|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
oni chyba widza to inaczej - dla nich to ostatnie dni szalenstwa przed "odpowiedzialnoscia" - wola isc umyc samochod, bo przeciez musi byc czysty, spotkac sie z kolegami, bo pozniej juz na to nie bedzie czasu... glupio mi kiedy slysze "nie ide grac w pilke, bo paulina ma koncowke ciazy i nie chce jej zostawiac samej" - z drugiej strony jestem dumna i niby wyganiam go zeby zrobil cos dla siebie, bo moge polezec przed tv albo z ksiazka te 2 godziny, a z drugej strony w srodku az mnie pali z dumy, ze wybiera mnie, a nie czas z kolegami ![]() dlatego naprawde Cie rozumiem, a z drugiej strony rozumiem i meza...bo przeciez pojechal na zakupy dla Was. nie chcial Cie ciagnac ze soba, powinnas byc dumna, ze sam je ogarnal, a nie powiedzial "ale chodz ze mna, bo nie wiem jaka wedline", albo nie dzwonil co 5 minut z pytaniem jaki ser i maslo...nastepnym razem dzwon pod pretekstem "poprosimy jeszcze lody" i przy okazji mozesz zapytac "a dlugo cie jeszcze nie bedzie? bo my tu tesknimy" i moze wyjdzie to wszystko lepiej odpusc sobie niepotrzebny stres, jeszcze troche i czeka nas kolejna mega bomba hormonalna, wiec niech sie faceci maja na bacznosci Cytat:
i wczesniej nic, a nic sie nie wydarzy.
|
||
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
bylam wczoraj w kinie i w szpvitalu spotkać się z moja polozna bardzo fajna babka, powiedzialam co chce, a czego nie i widzimy sie 2 tyg. Przed terminem i ona oceni jak tam postępy powiem Wam, ze jak tam chwilę na nia poczekalam to mi sie stres udZielił:p---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Kupujecie te reczniki z biedry? Czy nie ma sensu bo 76 cm?
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra chyba się ogarnełam i zebrałam do kupy.. wysmarkałam całą rolkę papieru i mi od razu lepiej..
Jeszcze raz najwyżej mnie połozą.. Tylko kurcze metro nie działa a męzu do pracy pojechał i będzie miał trochę problem z dojazdem.. Jak mnie połozą to mi dadzą jakieś ciuszki? albo pozwolą w swoich posiedzieć dopóki mi nie dojadą?? ja nigdy w szpitalu nie leżałam.. tzn raz po urodzeniu ..albo wezme sobie jakiąś piżdzamke do torbeki i gacie na zmiane ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-13 o 08:54 |
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia!
|
|
|
|
|
#485 | ||
|
Zakorzenienie
|
och jak dobrze, że teściowie tak daleko i nie chce im się jeździć!
owszem, pomogliby coś tam, może teściowa by ugotowała? (chociaż wątpię, że poradziłaby sobie z moją kuchnią ) ale to się tak mówi... a to mimo wszystko goście, którymi trzeba się zająć. ja jestem domator i chcę mieć w moim domciu święty spokój. szczególnie teraz, na kartonach... jeszcze moim rodzicom mogę w razie czego powiedzieć, że zawadzają, albo że ich siedzenie i patrzenie się w sufit mnie denerwuje - jeśli by tak było. ale teściom...? to będę zła synowa ![]() Cytat:
Cytat:
w ogóle widzę niezłą huśtawkę nastrojów: najpierw lekkie załamanie, potem bojowe nastawienie i chęć zbejsbolowania łbów cudzych mężów może coś się kroi jednak? ja trzymam baaaaardzo mocno za ciebie kciuki ![]() siostra tż oczywiście się popisała.......... a chyba powinna sama wiedzieć, jak to jest? ale może zapomniała, skoro to tak dawno temu było... no i sama widzisz, że jej najwyraźniej to nic nie dało, że miała ugadanego lekarza! potwierdziła tylko, że wywaliła kasę! a personel na madalińskiego mógł się już 5 razy zmienić ![]() co do piwka masz rację. wydaje mi się, że młody by jednak poczuł imprezę i został dłużej!
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eh... Mysia, ja nie kupuję, bo taki mniejszy mam, potrzebuję większego. Body chciałam kupić, ale widzę, że nie ma małych rozmiarów, więc odpuszczę sobie- jeszcze pewnie kiedyś będą.
