana, ze to "nasz" termin tzowi mowie, ze to dziecko zupelnie nas nie slucha, takie male a juz rzadzi i zeby zrobil porzadek - a on z wielkim usmiechem na buzi "nawet nie wiem gdzie ma dupcie to jak mam ja sprowadzic na ziemie?" Cytat:
ale tak jak piszesz, bez paniki, damy rade! jeszcze tylko ostatnia prosta.Cytat:
|
|||
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
Motylek, ale niespodzianka ![]() Gratulacje!!Tity tobie również brawa Mam nadzieję, e nowo upieczone mamuśki czują się dobrze i biorę się za nadrabianie
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wody sprawdzą Ci w szpitalu na usg, dajmy naszym maluchom czas, one wiedzą najlepiej kiedy wyjść ![]() cześć i czołem, u nas pochmurno, mały coś leniwy w brzuchu z rana, zaraz idę sobie jakieś śniadanie zrobić
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czy w tym tygodniu urodze ? Oto jest pytanie ![]() Marchewka wiem, ze chciałabys juz (jak my wszystkie) ale doczekasz sie w odpowiednim momencie Nie martw sie, bo to tylko pogarsza sytuacje. Dziecko urodzone w 42 tc to dziecko urodzone w terminie. Wiem, ze to nie jest pocieszajace ale powinno Cię uspokoić ze wszystko jest ok. A małemu po prostu dobrze w brzuszku. A tymi głupimi hasłami sie nie przejmuj- ABSoLUTNIE ! To jakieś bzdury
Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-05-13 o 08:03 |
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
marchewka weź olej takie głupie gadki, przez całą ciążę może się coś wydarzyć, ale czy z tego powodu biegamy codziennie do lekarza czy na usg???? Ciąża trwa do 42 tyg. po 42 tyg. to można zacząć się martwić, że nie chce wyjść... Jeśli chodzi o wody płodowe to sama mam zagwozdkę, bo dzisiaj zobaczyłam plamę na piżamie, ale też mam dużo śluzu (czop odłazi) i nie wiem do końca co to jest, są te papierki lakmusowe żeby sprawdzić co wycieka. A co do koloru wód to sama się zastanawiałam czy widać to na usg - czy są zielone, mętne czy jakie tam.
|
|
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie sobie pojechał, standardowo, po zakupy. Chleb, mleko, wodę, słodycze, wędlinę kupuje się w tej mieścinie 2 godziny. Czasami nawet 3 zależy gdzie po drodze zajedzie. Oczywiście ciężarnej się nie mówi ile się nie będzie w domu. Niech sobie łazi od okna do okna! Co złego jest w tym, że zajedzie to tu, to tam, to kogoś spotka i pogada... Ok, nie bronie, nie chce trzymać na smyczy, ale kuźwa są pewne granice jak siedzę i tak cały tydzień sama w domu (wczoraj też, bo grał). I najlepsze- przecież On nie jest winny temu, że muszę w domu siedzieć (a ja jestem się pytam?), przecież chciałam mieć dzidziusia, przecież mogłam poczytać książkę, przecież tylko chwilę Go nie było, przecież zaraz rodzę i będzie ok Eh... Zaczynam też być ogólnie życiowo sfrustrowana, tak jak i Ty! marchewka, diabli- nie denerwujcie się kobiety, obstawiam, że może dziś, może jutro Wasze maluchy będą już z Wami po tej stronie brzuszka ![]() ----
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za pocieszenie Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-13 o 08:12 |
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahaaa no widzisz... Dzięki za wyjaśnienie
Zapisałam się na ktg na jutro, a dzisiaj się jakoś muszę wcisnąć gdzieś, zadzwonię do swojego lekarza to może coś poradzi na to. Tak sobie myślę, że jak się dzisiaj nic nie wydarzy i jutro, to w środę się położę znowu do szpitala, będzie równy tydzień po terminie wg OM.... ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
o własnie to, czy ktoś się orientuje czy jak poproszę to mi to zrobią czy muszą być jakieś wskazania do tego?? bo bym chciała dla świętego spokoju..
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
ja ostatnie miałam miesiac temu i bylo wtedy 9 i nikt potem nie sprawdzał.. więc zaczynam schizować.. |
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcheweczko nasza kochana! Całe 9 m-cy byłaś naszą ostoją spokoju i pragmatyczności! Twoje podejście "wszystko przecież będzie ok" odzielało się mi i jestem pewna, że nie tylko mi. Ale co się dziwić, 9 m-cy cierpliwości to i tak mega wyzwanie, wcale się nie dziwię, że Ci jej już brakuje Z resztą, jest taka tendencja, że wiele pierwszych ciąż zwłaszcza z chłopakami końcy się nieco po terminie. A siostra TŻa po prostu głupio projektuje swoje przezycia na wszystkie ciąże świata! Po pierwsze Twoja ciąża jest inna, przebiega w 100% fizjologicznie więc tym bardziej nie masz powodów do obaw. A szpital się mega zmienił przez 10 lat! Przecież Madalińskiego to jeden z najbardziej polecanych szpitali w Warszawie. Mnie bez przerwy ludzie pytali czemu nie rodzę na Madalińskiego, przecież tam jest tak fajnie! Z resztą SR na której byłaś pokazała jak profesjonalnie i nowocześnie podchodzą do porodu i opieki nad rodzącą. Będzie dobrze kochana, jeszcze tylko chwilka czekania i Wojtuś będzie w Twoich ramionach |
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Jutro zapytam

Floruś będzie musiał poszukać innej dziewczyny...
nic tylko tulic, sciskac i ogladac stopki

za opis, fajna relacja 
) stękają, cmokają nad łóżeczkiem, a do tego walą zaje.bistymi radami, ze mi się tylko
chce i przez to Rafał jest strasznie płaczliwy dziś
Nie wiem czy ktoś tu o mnie pamięta
Mama ma 46 lat.. Nie wiem co dalej będzie;(
oby wszystko było po Twojej myśli!