|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
|
|
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje |
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymamy kciuki za Jureczka
i gratulacje dla nowych mam!! my po wizycie u teściów, objadłam się jak wieloryb i zaległam w łóżku, och jak ja bym chciała żeby coś się zaczęło u mnie dziać, niby były sskurcze, trochę czopa i koniec, wszystko się wyciszyło a mały radośnie kopie mamuśkę jestem ciekawa we wtorek czy moja szyjka coś drgnęła od ostatniego badania, no i zaczęły się juz telefony <a jeszcze 10 dni do tp> z pytaniem - urodziłaś już?
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cholercia, no to już bardzo blisko ![]() ja mam 23 dni jeszcze... prania nie tknęłam. ani dla siebie, ani dla maluszka... ergo nic nie spakowałam póki co do szpitala ![]() a dzisiaj miałam tak zwane "dzikie skurcze" (z niemieckiego tłumaczone dosłownie ): najpierw kilka co 10 minut, potem nagle co 8, następny co 5... i potem nic! i po godzinie znów kilka co parę minut. ale bezbolesne. żebym miała wannę, to bym się odprężyła, ale właśnie małż z wanną walczył - poprawiał znów po "fachowcach" jeszcze będzie trzeba potem to wypłytkować... i dopiero będę mogła "testować" moje skurcze! więc młody musi poczekać
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
karbie1984, barwioneczek, Tity, maja rosee, MoTyleKsw gratuluję
vvgh ![]() nie dam rady Was nadrobić.. doba jest zxa krótka ![]() Siada mi psycha, co chwile ktoś do nas przyłazi (teściowa ) stękają, cmokają nad łóżeczkiem, a do tego walą zaje.bistymi radami, ze mi się tylko chce i przez to Rafał jest strasznie płaczliwy dziś ![]() Walczę z laktacją, ale dziś mam już tak dość, że co chwilę mam myśli żeby olać to w cholerę i karmić mm Z lewej piersi Rafał ssie pięknie. a prawej nie chce tknąć ![]() Oby jutro wyszło słońce i za oknem i u nas w domu bo będzie kiepsko
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Mężuś pije piwko niepasteryzowane, a ja Bavarię
![]() Korzystam, to może być nasz ostatni weekend w ciszy, spokoju i tylko we dwoje
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za karmienie!
|
|
|
|
|
#428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Tity GRATULACJE!!!
Cytat:
A bo nie wprowadzili jeszcze klubów:-( dlatego ja się nie udzielam w klubie teraz bo nie mam jak... Cytat:
Dziewczyny przed chwilą było sądne wazenie. Ala 2120g Majka 2140g Nie ma bata żeby nas nie wypuścili jutro. Matko. Dziś "zielona noc"!! |
||
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#430 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co za lekarz... łaskę Ci zrobił że urodziłaś, naprawdę. takiego to tylko ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
superowoHeh dla Ciebie to już w ogóle zielona noc Spedziłaś tam masę czasu
|
|||
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za wage dziewczyn pieknie leca do gory i trzynam kciuki za jutro zebyscue wyszly ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
|
#432 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochana, a jak często przystawiasz Zuzię do cyca? tylko tak stymulujesz produkcję mleka. Nie powinno być za mało, jeśli przystawiasz wyjątkowo często, natura zadbała o to, żeby piersi dawały tyle mleka ile jest potrzebne z czasem się ureguluje! Cytat:
dokładnie u mnie po paru dniach przestało się lać z drugiej piersi podczas karmienia i teraz wiem, że ilość mleka dostosowała się do apetytu Heleny. póki co, mimo początkowego nawału, nie używałam laktatora. Cytat:
|
|
#433 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo, za chustę!!!! Zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
super, że wszystko w porządku z Hanią! Gratuluję i życzę zdrowia paniom Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