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś wychodzicie?
Mysia nie kupuję bo nie chcę tych małych, te duże będą na dłużej. Ja też mam ostatnio jakieś płaczliwe dni, mąż mnie nie rozumie, co mi robi jakieś wymówki to ja w ryk. Eh, po porodzie mam nadzieję to wróci do normy. Najgorsze, że jak ja mu coś wypomnę to ten się obraża, normalnie druga ciężarna w domu mi się zrobila ale mam to w
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna no nie czaje tego.. od 8 rano próbuje się dodzwonic na KTG.. albo nikt nie odbiera albo jest zajęte.. postanowli ode mnie nie odebrać czy co?? nosz kurcze!! Znowu jak tam pojade to mi powiedzą, że się nie zapisałam i będę musiała wracać.. nienawidze tej polskiej służby zdrowia.. sprywatyzować to gówno i tyle!!
|
|
|
|
#490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez dziala hehe jesli chodzi o szpital to u mnie czekanie na ip, badania itd. trwaly cala wiecznosc. kiedy juz uslyszalam, ze pani jednak sobie zostanie i poobserwujemy to tz pojechal do domu, spakowal mi najwazniejsze rzeczy (o niczym nie zapomnial! ), a ja czekalam sobie w sali na krzeselku kolo lozka rozmawialam z dziewczynami i jeszcze smsowo dosylalam wskazowki co chcialabym miec na "juz" (papier toalet. np. bo mnie dziewczyny z sali uswiadomily, ze nie ma hehe).trzymam kciuki zeby ktg bylo ksiazkowe! |
|
|
|
|
#492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostry TŻ nie słuchaj z Waszym synkiem na bank wszystko ok, zobaczysz na dniach się urodzi a co do pykania - ja to słyszę codziennie ooo to takich odwiedzin też bym nie chciała Cytat:
Cytat:
za spotkanie z położną ja nie kupuję, mam 3 w takim rozmiarze i nie uważam, że będą na krótko --- dzień dobry |
|||
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strzel malego focha i na pewno podziala :P ja mojego wczoraj wygonilam na mecz...ale w zamian wysepilam masazyk i dzisiaj ogladamy jakis film. transakcja wymienna aaa i nie "ehh" tylko "ahhh ja mu pokaze" ![]()
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę myślałam, że kobiety doświadczone jakoś rozsądniej gadają, a nie łażą i straszą... nosz co za....... ![]() a myślisz, że możesz zadzwonić do swojego szpitala i się ich tam spytać, co masz robić? powiedz, że ginka cię tak po prostu ostatnio zbyła i nic nie mówiła, a ty po terminie - świeżo bo świeżo, ale mimo wszystko się martwisz i nie wiesz, co się dzieje... dopytaj, kiedy jakie kontrole i gdzie, poskarż się też na to, że na KTG nie idzie się umówić nigdzie i w ogóle nie wiesz co masz ze sobą zrobić... może jakaś położna dobra duszyczka się trafi i ci doradzi?
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra, nie zaśmiecam wątku swoimi smutami. Idę się ogarnąć i przejdę się do Biedrony po wodę i owoca jakiegoś.
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-05-13 o 09:33 |
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Maarchewka a na miejscu nie możesz się zapisać? Teraz już chyba nie ma takiego sajgonu z metrem bo już po godzinach szczytu. Jedź a jak ci nie będą chcieli zrobić to wejdź drugimi drzwiami na ip
![]() Powiedz że chyba wody ci się sączą. A koszulę mi dali. Taką dużą (potem je docenilam przy porodzie-zuzylam 3 w ciągu 2 dni. Jak mi się zasyfila to oddawałam ) tylko że ja musiałam od razu się położyć więc nie mogłam posiedzieć na krześle i poczekać aż mąż mi przywiezie rzeczy...Szprotka...ja jestem tylko ciekawa jak to u was będzie po porodzie...trzymaj się ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Jeeeeny....gdzie te obchody?? Ani położniczy ani pediatryczny się nie spieszy z przyjściem... |
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Trzymam za Was mocno ... Muszą Was wypisać, nie ma innej opcji!
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zdjęcia dzidziusiów śliczne. Każde maleństwo wyjątkowe i piękne...
