|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXI
Cytat:
|
|
#1682 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo ładnie wygładza włosy, są cudne w dotyku i miękkie, ale dla mojej miotełki solo jest za lekka (jak prawie wszystko), aczkolwiek po myciu rozczesałam włosy. Za jakiś czas sprawdzę jak się spodoba włosom w wersji kręconej.
|
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez to ja nawet do północy czekam aż będą suche, żeby koczki zrobić ![]() Cytat:
byle nie szampony i kosmetyki z silikonami
|
|
|
#1685 | |
|
Nindżopesz
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40785106]Aaa, przypomniałaś mi, że o GoT zapomniałam! No to mam filmidło do kawy
[/QUOTE]![]() Cytat:
Ale trzeba im oddać sprawiedliwość, że wrócili do fabuły i ogólnie jest "książkowo". Tylko nudno. |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od ucha w dół (czyli sam kucyk) olejuję małą ilością oleju tak często jak się da (lub przypomni), a raz lub dwa razy na tydzień całość- razem ze skalpem (wtedy na odżywkę- opcja full wypas). ![]() No to skoro rozdwajają się w takim tempie to może taka ochrona to dla nich za mało. Może spróbuj zabezpieczać olejem+jedwabiem lub pokusić się o odżywkę po myciu z silikonem? O ile taka ilość paćkadeł nie obciąży ci włosów, oczywiście. No i chroń przed mechanicznymi uszkodzeniami- upinając, wiążąc albo zaplatając. ![]() Rozumiałabym, gdybyś katowała je prostownicą albo były to pozostałości po rozjaśnianiu.. Ale jeżeli pare tygodni po podcięciu zdrowe włosy mają już rozdwojone końcówki to ja bym przede wszystkim postawiła na ochronę silikonową i upięcia właśnie.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-05-13 o 12:23 |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam tę odżywkę z Isany po wymieszaniu z NMF i kwasem hialuronowym. Taka mieszanka nawilża moje wysokoporowce
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to przy wilgotności dużej nie będzie puszyło
|
|
#1689 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40785555]Mam ją Bardzo ładnie wygładza włosy, są cudne w dotyku i miękkie, ale dla mojej miotełki solo jest za lekka (jak prawie wszystko), aczkolwiek po myciu rozczesałam włosy. Za jakiś czas sprawdzę jak się spodoba włosom w wersji kręconej.[/QUOTE]Koniecznie muszę wypróbować, bo ja właśnie po olejowaniu i innych odżywczych zabiegach lubię takie lżejsze odżywki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1690 |
|
Nindżopesz
|
Blackmarta, mowa o tej nowej, niebieskiej? Na Zakręconym o nią pytałam i zdania były podzielone. Że za lekka ale jednocześnie cięższa od starej wersji, że nic nie robi a innym ładnie wygładza włosy, że dobra do miksów. Póki co sama się nie zdecydowałam.
|
|
|
|
#1691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jednak trzeba na sobie wypróbować, dam znać jak zadziałała na mnie. Mam raczej średnioporowate włosy, choć w miarę odżywania zmierzają nawet trochę ku niskiej porowatości
|
|
#1692 |
|
Konto usunięte
|
Red jednak cofam co powiedziałam odnośnie Twojej metody reanimacji skrętu - moje durne włosy na kręcenie z samą wodą faktycznie podatne nie są. Jednak przy dzisiejszej reanimacji trochę usprawniłam tę metodę i najpierw rozrabiałam trochę żelu z wodą w łapkach, potem miziałam tym pasmo włosów i na lepki od żelu i wody palec nawijałam je Twoim sposobem. Po zsunięciu pasma z palca lekko zgniotłam tę spiralkę, puściłam i mam falę. Luźniejszą niż te Twoje, ale to pewnie kwestia czasu potrzebnego na przyzwyczajenie włosów.
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio jak nałożyłam olej na odzywkę oleo to co chwila sprawdzałam, czy czasem mi włosy nie wyłażą i trzymają si głowyCytat:
U mnie się nie sprawdzi, bo myję włosy 3 razy w tygodniu to wolę zafundować im olej po całości ![]() Właśnie ja też mam problem z rozdwajającymi się końcami ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Proszę o linka na kwc do tej odżywki z Isany
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Viekki dzięki
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
mnie by to pewnie spuszyła jak ta lala
![]() chociaż może kiedyś spróbuję przedmyciowo coś zz takimi spuszaczami, ale jak ja zawsze olejuję przed myciem, a myję odżywką to dziewnie chyba byloby: -nałożyć olej, - dodać coś potencjalnie puszącego, - splukać - nałożyć odżywkę myjącą - nałożyć maskę z olejem