super wiadomość, że wychodzicie!!!
|
|
#434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do roboty mamuśka!! u nas 20 dni do terminu.. ![]() Cytat:
nie martw sie, chyba każdy to przechodzi/będzie przechodził.. sama nie wiem jak to wytrzymam ale damy radę nie poddawaj sie z laktacją !! Cytat:
super robaczki rosną ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-05-12 o 21:18 |
|||||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
Nie wiem czy ktoś tu o mnie pamięta![]() Sto lat mnie nie było ![]() Najpierw straciłam dostęp do neta, później pochłonęły mnie przygotowania do przeprowadzki, pakowanie itp. Od czwartku jesteśmy na nowym mieszkaniu.. Jak pamiętacie moja mama trafiła do szpitala z podejrzeniem udaru. Okazało się ,że to nie to. Teraz leży w innym szpitalu i podejrzewają stwardnienie rozsiane Mama ma 46 lat.. Nie wiem co dalej będzie;(Dzisiaj dopiero doładowałam konto w telefonie i dorwałam się do neta. A tu widzę kolejna część. Z góry przepraszam ale 15 części nie dam rady nadrobić. Zatrzymałam się na porodzie Banki:/ Ale te część postaram się nadrobić ![]() SERDECZNIE GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM ICH MALUSZKÓW ![]() ![]() klas ki:![]() ![]() kl aski:Ale się ich narodziło ![]() U nas dzisiaj rozpoczęty 37 tc ![]() Jutro rozpoczynam pranie ciuszków. Kurcze gdyby nie przeprowadzka dawno bym to miała ogarnięte a ta wszystko na ostatni gwizdek. Brzuch już nisko oj nisko. Wszystko boli jak cholera, ale jeszcze się kulamy z Tymkiem...
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brrr takie odwiedziny cioc-dobra-rada to musi byc sajgon. jeszcze na pociazowe hormonki
|
|
|
|
|
#437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moża to pomoże nam przeżyć przynajmniej początek![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
|
|
#438 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Jurka!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo ja niezdrowe to wcinam pewnie kilka razy w tygodniu. ![]() Cytat:
![]() Zaczynam spinać poślady przez Ciebie, nie wiem czemu. ![]() Cytat:
A kysz! W takim razie trzymam kciuki, żeby się u Was w domku uspokoiło. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zielona noc - uwazaj, zeby Ci polozne cycow nie wysmarowaly jakas bita smietana |
|
|
|
|
#440 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby pomogły ![]() fajna data ja bym się nie obraziła, mogę rodzić ![]() Cytat:
zaciskam mocnoooo za Jureczka i mamusię ![]() Cytat:
GRATULACJE !!!!!! ![]() Cytat:
![]() 2. mnie też boli brzuch jak na okres troszkę to uciążliwe, ale się cieszę bo może to jakiś zwiastun ![]() za zaliczeniaCytat:
u niej o 23 odeszły wody, po 24 była w szpitalu, a o 1.30 zaczęła mieć skurcze... urodziła o 5.30 ![]() Mimo to ona sama jest w szoku, że mąż ją zmotywował do skakania na piłce, bo sama chciała tylko leżeć.. a wie, że ten szybki poród zawdzięcza piłce |
|||||
|
|
|
#441 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się, osobista położna nic by nie zmieniła, szkoda kasy. Dzięki za napisanie co było Ci potrzebne w szpitalu ![]() za rozkręcenie laktacji, wiedziałam że dasz rade ![]() Cytat:
![]() ![]() angie83 dla Ciebie, dałaś radę gratuluję, dzięki za relację Cytat:
![]() gratulacje dla Tity i karbie1984 ![]() Cytat:
nasiedziałyście się w tym szpitalu. Zielona noc |
||||
|
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jej słowa: "Siły grawitacji nie oszukamy, a czarnoskóre rodzą przecież w kucki trzymając się drzewa."
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już i tak płacze, że w szpitalu jej nie chcę spoko, luzik, jeszcze zdążysz odwiedzić Bartka będąc w ciąży Cytat:
dzięki Cytat:
|
|||
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla mamy oby okazało się że to jednak nie stwardnienie rozsiane i zdrowia dla Niej życzę