Brawa za opisy porodów ![]() Ash Ciebie to wymęczyli nieziemsko Diabli byliśmy na weekend u teściów. Bo nie byłam 5 msc a więcej nie pojadę przed porodem, bo będę się bać, że się zacznie akcja ![]() Czy korzystam z wolności... Troszkę Ale nie przesadzam zbytnio jak mówił gin, bo mała ma jeszcze czas. Wstawiłam właśnie pranie dla małej, bo teściowa nazbierała ciuszków
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od tego jestesmy, zeby gadac i gadac pozbywajac sie tego co nam lezy na watrobie!---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Nuna, niezly odwyk od tesciow mialas prawie pol roku, fiu fiu hehe. patrze i uwierzyc nie moge...w koncu Bielsko! http://www.klamra.org/festiwal-rodzicielstwa |
|
|
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
Hej
przez week mnie niebyło i nowe maluszki są gratulacje dla nowych mam niech maluszki rosną silne i zdrowe wpadam do was dziewczęta by tylko napisać ze u mnie wszystko ok, ostatnimi dniami mam taki z☠☠☠a...y humor , taki do wczorej miałąm gości na kawie i oczywiście musaiłąm wysłuchać opowieści o porodzie---o tym jak klijenta czekając aż zwolni się łóżko do rodzeni patrzyła na łożysko i szycie innej rodzącej do tp 12 dni zostało a tu zero objawów jakich kolwiek....brzuch wysoko, czop nieodeszedł, nawet teraz brzuch teraz już mi sie tak niespina niż jak brałąm fenoterol......to siedzienie w domu i czekanie kiedy urodze mnie wykończy chyba.... a co forum to już posatnowiłam nieczytać opisów porodów i tego jakie świeżo upieczone mamuśki mają odczucia po porodzie, jak im idzie opieka nad dzieckiem bo tylko stresa i doła bardziej łapie czy ja dam rade i jak to bedzie wyglądało u mnie..... Musze poprostu odpoczać troszke od forum najwidoczniej....jak mi humor się poprawi to sie odezwe....ale jakbym rodziła to dam znać przez jenny oczywisćie ![]() Kochane trzymam kciuki za kolejne maluszki i szybkie bezbolesne porody ![]() |
|
|
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale dzisiaj pospalam przed 20 min wstalam a w ciagu nocy raz na siku czyżby zasluga tej meliski
|
|
|
|
|
#502 | ||
|
Zadomowienie
|
maarchewka, to się ukardkiem nasłuchałaś.
Nie przejmuj się, jedź na ktg i na pewno się uspokoisz. Cytat:
Niedobry tż. ![]() Dzięki, że przypomniałaś o biedrze. Miałam iść obejrzeć kocyki! No nic, to zbieram doopkę i skoczę pooglądać, może coś jeszcze zostało. ![]() Cytat:
![]() Heloł. Pytanie do mam chustowych. Jest jakaś mama, która kupiła inną chustę, niż tą nati? Oglądam na allegro i jest sporo w niższych cenach, polskich firm. Jaka jest różnica? Chodzi mi o tkaną. Pytałam koleżankę, bo widziałam na zdjęciach, że chustowała i napisała, że chusta ratowała jej życie i kupiła jakiejś polskiej firmy za 70-80 zł i była bardzo zadowolona. Pewnie już było dużo rozmów na ten temat, ale wtedy nie uważałam. Na tej lekcji mnie nie było. Idę się ogarnąć i uciekam na spaceros do pierdonki. |
||
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
http://dziecisawazne.pl/strach-przed-porodem hmm, do przemyslenia
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() u mnie tez objawow brak, w przeciwienstwie do Ciebie ciagle slysze, ze mam wielki brzuch, ze juz na pewno bede rodzic...hehe i nic. i tak zle i tak niedobrze ![]() |
|
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojjj.. widzę dzisiaj masowy spadek nastroju u ciężarówek
![]() Wysyłam Wszystkim promyczki słońca i buziaki.. I przypominam- PROSZĘ SIĘ NIE SMUTAĆ, BO KTO SMUTAS TEN KUT*S ![]() Cytat:
ale kochana nie nakręcaj się za bardzo.. hormony buzują, teraz łatwiej nas rozdrażnić i jesteśmy wrażliwsze i mamy tendencję do wyolbrzymiania.. Skoro zawsze mogłaś liczyć na Tż, był dobry i kochany to teraz na pewno też tak będzie.. cała sytuacja jest dla Was nowa, nerwy udzielają się pewnie i jemu.. Zobaczysz, że w końcu wszystko wróci do normy spróbuj z nim porozmawiać szczerze, na spokojnie, bez nerwów wygarnij mu swoje żale Cytat:
nie denerwuj się.. zrób sobie jakiś luźny, przyjemny dzień tylko dla siebie.. doskonale wiem, że ta końcówka wszystkim daje nam w kość i ciężko już wytrzymać, ale musimy dać radę !!!
|
||
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Dziewczyny jeszcze trochę! Po porodzie naprawde wszystko mija od ręki! Bóle, zgagi, strach. Wszystko!
