|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
i brawa za grzeczną postawe a co do tekstów kochanej rodzinki to |
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak ja ![]() Cytat:
Serio Pietraszko spał od 15 do 7.30???!! Masakrycznie długo
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbować napewno będziesz musiała, wezmą pewnie próbkę na testy. W rezultacie powinni Cię przepuścić, ale napewno wszystko się przedłuży i nerwy niepotrzebne. Ja jak leciałam miesiąc temu tak mnie przetrzymali, że biegłam z wózkiem przez cały terminal bo miałam kilak minut do wylotu. Nikogo nie obchodziło, że lecę sama z dzieckiem i czas mi się kończy, oni muszą mnie sprawdzić do samolotu wchodziłam jako ostatnia, podejrzewam, że kilka minut dłużej i samolot poleciałby beze mnie ![]() o tym, że nikt mi na schodach nie chciał pomóc z wózkiem to już nawet nie będę wspominać przed samolotem to samo, wszystko sobie wsiedli a ja zostałam sama z dzieckiem na rękach, bagażem podręcznym i wózkiem do złożenia. Dopiero jak się porządnie w☠☠☠☠iłam to mi lotniskowy pomógł.ale... wracając do tematu, najlepiej wziąć gotowe mleko w kartoniku (chyba są takie w PL ) wtedy aby otwierasz i przelewasz do butelki. A gdzie lecicie? Do rodziny Męża??? |
|
|
|
|
#2704 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
za skończone miesiące i udane chrzciny Cytat:
Cytat:
![]() ------- Strasznie się niepokoję o wagę Marysi. W pierwszym miesiącu przybrała 1 kg, w drugim już tylko 600g, a od ostatniego ważenia dwa tygodnie temu około 200g. Już ostatnio pediatra mówiła, że mało przybiera i może pomyślimy o dokarmianiu mm. Tak chciałabym uniknąć butelki, bo jak zacznę to ani się nie obejrzę a będzie tylko mm. Mleko mam, bo widzę, że jest, więc co może być przyczyną? Edytowane przez aluap987 Czas edycji: 2013-05-13 o 13:18 |
||
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Lady
dla Pietraszka za dzielność i super, że chrzciny się udały
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
![]() raz dwa to przeleci i nasze dzieciaczki będą miały roczek
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
powiedział jej, że nie ma takiej możliwości ale on to w sumie niewiele się do niej "stawia", nie wiem dlaczego
on raczej wyznaje zasadę, że niech sobie swoje gada a on robi po swojemu. Oczywiście potem mówiła, że ona wie, że my byśmy go nie oddali, ale może by zaadoptowali inne dzieciątko...
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Lady brawo za chrzciny, dzielny Pietraszko
![]() Aluap moja mama mówi to samo, zawsze jak Blanka ma gorszy humor to jest głodna, a ja nie mam pokarmu. A to,że mam pół zamrażalnika mleka dla Niej odciągniętego i że przybiera prawidłowo na wadze, to o niczym nie świadczy
|
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
moze wieczorkiem uda mi sie was nadrobic teraz odpisze tylko marsi ![]() Cytat:
a marudny jest ale to chyba raczej przez zeby a Ty ta kaszke robisz na mm ?
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje skończonych miesięcy
![]() No i fajnie dziewczyny że chrzciny się udały
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn mm.
Jakie smoczki używacie do butli? 1 cz 2?? Ja ciągle używałam 2 bo dodawałam Darii do mleka zagęszczacz nutrition... Od dziś spróbuję odstawić nutrition i zobaczę czy Darii dalej się tak ulewa. Nie wiem czy dać jej smoczek 1 czy 2.... Rano dałam jej smoczek 1 ale jakoś strasznie powoli piła....