|
|
|
|
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa, Aaś, twoje żabuńcie pięknie podrosły!
zielona noc Cytat:
ja nie mam jak się spakować, żyję na kartonach!!! za tydzień być może trochę się ogarnę.ale u mnie nie ma aż takiego stresu z pakowaniem, do szpitala muszę wziąć tylko moje osobiste rzeczy, czyli kosmetyki i wygodne ciuchy do łażenia, a dla dzidzi tylko rzeczy na wyjście no i fotelik samochodowy. papierologię mam załatwioną ze szpitalem, tylko kartę ciąży i czipową ubezpieczeniową muszę mieć ze sobą. nie ma paniki ale będę już powoli prała Cytat:
![]() z twoją mamą to cholercia niewesoło... ale nawet stwardnienie rozsiane to jeszcze nie wyrok. wszystko zależy od tego, jak intensywnie choroba przebiega. niektórzy latami nie biorą leków i wszystko jest ok, czasem jakieś drobniejsze napady i wtedy odpowiednia dawka leków daje w miarę radę... a co do przeprowadzki - ojjj jak ja cię rozumiem! u mnie niby łatwiej: bez dzieci, mąż na miejscu... ale kurna chata, nie ogarnęliśmy się jeszcze. problem w tym, że domek nie jest gotowy i "koczujemy" póki co więc organizacja przedporodowa musi poczekać! będzie na ostatnią chwilę - jak zwykle
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-05-12 o 22:03 |
||
|
|
|
#447 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale się nie poddaję i dostawiam do skutku... I w ogóle dziś jakoś mniej mnie sutki bolą. Nie poddawaj się, z każdym dniem będzie lepiej, musi być!A jak tam pomoc laktacyjna w Twoim szpitalu? Poinstruowali Cię trochę? U mnie była kicha totalna Jedna położna coś tam powiedziała (sto rad w jednym zdaniu) ale nikt mi nie pokazał jak przystawić dziecko, w jakiej pozycji, jak ją nauczyć chwytać brodawkę odpowienio, no nic zupełnie. Ale sama się jakoś nauczyłam w miarę... Trzymam za Was ![]() Cytat:
I co, posmarujesz położnym klamki pastą do zębów ![]() Cytat:
Jutro zapytam (mam już caaałą masę pytań do tej doradczyni, muszę je spisać, żeby nic nie pominąć ) Przepraszam Cię, że Ci nie odpisałam na smsa - miałam wtedy straszny dzień, a potem zapomniałam ![]() Cytat:
Chcecie zobaczyć jeszcze raz mojego pisklaka? Właśnie dziś doszłam do wniosku, że moje dziecie wygląda jak nieopierzone piskle I jest taka cudowna |
|||||
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diabli sto lat dla męża Color zdrowia dla mamy |
|
|
|
|
#449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=szprotka_mada;40772 691]
Wieczorem wlazłam na pocztę i odebrałam wyniki posiewu na paciora, i powiem, że w pierwszej chwili, to mi mina kuźwa zrzedła: "WZROST BARDZO OFITY". Ja wiem, że to się leczy antybiotykiem itp, ale tak sobie myślę, że kurka tego mi jeszcze teraz brakowało. Patrząc od początku ciąży, ciągle "coś"... Najpierw problem z zajściem, później ryzyko poronienia i Duphaston, L4, oszczędzanie się na każdym kroku, później ta tarczyca, ryzyko wcześniejszego porodu, leżakowanie i ten pacior... ![]() /QUOTE] ![]() Nie martw się, do finału już mało zostało.. niedługo wszystkie męczarnie zostaną Ci wynagrodzone ![]() Cytat:
współczuję, zamknij drzwi na klucz i udawaj że Was nie ma..trzymam za laktację i za spokój w domku ![]() Cytat:
![]() super informacja Cytat:
za MamęCytat:
|
||||
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
color_blue, oby diagnoza mamy okazała się mylna.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

: love:

jeszcze będzie trzeba potem to wypłytkować... i dopiero będę mogła "testować" moje skurcze! więc młody musi poczekać

) stękają, cmokają nad łóżeczkiem, a do tego walą zaje.bistymi radami, ze mi się tylko
chce i przez to Rafał jest strasznie płaczliwy dziś 

co za lekarz... łaskę Ci zrobił że urodziłaś, naprawdę. takiego to tylko 

Nie wiem czy ktoś tu o mnie pamięta
klas ki:

Jutro zapytam