Tylko spokojnie trzeba poczekać Były obchody. Czekamy na usg dziewczyn i jak wszystko będzie ok to wychodzimy |
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic to do KTG się nie dodzwoniałam - 2,5 godziny wiszenia na telefonie.. na inna rejestrację też się nie dodzwoniłam.. przychodnia ma wy..je..bane na telefony.. dodzwoniłam się na patologię ale powiedzieli zebym dzwoniła na przychodnie.. takżę suszę włosy i idę szturmować jak mnie zatrzymają to dam znać przez sms'a bo ja nienowinokowa i nie mam neta w komorce..---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie dzwoniła teściowa, że kupiła nam body,kocyk i pościel z biedronki
normalnie się cieszę, bo chciałam małża dzisiaj maltertować żeby mnie zawiózł ![]() przeczyściło mnie znowu i boli brzuch, ile jeszcze? ![]() szprotka mada mam podobnie jak Ty, tż wiecznie pracuje, otwiera teraz firme a jak wraca to robi projekty do 2 w nocy i uczy się na studia, jest nam cholernie ciężko bo nawet nie mamy czasu pogadać normalnie, ale wiem że to dla nas robi, stara sie jak może, ale co chwile jakieś niedomówienia są, ja oczywiście ryczek buczek ciążowy i swoje humory też mam ale nikt nie mowil że będzie lekko, cieszę sie że jest z nami, a nie np za granicą głowa do góry
|
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
byłam w biedronie kupiłam kocyk wg mnie jest naprawdę fajny jak za taka niska cene, wzięłam też body bo taniocha co prawda rozmiar 68 ale przyda się na potem no i kupiłam jeszcze pieluchy flanelowe. Szkoda tylko że sa jednostronne ale i tak się przydadzą. Dopadłam w końcu cieniutki szlafrok za 27zł po szpitalu może się rozpaść byle by się na te kilka dni przydał.Zjadłam sobie 7days i wypiłam herbatkę ![]() Boli mnie okropnie kość łonowa po lewej stronie tylko myślicie że powinnam się tym martwić czy to normalne pod koniec ciąży? |
|
|
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to trzymam kciuki ![]() Cytat:
jedź i załatw wszystko osobiście, trzymam za pozytywne skutki szturmowania
|
||
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo w zakończonym 39 tc.
![]() To juz blisko, czujęna plecach oddech porodówki, połoznej i lekarzy, a na samą mysl boli mnie krocze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

i niby wyganiam go zeby zrobil cos dla siebie, bo moge polezec przed tv albo z ksiazka te 2 godziny, a z drugej strony w srodku az mnie pali z dumy, ze wybiera mnie, a nie czas z kolegami 

) ale to się tak mówi... a to mimo wszystko goście, którymi trzeba się zająć. ja jestem domator i chcę mieć w moim domciu święty spokój. szczególnie teraz, na kartonach... jeszcze moim rodzicom mogę w razie czego powiedzieć, że zawadzają, albo że ich siedzenie i patrzenie się w sufit mnie denerwuje - jeśli by tak było. ale teściom...? to będę zła synowa 
a chyba powinna sama wiedzieć, jak to jest? ale może zapomniała, skoro to tak dawno temu było... no i sama widzisz, że jej najwyraźniej to nic nie dało, że miała ugadanego lekarza! potwierdziła tylko, że wywaliła kasę! a personel na madalińskiego mógł się już 5 razy zmienić 

ale mam to w 
z Waszym synkiem na bank wszystko ok, zobaczysz na dniach się urodzi
za spotkanie z położną
naprawdę myślałam, że kobiety doświadczone jakoś rozsądniej gadają, a nie łażą i straszą... nosz co za....... 
Na tej lekcji mnie nie było.