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-13 o 12:30 |
|
|
|
#2713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, ja kaszkę robię na mleku hipp combiotic bo doczytałąm na opakowaniu,że dobrze działa na jelitka i przy karmieniu piersią można go podawać jako rozszerzenie diety robię z porcj mleka 120 ml plus kaszka wychodzi tego jakieś 140-160ml http://hipp.pl/wyjatkowe-mleko-hipp-...-combiotikR-5/ Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:38 |
|
|
|
|
#2715 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wstyd! ani czapki, ani kocyka, i o zgrozo! bez skarpet... Nie wiedziałaś? kolejny wstyd ![]() Cytat:
Możecie, jeśli dziecko butelkowe, dodać kleik do butelki - będzie do picia, tylko tu sprawdźcie z któego smoczka poleci, bo butle różne są. Możecie zrobić gęściejsze, wówczas dacie łyżeczką. Możecie na swoim mleku - i paiętajcie, że wówczas nie gęstnieje. I tak. teoretycznie zaczyna się od warzyw, ale ja raczej na zmianę robię - na pierwszy ogień poszła dynia z ziemniakiem, a dzisiaj jabłko (jutro i pojutrze też jabłko), potem dam marchew i jabłko. Potem mam ziemniaka ze szpinakiem. Potem znów owoc jakiś, może jabłko z bananem bo mam? Kaszkę, holle bg, dam może za jakiś czas. Cytat:
![]() Koło roku dopiero. Cytat:
padłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aga i blogerka, gratulacje 4mcy dla Was
|
|||||||
|
|
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja wymyslila, zeby glukoza dosladzac nutramigen jak dziecko nie bedzie chcialo pic. wczoraj u nas byla, ale ja zlewalam z gory na dol, jak wygadywala jakies brednie to nawet nie kometowalam. ogolnie to nie bylo po jej mysli, bo tesciu podszedl do Borysa pierwszy i ten zaciesz, za chwile tesciowa - a on podkowka, i tesciu mowi do nej odejdz bo zaraz sie dziecko rozplacze, a ona dalej .. no i sie rozplakal ![]() no wiec wpadla na pomysl ze musi nas czescie odwiedzac no to ona ze na spacery moze z nami chodzic ... ale moze sobie gadac jak do sciany odwiedziny raz w tygodniu w zupelnosci wystarcza. jak Borysem bedzie starszy i bedzie chcial u babci - tesciowej przebywac, to prosze bardzo, nie bede miala nic przeciwko ale na chwile obecna jej towarzystwo mi do szczescia nie jest potrzebne, nie mialam z nia kontaktu 10 dni przed ta niedziela i czulam sie super - zapomnialam kompletnie o jej istnieniu. i ile nerwow mi osczedzila. jeszcze mi sie przypomnialo - moja tesciowa kupila kolejna herbatke z hippa - tym razem uspokajajaca, bo jej zdaniem Borys jest niespokojny i ten cukier na pewno mu pomoze ... czy ona nie rozumie, ze poje go woda i nie mam zamiaru wlewac w niego tych herbatek?
|
|
#2717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ajj... dobrze że masz to za sobą, u mnie mimo ze moja pięknie spi w nocy od samego początku to te bóle brzuszkowe też mocno mi dały w kosc. Na szczescie teraz widze poprawę. Cytat:
Cytat:
szczena mi opadła ;o Kurcze, byłam w biedrze, chcialam kupic małęj tę kulę ale du.pa nie było, a byłam w 2ch biedronkach, kupiłam małej kocyk i komplecik ) a i sobie kupiłam reeboki easytony, kiedys bylyw biedrze za 140zl a dzis byly jeszcze bardziej rpzecenione to wzielam
|
|
|
#2718 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale od kiedy mamy dziecko to on ma taki slomiany zapal do wszytskiego, ze co z tego wyjdzie, ciezko powiedziec, tak wiec moze do Was dolacze ![]() co do tych pierwszych tygodni, to ja Ci powiem, że gdyby nie teściowa!! i gdyby TZ mnie wspieral to wszytsko wygladaloby na pewno zupelnie inaczej! i teraz przy drugim dziecku juz pewnie nie dalabym sobie im wejsc na glowe, a wtedy, pierwsze dziecko, ja zero pojecia o wszytskim, nawet nie mialam sily sie przeciwstawic, tylko godzilam sie na wszytsko, bo myslalam ze w koncu to minie, a skutek byl taki ze bylo co raz gorzej. na szczescie teraz czuje sie duzo pewniej i staram sie coraz bardiej olewac ludzi - zlote rady ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
hahahaha, dobre ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40786175]
No a co ma zrobić, jeśli np. dziecko je tylko nutramigen czy pepti, i tego nie ma gotowego [/QUOTE]no to wtedy zostaje proszek i tak jak pisałam mogą sie przyczepić i wrazie duzych problemów żądać przebadania. Tylko wtedy trwa to strasznie długo i ja o mało właśnie przez takie akcje się nie spóźniłam na samolot, a byłam już odprawiona ![]() z jednej strony ja się nie dziwię takich środków bezpieczeństwa bo wiadomo jakie akcje się dzieją, ale kurcze odrobinę ludzkości by się czasem przydało
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękiKula podobno od 20 maja ma być.