|
#1698 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ci dam prostownicę ! Piękne loczki! Cytat:
Muszę znowu wrócić do Ewki, bo ostatnio odpuściłam sobie ćwiczenia... Ale fajnie się układają! I bardzo ładny kolor, pasuje ci. W ogóle jesteś ładna Dziś jest już lepiej, ale teraz się stresuję jutrzejszą ustną maturą z polskiego. W dodatku w komisji mam najgorsze jędze na świecie Mam GHD po Bingo z olejem arganowym, włosy są tak miękkie, że cały czas ich dotykam |
||
|
|
|
#1699 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie nie jestem do końca pewna czy nie zostało mi tych kilku centymentrów po rozjaśnianiu. Teoretycznie już dawno je ścięłam, ale praktycznie? Ciężko powiedzieć |
|
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadal nawilżam, puch mi nie straszny jeśli mają z powrotem być miękkie
![]() czyli psiukacz, potem oliwka hipp co dalej się zobaczy
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczne włosy , kolor i ty!
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40781221]Tak z czystej ciekawości spytam - używała może któraś z Was Magic Leverag? Wyjaśnienie w załączniku To najdziwniejsza wersja papilotów (może poza japońskimi gąbkowymi papilotami w kulce - japanese sponge ball curler), a zastanawiam się, czy na czymś takim włosy nie nauczyłyby się szybciej skrętu (czyli wydobywanie skrętu - wersja dla niecierpliwych).[/QUOTE]tlko trzeba miec do niech krókie włosy Cytat:
![]() u mnie za to dzis bardzo deszczowo :/
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam dziś GHD a myślałam, że przesadziłam i będzie dziś przyklap
najpierw na noc oleje na odżywkę, później mycie Alterrą morelową ( nie wiem czemu ale nie mogę przekonać się do mycia balsamem BDFM za wodnisty jest dla mnie i boję się, że nie domyje oleju i nie lubię nim myć chyba muszę kupić jakiś dziecięcy i najlepiej małą buteleczkę ) po myciu oleo z kroplą gliceryny i około 5 kropel alterry migdałowej na długość i pod czepek i czapkę na 30 minut, no i b/s też dałam oleo dosłownie pasek mniejszy jak 1cm i włosy jakoś tak długo mi dziś schły około 2-3 godziny a zawsze po 1-1,5 miałam suchutkie.Muszę kupić jeszcze jakąś odżywkę, bo na razie to tylko tego fructisa oleo mam, ale jestem z niego zadowolona i zawsze sprawdza się na włosach ![]() A w sobotę będę w Naturze i Jasminie to może coś upoluję ![]() Karmazynko uu nie lubię deszczu :/ u mnie słonecznie tyle, że chłodno po około 13-15 stopni a jak słońce bardziej przygrzeje to dochodzi d o 18
|
#1703 |
|
Spaceroholiczka
|
Ojej, miło mi
Dziołszki, za 3,99 zł - bynajmniej w gazetce - są, ale SZAMPONY ![]() Tylko na grzywkę
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jakim cudem post mi się zdublował :p
Kaveri nie ścinaj grzywki, bo będziesz żałować, teraz masz cudne włoski, później będziesz sie tylko męczyć z grzywką.
Edytowane przez meeedzik Czas edycji: 2013-05-13 o 14:52 |
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
aleexandra ja też miałam jędzę w komisji, dostałam pytania z kosmosu- maturę zdałam na 13 punktów
Głowa do góry Daj znać, jak poszło.
Edytowane przez tekla45 Czas edycji: 2013-05-13 o 14:59 |
|
|
|
#1706 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-05-13 o 14:59 |
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
To to ja właśnie widziałam
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
hello
melduję się z good hair day po masce bingo z ghassoul )
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Viekki hehe
ja wiem po sobie jak mnie korci, żeby ściąć lecę zadowolona do fryzjera wszystko super ładnie, a później, żeby grzywka się ładnie układała muszę prostować :/ i zawsze włosy na grzywce mam najbardziej zniszczone przez to, no i też ciężej zapuścić, teraz mam grzywkę do brody i żałuję, że w listopadzie obcięłam właśnie kiedy sięgała mi już do brody, teraz miałabym długą ![]() No ale wiadomo każdy zrobi jak uważa i jak ma ochotę, a my tylko przestrzegamy
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

Bardzo ładnie wygładza włosy, są cudne w dotyku i miękkie, ale dla mojej miotełki solo jest za lekka (jak prawie wszystko), aczkolwiek po myciu rozczesałam włosy. Za jakiś czas sprawdzę jak się spodoba włosom w wersji kręconej.

! Piękne loczki! 

za wodnisty jest dla mnie i boję się, że nie domyje oleju i nie lubię nim myć