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko to jak coś daj znać na PW bo pewnie tutaj się pogubimy w tych postach
a ile planujecie dzieci i w jakim odstępie czasowym?wiecie co, ja tak strasznie chciałabym jeszcze jedno, gotowa jestem choćby zaraz ale niestety jestem pewna,że w pracy szybko by sobie poszukali kogoś na moje miejsce ![]() tak strasznie chciałabym jeszcze jednego synka
|
|
|
|
#2722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro z powodu Waszych relacji z rodzicami, straszne to, co piszecie
![]() Ja tez nie wierze w duchy, ale nie chcialabym sie na wlasnej skorze przekonac, ze jednak istnieja ![]() Cytat:
U nas tez tak bylo (tylko wieczorem). Ale coraz czesciej cudowanie jest tez w dzien. Cytat:
Cytat:
szajka, jakbys stworzyla nam krotka sciage dot. rozszerzania to bysmy daly Ci wieczny spokoj ![]() ![]() Mnie tylko zastanawia po jakim czasie mozna dawac produkty nie ze sloika? Typu wlasnie jablko, marchewka, ziemniak, itp. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-13 o 12:54 |
|||
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)to zostawilismy na chwilke mala z nimi bo musilismy isc do apteki ,wracam po ok 15 min a mala tak płacze a raczej krzyczy jak nigdy,nie wiedzielismy co jej jest ,nie dało sie uspokoic,juz myslałam ze pojedziemy na ip bo az sie przestraszyłam ,ale wlozylismy ja w fotelik w samochod i zrobilismy rundke ,wtedy sie uspokoila. nie wiem czemu tak zareagowala moze nowe miejsce,zobaczyła ze nas nie ma ,niewiem,tak wtedy bylam zła na siebie ze poszłam.a tesciowa własnie moze ze glodna a jadła godzinke wczesniej ,moze pic , tez nie o to chodzilo. i teraz juz jej nie zostawie nigdy z nimi , a ta mi jeszcze mowi zebym jej przywiozła dziecko na wakacje na 2 tyg ,chyba jest niepoważna ![]() A co do herbatek z hippa to jest cukier i jeszcze raz cukier ,niestety ja mala przyzwyczilam do picia tych herbatek ,zaczelismy od koperku i mi teraz wodu nie wypija chociaz sie nie poddaje podaje jej ale konczy sie to pluciem,takze masz racje nie przyzwyczajaj. |
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kula bedzie od 20 maja dopiero !!!!! |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 3 to zależy jaka będzie u nas sytuacja finansowa. Ostatnio mówie tztowi, ze mam jakieś jazdy, ze znowu jestem w ciazy ![]() haha a on ze oj co sie przejmujesz, fajnie by bylo ![]() ale chcialabym nastepne tak za 3 lata, alee.. jak sie wczesniej trafi to i tak bede happy ;D
|
|
|
#2727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja się boję jakoś jeść te nowalijki przy kp. Czekam aż na działce wyrosną.
Cytat:
![]() Cytat:
Lady, Bokeh super że chrzciny dane
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ta strona mi się nie wyświetla ale mam jeszcze trochę czasu, to będę polowała, może się jeszcze pojawi jakaś promocja |
|
|
|
|
#2729 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() marsi ja następne dziecko planuje za 2 lata, jak skończymy budowę domu, w sumie to na pewno chciałabym mieć 3 a może i 4
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-05-13 o 13:04 |
||
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko śpi już 2 h
aż chodzę i sprawdzam czy oddycha, bo jej się takie długie spanie w dzień rzadko zdarza |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

sluchajcie, on byl tak padniety, ze na cyca nawet oczu nie otwieral!!!!!!!!!!
przespal nawet zdjecia pod oltarzem, no wszystko! Na chrzcinach w domu bylo 18osob, towarzystwo calkiem zgrane, gruchaly takie salwy smiechu, ze sobie nawet nie wyobrazacie, on spal. Byla trojka dzieci, 4, 5 i 7 lat, diabelki wcielone, piski wrzaski, Pietraszko nic. Wszyscy zawiedzeni, bo tak slicznie byl ubrany i poza 3ma zdjeciami pod oltarzem nie ma z nim ani jednego
bo spal 
i brawa za grzeczną postawe
a co do tekstów kochanej rodzinki to 

przed samolotem to samo, wszystko sobie wsiedli a ja zostałam sama z dzieckiem na rękach, bagażem podręcznym i wózkiem do złożenia. Dopiero jak się porządnie w☠☠☠☠iłam to mi lotniskowy pomógł.
nie wiem kiedy to tak szybko zleciało 

a marudny jest ale to chyba raczej przez zeby
a Ty ta kaszke robisz na mm ?

i w jakim odstępie czasowym?